Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΗ ΑΧΕΠΑ συνεχίζει...

Η ΑΧΕΠΑ συνεχίζει τον αφελληνισμό (και την ”αμερικανοποίηση” στην… Ελλάδα)

Δεν μας έφταναν οι ”σαχλαμάρες” του ”λομπίστα” Ζεμενίδη, με την τοποθέτηση του γερουσιαστή Μενέντεζ πάνω και από τον… λόρδο Βύρωνα, τώρα μας προέκυψαν και οι γραφικοί ”φιλέλληνες” της ΑΧΕΠΑ, που ομιλούν ως… ”φιλική εταιρία”, αλλά δεν εξηγούν αν σκοπεύουν να κάνουν… ”επανάσταση γιά να ελευθερωθεί η Ελλάδα”.

Την αμερικανοποίηση που προωθούν οι ΑΧΕΠΑτζήδες και στην Ελλάδα, ήδη -οι εκτός συνόρων- την βλέπουμε, ενώ οι ”εντός συνόρων” είναι στον κόσμο τους.

Η ”Φιλική Εταιρία”, που ιδρύθηκε πριν 209 χρόνια στην Οδησσό, σκοπό και στόχο είχε την επανάσταση για να ελευθερωθεί η (μετέπειτα ονομασθείσα) Ελλάδα από την οθωμανική αυτοκρατορία. Σήμερα, γραφικοί και ”υπηρέτες” συμφερόντων και ”Υπηρεσιών”, που φορούν μπιχλιμπίδια και λιλιά γιά να… ξεχωρίζουν, ομιλούν γιά ”φιλική εταιρία”, παρουσιαζόμενοι ως… διάδοχοι.

Δεν γνωρίζουμε τι σκοπούς έχουν οι ΑΧΕΠΑ-τζήδες. Αν θέλουν κι αυτοί -ως Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής- να ”ελευθερώσουν” την Ελλάδα με επανάσταση ή να την αμερικανοποιήσουν ολικά. Γνωρίζουμε όμως ότι υπάρχουν ανεγκέφαλοι και διαπλεκόμενοι άσχετοι πολιτικοί στο σάπιο κράτος των Αθηνών, που τους ανέχονται και συμπλέουν, αδιαμαρτύρητα.

Η περίπτωση της ΑΧΕΠΑ (ΑΗΕΡΑ – American Hellenic Educational Progressive Association), διαχρονικό όργανο ”Υπηρεσιών” και αφελληνισμού Ομογενών στις ΗΠΑ, είναι ενδεικτική της ελαφρότητας που στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν ζητήματα που σχετίζονται με αμερικανοποίηση και μέσα στην Ελλάδα. Ενδεικτικό και το γεγονός ότι επίσημη γλώσσα της Οργάνωσης είναι η αγγλική, ενώ, αν και αποκαλείται εκπαιδευτική προοδευτική Οργάνωση, η προσφορά της στην (ελληνική) παιδεία είναι μηδενική, δείγμα των ”σκοπών” της, που ταυτίζονται με αυτούς ”Υπηρεσιών” γιά αμερικανοποίηση και εκτός συνόρων.

Η Οργάνωση, έχει εξαπλωθεί και στην Ελλάδα εγγράφοντας μέλη, που ορκίζονται να ”προασπίζουν τους σκοπούς της (αμερικάνικης) Οργάνωσης”. Εξυπακούεται ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μελών ΑΧΕΠΑ, ειδικά στις ΗΠΑ, περνούν πρώτα από ”μασονικές στοές”.

Οσμίζουσα προϊστορία κι ‘Ελληνες πολιτικοί
Το καλοκαίρι ’21, με αφορμή τα 200 χρόνια της Επανάστασης, η Οργάνωση έκανε το 99ο συνέδριό της στην Ελλάδα (Αθήνα). Γιά να υπενθυμίσει σε παλαιότερους, ότι ήταν η πρώτη ομογενειακή Οργάνωση (από ΗΠΑ), που έκανε συνέδριο την ”επταετία” στην Αθήνα, γιά να στηρίξει το καθεστώς των συνταγματαρχών.

Το γεγονός αυτό όμως δεν ενόχλησε την πολιτική και πολιτειακή κοινοπραξία της Ελλάδας, ούτε τα -108 θέση παγκόσμια- ΜΜΕ. Ούτε ενόχλησε το γεγονός ότι η Οργάνωση, στο πρώτο της συνέδριο με την ίδρυσή της, ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να κλείσει(!!!) όλα τα μη αγγλόφωνα ΜΜΕ στις ΗΠΑ (συμπεριλαμβανόμενων και των ελληνικών).

Σε ότι αφορά τις χοντρές οικονομικές απάτες στην Οργάνωση (ΗΠΑ), καλύτερα ας μην αγγίξουμε το ζήτημα, γιατί βρωμάει πολύ. Και την υπόθεση της ίδρυσης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη, καλύτερα να μην την αγγίξουμε τώρα. Ενώ είναι συνηθισμένη πρακτική στην Οργάνωση να γίνονται μέλη επαγγελματίες-επιχειρηματίες, που ψάχνουν γιά πελάτες.

Στο 99ο συνέδριο, ο γραφικός τότε ”ύπατος” πρόεδρός της Γ. Χωριάτης από Φιλαδέλφεια, ταύτισε την ΑΧΕΠΑ με την ”Φιλική Εταιρία” και δεν βρέθηκε ένας να του πει το αυτονόητο ”τι λες ρε βλήμα”;;; Τα ίδια έγιναν και σε -τιμητική γιά την ΑΧΕΠΑ- συνεδρίαση της ”επιτροπής απόδημου Ελληνσμού ” της Βουλής (28 Ιουλίου ’21). Κι εκεί είπε τα ίδια.

Εντυπωσιακό και το γεγονός ότι οι… ”αριστεροί” του ΣΥΡΙΖΑ, με μπροστάρη τον άσχετο με απόδημο Ελληνισμό, πρ. υπουργό και τώρα βουλευτή Γ. Κατρούγκαλο, υπερύψωσαν την Οργάνωση, δημιουργώντας τάση γιά εμμετό. Μάλιστα στην συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, ο Κατρούγκαλος, ζήτησε από την ΑΧΕΠΑ να αναλάβει πρωτοβουλία γιά την… ανασύσταση του ”Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού” (ΣΑΕ) στην Ελλάδα, πιστοποιώντας έτσι ότι πρόκειται περί πολιτικού, που διασύρει -συστηματικά- τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ομογένεια!!!

Με τους γραφικούς της ΝΔ και τον τρόπο που υποδέχτηκαν τους ”φιλέλληνες” της ΑΧΕΠΑ, δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε, επειδή η ξενοδουλία τους είναι δεδομένη.

Πρόσφατα, έκανε περιοδεία στην Ευρώπη ο ”ύπατος” γραμματέας της Οργάνωσης, Σάββας Τσίβικος. Επανέλαβε τα περί ”Φιλικής Εταιρίας”, δείγμα ότι η αναφορά δεν είναι τυχαία. Προσπαθούν να ταυτιστούν με την ”Φιλική Εταιρία” και δεν υπάρχουν αντιδράσεις, ούτε στην Ελλάδα!!! Η ”Φιλική Εταιρία” ήταν ”μυστική οργάνωση”. Δεν είχε γραφικούς της ”σαχλαμάρας” και αυτοπροβολής, σαν τους ΑΧΕΠΑ-τζήδες.

Σε εκδήλωση στην Κέρκυρα (29 Ιαν. ’23), με ομιλητή τον πρώην πρόεδρο Δημκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, ο ”ύπατος” γραμματέας δήλωσε: «Η ΑΧEΠA μεγαλώνει και εξαπλώνεται παντού σαν σύγχρονη Φιλική Εταιρία». Τα ίδια είπε λίγες ημέρες μετά και στο Μόναχο, σε εκδήλωση της εκεί ΑΧΕΠΑ (AHEPA). Μόνο που δεν εξήγησε τους στόχους και σκοπούς της ”σύγχρονης Φιλικής Εταιρίας”.

Η συνεργασία με Ελπιδοφόρο

Τελευταία, η συνεργασία αρχιεπ. Ελπιδοφόρου και ΑΧΕΠΑ είναι εμφανής. Φαίνεται και τι επιδιώκουν, γνωρίζοντας ότι οι ομογενειακές Οργανώσεις είναι διαλυμένες, από τις ”παρεμβάσεις” Αρχιεπισκοπής και ελληνικών κυβερνήσεων. Στόχος και των δύο ”φιλελληνικών” φορέων να φαίνονται ως ”ηγέτες Ομογένειας”, με την ανοχή ανεγκέφαλων Αθήνας και βασικά, η απόλυτη αμερικανοποίηση της Ομογένειας, γιά όφελος ”Υπηρεσιών” και Τουρκίας, με την Ελλάδα αδιαφορούσα (ή συμπράττουσα λόγω βλακείας) και απούσα.

(Θα υπάρξει και συνέχεια)

Γ. Λ. – 9 Φεβ. ’23 kalami.us/strong>

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...