Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η διασκέδαση της Θεσσαλονίκης και οι παράπλευρες απώλειες της αρπαχτής

bouzoukia obama-romneyΣτην πόλη του Θερμαϊκού , χωρίς έρευνα αγοράς, χωρίς καλή προεργασία δημοσίων σχέσεων και το σωστό προγραμματισμό πάνε και έρχονται διάφορα προγράμματα και σχήματα έντεχνα ή λαϊκά, που ανακοινώνουν την πρεμιέρα  στις  αφίσες  τους και σε ελάχιστα μέσα επικοινωνίας της πόλης, βασιζόμενη πάντα στο βλακώδη αυτό “φάτσα κάρτα μπουκ”, ως αποτέλεσμα  κάποια από αυτά  να μην ξεκινήσουν καν τις προγραμματισμένες τους εμφανίσεις , λόγο ελλείψεως ενδιαφέροντος θαμώνων .

Και αυτό είναι πολύ σοβαρό, καθώς το πρόβλημα αρχίζει και παίρνει διαστάσεις.

Για παράδειγμα, το σχήμα με τους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίστα, Γιάννη Ζουγανέλη, Πάνο Μουζουράκη, δεν είχε την ανάλογη κίνηση, γι΄ αυτό άνοιξε μόνο μια μέρα.

Στο “Fix Factory”, η Δήμητρα Γαλάνη εμφανίστηκε μόνο για δυο ημέρες.

Ενώ η Ελένη Βιτάλη στο “Black is Alive” όπου ξεκίνησε το Σάββατο 10 Μαΐου και για  τρεις μόνο παραστάσεις, η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική.

Στο νυχτερινό κέντρο “Μαμούνια Live”, συνεχίζουν οι Λευτέρης Πανταζής, Ανδρέας Στάμος, και η Χριστίνα Κολέτσα., συμπληρώνοντας κοντά τους δυο μήνες εμφανίσεις τους στην πόλη με μια ικανοποιητική προέλευση του κόσμου.

Η δε Νατάσσα Θεοδωρίδου με τον Νίνο στο “Άστρα live”,ξεκίνησαν , ωστόσο στο πρώτο διήμερο λειτουργίας τα πράγματα ήταν χαλαρά, ενώ στο δεύτερο διήμερο το νυχτερινό κέντρο γέμισε  ικανοποιητηκα από κόσμο.

Η Άκληστις Πρωτοψάλτη με την Ελευθερία Αρβανιτάκη που από τις  25 Απριλίου βρίσκονται στην μουσική σκηνή “Stage” για τρία διήμερα (Παρασκευή, Σάββατο), εντούτοις την Παρασκευή η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν και η ανάλογη .

Όσο για την περιοχή του αεροδρομίου Μακεδονίας, πολύ μακριά για το κοινό , όπου ξεκίνησε την Παρασκευή 9 Μαΐου το σχήμα με τον Βασίλη Καρρά, Στέλιο Ρόκκο και την Αμαρυλλίς, από θαμώνες άκουσα παράπονα, πως ξεπάγιασαν  από την υγρασία της περιοχής, με δεδομένο και τον καιρό που δεν έχει στρώσει ακόμα καλά. .

Αξίζει να τονίσω, για άλλη μία φορά πως αρκετοί επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να κάνουν σχέδια και δουλειές στο γόνατο, γι΄ αυτό δεν έχουν και την ανάλογη επιτυχία . Όμως και από την άλλη πλευρά, οι καλλιτέχνες βλέπουν την Θεσσαλονίκη ως ευκαιρία για αρπαχτεί, λαμβάνοντας την προκαταβολή στην συμφωνία και μετά ο,τι θέλει ας προκύψει. Θα έχει η,  δεν θα έχει  το μαγαζί κόσμο,  λίγο η και καθόλου δεν τους νοιάζει .

Έτσι εξηγείτε  που τα μαγαζιά τις πόλης δεν τους βλέπουν  καθόλου. Με απλά λόγια, έρχονται για να τα πάρουν  , όχι όμως να αφήσουν και κανένα φράγκο στην τοπική αγορά.

Παλιός επιχειρηματίας με μεγάλη πείρα στην διασκέδαση μου είπε χαρακτηριστικά , ” Τι περιμένεις Βάνη, οι 7 ημέρες που δουλεύαμε πριν από λίγα χρόνια, σήμερα είναι όνειρο θερινής νυχτός, τα δεδομένα , οι καταστάσεις στην Ελλάδα της κρίσης είναι πλέον πολύ διαφορετικά, δουλεύουμε μόνο δυο ημέρες την εβδομάδα και με αυτές τις δυο ημέρες θα πρέπει να πληρωθούν όλα τα έξοδα, τα πάντα που αφορά την λειτουργία τις επιχειρήσεις, χωρίς ωστόσο να βγαίνει το προσωπικό μου μεροκάματο”.

Έτσι ακριβός είναι, αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα ,όπως μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση στα δρώμενα της διασκέδασης, διότι και τα μπαράκια έχουν πρόβλημα.

Αναμφίβολα ,την σκυτάλη θα πάρουν μόλις πιάσουν   ζέστες  , τα  παραθαλάσσια  καταλύματα με τις ξαπλώστρες  χωρίς άδειες, που τα βράδια τα μετατρέπουν σε μπουζουξίδικα  με την πλήρη ανοχή  και  της δημοτικής αρχής   και με  τους καλλιτέχνες να περιμένουν ανυπόμονα πότε θα έρθει η  σειρά τους   που θα  καλεστούν  για μια εμφάνιση – αρπαχτής  πάντα, με όλα τα έξοδα τους πληρωμένα.

Και υστέρα περιμένουν τα νόμιμα με άδεια  λειτουργίας  νυχτερινά  κέντρα να δουν άσπρη ημέρα!!!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...