Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΗ διαχείριση κρίσεων...

Η διαχείριση κρίσεων στο επίκεντρο του ετησίου Συνεδρίου “Αθηνά ’11”.

athina.jpg

Έλενα Βάνη

Το 13ο ετήσιο «Αθηνά» Συνέδριο, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ξεκίνησε σήμερα 1η Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη στον «Ι.Βελλίδης Συνεδριακό Κέντρο».

 Το 3ημερο Συνέδριο παρέχει ένα διεθνές φόρουμ για τις νέες έννοιες ιδέες και προσεγγίσεις που αφορούν στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων. Με μια σειρά από ειδικές συνόδους, η “Αθηνά ’11” επικεντρώνεται στην ανάλυση τρεχουσών ασταθειών στο διεθνές σύστημα διαχείρισης κρίσεων και τη διερεύνηση των αναδυόμενων μεθόδων, τις δυνατότητες για αυξημένη συνεργασία και εξειδίκευση.

Φιλοδοξεί να προωθήσει τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των διαφόρων βασικών εταίρων, διεθνών φορέων πάνω στη διαχείριση των κρίσεων και των κοινών προκλήσεων.

Σημαντικά πρόσωπα ακαδημαϊκοί και αξιωματικοί του εσωτερικού και του εξωτερικού προσεγγίζουν τη συζήτηση, ρίχνοντας φώς με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους σε θέματα ασφάλειας και κοινών προκλήσεων. Μεταξύ άλλων, θέματα συζήτησης θα αποτελέσουν:

 οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για τη Εθνική και Διεθνή Ασφάλεια και σταθερότητα, το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ και η διαχείριση κρίσεων, η αλληλοσύνδεση των Διεθνών Οργανισμών στο πεδίο της διαχείρισης κρίσεων, συστήματα πληροφοριών και αντιμετώπιση χτυπημάτων στον κυβερνοχώρο –νομικό πλαίσιο.

Κατά την πρώτη ημέρα του της διάλεξης ιδιαίτερη και σημαντική ήταν η παρουσία της Προέδρου του Πανεπιστημίου της Ευρώπης Ελένης Γλυκαντζή Αρβελέρ, η οποία έκανε στα ελληνικά μία ιστορική αναδρομή της ύπαρξης κρίσεων κατά την εποχή της αρχαιότητας και του Μεσαίωνα. Στην ολοκλήρωση του Συνεδρίου θα παραβρεθεί και δώσει τις δικές του πτυχές στη συζήτηση και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Έλενα Βάνη

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΣΤΑΝ

Κυκλοφόρησε το νέο e-book του Λεωνίδα Κουμάκη Το νέο ηλεκτρονικό βιβλίο του Λεωνίδα Κουμάκη με τίτλο «ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΣΤΑΝ» μόλις κυκλοφόρησε. Περιλαμβάνει 30 επιλεγμένα κείμενα της περιόδου 2009 – 2023, παραπομπές σε πολλά άλλα άρθρα και αναλύσεις, επιλογές από όσα είπαν διάφορες προσωπικότητες και ΜΜΕ για τον Ρ. Τ. Ερντογάν καθώς και επιλογές από όσα είπε...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ;

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Δημοκρατία”: Αμείλικτα ερωτήματα για τον αφανή ρόλο Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη στις δραματικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας – Σκοπίων με επιδιαιτητές Ουάσιγκτον και Βερολίνο, οι οποίες οδήγησαν στην υπογραφή της προβληματικής...

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΣΤΟ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Λίνα Γ. Μενδώνη ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 1]ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΝΑΔΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ 2] ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΩΣΤΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ...

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην ακριτική Φλώρινα, από πατέρα ντόπιο ομιλούντα και το τοπικό ιδίωμα και μητέρα βλάχα από το ηρωικό Μοναστήρι, ομιλούσα επίσης τη βλαχική διάλεκτο. Οι γονείς μας ήταν αυτοί που μας εμφύσησαν την αγάπη για την...