Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΗ διεθνής έκθεσης...

Η διεθνής έκθεσης (ΔΕΘ) στην πόλη του Βορρά

Σε λίγες ημέρες η Θεσσαλονίκη θα ζήσει ένα γεγονός που θα είναι μια από τα ίδια, όπως  εδώ και χρόνια.

Τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως, άλλοτε ήταν πετυχημένα, αυτό δεν ισχύει πλέον.

Πέρυσι την ΔΕΘ εγκαινίασε ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Στην δε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε με πεποίθηση έργα για την πόλη και την Βόρεια Ελλάδα , έκοψε πολλές κόκκινες κορδέλες, μεταξύ αυτών και το έργο του Μέτρο που εδώ και τόσα χρόνια είναι σταματημένο, παρ΄ ότι τα Μ.Μ.Ε αυτό το χρονικό διάστημα λένε ότι προχωρά.

Όμως δεν μας δείχνουν τον Μετροπόντικα να δουλεύει, απλώς μόνο τις ανοιγμένες σήραγγες, που τις έδειχναν και επί Δημαρχίας Κούβελα.

Με την ξαφνική άφιξη του Κ. Καραμανλή μια εβδομάδα νωρίτερα πριν τα εγκαίνια της εκθέσεως, είδαμε στα εργοτάξια, κάποιους εργαζομένους να τρέχουν, ενώ οι τεράστιοι γερανοί μετακινούντο πότε δεξιά και πότε αριστερά, αρκεί να φαίνεται πως όλα δουλεύουν στην εντέλεια.

Μόλις όμως έφυγε ο πρωθυπουργός από την πόλη σταμάτησαν και πάλι τα πάντα, όπως ήταν επί μήνες.

 Αυτό το έργο της κοροϊδίας βλέπουν οι πολίτες της πόλης να παίζετε και για την φετινή ΔΕΘ.

Έτσι λοιπόν, τώρα με την άφιξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, τα έργα του Μετρό παίζουν πάλι σε πρώτο πλάνο. Οι εργάτες έπιασαν τα πόστα, τα μηχανήματα πήραν εμπρός, και από το σχετικά Υπουργεία γίνονται διάφορες ανακοινώσεις, και ούτω καθ΄ εξής.

Γεράσαμε να ακούμε τα μασημένα λόγια των πολιτικών.

Η Θεσσαλονίκη δεν περιμένει τίποτα πλέον από την ΔΕΘ, που μόνο ΔΕΘ δεν είναι.

 Αντί για τους επισκέπτες στους οποίους προσδοκά η φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ θα γεμίσει ο τόπος από χιλιάδες διαδηλωτές, από τους χιλιάδες ανέργους, και τους εκατοντάδες επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, λόγω της τεχνητής κρίσης, τους απεγνωσμένους αδιόριστους και απλήρωτους εκπαιδευτικούς, τους εξοργισμένους αγρότες οι οποίοι όλο και λιγοστεύουν, και πολλούς άλλους κλάδους.

Η δε πόλη της Θεσσαλονίκης σιγά – σιγά νεκρώνεται με τις εκατοντάδες επιχειρήσεις να κλείνουν η μία πίσω από την άλλη.

Κατά τα άλλα, το κράτος με την ασφυχτική οικονομική πολιτική που εφαρμόζει, ονειρεύεται να μαζέψει λεφτά, στα ταμεία του, από την διαλυμένη κοινωνία, ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδος, όπου όλα τα εργοστάσια έκλεισαν για να μετακινηθούν στα Βαλκάνια, με την πλήρη υποστήριξη όλων των Δημοκρατικών κατά τα άλλα κυβερνήσεων.

Μια Δημοκρατία που έβαλε τον Ελληνικό λαό στο γύψο εν έτει 2010, όχι με τα άρματα, αλλά με τις γραβάτες των γιάπηδων. Αυτούς τους γραβατοφόρους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πληρωθούν για τα παραφουσκωμένα χρωστούμενα, αυτά που μαγειρεύτηκαν από τους διεθνείς “Sef” των Λεσχών και της Ε. Ένωσης.

Έτσι λοιπόν, σε λίγες ημέρες στην φιέστα των πολιτικών για την ΔΕΘ, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα δούνε την κάθοδο εκατοντάδων πούλμαν να εισέρχονται στην πόλη με τους οργανωμένους οπαδούς των κομμάτων.

Το βέβαιο είναι ,ότι  όλα αυτά θα συνοδευτούν με τα συνήθη έκτροπα που ακολουθούν, καθώς το κλίμα θα είναι πολύ τεταμένο.

Βλέπω δε τους πολιτικούς μας να τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις.

 Για κάθε ενδεχόμενο, καλό θα είναι να φοράνε αδιάβροχα για να προφυλαχτούν από τα  γιαούρτια, τις ντοματές και τα αυγά που θα δεχθούν από τον κόσμο. Την ομπρέλα μην ξεχάσουν!!!!!

Αναμφίβολα, φέτος η ΔΕΘ θα προβληθεί  πράγματι διεθνώς, από τα Μ.Μ.Ε με τους διαδηλωτές που θα κατακλίσουν τον χώρο της εκθέσεως.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...