Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΕξηγήσεις από τον...

Εξηγήσεις από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς για την κοπή δεκάδων δέντρων

maps metro kalamaria.2rekk2Ενημέρωση από την Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς, για την τοποθέτηση του δημάρχου Καλαμαριάς για την επαπειλούμενη κοπή δεκάδων δέντρων για χάρη του Μετρού

O Δήμαρχος Καλαμαριάς, ύστερα από την ανακοίνωση της ΡΕΚΚ και μετά το σχετικό ρεπορτάζ  τοπικής εφημερίδας  τοποθετήθηκε για το ζήτημα,  όπως εκθέτουμε παρακάτω.Ο κάθε ένας και η κάθε μία ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η συνέχεια θα δοθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς , στις 8:30μμ που θα συζητηθεί το θέμα «προ ημερήσιας διάταξης»

Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα:

O δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης εξήγησε από την πλευρά του ότι, «καταρχήν ακόμη στο δήμο δεν έχει έρθει κάποιο σχετικό έγγραφο ούτε από τους κατοίκους αλλά ούτε και από την Αττικό Μετρό για το σημείο όπου θα γίνουν οι εργασίες. Η διοίκηση του Μετρό βρίσκεται σε επικοινωνία με το δήμο, όμως ακόμη δεν έχει αποσταλεί ο χάρτης με την τελική εισήγηση για τα οικόπεδα που θα καταλάβουνε, ώστε να γίνουν αυτές οι εργασίες».

Όσο αφορά στην κοπή των δέντρων ο κ. Μπακογλίδης τονίζει πως “εάν πρόκειται για οικόπεδο που βρίσκεται επί της οδού Πόντου, «κάποια στιγμή που θα ανοίξει ο δρόμος, έτσι κι αλλιώς αυτά τα δέντρα θα κοπούν.

Το ίδιο ισχύει σε περίπτωση που πρόκειται για οικόπεδο όπου προορίζεται να στεγαστεί κτήριο του δήμου.
Το ζήτημα είναι εάν η Αττικό Μετρό μπορεί να χρησιμοποιήσει παράπλευρα οικόπεδα ώστε να αποφευχθεί η κοπή των δέντρων, που είναι και το επιθυμητό. Δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εγκατάσταση εργοταξίου και κοπή δέντρων, αν δε συμφωνήσει ο δήμος αλλά και οι άνθρωποι που θα τους καταλάβουν τα οικόπεδα».

Όσο αφορά στο σημάδεμα των δέντρων ο δήμαρχος Καλαμαριάς υποστηρίζει πως “πρόκειται για έρευνα της εταιρίας σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, προκειμένου να οριστούν τα τελικά σχέδια του 5ου σταθμού του Μετρό”.

Τέλος, όσο αφορά στη σύσταση Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου του έργου του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά ο κ. Μπακογλίδης απαντά πως “δεν έχει νόημα εφόσον το δημοτικό συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο που αποφασίζει τι θα γίνει στην Καλαμαριά. Δεν έχουμε ανάγκη από επιτροπές. Εμείς επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί το έργο του Μετρό με τις λιγότερες δυνατές οχλήσεις, όμως ακόμη δεν έχουμε λάβει τα τελικά σχέδια για να ξέρουμε ποια και πόσα δέντρα θα κοπούν”.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...