Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΗ Τουρκία έχει...

Η Τουρκία έχει κηρύξει τον πόλεμο στη Συρία – Μήπως αυτό σημαίνει 3o παγκόσμιο πόλεμο;; Είναι έτοιμη να εκραγεί η Μέση Ανατολή;

aigaioΟ Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει μόλις ανακοίνωσε ότι ο μόνος λόγος τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εισήλθαν βόρεια Συρία είναι να «τερματίσει την κυριαρχία του τυράννου αλ-Ασάντ” . Με διακηρύσσοντας δημόσια ότι η Τουρκία προτίθεται να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να ανατρέψουν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο Ερντογάν έχει δηλώσει κατ ‘ουσίαν τον πόλεμο στην κυβέρνηση της Συρίας. Φυσικά, αυτό βάζει ένα μέλος του ΝΑΤΟ σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, δεδομένου ότι η Ρωσία εργάζεται πολύ σκληρά για να στηρίξουν το καθεστώς του Άσαντ. Αν όλα-out ξεσπά πόλεμος μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, θα μπορούσε να είναι η σπίθα που προκαλεί World War 3 να ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή; Και μια φορά την Τουρκία και τη Ρωσία να ξεκινήσει μάχες, θα συρθεί σε σύγκρουση οι Ηνωμένες Πολιτείες και το υπόλοιπο του ΝΑΤΟ;

Τα μεγάλα δίκτυα κύρια είδηση στο δυτικό κόσμο είναι σχεδόν εντελώς αγνοώντας τα όσα είπε ο Ερντογάν την Τρίτη, αλλά χωρίς αμφιβολία αυτό είναι σημαντική είδηση. Το παρακάτω προέρχεται από μια τουρκική πηγή ειδήσεων

Η τουρκική στρατιωτική ξεκίνησε τις εργασίες της στη Συρία να τερματίσει τον κανόνα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ο 29 Νοεμβρίου.

“Κατά την εκτίμησή μου, σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία. Αυτοί οι θάνατοι συνεχίζονται χωρίς καμία εξαίρεση για τα παιδιά, τις γυναίκες και τους άνδρες. Πού είναι τα Ηνωμένα Έθνη; Τι είναι αυτό που κάνει; Είναι στο Ιράκ; Όχι Σας κήρυξε την υπομονή, αλλά δεν μπορούσε να αντέξει στο τέλος και έπρεπε να εισέλθουν στη Συρία μαζί με την Ελεύθερου Συριακού Στρατού [FSA] “, δήλωσε ο Ερντογάν κατά την πρώτη Διακοινοβουλευτικής Ιερουσαλήμ Πλατφόρμα Συμπόσιο στην Κωνσταντινούπολη.

Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέβαλαν αρχικά βόρεια Συρία στις 24 Αυγούστου και κατά τον χρόνο ήμασταν όλοι είπαν ότι ο σκοπός της εισβολής ήταν η “μάχη ISIS”, αλλά τώρα ο Ερντογάν μας λέει κάτι εντελώς διαφορετικό.

Breitbart είναι ένα από τα λίγα νέα σημεία πώλησης των ΗΠΑ, που είναι η αναφορά σε αυτήν την ιστορία, και σας θέλω για να διαβάσετε τα παρακάτω αποσπάσματα από Ερντογάν που προέρχονται από ένα άρθρο Breitbart , που δημοσιεύτηκε την Τρίτηπολύ, πολύ προσεκτικά …

“Γιατί μπαίνουμε; Δεν έχουμε ένα μάτι σε συριακό έδαφος.Το θέμα είναι να προσγειώνεται στην πραγματική τους ιδιοκτήτες τους. Δηλαδή είμαστε εκεί για την ίδρυση της δικαιοσύνης. Μπήκαμε εκεί για να τερματίσει την κυριαρχία του τυράννου al-Assad που τρομοκρατεί με την κρατική τρομοκρατία », ο Ερντογάν συνέχισε, επιμένοντας δυνάμεις του δεν ήταν στη Συρία για« οποιοδήποτε άλλο λόγο. “<!-

Η  εφημερίδα Sabah  σημειώνει ότι ο Ερντογάν μίλησε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τη Συρία κατά τη διάρκεια των δύο τηλεφωνήματα την περασμένη εβδομάδα. Δεδομένου ότι η Ρωσία ξεκίνησε μια μαζική στρατιωτική επιχείρηση για να εξασφαλίσει Μπασάρ Άσαντ στην εξουσία, ο Πούτιν θα προφανώς ήταν ενδιαφέρονται για τίποτα Ερντογάν είχε να πει για την ανατροπή του καθεστώτος στη Δαμασκό, και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν κρατήσει ήσυχο γι ‘αυτό.

Αν η τουρκική στρατιωτική είναι μόνο στη Συρία για τον τερματισμό του καθεστώτος Άσαντ, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει εκεί μέχρι να γίνει η δουλειά.

Και αυτό βάζει την Τουρκία σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, το Ιράν και η Χεζμπολάχ από τότε και τα τρία από αυτά έχουν ήδη αγωνίζονται πολύ σκληρά για να βοηθήσει το καθεστώς του Άσαντ.

Φυσικά υπάρχει και άλλος λόγος για τον οποίο η Τουρκία στη βόρεια Συρία, και ότι είναι να πολεμήσει τους Κούρδους. Στην πραγματικότητα, οι Κούρδοι της Τουρκίας και οι δύο σπεύδουν να συλλάβει μια μικρή πόλη βορειοανατολικά του Χαλεπίου που ονομάζεται αλ-Μπαμπ η οποία σήμερα ελέγχεται από το Ισλαμικό κράτος …

άμεση πρόκληση τους είναι η εξασφάλιση της αλ-Μπαμπ, ένα ισλαμικό κράτος-πραγματοποιήθηκε πόλη βορειοανατολικά του Χαλεπίου οι οποίες κουρδική ηγεσία μαχητές αγωνίζονται να λάβουν, και το οποίο βρίσκεται κοντά στις πρώτες γραμμές των συμμάχων Άσαντ

.

Τουρκική-backed δυνάμεις έχουν σημειώσει ταχεία αύξηση από τον Αύγουστο, αλλά σε μεγάλο βαθμό μέσω λιγότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές. Αστική εχθροπραξία γύρω αλ-Μπαμπ λαμβάνει ήδη ένα βαρύτερο φόρο. Πέντε Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μόνο στην τελευταία εβδομάδα, τρεις από αυτούς σε μια ύποπτη απεργία συριακής κυβέρνησης αέρα.

«Αυτή τη στιγμή το ερώτημα είναι αν η Ρωσία θα επιτρέψει στην Τουρκία να αδράξει αλ-Μπαμπ”, δήλωσε ο αξιωματούχος Muntasir Billah Ταξιαρχία.

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στον δυτικό κόσμο δεν γνωρίζουν ότι Τούρκοι στρατιώτες έχουν ήδη πεθάνει στη Συρία.

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι δεκάδες των εκατομμυρίων Αμερικανών χαιρετούν μια νέα εποχή της “ειρήνης και ευημερίας τώρα ότι ο Donald Trump έχει κερδίσει τις εκλογές, αλλά η αλήθεια είναι ότι μία λάθος κίνηση στη Συρία θα μπορούσε εύκολα να αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και η Ρωσία στο υψηλότερο επίπεδο που έχουμε δει από την κουβανική κρίση των πυραύλων πίσω στη δεκαετία του 1960.

Εάν ο Ερντογάν θα είχε απλά έμεινε έξω από τη Συρία δεν θα ήμασταν σε μια τέτοια επισφαλή κατάσταση. Δυστυχώς, ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι μια ναρκισσιστική τρελός, και ονειρεύεται μια μέρα, όταν θα πρέπει να αποκατασταθεί και πάλι η παλιά Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αλλά αυταπάτες του μεγαλείου απειλούν να καταστήσουν τη Μέση Ανατολή ακόμη πιο ασταθής από ό, τι έχει ήδη γίνει. Εκτός από τις παρατηρήσεις του πάνω από την Τρίτη ο Ερντογάν κάλεσε επίσης όλους σε παγκόσμιο επίπεδο μουσουλμάνους “για να αγκαλιάσει την Παλαιστινιακή υπόθεση και να προστατεύσουν την Ιερουσαλήμ”

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους μουσουλμάνους να υπερασπιστεί την παλαιστινιακή υπόθεση, επιτυγχάνοντας μια σκληρή στάση για το Ισραήλ παρά τη βελτίωση των δεσμών μεταξύ των δύο εθνών.

Ο πρόεδρος της πλειοψηφίας μουσουλμανική Τουρκία, δήλωσε την Τρίτη ότι “είναι το κοινό καθήκον όλων των μουσουλμάνων να αγκαλιάσει την παλαιστινιακή υπόθεση και να προστατεύσουν την Ιερουσαλήμ» και ότι η διασφάλιση της Al-Aqsa τζαμί δεν θα πρέπει να αφεθεί στα παιδιά οπλισμένοι με τίποτα, αλλά πέτρες. Βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, η κορυφή του λόφου ένωση είναι ιερή για τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στο δυτικό κόσμο πληρώσει πολύ λίγη προσοχή για να Ερντογάν, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι ένας τρελός που συχνά αναφέρεται ως “έκδοση της Τουρκίας του Αδόλφου Χίτλερ». Είναι εξαιρετικά φιλόδοξο, εξαιρετικά εθνικιστικές, και αυτός είναι ένας πολεμοχαρής. Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο συνδυασμό, και πιστεύω ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν αρχίσει ένα μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Κάποιος πρέπει να πάρει αυτός ο τύπος υπό έλεγχο, αλλά, δυστυχώς, η κυβέρνηση Ομπάμα ήταν πολύ διστακτικός να αντιμετωπίσει Ερντογάν για σκανδαλώδη συμπεριφορά του.

Όταν ο Ερντογάν δήλωσε ανοιχτά ότι ο τουρκικός στρατός είναι στη Συρία για να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ την Τρίτη, ότι ήταν σαν φωτισμός έναν αγώνα σε ένα δωμάτιο που έχει ήδη περιέλουσαν με προπάνιο.

Χρειάζεται να ανακαλέσει αμέσως τις παρατηρήσεις αυτές, επειδή το μοναδικό εμπορικό σήμα του τρέλα τώρα μας έφερε επικίνδυνα κοντά στην έναρξη του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου 3.

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...