Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΕορτασμός Εθνικής επετείου...

Εορτασμός Εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821

greece.gifφόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, διά μέσω των αιώνων με τον αγώνα τους ,τη φλόγα του Έθνους. Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγουμένων γενεών, εξασφαλίζοντας σ’ εμάς, μεταξύ άλλων, τα δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνος και την Ελευθερία μας ως Λαό.

 Στα πλαίσια του εορτασμού  προβλέπονται για τον  Δήμοτης Θεσ/νίκης:

– Γενικό Σημαιοστολισμό από ώρα 08.00΄ της 24ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Η επίσημη έπαρση και υποστολή της Σημαίας στο Λευκό Πύργο θα γίνει με μέριμνα του Γ΄ Σ.Σ. β. Μετάδοση πανηγυρικών προγραμμάτων από Ραδιοτηλεοπτικούς Σταθμούς Δευτέρα 2 4 Μ α ρ τ – 2 0 0 8

Ομιλίες στα Σχολεία, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ, Τράπεζες και Επιχειρήσεις του Δημοσίου.

1. Οι εκδηλώσεις στα σχολεία θα γίνουν σε ώρα που θα καθορισθεί από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

 2. Για τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών κ.λ.π. οι ομιλίες θα γίνουν με μέριμνα και ευθύνη των επικεφαλής αυτών. Ώρα 11.00΄: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τη μαθητιώσα νεολαία παρουσία του Νομάρχη και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων των Αρχών του Νομού καθώς και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, με οργάνωση και ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής και σε συνεργασία με το Γ΄ Σ.Σ. και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Ώρα 12.30΄:

Στέψη ανδριάντων, προτομών και των μνημείων Ηρώων από τη μαθητιώσα νεολαία, παρουσία των Διευθυντών των οικείων σχολείων, με οργάνωση και ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής. Ώρα 13.00΄:

 Εορταστική εκδήλωση για τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου όπου θα παραστούν ο Νομάρχης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών που στεγάζονται στα κτίρια του Νομαρχιακού Καταστήματος, καθώς και αντιπροσωπείες όλων των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τους Διευθυντές αυτών με μέριμνα της Διεύθυνσης Διοικητικού. Ώρα 18.30΄ :

Εγκαίνια Έκθεσης στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με θέμα «Η επανάσταση του 1821 στη Μολδοβλαχία και ο Ελληνισμός τής Μαύρης Θάλασσας» από τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης . Τρίτη 25 Μαρτίου 2008:

Από το πρωί θα ηχούν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τις καμπάνες όλων των εκκλησιών, ενώ οι Φιλαρμονικές θα διέλθουν από τους κεντρικούς δρόμους και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια, σύμφωνα με το πρόγραμμα κίνησης του Γ΄ Σ.Σ.

Ώρα 10.00΄: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στην οποία θα χοροστατήσει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος. .

Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Δοξολογία 09.50΄.

Θέματα που αφορούν την παράταξη, την απόδοση τιμών, την τάξη και την κυκλοφορία θα ρυθμισθούν αντίστοιχα από το Γ΄ Σ.Σ. και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ώρα 10.45΄: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης ως εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, τον Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, το Νομάρχη  το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β.Ε., τον Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Β.Ε., τον Κεντρικό Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης, τους Προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων, τους Προέδρους των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, τους Προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Μακεδονομάχων ‘Ο Παύλος Μελάς’.

Θέματα που αφορούν την παράταξη και απόδοση τιμών, την εγκατάσταση μεγαφωνικής συσκευής , την τάξη και την κυκλοφορία θα ρυθμισθούν αντίστοιχα από το Γ΄ Σ.Σ. και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ώρα 11.15΄: Παρέλαση από αντιπροσωπευτικά τμήματα με εθνικές ενδυμασίες, σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων σε αμαξίδια με Ερυθροσταυρίτισσες, Μακεδονομάχων και στρατιωτικών τμημάτων.

Ώρα 18.00΄: Επίσημοςεορτασμός στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής κύριο Φαίδωνα Μαλιγκούδη με θέμα λόγου : «Το 1821 ως έκφραση της ελληνικής συνέχειας».

Ώρα 19.00΄: Δεξίωση από τις Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα εορτασμού  για τους Δήμους(πλην Δήμου Θεσσαλονίκης) του Νομού θα καταρτιστεί από την οικεία Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα πρέπει να περιλαμβάνει:

 

 – Πποσκύνημα  και κατάθεση στεφανιών από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς (όπου υπάρχουν) στα μνημεία των Ηρώων, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, παρουσία των τοπικών Αρχών

 – Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες  θα ηχούν από τις καμπάνες όλων των εκκλησιών, οι δε Φιλαρμονικές (όπου υπάρχουν) θα περιέλθουν τους κεντρικούς δρόμους και θα παιανίζουν θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια το πρωί της Τρίτης 25ης Μαρτίου.

– Τέλεσηεπίσημης  δοξολογίας.

– Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στα μνημεία των Ηρώων μετά το πέρας της Δοξολογίας.

 Παρέλαση σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων, αναπήρων πολέμου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Α΄ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

1η Ομάδα

– Μουσική Δήμου Θεσσαλονίκης – Ανάπηροι με αμαξίδια – Σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΄74»

– Σύλλογος απογόνων Μακεδονομάχων «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»

– Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Σύλλογοι Εθνικής Αντίστασης

– Σύλλογος ΑΧΕΠΑΝΣ «Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» – «ΠΗΝΕΛΟΠΗ»

2η Ομάδα

 – Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης – Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης

 – Μορφωτικός Σύλλογος Κωφών Θεσσαλονίκης – Κυπριακή Εστία

– Βοϊακή Εστία – Σύλλογος Δωδεκανησίων Βορείου Ελλάδος – Εύξεινος Λέσχη

– Σύλλογος Ευρυτάνων «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ» – Θρακική Εστία – Κερκυραϊκή Ένωση

«Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» – Σύλλογος Κιουταχιωτών «Ο ΑΙΣΩΠΟΣ»

– Σύλλογος Κοκκινοπλητών «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» – Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας

– Πανλεσβιακή Ένωση – Ένωση Πελοποννησίων «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ»

– Ένωση Ρουμελιωτών Βορείου Ελλάδος – Σύλλογος Σαρακατσαναίων «Η ΕΝΩΣΗ» – Χριστιανική Ένωση Νέων «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

– Λαογραφικός – Χορευτικός Σύλλογος ΧΑΝΘ – Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης

– Σύλλογος Γυμναστών Β. Ε. με ειδικότητα Παραδοσιακών Χορών

– Σύλλογος Αργιθεατών Βορείου Ελλάδος «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ»

 – Σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης «ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ»

 – Σύλλογος Σαμίων «Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» – Σύλλογος Χίων «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ»

 – Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ»

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Μικρασιατικών Σωματείων – Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Α. Ρωμυλίας Β. Θράκης (Π.Ο.Σ.Α.Ρ.)

 – Σύλλογος Μικρασιατών – Κιζδερβενιωτών – Σύνδεσμος Κρανιωτών Ελασσόνας Θεσσαλονίκης – Σύλλογος Δαμασκηνιωτών «Η ΠΑΝΑΓΙΑ»

– Πολιτιστικός Σύλλογος Ελατοχωριτών «ΣΚΟΥΤΕΡΝΑ» – Ένωση Βαβδινών Θεσσαλονίκης «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ»

– Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ελλήνων Αθιγγάνων «Η ΑΓΑΠΗ»

– Καλλιτεχνικό εργαστήρι Ι.Ν. Αγ. Θεράποντα Κ. Τούμπα – Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων Ν. Σερρών

 – Σύλλογος ‘Ο ΜΥΤΙΚΑΣ’ – Πολιτιστικός Σύλλογος «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»

3η Ομάδα

– Μουσική Παπαφείου «Ο ΜΕΛΙΤΕΥΣ»- Παπάφειο Ίδρυμα – 28ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

– Τμήμα Σημαιοφόρων Γυμνασίων, ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Δήμου Θεσσαλονίκης

– Γυμνάσια: 5ο Θεσσαλονίκης, 6ο Θεσσαλονίκης, 11ο Θεσσαλονίκης, 31ο Θεσσαλονίκης, 32ο Θεσσαλονίκης, 2ο Τούμπας. – ΓΕΛ: 3ο Θεσσαλονίκης, 4ο Θεσσαλονίκης, 5ο Θεσσαλονίκης, 16ο Θεσσαλονίκης, 19ο Θεσσαλονίκης, 30ο Θεσσαλονίκης. – Ιδιωτικά Λύκεια: 2ο Ανατόλια, Αριστοτέλειο Κολλέγιο, Γερμανική Σχολή, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Ιδ. Σχ. Απόστολος Παύλος, Ιδ. Σχ. Φρυγανιώτης.

4ηΟμάδα

– Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Σύλλογος Συνδρόμου Down – Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Μακεδονίας – Θράκης

 – Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών – Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης

– Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (Σ.Ι.Σ.Ο.) – Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Θεσσαλονίκης

 – Λέσχη Εφέδρών Ενόπλων Δυνάμεων – Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης.

Διάρκεια Παρέλασης 60΄ Β΄ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ – ΣΜΣ/Γ’ΣΣ – Ο Έχων το Γενικό Πρόσταγμα με Επιτελείο του – Εθνική Σημαία της ΣΣΑΣ – Τάγμα Μαθητών ΣΣΑΣ αποτελούμενο από:

1) Διοίκηση και Επιτελείο παρελαύνοντος Τάγματος

2) Τρεις (03) Ουλαμούς μαθητών – Ουλαμός Μαθητών της ΣΥΔ – Ουλαμός του Γ’ ΣΣ/NDC-GR

– Εθνική Σημαία Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης

– Ουλαμός του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...