Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΗ άλλη μέρα...

Η άλλη μέρα του ΠΑΣΟΚ

μετά την 12η Νοεμβρίου 2007 για ποιον θα λαλήσει ο κόκορας, αυτό αναρωτιέται όλη η βάση του ΠΑΣΟΚ. Πόσοι  απλοί άνθρωποι με ρώτησαν μέχρι σήμερα για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ιστορικού κινήματος. Οι δύο διεκδικητές της παράταξης Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλος έχουν μπερδέψει τους ψηφοφόρους, τον απλό κοσμάκη, γι΄ αυτό και κατά βάθος πιστεύω ότι πολλοί απ΄ αυτούς δεν θα πάνε καν στην κάλπη για ψήφο.

Και αυτό γιατί τον κόσμο  δεν έπεισε κανένας υποψήφιος αν, πως, και πότε θα τον κοιτάξουν πραγματικά, αν θα κάνουν έργα για την περιφέρεια που άφησαν τόσα χρόνια έρημη με τους περισσότερους νέους  πτυχιούχους άνεργους.

Με ψευτοδιλλήματα κανείς από τους δύο υποψηφίους, και το ιστορικό κατά τα άλλα κόμμα, δεν παρουσίασε σχέδια – πλάνα, πως θα εκμεταλλευθούν κονδύλια της Ε. Ένωσης, ούτε κανείς έδωσε μια εξήγηση γιατί τα 15 τελευταία χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ  πως δεν απορροφήθηκε ο πακτωλός των χρημάτων της Ε. Ένωσης σε ζωτικά έργα, όπως π.χ δασοπροστασία της χώρας, και το περίφημο κτηματολόγιο.

Έτσι σήμερα είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης όπου ο καθένας διεκδικεί γη, όποτε και όπου γουστάρει. Μια εξομολόγηση ρε αδέλφια για την πολύ κακή διαχείριση θεμάτων σ΄ όλους τους σχεδιασμούς από ανθρώπους που τοποθετήσατε σε υπουργεία , τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, και δεν κατείχαν το αντικείμενο δουλειάς, γι΄ αυτό κα αυτά που σχεδίαζαν ήταν όλα στο γόνατο, ενώ ποτέ δεν έδωσαν λόγο στην δικαιοσύνη, φυσικά δεν έγινε  και κανένας έλεγχος για το πως,που και πότε απορροφήθηκαν τα 2-3 πακέτα Ντελορ, ή πήγαν στο γάμο του Καραγκιόζη.

Οι δύο υποψήφιοι δεν μας εξήγησαν πως έδιωξαν τα μεγάλα εργοστάσια και βιοτεχνίες της Βόρειας Ελλάδας, φτιάχνοντας πλούσια τα ταμεία των χωρών των Βαλκανίων, κυρίως των Σκοπιανών. Επιπλέον οι  φευγάτοι επιχειρηματίες χρηματοδοτήθηκαν από κονδύλια της Ε. Ένωσης, αλλά και από τις δικές μας τσέπες, αφήνοντας μας πανί με πανί, δαρμένους και άνεργους.

Όσο για την παιδεία με το νομοσχέδιο εκτρώμα, περί Τουρκοφιλίας και υποχρεωτικής Τούρκικης γλώσσας από τα Ελληνικά σχολεία, την αλλαγή των γεγονότων της ιστορίας μας σε βιβλία του Δημοτικού με σικάτες εκφράσεις ,οι δύο υποψήφιοι δεν μας εξήγησαν εάν επιμένουν  και στην εφαρμογή αυτών.

Και βέβαια για το ασφαλιστικό με τα αδεία ταμεία,τα Δημόσια Νοσοκομεία που κατάντησαν επί κυβερνήσεων τους άθλια, τριτοκοσμικά, με τα περίφημα φακελάκια των γιατρών του ΕΣΥ σ΄ όλους τους τομείς έχει γίνει καθεστώς, δεν μας εξήγησαν  αν θα τα νομιμοποιήσουν κιόλας.

Τι να θυμηθούν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, τους συνταξιούχους, τα περήφανα γειρατιά, που έφαγαν και ξύλο, γιατί διεκδικούσαν στους δρόμους υποβασταζόμενοι μια αξιοπρεπή σύνταξη;;;

Θα μπορούσα να σας υπενθημίσω κι άλλα πολλά από τα έργα και τις ημέρες του ιστορικού ΠΑΣΟΚ μεν, μεταλλαγμένο δε με τους δύο υποψηφίους να κονταροχτυπιούνται, ζητώντας την ψήφο του κοσμάκη, ο οποίος ουσιαστικά είναι ανημέρωτος, μέσα στο σκοτάδι ψάχνει το φως του, γι΄ αυτό και ρωτά δεξιά, αριστερά “εσύ τι γνώμη έχεις;; Ποιος θα μας κάνει έργα;; Ποιος θα μας κοιτάξει πραγματικά;;…”

Στο μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ μετά την εποχή Ανδρέα Παπανδρέου είναι το ίδιο ποιος θα το κυβερνήσει, εάν τον λένε Αντώνη, ή Γιαννάκη. Ποια ουσιώδη πράγματα, ανθρώπους με κότσια και Ελληνική ψυχή χρειαζόνται. Αν μπορούν να τα αποδώσουν αυτά στο αλαλούμ  που επικρατεί στο κόμμα, θα τους βγάλω το καπέλο.

Έτσι θα είμαι σε θέση να εκφράσω την γνώμη μου για το ποιος είναι ο κατάλληλος για την θέση της προεδρίας. Όπως είναι σήμερα η κατάσταση που επικρατεί στο κίνημα, θλίβομαι, το ίδιο και κάθε πιστός ψηφοφόρος, και αντί για απάντηση που δεν έχουμε , το κουβάρι μπερδεύεται ακόμα περισσότερο.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...