Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚίνημα εθελοντώνΗ ''ομάδα Παπαχελά'':...

Η ”ομάδα Παπαχελά”: Ποιοί προωθούν την πολιτική ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Στις 12-13 Φεβρουαρίου 2024, έγινε ένα συνέδριο στην Ουάσιγκτον, γιά ”Νοτιοανατολική Ευρώπη & Ανατολική Μεσόγειο”, με τεράστια… αποτυχία, που διοργάνωσε το ”Φόρουμ των Δελφών”.

Συμμετείχε η ”ομάδα Αλέξη Παπαχελά”, δηλ. ”Φόρουμ Δελφών”, ΕΛΙΑΜΕΠ, ”λομπίστας Ζεμενίδης”. Μαζί, ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης και η υφΥπεξ Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου. Από κοντά και ο διαπλεκόμενος ”διπλωματικός σύμβουλος” Τσίπρα και Κασσελάκη, ο (”κουτοπόνηρος”) Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Μόνο το κρατικό ΑΠΕ ασχολήθηκε με το ”συνέδριο”. Μία εβδομάδα μετά, ούτε καν η ”Καθημερινή” ασχολήθηκε, της οποίας ο διευθυντής, Αλέξης Παπαχελάς, ορθά διαισθάνθηκε -ως τακτικός του αναγνώστης- ότι έρχεται ”ξεβράκωμα” από το ”ΚΑΛΑΜΙ”, εξαιτίας ενός μκρού δημοσιεύματος-προειδοποίησης στα ”Καλαμο- Ραπίσματα”.

Ούτε, έστω, το ”μητσοτακικό παραμάγαζο”, η εφημερίδα ”Εθνικός Κήρυξ”, του Αντώνη μας, στην Νέα Υόρκη, το πρόβαλε, αλλά -έκπληξη- του…επιτέθηκε!!! Παραβλέπουμε το εμμετικό υμνολόγιο του συνεργάτη Παπαχελά, του δήθεν ”έγκριτου” Κύπριου ”ανταποκριτή” στην υφΥπεξ, επειδή αυτός είναι ΟΦΑ (”όπου φυσσάει άνεμος” και… ”μυστικά κονδύλια”).

‘Οσοι ζούμε στις ΗΠΑ, ειδικά όσοι ασχολούμεθα, γιά χρόνια, με ΜΜΕ, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τέτοια ”συνέδρια” έχουν μηδενική απήχηση στην Ουάσιγκτον. Αλλά μπορούν να ”εντυπωσιάσουν” αφελείς π.χ. στην Ελλάδα, αφού προβάλονται από άσχετα, εξαγοράσιμα και ασοβάρευτα ΜΜΕ Αθηνών και τους διαπλεκόμενους -της παραπληροφόρησης- ανταποκριτές στις ΗΠΑ.

Το ”Οικονομικό Φόρουμ Δελφών” είναι μία αστεία περίπτωση, αντιγραφής του ”Οικονομικού Φόρουμ Νταβός”. Οι νεοέλληνες, αδύναμοι να πρωτοτυπήσουμε, φροντίζουμε να αντιγράφουμε, όπως π.χ. κάνουν και με εκπομπές τα χαζοκάναλα τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Το ”Φόρουμ Δελφών”, του (”ντήλερ” αεροπλάνων αμερικάνικων κλπ) Συμεών Τσομώκου, είναι παρέλαση της… ”Νέας Δημοκρατίας”. Συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι υπουργοί της ”Νέας Δημοκρατίας”, φυσικά και ο Κούλης. Βάζουν και κανέναν ”φελλό” της αντιπολίτευσης για αποπροσανατολισμό. Εξυπακούεται ότι ”Καθημερινή” και ΣΚΑΙ έχουν τον πρώτο λόγο.

Βασικός εκεί ο πολυ-υπουργός Γεωργιάδης. Φανταστείτε την εικόνα: Ο ‘Αδωνις, που όλη την ημέρα μιλάει στα τηλεκανάλια Αθηνών, εμφανίζεται και στους Δελφούς, με σοβαροφανές ύφος, ως συνομιλητής με συντονίστρια την άλλη… ”σοβαρή” του ΣΚΑΙ, Σία Κοσιώνη. Τους παρακολουθούν ”τρεις και ο κούκος”, αλλά δεν έχει σημασία. Ας είναι καλά τα εξαγορασμένα ΜΜΕ (παγκόσμια κατάταξη 107) που ομιλούν γιά ”επιτυχία”, γιά εντυπωσιασμό ιθαγενών στην ενδοχώρα.

Το ”Φόρουμ Δελφών” είναι ουσιαστικά δημιούργημα Αλέξη Παπαχελά, γιά την προώθηση της πολιτικής ΗΠΑ σε Ελλάδα και Βαλκάνια, με Τσομώκο ”βιτρίνα”, χρηματοδότη.

H ”ομάδα”, ο ”δημιουργός-αρχηγός” και ο ”λαγός λομπίστας”
Διαβάζοντας προσεκτικά άρθρα στην εφημερίδα ”Καθημερινή” και ειδικά αυτά του διευθυντή της Αλέξη Παπαχελά, διαπιστώνεις ότι προωθείται (καλυμμένα), η πολιτική των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Παγκοσμιοποίηση, Δημοκρατικό Κόμμα (αντιΤραμπ, αντιΠούτιν) και γενικά, συμφέροντα στρατιωτικά, πολιτικά, εμπορικά κλπ των ΗΠΑ.

H ”λαμπρή” πορεία του κ. Παπαχελά, άρχισε τέλη δεκαετίας ’80, όταν, ως φοιτητής στις ΗΠΑ, φρόντισε να ”δικτυωθεί” με υπουργείο Εξωτερικών και λοιπές ”Υπηρεσίες” της χώρας, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Και βρήκε τον κατάλληλο μεσολαβητή. Η γνωριμία του με την ”γνωστή λέρα” Εκκλησίας και Ομογένειας, τον φΑΚ (φάδερ ‘Αλεξ Καρλούτσος), καθοριστική.

Ο εκδότης του ”Κ” από τότε -στην Νέα Υόρκη- ”έβλεπε” και παρακολουθούσε την ”εξέλιξη” του ”έγκριτου”, γιά τους αφελείς Ελλαδιστάν, διευθυντή της εφημερίδας ”Καθημερινή” Αθηνών.

Μεγάλη εντύπωση -με ερωτηματικά- είχε προκαλέσει και η προσπάθεια Αλέξη Παπαχελά, να ξεπλύνει, να ”αγιοποιήσει” τον μιζολήπτη-αρπακτικό, αρχαιοκάπηλο, αποστάτη, τον αείμνηστο πρώην πρωθυπουργό και πατέρα του τώρα πρωθυπουργού, Κων/νο Μητσοτάκη, με το βιβλίο του ”Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ” (2017).

Ο συγγραφέας, ”παράλειψε” να ερευνήσει και τα αρχεία της… CIA, αφού θα είχε πρόσβαση, γιά να δει αν ο υμνούμενος Κων/νος Μητσοτάκης ήταν και… έμμισθος πράκτοράς της. Ή θα μπορούσε να ερωτήσει τον συνεργάτη του, τον άλλον ”έγκριτο” Κύπριο ανταποκριτή, αν εκείνος ήξερε ή είχε δει κάτι, στα αρχεία της ”Υπηρεσίας”. Υποθέτουμε ότι θα του απαντούσε… θετικά.

Η εκτίμηση -λογικά- είναι ότι, ο ”έγκριτος” Παπαχελάς, γνώριζε περί CIA, αλλά εξεπίτηδες το άφησε απέξω, γιά να εξαπατήσει, παραπληροφορώντας με την ”αγιογραφία” Κων/νου Μητσοτάκη.

(Θα υπάρξει και συνέχεια)

Γ. Λυκ. – 19 Φεβ. ’24 kalami us

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ: 2740/29-04-2024                      Αριθ. Πρωτ: 78/29-04-2024 Αθήνα 29η Απριλίου 2024 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ Των:        ...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΤΟΥ “ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η τραγωδία των Τεμπών, η ανθρώπινη τραγωδία της σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας, ο άδικος χαμός τόσων νέων αθώων ανθρώπων, ταρακούνησε συθέμελα την ελληνική κοινωνία και την συνειδητοποίησε επιτέλους, πως ένοχοι...