Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΡεπορτάζΗ Ελλάδα του...

Η Ελλάδα του 2008

photo16830_17selidabm.jpg Άραγε θα αλλάξει η κακή εικόνα της σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, όπου η σήψη, η βρώμα και τα σκάνδαλα την έχουν διαβρώσει, με τα τσιλιμπουρδίσματα του κάθε σεξουαλικά πεινασμένου πολιτικού, που εκθέτει ανεπανάληπτα, πρώτα την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού, και δεύτερον το κύρος διεθνώς. Ότι έκτισαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας, η νέα γενιά των πολιτικών(με ελάχιστες εξαιρέσεις) το έχει ισοπεδώσει πλήρως, βυθίζοντας στο σκοτάδι μια χώρα φωτεινή σε όλα τα επίπεδα, αργά και σταθερά, παραδομένη πλήρως σε “ξένες ύαινες”

Μια πολιτική σκηνή που τα τελευταία 27 χρόνια με τα τεράστια κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντί να φτιαχτεί και το τελευταίο χωριό αυτής της Άγιας Ελληνικής γης, πέρασαν σε τσέπες, έγιναν πολυκατοικίες, βίλες, για πάρτη τους και μόνο, ούτως ώστε η Ελλάδα να βρίσκεται εκεί που ήταν πριν από 100 χρόνια, Με την επαρχία εντελώς παραμελημένη, την νησιωτική χώρα  χωρίς συγκοινωνίες, με ένα τριτοκοσμικό σύστημα υγείας, την νέα μας γενιά να παρακαλεί για ένα ψωρομεροκάματο, και ο Ελληνικός λαός να τρώει σκουπίδια αμφιβόλου προελεύσεως.

Η κατάσταση αυτή μοιάζει με τα πέτρινα χρόνια, με την διαφορά όμως τότε υπήρχε η Ελληνική οικογένεια η οποία ήταν παράδειγμα συζήτησης στην Ευρώπη, ενώ σήμερα διαλύθηκε και ο τελευταίος αυτός κρίκος.

Ανατριχιάζω και μόνο ,όταν ξαναηχούν στα αυτιά μου οι περίφημες  φράσεις πολιτικών,

 “ Η Ελλάδα είναι ισχυρή”, “ Η Ελλάδα πάει μπροστά”, “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”,

και άλλες πολλές ξύλινες κουβέντες (μόνο για κατανάλωση).

Ξέχασαν να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό να κρατά και από ένα μικρό καλάθι, όπου μετά βίας χωρά το γιαούρτι ενός συνταξιούχου, το μόνο που μπορεί να αγοράσει μετά κόπων και βασάνων και ύστερα από εργασία πολλών ετών για να φτιαχτεί το κράτος αυτό οικονομικά, θεσμικά, πολιτιστικά .

Που είναι η οικιακή οικονομία που χρειάζεται ο άνθρωπος για μια άρτια ζωή σύμφωνα με την φιλοσοφία του Αριστοτέλη. Πόσο δίκιο είχε φαίνεται ιδιαίτερα στις ημέρες μας, όπου το κέρδος, ο πλουτισμός , και η δογματική οικονομική ανάπτυξη (οικονομισμός) στέρεψε την ελευθερία του ατόμου, οδηγώντας τον σε πνευματικό και υπαρξιακό αδιέξοδο.

Μας οδηγούν με το δόγμα “Οικονομισμός” που δεν είναι προϊόν “Ελληνικότητας”, καθώς  “Ελληνικότητα” σημαίνει “μέτρο”, αρετή ελευθερία, ενώ ο “οικονομισμός” είναι το δόγμα της δουλείας, και της έλλειψης ισορροπίας. Με την πάροδο των χρόνων το δόγμα της Ελληνικότητας είναι επίκαιρο ακόμα όσο ποτέ άλλοτε.

Πόσο ακόμα θα μας κοροϊδεύουν οι εξουσιαστές;;; 

Δεν μας πειράζει που τρώνε όλοι τους με χρυσά κουτάλια, αλλά μας πειράζει όταν παίζουν με την φιλότιμο και την φιλοπατρία μας.

Στους λαούς που οι πρόγονοι μας έδωσαν τα φώτα, σήμερα στην μ.Χ εποχή  σχεδιάζουν πώς να ταξιδεύουν στο σύμπαν, για να δουν αν μπορούν να χτίσουν πολιτείες, και εμείς οι κληρονόμοι της επιστήμης, της τέχνης και του πολιτισμού ακόμα συζητάμε, εάν ο δάσκαλος μαλώνει το παιδί, εάν ο καθηγητής μπήκε με μέσον, αν ο τάδε πολιτικός έχει γκόμενα, αν ο βουλευτής θα έχει προνόμια, αν η ανάλατη κυρία θα χωρίσει τον Αλβανό της, οδηγώντας μας έτσι στην οπισθοδρόμηση και στην μιζέρια.

Αυτά και άλλα (μη) χειρότερα βασανίζουν την Ελληνική κοινωνία μέχρι σήμερα το έτος 2007. Για το 2008 και έπειτα υπάρχει ελπίδα να προχωρήσουμε με νόμους που να εφαρμόζονται και με πολιτικούς που θα έχουν τα κότσια, την τιμιότητα, και το όραμα πάνω απ΄ όλα για το μέλλον των παιδιών τους, για την Ελλάδα απ΄ άκρου εις άκρον, για να μας οδηγήσουν σε φωτεινά μονοπάτια, στα οποία τόσα χρόνια δεν περπατήσαμε;;;

Το χρήμα αποδείχθηκε ότι δεν έχει καμία αξία, εάν ο ανθρώπινος νους δεν καλλιεργείται με αρετή και ταπεινοφροσύνη. Αυτά είναι πραγματικός πλούτος. Με την χάρη αυτή προπορεύτηκαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας, μεγαλούργησαν, και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε εμείς οι κληρομόνοι τους, εάν θέλουμε να δούμε την ελπίδα να γίνεται πραγματικότητα.

Αυτή είναι η ευχή μου για το νέο έτος 2008 προς κάθε κατεύθυνση. Νίκος Βάνης

 

Οι παραπάνω επισημάνσεις με προβληματίζουν χρόνια τώρα, ίσως γι΄ αυτό και ήταν προφητικό το Ραδιοφωνικό σποτ που έβγαλα πριν από 4-5 χρόνια για την εκπομπή “Ραδιοξυπνήματα” στο Ρ/Σταθμό 98,7 FM-Θεσ/νίκη-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

“…Κύριε Υπουργέ τι θα γίνει με τις αυτοκτονίες στις ταράτσες…και με τους νόμους τους βαρύτητας…;;;”

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...