Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκλογέςΙδρύει νέο κόμμα...

Ιδρύει νέο κόμμα (παραίτηση Τσίπρα από πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ) Εκλογές: «’Εχασαν» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ιδρύει νέο κόμμα (παραίτηση Τσίπρα από πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ)

Φυσική και αναμενόμενη η παραίτηση Αλέξη Τσίπρα (29 Ιουνίου ’23) από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συντριβή στις διπλές βουλευτικές εκλογές Μαίου και Ιουνίου 2023, με διαφορά 14% από την ΝΔ.

( H oμιλία παραίτησης στο ”Ζάππειο” )

Ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά έχει ”τελειώσει” ως κόμμα, εξαιτίας αχρηστίας και παραφωνίας εμμονικών στελεχών του, που ζουν ακόμα με την φωτογραφία του Βελουχιώτη στο προσκέφαλο και θεωρούν τον λαό ”ηλίθιο”.

Η χαρισματικός και πρώτος αριστερός πρώην πρωθυπουργός, ανάλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ Φεβ. 2008, έλαβε 4,6% την επόμενη χρονιά στις εκλογές και τον οδήγησε στην κυβέρνηση (36,34%, Ιαν. 2015).

Δεν έχει σημασία ποιές θα είναι οι μελλοντικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ποιός θα διαδεχτεί τον Τσίπρα κλπ. To κόμμα των εμμονικών ψευτοαριστερών της αναχρονιστικής θεωρίας-αχρηστίας, θα οδηγηθεί σε ποσοστό κάτω από 10%.

Η εκτίμηση του ”Κ”: Ακολουθώντας τα (επιτυχημένα) χνάρια Κ. Καραμανλή και Α. Παπανδρέου, ο νέος ακόμα και δυναμικός Αλέξης Τσίπρας θα ιδρύσει καινούργιο κόμμα, χωρίς τα ψευτοαριστερά ”βαρίδια” που κατάστρεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

…………

”Οι εκλογές τελειώσανε, γυρίσανε στην πόλη. / ‘Οτι σκ… οι βουλευτές, αυτά και οι ψηφοφόροι”.
Πάντα επίκαιρος ο Γ. Σουρής, αφού στην ”μπανανία”, είναι όλα προβλέψιμα και ίδια.

Παγκόσμιο ρεκόρ μελών κυβέρνησης, ”ελληνικό φαινόμενο”: Μόνο… 63 είναι οι υπουργοί και υφυπουργοί της β’ κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη. Δηλ. το 40% των βουλευτών του. Που σημαίνει ότι οι νομοί που εκπροσωπούν, θα είναι ουσιαστικά χωρίς εκπροσώπηση, αφού δεν θα θέτουν στην Βουλή αιτήματα των περιφερειών τους.
(Η σύνθεση της κυβέρνησης)

………..

Oι επαναληπτικές (αχρείαστες) βουλευτικές εκλογές, με ενισχυμένη αναλογική, έγιναν Κυριακή 25 Ιουνίου ’23 και την ζημιά την πλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά, επειδή το ζητούσε ο οργανισμός των ανίκανων, γραφικών και δήθεν ”αριστερών” με το χαμένο ”ηθικό πλεονέκτημα”. ( Τα επίσημα αποτελέσματα ).

Οι εκλογές, είχαν το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής από 1974 (σε σύγκριση με πριν έναν μήνα, δεν πήγαν να ψηφίσουν κοντά 900.000 ψηφοφόροι)

Τα ”όργανα” (με ή χωρίς ”’νταούλια”) του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεδριάσουν, γιά την τυπική επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα ως πρόεδρου (σε συνέδριο, με προαποφασισμένα αποτελέσματα).

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος το βράδυ των επαναληπτικών εκλογών 25 Ιουνίου ’23, στις οποίες πήρε 17,84%, δηλ. λιγότερους ψήφους και από 21 Μαίου (20,07%). Συνολικά, έχασε πάνω από 800.000 ψήφους (ή ποσοστό σε ψήφους 47%), από Ιούλιο 2019.

Τα περί αυτοκριτικής και τι ”έφταιξε” γιά την συντριβή και τις δήθεν επιβαλόμενες αλλαγές, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 13,69% σε σύγκριση με τις εκλογές Ιούλιου 2019 (τότε πήρε 31,53%), είναι ”μπούρδες”. Δεν θα γίνει κάτι, επειδή οι δήθεν ”αριστεροί” είναι συνηθισμένοι σε ψευτιές γιά παραπλάνηση. Θα καταλήξουν στο συμπέρασμα, πάλι, ότι φταίει ο… λαός, η ΝΔ, ο αέρας, τα άστρα και ο κακός τους ο καιρός.

Κατά συνέπεια, ο ΣΥΡΙΖΑ, με την άθλια κομματική γραφειοκρατία και με ”ηγετική -προεδρική- ομάδα” άχρηστων, εμμονικών ψευτοαριστερών, συνεχίζει με Τσίπρα αρχηγό (από κοντά και οι θλιβεροί της ”καταστροφής” Ν. Παππάς, Π. Πολάκης, Δ. Τζανακόπουλος, Ν. Ηλιόπουλος κλπ, που έπρεπε ήδη να είχαν εκδιωχθεί), κοροϊδεύοντας ακόμα και τα μέλη του πάλι, ίσαμε να πάει στο 10-12%, μετά την 9η ήττα του από Μητσοτάκη, σε 4 χρόνια.

Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απαράδεκτος, εκτός τόπου και χρόνου, με παλινωδίες, αερολογίες και αστοχία. Χωρίς επαφή με την πραγματικότητα.

Αν δούμε με αριθμούς το αποτέλεσμα των εκλογών 25 Ιουνίου ’23, καταλήγουμε σε χρήσιμα συμπεράσματα…

1- Τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ”Ελληνική Λύση”, πήραν ένα 6% του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά (από 2019). Το υπόλοιπο χαμένο 8% του ΣΥΡΙΖΑ, λογικά και αριθμητικά μιλώντας, πήγε τώρα σε ”Πλεύση Ελευθερίας”, ”Νίκη” και ”Σπαρτιάτες”. Οι ακροδεξιοί ”Σπαρτιάτες” (με στήριξη Κασιδιάρη), αν και κόμμα 4 εβδομάδων(!!!) ήρθε 5ο, λαμβάνοντας 4,64%.

2- Ο ”σοφός λαός” έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα, πρώτα στον Μητσοτάκη. ”Κόβοντάς” του ένα ποσοστό (0,22%) σε σύγκριση με τις εκλογές 21 Μαίου ’23 και βάζοντας δεξιά του, τρία ακροδεξιά κόμματα στην Βουλή, του είπε ωμά «πάρε την εντολή, εξαιτίας αχρηστίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρόσεχε, δεν είναι λευκή επιταγή».

3- Ο Μητσοτάκης δεν ”θριάμβευσε”, με 40,55% και 158 βουλευτές, άσχετα τι λένε τα εξαγορασμένα ΜΜΕ, που τον ”θεοποιούν”. Απλά έπαθε μεγάλη ζημιά ο ανίκανος ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι σε σύγκριση με τις εκλογές Μαίου ’23, η ΝΔ πήρε λιγότερο ποσοστό, το πιστοποιεί.

4- Ο ”σοφός λαός” έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα σε ΣΥΡΙΖΑ / Τσίπρα: «Αρκετά με την αχρηστία σας, τις ψευτιές και γραφικότητές σας. Σας δοκιμάσαμε, σας μάθαμε. Δεν κάνετε γιά κυβέρνηση, ούτε και γιά αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν έχετε ηθικό πλεονέκτημα, είστε ψευτοαριστεροί τυχοδιώκτες, μας κοροϊδεύετε».

5 -Ο ”σοφός λαός” έβαλε την ”Πλεύση Ελευθερίας” (Ζωή Κωνσταντόπουλου) στην Βουλή, γιά να ευτελίζει, ρεζιλεύει τον ΣΥΡΙΖΑ (ως επιπλέον τιμωρία του).

6- Λένε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θα έχει ισχυρή (αξιωματική) αντιπολίτευση. Δεν είχε και τα τελευταία 4 χρόνια, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ”σερνόταν”, ασχολούμενος με τριτεύοντα ζητήματα των γραφικών στελεχών του, κολλημένος στο παρελθόν που έφτανε μέχρι τον… εμφύλιο, αδυνατώντας να δει καθαρά το σήμερα ή να προβλέψει λίγο το αύριο. Και ειδικά, να καταλάβει τι θέλει ο λαός.

7- Ο ”σοφός λαός” έδωσε ένα ισχυρό, ξεκάθαρο μήνυμα, ειδικά στα κόμματα ψευτών και διεφθαρμένων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ: «Μην μας υποτιμάτε, μην μας κοροϊδεύετε, μην μας χρησιμοποιείτε. Γιατί, θα σας βάζουμε και μικρότερα κόμματα, ακόμα και φασιστο-ακροδεξιά, στην Βουλή, κόβοντας από εσάς ποσοστά και παντοδυναμίες». (Μετατρέποντας την 8 κομματική -ασοβάρευτη- Βουλή της ασυλίας, ανομίας, παραγραφής, ατιμωρησίας, σε θέατρο κακόφωνων υπηρετών συμφερόντων).

Σημ. 1: Μεγάλοι χορηγοί της αύξησης της ακροδεξιάς και της εισδοχής της (πάλι) στην Βουλή, είναι -αναμφισβήτητα- η ΝΔ και (περισσότερο) ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημ. 2: Ο Τσίπρας ΔΕΝ έχει μέλλον στον σάπιο ΣΥΡΙΖΑ, των εμμονικών-γραφικών, που βουλιάζει. Η δημιουργία νέου κεντροαριστερού κόμματος από αυτόν, χωρίς τα άχρηστα ”βαρίδια” ψευτοαριστερών -ΖΑΙΩΝ, είναι μονόδρομος.

( Γ. Λ. – 26 Ιουνίου ’23 ).kalami.us

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...