Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΧρήμα οικονομίαΙβάν Σαββίδη φέρεται,να...

Ιβάν Σαββίδη φέρεται,να έχει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις το Πόρτο Καρράς


Με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις 

Τεχνική Ολυμπιακή για την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς, με την εισηγμένη τεχνική εταιρεία να γνωστοποιεί προχθές-χωρίς να κατονομάζει την ταυτότητα του επενδυτή- την έναρξη της διαδικασίας.

Παρότι, αρχικά, πληροφορίες της αγοράς ήθελαν την ΤΕΜΕΣ, που ελέγχει το Costa Navarino και το Χίλτον, την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Hines και την Prodea Investments να ανήκουν στην λίστα των υποψήφιων επενδυτών, τελικά ο Ιβάν Σαββίδης, αποτελεί τον επικρατέστερο διεκδικητή του Πόρτο Καρράς.

Το Πόρτο Καρράς έχει αποτιμηθεί προς 394,5 εκατ. ευρώ, (στοιχεία 31/12/2018), αξία που είναι μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης εκτίμησης της 31/12/2017.

Ως εκ τούτου, οι συζητήσεις για το ύψος του τιμήματος έχουν ως βάση τα 394,5 εκατ. ευρώ, με το Πόρτο Καρράς, που βρίσκεται σε έκταση 17.630 στρεμμάτων στη Σιθωνία, να περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία Villa Galini, τα πέντε αστέρων Meliton και Sithonia και το Village Inn.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει την μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα, που είναι μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων, γήπεδο γκολφ 18 οπών και συνεδριακό κέντρο.

Στο πρότυπο των μεγάλων τουριστικών αναπτύξεων, που συνδυάζουν την κατοικία με τις τουριστικές μονάδες, η Πόρτο Καρράς Α.Ε. έχει εξασφαλίσει την οικοδομική άδεια για την κατασκευή 526 υπερπολυτελών κατοικιών τις οποίες οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να ενοικιάζουν.

Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών θα κριθεί από το ύψος του τιμήματος στο οποίο εκτιμάται ότι θα ενσωματωθεί η υπεραξία της οικιστικής επένδυσης.

Η πώληση του Πόρτο Καρράς θα σημάνει την αλλαγή, για τρίτη φορά ιδιοκτήτη σε διάστημα μισού περίπου αιώνα, με την ιστορία της τουριστικής ανάπτυξης να χρονολογείται από το 1963, οπότε η μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους, προχώρησε στην πώληση μέρους του δασικού ακινήτου της στο Ν.Μαρμαρά Χαλκιδικής. Την έκταση αγόρασε η εταιρεία “Τουριστική

Γεωργική-Εξαγωγική” Α.Ε. του εφοπλιστή Γιάννη Καρρά, ενώ η εκμετάλλευσή της “ξεκλείδωσε” με νομοθετικό διάταγμα του 1968 (βάσει του οποίου παύει να χαρακτηρίζεται δάσος) και με νόμο του 1977 που προέβλεπε την τουριστική αξιοποίησή της.

Οι εξελίξεις αυτές όμως, δεν απέτρεψαν την πτώχευση της εταιρείας του Καρρά, με τις πιστώτριες τράπεζες να θέτουν το ξενοδοχειακό συγκρότημα σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, το οποίο αγοράστηκε τον Ιανουάριο του 1999 από την Ποτιδαία, θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Πούτιν ορκίστηκε για την 5η θητεία του και δήλωσε ανοιχτός για διάλογο με τη Δύση.

Το να κυβερνώ τη Ρωσία, μια χώρα 140 εκατομμυρίων ανθρώπων, αποτελεί «ένα ιερό καθήκον», δήλωσε o Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, αφότου ορκίστηκε για μια πέμπτη θητεία στην ηγεσία της χώρας του, επικεφαλής της οποίας είναι...

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ – ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2031.

Το Δικηγορικό Γραφείο Χρήστος Πέτκος και Συνεργάτες πέτυχε την αναστολή εκτέλεσης διαταγής πληρωμής εναντίον δανειολήπτη. Το Δικαστήριο πιθανολόγησε, ότι η Ανακοπή που άσκησε ζευγάρι Δανειοληπτών είναι  βέβαιο ότι θα ευδοκιμήσει, διότι η απαίτηση της Τράπεζας έχει εν μέρει παραγραφεί. Οι...

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...