Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΗ ανώτατη εισαγγελική...

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Γεωργία Αδειλίνη με στοχευμένη παραγγελία της ζητά να ξεκινήσει επειγουσα προκαταρκτική εξέταση υπό την εποπτεία εισαγγελέα εφετών για τη διερεύνηση κάθε πτυχής της υπόθεσης.

Ο τραγικός απολογισμός των άγριων συμπλοκών που κατεγράφησαν αργά χθες το βράδυ ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και Κροάτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι μετέβησαν οργανωμένα στον χώρο του γηπέδου της ΟΠΑΠ Arena, τη στιγμή που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου κρύβεται μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ από τις ευθύνες και ανακοινώνοντας χωρίς ντροπή την απομάκρυνση από τις θέσεις τους επτά αξιωματικών της ΕΛΑΣ ως εξιλαστήρια θύματα .

Νεκρός είναι ένας 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, ο οποίος αν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, τελικά υπέκυψε από ακατάσχετη αιμορραγία, καθώς έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο μπράτσο.

Άλλοι 10 – πέντε Έλληνες και πέντε Κροάτες ηλικίας 20 έως 48 ετών – νοσηλεύτηκαν με τραύματα στον Ερυθρό Σταυρό, εκ των οποίων οι 4 παραμένουν νοσηλευόμενοι.

“Όσα συνέβησαν τα είχαμε προβλέψει και είχαμε θέσει όλες τις σχετικές πληροφορίες μας, ακόμη και βιντεοληπτικό υλικό, ώρες πριν, υπόψη των αρμόδιων αρχών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ, που απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση όλων των ευθυνών, ποινικών και αστικών.

Όπως πλέον έχει αποκαλυφθεί με επίσημα έγγραφα, οι Ελληνικές Αρχές είχαν ενημερωθεί εγγράφως ότι καταφθάνουν στην Αθήνα “επικίνδυνοι” οργανωμένοι οπαδοί, με συγκεκριμένες μάλιστα Πινακίδες Κυκλοφορίας Οχημάτων.
Το δισέλιδο έγγραφο έφθασε τη Δευτέρα στις 9 το πρωί στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Με αυτό το έγγραφο η αστυνομία του Μαυροβουνίου ενημερώνει την ΕΛΑΣ ότι πέρασαν από τα σύνορα της χώρας τους με προορισμό την Αθήνα «risky fans» όπως τους ονομάζει, δηλαδή «επικίνδυνοι φίλαθλοι».

«Αγαπητοί συνάδελφοι στις 7 Αυγούστου 2023 ανάμεσα στις 03:00 τα μεσάνυχτα και τις 06:00 το πρωί από τον συνοριακό σταθμό Μποζάι, στην έξοδο προς Μαυροβούνιο αξιωματικοί της αστυνομίας του Μαυροβουνίου έλεγξαν πολίτες της Δημοκρατίας της Κροατίας – περίπου 120 άτομα νεαρής ηλικίας – που εικάζουμε ότι ταξιδεύουν με προορισμό την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Η ομάδα αυτή εξήλθε του Μαυροβουνίου με τα παρακάτω οχήματα», σημειώνεται στην ενημέρωση των αρχών του Μαυροβουνίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το σήμα αναγράφεται όχι μόνο η πληροφορία και ο αριθμός των ατόμων, αλλά και οι μάρκες των αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν καθώς και οι πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Σημειώνεται πως πρόσωπο που ασχολείται με την υπόθεση ανέφερε στο edolio5 ότι «το μόνο που δεν ξέραμε είναι τι αριθμό παπούτσι φοράνε».Παρέμβαση και του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Τεράστια εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι το κλιμάκιο της ΕΥΠ στα Ιωάννινα δεν πήρε χαμπάρι το κονβόι αφού σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές τόσο ο διοικητής της μονάδας Μ.Ν. αλλά και 4 ακόμα επιτελείς είχαν πάει στην παραλία για μπάνιο.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Γεωργία Αδειλίνη με στοχευμένη παραγγελία της ζητά να ξεκινήσει επειγουσα προκαταρκτική εξέταση υπό την εποπτεία εισαγγελέα εφετών για τη διερεύνηση κάθε πτυχής της υπόθεσης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθεί η συλλογή όλων των κρίσιμων αποδεικτικών μέσων για να οδηγηθούν οι αρχές άμεσα στον εντοπισμό των δραστών σοβαρών αξιόποινων πράξεων.

Παράλληλα ζητά να διερευνηθεί επίσης, πώς, ενώ, σύμφωνα με τα συνημμένα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, οι Κροάτες εντοπίσθηκαν στην εθνική οδό από την ΕΛΑΣ και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, κατάφεραν να διαφύγουν και να καταφθάσουν στον τόπο του εγκλήματος.

Τέλος ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό να μειμνήσει εκτός των άλλων, για την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού κατά τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των ομάδων της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...