Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Η Ryanair με φτερά και στην Θεσσαλονίκη

ryanairΤο μονοπώλιο  στις αερογραμμές   στην Ελληνική επικράτεια σπάει   με την Ιρλανδική αεροπορική εταιρεία   χαμηλού  κόστους, Ryanair, μετά την βάση που δημιούργησε  και στην Θεσσαλονίκη  και  ξεκινάει δρομολόγια  από  τον Μάρτιο η την 1η Απριλίου με πέντε πτήσεις την ημέρα  προς Αθήνα  με ναύλα   άκρως ανταγωνιστικά που ξεκινούν από 9,90 ευρώ (συμπεριλαμβάνει   όλους τους φόρους) .

Η Ryanair  δημιουργήθηκε  από την οικογένεια Ryan με κεφάλαιο  μόλις μόνο μιας λίρας,εξού και η πολιτική της για φτηνά ναύλα  για όλο τον κόσμο.

Στην  αερογραμμή φιλέτο  Θεσσαλονίκη-Αθήνα ,μέχρι τώρα υπήρχε μονοπώλιο με τιμές  καρτέλ  από τις δυο ελληνικές αεροπορικές εταιρίες την Aegean, και την  Olympic air

Το καρτέλ των δύω αυτών  αεροπορικών εταιρειών  που στην συνέχεια έγιναν μία,  καλά κρατούσε  , αφού  είχαν  την στήριξη των κομμάτων της συναλλαγής, που τα τελευταία χρόνια τα πριμοδοτούσαν  κάτω από το τραπέζι, για να γίνονται κάποιες αλχημείες, ακόμα από την εποχή  που ήταν  Ευρωβουλευτής , ο τωρινός μας  υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης  και τον  επίτροπο Αλμούνια , συνετέλεσαν  οι λαλίστατοι αυτοί ευρώ στοχαστές , στο να κλείσει  μια  ιστορική εταιρία   και Εθνικό φορέα   όπως ήταν η  Ολυμπιακή Αεροπορία.

Έτσι μπήκαν νέοι παίχτες   στο  παιχνίδι των φτερών ,   η ιδιωτική πλέων εταιρία Olympic air  και η Aegean , δημιουργώντας  ουσιαστικά μονοπώλιο   στις  εσωτερικές πτήσεις  με εισιτήρια που να φτάνουν στα  ύψη, πχ, Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο το εισιτήριο  να  κοστίζει  χωρίς υπερβολές  σχεδόν  όσο Θεσσαλονίκη – Λας  Βέγκας. Επειδή τακτικά κάνω αυτό το δρομολόγιο πότε δεν βρήκα εισιτήριο κάτω από 60 ευρώ, όσο νωρίς  και να έψαχνα , όταν  η Ryanair  εγκαινιάζει  πτήσεις  πλέον και για Αμερική που θα ξεκινούν από τα 10 ευρώ!!!!! ( θα πληρώνουν έξτρα  όλα τα υπόλοιπα,όπως  γεύματα  και αποσκευές, αλλά και πάλι βγαίνει πολύ φτηνό  εισιτήριο) Σίγουρα  θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες  με φτηνά  υπερατλαντικά εισιτήρια  , ωστόσο  οι δυο σε μία ελληνικές αεροπορικές εταιρίες  μας παραμένουν κολλημένοι με τα ακριβά τους ναύλα.

Αυτό το  μονοπώλιο  εσωτερικών πτήσεων  ήλθε να σπάσει η Ιρλανδικών συμφερόντων Ryanair, δημιουργώντας βάση  στα Χανιά, Αθήνα και  πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη  ,συνάμα  και εκατοντάδες  νέες θέσεις εργασίες   .

 

alboranteΓια το λόγο αυτό  ο γενικός διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ  της Ryanair   για Ιταλία-Ελλάδα- Κροατία ,ο John Alborante  είχε  συνάντηση με τους δημοσιογράφους της πόλης  , όπου σε ερώτηση του Νίκου Βάνη για την τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr  &  την εφημερίδα FenomenoNews, πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο για Θεσσαλονίκη – Αθήνα, απάντησε  πως  θα ξεκινάει από 9,90 Ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Αλμποράντε, προτεραιότητα της εταιρείας   είναι  να ξεκινήσει τρία δρομολόγια την ημέρα μέσα στον Μάρτιο από Θεσσαλονίκη  προς  Αθήνα. « η βάση μας θα είναι η Θεσσαλονίκη ,όπου κάθε βράδυ θα σταθμεύουν δύο αεροσκάφη μας» είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ερώτηση του δημοσιογράφου , εάν γνωρίζει πόσο κοστίζουν τα διόδια   στην Εθνική οδού  στην διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα  σε συνολική απόσταση:486 km, ο κ. Αλμποράντε  απάντησε ότι, δεν γνωρίζει καθόλου. Τότε ο δημοσιογράφος τον ενημέρωσε ότι   για την  διαδρομή  Θεσσαλονίκη – Αθήνα  υπάρχουν 12 διόδια που κοστίζουν συνολικά  58 Ευρώ. Ο γενικός διευθυντής μάρκετινγκ της Rya air   έμεινε  άναυδος ,απαντώντας πώς «μ΄ αυτά τα χρήματα   , μπορεί  κάποιος να ταξιδεύσει 6 φορές  με τα  αεροπλάνα μας   » Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζήτηση για εισιτήρια είναι πολύ μεγάλη, ξεπερνώντας σε ποσοστό 5%-6% τις αρχικές προσδοκίες.

Στην ερώτηση σχετικά με τις χρεώσεις στις  αποσκευές , του δημοσιογράφου  Ν.Βάνη εάν θα  ισχύει στην Ryanair  αυτό με  πχ στην Aegean, στα φτηνά τις  εισιτήρια (  50 -60 ευρώ και πάνω )  όταν  ξεπερνούν τα 20 κιλά , ο επιβάτης πληρώνει έξτρα χρήματα, που πολλές φορές  είναι τσουχτερά, ο κύριος Αλμποράντε  διευκρίνισε πως “εμείς αλλάζουμε πολιτική και οι ταξιδιώτες δεν θα χρεώνονται  για τις αποσκευές έξτρα”.

Στην  ερώτηση  εάν θα υπάρξουν μεθοδεύσεις από το πολιτικό κατεστημένο και από την ανταγωνιστική εταιρεία, ο κύριος Τζον  Αλμποράντε ,απάντησε στον δημοσιογράφο με παράδειγμα « και στην Βαρσοβία όταν ξεκινήσαμε,  υπήρχαν κάποια εμπόδια τα οποία ξεπεράστηκαν, το ίδιο θα συμβεί και  στην Ελλάδα. Ήδη τον προηγούμενο χρόνο μεταφέραμε στην Ελλάδα 800.000 επιβάτες, φέτος το 2014 με τις βάσις  μας  και στην  Θεσσαλονίκη θα ξεπεράσουμε τους 1.600.000 επιβάτες, καθώς  η  RAY διαθέτει στόλο τριακοσίων αεροσκαφών τύπου Boeing  & Airbus A340 , όλα με καθίσματα  εξαιρετικά  άνετα  και όχι στριμωγμένες   καταστάσεις ,τα οποία θα αντικαθίστανται κάθε δύο χρόνια με  ολοκαίνουργια , ενώ  στα τέλη του 2014 θα αγοραστούν άλλα 100 αεροσκάφη”.

Πολλοί είναι οι Θεσσαλονικείς που δέχθηκαν με ανακούφιση τον ερχομό της Ryanair   και στο Αεροδρόμιο της Μακεδονίας ,όπου  δεν έχει ωστόσο   γραφεία στα αεροδρόμια, καθώς  άλλες εταιρίες  κάνουν το handling -την επίγεια εξυπηρέτηση, όπως επίσης η Ryanair δεν εμπλέκεται στη διαδικασία προσλήψεων  η οποία υλοποιείται από  πέντε εξωτερικές εταιρείες ανεύρεσης προσωπικού. «Οι εταιρείες αυτές υλοποιούν εξολοκλήρου τη διαδικασία προσλήψεων και εκπαίδευση. Έτσι η  Ryanair δεν εμπλέκεται . Εμείς απλά θέλουμε έτοιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό» » ανέφερε ο John Alborante.

Η  Ryanair θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με 16 προορισμούς (εποχικούς και τακτικούς), όπως Θεσσαλονίκη – Χανιά, Θεσσαλονίκη – Λονδίνο, Θεσσαλονίκη – Μιλάνο, Θεσσαλονίκη – Πάφο, Θεσσαλονίκη – Ρόδος, Θεσσαλονίκη – Δουβλίνο, Θεσσαλονίκη – Βαρσοβία.

Η παρουσία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, είναι  καρπός συμφωνίας με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής-Μάρκετινγκ της πόλης Μια πάρα πολύ καλή  κίνηση  που αλλάζει όλα τα δεδομένα για την Μακεδονία και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

 Για  εισιτήριο  στο site  www.ryanair.com .Ενδεχομένως να  έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια με τιμή 9,90 ευρώ, καθώς  η προσφορά έτρεχε από τα τέλει Ιανουαρίου , τότες που η εταιρεία ανακοίνωσε την δημιουργία βάση της στο αεροδρόμιο Μακεδονία-Θεσσαλονίκη

Η Ryanair δεν έχει τηλέφωνα επικοινωνίας στην Θεσσαλονίκη, και σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά για πληροφορίες σχετικά με την κράτησή σας θα πρέπει να καλέσετε στο + 44 871 246 0002 (english speaking)

 

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...