Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΕξώδικη επιστολή ...

Εξώδικη επιστολή και μηνύσεις Γ. Ζωγραφάκη κατήγγειλε σκάνδαλο στη Βουλή , αλλά ουδείς τότε είχε συγκινηθεί!

 Εξώδικη ενημερωτική επιστολή προς τον τότε (Απρίλιος του 2011) πρόεδρο της Βουλής κ.Φ. Πετσάλνικο φέρεται να είχε αποστείλει στην Βουλή (δεν φέρει σφραγίδα και αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων στο γραφείο του Προέδρου), ο επιχειρηματίας κ. Γ. Ζωγραφάκης στην οποία αναφερόταν σε «ένα τεράστιο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη και το οποίο βλάπτει οικονομικά το Ελληνικό Δημόσιο».

Εμφανιζόμενος ως νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών ΚΝΩΣΣΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. και Γ-Β ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. οι οποίες ήταν ιδιοκτήτριες του Ομίλου Καρούζος, ο κ. Ζωγραφάκης στρέφεται κατά του ζεύγους Καρούζου κατηγορώντας τους ότι «προσέλκυσαν διάφορους βουλευτές, υπουργούς και γενικά οποιονδήποτε επώνυμο και ανώνυμο μπορούσε να βοηθήσει στο μεγάλο κόλπο και άρχισαν την μεγάλη λεηλασία του Δημοσίου και των τραπεζών» (με αντικείμενο εργασιών την εκμετάλλευση ακινήτων).

 

Στην σχετική επιστολή, η οποία επισυνάπτεται σε ερώτηση που κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος, δεν αναφέρονται ονόματα πολιτικών προσώπων. Αλλά σημειώνεται το ζεύγος Καρούζου είχε και «βοηθούς».

Αυτοί ήταν: «Οι παλιοί που τους γλύτωσαν από την φυλακή, επίσης οι παλιοί τους συνεργάτες (λογιστές κλπ.) που προϋπήρχαν από την εποχή των νυχτερινών μαγαζιών, αλλά και νέοι, όπως υπουργοί, βουλευτές (των προηγούμενων κυβερνήσεων), τραπεζίτες και κάθε λογής παρατρεχάμενοι».

Επίσης, στην επιστολή του υποστηρίζει ότι «πριν ολοκληρώσουν το έγκλημα της δόλιας πτώχευσης, συνεννοήθηκαν με κάποιους πολιτικούς και άλλαξαν τον Πτωχευτικό Νόμο και κότσαραν το άρθρο 107». «Αυτό το άρθρο φτιάχτηκε αποκλειστικά και μόνον για το ζεύγος Καρούζου», σημειώνει ο καταγγέλλων, προσάπτοντάς τους ακόμη ότι «συνεννοήθηκαν με κάποιους τραπεζίτες, φυσικά με το αζημίωτο, και κατεύθυναν όλα τα ακίνητα – φιλέτα του Ομίλου σε συγκεκριμένες τράπεζες με μορφή leasing (τα περισσότερα)».

Ζητούσε δε από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο να ενημερώσει όλους τους βουλευτές ή τουλάχιστον να παραδώσει ένα αντίγραφο της 14σέλιδης επιστολής του στους πολιτικούς αρχηγούς. /πηγή:tovima.

 

Ο Γιώργος Ζωγραφάκης , είχε καταγγείλει το σκάνδαλο στο οποίο σήμερα εμπλέκονται και πολιτικοί μέχρι στον Τρισέ!

“….Αυτοί οι “Κύριοι” έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε κάθε μορφής εξουσία και καταφέρνουν ακόμα και σήμερα να διαπράττουν εγκλήματα πάσης φύσεως ανενόχλητοι»…

Αυτά είχε δηλώσει πριν…1,5 χρόνο ο κρητικής καταγωγής επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης οι αποκαλύψεις του οποίου για το ‘σκάνδαλο Καρουζου’ προκαλούν σήμερα πολιτικές αναταράξεις.

Τα όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες ο κ,Ζωγραφάκης τα είχε καταγγείλει με αλλεπάλληλα υπομνήματα προς τις αρμόδιες εισαγγελικές και οικονομικές υπηρεσίες, αλλά ουδείς τότε είχε συγκινηθεί!

Σήμερα περιέργως τα ίδια πράγματα, ο ίδιος άνθρωπος με τις αυτές καταγγελίες βάζει…μπουρλότο στο πολιτικό σύστημα!

Ο Γ.Ζωγραφάκης που γεννήθηκε σε χωριό του Ηρακλείου, μεγάλωσε σε μοναστήρι , σπούδασε και είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Δραστηριοποιείται κυρίως στη Γλυφάδα όπου έχει και την έδρα των επιχειρήσεών του.

Ο κ.Ζωγραφάκης είχε μιλήσει πολλές φορές στην εφημερίδα ‘Πατρίδα’ και είχε Κάνει αποκαλύψεις. Από την πρώτη στιγμή, το Φεβρουάριο του 2011 είχε μιλήσει για το σχέδιο του να σώσει τον όμιλο Καρουζου –ήταν η εποχή που πίστευε…ακόμη τον έτερο Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Ο κ. Ζωγραφάκης με ένα σχέδιο που αποκάλυψε τότε  είχε προτείνει στις τράπεζες -για να σώσει τον όμιλο που εμφανίζει ένα άνοιγμα της τάξης των 500 περίπου εκατομμυρίων ευρώ- πολύ συγκεκριμένες κινήσεις.
“Όχι μόνο διασώζεται ο όμιλος, αλλά περισσεύουν και 348 εκατ. ευρώ. Αυτός ο όμιλος λοιπόν κάποιοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν διασώζεται” είπε τότε…

Ωστόσο, λίγες εβδομάδες μετά ανακαλύπτει ότι ορισμένοι παίζουν…διπλό παιγνίδι και αρχίζει να βλέπει το σχέδιο που υπήρξε. Εκεί άρχισε να βλέπει όπως υποστήριξε την εμπλοκή ανωτατων υπηρεσιακών παραγόντων, τραπεζικών και πολιτικών πρόσωπων!

Αφού στέλνει εξώδικα σε τράπεζες, σε υπηρεσίες και άλλους εμπλεκόμενους, καταθέτει μηνύσεις κατά του κ. Καρούζου, της συζύγου του, των συνεργατών του αλλά και κατά του ΣΔΟΕ !

Το αποκορύφωμα δε των ενεργειών του κ. Ζωγραφάκη είναι ότι αποφάσισε να… διεθνοποιήσει την υπόθεση Καρούζου στέλνοντας ενημερωτική επιστολή στον διοικητή της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ τον οποίο και ενημερώνει όπως λέει για το “ελληνικό οικονομικό σκάνδαλο των 350 εκατομμυρίων ευρώ”.

Ο κ. Ζωγραφάκης στα εξώδικα και τις μηνύσεις που υποβάλει, ισχυρίζεται ότι είναι οικονομικό – πολιτικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων και πως η πτώχευση του ομίλου που έχει ακίνητα αξίας 1 δισ. ευρώ έγινε για να χαθούν ίχνη από διάφορες ατασθαλίες, θαλασσοδάνεια και πολιτικές εξυπηρετήσεις που έχουν γίνει!

Επίσης, κατηγορεί ευθέως τις εμπλεκόμενες τράπεζες ότι ενώ ο ίδιος προσπαθεί να ξεμπλοκάρει τον όμιλο από τη διαδικασία πτώχευσης, εκείνες αδιαφορούν, μάλλον παίζουν το παιχνίδι για να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα..

Αναφέρεται σε αλισβερίσια με τράπεζες, ανταλλαγές ακινήτων – σε μια περίπτωση ένα ακίνητο πωλήθηκε από τη μία θυγατρική στην άλλη 4,9 εκατ. ευρώ και μια τράπεζα το αγόρασε … 23,4 εκατ. ευρώ επιστρέφοντάς το με τη μορφή leasing! (αυτά το 2009).

Οι μηνύσεις 

Στις μηνύσεις που έχει υποβάλει ο κ. Ζωγραφάκης κατά του κ. Καρούζου, της συζύγου του και των συνεργατών του (δικηγόρων κ.α.) καταγγέλλει από τότε απίστευτα πράγματα.

Ο κ. Ζωγραφάκης μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι:

“Εχω αγοράσει ένα όμιλο εταιρειών ο οποίος οφείλει συνολικά στους πιστωτές περίπου 350.0000.000,00 ευρώ. Η αξία της περιουσίας του ομίλου αγγίζει το 1.000.000.000,00 ευρώ. Ενώ εγώ προσπαθώ με κάθε τρόπο να διασώσω τον όμιλο, αποτρέποντας την πτώχευσή του, κάποιοι “Κύριοι” με τη βοήθεια μάλιστα κάποιων τραπεζών, προσπαθούν με κάθε τρόπο να πτωχεύσει ο όμιλος”.

Και αναφέρεται σε θαλασσοδάνεια, πολιτική βοήθεια, ονόματα τραπεζιτών ασκώντας ψυχολογική και οικονομική βία:

“….Αυτοί οι “Κύριοι” έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε κάθε μορφής εξουσία και καταφέρνουν ακόμα και σήμερα να διαπράττουν εγκλήματα πάσης φύσεως ανενόχλητοι.

Αφού είδαν ότι με την τροποποίηση του σχεδίου αναδιοργάνωσης και την συμπλήρωση του περαιτέρω, αποδυναμώθηκε παντελώς ο κάθε κακόπιστος πιστωτής από το να πει όχι στο σχέδιο αναδιοργάνωσης, αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν το σχέδιο εξόντωσής μου και του ομίλου ως εξής: Σκέφτηκαν λοιπόν αφού δεν μπορούν πια να πτωχεύσουν τον όμιλο, να βρουν τρόπο να ανακαλέσουν την 1021/2010 απόφαση ώστε με αυτό τον τρόπο θα ξεπτωχεύσει ναι μεν ο όμιλος, αλλά δεν θα έχει την προστασία του πτωχευτικού νόμου και του άρθρου 107 αυτού (Ν.3588/2007) άρα θα τρέξουν οι τράπεζες να αρπάξουν τα ακίνητα του ομίλου κι έτσι πάλι εγώ θα καταστραφώ “(οπότε θα είμαι αδύναμος για να τους πολεμάω), και το σχέδιό τους θα έχει ολοκληρωθεί έστω και τροποποιημένο. Σας υπενθυμίζω ότι το σχέδιό τους είναι να πτωχεύσει ο όμιλος”.

Και καταλήγει:

“Κύριε εισαγγελέα,

έχει διαπραχθεί μια τεράστια απάτη που η οικονομική της πτυχή ξεπερνάει το ιλιγγιώδες ποσό των 300.000.000,00 ευρώ. Για όλες τις πτυχές αυτής της απάτης αλλά και για πολλούς άλλους εμπλεκόμενους σε αυτή έχω καταθέσει ενώπιόν σας σειρά μηνύσεων και καταγγελιών”.

Και εξηγεί ότι αγοράζοντας από τον κ. Καρούζο συνολικά 19 εταιρείες συμφώνησαν να διασωθούν κάποιες από αυτές (συνολικά 14).

Και ενώ η συμφωνία μας ήταν ότι θα βοηθήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να υπερψηφιστεί από τους πιστωτές σχέδιο αναδιοργάνωσης το οποίο θα επικυρωθεί από το δικαστήριο (έτσι με διαβεαίωνε ο Καρούζος), όσο πέρναγε ο χρόνος διαπίστωνα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αντί να βοηθήσουν στη διάσωση του ομίλου έπρατταν ακριβώς το αντίθετο. Με τις πράξεις τους έδειχναν ότι προσπαθούν να πτωχεύσουν οι εταιρείες, κατέληξε./πηγή: cretalive

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...