Ο Θεόδωρος Αλιόγκας, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και συνεργαζόμενος της ΕΛΒΟ, είπε: «Να σταματήσει ο κατήφορος και οι μνημονιακές πολιτικές. Λέμε ακόμη μια φορά πως είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ξεπουλήματος. Της ΕΛΒΟ, της ΔΕΗ, του ΟΣΕ, των ΕΛΤΑ, της ΕΒΖ, των λιμανιών και της ΕΥΑΘ. Θέλουμε κατάργηση «αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων» στα εργασιακά, μέτρα ανακούφισης των ανέργων, πολιτικές ανάπτυξης, διασφάλιση της βιωσιμότητας της κοινωνικής ασφάλισης, επαναφορά των συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο όπλο, παρά τις τεκμηριωμένες θέσεις τους και τις κινητοποιήσεις», είπε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο οποίος ζήτησε αγώνα και στην επόμενη απεργία «για να μπλοκάρουμε όσο γίνεται περισσότερο τα μνημόνια και της επιλογές του κουαρτέτου και της κυβέρνησης».
Είπε επίσης, πως η Θεσσαλονίκη είναι η πρωταθλήτρια στην ανεργία, όπου κινείται «στο 30%, τουλάχιστον πέντε μονάδες πάνω από τα επίσημα στοιχεία» και η νεανική ανεργία «λίγο πάνω από το 50%». Άρα, καταλήγει, γι αυτό φεύγει στο εξωτερικό ο κόσμος.
Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ, Πέτρος Κετικίδης, ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με τους ανέργους και τους συνταξιούχους, προχωράμε με ψηλά το κεφάλι, να συνεχίσουμε τον αγώνα, μέχρι την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών».
Έπειτα, είχαμε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Εργάτη, μπροστά στο ΕΚΘ και ενός λεπτού σιγή. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Εκεί, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μίλησε για επιδιώξεις κεφαλαίων, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και για πλαισίωση των εργαζομένων στο ΠΑΜΕ: «Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη των σωματείων μας για όσους αγωνίζονται αλλά και για όσους υποφέρουν. Τους πρόσφυγες που μένουν εγκλωβισμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες, τους ανέργους, τους απλήρωτους τους φτωχούς στις γειτονιές. Θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων στη δουλειά, στο μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τον πολιτισμό και την ειρήνη, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».
Έπειτα η πορεία “απλώθηκε” σε όλο το κέντρο, όπου κατέληξε στο εργοτάξιο, στην ένωση των οδών Εγνατία – Βενιζέλου.
Την ίδια στιγμή, τα Everest της οδού Τσιμισκή είχαν αποκλειστεί για δέκα λεπτά από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τον λόγο ότι λειτουργούν σήμερα και σε ένα πανό έγραφαν: «Η Πρωτομαγιά είναι αργία για όσους παλεύουν ενάντια στη μαύρη εργασία και τα εργατικά ατυχήματα». Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκίνησαν νωρίτερα πορεία από την Καμάρα, στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.