Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔελτία τύπουΗ εμπειρία ενός...

Η εμπειρία ενός θαμώνα

Αγαπητέ Νίκο.. Οφείλω, όπως κάθε αναγνώστης, με όλο το θάρρος της γνώμης  και της άποψής του, που θα περιγράψω αυτή τη στιγμή  τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας. Πρώτα να σου συστηθώ.. Ονομάζομαι ΧΧ.. είμαι 00. χρονών και το επάγγελμά μου είναι λειτούργημα!!! Ναι αγαπητέ Νίκο…έτσι το χαρακτηρίζω εγώ. Υπήρξα και εξακολουθώ να είμαι μετρ, κάνοντας ένα μικρό διάλλειμα για προσωπικούς λόγους..

Παρακολουθώ το Ελληνικό Φαινόμενο μέσα από το ίντερνετ και ενημερώνομαι όσον αφορά την νύχτα της όμορφης Θεσ/νίκης.

Είμαι ένας κύριος που από (00) χρονών παιδί δουλεύει στη λάντζα και μετά από σωστό και έντιμο αγώνα δείχνοντας το χαρακτήρα του, όπως ευγένια σεσασμό, εξυπηρέτηση, προς τον κόσμο, περνά από τη σάλα, μαθαίνει σωστά τη δουλειά του βοηθού και του σερβιτόρου μέσα από τα πιατάδικα και καταλήγει να φορά κουστούμι και γραβάτα…

Οι σπουδές μου είναι ………, με βιογραφικό που πολύ στην ηλικία μου θα ζήλευαν…Η νύχτα μου έδωσε τη δυνατότητα να σπουδάσω.. είχα και έχω στόχους γι΄ αυτό που σπούδασα..

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτό το μήνυμα δεν είναι παράπονο, είναι αγανάκτηση για κάποια γεγονότα που μου ξένισαν, όταν επισκέφθηκα την πόλη της Θεσ/νίκης, συγκεκριμένα τη νύχτα της, που την θεωρώ σαν  δεύτερη πόλη μου.

 Ανέβηκα και γω, για να δω την κολλητή μου φίλη και σπουδαία, για μένα λαϊκή τραγουδίστρια, ..χχ……

Πήρα και γω την παρέα μου και κατηφόρησα στο μαγαζί που παλιότερα πρίν από  χρόνια , είχα φάει ψωμί και τυρί εκεί μέσα..

Αγαπητέ Νίκο, όταν δούλευα τότε ως βοηθός μετρ, ή σερβιτόρος, υπήρχε επικοινωνία με τον κόσμο..,δεν είμασταν ξηλάγκουρα που βάζαμε τους πελάτες σαν πρόβατα στο μαγαζί!!! Έτσι μου μαθαίνανε τουλάχιστον παλιοί μετρ 50άρηδες και 60άρηδες τώρα..

 Αντίκρισα λοιπόν ένα μετρ στην υποδοχή με ένα κρύο βλέμμα που δεν σε κοίταζε ούτε καν στα μάτια, ούτε είχε το θάρρος να σου σκάσει ένα χαμόγελο, να σε κάνει να νοιώσεις οικείος, να νοιώσεις πρίν μπείς μέσα, το μαγαζί στέκι σου, δικό σου..,πάρα μου θύμισε κοινή γκόμενα που περνιόταν για την πιο ωραία στο μαγαζί και είχε ύφος μπλαζέ, και απαξίωση στο πελάτη, έτσι το λέω εγώ!

 Περισσότερο έμοιαζε να ήθελε να προβάλλει το κουστούμι και τη γραβάτα παρά τη δουλειά του.. αλήθεια ξέρει ποια είναι η δουλειά του μετρ;;;;

Αφού καθήσαμε αγαπητέ Νίκο, μάθε ότι για να μας πάρουν παραγγελία έκαναν 45΄ λεπτά !!!

Nαι όπως το διάβασες είναι…οι σερβιτόροι και βοηθοί παρατηρούσαν, κοντοστέκονταν, σχολιάζαν και χασκογελούσαν με το πάγο, τις φιάλες στο χέρι, τις πελάτισσες ή τις τραγουδίστριες στην πίστα…  Τίίίίί;;;;;

 Όλα αυτά τα χρόνια ανάθεμα αν έχω κοιτάξει την πίστα 3 φορές να δω το πρόγραμμα εν ώρα δουλειάς και πολύ κακώς μάλιστα. Περπατούσαν άνετοι χωρίς να αγχώνονται οι βοηθοί και οι σερβιτόροι.. εμείς αγαπητέ Νίκο πετάγαμε ούτε καν τρέχαμε!!

 Στη  πόλη χ.. και την πόλη ψ.. στα μαγαζιά που δούλευα και δεν ντρέπομαι που το λέω μέχρι και σήμερα έχουν πολύ καλύτερο σέρβις απ΄ αυτό που αντίκρισα…ντροπή Νίκο!! Ντροπή γιατί τραγουδούν γνωστά ονόματα στα μαγαζιά αυτά και δεν είναι τσίρκο…!

Για το πρόγραμμα δεν έχω να πω πολλά, γενικά δεν μου άρεσε πολύ..ο χχ… εκείνη την μέρα ήταν άρρωστος βγήκε μόνο στο πρώτο πρόγραμμα, μεγάλος ερμηνευτής!! Ο ψψ…, μου πρόσφερε τα ίδια όπως στο κεντρο Ω…. παλιότερα, εκτός από το σουξέ που είπε γύρω στις 6 φορές,

η δε τραγουδίστρια ..χχ…. μου άρεσε αρκετά στο 2 πρόγραμμα που βγήκε στη θέση του  χχ… και ερμήνευσε Τ. Βάνου, Μαρινέλλα, Δούκισσα, και πολλά άλλα με φωνή καμπάνα….και όχι κοκοράκια και μαλ…..ες, αυθεντική λαϊκή τραγουδίστρια Νίκο.

Το τραγούδι της ‘Δεν το συζητώ’ συμπαθητικό μοντέρνο, της εποχής αν και μου πε ότι ο δίσκος θα είναι λαϊκός και αναμένω με αγωνία να τον ακούσω.Για να δούμε..(παλιά φιλία και καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει στις παλιές φιλίες..)

Τέλος πάντων αυτά ήθελα να σου εκφράσω.. Συνέχισε την κριτική που ασκείς συμφωνώ και επαυξάνω.. όταν ήμουν μικρός στην δουλειά, μου είπε ένας γέρος μετρ.. πιτσιρικά πρόσεχε τα 5 κακά της νύχτας.

ναρκωτικά,

 αλκοόλ,

τζόγος,

αστυνομία,

πουτάνες… και να μην τα τσεπώνω!!

 μέχρις στιγμής το κούτελο μου είναι καθαρό δόξα το θεό!!

Α…! Εκείνο το βράδυ ο ιδιοκτήτης του κέντρου.. τον είδα στο απέναντι μαγαζί με ιδιοκτήτες άλλων κέντρων να χασκογελάνε μεταξύ τους και να τα πίνουνε…Ρε…, τραβάτε να ελέγξετε τις επιχειρήσεις σας που πάνε κατά διαβόλου, και μετά έχετε  παράπονα που μπαίνετε και μέσα.

Λείπουν από το μαγαζί και κάνουν όλοι ότι γουστάρουν. Αφουγκραστείτε τον πελάτη διακριτικά χωρίς να φαίνεστε.. Αυτά είχα να πω.. δεν σε ενόχλησα και δεν πρόκειται ξανά να σ΄ απασχολήσω.. εύχομαι κάποτε  να τα πούμε.. Φιλικά… με σεβασμό,  εκτίμηση στη δουλειά, και το πρόσωπό σου!

χχ.. τάδε έφει και γράμματα γνωρίζω..

Από ένα e-mail ακροατή και αναγνώστη του Ελληνικού Φαινομένου.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ: 2740/29-04-2024                      Αριθ. Πρωτ: 78/29-04-2024 Αθήνα 29η Απριλίου 2024 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ Των:        ...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΤΟΥ “ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η τραγωδία των Τεμπών, η ανθρώπινη τραγωδία της σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας, ο άδικος χαμός τόσων νέων αθώων ανθρώπων, ταρακούνησε συθέμελα την ελληνική κοινωνία και την συνειδητοποίησε επιτέλους, πως ένοχοι...

Η επαναστατική συμβολή της γλώσσας στη εξέλιξη του ανθρώπου.

Η εποποιϊα του ανθρώπινου είδους ξεκίνησε πριν 3-4 εκατομμύρια χρόνια. Μπορούμε όμως να θεωρήσουμε ότι ξεκίνησε πολύ πιο πριν, διότι τα βασικά στοιχεία της νοημοσύνης , η εφεύρεση και χρήση εργαλείων, καθώς και η χρήση διαφόρων ειδών γλωσσών, υπάρχουν...