Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ...

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΙΤΗΣΗ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ Αναστάσιου Κολάγγη του Σπυρίδωνος, κατοίκου εργατικών κατοικιών οικισμού Κέρκυρα 4, εις την πόλη της Κέρκυρα της νήσου Κέρκυρας, κάτοχο του υπ’ αρ. Φ 269928, εκδοθέντος την 8 – 12 – 2000, υπό της Υ.Α. Κέρκυρας (ΑΦΜ 050049891 ΔΟΥ Κέρκυρας)

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΙΤΗΣΗ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ Αναστάσιου Κολάγγη του Σπυρίδωνος, κατοίκου εργατικών κατοικιών οικισμού Κέρκυρα 4, εις την πόλη της Κέρκυρα της νήσου Κέρκυρας, κάτοχο του υπ’ αρ. Φ 269928, εκδοθέντος την 8 – 12 – 2000, υπό της Υ.Α. Κέρκυρας (ΑΦΜ 050049891 ΔΟΥ Κέρκυρας)

Αξιότιμοι Κύριοι/ Κυρίες,

αναφορικά με την υπ’ αρ. 1629 / 28 – 6 – 2022 Διάταξη της Εισαγγελίας Σας, αντίγραφο της οποίας παρέλαβα χθες, 26 – 5 – 2023 από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας και η οποία αφορά την δικογραφία η οποία είχε λάβει αρ. ΕΟΕ 352/2022 της εισαγγελίας Σας, έχω να είπω τα κάτωθι:

Δια της άνω αναφερόμενη διάταξη της Εισαγγελίας Σας, χαρακτηρίσθηκε ότι εξ της η άνω αναφερόμενης δικογραφίας δεν στοιχειοθετούνται αδικήματα για: 1) απιστία κατά του νομικού προσώπου του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία να έχει προκαλέσει ζημία συνολικής αξίας άνω του ποσού των 120.000,00 Ευρώ και 2) υπεξαίρεση κατά νομικού προσώπου του Ελληνικού Δημοσίου, το αντικείμενο της οποίας να υπερβαίνει το ποσό των 120.000,00 Ευρώ.

Οι εργατικές κατοικίες Κέρκυρα IV, κατασκευάστηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, έν έτει 1973 – 1976, αυθαίρετα, παρά τους κανόνες της οικοδομικής επιστήμης κα ως αποτέλεσμα έχουν πλείονες κατασκευαστικές ελλείψεις. Το ανωτέρω έχει ως αποτέλεσμα την στατική ανεπάρκεια των κτηρίων, καθώς έχει επέλθει διάβρωση φερόντων οργανισμών των κτηρίων (διάβρωση σιδηροοπλισμού, ενανθράκωση σκυροδέματος), καθιστώντας τα κτήρια του άνω αναφερόμενου οικισμού, επικίνδυνα. Εν έτει 2002 – 2003, ο Οργανισμός Εργατικής

Κατοικίας, προέβη σε ενίσχυση της στατικής επάρκειας των κτηρίων του άνω αναφερόμενου οικισμού, για την οποία κατακυρώθηκε προϋπολογισμός ύψους 1.500.000,00 Ευρώ, περίπου. Η άνω αναφερόμενη ενέργεια έλαβε χώρα χωρίς να έχουν κατατεθεί οι απαραίτητες, εκ του νόμου, τεχνικές μελέτες στο αρμόδιο γραφείο της

2 Πολεοδομίας του Δήμου Κέρκυρας. Το ανωτέρω κατέστη δυνατό με την ανοχή του Δήμου Κέρκυρας, του οποίου η πολεοδομία έπρεπε να είχε προβεί εις την απαγόρευση της υλοποίησης του άνω αναφερόμενου έργου και τοιούτος ώστε ο Δήμος Κέρκυρας ενέχει μερίδιο ευθύνης. Για τις τότε ενέργειες του Δήμου Κέρκυρας έχει δοθεί από το ΥΠ.ΕΣ. εντολή για έρευνα, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίο.

Η επισκευή αυτή δεν επέφερε ουδένα αποτέλεσμα στην κατάσταση των κτηρίων των άνω αναφερόμενων εργατικών κατοικιών και οι άνω αναφερόμενες μελέτες, για την επισκευή, δεν έχουν κατατεθεί, στις αρμόδιες υπηρεσίες, μέχρι και σήμερα (οράτε το υπ’ αρ. πρωτ. ΓΕΔΔ Φ 513.08 / 2023 / 17 – 2 – 2009 έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το υπ’ αρ. πρωτ. Τ.Π / 2303 / 08 / 17 – 11 – 2008 έγγραφο του Πολεοδομικού Γραφείου & ΠΕ του Δήμου Κερκυραίων).

Οι υπεύθυνοι για την εκπόνηση και κατάθεση των μελετών αυτών ήτο ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, η ανάδοχος εταιρεία ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ Α.Τ.Ε και το γραφείο μελετών ΛΙΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ήτοι οι ανάδοχοι του έργου. Γνωρίζω ότι υφίστανται πραγματογνωμοσύνες επί του άνω αναφερόμενου θέματος, ιδιώτη μηχανικού, οι οποίες έχουν συνταχθεί κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, δεν έχουν όμως παραληφθεί, λόγω του μεγάλου κόστους αυτών.

Βάσει των ανωτέρω, δαπανήθηκε ποσό ύψους 1.500.000,00 Ευρώ χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς δεν επετεύχθη ο σκοπός της δαπάνης αυτής, ήτοι η επίλυση του προβλήματος των εργατικών κατοικιών ΚΕΡΚΥΡΑ IV.

Συνεπώς, βάσει των άνω αναφερόμενων, παρά τον νόμο, ενεργειών, επήλθε σπατάλη δημοσίου χρήματος ποσού ύψους 1.500.000,00 Ευρώ και έτσι φρονώ ότι η Υπηρεσία Σας είναι αρμόδια για να επιληφθεί της υποθέσεως αυτής.

Δια ταύτα ΑΙΤΟΥΜΑΙ όπως η Υπηρεσία Σας επιληφθεί της υποθέσεως, η οποία είχε λάβει αρ. ΕΟΕ 352/2022 (και Γ19 / 384 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας) Προς επίρρωση των, εμπεριεχομένων εις την παρούσα μου, ισχυρισμών προσάγω και επικαλούμαι, με την παρούσα, τα κάτωθι έγγραφα:

1) Αντίγραφο του υπ’ αρ. πρωτ. ΓΕΔΔ Φ 513.08 / 2023 / 17 – 2 – 2009 εγγράφου του Γενικού

Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης 2) Αντίγραφο του Τ.Π / 2303 / 08 / 17 – 11 – 2008 εγγράφου του

Πολεοδομικού Γραφείου & ΠΕ του Δήμου Κερκυραίων

3 3) Αντίγραφο της από 18 – 4 – 2018 Εξώδικης Δηλώσεως – Προσκλήσεως και Διαμαρτυρίας εμού προς τον ΟΑΕΔ και τον Δήμο Κέρκυρας 4) Αντίγραφο της από Μάιο 2003

Έκθεση Ανθεκτικότητας και Κατασκευών Σκυροδέματος Εργατικών κατοικιών Κέρκυρας 5) Το υπ’αρ. πρωτ. 20997 / 14 – 3 – 2023 έγγραφο του Τμήματος Διοικητικού – Οικονομικού Ελέγχου Ν. Κέρκυρας της Διευθύνσεως Διοίκησης της Γενικής Διευθύνσεως Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

ΚΕΡΚΥΡΑ 27 – 5 – 2023 Ο ΑΙΤΩΝ- ΑΠΟΣΤΕΛΛΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΛΑΓΓΗΣ

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...