Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΗ “προοδευτική” Ελλάδα...

Η “προοδευτική” Ελλάδα και η “οπισθοδρομική” Βουλγαρία…

Βουλγαρικό τσουνάμι έχει χτυπήσει τα Σκόπια μετά το βέτο της Βουλγαρίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων για την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφού ως τελευταία εξέλιξη καταγράφεται, η πρόταση δυσπιστίας που κατάθεσε ο βουλευτής του VMRO-DPMNE

Αντόνιο Μιλόσοσκι κατά του Νίκολα Ντιμιτρόφ (ΥΠΕΞ των Σκοπίων), επειδή αρνήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας, προκειμένου να εξηγήσει τις κυβερνητικές πολιτικές, αναφορικά με τη διαμάχη της χώρας των Σκοπίων με τη γειτονική Βουλγαρία!

Αυτή η πρόταση δυσπιστίας του βουλευτή του κόμματος VMRO-DPMNE, που αντανακλά στον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, υποστηρίχτηκε τελικά από όλο το κόμμα της αντιπολίτευσης, και στοχεύει στην προσπάθεια, ώστε να αποφευχθούν για την χώρα περαιτέρω επιβλαβείς ξένες αποφάσεις!

Είναι σίγουρο ότι το VMRO-DPMNE κι αν δεν περάσει η πρόταση δυσπιστίας από την Βουλή, θα επανέλθει δριμύτερο, αφού άλλωστε η πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο είναι απόλυτα ισχνή (62 βουλευτές επί συνόλου 120 βουλευτών του νομοθετικό Σώματος)!

Ενδεχομένως λοιπόν το νέο τσουνάμι που χτυπά τα Σκόπια να φέρει νέες εκλογές! Μη ξεχνώντας ότι το VMRO-DPMNE, είναι το εθνικιστικό κόμμα των Σκοπίων, που αυτό-προσδιορίζεται ως Χριστιανοδημοκρατικό!

Που σημαίνει: Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση – Δημοκρατικό κόμμα για την Μακεδονική εθνική ενότητα!

Το δυστύχημα όμως είναι πως θέτει βέτο η βουλγαρική κυβέρνηση και η ελληνική κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα την πόρτα της εισόδου της ΕΕ στα Σκόπια, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς δέσμευση τήρησης της προδοτικής για μας “Συμφωνίας των Πρεσπών”!

Μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που προεκλογικά κραύγαζε πως θα την καταγγείλει και πως θα την επαναδιαπραγματευτεί!

Αλλά αφού η εντολή της Άγκελα Μέρκελ είναι τα Σκόπια να μπουν στην ΕΕ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δουλικά υποκύπτει σε αυτήν!

Σύγκριση λοιπόν, μεταξύ της “προοδευτικής” Ελλάδος και της “οπισθοδρομικής” Βουλγαρίας!!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...