Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΗ συνέντευξη της...

Η συνέντευξη της Θέλξη

thelxi2καλλιτέχνιδα του πενταγράμμου που εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο “Ποσειδώνιο”, απ όπου και μίλησε τηλεφωνικά στους ακροατές της Ραδιοφωνική εκπομπής “Ελληνικό Φαινόμενο” του ψηφιακού Ραδιοφώνου “elliniko-fenomeno.com” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη. Μεταξύ των πολλών θεμάτων μας μίλησε για την νέα της επαγγελματική στέγη, την συνεργασία της με του συναδέλφους Χρήστο Χολίδη και τον Στάθη Ραφτόπουλο, για το νέο της δίσκο, αλλά και για τα επόμενα καλλιτεχνικά της βήματα.

Το όνομα Θέλξη προέρχεται  από το  Θελξίνοη, η οποία συμφώνα με την μυθολογία ήταν κόρη του Ποσειδώνα, και μούσα του Κικέρωνα.

Νίκος Βάνης: Αυτή την στιγμή ακούμε άλλο ένα τραγούδι της Θέλξη με τίτλο “Μα τι παιδί είσαι εσύ”. Πω…, πω…, αυτή είναι η Θελξάρα φίλοι μου ακροατές, εμφανίζεται στο “Ποσειδώνιο” Αθηνών. Είναι το καινούργιο της τραγούδι από το νέο της δίσκο που περιλαμβάνει 11 κομμάτια.

Τι κάνεις Θέλξη μου;;

Θέλξη: Βανούλη μου καλησπέρα “Μα τι παιδί είσαι εσύ” νομίζω ότι αυτό το κομμάτι σε αντιπροσωπεύει πλήρως. Είσαι φαινόμενο, οπότε το “Μα τι παιδί είσαι εσύ” σε αντιπροσωπεύει πλήρως.

Ν. Βάνης: Για μένα έχεις γράψει αυτό το τραγούδι;;;

Θέλξη: Όλα για σένα τα έγραψα αγάπη μου. Κοίταξε όταν έκανα τον δίσκο σε σκεφτόμουνα πολύ. Λέω κάτσε να αρέσει στον Βάνη, γιατί μην σε πιάσει στο στόμα του.

Ν. Βάνης: Θυμάσαι που μου τόνισες, ότι θα κάνω ένα δίσκο με τραγούδια που θα σ΄ αρέσουν;;

Θέλξη: Έπεσα λοιπόν μέσα.

Νίκος Βάνης: Ναι, όντως έχει πέσει μέσα.

Θέλξη: Αγάπη μου γλυκιά χαίρομαι που σ΄ αρέσει το CD μου.

Ν. Βάνης: Πως πάτε στο “Ποσειδώνιο”;;

Θέλξη: Είμαι καλά, νομίζω ότι το διαπίστωσες και εσύ όταν επισκέφθηκες το μαγαζί.

Ν. Βάνης: Πάτε πάρα πολύ καλά.

Θέλξη: Γιατί εσύ κατέβηκες κάτω όπως πάντα, έχω να πω, με στηρίζεις και με αγαπάς, είσαι δίπλα μου σ΄ όλες τις εμφανίσει, σ΄ όλα τα μαγαζιά. Και πάντα σ΄ αγαπάνε και όλα μου τα αφεντικά, δηλαδή είναι φαινόμενο αυτό.

Ν. Βάνης: Είσαι εκεί στον φίλο μου τον Βασίλη Κοντόπουλο που έχει κάνει εξ ολοκλήρου ανακαίνιση το μαγαζί. Όταν ήλθα κάτω για να σε δω, στην αρχή νόμιζα ότι το ωραίο αυτό που φορούσες ήταν τουαλέτα.

Θέλξη: Όχι είναι ολόσωμη φόρμα, απλά κάτω είναι αέρινη, γι΄ αυτό φαίνεται σαν φόρμα.

Ν. Βάνης: Είσαι μια γυναικάρα δύο μέτρα, με λαϊκή φωνή, έρχονται όλοι στο “Ποσειδώνιο” για να σε δουν. Μέρα με την μέρα Θέλξη όλο και περισσότερος κόσμος σ΄ αγκαλιάζει. Είναι μεγάλη βήμα το να εμφανίζεσαι στο “Ποσειδώνιο” ως πρώτη γυναικεία φωνή.

Θέλξη: Όντως είναι μεγάλο βήμα, και ευθύνη μαζί.

Νίκος Βάνης: Διότι αυτό το μαγαζί ανέδειξε μεγάλα ονόματα, έχουν περάσει από εκεί πολλοί καλλιτέχνες όπως: Δέσποινα Βανδή, Γιάννης Πλούταρχος, Βασίλης Καρράς, Αντύπας και άλλοι. Και τώρα εμφανίζεσαι εσύ που έχεις δώσει δείγματα γραφής, και σ΄ όλα τα άλλα μαγαζιά που ήσουν, στο “Caramela Live” γινόταν χαμός, στα “Μαμούνια Live” εδώ στην Θεσσαλονίκη, που δεν ήθελαν να σε αφήσουν να φύγεις. Θέλξη θέλω να μας πεις λίγα λόγια για την νέα σου δισκογραφία,

Θέλξη: Τι να πω για τον δίσκο μου, εσύ γνωρίζεις πόσο τρέξιμο έκανα, με πόσο πάθος και αγάπη έγινε αυτή η δουλειά. Θυμάσαι ξεκίνησα να γράφω τον δίσκο όταν ακόμα εμφανιζόμουν στην Θεσσαλονίκη, στα ρεπό μου κατέβαινα στην Αθήνα για να διαλέξω τα κομμάτια. Είναι πολύ περήφανη γι΄ αυτήν την δουλειά.

Οι συνεργάτες μου είναι μεγάλα ονόματα, όπως ο Γιώργος Μουκίδης, ο αγαπημένος μου Χρήστος Κυριαζής, ένας καλλιτέχνης που λατρεύω από μικρό κοριστάκι, και με τον οποίον είχα την τιμή να συνεργαστώ. Κάνει το Cam Back συμμετέχοντας στην δική μου δισκογραφική δουλειά, μεγάλο όνομα και μεγάλος καλλιτέχνης. Ο Χρήστος μου έδειξε πως τραγουδάμε μέσω του δρόμου της ψυχής, και όχι επάνω στις νότες, είναι μεγάλη υπόθεση.

Επίσης συμμετέχουν ο Πάνος Καπίρης, Αντώνης Παππάς, Φώντας Θεοδώρου, ο Κωστάκης από τα “Μαμούνια Live” το μπουζούκι που είχα μου έδωσε ένα ζεϊμπέκικο, επίσης οι φίλοι μου από την Ρόδο που μου έδωσαν το ομότιτλο κομμάτι του “Ένα όνειρο ζω”, αυτοί μου είχαν δώσει και στον προηγούμενο δίσκο μου ένα κομμάτι. Εντάξει είναι μια δουλειά για την οποία είμαι περήφανη.

Θεωρώ δε για έναν καλλιτέχνη είναι πολύ σημαντικό να αγαπάει την δουλειά του πραγματικά, και να μην λέει, εντάξει θα πω και αυτό, ή αυτό γιατί χρειάζεται, ή θα πω ένα κομμάτι το οποίο πρέπει να πω, λόγω του ότι θα είναι σουξέ. Νομίζω ότι αυτός ο δίσκος μ΄ αντιπροσωπεύει πλήρως, εμένα σαν Θέλξη, και θέλω να πιστεύω ότι θα βγει αυτό το πράγμα, θα το καταλάβουν αυτοί που θα ακούσουν αυτοί την δουλειά μου.

Ν. Βάνης: Σήμερα άκουγα από μεγάλο ραδιόφωνο της πόλης την μπαλάντα σου και μάλιστα σε ώρα αιχμής.

Θέλξη: Κοίταξε Νίκο μου είναι πολύ νωρίς ακόμα, γιατί μόλις έχει κυκλοφορήσει ο δίσκος, έχει μόνο δύο εβδομάδες, πέσαμε δε και στην Μεγάλη Εβδομάδα που λείπουν όλοι οι παραγωγοί των Ραδιοφώνων. Τώρα ξεκίνησαν και οι εμφανίσεις μου στο “Ποσειδώνιο”.

Επίσης ξεχάσαμε να πούμε για την επανεκτέλεση του “ Τότε” κομμάτι του Πάνου Καπίρη, και Φόντα Θεοδώρου που το έχει τραγουδήσει πρώτη η κυρία Κατερίνα Στανίση. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια το οποίο επίσης είχα την τιμή να συμπεριλάβω σ΄ αυτό το CD μου.

Εντάξει νοιώθω πάρα πολύ καλά γι΄ αυτό μου το βήμα. Εγώ ξέρεις Νίκο μου πάντα είμαι αργά και σταθερά βήματα, ένα βήμα την φορά, δηλαδή θεωρώ ότι και δισκογραφικά, αλλά και επαγγελματικά, έχω κάνει ένα βήμα παραπάνω, είτε είναι η καινούργια μου δισκογραφική δουλειά, είτε είναι το “Ποσειδώνιο”. Οπότε νοιώθω καλά με τον εαυτό μου τουλάχιστον, γιατί είμαι πολύ επαγγελματίας . Και γενικότερα θέλω αυτό που εγώ αγαπώ, λατρεύω και ζω, άλλωστε γι΄αυτό έχω βάλει στην άκρη την προσωπική μου ζωή. Θέλω να μου δείχνει ότι κάνω το σωστό, και νομίζω μέχρι στιγμής, δόξα το θεό, όλα πάνε καλά. 

Ν. Βάνης: Μέχρι τώρα Θέλξη έδειξες ότι δικαίως βρίσκεσαι στην θέση αυτή, όχι μόνο από απόψεως δισκογραφικής, αλλά και από θέμα δουλειάς. Έχεις περάσει από τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας, που είναι το όνειρο πολλών καλλιτεχνών, και μάλιστα να ηγείσαι ως πρώτη γυναικεία φωνή.

Θέλξη: Θα σου ένα και εγώ ένα μυστικό Νίκο μου, μόλις είχε βγει η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά “Τα μάτια που λατρεύω”, και είχα τελειώσει τις εμφανίσεις μου στο “FIX” με τον Νίκο Μακρόπουλο, την πρώτη φορά που είχε κατέβη στην Αθήνα, μου έγινε μια πρόταση από το “Ποσειδώνιο”. Όταν πήγα λοιπόν και με άκουσε ο κύριος Κοντόπουλος, νομίζω είχε κλείσει ένα άλλο όνομα, δεν το θυμάμαι καλά, και έψαχνε να βάλει κάποια γυναίκα μαζί με τον Νίκο Βέρτη, αλλά όχι Α επιπέδου εάν θέλεις, μια κοπέλα πρωτοεμφανιζόμενη.

Όταν με άκουσε λοιπόν ο κύριος Κοντόπουλος μου είπε ότι “κορίτσι μου εσύ δεν κάνεις για δεύτερη γυναίκα και να λες 10 κομμάτια, θα πρέπει να γυρίσεις εδώ με θέση”. Σεβάστηκα πάρα πολύ αυτό που μου είπε, ένοιωσα πολύ καλά μ΄ αυτόν τον άνθρωπο.

Ν. Βάνης: Σου είπε την αλήθεια Θέλξη.

Θέλξη: Και τότε είχα πάει τελικά με τον Πάνο Κιάμο στα “Αστέρια”. Και να που ήλθε η στιγμή τώρα και συνεργαστήκαμε, οπότε μου λέει “θυμάσαι τι σου είπα, ότι θα έλθεις με θέση”. Έτσι και έγινε, Νίκο μου εγώ ξέρω τι θα μου συμβεί μετά, ξέρω που θα πάω μετά το “Ποσειδώνιο”, ξέρω πως θα είναι το επόμενο δισκογραφικό μου βήμα, δεν κάνω αυτήν την δουλειά τυχαία. Ξέρω ότι είμαι γεννημένη γι΄ αυτό. Σου είπα ότι μ΄ αρέσουν τα αργά και σταθερά βήματα.

Ν. Βάνης: Θέλξη είμαστε της ίδιας σχολής, και εγώ προχωρώ με αργά και σταθερά βήματα. Και το ψηφιακό Ραδιόφωνο το έκανα χωρίς βιασύνη, δεν χρειάζονται γρήγορες κινήσεις. Θέλξη ποιοι είναι οι συνεργάτες σου στο “Ποσειδώνιο”;;

Θέλξη: Είμαι μαζί με τον Χρήστο Χολίδη, τον Στάθη Ραφτόπουλο, και με πολλά νέα, ταλαντούχα παιδιά. Μ΄ αρέσει πάρα πολύ αυτό, εμείς οι δύο τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Έχουμε καταπληκτικές φωνές στο σχήμα, είναι πολύ ταλαντούχα παιδιά. Από την ώρα που ξεκινά το πρόγραμμα οι κοπέλες έχουν καταπληκτικές φωνές, το ίδιο και τα αγόρια. Μ΄ αρέσει πάρα πολύ αυτό, γιατί είναι φρέσκο, νεανικό σχήμα, του “Ποσειδωνίου”.

Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό, να ξεκινά το πρόγραμμα και ο Θαμώνας – πελάτης που έχει έλθει να περνά καλά από την πρώτη στιγμή, μέχρι που να φύγει. Αυτό είναι η αρχή μας, κάποιες όμως φορές δεν περνά από το χέρι μας, αλλά στην συγκεκριμένη δουλειά είμαι πολύ τυχερή που ο μαέστρος μαζί με τον κύριο Κοντόπουλο επέλεξε όλα αυτά τα παιδιά, που πραγματικά είναι πολύ καλοί τραγουδιστές.

Ν. Βάνης: Εσύ έχει περάσει από πολλά μαγαζιά της Αθήνας, η ορχήστρα, ο ήχος και ο φωτισμός του “Ποσειδωνίου” δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο.

Θέλξη: Επειδή μας ακούν δεν θέλω να νομίζουν ότι ευλογούμε τα γένια μας.

Ν. Βάνης: Η αφίσα Θέλξη είναι κάτσε καλά. Είσαι μια όμορφη, και ώριμη γυναίκα, και παράλληλα μια τραγουδίστρια με καταπληκτική φωνή.

Θέλξη: Αγάπη μου γλυκιά σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ν. Βάνης: Θέλξη πάντως από λουλούδι πας καλά.  

Θέλξη: Ξέρεις το γίνεται Νίκο μου, είναι πολύ σημαντικό για έναν καλλιτέχνη όταν θα πει ένα κομμάτι που θα αγγίξει την ψυχή του άλλου, εκείνος θα κάνει την κίνηση να σου πετάξει λουλούδια, νομίζω ότι δικαιώνεσαι. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα στο να μπορείς να πεις ένα τραγούδι, να αφήσεις το μικρόφωνο, και να το τραγουδά όλο το μαγαζί. Χθες όταν τελείωσα το πρόγραμμα μου και είπα καλή συνέχεια, όλοι είχαν σηκωθεί επάνω και χειροκροτούσαν.

Ξέρεις πόση μεγάλη δικαίωση είναι αυτό για μένα, και για οποιονδήποτε καλλιτέχνη, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι εποχές των μπουζουκιών, δεν είναι όπως παλαιότερα, παρ΄ όλα αυτά όμως το μαγαζί δουλεύει πενθήμερο. Όταν έρχεται λοιπόν ο άλλος στο μαγαζί και ρίχνει λουλούδια, πάει να πει ότι του αρέσει αυτό που βλέπει, και ακούει.

Ν. Βάνης: Όλοι με ρωτούν για το φετινό σχήμα του “Ποσειδωνίου” τους αρέσει, και δεν το λέω αυτό επειδή γνωρίζω τον επιχειρηματία και τους καλλιτέχνες. Διότι Θέλξη υπάρχει ανταγωνισμός, δεν είστε μόνοι.

Θέλξη: Φέτος το καλοκαίρι η Αθήνα που συνήθως δεν είχε πολλά μαγαζιά, φέτος είναι το αντίθετο, και όχι μόνο στην παραλιακή. Κατ΄ αρχάς ο Αντώνης Ρέμος θα μείνει μέχρι τέλους Μαΐου, Οι Ονειράμα επίσης.

Ν. Βάνης: Το ίδιο θα κάνει και ο Νότης Σφακιανάκης.

Θέλξη: Ο Νίκος Βέρτης στο “Κέντρο Αθηνών θα είναι όλο το καλοκαίρι. Δηλαδή δεν μιλάμε ότι έκλεισαν τα χειμερινά μαγαζιά, και ξαφνικά ξεφύτρωσαν κάποια άλλα. Αλλά θα σου πω κάτι που πλασάρουμε εμείς στο “Ποσειδώνιο” είναι κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα μαγαζιά. Είναι ένα φρέσκο, νεανικό σχήμα, με νέους καλλιτέχνες, με παιδιά που τώρα ξεκινούν την καριέρα τους, ενώ τα άλλα σχήματα έχουν καταξιωμένους καλλιτέχνες με πολλά σουξέ. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, δηλαδή δεν είναι το ίδιο πράγμα. Δεν μπορώ να βάλω τον εαυτό μου σ΄ αυτήν την διαδικασία, να επιλέξω ανάμεσα στην Έ. Κοκκίνου και σε μένα.

Ν. Βάνης: Αυτό που λες είναι πολύ λογικό Θέλξη. Υπάρχουν όμως και κάποιοι κακοπροαίρετοι που δεν θέλουν να πάει καλά το μαγαζί, το έχω ακούσει με τα ίδια μου τ΄ αυτιά.

Θέλξη: Νίκο μου να σου πω κάτι, το να μην θέλουμε να πηγαίνει καλά ο διπλανός μας δεν είναι φαινόμενου μόνο του δικού μας επαγγέλματος, αλλά όλων των ανθρώπων. Εγώ χρησιμοποιώ μια συγκεκριμένη φράση που λέει “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”. Ποτέ δεν μας απασχολεί το τι θα κάνουμε για να πάμε εμείς μπροστά, παρά μόνο πως ο άλλος δεν θα πάει καλά. Για μένα όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, και ο μεγαλύτερος εχθρός μου είναι μόνο ο εαυτός μου. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κανέναν, εσύ με ξέρεις πολύ καλά, εύχομαι όλοι οι καλλιτέχνες να πηγαίνουν καλά.

Πολλοί επιχειρηματίες κάνουν ένα τραγικό λάθος, το να κοιτούν εάν ο άλλος δεν πάει καλά, για να κρίνουν το εάν αυτοί είναι καλοί, και θα σου εξηγήσω το γιατί. Κατ΄ εμέ όλοι οι επιχειρηματίες έπρεπε να εύχονται να πηγαίνουν όλοι καλά. Το να μην έχουν σήμερα κάποιοι δουλειά, είμαι πολύ εύκολο του χρόνου και αυτοί να βρεθούν στην ίδια μοίρα. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι όταν όλα τα μαγαζιά πηγαίνουν καλά, και κάποιος πάει καλύτερα. Όταν τα μαγαζιά δεν πηγαίνουν καλά, το να πάρει κάποιο την πρωτιά για μένα δεν σημαίνει τίποτα. Είναι σαν να τρέχει μόνος σου, με καταλαβαίνεις;;

Ν. Βάνης: Συμφωνώ και επαυξάνω μ΄ αυτά που λες. Λοιπόν Θέλξη μου σιγά – σιγά θα πρέπει να σ΄ αφήσω για να πας στο μαγαζί.

Θέλξη: Ξέρεις ότι είμαι πάντα μαζί σου. Πάντα πίσω από την Θέλξη κρύβεται ένα Νίκος Βάνης. Στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου σ΄ όλη την Θεσσαλονίκη.

Ν. Βάνης: Μαθαίνω ότι έχεις πολλές προτάσεις για να εμφανιστείς στην Θεσσαλονίκη.

Θέλξη: Πέρασα υπέροχα στην Θεσσαλονίκη, απλά θεωρώ ότι φέτος το καλοκαίρι σίγουρα μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είμαι στην Αθήνα, καθώς και τον χειμώνα, Πρώτα ο θεός του χρόνου μπορεί να κάνουμε την συνέντευξη τετ α τετ. Εμείς δεν χανόμαστε, γιατί αγαπιόμαστε. Να μου φιλήσεις το γιό σου και την γυναίκα σου. Ξέρω ότι μας ακούει όλο το κοινό σου, καθώς και πολλοί καλλιτέχνες. Ο Βάνης πλέον για την Ελλάδα είναι κόμμα, στην νύχτα, γιατί είναι ο μόνος αληθινός, και αυθεντικός άνθρωπος.

Ν. Βάνης: Εμείς οι δυό ταιριάζουμε Θέλξη, γιατί πάντα βοηθάμε κόσμο.

Θέλξη: Η μεγαλύτερη αξία που μπορεί να έχουμε σαν άνθρωποι, είναι όταν πέφτουμε το βράδυ για να κοιμηθούμε, να κλείσουμε τα μάτια μας, και να μην νοιώθουμε τύψεις. Στου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...