Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΗ ανοχή έχει...

Η ανοχή έχει και τα όρια της

Σχεδόν ένα μήνα συμπληρώνει η νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανέλαβε, να πάει την πόλη μπροστά, επενδύοντας ιδιαίτερα στην πράσινη ανάπτυξη.

Ωστόσο, τα σκουπίδια σε κάθε γωνιά του Δήμου, στοιβάζονται, με αποτέλεσμα η δυσοσμία να είναι ανυπόφορη, και με τα ποντίκια να χορεύουν στο ταψί τις γάτες, που δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα, και εμείς οι πολίτες να είμαστε αηδιασμένοι με την όλη κατάσταση της απραξίας.

Ο φίλτατος Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης επί 10 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο στην  αντιπολίτευση καυτηρίαζε τα πάντα με πολύ αιχμηρές δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε το έργο του τότε Δημάρχου.

Τώρα που ο ίδιος είναι  τιμονιέρης στον ιστορικό Δήμο και με όσες καλές προθέσεις κι αν έχει, φαίνεται πως στην πράξη η κατάσταση του ξέφυγε, πριν καλά – καλά ξεκινήσει,

στο να μην μπορεί να καθαρίσει μια πόλη, ενώ υπάρχουν  65 απορριμματοφόρα, κινούνται μόνο τα 8,δεν μεριμνούν για την επισκευή, και την αγορά ανταλλακτικών, υλικών, κ.τ.λ.π.  ενώ άλλα 4 καινούργια απορριμματοφόρα   δεν παραδόθηκαν στον Δημό, καθώς  η Κυβέρνηση αιφνιδίως κατήργησε λόγω «μνημονίου» το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, μέσω του οποίου είχανε  παραγγελθεί  τα οχήματα.

Όλον αυτόν τον χαμένο χρόνο, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κάθονται.

Όλα είναι θέμα χρημάτων, αφού το κράτος χρωστά χρήματα στον Δήμο, γιατί δεν τα διεκδικεί ο κ. Γ. Μπουτάρης;;

Μήπως γιατί δεν θέλει να τα σπάσει με τον πρωθυπουργό;; Ή, υπάρχει άλλο σχέδιο που σύντομα θα το δούμε μπροστά μας;;

Διότι ο Δήμαρχος γνωρίζει πως αν δεν καθαρίσει την πόλη, τότε όχι σε τρία, αλλά μέσα σε ένα χρόνο θα φύγει νύχτα, διότι δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει του ξεσηκωμένους, και αγανακτισμένους πολίτες.

Ειδικά αν το σενάριο που επεξεργάζονται μυστικά ο Δήμος με την κυβέρνηση πάρει σάρκα και οστά. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της τηλεφημερίδα και του δημοσιογράφου Νίκου Βάνη, η αποκομιδή των σκουπιδιών και η καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σχεδιάζεται να δοθεί ως έργο σύμβασης σε εργολάβο, ο οποίος με λίζινγκ θα αγοράσει τα ήδη υπάρχοντα απορρυματοφόρα του Δήμου, αλλά και 50 καινούργια οχήματα.

Μάλιστα ο εργολάβος που θα πάρει το έργο της καθαριότητας ήδη διαπραγματεύεται με μια επίσημη αντιπροσωπεία, εξειδικευμένη σε τράκτορες και απορριματοφόρα οχήματα.

Το επόμενο βήμα του σχεδίου είναι να απολυθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι της καθαριότητας (μόνιμοι και μη) και στις θέσεις τους ο εργολάβος θα προσλάβει αλλοδαπούς – λαθρομετανάστες με 300 Ευρώ μισθό. Έτσι βούτυρο στο ψωμί θα είναι τόσο για τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, όσο και για την κυβέρνηση, καθώς ο Δήμος θα ξελαφρώσει από τους περίπου 2.500 εργαζόμενους με τον μισθό που λαμβάνουν σήμερα.Άλλο 1000, και άλλο 300 Ευρώ, μεγάλη οικονόμα

Τρίτο Βήμα του σχεδίου αυτού είναι τα Δημοτικά τέλη που θα αυξηθούν κατακόρυφα,από τα οποία  το 70% θα εισπράττει ο εργολάβος, και το 30% ο Δήμος.

Όσο για τους διοικούντες του Δήμου μετά από ένα μήνα φαίνεται πως όχι μόνο είναι άπειροι, αλλά κάποιοι από τους Αντιδημάρχους δεν πατούν καν στα γραφεία τους.

Κάποιοι άλλοι πηγαίνουν στο πόστο τους το μεσημέρι, σαν τον Αντιδήμαρχο στο Βαρδάρη με το σπορ αυτοκίνητο,οι κάτοικοι της γύρω περιοχής τον βλέπουν να προσέρχεται πάντα μετά τις 10 το πρωί.

Που είναι οι Αντιδήμαρχοι που είχαν ανοιχτά τα γραφεία τους από τις 5: 00 το πρωί παρακαλώ!!!!

Οι τωρινοί αντιδήμαρχοι, εκ των οποίων αρκετοί είναι με 2-3 μισθούς από άλλες δουλειές, ενώ έχουν τα νιάτα, δεν έχουν τον δυναμισμό, δείχνουν κουρασμένοι, αδιάφοροι, και ακόμα δεν συμπλήρωσαν μήνα . Τους απορρόφησαν και αυτούς τα σκουπίδια, που σχηματίζουν βουνά στους δρόμους.

Κατά τα άλλα ο Δήμος ήδη έβγαλε και μοίρασε σε ραδιόφωνα της πόλης διαφημιστικό σποτ , όπου προτρέπει τον πολίτη τα σκουπίδια του να τα κάνει διαλογή, για ανακύκλωση (άλλη μια μπίζνα), και να τα πετά στους όμορους Δήμους.

Δηλαδή κύριε Δήμαρχε, τους 500 τόνους σκουπίδια που παράγει την ημέρα η πόλη, θα αναλάβουν οι πολίτες στην περιοχή τους να τα καθαρίζουν, και εσείς οι υπόλοιποι Δημοτικοί υπάλληλοι θα παίρνετε μισθούς;; Αυτές είναι οι νέες ιδέες περί πράσινης ανάπτυξης που προωθείτε;;;

Η ανακύκλωση είναι πολύ σπουδαία υπόθεση , μόνο που για να γίνει και πράξη, θα πρέπει να δώσετε το κίνητρο στους πολίτες, ειδικά στα μικρά παιδιά, και να μην το οικονομούν μόνο οι εταιρείες. Έτσι κάνουν και σ΄ όλες τις χώρες.

Αλλά, ας μαζευτούν πρώτα τα σκουπίδια, να καθαρίσουν οι δρόμοι, και το πρόβλημα της ανακύκλωσης έχουμε καιρό για να το λύσουμε.

Κύριε Δήμαρχε, δεν έχουμε άλλη ανοχή, περιμένουμε δράση και δουλειά από όλους σας !!!!!!!!!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...