Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΕπίσκευψη Αποστόλου στα...

Επίσκευψη Αποστόλου στα Γιάννενα και την κόνιτσα

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου ο Παναγιώτης Αποστόλου (επικεφαλής Στρατηγικής πολιτικής της «Ελλήνων Πολιτεία»), βρέθηκε στα Ιωάννινα και το ίδιο βράδυ παραχώρησε συνέντευξη στο «Ήπειρος TV1» και τον δημοσιογράφο Παν. Μπούρχα, εφ΄ όλης της ύλης και των πολιτικών εξελίξεων.

Την επομένη (23/8/2013) παραμονή του Αγίου Κοσμά (φωτό 1,2), βρέθηκε στην Κόνιτσα μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο. (φωτό 6,7), όπου το βράδυ της ίδιας ημέρας η Πόλη τίμησε τον Άγιό της, Ισαπόστολο και Εθνομάρτυρα, Πατρο-Κοσμά τον Αιτωλό, σε μεγάλη Αρχιερατική λειτουργία.

Στις 7 το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης, κ. Θεόφιλου. Εκτός του Μητροπολίτη Πωγωνιανής, Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης κ. Ανδρέου, των εκδηλώσεων συμμετείχαν και οι Μητροπολίτες: Άρτης Ιγνάτιος, Καστορίας Σεραφείμ και Ελασσώνος Βασίλειος (φωτό 9). Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου στην Κεντρική Πλατεία (φωτό 3,4).

Των εκδηλώσεων επίσης μετείχαν: Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης (φωτό 10), ο Δήμαρχος Κόνιτσας, Παναγιώτης Γαργάλας, οι πρώην Βουλευτές, Αντώνης Φούσας και Σάκης Οικονόμου καθώς Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι (φωτό 12). Έλαμψαν με την απουσία τους όλοι οι εκλεγμένοι Βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων!

Την Παρασκευή (24/8/2013) τελέστηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ μετά τη λήξη της οι μητροπολίτες μετέβησαν στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου, για να τελέσουν τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Σεβαστιανού (φωτό 11).

Σε εγκύκλιό του ο μητροπολίτης Πωγωνιανής, Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης κ. Ανδρέας (φωτό 5), επισημαίνει ότι οι διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, είναι σήμερα επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε, για να ξεπεράσουμε την κρίση. Μεταξύ άλλων αναφέρει και τα ακόλουθα: «”Ψυχή και Χριστός σας χρειάζεται”, λέει ο Άγιος Κοσμάς. Προτείνει δε το μοναδικό φάρμακο διορθώσεως των κακών: Την μετάνοια. Και τονίζει με γλώσσα προφητική: Πότε θα μετανοήσωμεν; Όχι αύριον και μεθαύριον, αλλά σήμερον, διότι έως αύριον δεν ηξεύρομεν τι θα πάθωμεν” (Διδαχή Α’). Αυτήν την μετάνοια έχουμε ανάγκη όλοι αν θέλουμε να ορθοποδήσουμε. Και εδώ και στην Βόρειο Ήπειρο είναι μεγάλη ἡ ανάγκη της μετανοίας. Γι ‘ αυτό η Μητρόπολή μας γιορτάζει και φέτος την μνήμη του Αγίου Κοσμά, κηρύσσοντας κήρυγμα μετανοίας».

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...