Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η γκάφα στην οποία υπέπεσε ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος πήρε το χρίσμα από το Μαξίμου για την Περιφέρεια Αττικής.

Η γκάφα στην οποία υπέπεσε ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος πήρε το χρίσμα από το Μαξίμου για την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Ν.Χαρδαλιάς έδωσε στη φόρα απόρρητα έγγραφα, τα οποία δείχνουν αναλυτικό χάρτη με την αποθήκη καυσίμων 873 ΑΚ), έχει γίνει διεθνές θέμα.

Έγινε θέμα και στα ρωσικά ΜΜΕ

Γελάνε μέχρι και στην Μόσχα για τα απόρρητα των ΕΔ που «έβγαλε στη φόρα» ο ΥΦΕΘΑ Ν.Χαρδαλιάς!

Τα Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν για την τραγική εικόνα του ΥΦΕΘΑ: «Το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε κατά λάθος μυστικούς στρατιωτικούς χάρτες, πυροδοτώντας νέο σκάνδαλο σε τμήμα που ήδη αντιμετωπίζει κριτική μετά από πυρκαγιά στις αποθήκες πυρομαχικών του», γράφει το ρωσικό πρακτορείο Avia.pro.

Ο τ. υπουργός Εθνικής Άμυνας καιναύαρχο ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, να σχολιάζει τα πεπραγμένα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας που πρέπει να προκάλεσαν πολλά χλευαστικά σχόλια στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Ο κ. Αποστολάκης αφενός επισημαίνει την απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες αρκούνται στον ρόλο του παρατηρητή στις έκτακτες επιθεωρήσεις που προκάλεσε το εκρηκτικό φιάσκο στην 111 Πτέρυγα Μάχης και αφετέρου χαρακτηρίζει «σοβαρή παραβίαση» την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών, γεγονός που θα έπρεπε να έχει οδηγήσει ήδη στην καρατόμηση του Ν. Χαρδαλιά.

Ε.Αποστολάκης: «Είναι απαξίωση των ΕΔ»

«Είναι πρόκληση και απαξίωση για τις Ένοπλες Δυνάμεις οι επιθεωρήσεις ασφαλείας για τη φύλαξη των αποθηκών καυσίμων από τον πολιτικό προϊστάμενο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι επιθεωρήσεις ασφαλείας θα μπορούσαν να έχουν ανατεθεί στον ΑΓΕΕΘΑ ή στους αρχηγούς των τριών όπλων, οι οποίοι έχουν τους μηχανισμούς και τα αρμόδια στελέχη.

Οι επιθεωρήσεις από τον υφυπουργό απαξιώνουν την υπόσταση, τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία των στρατιωτικών, δίνοντας τη χειρότερη εικόνα προς τα έξω. Όσον αφορά στη διαχείριση των απόρρητων πληροφοριών, πρόκειται για σοβαρή παραβίαση από τον υφυπουργό, ο οποίος εμφανίστηκε σε φωτογραφία μπροστά σε απόρρητο χάρτη που αποτυπώνονταν η ακριβής θέση και η διάταξη των αποθηκών καυσίμων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ε.Αποστολάκης.

«Ο κ. Χαρδαλιάς, “κατάφερε” να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες ενώ κατονόμασε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επιθεώρησε, θυσιάζοντας κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στο βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής, μιας εφήμερης προβολής», επεσήμανε το τμήμα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε σχετική ανακοίνωση.

«Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει», σημείωσε με νόημα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του κατηγορεί για «αδιανόητη επιπολαιότητα και προχειρότητα» τον υφυπουργό Άμυνας.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιδείξει σοβαρότητα για μείζονα ζητήματα , όπως η εθνική άμυνα, υπονοώντας ευθέως ότι το στοιχείο αυτό της λείπει, και προβάλλει ως απαράδεκτο το ότι «ο κ. Χαρδαλιάς αφού κατονόμασε και περιέγραψε αναλυτικά τις στρατιωτικές μονάδες που επιθεώρησε, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μπροστά σε απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες».

Το μεσημέρι της Δευτέρας το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση για τη δημοσιοποίηση απόρρητων χαρτών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην οποία επισημαίνει τα εξής:

«Στον απόηχο των εκρήξεων πυρομαχικών και των καταστροφών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υφυπουργός, – νυν εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος για την Περιφέρεια Αττικής-, Νίκος Χαρδαλιάς, επέδειξαν αδιανόητη επιπολαιότητα και προχειρότητα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αφού κατονόμασε και περιέγραψε αναλυτικά τις στρατιωτικές μονάδες που επιθεώρησε, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μπροστά σε απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες.

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η εθνική άμυνα και ασφάλεια επιτάσσουν σοβαρότητα και σε τέτοια θέματα δεν χωρούν φθηνή επικοινωνία και επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί».

Θέμα και στα ρωσικά ΜΜΕ η γκάφα Ν.Χαρδαλιά

«Το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε κατά λάθος μυστικούς στρατιωτικούς χάρτες, πυροδοτώντας νέο σκάνδαλο σε τμήμα που ήδη αντιμετωπίζει κριτική μετά από πυρκαγιά στις αποθήκες πυρομαχικών του», γράφει το ρωσικό πρακτορεί Avia.pro.

«Σε σχέση με τις φωτιές που ξέσπασαν πρόσφατα στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε έκτακτο έλεγχο πυρασφάλειας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις», τονίζεται.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, «κατά την επιθεώρηση αυτή, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα κατά λάθος φωτογραφίες από μυστικούς στρατιωτικούς χάρτες που έβλεπε ο υφυπουργός κατά την επίσκεψή του στο σημείο. Αυτές οι φωτογραφίες στάλθηκαν μαζί με δελτίο τύπου από το υπουργείο».

«Μετά από αυτό το αδικαιολόγητο περιστατικό, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωσή του ανακοίνωσε την αναστολή των ελέγχων πυρασφάλειας στις μονάδες», επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο «αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Χαρδαλιάς αναγκάστηκε να αναβάλει τις προγραμματισμένες επισκέψεις σε αεροδρόμια στο Πετσάλι, τα Ιωάννινα, τον Άραξο και την Ανδραβίδα, που είχαν προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου».

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ: 2740/29-04-2024                      Αριθ. Πρωτ: 78/29-04-2024 Αθήνα 29η Απριλίου 2024 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ Των:        ...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΤΟΥ “ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η τραγωδία των Τεμπών, η ανθρώπινη τραγωδία της σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας, ο άδικος χαμός τόσων νέων αθώων ανθρώπων, ταρακούνησε συθέμελα την ελληνική κοινωνία και την συνειδητοποίησε επιτέλους, πως ένοχοι...