Οι τριήμερες εορτές στην Θεσσαλονίκη , εκτός από τους πολίτικους έφεραν μια καλή κίνηση στα νυχτερινά κέντρα της πόλης που αυτήν την εποχή έχει αρκετά φιρμάτα ονόματα και σχήματα όπως:
Πάνος Κιάμος, Νίκος Μακρόπουλος, Αντώνης Ρέμος, Γιώργος Γιαννιάς και παρ΄ ότι δουλεύουν διήμερα, εντούτοις οι Παρασκευές, θέλουν ενίσχυση από τους θαμώνες.
Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, διότι εάν κρίνουμε και από τα νυχτερινά κέντρα που έκαναν πρεμιέρα πριν λίγο καιρό, και στα οποία εμφανίζονται οι καλλιτέχνες : Μάκης Δημάκης, Δημήτρης Χρυσοχοΐδης, Όλγα Βασιλειάδου, Γιώργος Γιασεμής, Κωνσταντίνος Σερέτης, Σταύρος Φωτιάδης, καθώς και τα τοπικά σχήματα, η κίνηση είναι υποτονική και ειδικά τις Παρασκευές , όπου κάποιο κέντρο είχε 700 άτομα, κάποιο άλλο 400 και ένα άλλο 300.
Με άλλα λόγια, η Παρασκευή στα κέντρα , σήμερα έγινε ως μια καλή Τετάρτη στα χρόνια τις δεκαετίας του ΄90
Ωστόσο , αρκετοί φιρμάτοι και μη καλλιτέχνες δεν μπορούν πλέον να διασκεδάσουν τον κόσμο, ο οποίος πηγαίνοντας στα κέντρα για να ξεδώσει από την καθημερινότητα , δεν μπορεί εύκολα να αποβάλει τα πολλά προβλήματα του.
Από την άλλη πλευρά, το κυνηγητό από το κράτος συνεχίζεται με τους επιχειρηματίες να είναι στριμωγμένοι στην γωνία.
Σε αυτό το άγριο στρίμωγμα , κυρίως στην διαστρέβλωση τις κοινής γνώμης για την διασκέδαση στα μπουζούκια , κάποια Αθηναϊκά έντυπα γράφουν μεγάλες μπούρντες , με φανταστικές περιγραφές ,άσχετα τελείως στο τι σημαίνει ελληνική διασκέδαση, ελληνική κουλτούρα , κοροϊδεύοντας τα πάντα περιγράφοντας οι δημοσιογράφοι από τον καναπέ τους για τις τεράστιες αυτές επιχειρήσεις που δίνουν μεροκάματο σε χιλιάδες οικογένειες σ΄ όλη την Ελλάδα , ως “μπουζουκλερί”, “κιτς ναούς” και βλαχομπαρόκ μαγαζιά . “ΝΤΡΟΠΗ”
Ξεχνώντας το ποιο βασικό γεγονός, πως στα καλά χρόνια τις νυχτερινής διασκέδασης , λίγα χρόνια πριν δηλαδή, κάποια από τα αθηναϊκά υβριστικά εντύπα , πο υ κάνουν κατά τα άλλα έγκυρη ενημέρωση, ζούσαν με τις διαφημίσεις από αυτά τα «βλαχομπαρόκ & κιτς ναούς», τροφοδοτώντας με πάνω από 35 εκατομμύρια ζεστά ευρώπουλακια του χρόνου ,κάτι που εύστοχα σημείωσε ακόμα και μια γνωστή οικονομική εφημερίδα.
‘Όσο για την Θεσσαλονίκη, δυστυχώς στην πόλη ήλθαν να κάνουν και αρπαχτές και κάποια έντεχνα σχήματα.
Στο Fix Live διασκέδαζε η Αμαρυλλίς μαζί με την παρέα της , απολαμβάνωντας το πρόγραμμα του Πάνου Κιάμου με τον οποίον είχε συνεργαστεί στα “Αστέρια”.
Πάντως , παρά την οικονομική κρίση, στην Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο έχουμε όλο και περισσότερα νυχτερινά κέντρα.
Η απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko–fenomeno.gr και η εφημερίδα Fenomeno News θα συνεχίσουν τα ρεπορτάζ από τους χώρους της διασκέδασης.