Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΗ Εισαγγελία Διαφθοράς...

Η Εισαγγελία Διαφθοράς κλήσεις για να καταθέσουν ως ύποπτοι για το αδίκημα της απιστίας,40 στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς την περίοδο 2015-2016.

Κλήσεις για να καταθέσουν ως ύποπτοι για το αδίκημα της απιστίας, έλαβαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς, για την ερχόμενη Παρασκευή, 40 στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς την περίοδο 2015-2016.

Η υπόθεση αφορά τη χορήγηση δανείων χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις για τα συμφέροντα της τράπεζας, αλλά και τη διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό την περίοδο κατά την οποία ίσχυαν μέτρα capital control στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά τα ποσά που χορηγήθηκαν σε δάνεια χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις φέρονται να αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ εκτός Ελλάδας φέρεται να βγήκαν περίπου 127 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για στελέχη όλων των βαθμίδων της τράπεζας Πειραιώς συμπεριλαμβανομένων μελών της παρούσας και της προηγούμενης διοίκησης.

Το πόρισμα το οποίο συντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2017 αφορά δάνεια προς τον όμιλο Libra του επιχειρηματία Λογοθέτη τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν εξοφληθεί, ενώ όσα δεν έχουν εξοφληθεί εξυπηρετούνται κανονικά χωρίς καμία καθυστέρηση και διαθέτουν πλήρη εξασφάλιση.

ο υφιστάμενος κώδικας ποινικής δικονομίας και ο ποινικός κώδικας οι οποίοι αλλάζουν ριζικά από την 1η Ιουλίου 2019.

Με το νέο ποινικό κώδικα οι κλήσεις από την εισαγγελία δεν θα λάμβαναν χώρα αφού δεν προκύπτει ζημία όπως απαιτεί το νέο θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να εξελιχθεί οποιαδήποτε νομική διαδικασία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Να σημειωθεί επίσης ότι χθες 19.06.19 η διοίκηση της Alpha Bank βρέθηκε στα δικαστήρια για τη γνωστή υπόθεση του ΔΟΛ απολογούμενη για τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί από την τράπεζα.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...