Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...

ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΕΔΩ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Απέμειναν λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 για να ψηφίσει ο ελληνικός λαός τους εκλεκτούς του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εκλεκτοί που επί σειρά ετών ελάχιστα έχουν προσφέρει στην προώθηση εθνικών μας ζητημάτων και χρόνιων προβλημάτων του ελληνικού λαού.

Εκλεκτοί που κατά κόρον είναι πολιτικά παιδιά των κομμάτων Εξουσίας, ή διάφορες καλλιτεχνικές και δημοσιογραφικές φιγούρες, που ασχολούνται με την εκλογή τους και από εκεί και μετά πέντε χρόνια με την επανεκλογή τους, εάν και εφ΄ όσον το κόμμα Εξουσίας και με το οποίο εκλέχτηκαν τους συμπεριλάβει ξανά στο ψηφοδέλτιό του!

Εάν όχι σαφέστατη επιδίωξη να συμπεριληφθούν σε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος, όπως επί παραδείγματι ο  Αλέξης Γεωργούλης! Κι εάν δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, κάνουν χώρο για άλλες “προσωπικότητες”, άσχετες με την πολιτική, τα προβλήματα του Έθνους και του λαού!

Δυστυχώς όμως, όλοι αυτοί οι μη απαραίτητοι ως εκπρόσωποι της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζονται από τον ελληνικό λαό, ή τουλάχιστον από μερίδα αυτού, αφού η ΑΠΟΧΗ πάντοτε ήταν υψηλή!

Μια αποχή που προβλέπεται από όλες τις δημοσκοπήσεις να είναι υψηλότερη των τελευταίων εκλογών του Ιουνίου 2023 (47-48%)!

Στο παραπάνω δυστυχώς, θα προσθέσω άλλο ένα δυστυχώς, αφού ο ελληνικός λαός αντί να προσέλθει στην κάλπη και να τιμωρήσει την κυβέρνηση της ΝΔ, προτιμάει να κάνει το μπάνιο του σε κάποια παραλία, ή να δείξει τη δυσαρέσκειά του από τη θαλπωρή του σπιτιού του! 

Και οι μισοί από όσους προσέλθουν στην κάλπη ψηφίζουν τον δυνάστη τους, τη ΝΔ, αλλά και τα άλλα δυο κόμματα Εξουσίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), που έχουν ίσο μερίδιο ευθύνης για το κατάντημά μας ως χώρα και ως λαός! Δηλαδή τα ¾ αυτών που θα ψηφίσουν, θα ψηφίσουν τα κόμματα των Μνημονίων, της απεμπόλησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, των οικονομικών και κοινωνικών σκανδάλων), της οικονομικής αφαίμαξης του λαού μας, των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, της υπερφορολόγησης, των εγκλημάτων όπως στο Μάτι και τα Τέμπη, λόγω της ανεπάρκειας όλων αυτών των κυβερνήσεων και της απόδοσης δικαιοσύνηε, των τηλεφωνικών υποκλοπών, της ανελευθερίας των ΜΜΕ, της αθρόας λαθρομετανάστευσης που υποκαθιστά το γηγενή πληθυσμό της Πατρίδας, της δυσβάσταχτης ακρίβειας που κάνει την ελληνική οικογένεια ακόμη πιο φτωχή, κλπ. κλπ.! 

Δυστυχώς (και πάλι) αυτός ο λαός ψηφίζει τον νεοφιλελευθερισμό αυτών των κομμάτων Εξουσίας (γιατί ίδιοι είναι, είτε δηλώνουν δεξιοί, είτε σοσιαλιστές, είτε αριστεροί), που γεννήθηκε στη Γερμανία (πού αλλού;)!  

Πρέπει να γίνουν όλοι οικονομολόγοι για να μπορούν να παρακολουθήσουν, αυτή την ληστρική κυβέρνηση…                  

Ωστόσο και επειδή σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο ελληνικός λαός προτάσσει την ακρίβεια ως το κυριότερο πρόβλημά του, παρακάτω θα σας παραθέσω ένα απόσπασμα πολύ ενημερωτικού άρθρου του διαδικτυακού ειδησεογραφικού πόρταλ fantomas.gr, όπου προβλέπεται ένα πολύ καυτό καλοκαίρι, από τη στιγμή που οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα θα φτάσουν ως 70%:

«…“Καυτό καλοκαίρι” με αυξήσεις που πλησιάζουν το 70% στα ειδικά “πράσινα” τιμολόγια “ευχήθηκαν” οι πάροχοι ηλεκτρισμού. Τα νέα τιμολόγια για τον Ιούνιο του 2024 περιλαμβάνουν αυξήσεις μεταξύ 11,6% και 66,84%, μετά την άνοδο της χονδρεμπορικής τιμής, που έκλεισε τον Μάιο αυξημένη κατά 32,63% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Τα νέα δεδομένα “βάζουν φωτιά” στον λαβύρινθο που βιώνουν εκατομμύρια καταναλωτές ρεύματος, προσπαθώντας κάθε μήνα να βρουν ποιο τιμολόγιο τους συμφέρει καλύτερα και να επιδιώξουν αλλαγή προμηθευτή.

Έπειτα και από αυτές τις αυξήσεις στα «πράσινα» τιμολόγια, που προωθήθηκαν έντονα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) εν όψει της κατάργησης των επιδοτήσεων τον περασμένο Ιανουάριο, οι καταναλωτές οφείλουν να παρακολουθούν ποιες εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις αλλά και υπό ποιες προϋποθέσεις. Σε αρκετές εταιρείες, τα σταθερά τιμολόγια προσφέρουν πλέον χαμηλότερη χρέωση, αλλά εκεί χρειάζεται προσοχή, διότι το μηνιαίο πάγιο είναι πολύ ψηλότερο. “Θολή” παραμένει η εικόνα με τα κίτρινα “κυμαινόμενα” τιμολόγια, καθώς εκεί οι τελικές τιμές χρέωσης ανακοινώνονται τους επόμενους μήνες…»!

Θα ψηφίσει λοιπόν  περί το 33% των ψηφισάντων τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Θα μας λύσουν τα προβλήματα οι “συνταξιούχοι” δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες, τους οποίους θα στείλουν στις Βρυξέλλες για χλιδάτες διακοπές διαρκείας;   

Άλλο Ευρώπη, άλλο Ελλάδα…

Στα μέλη – κράτη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως υπάρχει χρόνια τώρα μεγάλη δυσαρέσκεια για τα θεσμικά όργανα αυτής! Για την πολιτική ανεπάρκειά τους, για την πλήρη υποταγή της Ε.Ε. στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά και τη συμμετοχή σε οικονομικά σκάνδαλα!  

Σε πολλά κράτη – μέλη της ΕΕ φυσάει ο αέρας του Ευρωσκεπτικισμού!

Που αμφισβητούν την ΕΕ και την Ευρωζώνη (ΟΝΕ) με τη σημερινή της μορφή! Μάλιστα κράτη – μέλη διαφωνούν με την προσπάθεια περαιτέρω επέκτασής της, αλλά και κάποιοι είναι ακόμα υπέρ της διάλυσής της!

Ας θυμηθούμε, ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, με δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου 2016 υπερψηφίστηκε η αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Σήμερα αυτή η τάση προς τον Ευρωσκεπτικισμό έχει αυξηθεί κατακόρυφα στα κράτη – μέλη της ΕΕ. Που οι λαοί τους έχουν μια ενιαία πολιτική/πολιτισμική αντίληψη! Που εμπιστεύονται και προωθούν μια ριζοσπαστική αντικαπιταλιστική πολιτική, που τίθενται απέναντι στο έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην αθρόα λαθρομετανάστευση που μεταβάλλει αργά, αλλά σταθερά χριστιανικά κράτη σε ισλαμικά, μεταβάλλοντας τις παραδόσεις τους! Που τίθενται απέναντι στην Παγκοσμιοποίηση και τη ΝΤΠ, αφού η Παγκοσμιοποίηση είναι υπέρ των ολίγων, άρα άδικη υπέρ των πολλών!  

Ήδη αρκετά κράτη – μέλη (Ιταλία/Ουγγαρία) έχουν τέτοιες κυβερνήσεις!

Η Δανία, η Αυστρία είναι επίσης δυο χώρες με έντονο Ευρωσκεπτικισμό!

Ειδικότερα στην Αυστρία (στην ΕΕ από το 1995), εμφανίζονται οι πολίτες στην πλειοψηφία τους δυσαρεστημένοι, με το 60% να δηλώνει ότι η Ε.Ε. εξελίσσεται προς τη λάθος κατεύθυνση και μόλις το 24% να τη βλέπει θετικά! Το δε Εθνικιστικό Κόμμα των “Ελεύθερων”, προηγείται σταθερά εδώ και μήνες στις δημοσκοπήσεις, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις επερχόμενες αυστριακές βουλευτικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου, αγγίζοντας ακόμη και ένα 30% στην πρόθεση ψήφου!

Στη Γαλλία (με τη μεγαλύτερη δύναμη στην ΕΕ μαζί με τη Γερμανία) καλπάζει η Μαρίν Λεπέν στις δημοσκοπήσεις των ευρωεκλογών, αλλά φέρεται και ως πρώτο φαβορί για τις Προεδρικές εκλογές!

Που μαζί με την Τζόρτζια Μελόνι σχεδιάζουν συντηρητική ομάδα, νέα κοινοβουλευτική παράταξη στη νέα Ευρωβουλή!

Επαναστατούν οι Άγγλοι, εμείς;

Παραπάνω ανέφερα για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, όταν προάγγελος αυτής της απόφασης ήταν το Ανεξάρτητο Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), το οποίο είχε έρθει δεύτερο, με ποσοστό 16,5%, στις ευρωεκλογές του 2009, υποστηρίζοντας την ολική αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ!

Σήμερα ο επικεφαλής των Εργατικών (δηλαδή οι Πασοκοσυριζαίοι) στη χώρα Κιρ Στάρμερ, είναι φαβορί να κερδίσει στις έκτακτες βουλευτικές εκλογές της 4ης Ιουλίου, προηγούμενος κατά 20 μονάδων του σημερινού Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ (Ινδοπακιστανής καταγωγής), δεσμευόμενος (άκουσον – άκουσον) να μειώσει τη μετανάστευση στην χώρα (σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Sun)!

Να λάβουμε υπόψη μας ότι το κόμμα των “Συντηρητικών” είναι στην Εξουσία 14 συναπτά έτη!

Να λάβουμε επίσης υπόψη μας, ότι σε 10 τουλάχιστον μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου είναι Δήμαρχοι μετανάστες από Ασία και Αφρική! Όπως επίσης επιχειρηματίες από αυτές τις δυο Ηπείρους αγοράζουν τα πάντα στην Αγγλία, από ποδοσφαιρικές ομάδες, μέχρι μεγάλα οικονομικά τραστ!

Ο Κιρ Στάρμερ λοιπόν των Εργατικών και εν δυνάμει Πρωθυπουργός, δήλωσε μεταξύ των άλλων:

«Αν μου εμπιστευθείτε τα κλειδιά της Ντάουνινγκ Στριτ, σας δίνω αυτή την υπόσχεση: θα ελέγξω τα σύνορά μας και θα διασφαλίσω ότι οι βρετανικές εταιρείες θα λάβουν βοήθεια ώστε να προσλαμβάνουν πρώτα Βρετανούς εργαζόμενους»!

Τον άκουσε ο πολυπολιτισμικός Κυριάκος Μητσοτάκης;

Τον άκουσε ο ελληνικός λαός, η Ελληνίδα και ο Έλληνας ψηφοφόρος;

Τον άκουσαν οι διεφθαρμένοι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ενώσεως;

Ήταν χθες μια επιθυμία, που σήμερα γίνεται πράξη, αλλάζοντας δραστικά η Ευρώπη…

Πριν πάμε να ψηφίσουμε ας ξέρουμε και τα παρακάτω:

·         2 Ιουνίου 1992: ο λαός της Δανίας μέσω δημοψηφίσματος αρχικά απέρριψε την επικύρωση της συνθήκης του Μάαστριχτ, αλλά με την προσθήκη της συμφωνίας του Εδιμβούργου (η οποία εξαιρούσε τη Δανία από τέσσερα σημεία της συνθήκης) το δεύτερο δημοψήφισμα ήταν θετικό. Το αντίστοιχο Γαλλικό δημοψήφισμα (Σεπτέμβρης του 1992) έδειξε ότι το 49% των Γάλλων ήταν κατά της δημιουργίας της ΕΕ.

·         Ευρωεκλογές 2004: Μόλις το 43,66 % των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων των κρατών – μελών προσήλθε στις κάλπες.

·         2008: Ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος ως προς την “τάση εμπιστοσύνης” στην ΕΕ είναι περίπου 48%. Πρώτη η Ρουμανία με ποσοστό 68%, δεύτερη η Ελλάδα με 65%!

·         Μάιος 2009: Δημοσκόπηση από το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ διαπιστώνει πως το 61% των Ολλανδών πιστεύουν πως οι Βρυξέλλες κατασπαταλούν τα χρήματα των φορολογουμένων!

·         Ευρωεκλογές 2009: Η μέση ευρωπαϊκή προσέλευση βουλιάζει σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά της τάξης του 43,1%. Το ίδιο συνέβη και επιμέρους, ειδικότερα σε παραδοσιακά φιλοευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα, η αποχή αγγίζει το 48%, τη στιγμή που στις ευρωεκλογές του 2004 ήταν περίπου 37%!

·         Το 2010, σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Νorstat, το 55,8% των Νορβηγών τοποθετήθηκε κατά της ένταξης της Νορβηγίας στην ΕΕ. Οι Νορβηγοί πολίτες έχουν απορρίψει δύο φορές σε δημοψηφίσματα (1972, 1994) την Ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της χώρας τους! (πληροφορίες από τη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια)!

Κλπ. κλπ…

Η κατάντια των Ευρωβουλευτών μας συνεχώς μεγαλώνει…

Κλείνοντας να επισημάνω, ότι θεωρώ απαραίτητο ο κάθε υποψήφιος Ευρωβουλευτής και εφ΄ όσον συμμετείχε στην απερχόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ευρώπης, να είναι υποχρεωμένος να καταθέσει το κοινοβουλευτικό του έργο στις Βρυξέλλες!

Αν είναι για πρώτη φορά υποψήφιος, θα πρέπει να καταθέτει πρόγραμμα των κινήσεων και των στόχων του, εάν εκλεγεί!

Το είδατε αυτό να συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια που η Ελλάς είναι μέλος – κράτος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας; 

Ωστόσο, ένας πρώην Ευρωβουλευτής, ο κ. Γεώργιος Επιτήδειος μου έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα, ακούγοντας τα παραπάνω από εμένα και σας παραθέτω χρήσιμο απόσπασμα:

«… Συμφωνώ με την θέση σου, πως όλοι οι Ευρωβουλευτές, με την λήξη της θητείας τους, πρέπει να κάνουν μία αναφορά στην οποία θα δηλώνουν την δραστηριότητα που είχαν κατά την διάρκεια της πενταετίας.

Σου υπενθυμίζω ότι κατά την διάρκεια της δικής μας θητείας, σύμφωνα με την επίσημη αξιολόγηση που έκανε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 4 Έλληνες είχαμε κατορθώσει να περιληφθούμε στην πρώτη δεκάδα των καλυτέρων Ευρωβουλευτών:

1ος ο Νότης Μαριάς, 7ος Γιώργος Επιτήδειος…

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των διαδόχων μας, που παρουσίασε πρόσφατα το POLITICO, ο πρώτος Έλληνας Ευρωβουλευτής κατατάχθηκε κάτω από το 100 και αρκετοί ήταν στις τελευταίες θέσεις. Μάλιστα ένας προτελευταίος, ένας τελευταίος και ένας πέντε θέσεις πριν από το τέλος…»! 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Greek Economy: Prospects & Outlook Post Investment Upgrade – June 18, 2024 | Capital Link Invest in Greece Webinar Series.

Tuesday, June 18, 2024Greek Economy: Prospects & Outlook Post Investment UpgradeBrief Presentation & Roundtable Discussion Moderator:Mr. Georgios Papadimitriou, Partner, Accounts & Markets Leader, Central, Eastern & Southeastern Europe & Central Asia – EYPanelists: Mr. Michael Arghyrou, Chairman of the Council of Economic Advisers – Hellenic...

ΣΗΜΑΝΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΛΛΑΓΗ.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Οι Ευρωεκλογές που τόσο πολύ έτρεμε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασαν, ο λαός είτε δια της αποχής από την κάλπη, είτε δια της καταψηφίσεως της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε, και έδωσε εντολή απομάκρυνσης των ηγεσιών...

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Θα μας οδηγήσει σε πόλεμο με την Ρωσία.

Η κυβέρνησή ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ υπό το βάρος του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και του ποσοστού 28,31% ΔΕΝ Νομιμοποιείται ΝΑ ΠΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ !!!!! Η Ελλάδα ετοιμάζεται να δώσει μεγάλο χαράτσι και πιθανόν όπλα στην Ουκρανία μετά την...

ο νέο πόστο του Μυλωνάκη ως υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ως κύρια αρμοδιότητα θα έχει την Εποπτεία της ΕΥΠ.

Το άθλημα το ξέρει καλά ο π. γραμματέας της βουλής αφού το ψευδώνυμο που έχει είναι ο «μπλοκάκιας». Σημειώνει τα πάντα περπατώντας στους διαδρόμους της βουλής. Τα ίδια έκανε και στην Πειραιώς. Ζει το όνειρο του αφού πάντα αυτό...