Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΗ Θεσσαλονίκη, μια...

Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη με την μεγαλύτερη ανεργία

προσωπο χρονιας 2012Στην συμπρωτεύουσα το τελευταίο δίμηνο η κατάσταση είναι τραγική , καθώς η ανεργία έφτασε σε ρεκόρ επίπεδα ,το δε χρήμα στην αγορά είναι υπό εξαφάνιση, με τους πολιτικούς μας να ζουν στην κοσμάρα τους αδιαφορώντας τελείως για το τι περνά ένα ολόκληρο έθνος, κυρίως η Θεσσαλονίκη την οποία τόσα χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν επένδυσαν ποτέ , απεναντίας , την άφησαν στο έλεος  χωρίς εργοστάσια, βιομηχανίες, συγκοινωνίες (εδάφους-θαλάσσης αέρος) και ούτω κάθε εξής.

Ενδεικτικό της  σημερινής κατάστασης που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη είναι ότι,
πάνω από 500 λογιστικά γραφεία έκλεισαν τα οποία απασχολούσαν από τρία εως 15 άτομα,

Έκλεισαν επίσης, 150 επιχειρήσεις με αντικείμενο εξαγωγικά προϊόντα και μετακόμισαν στην Βουλγαρία όπου το φορολογικό καθεστώς κυμαίνεται στα 10%.

Αλλά και πολλοί δικηγόροι της Θεσσαλονίκης κλείνουν τα γραφεία τους. Τον τελευταίο μήνα έχουν κάνει διαγραφή από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης 355 άτομα. Το ίδιο ισχύει και στην πόλη της Λάρισας, όπου 155 δικηγόροι διεγράφησαν από τον δικηγορικό σύλλογο τον τελευταίο μήνα.

Τα νέα πρόσφατα μέτρα που μας επέβαλαν οι τροϊκανοί, βλέπουμε έντονα ότι, αρχίζουν να πλήττουν και τους δικηγόρους, άλλωστε ήξερε πολύ καλά ο κύριος Μορς μ΄αυτά που δήλωνε , ότι “στην Ελλάδα θα πρέπει να μείνουν μόνο 2000 δικηγόροι”. Φαίνεται πως το σχέδιο αυτό προχωρά συμφώνα με όλα τα μνημόνια .

Στις δε επιχειρήσεις,  δεν πέφτει ούτε σεντς από τις τράπεζες, ενώ τα δισεκατομμύρια Ευρώ που έλαβαν από την Ελληνική πολιτεία ώστε να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις , κάλυψαν τις δικές τους μαύρες τρύπες που είχαν δημιουργήσει στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, αγοράζοντας τις παλιές κρατικές τράπεζες των χωρών αυτών οι οποίες όλες ήταν καταχρεωμένες.

Με όλα τα παραπάνω, σε λίγο καιρό η πόλη της Θεσσαλονίκης θα θυμίζει νεκρή πόλη  χιλιάδων  άνεργων, άστεγων και πεινασμένων πολιτών .

Όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδος δεν είπαν  ποτέ την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, ότι, τα χρήματα φαγώθηκαν από τους ομίλους των τραπεζών με αποτέλεσμα  τα μνημόνια   που υπέγραψαν  οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις,  όχι μόνο εξαθλιώνουν, αλλά  καταστρέφουν  κάθε ίχνος εθνικής κληρονομιάς, κυριαρχίας  και ταυτότητας του Ελληνικού λαού

Η Ελληνική Οικονομία μέχρι και σήμερα με τον τρόπο που διοικούνταν από τους εκάστοτε υπουργούς Οικονομικών, μας θυμίζει φοιτητική εργασία πρωτοετών , Οικονομικών Πανεπιστημίων. Και μην μου πείτε ότι, αυτό δεν το γνωρίζει ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας που έζησε μέσα στα πανεπιστήμια, χωρίς να βγει ωστόσο στην πραγματική αγορά όπου γίνονται οι ζυμώσεις των επιχειρήσεων, για να έχει και πραγματική άποψη.

Όσο για τους καθηγητές , τους σύμβουλους των υπουργείων,  έχουν μαύρα μεσάνυχτα για την Ελληνική αγορά, καθώς τρία χρόνια τώρα εκείνοι που πληρώνουν τα σπασμένα της κρίσης είναι οι απλοί πολίτες

Στην Ελλάδα εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, με το εθνικό εισόδημα να εξαφανίζεται από τα νοικοκυριά σε χαράτσια –φόρους και αυξημένους λογαριασμούς, δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά ανάπτυξη ούτε σε 50 χρόνια. Με δανεικά και δόσεις ένα πολιτισμένο κράτος είναι αδύνατον να επιβιώσει και αυτό το ξέρουν ακόμα και τα πρωτάκια του Δημοτικού, δεν χρειάζονται πτυχία του Harvard.

Ωστόσο ,η  Ελλάδα είναι από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη και το μόνο που της χρειάζεται επειγόντως είναι ένας πραγματικός ηγέτης με πατριωτικά Eλληνικά αισθήματα και τσαμπουκά , για να αντιμετωπίσει τα διεθνή αρπαχτικά τοκογλυφικά κυκλώματα – οι μαφιόζοι και να αρχίσει την εξορύξη του φυσικού μας πλούτο για το οποίο καραδοκούν τόσο υπομονετικά και μεθοδικά.

Τότε μόνο θα αλλάξει άρδην η ζώη όλων των Ελλήνων, κυρίως το κύρος της Ελλάδας θα ανέβει και πάλι εκεί που  ήταν και πριν χιλιάδες χρόνια , όταν όλοι οι άλλοι λαοί ακόμα ζούσαν πάνω στα δέντρα και τρέφονταν με την ίδια τους την σάρκα – κανίβαλοι. Κάτι που δεν άλλαξε και στις ημέρες μας , καθώς παρέμειναν κανίβαλοι σε όλα τα επίπεδα.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...