Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα για ΔήμουςΗ Σαλονίκη κάτω,...

Η Σαλονίκη κάτω, από το κράτος των Αθηνών.ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ένας νέος με πολλές περγαμηνές

Ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης για Ρεπορτάζ για τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης

Με κλειστά τα σύνορα προς Βορρά, εκεί όπου βρισκότανε ανά τους αιώνες ο πραγματικός φυσικός της χώρος. Πέσανε όμως τα τείχη του υπαρκτού, εξεμέτρησαν το ζην, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την μεγαλούπολη. Δυστυχώς, επί έτη πολλά δεν υπηρετήθηκε από άρχοντες με αντιλήψεις ανοιχτές και ευρύτητα πνεύματος.Μόνο από κάτι μπαρμπαδάκια της πελατειακής αρπαχτής και της τσίπικης λούφας. Από ανθρωπάρια με λαμέ γραβάτες και πουκάμισα του λευκότερου λευκού. Και λερωμένο ποινικό μητρώο στη διαδρομή

Και κάπου, κάπως, κάποτε είχε η συμπρωτεύουσα (άθλιος όρος, αλλά βοηθάει να μη λες όλη την ώρα Θεσσαλονίκη την καλή τύχη να πέσει πάνω σ’ έναν τύπο σαν τον υποψήφιο τον Παπαμιμίκο ως τον ιδανικό υποψήφιο για την πόλη της Θεσσαλονίκης,  πως πρόκειται για ένα νέο άνθρωπο με όραμα για την πόλη.

Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να διεκδικήσει, ως ανεξάρτητος, τον δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας της Μακεδονίας.

Ένα κεφάλι αγύριστο, μακεδόνικο, που δεν μάσα η να τα βάλει με τη βαθιά συντήρηση της πόλης

Με όλα αυτά τα βαρίδια που την κρατούσαν καρφωμένη στο έδαφος και δεν την άφηναν να απογειωθεί.η Θεσσαλονίκη

Από τους ένδοξούς της βυζαντινισμούς ως τις μικροκακίες της γειτονιάς, κι από τις επαρχιακές λαμογιές

ο Παπαμιμίκος Μπένι Μπροστά παίρνει σκούπα και φαράσι, άνοιξε πόρτες και παράθυρα. Μια αναπνοή φρέσκου αέρα, κάλυψε τον Λευκό Πύργο!

Τα προβλήματα άλλωστε της Σαλονίκης είναι τόσο δομικά και τόσο χρόνια, που δεν λύνονται εύκολα.

Το Μετρό μόνο να σκεφτεί κανείς που δεν πέρναγε και δεν περνάει από τα χέρια κανενός Δημάρχου (εκτός από εκείνα του ασίκη Κούβελα)

ή τον άμοιρο τον ΟΑΣΘ που πλούτιζε τους μετόχους του κι αμέσως τίθεται ζήτημα αρμοδιοτήτων. Χώρια με ένα σωρό θέματα, από την προσήλωσή του στον ιδιωτικό τομέα και τις παραφυάδες

ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.ο πρώην γραμματέας της ΝΔ κάνει μια αποτίμηση της αποχώρησης Μπουτάρη και μάλιστα είναι από τους λίγους (άλλου στρατοπέδου), που βρίσκει ξεκάθαρα θετικά πεπραγμένα από τον δήμαρχο.

Φαίνεται να αποτιμά θετικά τη δημαρχιακή του παρουσία.Η Ιστορία θα αποτιμήσει τη δημαρχιακή διαδρομή του Γιάννη Μπουτάρη καταγράφοντας ευδιάκριτα και τις επιτυχίες του και τα λάθη του. Και τα δύο διδάσκουν.

Η πόλη μας δεν αλλάζει απλώς σελίδα, αλλάζει εποχή. Και οι μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται για πρώτη φορά μπροστά της δεν πρέπει να χαθούν. Είναι στο χέρι μας όλοι μαζί να τις κερδίσουμε», γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Παπαμιμίκος.

Τροφή για σκέψη των μελλοντικών ιστορικών. Για εμάς τους υπόλοιπους και τις υπόλοιπες, άλλος είναι ο γκαϊλές. Το γεγονός ότι ο Μπουτάρης με τρόπο άλλοτε κομψό και άλλοτε μπρούτο, έσυρε τη Θεσσαλονίκη στον εικοστό πρώτο αιώνα. Γκρέμισε τα τείχη της, τσουρούφλισε τις παρωπίδες της, συνέτριψε τους χαλκάδες

Κι έδειξε στους νεώτερους και στις νεώτερες, ότι μερικές φορές την παράδοση πρέπει να την κλείνεις οριστικά στο χρονοντούλαπο. Και να πετάς το κλειδί στο Θερμαϊκό

Με αυτό τον τρόπο προφανώς και δηλώνει το δικό του παρών στις διαδικασίες, επιβεβαιώνοντας ότι προτίθεται να είναι υπο κάποιες προϋποθέσεις υποψήφιος δήμαρχος και ο ίδιος.

Οι προϋποθέσεις αυτές δεν έχουν σχέση με τη στήριξη της ΝΔ, αφού ο κ. Παπαμιμίκος έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι ενδεχόμενη υποψηφιότητα για το δήμο Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να έχει χρίσμα, θέλει να είναι ενωτική και πολυσυλλεκτική.

Θυμίζουμε πως ο κ. Παπαμιμίκος είχε συγκρουστεί ουκ ολίγες φορές δημοσίως με τον κ. Μπουταρη όταν ήταν γραμματέας της ΝΔ.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...