Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαλλιτεχνικάΗ περατζάδα μου...

Η περατζάδα μου στην Αθηναϊκή νύχτα

sirtaki3.bmpπήγε αρκετά καλά, παρά την αφόρητη ζέστη, όμως στα κέντρα βρήκα δροσερό κλίμα με την βοήθεια των κλιματιστικών που διαθέτουν σχεδόν όλα. Μετά την ευχάριστη χαλάρωση, πάντα στο ωραίο κατάλυμα όπου μένω, με την άριστη περιποίηση που μου προσφέρει το ξενοδοχείο βγήκα στην ζούγκλα της νυχτερινής ζωής. Με Πρώτο σταθμό το κέντρο “Ποσειδώνιο” πέτυχα τον Ν. Βέρτη πάνω στην πίστα να τα χώνει κα τον κόσμο να γουστάρει, χορεύοντας.

Για ημέρα Πέμπτη ήταν πολύ καλά αφού ήταν σχεδόν γεμάτο. Πέρασα και από το καμαρίνι του καλλιτέχνη, όπου βρήκα και τον επιχειρηματία του κέντρου. Πάνω στην συζήτηση μου έδωσε κα την είδηση ότι το “Ποσειδώνιο” θα κλείσει το Δεκέμβριο, άσχετα εάν οι δικές μου πληροφορίες λένε το αντίθετο, ότι εκείνη την εποχή στο “Ποσειδώνιο” θα εμφανίζεται ο Κ. Καραφώτης με νέα δισκογραφία (ετοιμάζεται), η οποία ομολογουμένως είναι κάτσε καλά, αφού 7 τραγούδια που άκουσα τα θεωρώ σουξέ. Εδώ θα είμαστε και θα δούμε ποια είδηση θα επικρατήσει.

Έπειτα έφυγα προς το κέντρο “Ρωμαίο” εκεί πέτυχα τον Δ. Μακρή στην πίστα σε ένα κέντρο που είχε αρκετό κόσμο. Δεν έκατσα πολύ, γι΄ αυτό και δεν είδα τους υπόλοιπους καλλιτέχνες του σχήματος.

Πήρα τον ταρίφα που έχω αγκαζέ μόνο για πάρτη μου και ρελάραμε προς το “πολιτιστικό κέντρο” (το τονίζω αυτό παραγγελιά του Ν. Μακρόπουλου) “Θέα”. Με υποδέχθηκε επιτέλους  κυρία , η Κωνσταντίνα μετρ του καλλιτέχνη Ν. Μακρόπουλου. Ακούω και μια φωνή να δίνει οδηγίες στο προσωπικό τον Θ. Παπαγεωργίου “…Βάλτε τον καλλιτέχνη (έτσι με αποκαλεί) να κάτσει, όπου θέλει ,να έχει την καλύτερη θέα και με βασιλική περιποίηση…”. Νάσαι καλά αφεντικό !!!!

Αφού έκανα χρήση της βασιλικής περιποίησης (όχι που θα την άφηνα), πήγα και προς το καμαρίνι του καλλιτέχνη. Για να τον δω περίμενα – περίμενα , λόγω μια γνωστής TV περσόνας η οποία επισκέφθηκε τον καλλιτέχνη. Εντέλει η περσόνα δεν έφυγε και εγώ μπήκα ορμώμενος και αγανακτισμένος . Τα είπαμε για περίπου 1 ώρα, θάψαμε, ανεβάσαμε, κατεβάσαμε για όλους και για όλα.

Κοινώς ευχαριστήθηκα κουτσομπολιό (παλιά μου τέχνη κόσκινο). Έπειτα ευγενικά μας έδιωξαν από το καμαρίνι για να ετοιμαστεί ο καλλιτέχνης για το πρόγραμμα του.

Το ρεπερτόριο δεν άλλαξε σε τίποτα απ΄ αυτό της Θεσ/νίκης, γι΄ αυτό και ο κόσμος, κυρίως γυναικομάνι γέμισε την πίστα με το χορό. Για ημέρα Πέμπτη το βρήκα γεμάτο, πάνω από 650 άτομα, πολύ καλά για την Αθήνα.

Άφησα τον καρντάση και πήγα προς “Frangelico” στους άλλους καρντάσηδες την Κ. Σαμαρά και τον Α. Στάμο ο οποίος με ρεζίλεψε από το μικρόφωνο φωνάζοντας μου “ Γεια σου ρε Βάνη, ήλθες ε΄…να με ελέγξεις πόσο κόσμο έχω;;;”

 Εγώ χωρίς μικρόφωνο το απάντησα “ναι, ρε λαμόγιο”. Βέβαια όλα αυτά στην μεγάλη πλάκα που μας χαρακτηρίζει εμάς τους Βορειοελλαδίτες. Πέρα από την πλάκα μια χαρά τους βρήκα, αφού είχαν 380-400 άτομα.

Πέρασα και από το σχήμα των Χ. Κυπριανίδη – Π. Ραφαηλίδη στο κέντρο “Ελληνικό”  Μεγάλη προσπάθεια γίνεται από τον καλλιτέχνη Χ. Κυπριανίδη, καθώς την Παρασκευή είχαν διπλάσιο κόσμο από την Πέμπτη.

Την Παρασκευή πέρασα για δεύτερη φορά να δω και τον καταξιωμένο Αντύπα μαζί με την Πάολα στο κέντρο “Αστέρια”, με αρκετό κόσμο, σαφώς καλύτερα ήταν την Πέμπτη.

Δηλαδή ως συμπέρασμα ο κόσμος της Αθήνας προτιμά την Παρασκευή – Σάββατο τα μπουζουκομάγαζα για διασκέδαση. Στην πλειοψηφία τους τα κέντρα θέλουν αναβάθμιση στο σέρβις, αφού πάσχουν από την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών στην παραγγελία και την συμπεριφορά, κλπ.

Εδώ έκλεισε η γύρα μου στην Αθηναϊκή νύχτα που πέρασα καλύτερα από την προηγούμενη φορά, μια και τα κέντρα τα βρήκα καλύτερα σε όλα. Φαίνεται πως οι παρατηρήσεις μου πιάνουν τόπο. Άλλωστε αυτός είναι αι ο σκοπός μου, να διορθωνόμαστε όλοι για το κοινό συμφέρον.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...