Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟμογενειακάΗΠΑ: 2 Έλληνες...

ΗΠΑ: 2 Έλληνες δημιούργησαν μια νέα εφαρμογή για τη δημιουργία ψηφιακών περιοδικών

Το PersonSpot αποτελεί μια νέα πρόταση στο τρόπο δημιουργίας ψηφιακών περιοδικών.  Είναι μία εφαρμογή (a social publishing application) που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να δημιουργήσει γρήγορα και εύκολα ένα δικό του ηλεκτρονικό περιοδικό με περιεχόμενο που έχει ο ίδιος επιλέξει από το διαδίκτυο και κατόπι να το μοιραστεί με τους φίλους του, ή πελάτες του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook  ή το Twitter.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενημέρωση και για προσωπικά ενδιαφέροντα, ή για την προώθηση μίας εταιρείας, ή μίας ιδέας.

Ο Γιάννης Βελισσαράκος και ο Άγγελος Κωστόπουλος έχουν πολύχρονη πορεία στο επιχειρηματικό χώρο σε Ελλάδα και Αμερική και είναι οι δημιουργοί του PersonSpot με έδρα την Ουάσιγκτον, μιλούν για την έννοια της επιτυχίας και της αποτυχίας σε Ελλάδα και Αμερική

 

VOA: Καλωσορίσατε στη ΦτΑ. Αυτή την στιγμή κυκλοφορούν και κάποιες άλλες, ανάλογες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Pape.li, και το Rebelmouse. Σε τι διαφέρει το PersonSpot από αυτά;

 

Γιάννης Βελισσαράκος: Το PersonSpot σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις εσύ ο ίδιος περιεχόμενο, εν αντιθέσει με το Pape.li και Rebelmouse ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια εφαρμογή που κυκλοφορεί.

Με το PersonSpot μπορείς να δημιουργήσεις ένα δικό σου περιοδικό με μία απλή κίνηση.

 

 Άγγελος Κωστόπουλος: Και όντως το δικός μας το προϊόν το PersonSpot το ονομάζουμε one click publishing, δηλαδή με ένα κλικ έχειw περιοδικό. Και όντως είναι τόσο απλό.

O κόσμος που το έχει ήδη χρησιμοποιήσει μας λέει ότι είναι απ’ τα πιο απλά που έχει δει και ελπίζουμε ότι ίσως αυτός θα είναι και ένας από τους λόγους που θα έχει μεγάλη απήχηση.

VOA: Η εφαρμογή αυτή τη στιγμή είναι σε πειραματικό στάδιο (Beta stage). Ποιo είναι το επόμενο βήμα;

Γιάννης Βελισσαράκος: Ανακοινώσαμε το PersonSpot στις 22 Αυγούστου, Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο ανεύρεσης νέων κεφαλαίων έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε περεταίρω την εφαρμογή, αλλά και να επεκταθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

VOA:  Τον ίδιο περίπου μήνα οι ιδρυτές του YouTube και του Twitter ανακοίνωσαν ανάλογες προσπάθειες.  Και οι δύο είναι μεγάλες εταιρείες με ισχυρή χρηματοδότηση, μπορείτε να τους ανταγωνιστείτε; Είναι εφικτό;

Άγγελος Κωστόπουλος: Είναι εφικτό. Η ανάπτυξη της εφαρμογής έχει γίνει με την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα και είναι οι κύριοι προγραμματιστές.

Γιάννης Βελισσαράκος: Εγώ θα έλεγα και το εξής. Μπορείς να κτυπήσεις αυτά τα μεγαθήρια με κάποιους τρόπους, όπως αφοσίωση στο τι κάνεις, επιμονή, απλότητα και καινούργιες υπηρεσίες συνεχώς. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε και τα τέσσερα αυτά στοιχεία.

VOA: Τι θα συμβουλεύατε κάποιον μια ανάλογη ιδέα ένα είδος start up στη Ελλάδα;

Γιάννης Βελισσαράκος: Αφοσίωση και επιμονή και να κοιτάξει το πιο σημαντικό απ’ όλα, να κοιτάξει να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που πραγματικά έχουν το ίδιο όραμα.

Άγγελος Κωστόπουλος: Και να μη φοβηθεί να ψάξει γι’ αυτούς τους ανθρώπους είτε μέσα στην Ελλάδα, είτε και έξω, μπορεί να είναι Έλληνες, μπορεί και να μην είναι Έλληνες.

VOA: Ποια θα λέγατε ότι είναι η μεγαλύτερη διαφορά που επικρατεί στο επιχειρηματικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής;

Γιάννης Βελισσαράκος:  Η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι η γραφειοκρατία, δεν είναι όλα αυτά που λέμε στην Ελλάδα.  Θεωρώ ότι η πιο σημαντική διαφορά είναι το γεγονός ότι στην Αμερική σου επιτρέπεται να κάνεις λάθος, στην Ελλάδα δεν σου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Αν κανείς λάθος στην Ελλάδα, καταστράφηκες. Αν κανείς λάθος στη Αμερική, είσαι κάποιος ο οποίος έχει εμπειρία και στο επόμενο βήμα σου θα βρεις κόσμο που θα σε στηρίξει, ακριβώς και μόνο επειδή έχεις κάνει λάθη.

VOA: Έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες. Συνήθως όλοι σκεπτόμαστε το αποτέλεσμα χωρίς να σκεφτούμε την πορεία που θα μας οδηγήσει κάποια στιγμή στους στόχους μας.

Άγγελος Κωστόπουλος: Και όμως αυτό είναι στο DNA της Αμερικής, υπάρχει ανταγωνισμός, ο ανταγωνισμός θεωρείται καλός, μέσα από τον ανταγωνισμό θα βγούνε οι λύσεις που θέλει να δει ο κόσμο ή η αγορά. Και ο μόνος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να δοκιμάσεις, να προσπαθήσεις πολλές φορές.

Γιάννης Βελισσαράκος:   Ακριβώς αυτό και ως επιχειρηματίας, δεν υπάρχει περίπτωση να μη αποτύχεις κάπου, κάποια στιγμή.  Αν αποτύχεις στην Ελλάδα είσαι…

Άγγελος Κωστόπουλος: Στιγματισμένος.

Γιάννης Βελισσαράκος:   Αποτυγχάνεις στην Ελλάδα, τελείωσες. Αποτυγχάνεις στην Αμερική, σου δίνεται και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία.

Άγγελος Κωστόπουλος: Και όταν ρώτησες νωρίτερα Ζωή για το πως θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τις άλλες εταιρείες, πως θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τους κολοσσούς, ή τα κεφάλαια που μπορεί να έχουνε. Είναι και αυτό ένα μέρος της απάντησης. Δηλαδή ζούμε στο χώρο στον οποίο μας επιτρέπει να δούμε αυτό τον ανταγωνισμό σας ίσο. Το προϊόν που έχουμε είναι καλύτερο;  Έχει καλύτερες προδιαγραφές, είναι πιο γρήγορο, πιο εύχρηστο; Αυτό θα το δείξει η αγορά. Εάν η αγορά δείξει ότι το δικό μας είναι το καλύτερο θα βγούμε κερδισμένοι.

VOA: Σας εύχομαι κάθε επιτυχία.

Γιάννης Βελισσαράκος και Άγγελος Κωστόπουλος: Ευχαριστούμε πολύ Ζωή.

 

Ζωή Λεουδάκη

voanews

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...