Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΗ συγκλονιστική νέα...

Η συγκλονιστική νέα μελέτη λέει ότι ο κοροναϊός «μπορεί να επηρεάσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια επιχειρήσεις παγκοσμίως»

Ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης Γράφει Η απόλυτη τηλεφημερίδα  elliniko-fenomeno.gr, η εφημερίδα Fenomeno News  

Η συγκλονιστική νέα μελέτη λέει ότι ο κοροναϊός «μπορεί να επηρεάσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια επιχειρήσεις παγκοσμίως»

Πότε ήταν η τελευταία φορά που βιώσαμε μια καταστροφή που διέλυσε σοβαρά τις αλυσίδες εφοδιασμού των περισσότερων από 5 εκατομμυρίων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο ταυτόχρονα; Κοιτάζοντας πίσω τις τελευταίες δύο δεκαετίες, δεν μπορώ να σκεφτώ ένα.

Τις τελευταίες ημέρες έχω γράψει πολλά άρθρα σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της επιδημίας κοροναϊού, και αυτό που είδαμε μέχρι τώρα θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή. Με κάθε πρόσθετη εβδομάδα ότι μεγάλο μέρος της κινεζικής οικονομίας παραμένει σε πραγματική στάση, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα.

Σήμερα, η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του παγκόσμιου ΑΕΠ, αλλά αυτό δεν λέει ολόκληρη την ιστορία.

Σε αυτό το σημείο ο υπόλοιπος κόσμος έχει γίνει τόσο εξαρτημένος από τις κινεζικές εξαγωγές, ότι οποιοδήποτε είδος εκτεταμένου κλεισίματος για την κινεζική βιομηχανία θα είναι ένας πλήρης και πλήρης εφιάλτης για τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Στην πραγματικότητα, μια ολοκαίνουργια μελέτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Dun & Bradstreet κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επιδημία του κορωναϊού στην Κίνα “θα μπορούσε να επηρεάσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια επιχειρήσεις παγκοσμίως” …

Η νέα έξαρση του κοροναϊού και η επακόλουθη διακοπή λειτουργίας τεράστιων όγκων της Κίνας θα μπορούσαν να επηρεάσουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια επιχειρήσεις παγκοσμίως , σύμφωνα με νέα μελέτη.

Μια ειδική ενημέρωση που δόθηκε από την παγκόσμια επιχείρηση έρευνας Dun & Bradstreet ανέλυσε τις κινεζικές επαρχίες που επηρεάστηκαν περισσότερο από τον ιό και διαπίστωσε ότι είναι πολύπλοκες συνδεδεμένες με το παγκόσμιο επιχειρηματικό δίκτυο.

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να υποθέσουν ότι θα μπορούσαμε απλώς να «κάνουμε αυτά τα πράγματα κάπου αλλού», αλλά αυτό δεν είναι τόσο εύκολο.

Θα χρειαζόταν να κατασκευαστούν νέα εργοστάσια, οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να εκπαιδεύονται κ.λπ.

Και όπως επεσήμανε ο Willy Shih του Harvard Business School , υπάρχουν “μερικά πράγματα που γίνονται μόνο στην Κίνα αυτές τις μέρες” …

Υπάρχουν μερικά πράγματα που γίνονται μόνο στην Κίνα αυτές τις μέρες , και όχι μόνο τα συνηθισμένα ηλεκτρονικά και τα παιχνίδια – καταναλωτικά προϊόντα – είναι ενεργά φαρμακευτικά συστατικά που πηγαίνουν σε φαρμακευτικές αλυσίδες εφοδιασμού παγκοσμίως.
Τι θα συμβεί αν η οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα δεν επανέλθει κανονικά σε σύντομο χρονικό διάστημα;

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Δυστυχώς, θα υπάρξουν ελλείψεις και οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού θα καταστούν εξαιρετικά τεταμένες.

Σύμφωνα με την ολοκαίνουργια μελέτη της Dun & Bradstreet που ανέφερα παραπάνω, 938 από τις εταιρείες Fortune 1000 έχουν τουλάχιστον έναν προμηθευτή της “κατηγορίας 2” στην περιοχή …

Οι ερευνητές Dun & Bradstreet διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον 51.000 εταιρείες παγκοσμίως, από τις οποίες 163 είναι στην Fortune 1000, έχουν έναν ή περισσότερους προμηθευτές άμεσης ή “πρώτης βαθμίδας” στην περιοχή που επηρεάζεται, ενώ τουλάχιστον 5 εκατομμύρια – και 938 στην Fortune 1000 – έχουν έναν ή περισσότερους προμηθευτές της κατηγορίας 2 .

Ο αντίκτυπος στις επιχειρήσεις στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο ήδη σέρνει τις προβλέψεις οικονομικής ανάπτυξης για το έτος.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατανομή των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού θα οδηγήσει απλώς σε υψηλότερες τιμές για τους δυτικούς καταναλωτές.

Αλλά σε άλλες περιπτώσεις θα υπάρξει ένα σημείο όταν ορισμένα προϊόντα δεν είναι καθόλου διαθέσιμα. Τα παρακάτω προέρχονται από το Zero Hedge …

Μια νέα δημοσκόπηση μέσω του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σαγκάης (AmCham) ανακάλυψε ότι το 50% των αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κίνα δηλώνουν ότι οι τερματισμοί εργοστασίων έχουν επηρεάσει τις παγκόσμιες επιχειρήσεις τους λόγω της επιδημίας Covid-19, ανέφερε το Reuters .

Περίπου το 78% αυτών των επιχειρήσεων προειδοποιούν ότι το προσωπικό τους είναι επί του παρόντος ελλιπές, γεγονός που θα εμπόδιζε την επανάληψη της πλήρους παραγωγής, οδηγώντας σε τεράστιες ελλείψεις προϊόντων στους επόμενους μήνες για τις δυτικές αγορές .
Μαζικές ελλείψεις προϊόντων;

Τα βιολογικά εργαστήρια κατασκεύασαν κοροναϊών της νέας τάξης πραγμάτων το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...