Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΘέμης Αδαμαντίδης στην...

Θέμης Αδαμαντίδης στην εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο”

webradiofenomeno.jpg

adamantidisΣτο ψηφιακό Ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com,ο καλλιτέχνης Θέμης Αδαμαντίδης ,με την συνέντευξη του (27/6/2009) τίμησε και πάλη  τους πιστούς ακρωατές, της μαραθώνιας στα χρονικά ραδιοφωνική εκπομπή “Έλληνικό φαινόμενο”  και τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη (27/6/2009)

Ένας μεγάλος καλλιτέχνης της δεκαετίας του ΄80, που η χροιά της φωνής του μας ταξιδεύει, όχι μόνο στο λαϊκό, αλλά και στο ελαφρολαϊκό, ακόμα και στο ξένο μουσικό ρεπερτόριο.

Στα πολλά χρόνια της καριέρας του άφησε για παρακαταθήκη διαχρονικά κομμάτια που θα μείνουν στο διάβα των χρόνων αναλλοίωτα στις επόμενες γενιές .

Ο Θέμης,θα μας μιλήσει για την  πορεία του στο Ελληνικό πεντάγραμμο, αλλά και γενικότερα ,για το  Ελληνικό τραγουδί τα τελευταία χρόνια.

Για σου Θέμη, αδελφέ μου!

Θέμης Αδαμαντίδης: Γεια σου Νίκο μου, είμαι καλά, καλησπέρα και σ΄ όλους τους ακροατές σου.

Ν. Βάνης: Θέμης Αδαμαντίδης στο ψηφιακό Ραδιόφωνο που μας ακούν όχι μόνο σ΄ όλη την πόλη, σ΄ όλη την Ελλάδα, αλλά και σ΄ όλον τον κόσμο, από Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, παντού όπου υπάρχουν Έλληνες. Είδες φίλε μου πως προχώρησε η τεχνολογία;; Τον χειμώνα εμφανιζόσουν στο νυχτερινό κέντρο “Can – Can”, (στην )όπου κάθε βράδυ γινόταν χαμός, διότι ήλθα και σε είδα.

Θ. Αδαμαντίδης: Μια χαρά ήταν στο “Can – Can”, περάσαμε πολύ όμορφα.

Ν. Βάνης: Πήγες πολύ καλά. Χαίρομαι γιατί είσαι η φωνάρα της Ελλάδος. Δεν θα βγάλει η Ελλάδα άλλη φωνή σαν την δική σου, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Θ. Αδαμαντίδης: Σ΄ ευχαριστώ Νίκο μου, αλλά υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι που έχουν καλές φωνές, αυτό φυσικά είναι θέμα γούστου. Η Θεσσαλονίκη έβγαλε μεγάλους τραγουδισταράδες.

Ν. Βάνης: Όλοι Θέμη μου το παραδέχονται ότι είσαι μεγάλος καλλιτέχνης.

Θ. Αδαμαντίδης: Εντάξει ας μην το σχολιάσουμε άλλο αυτό.

Ν. Βάνης: Θέμη μου τι κάνεις;; Θα σε δούμε φέτος σε συναυλίες;;

Θ. Αδαμαντίδης: Όχι σε συναυλίες, εμφανίσεις θα το πούμε, γιατί εμένα ειδικά μ΄ αρέσει να βλέπω τον κόσμο να χορεύει, και να διασκεδάζει. Η διασκέδαση πάντοτε συνοδεύεται από χορό. Οι συναυλίες είναι για άλλα ζητούμενα.

Ν. Βάνης: Έχεις να εμφανιστείς χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Πολλοί με ρωτούν γι΄ αυτό, θα πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να έλθεις.

Θ. Αδαμαντίδης: Κοίταξε μου πήρες τηλέφωνο, και δεν ξέρω εάν το γνώριζες ότι έρχομαι επάνω, για να τραγουδήσω όχι στην Θεσσαλονίκη, αλλά στα Μουδανιά, στην Χαλκιδική.

Ν. Βάνης: Θα εμφανίζεσαι στα “Αστέρια” (Χαλκιδική), μαζί με τον φίλο μου τον Ζαφείρη Μελά. Πάντα Θέμη ,είμαι καλά πληροφορημένος, άλλωστε εσύ το γνωρίζεις αυτό. Πάντοτε γράφω τα καλύτερα στο περιοδικό, αλλά και στην τηλεφημερίδα για τον φίλο μου Θέμη Αδαμαντίδη.

Θ. Αδαμαντίδης: Σ΄ ευχαριστώ πολύ, πάντα υποστηρίζεις αυτούς που πιστεύεις.

Ν. Βάνης: Μ΄ εσένα και την οικογένεια σου είμαστε χρόνια φίλοι. Για μένα είσαι πραγματικός αδελφός. Θέλω να σε ρωτήσω εάν ετοιμάζεις νέα δισκογραφία.

Θ. Αδαμαντίδης: Εγώ θα έπρεπε να είχα κάποιο CD εδώ και αρκετούς μήνες. Εσύ Νίκο μου το γνωρίζεις ότι εμένα δεν μ΄ ενδιαφέρει να κάνω κάτι καινούργιο, εάν δεν βρω πολύ καλά τραγούδια. Αυτόν τον καιρό θα κάνω μια συνεργασία με τον παραγωγό Ηλία Μπενέτο, μια δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία του, την Legend.

Ν. Βάνης: Εάν δεν κάνω λάθος, ήσουν και παλαιότερα στην Legend.

Θ. Αδαμαντίδης: Ναι, ήμουν και πιο παλιά.

Ν. Βάνης: Και η τελευταία σου δουλειά με τον αείμνηστο Μάριο Τόκα που κυκλοφόρησε από την ΜΙΝΟΣ – ΕΜΙ ήταν καταπληκτική.

Θ. Αδαμαντίδης: Τα τραγούδια είναι πολύ ωραία, δυστυχώς η στεναχώρια του Μάριου, ο οποίος έφυγε από την ζωή ήταν γιατί δεν την πρόσεξαν όσο θα έπρεπε, ούτε την διαφήμισαν.

Ν. Βάνης: Εδώ στην Θεσσαλονίκη ακούγονται σχεδόν απ΄ όλα τα ραδιόφωνα τα κομμάτια της δουλειάς σου αυτής.

Θ. Αδαμαντίδης: Το ξέρω και τους ευχαριστώ, μάλιστα το τραγούδι “Σαν σημαδέψεις αετό”, έγινε μεγάλη επιτυχία. Αυτό το τραγούδι Νίκο ακούστηκε περισσότερο στην Θεσσαλονίκη, παρά στην Αθήνα.

Ν. Βάνης: Γενικώς όλα σου τα τραγούδια παίζονται εδώ Θέμη, από τα παλαιότερα μέχρι και τα καινούργια, όπως το “Φτάνει”, “Μα που να πάω”, και πάρα πολλά που δεν χρειάζεται να τα απαριθμούμαι. Επίσης εκείνο που σε τιμά είναι ότι όλοι οι συνάδελφοι σου σ΄ εκτιμούν , δεν έχω ακούσει από κανέναν κανένα κακό σχόλιο για το άτομο σου.

Θ. Αδαμαντίδης: Είναι θετικό αυτό. Βέβαια το να σε εκτιμούν οι συνάδελφοι σου είναι μεγάλο πράγμα. Και εγώ τους αγαπώ όλους, με τους περισσότερους γνωριζόμαστε καλά. Με πολλούς απ΄ αυτούς που δεν έχω δουλέψει θα το ήθελα πολύ, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία.

Ν. Βάνης: Χθες που έκανα μια περατζάδα από τα πολιτιστικά κέντρα που τα ονομάζω εγώ, της πόλης στην περιοχή αεροδρομίου, σχεδόν όλοι στο πρόγραμμα τους παλιοί και νέοι καλλιτέχνες έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμα τους τραγούδια δικά σου.

Θ. Αδαμαντίδης: Αυτά τα μαγαζιά του αεροδρομίου είναι θηρία αδελφέ μου, εγώ τα φοβάμαι.

Ν. Βάνης: Εσύ καλά κάνεις και τα φοβάσαι, γιατί μην νομίζεις ότι πάνε και τόσο καλά.

Θ. Αδαμαντίδης: Που να γεμίσουν αυτά τα μαγαζιά.

Ν. Βάνης: Όντως μαγαζιά 2000, ή 1500 καθισμάτων δεν γεμίζουν με τίποτα. Εσένα σε παραδέχομαι, γιατί προσέχεις τις εμφανίσεις σου.

Θ. Αδαμαντίδης: Εντάξει προσέχω όσο γίνεται, γιατί όλοι κάνουμε λάθη. Έχω κάνει και εγώ τα δικά μου. Ποτέ δεν είπα ότι θα πάω σε κάποιο μαγαζί και τα σκίσω. Μ΄ αρέσουν περισσότερο τα πιο μικρά μαγαζιά, για να μπορεί να σε βλέπει καλύτερο ο άλλος, και να σ΄ ακούει διαφορετικά.

Ν. Βάνης: Το καλό με σένα Θέμη είναι, ότι όπου εμφανίστηκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε γενικές γραμμές πήγες καλά. Ο κόσμος σ΄ αγαπά, σε τιμά , έρχεται και σε βλέπει, δίνει τα λεφτά του, και μάλιστα στην σημερινή εποχή που ο κόσμος από οικονομικής απόψεως την περνά δύσκολα.

Θ. Αδαμαντίδης: Αυτό με τιμά, διότι και εγώ σέβομαι τον κόσμο και τον εκτιμώ, διότι έρχεται αφήνει τα λεφτά του και πρέπει να διασκεδάσει. Είναι καλύτερα το να πηγαίνεις σε μικρότερα μαγαζιά, διότι νομίζω ότι ο ένας καλλιτέχνες σέβεται τον άλλον, το ίδιο και ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει και την δυνατότητα να πληρώσει ένα καλό πρόγραμμα, και η προσέλκυση του κόσμου να είναι ανάλογη. Οι επιλογές μου αν θες είναι λίγο περιορισμένες, γιατί δεν υπάρχει από πίσω μου καμιά εταιρεία, για να με προμοτάρει, και να υποστηρίξει τις εμφανίσεις μου. Αυτά τα έχω γνωρίσει, αλλά δεν τα έχω ακολουθήσει.

Ν. Βάνης: Καλά έκανες και δεν τα ακολούθησες αυτά.

Θ. Αδαμαντίδης: Εγώ περιμένω την πρόταση του επιχειρηματία. Δεν εισχωρώ σε σχήματα τα οποία μου επιβάλλει μια εταιρεία, δηλαδή να πάω στο ανάλογο σχήμα, μαγαζί, και επιχειρηματία. Γι΄ αυτό και οι επιλογές μου είναι πιο περιορισμένες. Τις προσέχω και επιλέγω την πιο σωστή.

Ν. Βάνης: Νομίζω Θέμη ότι μέχρι τώρα έχεις πετύχει.

Θ. Αδαμαντίδης: Πέτυχα, δεν πέτυχα δεν το γνωρίζω, εγώ όμως είμαι γεμάτος, αισθάνομαι καλά, τον κόσμο που έρχεται να με ακούσει τον ευχαριστώ, θα πρέπει να διασκεδάσει και να περάσει καλά. Τι άλλο να θέλει ένας τραγουδιστής;; Να τον κάνουν Θεό;;

Ν. Βάνης: Θέμη μεγάλοι καλλιτέχνες όπως ο Ε. Πρίσλεϊ, ο Μ. Τζάκσον πέθαναν νέοι. Δεν είναι λυπηρό που φεύγουν τέτοιοι γίγαντες;;

Θ. Αδαμαντίδης: Είναι πολύ λυπηρό. Αλλά ξέρεις το γίνεται σε τέτοια ονόματα τέτοιου μεγέθους, δεν διαθέτουν πολύ χρόνο για την ιδιωτική τους ζωή, μπαίνουν περισσότερο σ΄ άλλα μονοπάτια. Όταν δεν βλέπεις λίγο την καθημερινότητα, τους απλούς ανθρώπους, ξεφεύγεις, δεν ξέρω τι σημαίνει, κάτι γίνεται και χάνεις έτσι το χρόνο της ζωής σου πλέον.

Ν. Βάνης: Τα φώτα της δημοσιότητας αλλάζουν την πορεία του καλλιτέχνη. Με τέτοια λάμψη είναι λογικό να ξεφεύγουν, άνθρωποι είναι και αυτοί.

Θ. Αδαμαντίδης: Χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους, και επικεντρώνονται μόνο στην δουλειά τους, που δεν ξέρω ρε φίλε, κάτι τους τρώει μέσα τους, και αυτό είναι εις βάρος της υγείας τους. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά, η δουλειά, είναι δουλειά, και θα πρέπει να χαιρόμαστε και την ζωή μας.

Θα πρέπει να βγαίνουμε έξω να ακολουθούμε τον απλό κόσμο, και να βλέπουμε πως ζει. Προκειμένου λοιπόν οι καλλιτέχνες να ανταπεξέλθουν στο μέγεθος του ονόματος του, μπορεί να ακολουθούν παράξενα μονοπάτια, αυτοί που επιδιώκουν μόνο την δουλειά, την δόξα, και τίποτε άλλο.

Ν. Βάνης: Εσύ Θέμη μπορεί να έχεις άποψη γι΄ αυτά τα τέρατα της παγκόσμιας μουσικής, γιατί είσαι ο μοναδικός που θα μπορούσες να κάνεις διεθνή καριέρα, άλλωστε αυτό το έχουν πει πολλοί καταξιωμένοι άνθρωποι της μουσικής.

Θ. Αδαμαντίδης: Κάποτε μου είχε τύχει, αλλά δεν ευδοκίμησε, δεν την κυνήγησα. Ήταν σε μια περίοδο της ζωής μου που ήμουν πολύ μικρός, και σίγουρα δεν είχα την ωριμότητα για να σκεφθώ κάτι τέτοιο. Τώρα περνώντας τα χρόνια είμαι πιο προσγειωμένος.

Ν. Βάνης: Θέμη τώρα που είσαι πιο ώριμος , είσαι και καλύτερος από ποτέ άλλοτε.

Θ. Αδαμαντίδης: Εγώ αισθάνομαι καλά.

Ν. Βάνης: Είσαι απλός και καλός με τον κόσμο, και αυτό είναι το κυριότερο. Γιατί η ζωή Θέμη μου είναι λίγη, και το μόνο που μένει είναι η απλότητα. Επειδή εσύ είχες και κουμπάρο τον αείμνηστο Στέλιο Καζαντζίδη, αυτός ήταν ο δάσκαλος σου σ΄ αυτό, γιατί και ο ίδιος ήταν ο πιο απλός ως καλλιτέχνης και αγαπούσε τους ανθρώπους.

Θ. Αδαμαντίδης: Να φανταστεί πόσες φορές μου είχαν πει να μπω ενδιάμεσα, και να το προτείνω δουλειές, τι να σου πω, δεν μπορείς να το φανταστείς. Εγώ δεν του είχα μιλήσει ποτέ για δουλειά. Επικοινωνούσαμε καλά, με αγαπούσε και τον αγαπούσα.

Ν. Βάνης: Ο Στελάρας σ΄ αγαπούσε σαν καλλιτέχνη, αλλά και σαν άνθρωπο, άλλωστε αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει και ο κόσμος.

Θ. Αδαμαντίδης: Η αλήθεια είναι αυτή. Εγώ όσο μπορούσα πειθαρχούσα στις αρχές που με μύησε και μένα μέσα στο τραγούδι. Επειδή είναι δύσκολο να πλησιάσεις έναν καλλιτέχνη σαν τον Καζαντζίδη, όταν όμως αγαπάς κάτι, κοιτάς να πάρεις όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία.

Ν. Βάνης: Και τα τραγούδια του τα λες αξιοπρεπώς, σε καμιά περίπτωση βέβαια σαν τον Στέλιο. Θ. Αδαμαντίδης: Αλλοίμονο κανείς δεν μπορεί να φτάσει τον Στέλιο.

Ν. Βάνης: Εσύ τα τραγούδια του τα τραγουδάς με την δική σου χροιά, την οντότητα, και γι΄ αυτό και ο κόσμος σ΄ αγαπά.

Θ. Αδαμαντίδης: Σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια.

Ν. Βάνης: Αυτά που λέω τα πιστεύω Θέμη, άλλωστε αυτή είναι η αλήθεια.

Θ. Αδαμαντίδης: Οφείλω να σου πω ούτως ή άλλως ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ν. Βάνης: Για μένα είσαι ο Θέμης, ο αδελφός, είμαστε φίλοι εδώ και πολλά χρόνια, και πάντα παρακολουθώ την καλλιτεχνική σου πορεία.

Θ. Αδαμαντίδης: Εάν βρεις χρόνο, έλα να σε δούμε από κοντά στα Μουδανιά.

Ν. Βάνης: Θα έλθω σήμερα να σε δω. Θέμη να προσέχεις στον δρόμο, άλλωστε νομίζω ότι όπου να ναι φτάνεις.

Θ. Αδαμαντίδης: Θέλω να μου κάνεις μια αφιέρωση, ανάμεσα στα τραγούδια που βάζεις, βάλε και ένα Στέλιο για να το ακούσω.

Ν. Βάνης: Θα σου βάλω ένα τραγούδι του Στέλιου, γιατί για μένα ο Στέλιος είναι το Α της Ελλάδος, όπως είπε κάποτε ο Σταμάτης Σπανουδάκης. Δεν θα βγάλει η Ελλάδα άλλον Στέλιο Καζαντζίδη. Στο πρόγραμμα μου πάντοτε παίζω τα καλύτερα τραγούδια του, άλλωστε μου παίρνουν και μου το ζητούν οι ακροατές απ΄ όλον τον κόσμο.

Θ. Αδαμαντίδης: Κατά προτίμηση εάν έχεις το “Βραδιάζει”.

Ν. Βάνης: Θα το βρω και αυτό, αλλά έχω ένα πολύ καλό τραγούδι Ποντιακό, μου το ζήτησαν χθες από την Γερμανία, άλλωστε θα αρέσει και σε σένα “Σ΄ όλα τα πλάτη της γης πολλά μωρά πεινούνε, και οι τρανοί τηρούνε “. Είναι πολύ επίκαιρο τραγούδι. Θέμη σ΄ αφήνω, άλλωστε θα έλθω για να σε δω. Πολλά φιλιά και σ΄ αγαπώ πολύ.

Θ. Αδαμαντίδης: Να σαι καλά Νίκο μου.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...