Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚέντρα διασκέδασηςΗ περατζάδα μου,...

Η περατζάδα μου, ημέρα Πέμπτη

sirtaki3.bmp

Στα νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο) ημέρα Πέμπτη έχει γίνει  πλέω δύσκολη για την διασκέδαση.

 Και πως άλλωστε, να μην γίνει, όταν κάποιοι επιχειρηματίες πωλούν την φιάλη 180 Ευρώ και το φαινόμενο με ορισμένους καλλιτέχνες να έρχονται στην πόλη να κάνουν αρπαχτείς εμφανίσεις .

 Από πλευράς οργάνωσης –λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων, παρατηρείται ένα αλαλούμ στο σέρβις, και στα τραπέζια. Κάποιοι (ευτυχώς λίγοι) επιχειρηματίες συνεχίζουν να πουλούν μπόμπες, αναγομωμένα ποτά, αυτά δηλαδή που περισσεύουν, όπως αναψυκτικά, cola, ουίσκι κ.λπ.

Πως λοιπόν να πάει η διασκέδαση καλά;; Χρίζει αλλαγής και ξήλωμα όλο το σύστημα. 

ίσως αλλάξουν τα πράγματα τώρα που τον τελευταίο καιρό , ανεβαίνουν επιχειρηματίες εξ Αθηνών στην πόλη με δικά τους προγράμματα,  οι οποίοι θέλουν έναν υγιή ανταγωνισμό, με πολύ οργανωμένο σέρβις, ωστόσο με την τιμή της φιάλης να παραμένει ακριβή.

Με τις παραπάνω διαπιστώσεις ας πάμε αναλυτικά στα νυχτερινά κέντρα.

 Πρώτος μου σταθμός (προιγούμενη) Πέμπτη ήταν το νυχτερινό κεντρο “Άστρα Live” όπου εμφανίζονται ο Χρήστος Μενιδιάτης και η Μαρία Ιακώβου. Η κίνηση ήταν χαλαρή, περίπου 280 άτομα. Αφού κάθισα και είδα το πρόγραμμα, πέρασα και από το καμαρίνι του καλλιτέχνη Χρήστο Μενιδιάτη .

Στην συζήτηση που είχαμε του τόνισα ιδιαίτερα, ότι θα πρέπει να περάσει πιο λαϊκά τραγούδια στο πρόγραμμα του , καθώς ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θέλει να διασκεδάζει με παλαιότερα τραγούδια, πιο ποιοτικά σε στίχο και μουσική.

Μόνο τυχαίο δεν είναι που πρόσφατα ο Βασίλης Καρράς κατεβαίνοντας στην Αθήνα αγανακτισμένος έκραξε τα ραδιόφωνα, και το σύστημα όπως λειτουργούν ,με αποτέλεσμα να έχουν χαλάσει την ποιότητα του Ελληνικού τραγουδιού και της κουλτούρας μας , οδηγώντας τους ακροατές σε ξένα πρότυπα, πάσης φύσεως ρυθμούς. Πολύ καλά τα λέει ο λαϊκός μας βάρδος .

Έτσι ακριβώς είναι.  Επικροτώ και το επαυξάνω !!

Φεύγοντας πέρασα από το “Fix Live”, όπου εμφανίζονται ο Νίκος Κουρκούλης, η Χρύσπα, και ο Κώστας Μαρτάκης. Το μαγαζί είχε γύρω στα 620 άτομα. Το σχήμα εν συγκρίσει με την προηγούμενη Πέμπτη ήταν πεσμένο. Θα πρέπει ο κύριος Κουρκούλης να ανοίγει και καμιά φορά το καμαρίνι του, να δίνει αυτόγραφα στον κόσμο.

Μήπως το ξέχασε;; Διότι την εποχή που είχε ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη την καριέρα του ,δεχόταν όλον τον κόσμο επί ώρες ατελείωτες. Έτσι αγαπήθηκε από το κοινό του. Φαίνεται πως τους φιρμάτους καλλιτέχνες τους τρελαίνουν τα λαμπερά φώτα, και ο ήχος. Αυτό ισχύει και για την καλλιτέχνιδα Χρύσπα.

Αυτά σκεπτόμουν φεύγοντας προς το νυχτερινό κέντρο “Μαμούνια Live”. Στην πίστα η Ελεάνα Παπαϊωάννου ερμήνευε τα τραγούδια τις. Είχε πάρει και αρκετά λουλούδια. Η κίνηση ήταν γύρω στα 220 άτομα.

Κατά στις 03: 40 το πρωί, πέρασα και από την “Πύλη Αξιού” στον Πάνο Κιάμο. Η κίνηση και εδώ ήταν λιγοστή, γύρω στα 250 άτομα. Παρ΄όλα αυτά πολλά τραπέζια δεν είχαν καθαριστεί από τους  σερβιτόρους.

Κάθισα σ΄ ένα καναπέ να απολαύσω τον Πάνο Κιάμο και στο τραπέζι υπήρχαν άδεια ποτήρια από ποτά, αναψυκτικά, όχι όμως φιάλες.  Δίπλα μου άκουγα θαμώνες να παραπονιούνται για την τιμή της φιάλης, καθώς και για το ποτό που κοστίζει 20 Ευρώ. Με απλά λαϊκά,  έκραζαν την επιχείρηση και τον καλλιτέχνη.

Τα πήρα στο κρανίο και έφυγα προς το νυχτερινό κέντρο “Μούσες εν χορώ”, όπου η κίνηση του μαγαζιού ήταν γύρω στα 250 άτομα .Στην πίστα ωστόσο τα λουλούδια έπεφταν βροχή στα πόδια των καλλιτεχνών Νίκο Χαλβατζή, Σάκη Βέρρο και Ευδοκίας. Πολύ καλό αυτό για τον επιχειρηματία, καθώς μόνο από τα λουλούδια μαζεύει κάποια χρήματα στο ταμείο . Από την άλλη, τα κέντρα με τα ακριβά ποτά, ο κόσμος δεν τα προτιμά για την διασκεδάση του.

Έφυγα χαμογελώντας όταν στην έξοδο συνάντησα τον επιχειρηματία, με τον οποίον κάναμε μια σύντομη ανασκόπηση για την κατάσταση της διασκέδασης. Συμφώνησε σε πολλά μαζί μου, λέγοντας χαρακτηριστικά, “ τα πράγματα δεν πάνε καλά, διότι φταίμε και εμείς οι επιχειρηματίες. Καλά που είσαι και εσύ Βάνη και μας διορθώνεις, βλέπεις τα στραβά μας ..”¨

“.. είναι ορισμένοι επιχειρηματίες που ασχολούνται μόνο με τραγουδίστριες τις οποίες έχουν και φιλενάδες, γι΄αυτό και τα μαγαζιά τους πάνε από το κακό, στο χειρότερο…” ήταν η δική μου απάντηση. Η συζήτηση μας κράτησε ως το ξημέρωμα.

Έτσι λοιπόν τράβηξα γραμμή προς το ψηφιακό ραδιόφωνο για να ξεκινήσω την καθιερωμένη μου εκπομπή “Ραδιοξυπνήματα” η οποία περιλάμβανε πάρα πολλά καυτά θέματα και πολύ καλή μουσική προτού πιάσω τα πολιτικά γεγονότα.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...