Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔελτία τύπουΚάλεσμα σε συγκέντρωση...

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ.

Σε λίγες ημέρες περνάμε και τυπικά από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη. Ο Καποδίστριας δεν απέφερε στο χωριό μας τα οφέλη που περιμέναμε.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παρά τις κάποιες προσπάθειές της φάνηκε αδύναμη να ακολουθήσει τις προκλήσεις των καιρών και την αλματώδη ανάπτυξη του Παλ. Αγ. Αθανασίου. Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες τόσο των ντόπιων όσο και κάποιων εργολάβων και οι φιλότιμες προσπάθειες των ΔΣ του Συλλόγου μας τα προηγούμενα χρόνια, δεν κατάφεραν να δώσουν την κατάλληλη ώθηση στον Δήμο Βεγορίτιδας να πιέσει, να διεκδικήσει, να συνεργαστεί με άλλους φορείς για να φέρει ένα σοβαρό αποτέλεσμα στην ανάπτυξη του χωριού μας.

Κάποια έργα υποδομών έμειναν στα χαρτιά, κάποια άλλα έμειναν στα καφενεία, για τα δε έργα της καθημερινότητας, όλοι γελάνε μ΄ αυτά που βλέπουν στο χωριό. 

Επισκέπτες και κάτοικοι, οικιστές και επαγγελματίες.

Αδέσποτα σκυλιά, αφρόντιστα, που δαγκώνουν περαστικούς.

Γραφικές αγελάδες που κυκλοφορούν εντός και γύρω από τον οικισμό, βόσκουν στους κάδους απορριμμάτων, ρυπαίνουν και κυρίως καταστρέφουν τους κήπους και τις περιουσίες γειτόνων μας και μελών του Συλλόγου μας.

Λασπόδρομοι, βρώμικο αντί για κρυστάλλινο νερό, ξεχειλισμένοι κάδοι και καλαθάκια, κυκλοφοριακά προβλήματα με ιδιώτες να ρυθμίζουν επί πληρωμή την κυκλοφορία, λειψυδρία τους καλοκαιρινούς μήνες, εγκλωβισμοί αυτοκινήτων με τις χιονοπτώσεις, επί πληρωμή αποχιονισμός του χωριού και πολλά άλλα, συνθέτουν την εικόνα που υποχρεούμαστε άθελα μας να βλέπουμε, να δείχνουμε και να διαφημίζουμε στα ΜΜΕ.

Χιονοδρομικό κέντρο, που από αντί να είναι πρώτο στην Ελλάδα, δεν γνωρίζουμε αν θα λειτουργήσει φέτος και υπό ποιές συνθήκες.

Αυτά έχουμε, αυτά διαφημίζουμε. Διασωζόμαστε με την σχετικά όμορφη εικόνα της εισόδου του χωριού, το καλντερίμι, τα ωραία καφέ, τα γραφικά εστιατόρια και τις ταβέρνες, την παραδοσιακότητα των κτιρίων και της πλατείας, και στον πρόσφατο εορταστικό διάκοσμο που τοποθετήθηκε από τον Σύλλογο μας με εισφορές και χορηγίες ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ και όχι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μέχρι εκεί όμως.

Από εκεί και πέρα αρχίζει η λάσπη, τα αδέσποτα, η βρωμιά, η έλλειψη δημοτικού φωτισμού, η εγκατάλειψη και ότι άλλο βλέπουμε οι ίδιοι.

 Δεν επιζητούμε αυτό για το «πολιτισμένο», πολυδιαφημισμένο χωριό μας.

Δεν είναι αντάξιο της ιστορίας του χωριού, των ντόπιων κατοίκων και των επενδυτών από την Θεσσαλονίκη και αλλού.

Εκλεγήκαμε ως ΔΣ για να φροντίσουμε, να διεκδικήσουμε, να συντονίσουμε, να προτείνουμε, να συνεργαστούμε με όλους, για ένα πιο ανθρώπινο σήμερα και ένα πιο πολιτισμένο, πιο σύγχρονο αύριο για το χωριό μας, για το χιονοδρομικό μας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το χωριό αλλά κάποιοι επιμένουν να μην το καταλαβαίνουν, για εμάς τους ίδιους.

Εμείς δεν έχουμε ψήφο στη περιοχή.

Εχουμε όμως φωνή και μάλιστα δυνατή.

Συμφωνήσαμε και χρηματοδοτήσαμε την προσπάθεια του Δήμου με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη περιμένοντας κάτι ν΄ αλλάξει. Μάταια όμως…. Δεν εκλεγήκαμε στο ΔΣ για να διαχειριστούμε καρέκλες (που κι αυτές δεν τις έχουμε αφού δεν έχουμε γραφείο). Θεωρούμε ότι επί Καποδίστρια πήραμε κάποιες διαβεβαιώσεις που δεν έγιναν.

Δεν έγιναν τα απλά, δεν έγιναν τα αυτονόητα. Γι΄ αυτό, πριν περάσουμε από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη, διατρανώνουμε την αντίθεση μας σ΄ όσα έγιναν, ή μάλλον σ΄ αυτά που δεν έγιναν και ζητούμε εξηγήσεις από τον Δήμαρχο.

Ζητούμε από τον Δήμαρχο να μας διαβεβαιώσει, ότι θ΄ αγωνιστεί για συγκεκριμένα θέματα στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Εδέσσης.

 Να δεσμευτεί και να μας εξηγήσει, τι προτίθεται να κάνει το τελευταίο δίμηνο του 2010, καθώς από την νέα χρονιά.

Το ΔΣ αποφάσισε, να του αποστείλουμε αναλυτική επιστολή διαμαρτυρίας και αν δεν ικανοποιηθούμε με τις απαντήσεις ή αν δεν πάρουμε απαντήσεις, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 π.μ. ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΩΡΑ 10.30π.μ. ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΓΚ ΤΟΥ ΠΑΛ. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 π.μ. ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ, ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ.

 ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ.

 ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΟΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...