Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤέχνες γράμματαΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Από 22 Οκτώβρη Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τον προηγούμενο χειμώνα, συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά οι παραστάσεις του έργου “ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ ΔΙΔΟΝΤΙΚΟΥΣ “ΚΩΜΩΔΙΑ Έρωτας, δράση και ποίηση, καταδιώξεις με γρήγορα αερόστατα, σκόρδα, ιερές βαλίστρες και πεγιότ σε σπρέϊ. Βασισμένο στο εξπρεσιονιστικό έργο του F. W. Murnau αλλά και σε μεταγενέστερες διασκευές του βιβλίου του Μπραμ Στόουκερ (Δράκουλας), το έργο ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ ΔΙΔΟΝΤΙΚΟΥΣ είναι μια χιουμοριστική ματιά πάνω στον γοτθικό τρόμο και το αρχέτυπο του βρυκόλακα.

  Η παράσταση δημιουργήθηκε μέσα από αυτοσχεδιασμούς της ομάδας και ολοκληρώθηκε με την μουσική και τα τραγούδια του Στάθη Δρογώση, ακολουθώντας την εικαστική γραμμή του κινηματογραφικού Nosferatu (1922). Λίγα λόγια για το έργο Ο Τζόναθαν είναι ένας υπερήφανος Βρετανός συμβολαιογράφος που βρίσκεται μόλις ένα βήμα από το συμβόλαιο – προμήθεια των ονείρων του.

Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να πουλήσει ένα λονδρέζικο πύργο σε έναν εκκεντρικό κόμη που εγκαταβιεί κάπου στη Ρουμανία. Η αρραβωνιαστικιά του η Ελίζαμπεθ είναι τυφλή και αφοσιωμένη. Τον περιμένει υπομονετικά να γυρίσει από το επαγγελματικό ταξίδι στην Τρανσυλβανία μπας και παντρευτούν. Ο δρ. Βαν Χέλσινγκ είναι στενός φίλος του ζευγαριού, φοβικός και με έντονα στομαχικά προβλήματα.

 Δεν παύει όμως να είναι ο Βαν Χέλσινγκ, οπότε χρειάζεται να υπενθυμίζει συχνά στον εαυτό του «πόσο αγαπά τη δουλειά του», η οποία δεν είναι άλλη από την καταδίωξη πλασμάτων του σκότους. Ο κόμης Δράκουλας υποφέρει από κατάθλιψη από τότε που έχασε τη νύφη του την Ελιζαμπέτα. Ο Ίγκορ πιστός του υπηρέτης τον φροντίζει, αλλά έχει βαρεθεί λίγο με τη μιζέρια του και ονειρεύεται ένα μουχλιασμένο σκοτεινό πύργο κοντά στη Βρετανική πρωτεύουσα. Η επίσκεψη του Τζόναθαν στον πύργο θα αποδειχτεί καθοριστική για όλους….

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΖΗΣΗΣ ΡΟΥΜΠΟΣ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΖΗΣΗΣ ΡΟΥΜΠΟΣ – ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΜΑΥΡΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ : ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ: Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ροζαμάλια Κυρίου, Κωνταντίνα Λαδοπούλου, Παύλος Εμμανουηλίδης, Ζήσης Ρούμπος, Φωτεινή Τιμοθέου

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΡΙΤΗ 21.00

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...