Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικά«Εξαρθρώθηκε από το...

«Εξαρθρώθηκε από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Προστασία σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης παρείχαν τα μέλη συμμορίας «μπράβων»

«Εξαρθρώθηκε από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Προστασία σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης παρείχαν τα μέλη συμμορίας «μπράβων»

Ως μέλη της εγκληματικής ομάδας κατηγορούνται δέκα άτομα εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Εισέπραττε εκβιαστικά οφειλόμενα ποσά για λογαριασμό τόσο της οργάνωσης όσο και τρίτων προσώπων έναντι αμοιβής.

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας ενέχονται σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην εκβιαστική είσπραξη οφειλόμενων ποσών για λογαριασμό τρίτων, έναντι αμοιβής.

«Εγκέφαλος» είναι, κατά την ΕΛ.ΑΣ., 40χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ενώ ένας εκ των κατηγορούμενων βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, το διάστημα από τον Νοέμβριο του 2018 έως τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους 07-09-2019, εκβίαζαν ιδιοκτήτες δέκα καταστημάτων, εισπράττοντας 400 έως 700 ευρώ τον μήνα για «προστασία». Επίσης, κατά την ίδια περίοδο, οι κατηγορούμενοι είχαν αναλάβει, έναντι αμοιβής, να εισπράττουν, εκβιαστικά, χρωστούμενα για λογαριασμό τρίτων προσώπων που απευθύνονταν στην ομάδα.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την ίδια έρευνα, ο 40χρονος μαζί με έξι επιπλέον άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί, κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν παράνομη ιστοσελίδα διαδικτυακού στοιχηματισμού με δραστηριότητα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Αλβανίας, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» φέρεται, ακόμη, να οργάνωνε με 76χρονο συνεργό του, τυχερά χαρτοπαίγνια σε διάφορα καταστήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης

Οι “φουσκωτοί” με τα “σιδερικά”στη Θεσσαλονίκη, Βούλγαροι και Αλβανοί Γεωργιανοί ξένοι Roma μετανάστες

Πυροβολισμοί στην περιοχή των Λαδάδικων δύο περιστατικά δύο νεαροί άνδρες

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...