Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η ΕΕ μαζί και η Ελλάδα θα στείλουν τόνους βλήματα πυροβολικού των 155 χιλ στην Ουκρανία

Η ΕΕ μαζί και η Ελλάδα θα στείλουν τόνους βλήματα πυροβολικού των 155 χιλ στην Ουκρανία..

Η Ευρώπη θα έκανε το ίδιο για την Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία;

Πίεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ βρήκε προσοδοφόρο έδαφος στην Ευρώπη, που πληρώνει τον πόλεμο στην Ουκρανία πολύ ακριβά όπως φαίνεται, ενώ μετά την καταρχήν απόρριψη του κινεζικού ειρηνευτικού σχεδίου, βλέπουμε ότι ο πόλεμος έχει μέλλον και μεγάλη διάρκεια .

Δεν φτάνει που είχαμε μια πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση, και κρίση τιμών ( που συνεχίζεται) όλων των προϊόντων και υπηρεσιών εδώ και ένα χρόνο, τώρα θα συνεχίσουμε τροφοδοτούμε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός Άμυνας, (EDA) συγκέντρωσε 18 χώρες, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, για την κοινή προμήθεια πυρομαχικών στην Ουκρανία.

Η κίνηση αυτή είχε αποφασιστεί στην τελευταία συνάντηση των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας, στην οποία η Ευρώπη δεσμεύτηκε να βοηθήσει έμπρακτα.

Δεκαοκτώ κράτη υπέγραψαν την Δευτέρα την συμφωνία έργου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA) για τη συλλογική προμήθεια πυρομαχικών για να βοηθήσουν την Ουκρανία και να αναπληρωθούν τα εθνικά αποθέματα των κρατών μελών.

Το έργο ανοίγει τον δρόμο για τα κράτη μέλη της ΕΕ και τη Νορβηγία να προχωρήσουν σε δύο μονοπάτια: είτε μια διετή, ταχύτατη διαδικασία για βλήματα πυροβολικού 155 mm και ένα επταετές έργο για την απόκτηση πολλαπλών τύπων πυρομαχικών.

Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία και Νορβηγία έχουν υπογράψει την σχετική απόφαση.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ: 2740/29-04-2024                      Αριθ. Πρωτ: 78/29-04-2024 Αθήνα 29η Απριλίου 2024 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ Των:        ...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΤΟΥ “ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η τραγωδία των Τεμπών, η ανθρώπινη τραγωδία της σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας, ο άδικος χαμός τόσων νέων αθώων ανθρώπων, ταρακούνησε συθέμελα την ελληνική κοινωνία και την συνειδητοποίησε επιτέλους, πως ένοχοι...