Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΗ Digea ενεργοποιεί...

Η Digea ενεργοποιεί τα κέντρα εκπομπών σε Κ. Μακεδονία, Θεσσαλία, και τμήμα της Στερεάς Ελλάδας

digital Του Νίκου Βάνη

Η Digea για να ενεργοποιήσει τα κέντρα εκπομπών για την επίγεια ψηφιακή μετάδοση σε Αριδαία του νομού Πέλλας και στο νομό Χαλκιδικής θα εγκαταστήσει κοντέινερ με τα ανάλογα μηχανήματα.

Π.χ: Στην Αριδαία το κέντρο εκπομπής συγκαταλέγεται στα 156 επίσημα ψηφιακά Κέντρα Εκπομπής,όπως προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση 42800/5/10/2012 με ΦΕΚ 2704/Β/5/10/2012.

Η Τεχνολογία Single Frequency Network [SFN], δηλαδή δίκτυο με μία μόνο συχνότητα, που πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα κέντρα αναμετάδοσης για την ψηφιακή τηλεόραση, η υλοποίηση του με την παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος (switch-off) και η ταυτόχρονη έναρξη του ψηφιακού σήματος σε όλη την Ελλάδα, πρέπει να γίνει με ευθύνη του παρόχου (Digea Α.Ε ) που προκρίθηκε από τον αντίστοιχο διαγωνισμό που έλαβε χώρα το Δεκέμβριο του 2013.

Το κόστος υλοποίησης του δικτύου επιβαρύνει επίσης τον πάροχο, ο οποίος με την σειρά του το μετακυλύει στους τηλεοπτικούς σταθμούς που ανέλαβε την μετάδοση

Η παρούσα αίτηση προς το Δήμο Αλμωπίας (με έδρα την Αριδαία),έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 20956. 21/07/2014, δηλαδή ημερομηνία που είχε αποφασιστεί ως αποκλειστικός πάροχος για την ψηφιακή εκπομπή των σταθμών Εθνικής, αλλά και Περιφερειακής εμβέλειας.

Η ανώνυμη εταιρεία παροχής υπηρεσιών και τηλεπικοινωνιακού παρόχου των ψηφιακών μεταδόσεων είναι η Digea Α.Ε. και ζητά από τον δήμο να της παραχωρήσουν εγκαταστάσεις για χρήση των σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα:

-Εάν σκοπίμως ο πάροχος εξαιρείται από την αίτηση του στους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας;;

-Η εν λόγω εταιρεία σχεδιάζει να τους χρεώσει και τα έξοδα εγκατάστασης;; Αναφέρεται μόνο στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας που είναι αποκλειστικοί μέτοχοι της Digea.

-Εάν με την αναφορά μόνο στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας η εταιρεία επιδιώκει να συνεχιστεί το καθεστώς δωρεάν χρήσης Δημοτικών εγκαταστάσεων, αποκρύπτοντας πως η υπηρεσία που ζητά να ακριβοπληρωθεί από τους περιφερειακούς σταθμούς, περιλαμβάνοντας και τα έξοδα εγκατάστασης.

-Ποιος είναι ο λόγος που ο Δήμος Αλμωπίας παραχωρεί την χρήση εγκαταστάσεων και δεν ακολουθεί την τακτική των τελευταίων 15 ετών κατά την οποία απλά ενέκρινε την στέγαση πομπών στο Δημοτικό χώρο. Με δεδομένο πως ο χώρος στον οποίο είναι κατασκευασμένος ο οικισμός δεν ανήκει στον Δήμο Αλμωπίας, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο, που τις ενέργειες διενήργησε η τεχνική εταιρεία για να διαπιστώσει εάν έχει την δυνατότητα της παραχώρησης..

-Εάν ο Δήμος Αλμωπίας έχει εκχωρήσει την δικαιοδοσία ελέγχου εγκαταστάσεων σε ιδιώτες τεχνικούς της Digea, έτσι, ώστε, αυτοί με την σειρά τους να επανεγκαταστήσουν χωρίς καμιά συνεννόηση με το σημείο εκπομπής των περιφερειακών σταθμών.

-Εάν ο Δήμος έχει ενημερώσει για το θέμα αυτό την αρμόδια Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων [Ε.Ε.Τ.Τ.],ώστε να προβεί στην ανάλογη παραχώρηση.

-Ο Δήμος παρακολουθεί την διαδικασία αδειοδότησης που επιβάλλει η απόφαση παραχώρησης στον πάροχο;;

-Σε ποιον ανήκει σήμερα ο μετρητής της ΔΕΗ, και σε ποιον θα ανήκει μετά εφόσον λειτουργήσει η διαδικασία της παραχώρησης;;

Οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα που έρχονται σε συμφωνία με την Digea, παραχωρούν οικόπεδο και ρεύμα δωρεάν στην Digea, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν κανένα αντίκρισμα, και να αποδώσουν στις τοπικές κοινωνίες κάποιο όφελος.

Στο νομό Χαλκιδικής πρόσφατα έγινε  συζήτηση σε Δημοτικό Συμβούλιο για να παραχωρηθεί στην Digea οικόπεδο 14 τετραγωνικών. Όπως όμως μας πληροφόρησε ο Δήμαρχος, θα πρέπει η Digea να πληρώσει 3.000 Ευρώ το μήνα ενοίκιο , αλλά και να δώσει το απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό. για τον Δημοτικό ραδιόφωνο και ότι άλλο της ζητηθεί.

Αντιθέτως στον Δήμο Αλμωπίας , πάρθηκε απόφαση τον Αύγουστο του 2014 να χαρίσει οικόπεδο και ρεύμα στον πάροχο χωρίς να πάρει απολύτως τίποτα.

Παραθέτουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμωπίας, από τον πρώην Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, μια απόφαση, για την οποία δεν έχει καμιά ευθύνη η νέα Δημοτική αρχή.

Γεγονός πάντως, είναι πώς σε όλους τους Δήμους της χώρας ,γι΄ αυτό το συγκεκριμένο θέμα επικρατεί μεγάλο αλαλούμ..

Για το σοβαρό θέμα ,ότι “Η DIGEA οδηγεί τα περιφερειακά κανάλια σε κλείσιμο”,θα συζητηθεί την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 ,στο ξενοδοχείο Porto Pallas Θεσσαλονίκη “Η DIGEA οδηγεί τα περιφερειακά κανάλια σε κλείσιμο”,παρουσία και βουλευτών κομμάτων.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...