Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΕρώτηση προς τον...

Ερώτηση προς τον κ.Υπουργό Δικαιοσύνης

nomos.jpgΘέμα: «Σύμφωνα με εντονότατες καταγγελίες μετά την φωτογραφική ρύθμιση για την προαγωγή του κ. Σανιδά στην θέση του Αρείου Πάγου και την προκλητική κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων, μία ακόμα ανεπίτρεπτη μεθόδευση στοχεύει στην χειραγώγηση της Δικαιοσύνης εκ μέρους της Κυβέρνησης Καραμανλή: Πρόκειται για την σκόπιμη καθυστέρηση συμπλήρωσης των κενών επτά αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ώστε να ανασυρθεί από τα βάθη της επετηρίδας δικαστικός λειτουργός, που προορίζεται να διαδεχθεί τον σημερινό Πρόεδρο του Αρείου Πάγου»

Κύριε Υπουργέ,

 Γνωρίζετε προφανώς ότι βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Δικαστικού Έτους και ενώ έχουν περάσει δύο μήνες από την αποχώρηση λόγω συνταξιοδοτήσεως επτά αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, καθυστερούν αδικαιολόγητα να συμπληρωθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν. Αντίθετα, η εφαρμογή του «νέου» συστήματος επιλογής των Προϊσταμένων των Δικαστηρίων, με το οποίο η Κυβέρνησή σας κατέλυσε το αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων, επισπεύθηκε με αποτέλεσμα εν μέσω Αυγούστου και δυο μήνες περίπου πριν ολοκληρωθεί η θητεία των σημερινών Προϊσταμένων να έχουν ήδη οριστεί οι αντικαταστάτες τους.

 Η ομολογουμένως «περίεργη» αυτή καθυστέρηση στην περίπτωση των κενών θέσεων των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με καταγγελίες του νομικού κόσμου της χώρας, που εύκολα βρίσκουν τεκμηρίωση στην συνολική αντιθεσμική, προκλητική και πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά Κυβερνητική εκστρατεία χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, συνδέεται με σκοπιμότητες της Κυβέρνησής σας, που υλοποιούνται με την ανοχή του διορισμένου από την ίδια Κυβέρνηση Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα καταγγέλλεται ότι η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην επιδίωξη παρόδου ικανού χρόνου, ώστε μετά τις 28.8.08, ημερομηνία κατά την οποία αρεστός στην Κυβέρνησή σας αρεοπαγίτης έχοντας μόλις συμπληρώσει την τυπικά απαιτούμενη διετία και ανασυρόμενος, ουσιαστικά, από τα βάθη της επετηρίδας, θα μπορεί να εκλεγεί Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου με προοπτική να διαδεχθεί σε ένα έτος τον σημερινό Πρόεδρο.

Η καταγγελία αυτή έρχεται να προστεθεί στην διάχυτη πλέον πεποίθηση στο νομικό κόσμο της χώρας, ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή δεν δίσταζε να προβεί στην εξόφθαλμα αυταρχική και κατά πολλούς αντισυνταγματική ρύθμιση της κατάργησης του αυτοδιοίκητου των διακστηρίων, επειδή διέβλεπε ότι με το μέχρι πρόσφατα ισχύον σύστημα των αιρετών διοικήσεων των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας, οι επερχόμενες εκλογές δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν πρόσωπο της επιρροής της ως Προϊστάμενο της νευραλγικής Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών!

 Κύριε Υπουργέ,

 Θα νιώθαμε ανακούφιση αν τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησής σας σε σχέση με την υποχρέωσή σας για θεσμική διασφάλιση της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, μας άφηναν περιθώρια να θεωρήσουμε υπερβολικές τις παραπάνω καταγγελίες. Δυστυχώς, όμως τόσο η Κυβέρνησή σας, όσο και το σύστημα μερίδας χειραγωγούμενων δικαστικών λειτουργών υπό την ηγεσία κυρίως του Εισαγγελέα του Αρείου, έχουν από καιρό επιδοθεί σε πρωτοφανείς για την μεταπολίτευση πρακτικές αυθαιρεσίας με στόχο την ικανοποίηση των επιδιώξεων της πνιγμένης σε σκάνδαλα Κυβερνώσας παράταξης.

 Πρακτικές που μας αναγκάζουν να σας υπενθυμίσουμε σε μία ύστατη προσπάθεια επαναφοράς σας στην πολιτειακή τάξη, ότι ιστορικά στη χώρα μας τα διεφθαρμένα καθεστώτα είναι εφήμερα. Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

1. Τι απαντάτε στην παραπάνω σοβαρότατη καταγγελία ότι η Κυβέρνησή σας επιβάλλει, με την ανοχή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, σκόπιμη καθυστέρηση στη διαδικασία κάλυψης των κενών σήμερα θέσεων των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ώστε να ανασυρθεί από τα βάθη της επετηρίδας συμπεριληφθεί αρεστός σε αυτήν δικαστικός λειτουργός που μόλις την 28/8/08 θα έχει συμπληρώσει την απαιτούμενη διετία και ο οποίος προορίζεται για επόμενος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου;

2. Θα ενημερώσετε την Βουλή για την ταυτότητα του δικαστικού λειτουργού που την 28/8/08 συμπληρώνει την απαιτούμενη διετία, καθώς και για το εάν τελικά αυτός θα τοποθετηθεί σε κενή θέση Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, όπως αποκαλύπτεται ότι επιθυμεί και σκόπιμα δρομολογεί η Κυβέρνησή σας;

Ο ερωτών Βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...