Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔελτία τύπουΗ Εθνική Αντίσταση

Η Εθνική Αντίσταση

greece.gifglezos.jpgεναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του Έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων, που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας. Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνουςάνδρες, γυναίκες και παιδιά – που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωϊκά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως Ημέρα Πανελληνίου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.

 Η ανωτέρω Μάχη-σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2006 και ορίστηκε για την ημέρα αυτή:

 Γ ε ν ι κ ό Σ η μ α ι ο σ τ ο λ ι σ μ ό σ’ ολόκληρη τη διοικητική περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης από ώρα 08.00΄ μέχρι τη δύση του ηλίου.

Φ ω τ α γ ώ γ η σ η σ’ ολόκληρη τη διοικητική περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

 Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, έδρα του Νομού, πλην του Γενικού Σημαιοστολισμού και της φωταγώγησης θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις: Ώρα 10.00΄:

Δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας.   Ώρα 10.45΄: Τρίλεπτοι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων του Ε.Α.Μ. και Ε.Δ.Ε.Σ. στο χώρο του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης (Ν. Παραλία).

 – Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.: Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Πολιτικά Κόμματα, Βουλευτές, Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σ.Σ, Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β.Ε., Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Β.Ε., Κεντρικό Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης, Εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικές Νεολαίες και απ’ όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου Φορέα θέλει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση, ύστερα από ενημέρωση και συνεργασία με την υπηρεσία μας.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...

Μισός Αιώνας Βάρβαρης Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο οι στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας.

τού Φοίβου Κλόκκαρη, αντιστράτηγου ε.α.* Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη Κύπρο το 1974 και την κατοχή του βορείου τμήματος της. Η επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας για την Κύπρο πηγάζει από τον εθνικό όρκο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης...