Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε άλλο ένα εθνικό έγκλημα καθώς όχι μόνο επικύρωσε την παράδοση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς αλλά δημιούργησε και κέντρο διδασκαλίας της ανύπαρκτης «μακεδονικής» γλώσσας μέσα στην Ελλάδα συγκεκριμένα στην ευαίσθητη περιοχή της Φλώρινας όπου δρουν φιλοσκοπιανές ομάδες.
Λέμε ανύπαρκτης γιατί επί της ουσίας πρόκειται για… βουλγαρική διάλεκτο και τίποτε παραπάνω.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και το σκοπιανό εθνικιστικό κόμμα «VMRO» έχει πάρει το όνομά του από την παλιά βουλγαρική εθνικιστική οργάνωση αντίστοιχης ονομασίας.
Οι Βούλγαροι και οι Σκοπιανοί συνεννοούνται μεταξύ τους χωρίς λεξικά και μεταφραστές.
Το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα εγγράφηκε και εγκρίθηκε επίσημα ως μη κυβερνητική οργάνωση από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας.
Στόχος του Κέντρου όπως λέει είναι να εργαστεί για την:
τη διδασκαλία της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακού ιστότοπου.
υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Υποστήριξη της ίδρυσης παιδαγωγικών σχολών/τμημάτων εντός υφιστάμενων πανεπιστημίων στην Ελλάδα για την ανάπτυξη τοπικών καθηγητών της Μακεδονικής γλώσσας, καθώς και του προγράμματος σπουδών και του διδακτικού υλικού.
Σημειώνεται ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονική» καθορίζεται ρητά ως η επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας όπως αναγνωρίστηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων και ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών. «Δεν έχει σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας και δεν έχει σχέση με την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά» της Μακεδονίας (άρθρο 7(4).
Ευχαριστίες Ζάεφ σε Τσίπρα-Μητσοτάκη
Ανακοίνωση για την ίδρυση της ΜΚΟ εξέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ. «Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».
Τα συγχαρητήριά του έστειλε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.
«Η αξία των πραγματικών συμβιβασμών διαρκεί και μεγαλώνει με το χρόνο. Οι πραγματικοί συμβιβασμοί ηρεμούν, δεν επιδεινώνουν τις σχέσεις γιατί φροντίζουν για τα ουσιαστικά και των δύο πλευρών», δήλωσε ο κ. Ντιμιτρόφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στην Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονική» καθορίστηκε ως η επίσημη γλώσσα των Σκοπίων με αναφορά ότι έχει σλαβική προέλευση και δεν έχει σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας αλλά αυτά στην πράξη δεν γίνονται ποτέ.
Από την στιγμή που δόθηκε ο επιθετικός προσδιορισμός «μακεδονική» γλώσσα, παραδόθηκαν τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας σε κάποιους οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα λένε πως είναι οι απευθείας διάδοχοι του αρχαίου ελληνικού βασιλείου.
Κανείς δεν θα θυμάται σε δύο δεκαετίες ότι η Συνθήκη των Πρεσπών λέει πως η γλώσσα των Σκοπιανών είναι σλαβικής προέλευσης.
Το εξοργιστικό στο ζήτημα αυτό είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέσπασε εκατομμύρια ψήφων στις εκλογές του 2019 ισχυριζόμενη ότι θα πάει να διαπραγματευτεί την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και θα την έκανε εθνικώς καλύτερη.
Αντ’ αυτού βλέπουμε ότι δίνει στους Σκοπιανούς και όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πατήσουν «πόδι» στην περιοχή της Μακεδονίας αναγνωρίζοντας ο ίδιος την «μακεδονική» γλώσσα και συνεπώς και κάποια… «μακεδονική» μειονότητα.
Με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραδόθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο, η ονομασία «Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων –άσχετα αν αυτή συνοδεύεται από τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια»–, τον προσδιορισμό «Μακεδόνας» για τους Σκοπιανούς και τον όρο «μακεδονική γλώσσα» για τη βουλγαρική διάλεκτο που ομιλούν οι Σκοπιανοί.
Και όλα αυτά ενώ οι Σκοπιανοί (σαν λαός) λένε ότι τους ανήκει τμήμα του εδάφους της Ελλάδας, συγκεκριμένα η Μακεδονία, όπως επίσης και μέρος της ελληνικής ιστορίας.
Η Συμφωνία των Πρεσπών λοιπόν αναγνωρίζοντας τους Σκοπιανούς ως «Μακεδόνες», τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τη βουλγαρική γλώσσα τους ως «μακεδονική» επιτρέπει μελλοντικές διεκδικήσεις των γειτόνων μας κατά της Ελλάδας, όταν κανείς δεν θα ξέρει τότε πως θα είναι οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί.