Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΗ όλη εξέλιξη της...

Η όλη εξέλιξη της υπόθεσης της δολοφονίας του Κ.Κατσίφα δείχνει ότι πόσο λάθος ήταν η γραμμή του πρώην ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιά,

Η όλη εξέλιξη της υπόθεσης της δολοφονίας του Κ.Κατσίφα δείχνει ότι πόσο λάθος ήταν η γραμμή του πρώην ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιά,

ο οποίος έδινε “γη και ύδωρ” προκειμένου όπως έλεγε να “κλείσει όπως όπως” ;όλα τα ζητήματα τα Αλβανία.

Και φονιάδες και θρασείς! Μετά την δολοφονία του ομογενή Κ.Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας, το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβειρα για εξηγήσεις.

Οι Αλβανοί συνεχίζουν να λένε ότι ο Κ.Κατσίφας ήταν “εξτρεμιστής” και “τρομοκράτης” με ριζοσπαστικές πεποιθήσεις, πρώην μέλος των ειδικών μονάδων του ελληνικού στρατού.

Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα σήμερα σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα  από τη RENEA στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, πριν από τρεις ημέρες γράφουν οι Αλβανοί οι οποίο πιστοί στην γραμμή Ε.Ράμα τον χαρακτηρίζουν ακόμη “εξτρεμιστή

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ανακοινώθηκαν στην πρέσβειρα Ελένη Σουράνη με σαφήνεια οι θέσεις των αλβανικών αρχών για το θέμα και ότι το περιστατικό ερευνάται από την Εισαγγελία, που είναι το μόνο θεσμικό όργανο που διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία, Ελένη Σουράνη, κλήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών για το περιστατικό στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου σχετικά με τον θάνατο του Έλληνα “εξτρεμιστή” Κ.Κατσίφα.

Η Πρέσβειρα ενημερώθηκε για τη σαφή θέση των αλβανικών αρχών σχετικά με το εν λόγω ζήτημα.

Στην πρέσβειρα τονίστηκε ότι το σοβαρό αυτό γεγονός διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία.

Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή, που με βάση το αλβανικό σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση. Ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξουν απρόβλεπτες πολιτικές και διπλωματικές παρεξηγήσεις για το θέμα αυτό, τονίζοντας ότι η Αλβανία είναι μία ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, χωρίς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών της  ελληνικής εθνικότητας.

Aπό την πλευρά τους οι Σκοπιανοί αναφέρουν πως η δολοφονία του ελληνικής καταγωγής Κωνσταντίνου Κατσίφα στα σύνορα της Αλβανίας – Ελλάδας από την αλβανική ειδική μονάδα ‘Renea’ προκαλεί ψύχρανση των σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων ‘MIA’ των Σκοπίων.

Η πρέσβειρα της Αλβανίας στην Αθήνα, Αντριάνα Χόμπνταρι, η οποία το απόγευμα χθες κλήθηκε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ότι  “στη συνάντηση αναφέρθηκε η θέση της Ελλάδας σχετικά με το περιστατικό την οποία διαβίβασα στη συνέχεια στο αλβανικό υπουργείο”

Ήταν μια συνηθισμένη διπλωματική συνάντηση όπου παρουσιάσαμε τις απόψεις μας για το περιστατικό. Η στάση της ελληνικής πλευράς έχει μεταφερθεί στα Τίρανα”, δήλωσε η πρέσβειρα.

Η όλη εξέλιξη της υπόθεσης της δολοφονίας του Κ.Κατσίφα δείχνει ότι πόσο λάθος ήταν η γραμμή του πρώην ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιά, ο οποίος έδινε “γη και ύδωρ” προκειμένου όπως έλεγε να “κλείσει όπως όπως” ;όλα τα ζητήματα τα Αλβανία.

Σε αντάλλαγμα οι Αλβανοί φάνηκαν προετοιμασμένοι από καιρό για την εκμετάλλευση ενός γεγονότος το οποίο θα προκαλούσε ένταση καθώς μετά την «εξουδετέρωση» του Έλληνα μειονοτικού από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, εκτός του κ. Ράμα, τα αλβανικά ΜΜΕ και πολιτικοί παράγοντες της Αλβανίας πυροδότησαν το ανθελληνικό κλίμα και την επιθετική ρητορική εναντίον της μειονότητας.

 

Αλβανία: Ο επικεφαλής των Αλβανοτσάμηδων στη λίστα των χρηματοδοτούμενων από το ελληνικό ΥΠΕΞ…

Ο επικεφαλής του PDIU στην εκπομπή του Μουσταφά Νάνο είχε μια αλβανική σημαία επί του γραφείου, ενώ ο  Νάνο είχε την ελληνική σημαία κατά τη συζήτηση στην εκπομπή

Οκτώβριος 27, 2018.14:54

Τίρανα.

Κληθείς στην εκπομπή «Προβοκάτσια» του Μουσταφά Νάνο, ο επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, Σφετίμ Ιντρίζι, λόγω της συμπερίληψης, του ονόματός του, στον κατάλογο των Αλβανών που έχουν χρηματοδοτηθεί από τα ελληνικά μυστικά κονδύλια, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα αυτό, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.


Ο Σφετίμ Ιντρίζι θα δηλώσει ότι  αυτό είναι ένα πολιτικό παιχνίδι της Αθήνας, που προωθήθηκε από τα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Η Εισαγγελία της Αθήνας έχει ξεκινήσει έρευνα για τα κρατικά μυστικά κεφάλαια προς την Αλβανία και έχουμε μια δήλωση τόσο του Τσίπρα όσο και του Κοτζιά, οι οποίες είναι οι μοναδικές  σοβαρές ειδήσεις, που πρέπει να λάβουμε υπόψη», είπε ο Ιντρίζι.

Ο ίδιος θα δηλώσει στην εκπομπή του Μουσταφά Νάνο ότι τα δημοσιεύματα από αρκετές εφημερίδες, αλλά όχι από όλα τα μέσα ενημέρωσης,  ήθελαν να παρουσιάσουν το όνομα του,  ότι χρηματοδοτείται από την Αθήνα.

Απευθυνόμενος προς τον Μουσταφά Νάνο, οικοδεσπότη της εκπομπής, δήλωσε ότι αυτός «είναι παράπλευρη απώλεια αυτής της επίθεσης».

Ο επικεφαλής των Αλβανοτσάμηδων του κόμματος PDIU, δήλωσε στον Τύπο, πριν από δύο ημέρες,  ότι λόγω της σοβαρότητας του ύψους των χρηματισμών που αναφέρονται , προέτρεψε την Εισαγγελία  των Τιράνων να ξεκινήσει έρευνα για τα μυστικά κονδύλια που αναφέρονται ότι έλαβαν Αλβανοί από την Ελλάδα.echedoros

 

Υπουργός Αλβανίας: Ο ψευδο-ελληνισμός αιτία της βίας στα Βαλκάνια…

Ο υπουργός της Διασποράς (και πρώην πρωθυπουργός) Παντελή Μάικο, αντέδρασε σε σχέση με τη δολοφονία του 35χρονου Έλληνα  στο Αργυρόκαστρο, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.


Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Μάικο έγραψε ότι πρέπει ειπωθεί δυνατά προς την Ελλάδα ότι ο ψευδο-ελληνισμός είναι μια από τις αιτίες του αίματος και της βίας στα Βαλκάνια.

Μεταξύ των άλλων, ο Μάικο δήλωσε ότι εάν η ελληνική πλευρά επιθυμεί εξηγήσεις, πρέπει πρώτα να εξηγήσει γιατί ένας Έλληνας ντυμένος στρατιωτικά πυροβόλησε την αλβανική αστυνομία.

Πλήρης δημοσίευση:

Οι δυνάμεις RENEA έπραξαν το καθήκον τους, όπως σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, αυτός που πυροβολεί την αστυνομία εκτελείται.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου άνδρα που ενώ είναι Αλβανός  διαποτίστηκε (μεταμορφώθηκε)  σε ψευδο-Έλληνα.

Στην Ελλάδα πρέπει να ειπωθεί ισχυρά ότι ο ψευδο-ελληνισμός είναι μία από τις αιτίες του αίματος και της βίας στα Βαλκάνια.

Εάν η Ελλάδα ζητά εξηγήσεις, πρώτα πρέπει να εξηγήσει η ίδια γιατί ένας Έλληνας στρατιώτης είχε στοχεύσει την αλβανική αστυνομία;

Το ελληνικό κράτος πρέπει να αποστασιοποιηθεί από μια τέτοια πράξης τρομοκρατίας και να ζητήσει συγνώμη.

Το Ελληνικό Κράτος πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα ότι εδώ και δύο αιώνες παραβιάζει τα δικαιώματα των σύγχρονων  Ελλήνων, οι οποίοι είναι Αρβανίτες  ή Αλβανοί στο όνομα ενός σύγχρονου ψευδο-ελληνισμού(helenizmi modern krejte fallco).

Το ελληνικό κράτος πρέπει να αναλάβει μέτρα κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και να απαγορευθεί με νόμο.

‘Sot News’

(Σημ.  Αν θυμόμαστε καλά, για τον  Παντελή Μάικο, όταν ήταν πρωθυπουργός της Αλβανίας το 1999, λόγω του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο και επειδή γεννούσε η γυναίκα του,(ή είχε γεννήσει)  ο Σημίτης έστειλε ένα C-130 στα Τίρανα για να πάρει τη γυναίκα του στην Αθήνα. Λέγανε ότι το είχε ζητήσει ο ίδιος)

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...