Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΘα θυμάται πάντα...

Θα θυμάται πάντα την Ελλάδα ο απερχόμενος αμερικανός Πρέσβης Ντάνιελ Σπέκχαρτ

«Οι Έλληνες τα κατάφεραν σε πολύ δυσκολότερους καιρούς και είμαι αισιόδοξος ότι η χώρα θα ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες της και θα βρει ακόμη μεγαλύτερη ευημερία στο μέλλον».

Τα λόγια ανήκουν στον απερχόμενο Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Ντανιέλ Σπέκχαρντ κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντησή του με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα .

Ο κ. Σπέκχαρντ εξέφρασε την λύπη του ιδίου και της οικογένειάς του που φεύγουν από μια τόσο όμορφη χώρα σαν την Ελλάδα, ενώ ακόμη πιο συναισθηματικά πρόσθεσε ότι «η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες που αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν σε αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς».

Κάνοντας τον απολογισμό της τριετούς θητείας του υπενθύμισε την επιτυχημένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον και την συνάντηση του με τον Πρόεδρο Ομπάμα καθώς και το πρόγραμμα κατάργησης της βίζας που εγκρίθηκε διευκολύνοντας τις επισκέψεις των ελλήνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Σπέκχαρντ θα παραδώσει την σκυτάλη της αμερικανικής διπλωματίας στην Αθήνα στον νέο πρέσβη Ντάνιελ Μπένετ Σμίθ, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια είναι προσωπάρχης στο Στέιτ Ντηπάρτμεντ δίπλα στην Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον.

Πρόκειται για διπλωμάτη καριέρας από το 1983 κι έχει υπηρετήσει ήδη στην Βέρνη, την Κωνσταντινούπολη, την Οτάβα και την Στοκχόλμη.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάληψης των καθηκόντων του στην Αθήνα ο κ. Σμιθ πέρασε από ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, αναφερόμενος στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι σ αυτή τη συγκυρία στόχος του θα είναι να ενεργοποιηθεί για την προώθηση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ακόμη έκανε θετικά σχόλια για την ανάπτυξη των σχέσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τα Βαλκάνια και την Τουρκία.

Για την ονομασία της ΠΓΔΜ είπε ότι οι ΗΠΑ θα υιοθετήσουν την κοινά αποδεκτή λύση που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις υπό τον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της τρομοκρατίας συγχαίροντας τις ελληνικές αρχές για την σύλληψη μελών του Επαναστατικού Αγώνα./voanews

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...