Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΗ «ΩΡΑ της...

Η «ΩΡΑ της αλήθειας»

esr.jpgγια το είδος του προγράμματος των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας, φτάνει αφού (χθες) το ΕΣΡ αποφάσισε να ζητήσει τη ροή προγράμματος δυο συγκεκριμένων ημερών -οι οποίες δεν δημοσιοποιούνται από την αρχή για ευνόητους λόγους– προκειμένου να κάνει σύγκριση στοιχείων και να δει εάν η δήλωση των επιχειρήσεων για το περιεχόμενό τους ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Με την απόφαση αυτή, οι 123 τηλεοπτικοί σταθμοί (8 εθνικής εμβέλειας, 77 περιφερειακής και 48 τοπικής) καθώς και οι 798 νομίμως λειτουργούντες ραδιοφωνικοί σταθμοί της χώρας, θα πρέπει να αποστείλουν τα προαναφερθέντα στοιχεία στο Συμβούλιο σε ψηφιακή μορφή (DVD), σε χρόνο που θα καθοριστεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

 Όπως γίνεται κατανοητό, η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί στο ξεκαθάρισμα του τοπίου των ΜΜΕ στην ελληνική περιφέρεια κατά κύριο λόγο, αφού μέσω αυτής θα δημιουργηθεί ένας πρώτος «πίνακας αναφοράς» στην «προ αδειοδότησης» περίοδο -η οποία, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία των τελευταίων 20 ετών, ακόμα είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει- ώστε να μπορεί να εφαρμοστούν με ίσους όρους οι διατάξεις των νόμων και για τα Μέσα της επαρχίας.

 Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, διευκρινίζοντας τις προθέσεις της ανεξάρτητης ραδιοτηλεοπτικής αρχής, το Συμβούλιο γνωρίζει ότι ο έλεγχος αυτός είναι δύσκολος, θέλει ωστόσο πριν πάμε σε διαδικασίες αδειοδοτήσεων, να έχει ένα χειροπιαστό στοιχείο στο φάκελο κάθε επιχείρησης.

Επισημαίνεται ότι το Συμβούλιο επέβαλε και συνεχίζει να επιβάλει οικονομικές και άλλες αυστηρότερες κυρώσεις στις επιχειρήσεις που αγνόησαν την έκκλησή του και δεν έστειλαν στοιχεία για το είδος του προγράμματός τους.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι η δήλωση του χαρακτήρα ενός σταθμού συνεπάγεται κάποια δικαιώματα αλλά και κάποιες υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα με το είδος προγράμματος που εκπέμπει κάθε σταθμός, καθορίζονται οι δυνατότητες ιδιοκτησίας που μπορεί να έχουν σε άλλο σταθμό οι μέτοχοι του, ο αριθμός αλλά και οι ειδικότητες των εργαζομένων που οφείλει να απασχολεί, το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου κ.λπ.

 Επίσης το είδος του προγράμματος καθορίζει και τις δυνατότητες δικτύωσης που έχει κάθε σταθμός. Στον έλεγχο ειδικότερα αυτής της περίπτωσης, τις είπε ο κ Λασκαρίδης, αποσκοπεί σε πρώτη φάση η ενημέρωση των αρχείων του ΕΣΡ, αφού καθημερινά το Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει άδειες δικτυώσεων μεταξύ σταθμών από ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε δεύτερη φάση και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των διαδικασιών αδειοδότησης, θα ελεγχθούν τα στοιχεία και για τις υπόλοιπες ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις/naftemporiki

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...