Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΙστορική πρώτη συμμετοχή...

Ιστορική πρώτη συμμετοχή αθλητριών της Σαουδικής Αραβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Σαουδική Αραβία θα επιτρέψει σε αθλήτριες να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012.

Όπως μεταδίδει το BBC, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο αναφέρεται ότι η βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή θα επιβλέψει τη συμμετοχή των αθλητριών της Σαουδικής Αραβίας, που θα προκριθούν.

Η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, που μέχρι τώρα αποτελείτο μόνο από άνδρες, κινδύνευε με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξαιτίας της διάκρισης μεταξύ των δύο φύλων.

Η άθληση για τις γυναίκες είναι «κόκκινο πανί» για πολλούς συντηρητικούς Σαουδάραβες, ενώ εξαιτίας αυτής της διάκρισης δεν υπάρχει παράδοση συμμετοχής των γυναικών σε αθλήματα.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι λένε ότι αυτή τη στιγμή, λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η μόνη αθλήτρια της χώρας που πληροί τις προϋποθέσεις για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς είναι η ιππέας Ντάλμα Ρουσντί Μαλχάς.

Προσθέτουν ότι υπάρχουν περιθώρια και για άλλες αθλήτριες, κι αν αυτές πετύχουν την πρόκριση, θα πρέπει να είναι ντυμένες με τρόπο που «να διασφαλίζει την αξιοπρέπειά τους».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα φορούν χαλαρά ρούχα και ένα είδος αθλητικού χιτζάμπ, της μαντήλας που καλύπτει τα μαλλιά, αλλά όχι το πρόσωπο.

Η απόφαση να επιτραπεί στις γυναίκες να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί τεράστιο βήμα για τη Σαουδική Αραβία, που απαγορεύει οποιονδήποτε δημόσιο ρόλο στις γυναίκες.

 

ΔΟΛ

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...