Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣελιδοδείκτης ενημέρωσηςΕνημερωτική ματιά στην...

Ενημερωτική ματιά στην Ελλάδα και τον κόσμο.

pagkosmiopoiisi.jpg01/8/2012

-Σε κατάργηση του μέτρου σύλληψης των οφειλετών του Δημοσίου προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς αφενός δεν έχει επιφέρει αποτελέσματα, αφετέρου κρίνεται ως πολύ σκληρή αντιμετώπιση

-Υπ.Εθνικής Άμυνας: Δεν αυξάνεται η θητεία στο Στρατό

-Νέα συνάντηση σήμερα του πρωθυπουργού με τους Ευ.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη με αντικείμενο τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ

-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»: Δωρεά 3.037 αλεξίσφαιρων γιλέκων στην ΕΛ.ΑΣ.

-ΟΠΑΠ ΑΕ: Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Λουρόπουλος

-Θεσσαλονίκη:Μήνυση κατά ψευδεπίγραφων εμπορικών – οδοντιατρικών εταιρειών– μαϊμού , οι οποίες δεν διαθέτουν ούτε άδεια άσκησης οδοντιατρικού επαγγέλματος, ούτε σχετική άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου βάσει του Νόμου, κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

-Θράκη:Η”Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης” έστειλε επιστολή-σοκ προς το υπουργείο Παιδείας,απαιτώντας να αλλάξει το κεφάλαιο του βιβλίου ιστορίας ΣΤ’ ΔΗμοτικού για τη Μικρασιατική Καταστροφή και αντί για “σφαγές χριστιανών και λεηλασίες από Τούρκους” να… επιστρέψουμε στο συνωστισμό της Σμύρνης.

-ΕΛΣΤΑΤ: Στους 9.903.268 ανέρχεται ο πληθυσμός της Ελλάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011,ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή

-Πάρος: Τέσσερις άνδρες κρίθηκαν ύποπτοι για την επίθεση στη 15χρονη-τους έχουν ήδη πάρει αίμα προκειμένου να το διασταυρώσουν με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα ρούχα της άτυχης κοπέλας.

-Καταργείται η αστυνομική συνοδεία σε βουλευτές, ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους.– Υποχρεωτική φρούρηση θα παρέχεται μόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό, καθώς και στους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.

-Ιταλία: Σε επίπεδα – ρεκόρ εκτινάχθηκε η ανεργία τον Ιούνιο, με 2,8 εκατομμύρια ανθρώπους (15-24 ετών) να τίθενται εκτός της αγοράς εργασίας, σύμφωνα με την εθνική στατιστικής υπηρεσίας Istat.

-Deutsche Bank:Περικοπές 1.900 θέσεων εργασίας

-Λονδίνο 2012: «Εξέγερση» των αθλητών κατά της ΔΟΕ-Ζητούν το δικαίωμα προβολής των δικών τους χορηγών και την αλλαγή του άρθρου 40 του Ολυμπιακού Χάρτη σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται να εμφανίζονται εντός των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και γενικότερα εντός των Ολυμπιακών Αγώνων σήματα εταιρειών που δεν ανήκουν στη… συμμορία των 11 (χορηγών) της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

-Κίνα: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από καταρρακτώδεις βροχές

 

31/7/2012

-Πολεμικό Ναυτικό:Μυστηριώδη πυρκαγιά  κατάκαψε το Πλοίο (Χόβερκραφτ)Ταχείας Μεταφοράς στρατευμάτων “Κέρκυρα” (L184), το πιο σύγχρονο και ετοιμοπόλεμο από τα τέσσερα αποβατικά ZUBR ρωσικής (τα τρία) και ουκρανικής (το τέταρτο) ναυπήγησης.

– Χρυσή Αυγή:Δωρεάν τρόφιμα θα διανείμει την Τετάρτη το πρωί στις 09.00, στην πλατεία Συντάγματος,  σε αναξιοπαθούντες Έλληνες , άνεργους, πολύτεκνους, άπορους . 

-Χωρίς συμφωνία για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ έληξε η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου. -οι διαβουλεύσεις «θα συνεχιστούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες».

-Kρήτη:Σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά στη Βιάννο Ηρακλείου,μεζημιές σε τουλάχιστον τρία σπίτια και Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν .

-ΑΤΕbank:24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα
-Την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα ενημερώσουν την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας και ο διοικητής της ΤτΕ, Γ.Προβόπουλος, για το θέμα της ATEBank
-Τσίπρας: «Φως» στις εκθέσεις της BlackRock για τις τράπεζες με αφορμή τις εξελίξεις σε ΑΤΕ-Πειραιώς.

-Δεν διαγράφονται τα δάνεια των κομμάτων από τη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς.

-Ανεξάρτητοι Έλληνες:Εξεταστική Επιτροπή για την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ ζητάνε, μετά τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π.Ρουμελιώτη ότι το Ταμείο γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει».

-ΕΛ.ΑΣ:1.500 αστυνομικοί που μέχρι τώρα υπηρετούσαν στη φύλαξη στόχων, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσικλέτες, θα ριχθούν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια

-Για την λαθρομετανασταση, 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Έβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση.

-Κέρκυρα:Το πρωτόκολλο πρώιμης διάγνωσης της νόσου Alzheimer σχεδίασαν Έλληνες ερευνητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου, ανοίγοντας το δρόμο για την πρόληψη και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και θεραπεία της νευροεκφυλιστικής νόσου

-«Γενναίες μειώσεις» στη χρηματοδότηση των κομμάτων για το 2013, κατόπιν απόφασης των τριών πολιτικών αρχηγών που συγκροτούν την κυβέρνηση

-Πάρος:Εγκληματική ενέργεια δείχνει το γενετικό υλικό στο σώμα της 15χρονης

Β’ Τριμελές Κακουργιοδικείο :Σε πέντε χρόνια φυλάκισης, χωρίς ελαφρυντικά και αναστολή, καταδικάστηκε και αναζητείται ο εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης για υπόθεση υπεξαίρεσης το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ που προοριζόταν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του καναλιού Tempo.

-Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων:Σε ποινή 12 ετών καταδικάστηκε η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου κατά τη διετία 1999-2000,κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

-Δημόσιου νοσοκομείο κράτησε το μωρό ζευγαριού επειδή γεννήθηκε με καισαρική και οι γονείς δεν είχαν να πληρώσουν. Χρειάστηκε η παρέμβαση των γιατρών του κόσμου ώστε να λυθεί η ομηρία του νεογέννητου.

-ΗΠΑ:Στον 24χρονο Τζέιμς Χολμς, κατηγορούμενου ως υπεύθυνο για το μακελειό στο Κολοράντο,απαγγέλθηκαν επίσημα 24 κατηγορίες, δύο για κάθε μία από τις δώδεκα δολοφονίες και 116 για απόπειρα δολοφονίας -δύο για κάθε έναν από τους 58 τραυματίες,αλλά και για παράνομη κατοχή εκρηκτικών-δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει ακόμη και τη θανατική ποινή

-Μπαρακ Ομπάμα: Θυελλώδεις καταστάσεις θα αντιμετωπίσει η αμερικανική οικονομία εξαιτίας της κρίσης χρέους της Ευρώπης, μέσα στους επόμενους μήνες

-Μ.Βρετανία :Ααυτομόληση του πλέον υψηλόβαθμου Σύρου διπλωμάτη στο Λονδίνο

-Ελβετία:Η ελβετική αποστολή στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου απέπεμψε τον Μισέλ Μοργκανέλα, μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου, από τη διοργάνωση επειδή ο αθλητής έγραψε ρατσιστικό μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter.

-Ισραήλ:Μέτρα λιτότητας ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για να προστατευθεί η χώρα από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

 

 

30/7/2012

-Πύρινα μέτωπα σε Αρκαδία, Χαλκιδική, Ιωάννινα, Κορινθία, Όλυμπος, Κρήτη ,Χίου

-Συνάντηση των τριών αρχηγών το απόγευμα για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ

-Ιταλία:Το αρχαίο Κολοσσαίο της Ρώμης,γέρνει κατά περίπου 40 εκατοστά από τη νότια πλευρά του -χρειάζεται κατεπειγόντως εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου.

-Ρουμανία: Ακυρο αναμένεται να κριθεί λόγω ελλιπούς συμμετοχής το δημοψήφισμα της κυριακής που θα έκρινε την αποπομπή ή όχι του προέδρου της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου,ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα,

-Λονδίνο:Σε ρόλο θεατή στα γήπεδα των Ολυμπιακών Αγώνων καλείται ο βρετανικός στρατός για να καλύψουν τις κενές θέσεις στα γήπεδα .

-Παρίσι: Οι φαν της Μαντόνα την αποδοκίμασαν με οργή όταν επιδόθηκε σε ένα πολιτικό παραλήρημα κατά την μικρή διάρκεια της συναυλίας με εισιτήρια που κόστιζαν από 100,250, μέχρι και 1.270 ευρώ.

-Λονδίνου 2012:  Δεν συγκρίνεται το υπερθέαμα τελετή έναρξης “Αθήνα 2004” με την τελετή παρωδία, άκομψη, φλεγματική και αυτοκρατορικής δόξας του Λονδίνου 2012,-Η  τελετή ήταν  χωρίς σημείο αναφοράς στην ανθρωπότητα,  οι  στίχοι του Ολυμπιακού ‘Υμνου , δεν ακούστηκαν , η  ανιστόρητη δήλωση του Ζάκ Ρόγκ,  αλλά και  οι άδειες εξέδρες σε πολλά στάδια και αγωνίσματα  είναι  οι  αρνητικές εντυπώσεις και σχόλια  διεθνών  μέσων  μαζικής ενημερώσης.

Βίκτωρ Ορμπαν-Ούγγρος πρωθυπουργός:Εξαπολύει επίθεση κατά των θεσμικών οργάνων,« “Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. σπαταλούν το χρόνο τους σε παιχνίδια για χοίρους και ασχολούνται με τη διάθεση που έχουν οι χήνες, όταν την ίδια στιγμή χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και καταρρέει το ευρώ».

 

 

27/7/2012

-Κλειστές οι τράπεζες τη Δευτέρα: 24ωρη απεργία της ΟΤΟΕ

-Για τους εφοριακούς: Αυθαιρεσίες, κακοδιοίκηση και ατιμωρησία υπαλλήλων καταγράφει η έκθεση για το 2011, του Λ.Ρακιντζή

-Μπαρόζο :««Με τη δική μας υποστήριξη πρέπει να ξαναχτίσετε τη χώρα σας, τις δομές και την οικονομία σας και να αυξήσετε την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας »

-Σαμαράς: «Είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση τριών κομμάτων να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές και την υλοποίηση των συμφωνημένων μέτρων»

-Υπ.Παιδείας:Το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση τη Δευτέρα εισάγεται για επεξεργασία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

-Δήμος Αθηναίων:Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου, εξελέγη ο 38χρονος νομικός κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

-Le Monde:Για ανευθυνότητα κατηγορεί τους ηγέτες της Ευρωζώνης η Γαλλική εφημερίδα και σχολιάζει ότι «δεν κάνουν τη δουλειά τους καμία ημέρα την εβδομάδα »

– ΕΣΗΕΑ:Επιτάχυνση του ρυθμού απονομής της Δικαιοσύνης στις υποθέσεις που αφορούν το δημοσιογραφικό κόσμο (εργατικές αγωγές δημοσιογράφων κατά εργοδοτών, κ.λπ.)Ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη,

-ΚΕΔΕ: «Θα καταρρεύσουμε χωρίς το τέλος στον λογαριασμό της ΔΕΗ» μετά την πρόταση του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας να καταργηθεί η είσπραξη δημοτικών τελών μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ.

-Σχέδιο νόμου :Ψαλίδι μισθών σε πρωθυπουργό, Πρόεδρο Βουλής, στελέχη της κυβέρνησης

-Συρία:Ανεστάλη η λειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό

-Αφγανιστάν:Φρικτές και απάνθρωπες, αντάξιες ενός Άουσβιτς (!) χαρακτήρισαν Αμερικανοί αξιωματικοί τις συνθήκες που επικρατούν στο Εθνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Καμπούλ,καταγγέλλοντας μάλιστα έναν Αμερικανό αντιστράτηγο ως υπεύθυνο για την συγκάλυψη του συνεχιζόμενου και σήμερα δράματος.

–Βρετανία: Τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Λονδίνο, στις 23:00 ώρα Ελλάδος.

-Βενεζουέλα:Αιματηρή κατάληξη είχε η εξέγερση κρατουμένων σε φυλακή τουλάχιστον 28 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για πέντε τραυματισμένους άνδρες της εθνοφρουράς.

 

26/7/2012

-Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αποκαλύπτει ότι «γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί  για την Ελλάδα».

-ATEBank:Σε συμφωνία για την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας κατέληξαν ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος .

-Τουρκική φρεγάτα εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταξύ Μήλου και Φολέγανδρου – εξήλθε το απόγευμα μεταξύ Τήνου και Μυκόνου

-«Η ΕΕ υπνοβατεί προς μια καταστροφή ανυπολόγιστων διαστάσεων»» προειδοποιούν 17 επιφανείς οικονομολόγοι, ζητώντας ουσιαστικά αλλαγή στάσης από τη Γερμανία, αλλά και την ΕΚΤ.

-Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρ. της Ε. Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο,θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στις 17.30

-ΣτΕ :Επικύρωσε το ελεύθερο ωράριο των φαρμακείων-Απέρριψε τις προσφυγές των τριών Φαρμακευτικών Συλλόγων

Εκλογοδικείο :15 βουλευτές κινδυνεύουν να χάσουν την έδρα τους, για το γεγονός ότι οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου έγιναν σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και όχι με την τελευταία του 2011 που είναι αντίθετο στο Σύνταγμα.

-Βουλή::Μετά τον Αλέξη Τσίπρα και ο πρ.Ανεξάρτητων Ελλήνων,Πάνος Καμμένος καταγγέλει τον αποκλεισμό του από το Mega Channel

-Υπ.Παιδείας:Αλλαγές στον νόμο για τα πανεπιστήμια ανακοινώνει σήμερα προκειμένου να μπορέσουν τα ΑΕΙ να λειτουργήσουν ομαλά από τον Σεπτέμβριο.

-Νότιο Ευβοϊκο:Έξι αρχαία ναυάγια του 4ου αιώνα μΧ με αμφορείς που προέρχονται από τη βόρεια Αφρική και τη Σικελία,εντοπίστηκαν σε πολύ καλή κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή Μακρονήσου – Λαυρεωτικής, έπειτα από υποβρύχια αναγνωριστική έρευνα του αρχαιολόγου, της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Γιώργου Κουτσουφλάκη, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών.

-Γαλλικές Αλπεις:Έξι νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου τύπου Eurocopter AS532 Cougar,που πραγματοποιούσε δοκιμαστική πτήση στην ορεινή περιοχή του φαράγγι Βερντόν

-Τουρκία:Το 2013 από τη ρωσική Rosatom,ξεκινά η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην ενεργό σεισμικού ρήγματος περιοχή Άκουγιου,απέναντι από τις ακτές της Κύπρου,σε έκταση όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου με 4 αντιδραστήρες που θα προσφέρουν συνολική ισχύ 4.800 Megawatt.

-ΗΠΑ: Αεροπορικό απόσπασμα θα σταθμεύσει για πρώτη φορά στην Πολωνία το φθινόπωρο για να υποστηρίξει την τρίμηνη ανάπτυξη αεροσκαφών F-16 και C-130 που θα αρχίσει από το 2013»
-ΗΠΑ: Υπερψηφίστηκε στη Γερουσία πρόταση νόμου για τη φορολογία εισοδημάτων

-ΗΠΑ:Έκρηξη του AIDS μεταξύ των Αμερικανών μαθητών λυκείου-Πάνω από ένα εκατομμύριο οι οροθετικοί στις ΗΠΑ – Το 50% των νέων κρουσμάτων αφορούν ατομα κάτω των 24

-Βλαντίμιρ Πούτιν: Ζήτησε διαπίστευση για να παρακολουθήσει από κοντά αγώνες τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν την Παρασκευή στο Λονδίνο.

-Αργεντινή: Κυκλοφόρησε χαρτονόμισμα με τη μορφή της Εβίτα Περόν με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατό της.

-Moody’s: Υποβάθμισε την Την πιστοληπτική ικανότητα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας PSA Peugeot Citroën

 

 

 

25/7/2012

– ΓΕΣ:Παραιτήθηκε μέσα στη νύχτα ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Κ.Ζιαζιάς μετά από σύγκρουση που είχε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Π.Καράμπελα.-Διάδοχός του θα είναι ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης διοικητής Στρατιάς και επιθεωρητής Στρατού στο ΚΥΣΕΑ

-Θεσσαλονίκη: Κρούσματα φυματίωσης σε παιδικό σταθμό

-Τρόικα:Για να βγει ο λογαριασμός των 11,5 δισ. ευρώ, επιπλέον περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, εφάπαξ

-ΕΣΑμεΑ: Zητεί την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη,για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων που είναι τα μοναδικά μέσα επιβίωσης των ατόμων με αναπηρία

-Bundesbank:Η Έξοδος της Ελλάδας ισούται με το τέλος της Eυρωζώνης.

-Συνάντηση Σαμαρά – Μπαρόζο την Πέμπτη στην Αθήνα

-Παραχωρεί το σπίτι της στο Δημόσιο η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου-Εκχωρεί ό,τι οφείλει σε «εγκληματική δραστηριότητα» του πατέρα της

-Σκάνδαλο με πλαστές εγγυητικές επιστολές στο υπουργείο Ανάπτυξης

-ΕΡΤ Α.Ε:Πρόεδρος ο Τζώνυ Καλημέρης-Διευθ.Συμβούλος Ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος

Η λίστα με τις πρώτες συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων 

-ΥΠΕΞ:Δρομολογεί την αναστολή λειτουργίας της Ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό

-Σαφάρι σε λιμάνια και παραλίες για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου από μικτά κλιμάκια σε 24ωρη βάση έως το τέλος της τουριστικής περιόδου

-Αλβανία:Με πρωτοβουλία της «Ομόνοιας» του κόμματος που εκπροσωπεί τον Ελληνισμό,ξεκίνησε η καταγραφή της ελληνικής μειονότητας  πέρα από τα όρια των 99 χωριών του Αργυροκάστρου, όπου τα Τίρανα αναγνωρίζουν ως επίσημη μειονοτική περιοχή.-Στόχος της καταγραφής είναι η διάψευση των ισχυρισμών της αλβανικής κυβέρνησης, πως ο Ελληνισμός στην Αλβανία, δεν ξεπερνάει αριθμητικά τα 50.000 μέλη.

-Βουλγαρία:Αντιμέτωπος με σφοδρά πυρά της αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, μετά την Έκθεση και απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συνεχιστεί επ’ αόριστον η επιτήρηση της Βουλγαρίας σχετικά με τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα

-Σικελία: Παραιτείται ο περιφερειάρχης Ραφαέλε Λομπάρντο, μετά το σοκ περί πιθανής χρεοκοπίας

-Moody’s: Yποβάθμισε σε αρνητική την προοπτική του EFSF το ταμείο που δημιουργήθηκε για να διασώσι της κυβερνήσεις της ευρωζώνης

-Ρωσία προς Τουρκία: “Θα καταρρίψουμε τα μαχητικά σας στην Συρία σαν παπάκια”!

-ΒΔ Ινδία: Αγριες συγκρούσεις μεταξύ Ινδουιστών και μουσουλμάνων-Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι – οικογένειες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

-Ινδονησία:Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στη νήσο Σουμάτρα

 

24/7/2012

–Σήμερα sυμπληρώνονται 38 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και η επέτειος βρίσκει τη χώρα εν μέσω κρίσης –  Η Προεδρία της Δημοκρατίας  αποφάσισε «για λόγους οικονομίας» δεν θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο .Ο Κάρολος Παπούλιας θα τιμήσει τον αγώνα των αντιστασιακών με την κατάθεση στεφάνου στον ιστορικό χώρο του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας.

– ΕΛ.ΑΣ: Νεκροί σε τροχαίο δύο αστυνομικοί,ειδικοί φρουροί ηλικίας 31 και 28 ετων, της ομάδας ΔΙΑΣ -Η υπηρεσιακή μοτοσικλέτα τους ξέφυγε από την πορεία της και ανετράπη

-ΟΑΕΔ:Από την Τετάρτη 25 Ιουλίου και ως την 1η Οκτωβρίου , η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2012,από τον Οργανισμό Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)

-Πολεμική Αεροπορία: Συναγερμός στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο από νοθευμένα καύσιμα -Η τροφοδοσία των καυσίμων έγινε από τα ΕΛ.ΠΕ

-ΣτΕ: Με την υπ’ αριθμ. 398/2012 απόφασή του,συνεχίζονται τα έργα στα μεταλλεία χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, απορρίπτοντας την προσφυγή κατοίκων που ζητούσαν αναστολή σχετικών αποφάσεων λόγω σοβαρών περιβαλλοντικών Επιπτώσεων .

-Ασυλο Ανιάτων: Από τις προσεχείς ημέρες η εξόφληση των νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ

-Τρίκαλα: Δεκαεπτά συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές.

-Moody’s: Υποβάθμισε τις προοπτικές Γερμανίας, Λουξεμβούργου, Ολλανδίας

-Περού:Νέος πρωθυπουργός της χώρας ο 47χρονος δικηγόρος των ανθρωπίνων Χουάν Χιμένες

-Χρυσή Αυγή: Την παραίτησή του από την βουλευτική έδρα κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής,ο Νίκος Σιώης, βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια των Σερρών. Την έδρα του καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών στις Σέρρες κ. Αρ. Ματθαιόπουλος.

-ΗΠΑ:Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Τσαρλς Κόλινς, από σήμερα, Τρίτη, έως και την Πέμπτη, θα επισκεφθεί την Αθήνα, αλλά και τη Ρώμη

-Ιαπωνία:Τη διαχειρίστρια εταιρεία Tokyo Electricity Power (TEPCO) καταγγέλλει ως υπαίτια για το πυρηνικό ατύχημα τον Μάρτιο του 2011 στον Σταθμό Πυρηνικής Ενέργειας της Φουκουσίμα η νέα, τελική έκθεση που συντάχθηκε από κυβερνητική επιτροπή

-Chevron: Ανακάλυψε φυσικό αέριο στην Αυστραλία

-BBC:Τεράστιους υπόγειους ταμιευτήρες νερού ανακάλυψαν κάτω από τη Σαχάρα ερευνητές, μεταξύ των συνόρων της Ανγκόλα και της Ναμίμπια, – Ο όγκος των κοιτασμάτων νερού εκτιμάται ότι μπορεί να τροφοδοτήσει την περιοχή της ερήμου για τα επόμενα 400 χρόνια.

-Τουρκοκύπριοι:Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν στον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής ο σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων Μεγάλης Βρετανίας και ο σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων Southwark και ζητούν οι Τουρκοκύπριοι να εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες , μάλιστα «κάτω από τη δική τους σημαία».

 

23/7/2012

-Δημόσιο :  Στάση εργασίας, από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου, την Τρίτη, πραγματοποιούν  ΑΔΕΔΥ & ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα νέα προωθούμενα μέτρα, με αιχμή τη νέα περικοπή του εφάπαξ.

-Ψαλίδι σε φοροαπαλλαγές 3 δισ. και αύξηση ΦΠΑ σε ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες και και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στα νησιά.

–Νέα πυρκαγιές στο Ρέθυμνο και στη Φλώρινα

-Πάρος:15χρονη βρέθηκε ημίγυμνη,ξυλοκοπημένη και σε κωματώδη κατάσταση σε παραλία του νισιού-Διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου εισήχθη στο χειρουργείο για κάταγμα που φέρει στο κρανίο.

-Μπιλ Κλίντον:Μήνυμα συνεργασίας και υποστήριξης της ελληνικής προσπάθειας για έξοδο από την κρίση έστειλε μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

-Τεχνική Ολυμπιακή: Αρση ανάκλησης οικοδομικής άδειας για το Πόρτο Καρράς

-Κεφαλλονιά:Μεγάλη ποσότητα κάνναβης βρήκε το Λιμενικό, σε ένα σκάφος που ακινητοποίησε έπειτα από περιπετειώδη θαλάσσια καταδίωξη στην περιοχή μεταξύ Ιθάκης

-Κύπρος:καταφθάνουν οι τεχνοκράτες της τρόικας, για τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση τους όρους παροχής βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.Την ίδια μέρα μεταβαίνουν στην Μόσχα τεχνοκράτες του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών,για παροχή ρωσικού δανείου.

-Ισπανία:Η αυτόνομη περιφέρεια της Μούρθια θα ζητήσει 200 με 300 εκατομμύρια ευρώ» από το νέο δημόσιο ταμείο που έχει συστήσει η ισπανική κυβέρνηση

-Η παγκόσμια οικονομική ελίτ έχει κρύψει τουλάχιστον 21 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μυστικούς φορολογικούς παραδείσους έως τα τέλη του 2010, αναφέρει μεγάλη παγκόσμια έρευνα η οποία ζητήθηκε από το Παγκόσμιο Γραφείο Φορολογικής Δικαιοσύνης και συντάχθηκε από τον οικονομολόγο Τζέιμς Χένρι.

-ΗΠΑ:Καλπάζουν οι τιμές καλαμποκιού και σιταριού λόγω πρωτοφανούς ξηρασίας, η μεγαλύτερη από το 1956 που πλήττει την χώρα.

 

 

20/7/2012

-ΓΕΠΟΕΤ:Σε βαριές καταγγελίες για κατά συρροή φοροδιαφυγή και παραβίαση του νόμου για τις διεθνείς λεωφορειακές γραμμές από λεωφορεία και τουριστικά γραφεία του εξωτερικού προχώρησε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ)

-Θεσσαλονίκη:Νέα δικαίωση δανειολήπτη.Το Ειρηνοδικείο μείωσε τα χρέη του στο ένα τρίτο

-Αλεξανδρούπολη: Άγνωστοι κατέβασαν τη σημαία του Ισραήλ

-Συγχωνεύσεις-εξπρές 270 φορέων του Δημοσίου

-ΔΟΥ: Στα 2.000 ευρώ ο μέσος φόρος στη νέα παρτίδα εκκαθαριστικών

-Αποδεσμεύεται ποσό των 299 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τους δήμους για επενδυτική και αναπτυξιακές δράσεις

-Ασπρόπυργο:Μετά από εννέα μήνες κινητοποιήσεων,άνοιξε κατά τη διάρκεια της νύχτας με εισαγγελική παρέμβαση το εργοστάσιο Χαλυβουργίας και επέμβαση των ΜΑΤ.

-Σε οικονομικό αδιέξοδο με τραγικές συνέπειες έχει οδηγηθεί το Άσυλο Ανιάτων, στην Κυψέλη, λόγω της μη εξόφλησης των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ύψους 3 εκατομυρίων ευρώ-Οι 235 βαριά ασθενείς που περιθάλπονται στο Άσυλο αντιμετοπίζουν υποσιστισμό και ελλείψεις βασικών φαρμάκων-Να παρέμβει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

-Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κερατέα, ζημιές σε τουλάχιστον έξι σπίτια-Νέα μέτωπα σε Κρήτη, Ζάκυνθο

-Νέες περικοπές 23% στα εφάπαξ του Δημοσίου και άλλων Ταμείων-Για αιτία πολέμου μιλά η ΑΔΕΔΥ

-Παραίτησή  του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Κ. Μητρόπουλος

– Κρήτη:Ακυβέρνητη λέμβος με λαθρομετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ (7 γυναίκες, 20 άνδρες, 10 παιδιά και ένα μωρό), εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο λιμάνι των Χανίων.

-Deutche Bank: Ετοιμάζει την κατάργηση χιλίων θέσεων εργασίας

-Ισπανία: Ογκώδεις διαδηλώσεις την Πέμπτη κατά των μέτρων λιτότητας

-ΟΗΕ:Βέτο από Ρωσία και Κίνα στο ψήφισμα που απειλούσε τη Δαμασκό με κυρώσεις-Από τις 15 χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας οι 11 ψήφισαν υπέρ του σχεδίου απόφασης, δύο κατά (η Ρωσία και η Κίνα) ενώ δύο απείχαν.

-Βουλγαρία:Εντοπίστηκε το DNA και τα δακτυλικά αποτυπώματά του βομβιστή κατά του λεωφορείου με τους Ισραηλινούς τουρίστες

-ΗΠΑ:Βουτιά στις μεταπωλήσεις κατοικιών απογοητεύοντας τους επενδυτές

19/7/2012

-Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα, τρεις τραυματίες πυροσβέστες και στον Κίσσαμο Χανίων όπου αργά το βράδυ εκκενώθηκε χωριό για προληπτικούς λόγους.

-Κύπρος: Ο Τζον Κόνινγκ, νέος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο

-Κινητοποιήσεις διαρκείας και διακοπή της λειτουργίας των περισσοτέρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας αναμένεται να αποφαιστεί εντός των επομένων 24ώρων από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, αντιδρώντας στο σχέδιο δραστικών περικοπών που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

-ΣΕΠΕ:Οργιάζουν μαύρη και ελαστική εργασία-ένας στους τρεις εργαζόμενους εξακολουθεί να εργάζεται ανασφάλιστος,σύμφωνα με τον απολογισμό εξαμήνου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

-ΕΥΠ:Την ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αναλανβάνει ο 40χρονος μηχανλοόγος μηχανικός Θεόδωρος Δραβίλας, υποδιοικητές οι κύριοι Κοντούλης και Καμαρινόπουλος. Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί ενω θα απουσιάζουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ.

-Μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα εισπραχθεί τελικά και φέτος το ειδικό τέλος ακινήτων,σε πέντε διμηνιαίες δόσείς

-ΣΥΡΙΖΑ:Ηχηρό «όχι» του Αλέξη Τσίπρα σε συνάντηση με την τρόικα

-Μήνυση σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 5 συνεργατών του κατέθεσαν επτά ελληνικές και ξένες τράπεζες για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, κακουργηματική χειραγώγηση της μετοχής της «Νεοχημικής», κατάχρηση προνομιακών πληροφοριών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

-Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ξόδεψε 52.000 ευρώ, για την δημιουργία λογαριασμών σε facebook και Twitter,όταν ένας ιδιώτης δεν θα πλήρωνε τίποτα

-Αργεντινή: Ένα Χρυσό, ένα αργυρό, τρία Χάλκινα μετάλλια και μια εύφημο μνεία έφεραν οι Έλληνες Μαθητές από την 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα της Αργεντινής .

-Κοινό μέτωπο ΣΔΟΕ – Παπαστράτου για τα παράνομα τσιγάρα στην Ελλάδα.-Το λαθρεμπόριο πλήττει κρατικά έσοδα και νόμιμο εμπόριο

-Βέλγιο:Το πρόγραμμα ανάταξης της εθνικής οικονομίας,περιλαμβάνει 40 μέτρα–από την αύξηση στον κατώτατο μισθό μέχρι την μείωση των φορολογικών βαρών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

-Γερμανία:Οι δηλώσεις Μέρκελ πως «το ευρωπαϊκό σχέδιο δεν έχει ακόμη οικοδομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είμαστε βέβαιοι πως όλα θα πάνε καλά», αναστάτωσαν αγορά συναλλάγματος και ευρώ

Βουλγαρία:Βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς,με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ και να τραυματιστούν πάνω από 30 άνθρωποι-Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, απέδωσε την έκρηξη σε τρομοκρατική επίθεση του Ιράν

-Τυνησία:Νομοσχέδιο για τον λογιστικό επανέλεγχο του επαχθούς, δημοσίου χρέους που κληροδότησε το δικτατορικό καθεστώς του Ζιν ελ-Αμπιντίν Μπεν Αλί.Είχε προηγηθεί η άρνηση ανανεώσει  δανειακή σύμβαση το ΔΝΤ με το παλιό καθεστώς

-Ουγγαρία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκε ο 97χρονος ναζί εγκληματίας πολέμου Λάσλο Τσάταρι με απόφαση ουγγρικού στρατοδικείου,εξαιτίας της ηλικίας του παρόλα που είναι σε καλή φυσική και πνευματική κατάσταση.

-Συρία: Νεκρός ο υπουργός Αμυνας από επίθεση αυτοκτονίας

-Ταξιδιωτική οδηγία για τη Συρία εξέδωσε η Ελλάδα «Να μην πάνε εκεί για κανένα λόγο»καλεί άμεσα τους Έλληνες πολίτες, το υπουργείο Εξωτερικών

-ΗΠΑ: Έμβόλιο IVIG,που βάζει στον «πάγο» τη νόσο Αλτσχάιμερ αναπτύσσουν επιστήμονες. Οι δοκιμές έδειξαν ότι το εμβόλιο καθυστερεί αποτελεσματικά την απώλεια μνήμης, σύγχυση, ανικανότητα εκτέλεσης καθημερινών δραστηριοτήτων.

-Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση σε 22 φορτηγά του ΝΑΤΟ

 

18/7/2012

-Αχαΐα: Μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί δίνουν  44 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 27 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

-Εντολή να εκκενωθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών έδωσε η Γενική Γραμαμτεία Πολιτικής Προστασίας για καθαρά προληπτικούς λόγους καθώς τα πύρηνα μέτωπα εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Αχαΐα.

-Γροιλανδία: Αποκολλήθηκε παγόβουνο στο μέγεθος της Ελλάδας

-Στις 10 το πρωί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κυβερνητικούς εταίρους, Ευ.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη -Αβέβαιη η κυβέρνηση για το αν θα αποφύγει νέες οριζόντιες περικοπές

-ΚΕΔΕ :Με μαζικές παραιτήσεις απειλούν οι δήμαρχοι αν υπάρξουν νέες περικοπές και δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα που αφορούν την απόδοση στους δήμους 513,8 εκατ. ευρώ.

-ΥΠΕΞ:Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία προκάλεσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της αυστριακής λαϊκής εφημερίδας Heute, αναπαρήχθη και από άλλα αυστριακά ΜΜΕ, σύμφωνα με το οποίο η Ικαρία επιθυμεί… την «απόσχισή» της από την Ελλάδα και την «προσάρτησή» της στην Αυστρία.

-Μεϊμαράκης: Δεν θα κλείσουμε το τηλεπτικό κανάλι με κόστος 4 εκατ. ευρώ ετησίως για τους Έλληνες φορολογούμενοι, ούτε  και το γυμναστήριο της Βουλής

-Σε ηλικία 80 ετών πέθανε ο ηθοποιός και ερμηνευτής λυρικού τραγουδιού Γιώργος Μούτσιος, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας -Το τελευταίο αντίο θα πουν οικείοι και συνάδελφοι σήμερα στις 17:30 το απόγευμα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

-Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ορίστηκε ο Γεώργιος Ζανιάς

-ΣΥΡΙΖΑ: να ελεγχθούν οι αλλοδαποί σύμβουλοι του Γ.Παπανδρέου!

-Βρυξέλλες: Αλλάζει το τοπίο στις επιστημονικές δημοσιεύσεις-Οι επιστημονικές εργασίες που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ θα είναι δωρεάν διαθέσιμες για όλους

Ιταλία:Συναγερμός με τα χρέη της Σικελίας μετά την καταγγελία της ιταλικής ένωσης βιομηχάνων ότι «το επίσημο έλλειμμα του νησιού αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ , αλλά, στην πραγματικότητα, η οικονομική τρύπα μπορεί να είναι μεγαλύτερη».

-ΗΠΑ: Βελόνες ραψίματος  βρέθηκαν σε σάντουιτς που σερβιρίστηκαν σε τέσσερις πτήσεις της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας Delta Air Lines που αναχώρησαν από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ  με προορισμό τις ΗΠΑ

-Νουριέλ Ρουμπινί: Μία «τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» προβλέπει για το 2013 ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος

– ΔΝΤ:  Χορηγεί νέο  δανείου προς τη Ουγγαρία, ύψους 15 δισ. ευρώ.

-Ζυρίχη: Μελέτη που διεξήχθη από το Ελβετικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας δείχνει τους αληθινούς αρχιτέκτονες της παγκόσμιας δύναμης -Η πεποίθηση τους είναι ότι μυστικές ομάδες ελέγχουν το οικονομικό και πολιτικό σύστημα του κόσμου.

-ΗΠΑ:Σε πολιτικό ζήτημα πρώτου μεγέθους,εξελίσσεται η προέλευση των πανάκριβων, επώνυμων στολών που θα φορέσουν οι Αμερικανοί αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, και οι οποίες είναι μεν σχεδιασμένες στις ΗΠΑ, αλλά ράφτηκαν στην Κίνα, την ώρα που η ανεργία στην Αμερική καλπάζει.

-Κένυα: Οι βάρβαροι, τελικά, ήταν λευκοί -Η βρετανική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι οι αποικιοκρατικές δυνάμεις της προέβησαν σε απάνθρωπα βασανιστήρια, όταν οι Μάου Μάου άρχισαν να εξεγείρονται το 1952 εναντίον των λευκών αποικιοκρατών και των ντόπιων συμμάχων τους που κράτησε μέχρι το 1960 -Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες το 2011

 

17/7/2012

-Τουρκία: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε ουρανοξύστη 42 ορόφων σε κεντρική συνοικία της Κωνσταντινούπολης με αποτέλεσμα πυκνά σύννεφα καπνού να έχουν καλύψει την περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ωστόσο εκφράζονται φόβοι για εγκλωβισμένους.

– ΕΛ.ΑΣ:Παραμένει αρχηγός της Αστυνομίας ο αντιστράτηγος Ν.Παπαγιαννόπουλος
-ΔΝΤ για Ελλάδα:  Θα πάει χειρότερα απ’ ό,τι προβλέπαμε
-Εντοπίζει «μαύρη τρύπα» 2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό 2012 και ζητεί την άμεση λήψη μέτρων

-Αγροτικη Τράπεζα A.E :Πέντε δεσμευτικές προσφορές υποβλήθηκαν για την πώληση του πακέτου μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη ΑΕ

-Β. Πολύδωρας :Καταγγέλει οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης της ελληνικής γραμματικής και της γλώσσας, που «γίνεται με ”επιστημονική” υποστήριξη βαρέος πυροβολικού 140 πανεπιστημιακών», αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με το βιβλίο της Γραμματικής της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του δημοτικού για τα φωνήεντα-«Πόλεμος! Γρηγορείτε Συνέλληνες!» καταλήγει χαρακτηριστικά ο τέως πρόεδρος της Βουλής.

-Ο Moody’s:Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα 13 ιταλικών τραπεζών

-Intralot :Η ελληνική εταιρεία,κέρδίσε το συμβόλαιο μαζί με τη Scientific Games International (SGI) για το γερμανικό «ΟΠΑΠ» και ιντερνετικού στοιχήματος, μετά από διεθνή διαγωνισμό.

-Μαυροβούνιο: Πυρκαγιά «απείλησε» πρεσβείες. Ανάμεσά τους η Ελληνική,Βρετανική,Γαλλική,Ρουμανική ,Σλοβένικη αλλά και κατοικίες διπλωματών που κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωσή τους.

-Γερμανία:Σε περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η αλυσίδα καταστημάτων Karstadt, έως το τέλος του 2014.

-Ουγγαρία:Στα χέρια των ουγγρικών αρχών ο 97χρονος ναζί, εγκληματίες πολέμου Λάσλο Τσάταρι,ατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κύριο υπεύθυνο για την απέλαση 16.000 εβραίων στο στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς.

-Ford: Περικοπή έως 440 θέσεων εργασίας στην Αυστραλία

-Καναδάς:Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί τραυματίσθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στο Τορόντο του Καναδά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

-Σαν Φρανσίσκο: Σε έκθεση επιτροπής της Γερουσίας της πολιτείας,καταλογίζει στην τράπεζα HSBC ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (η Ελλάδα εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις των εκθέσεων) από ναρκωτικά, τρομοκρατικές οργανώσεις και επικίνδυνα κράτη.
-Η δράση των πελατών της τράπεζας δεν είναι μόνο παράνομη αλλά επικίνδυνη και βάσει των ομοσπονδιακών νόμων των ΗΠΑ αντίκειται στα συμφέροντα της χώρας και θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα της χώρας, των πολιτών και των στρατιωτών της.

-ΗΠΑ:Πλήττονται από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 56 ετών-Οι καλλιεργήσιμες περιοχές αποξηράθηκαν και επλήγη η σοδειά σε σημείο άνευ προηγουμένου σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (ΝΟΑΑ)

-Λονδίνο:Ο Τζον Λορντ, επί χρόνια κιμπορντίστας και υδριτικό μέλος των Deep Purple συγκροτήματα της ροκ, πέθανε την Δευτέρα σε ηλικία 71 ετών

-Ρωσία: Μετά τις ΜΚΟ και τα ΜΜΕ θα διώκονται ως «ξένοι πράκτορες» με τις τροπολογίες στον νόμο για τα μέσα ενημέρωσης

-Ινδία: Φονικοί μουσώνες πλήττουν τη χώρα – 109 νεκροί

 

 

16/7/2012

-Νοσοκομείο Λαμίας: Από το πρωί, πρώην διευθυντής κλινικής, κρεμάστηκε από μπαλκόνι πέμπου ορόφου και απειλεί να πηδήξει στο κενό. Στο νοσοκομείο έχουν σπεύσει η αστυνομία, η Π.Υ. και η 7η ΕΜΑΚ,  να προλάβουν με το ειδικό στρώμα τον γιατρό, πριν πηδήξει από το πρεβάζι .Ωστόσο δεν το κατάφεραν  καθώς ο γιατρός εντέλει βούτηξε στο κενό.

-Κάλυμνο: Δύο νεαροί Βέλγοι που επέβαιναν σε ιστιοφόρο και  ελλιμενιζόταν στο λιμάνι , τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής, αφαίρεσαν την ελληνική σημαία από το κιόσκι πληροφοριών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου .ΤΟ Λιμεναρχείο συνέλαβαν τους 2 δράστες οι οποίοι αφού ομολόγησαν την πράξη τους , οδηγήθηκαν στην εισαγγελίας της  Κω με την διαδικασία του αυτοφώρου, όπου αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τον Οκτώβριο.

-Διυπουργική σύσκεψη -με τη συμμετοχή οκτώ υπουργών- συγκαλεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, για να καθοριστούν τα πεδία περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία

-Σιγκαπούρη: Στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας τα Ελληνόπουλα Κωνσταντίνος Σαμαράς-Τσακίρης κατέκτησε το χάλκινο βραβείο και η Ευφροσύνη Κορωναίου απέσπασε έπαινο.

-Ανεξάρτητοι  Ελλήνες :Επίθεση τον Α.Σαμαρά για το χαράτσι στα ακίνητα -«Η προεκλογική εξαγγελία του Αντώνη Σαμαρά για την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων μετατράπηκε σε πλήρη εφαρμογή

-Από σήμερα, 16 Ιουλίου, ξεκινά η περίοδος των θερινών εκπτώσεων και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

-ΣΔΟΕ – Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών , πρώην υπουργών και δημάρχων

-ΑΕΙ-ΤΕΙ:«Καλλικράτης στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας με συρρίκνωση των τμημάτων

-Από σήμερα και μέχρι τις 27 Ιουλίου προθεσμία  για τους  εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να προσληφθούν φέτος ως αναπληρωτές στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

-Στα αζήτητα ευρωπαϊκα κονδύλια για ανέργους στην Ελλάδα

-Κύπρος:Τριάντα οκτώ χρόνια μετά ξαναζωντανεύουν οι μνήμες από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που άνοιξε το δρόμο στην τουρκική εισβολή.-Την Κυριακή,στον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο κοιμητήριο Λευκωσίας ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους προασπιστές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

-Στην  Κύπρο ο  Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον

-Ισπανία: Σε τέσσερις δόσεις η βοήθεια για τις ισπανικές τράπεζες-Τα πρώτα 30 δισ. ευρώ θα δοθούν στα τέλη Ιουλίου από το πρόγραμμα βοήθειας EFSF

-Εσθονία:Η εθνική ομάδα των Νέων πάλεψε γενναία, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδόσφαίρου

-Γαλλία:Αγωγή καταθέτει το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας κατά της ποπ σταρ Μαντόνα, για το βίντεο που προβλήθηκε στη συναυλίας της το Σάββατο στο Παρίσι και το οποίο έδειχνε την επικεφαλής του κόμματος Μαρίν Λε Πεν με μια σβάστικα στο μέτωπό της.

-Λονδίνο: Οι διοργανωτές συναυλίας των αστέρων της ροκ Μπρους Σπρίνγκστιν και Πολ ΜακΚάρτνεϊ, το βράδυ του Σαββάτου στο Χάιντ Παρκ με 65.000 θαυμαστές να διασκεδάζουν, τους έκλεισαν τα μικρόφωνα επειδή ξεπέρασαν τον χρόνο κατά μισή ώρα τον επιτρεπόμενο χρόνο

-Αλεξάνδρεια: Διαδηλωτές εκτόξευσαν τομάτες και παπούτσια στην πομπή αυτοκινήτων που συνόδευε την υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια της πρώτης της επίσκεψης στην Αίγυπτο

-Λιβύη: Απήχθη ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής της χώρας

-Ηνωμένα Αραβικα Εμιράτα: Ξεκίνησε η λειτουργία, πετρελαϊκού αγωγού μήκους 360 χιλιομέτρων από το Αμπού Ντάμπι -Ο αγωγός μπορεί να μεταφέρει ημερησίως 1,5 εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου

13/7/2012

– Κρήτη:Ο πρωθυπουργό της Σουηδίας κ. Φρέντρικ Ράινφελντ,  βρίσκεται  στα Χανιά για τις καλοκαιρινές του διακοπές .Ο Σουηδός πρωθυπουργός ήρθε με πτήση τσάρτερ, συνοδευόμενος απο δύο σωματοφύλακες και με άκρως “τουριστική” αμφίεση μπλούζα,σορτσάκι και σαγιονάρες.

-ΕΦΕΤ: Ανάκληση προσυσκευασμένου ρυζιού «ΖΑΚΟΜΑ ΑΕ»-βρέθηκαν  έντομα που σε προσυσκευασμένο ρύζι νυχάκι των 500 g, με ημερομηνία λήξης 21/7/2012 και διατίθεται στην ελληνική αγορά από την Δ. Μασούτης ΑΕ.

-Μέγαρο Μαξίμου : Τον γύρο των ευρωπαϊκών πρωτευουσών ετοιμάζεται να κάνει ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα

-Kαταγγελία δασκάλων: Στο νέο βιβλίο Νέα Ελληνική Γραμματική της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού «καταργήθηκαν» τα γράμματα «η» και το «ω» και αντικαταστάθηκαν από το «ου»

-Έντεκα κλήσεις σε Γερμανούς εντός του Σεπτεμβρίου, υποχρεούνται να εμφανισθούν οι ίδιοι και σε αντίθετη περίπτωση θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, για το σκάνδαλο Siemens -ΟΤΕ για υπόθεσης των λεγόμενων «μαύρων ταμείων»

-Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης: Παρέμβαση για τα δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία, μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, παραβρέθηκαν σε γάμο, γραμματέως μέλους του συμβουλίου, στην Κωνσταντινούπολη, καλύπτοντας εν μέρει τα έξοδα μετακίνησης από τον ειδικό λογαριασμό έρευνας του ιδρύματος.

– Χανς Γιοακίμ Φούχτελ : Σε νέους της Κρήτης  «Ελάτε στη Γερμανία να αποκτήσετε εξειδίκευση»-Εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Πολίτες κατά του χρέους» και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων»διαμαρτυρόμενοι, μετέβησαν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, και με πανό και συνθήματα εκδήλωσαν την αντίθεσή τους για την παρουσία του γερμανού αξιωματούχου στην Κρήτη

-Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης,θα είναι πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία (International Disability Alliance – IDA) για τα δύο επόμενα χρόνια

-ΣΥΡΙΖΑ: Αποκτήσαμε και κυβερνητική Τρόικα Εσωτερικού

-ΤΡΑΝΣΟΣΕ: On line το Τραίνο-Ταξί-Οι επιβάτες θα μπορούν να προμηθεύονται και κουπόνι

-ΥΠΕΞ: Απλή βίζα μέσα σε 48 ώρες (εφόσον δεν θα προκύπτει πρόβλημα με την συνθήκη Σένγκεν Τουρκία, ) για την τουριστική ροή προς την Ελλάδα

-Ζακύνθου: Εκπτωτικά πακέτα με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για τους Ελληνες,από 9 έως 20 Ιουλίου και από 25 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2012 -Στο εγχείρημα συμμετέχουν περίπου 30 ξενοδοχειακά/τουριστικά καταλύματα, 50 εστιατόρια/καφετέριες/μπαρ και η Κοινοπραξία Πλοίων του νησιού-Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 26950- 55302 -24280

-Ιταλία: Η Βασιλική οικογένεια του Κατάρ εξαγόρασε προς 700 εκατομμύρια ευρώ τον οίκο μόδας Valentino, ο τελευταίος στην Ιταλία που εξαγοράζεται από ξένους επενδυτές

-Γαλλία: Κατάργηση 8.000 θέσεων εργασίας και στον τερματισμό λειτουργίας το 2014 της παραγωγής στο εργοστάσιό της πλησίον των Παρισίων, ανακοίνωσε η Peugeot Citroen.

–Τρόικα για Ιρλανδία: Τα κάνατε όλα σωστά, αλλά δεν έπιασαν

-Ισλανδική δικαιοσύνη: Το WikiLeaks κέρδισε την υπόθεση εναντίον του Ισλανδού εταίρου της Visa και της MasterCard, οι οποίες εμποδίζουν τις δωρεές προς τον ιστότοπο από το 2010 και «τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας της διαδικτυακής πύλης δωρεών εντός δύο εβδομάδων, σε διαφορετική περίπτωση η Valitor(πρώην Visa Ισλανδίας)) θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ύψους 800.000 κορωνών Ισλανδίας (5.090 ευρώ) την ημέρα».

– Moody’s: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας κατά δύο βαθμίδες

-Συρία: Σφαγιάστηκαν 200 άμαχοι στην επαναστατημένη περιοχή Χάμα

 

 

12/7/2012

– Οικονομικός εισαγγελέας:  Έρευνα  διέταξε για τον Αντρίκο Παπανδρέου, αδελφό του πρώην πρωθυπουργού -Ελέγχεται η εμπλοκή του στην προμήθεια CDS ((ασφάλιστρα κινδύνου)

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατά του Ευάγγελου Καλούση, ο οποίος φέρεται να έχει συστήσει δικηγορική εταιρεία παρόλο που έχει αποπεμφθεί από το δικαστικό σώμα, λόγω της εμπλοκής του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

-Θεσσαλονίκη: Μ ετά απo συντονισμένη επιχείρηση των ελληνικών αρχών ασφαλείας και της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών DEA (στην πρεσβεία των ΗΠΑ Αθηνών) εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας κοκαΐνης -Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και κατασχέθηκαν 168 κιλά κοκαΐνης.

-Υπ.Οικ: Έως 10 δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος

-Ανεξάρτητοι Έλληνες: ζητούν την παραίτηση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Ιωάννη Καράκωστα

-Μαδρίτη: Ισπανοί μεταλλωρύχοι διαδηλωτές βίαιες συγκρούσεις με αστυνομικούς

-Γερμανία: νέα εκδοχή του «φόρου των πλουσίων»

-Υπ. Δημόσιας Τάξης : Ιδρύονται 25 χώροι κράτησης παράνομων λαθρομεταναστών

-Γερμανία: Οικονομολόγοι προτείνουν οι εύποροι να δανείζουν κράτη σε περιόδους κρίσης

-Γερμανία: Αποζημίωση μαμούθ σε 40χρονη Ελληνίδα δημοσιογράφο από γερμανικό νοσοκομείο για το ιατρικό λάθος που προκάλεσαν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και την καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι -Το δικαστήριο αποφάσισε για εφάπαξ 400.000 ευρώ και μηνιαία σύνταξη της τάξης των 15.900 ευρώ για το υπόλοιπο της ζωής της.

-Bρετανία: Άλλες δύο συλλήψεις δημοσιογράφων για δωροδοκία των Αρχών

-Αυτομόλησε ο πρεσβευτής της Συρίας στο Ιράκ-Είναι ο πρώτος ανώτατος διπλωμάτης που εγκαταλείπει το στρατόπεδο του Άσαντ

-Υεμένη: Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομική ακαδημία-Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν

-ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, ψήφισε υπέρ της ακύρωσης του νόμου για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας

-Τέξας: Αποδοκιμασίες προς τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μιτ Ρόμνι σε συνέδριο Αφρο-Αμερικανών ψηφοφόρων στο Χιούστον

11/7/2012

-Κύπρος: Θα φιλοξενήσει έως και 200.000 πρόσφυγες από τη Συρία, αριθμός που ισοδυναμεί με το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

-θεσσαλονίκη: Δωρεάν καρπούζι διανομή στις 9.00 το πρωί έξω από τον Σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, από τους καρπουζοπραγωγούς της Χαλκηδόνας

-Προειδοποιητική 48ωρη απεργία  10 και 11 Ιουλίου, του  σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, ενόψει της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας.

-ΓΣΕΕ: Αποφάσισε γενική απεργία και συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου.

-Υφυπουργού Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη:”ενημερώθηκα και δεν έχω αρμοδιότητες ακόμα

-ILO: Ερχεται έκρηξη της ανεργίας στην Ευρωζώνη κρούει και ζητά η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) απεμπόληση της πολιτικής λιτότητας και έμφαση σε αναπτυξιακές πολιτικές προκειμένου να αποφευχθεί έκρηξη της ανεργίας τα επόμενα χρόνια.- ΟΟΣΑ: 50 εκ. άνεργοι στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

-Υπ.Οικ: -Ζητούνται μέτρα 3 δισ. για δόση 31 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο «Μαχαίρι» σε εδικά μισθολόγια – συντάξεις –εφάπαξ

-Την Τετάρτη στις 19:00 η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών- Θα συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομικών

-Κόντρα κυβέρνησης-Ανεξάρτητων Ελλήνων για τον Ι. Καράκωστα, νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, οποίος κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και σύμβουλος της Siemens στην Ελλάδα.

-Υπουργείο Παιδείας: 14.000 πιστώσεις για αναπληρωτές – 1.065 οι μόνιμοι-Άρχίσε η διανομή των βιβλίων στα σχολεία της χώρας και θα ολοκληρωθούν, τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

-ΕΟΦ: Αποσύρονται από την αγορά ποτ πουρί (μίγμα) αρωματικών χώρου παραγωγής Η.Π.Α., στα οποία ανιχνεύτηκαν ουσίες αγωνιστές των υποδοχέων κανναβινοειδών του εγκεφάλου CB1 και CB2,καθώς υπήρξαν αρκετές αναφορές για επιδείνωση της υγείας των καταναλωτών που εισέπνευσαν τον καπνό που παράγεται από την καύση τους.

-Alpha Bank: Αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων κατέθεσε στο Πρωτοδικείο η τράπεζα κατά της «ΧΚ Τεγόπουλος»,καθώς πρόκειται να καταθέσει προσφυγή για την πτώχευση της εταιρείας και ζητά τη συντηρητική κατάσχεση των σημάτων της εταιρείας του τίτλου «Ελευθεροτυπία» και του τίτλου «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» -Η τράπεζα έχει απαιτήσεις που ανέρχονται σε ποσό περίπου 25 εκατ. ευρώ.

-ΕΛΓΑ: Καταβολή αποζημιώσεων σε 2.693 δικαιούχους

-Bέροια: 14ο Συναπάντημα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων,στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά, στην Καστανιά Ημαθίας από 19 έως 22 Ιουλίου, με τη συμμετοχή άνω των 700 νέων εκπροσώπων Ποντιακών Σωματείων, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

-ΕΟΤ: Διακοπές χαμηλού κόστους για 81.200 δικαιούχους,συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ που θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για τα έτη 2012-2013

-Θεσσαλονίκη: Την πρώτη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ ΑΕ πραγματοποιεί το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ)στις 12-14 Ιουλίου,η γενική συνέλευση της οποίας λαμβάνει χώρα ανά διετία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων.

-Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή : Η ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου- 66 άνδρες και 39 γυναίκες, θα λάβουν μέρος σε 20 αθλήματα.

-Ρέθυμνο: πεθερά οργάνωσε τον ομαδικό βιασμό της 16χρονης,νύφης της από τη Βουλγαρία!

-Ιταλία: Την κήρυξη απεργίας στις 26 Ιουλίου, ανακοίνωσαν οι Ιταλοί φαρμακοποιοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της «αναθεώρησης των δαπανών της δημόσιας διοίκησης» στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση Μόντι.

-Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας: Νόμιμη η εγκατάσταση πυραύλων στις ταράτσες του Λονδίνου,προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση εν μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων.

-Βρετανία: Τσάι και συμπάθεια για Φρανσουά Ολάντ από την Βασίλισσα Ελισάβετ στον Πύργο του Ουίνδσορ σε μια τετ-α-τετ συνάντηση

-Ουγγαρία: Σκληρές διαπραγματεύσεις αναμένει η κυβέρνηση για το νέο δάνειο από ΔΝΤ και ΕΕ

-Ρωσικά αρματαγωγά Filchenkov και Tsesar Kunikov και τα ρυμουλκά Shakhtar και Okhtensky εξήλθαν από τα Δαρδανέλλια και εισήλθαν στα νερά του Αιγαίου, ακολουθώντας ρότα νότια της Ίμβρου.-τα ρωσικά πλοία είχαν ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για την είσοδο και διέλευση τους από το Αιγαίο.

-Λος Αντζελες: Έτεροθαλής αδελφός του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ζει σε μια παραγκούπολη στην Κένυα,   σε ντοκιμαντέρ στρέφεται κατά της πολιτικής Ομπάμα

-Αίγυπτος: Απέρριψε το προεδρικό διάταγμα για σύγκληση της Βουλής το Συνταγματικό Δικαστήριο

 

 

10/7/2012

-ΕΟΠΥΥ: Δεν κλείνονται ραντεβού με γιατρούς σήμερα λόγω τεχνικών προβλημάτων

-Μετρό Θεσσαλονίκης:Τέσσερις εταιρίες για έργο 518 εκατ.

-ΕΣΗΕΜ-Θ:κηρύζει εικοσιτετράωρη απεργία στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ζητώντας την ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων τριών δημοσιογράφων από τη δημοτική τηλεόραση και το δημοτικό ραδιόφωνο (TV 100, FM 100).

-Με το συντονιστικό όργανο των πρυτάνεων ΑΕΙ συναντάται σήμερα ο υπουργός Παιδείας
Yπ. Οικ: Ενεργοποίησε την υπηρεσία τηλεφωνικής ενημέρωσης των φορολογουμένων για την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων 2011- Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 211-0007111 – Ο ενδιαφερόμενος πληκτρολογεί, από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, τον αριθμό κλήσης της υπηρεσίας και τον ΑΦΜ του.

-Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε: Καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Ελληνικό Δημόσιο ούτε από ΦΠΑ, ούτε από άλλους άμεσους ή έμμεσους φόρους, ούτε από ασφαλιστικές εισφορές δεν έχει, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, με αφορμή αναφορά του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτη Καμμένου στη Βουλή, για χρέος 500 εκατ. ευρώ της γερμανικής εταιρείας Χόχτιφ προς το ελληνικό Δημόσιο.

-Ανεξάρτητοι Ελληνες – Χρυσή Αυγή: «Να καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση»

– Ρόδος:Σεισμό 6 ρίχτερ στις 16:55 το απόγευμα της Δευτέρας-Δεν αναφέρθηκαν ζημιές και δεν υπήρξε πανικός-Η δόνηση έγινε αισθητή στη Λευκωσία, τη Λάρνακα και την Πάφο.-Δεν αναφέρθηκαν ζημιές και δεν υπήρξε πανικός

-Eurogroup: Πρώτα τα μέτρα και μετά η συζήτηση για εκταμίευση ή αλλαγή των όρων

-ΙΚΑ:Στην αναμονή έως και έναν χρόνο για μία βεβαίωση χρόνου ασφάλισης.

-GR.EC.A:Συστάθηκε με τη συμμετοχή πολλών μεγάλων και μικρών εταιριών του χώρου ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου- GR.EC.A. (Greek e-Commerce Association) για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου

– Egan-Jones :Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ολλανδίας και της Αυστρίας

-Αιγύπτος:«Όχι» στην επαναφορά του Κοινοβουλίου το οποίο είχε διαλυθε, από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο,ενώ ο αιγυπτιακός στρατός ζήτησε να γίνει σεβαστό το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας.

-Ρουμανία: το Συνταγματικό Δικαστήριο επικυρώσε την καθαίρεση του πρωθυπουργού της χώρας Τράιαν Μπασέσκου ο οποίος παραβίασε το Σύνταγμα και την θεμελειώδη Κοινοβουλευτική νομιμότητα

-Κίνα: Δηλητηρίαση παιδιών από 12 εργοστάσια με εκπομπές μολύβδου

 

09/7/2012

-Bουλή:Ψήφο εμπιστοσύνης με 179 «ναι» και 121 «όχι» έλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
-Όλα στο σφυρί για να μειωθούν οι φόροι είναι το τριετές σχέδιο του ΑΝΤ.Σαμαρά

–Θεσσαλονίκη:Από την ομάδα παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ανατολή» Ιεράπετρας Κρήτης, Επτά τόνοι οπωροκηπευτικών θα διατεθούν σήμερα δωρεάν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που έχουν καταγραφεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης από τις 10:00 το πρωί στην πύλη 6 του λιμανιού.

-Θεσσαλονίκη: Διακοπές υδροδότησης από τις 8.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ επί τις οδούς Αγ.Δημητρίου, Κασσάνδρου, Αποστόλου Παύλου, Αγ. Νικολάου, αλλά και τις παρακείμενες σε αυτές οδούς,λόγω εργασιών στο δίκτυο

-Κλιμάκιο της Τρόικας θα επισκεφθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, σήμερα το πρωί

-ΗΠΑ:Προβάδισμα Ομπάμα έναντι Ρόμνεϊ σε πολιτείες – κλειδιά που θα μπορούσαν να καθορίσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του επόμενου Νοεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

-Sunday Telegraph-Σχέδιο κατασκευής τζαμιού στην Ελλάδα των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας και της Λιβύης επί Καντάφι, με στόχο τη παρακολούθηση μουσουλμάνων εξτρεμιστών!!

-Συρία:Στη Δαμασκό μετέβη ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν, για έναν νέο γύρο συνομιλιών με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ

-Αίγυπτος:Ακυρώνοντας το στρατιωτικό διάταγμα με το οποίο διαλύθηκε το Κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι εξέδωσε την Κυριακή διάταγμα με το οποίο αποκαθιστά τη λειτουργία του Σώματος,θα συντάξει το σχέδιο νέου συντάγματος που θα υποβληθεί σε δημοψήφισμα- Εκλογές θα ακολουθήσουν 60 μέρες μετά την υιοθέτηση του συντάγματος.

-FBI:Προειδοποιεί ξανά ότι πάνω από 360.000 υπολογιστές Windows σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο σήμερα Δευτέρα 9 Ιουλίου λόγω μόλυνσης με το κακόβουλο λογισμικό DNS Changer, προειδοποιεί ξανά το FBI.
Οι χρήστες υπολογιστών Windows καλούνται να επισκεφθούν τις σελίδες dcwg.org και dns-ok.us, όπου μπορούν να ελέγξουν αν είναι μολυσμένοι και πώς μπορούν να απαλλαγούν από το DNS Changer.

– Βλαντιμίρ Πούτιν:διέταξε έρευναγια το εάν έγινε ό,τι ήταν δυνατό να αποφευχθεί η απώλεια ανθρώπινων ζωών από τις συνέπειες τις κακοκαιρίας στη νότια Ρωσία,μετά το θάνατο 144 ανθρώπων από τις πλημμύρες,πάνω από 30.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση σε όλη την περιοχή και τουλάχιστον 4.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.

-Ιαπωνία:Διεθνείς δωρητές σε συνέδριο όπου υμμετείχαν εκπρόσωποι 70 χωρών και ανώτατοι αξιωματούχοι διεθνών οργανισμών, υποσχέθηκαν να προσφέρουν 16 δισ. δολάρια σε αναπτυξιακή βοήθεια για το Αφγανιστάν τα επόμενα τέσσερα χρόνια

 

06/7/2012

-Βουλή: Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης  με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά -Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

-ΠΑΣΟΚ: Εθνική Συνδιάσκεψη για τη διαδικασία ανασύστασης του Κινήματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.-Οι εργασίες  θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί, με βιντεοπροβολή μηνύματος εκ μέρους του προέδρου της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  και με χαιρετισμό του προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

-Ιστιαία Ευβοίας: Μεγάλο πύρινο μέτωπο,καίει πευκοδάσος πάνω από το χωριό Βουτά.

-Γιάννης Στουρνάρας:Το οικονομικό πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας,δήλωσε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών

-Υπ.Υγείας :Νέο ψαλίδι στις τιμές των φαρμάκων με τις τιμές των γενοσήμων να είναι οι πρώτες που κουρεύονται.-Ο ελληνικός λαός, παρά την οικονομική δυσκολία, καλύπτει πολύ μεγάλο κόστος ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους μετανάστες νόμιμοι ή παράνομοι.

-Κρήτη:Αίτημα για Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco καταθέτει η Σπιναλόγκα

-7 Πανεπιστημιακοί διαμαρτύρονται με επιστολή τους προς το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για την πρόθεση του να κλείσει τα σύνορα στους Έλληνες ,την οποία χαρακτηρίζουν προσβλητική και ασεβής προς τους χιλιάδες υψηλής εκπαίδευσης, νομοταγείς Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο”

-Ποδηλασία:Η 23χρονη ελληνίδα πρωταθλήτρια, στέλεχος της εθνικής ομάδας Αγγελική Κουτσονικολή σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

-Πορτογαλία: Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, που λαμβάνουν περισσότερα από 1.000 ευρώ το μήνα για τα έτη 2012, 2013 και 2014,στο πλαίσιο της λιτότητας μετά το δάνειο από την Ε.Έ και το ΔΝΤ-Παρ΄όλα αυτά το δικαστήριο,αποφάσισε ότι το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ για την τρέχουσα χρονιά
-Ιταλία:Ελεύθερος αφέθηκε ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που τον περασμένο Ιανουάριο προσέκρουσε σε ύφαλο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 30 άτομα.

-Ελβετία: «Οχι» στο πετρελαϊκό εμπάργκο της ΕΕ κατά του Ιράν-Δεν θα ακολουθήσει την ευρωπαϊκή οδό για λόγους εξωτερικής πολιτικής

-Ισπανία: Εμπλοκή των δυο μεγάλων κομμάτων στην υπόθεση τραπεζική απάτη Bankia που έχει γονατίσει τη χώρα.

-Γαλλία:Εκπρόσωποι πάνω από  100 χώρες (εκτός  Ρωσία και η Κίνα,) και 100 μέλη της συριακής αντιπολίτευσης θα παρευρεθούν στην σημερινή Διάσκεψη των Φίλων της Συρίας στο Παρίσι για την υποστήριξη του λαού της Συρίας

-Τουρκία: Στην πλατεία Ταξίμ, όπου άνδρας ανέβηκε γυμνός στο άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ για να διαμαρτυρηθεί.-Οι περαστικοί,προσπάθησαν να τον λιντσάρουν για την προσβολή μνήμη του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας

-HΠΑ: Στο 8,2% παραμένει το ποσοστό ανεργίας -Ωστόσο, αρκετές θέσεις εργασίας μένουν ακάλυπτες, καθώς οι εταιρείες δεν μπορούν να βρουν άτομα με τα κατάλληλα προσόντα για συγκεκριμένες θέσεις, κυρίως στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

– FIFA:Εγκρίθηκε η χρήση τεχνολογίας για τον έλεγχο της γραμμής του τέρματος-Για το Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία η διεθνής ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει η νεα τεχνολογία ως βοηθητικού χαρακτήρα.

-Ιρλανδία:Ποινική έρευνα, μετά από 40 χρόνια, ξεκινά η αστυνομία για την «Ματωμένη Κυριακή»στο Ντέρι το 1972 εάν οι Βρετανοί στρατιώτες που ενεπλάκησαν στη σφαγή είναι ένοχοι για ανθρωποκτονία 13 θυμάτων .

-Αργεντινή:11 Πρώην δικτάτορες καταδικάστικαν σε κάθειρξη από 15 εως 50 έτη, για «συστηματικό σχέδιο» κλοπής 105 παιδιών αντιπολιτευομένων στη διάρκεια της δικτατορίας (1976-1983) και που είχαν δοθεί σε φιλικά προσκείμενους στο στρατιωτικό καθεστώς.

05/7/2012

-Συνάντηση Σαμαρά-Τρόικα  στις 13.00 για την διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης-Παρών θα είναι και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας ,ωτόσο, η Κριστίν Λαγκάρντ βάζει πάγο με δεικτικό τρόπο δηλώνωντας πώς ,«Ουδεμία διάθεση έχω να διαπραγματευθώ ή να επαναδιαπραγματευθώ”
-Την Παρασκευή ανοίγει η βουλή με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά,

-AEI: Τον άμεσο διορισμό όλων των εκλεγμένων νέων μελών Διδακτικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ζητεί με σχετική απόφασή της η Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), από το υπουργείο Παιδείας,καθώς τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες υλοποίησης των προγραμμάτων σπουδών.

-Στρασβούργο:Πανηγυρική απόρριψη της αμφιλεγόμενης συνθήκης ACTA από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο-Κατά της συνθήκης ψήφισαν 478 ευρωβουλευτές, έναντι 39 που την υπερψήφισαν, ενώ υπήρξαν και 165 αποχές.

-Porto Carras-Χαλκιδική: Εθελουσία έξοδος για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας

-Ξάνθη:Δεκτή έγινε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο η αίτηση πτώχευσης της Χαρτοποιίας Θράκης.

-Ηράκλειο:Επίτιμος δημότης Μινώα Πεδιάδας ανακηρύχθηκε χθες ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αρκαλοχώρι , έκεί που έζησε τα παιδικά του χρόνια.Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης, ενώ παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές του Νομού, δήμαρχοι, ιεράρχες της Κρητικής Εκκλησίας, αρχές και φορείς.

-Πατριάρχης:«Πάνω από όλα είμαι Κρητικός, είμαι Έλληνας. Κι έτσι θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και να ξέρετε πως η καρδιά μου χτυπάει με πολλή αγάπη και ευγνωμοσύνη για τον τόπο που με γέννησε».

-ΝΔ, ΠαΣοΚ, ΔΗΜ.ΑΡ:Αποφάσισαν αλλαγή στον νόμο Ραγκούση για τους παράνομους μετανάστες (η ιθαγένεια να δίνεται στα παιδιά τους σε ηλικία 18 ετών και αφού αποποιηθούν την ιθαγένεια των γονιών τους κι όχι με την γέννηση τους, όπως προβλέπει σήμερα ο νόμος),στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος

-Αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού,μετά το διάλογο που είχε με τους κρατούμενους της ΣΤ’ πτέρυγας ( ανάμεσα τους  ο πρ. υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο ισοβίτης από το το 1973 τέως στρατηγός Νικ. Ντερτιλής, και ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας  στο χώρο της μόδας, Λάκης Γαβαλάς) ο υπουργός  δήλωσε, «Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των κρατουμένων,ο δίαυλος επικοινωνίας τους με το υπουργείου είναι πάντα ανοιχτός» και προανήγγειλε την άμεση ενεργοποίηση του σύγχρονου νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά αλλά και έναν νέο Σωφρονιστικό Κώδικα

-Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:Καταδίκασε την Ελλάδα για την παράνομη, κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων, εθνικοποίηση της κτηματικής περιουσίας των 14 μουσουλμάνων της Θράκης,του νομού Ροδόπης και καθόρισε το ύψος της αποζημίωσης τους σε 37.000 ευρώ για τον καθένα.

-Ισπανία:Δικαστική έρευνα σε βάρος 33 τέως,στελεχών της Bankia για απάτη -Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκεται και ο Ροντρίγκο Ράντο, που έχει διατελέσει διευθυντής του ΔΝΤ, και ήταν επικεφαλής της Bankia.

-Γαλλία: Επιστρέφει στην Ελλάδα από τα επιτόκια που έχει αποκομίσει η Τράπεζα της Γαλλίας από ελληνικό χρέος που διακρατεί, ύψος 754 εκατ. ευρώ,όπως προβλέπεται στον αναθεωρημένο γαλλικό προϋπολογισμό.

-Συρία: Άλλος ένας στρατηγός του Συριακού στρατού αυτομόλησε στις τάξεις των αντικαθεστωτικών μαζί με περίπου 250 αξιωματικούς μεσαίας βαθμίδας, που έχουν αποχωρήσει από τις δυνάμεις του Άσαντ και διέφυγε στην Τουρκία.

-Μ.Βρετανία:  Ο εκδοτικός οίκος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ειδικεύεται στην έκδοση ακαδημαϊκών συγγραμμάτων, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1,9 εκατ. στερλινών,καθώς βρέθηκε ένοχος για «λάδωμα» κυβερνητικών αξιωματούχων στην Κένυα και στην Τανζανία προκειμένου να προμηθευτούν από τον εκδοτικό οργανισμό σχολικά εγχειρίδια για τη δημόσια εκπαίδευση-Η διαφθορά αποκαλύφθηκε κατόπιν ερευνών της Παγκόσμιας Τράπεζας

-Ρώμη:. Μάριο Μόντι και Ανγκελα Μέρκελ ,έδωσαν όρκους πίστης στο ευρώ και δεσμευτίκαν ότι θα αντιμετωπίσουν μαζί την κρίση.

-Μεξικό: Το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα που κέρδισε τις εκλογές κατηγορείται ότι μοίραζε 9.500 προεκλογικές δωροεπιταγές σε χιλιάδες ψηφοφόρους,συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ (70 εκατ. πέσος), με αντάλλαγμα την υποστήριξή τους την ωρα της κάλπης.-Η Εκλογική Επιτροπή του Μεξικό ανακοίνωσε, ότι το 1/3 των ψήφων θα καταμετρηθεί εκ νέου προκειμένου να σταματήσει η έντονη φημολογία για νοθεία.

-ΗΠΑ:Πάνω από 1.4 εκατομμύρια αμερικανικά σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, πέντε ημέρες μετά τις σφοδρές καταιγίδες που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας.-Ορισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα Ανεξαρτησίας κοντά στην Ουάσιγκτον ακυρώθηκαν ενώ οι σηματοδότες παραμένουν εκτός λειτουργίας σε πολλές μεγαλουπόλεις, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος.

04/7/2012

-Γερμανία: Ένοπλος κρατά  αδιευκρίνιστο αριθμό ομήρων  σε σε κατοικία

-Ορεστιάδα  :Στο αυτόφωρο  οδηγούνται ο διευθυντής τελωνείου Έβρου, μαζί με τον τμηματάρχη του δικαστικού τμήματος του τελωνείου  με την κατηγορία , ότι είχαν στήσει παραμάγαζο με μίζες από τους πολίτες που προσπαθούσαν να εκτελωνίσουν προϊόντα  και τα ιδιωτικά τους αντικείμενα .

-Ηράκλειο: Από τις 10.00 το πρωί,4 τόνοι κηπευτικών θα διανεμηθούν από το Εργατικό Κέντρο, προσφορά του Συνεταιρισμού Ιεράπετρας “Ανατολή” και ελαιόλαδο από τις τέσσερις Ενώσεις της Κρήτης την επόμενη εβδομάδα.

-Στρασβούργο:Έπειτα από μήνες συζητήσεων, μαζικών διαδηλώσεων και αντεγκλήσεων στην ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει την Τετάρτη για το μέλλον της ACTA, μιας αμφιλεγόμενης διεθνούς συνθήκης για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, από τη διαδικτυακή πειρατεία μέχρι τα λεγόμενα προϊόντα «μαϊμού»-Όλα δείχνουν  ότι η συνθήκη θα καταψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές και δεν θα εφαρμοστεί από την ΕΕ. –Η Ελλάδα είναι μία από τις 22 ευρωπαϊκές χώρες που υπέγραψαν στις αρχές του έτους τη συνθήκη

-Χ.Ράιχενμπαχ:«Κλειδί» για τη ρευστότητα η πληρωμή χρεών του Δημοσίου προς τον ιδιοτικό τομέα όπου τα «φέσια» του Δημοσίου ανήλθαν στα 6,8 δισ. ευρώ.

-Κτηματολόγιο: Νέα διαδικτυακή εφαρμογή για υπολογισμό τελών

-Τουρκία: Χάκερ χτύπησαν το τουρκικό ΥΠΕΞ και έκλεψαν στοιχεία διπλωματών.

-Αρείου Πάγου: Διαβίβασε στη Βουλή δικογραφίες οι οποίες είχαν μείνει σε εκκρεμότητα λόγω της διάλυσης της Βουλής,  για την διενέργειας βουλευτικών εκλογών και αφορά :

-Η μήνυση της Τζούλιας Αλεξανδράτου κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη για συκοφαντική δυσφήμιση.
– Μηνυτήρια αναφορά της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών κατά του τέως υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη για τη μείωση των αποδοχών τους και την εξομοίωση με το μισθολόγιο των Δημοσίων υπαλλήλων,
-Μήνυση σε βάρος του τέως υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την ανάρτηση στο διαδίκτυο στοιχείων ιατρών που φέρονταν να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις.
-Μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου που είχε υποβάλλει ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στρεφόμενος και κατά παντός υπευθύνου για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και τις περικοπές αποδοχών κ.λπ.

-Χαλυβουργίας Ελλάδος: Εκπρόσωποι των εργαζομένων και της επιχείρησης δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την επαναλειτουργία του εργοστασίου

-Στο άρθρο 99 και ο όμιλος Καρούζος για να ρυθμίσει υποχρεώσεις σε τράπεζες, προμηθευτές και δημόσιοπου που ξεπερνούν τα 80 εκατ. ευρώ

-Στις πιάτσες της Αθήνας εντοπίστηκαν νέες  συνθετικές ναρκωτικές ουσίες«σίσα» και «τάι», που προκαλούν επιθετικότητα .Οι αρμόδιοι αναμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις και την πιστοποίηση της ουσίας προκειμένου να σημάνουν τον συναγερμό και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες του Δικτύου για τα Ναρκωτικά.

-Διήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.-Την Πέμπτη ο Βούλγαρος Πρόεδρος θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και, εν συνεχεία, θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης και επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος ενώ θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

-Θερινές εκπτώσεις από 16 Ιουλίου εώς τις 31 Αυγούστου

-Κούβα:Τρείς νεκροί από την επιδημία Χολέρα

-Αλ Τζαζίρα: Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, που πέθανε το 2004, είχε δηλητηριαστεί με ραδιενεργό πολώνιο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετίασε σε βιολογικά δείγματα που ελήφθησαν από τα προσωπικά αντικείμενα και ενδύματα του Αραφάτ

-Βρετανία:Δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado, της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), συνετρίβησαν την Τρίτη ανοιχτά των βορείων ακτών της Σκοτίας-Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του ενός μαχητικού περισυνελλέγησαν ,ενώ η τύχη του πληρώματος του δεύτερου μαχητικού αγνοείται.

-Πακιστάν: Ανοίγουν οι οδοί ανεφοδιασμού προς Αφγανιστάν για το ΝΑΤ-1,1 δισ.$ αποδεσμεύουν οι ΗΠΑ προς τον πακιστανικό στρατό για τη συμφωνία

-Γαλλία: Νομιμοποιούνται από το 2013 οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών

03/7/2012

–Πανελλαδικές:Από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας ,μπορούν να μάθουν οι υποψήφιοι τις βαθμολογίες τους στα ειδικά μαθήματα-προθεσμία οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου λήγει την Πέμπτη 5 Ιουλίου.

-Παγκόσμια Τράπεζα : Βοήθεια στην Ελλάδα, εφόσον ζητηθεί από την Αθήνα είναι έτοιμη να παράσχει,σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο νέος πρόεδρος του οργανισμού Jim Yong Kim.

-Ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας αναμένεται να θα ορκιστεί το αργότερο ως την Πέμπτη,την ίδια ημέρα θα δεχθεί στο γραφείο του τους κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (EKT). -Ενώ σήμερα Τρίτη έχει προγραμματισμένο ραντεβού στις 16.30 με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.

-Χρυσή Αυγή:Ανοίξε Κοινωνικά παντοπωλεία μόνο για Έλληνες που παρέχουν προϊόντα με χαμηλές τιμές ή ακόμα και δωρεάν στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.

-Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, σχεδόν ομόφωνα (30-5), «έκλεισε οριστικά την πόρτα» στους βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές για αναδρομικές διαφορές αποδοχών.

-Ρόδος: Το Ειρηνοδικείο διέγραψε χρέος 322 χιλ. ευρώ ύστερα από προσφυγή 45χρονης δημοσίου υπαλλήλου, με βάση το νέο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. -Από τις 442.596 ευρώ της συνολικής οφειλής η υπόχρεος καλείται να καταβάλει μόλις 121.200 ευρώ με χρονικό περιθώριο έως τον Ιούλιο του 2014.

-Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις και προσαγωγές αντιεξουσιαστών

-Χανιά:Ακύρωση των “Βενιζέλειων” αγώνων καθώς η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότησή στο Εθνικό Στάδιο, ενώ το ίδιο ετοιμάζτεαι να κάνει και στο Εθνικό Κολυμβητήριο στη Νέα ΧώραΈκοψαν το ρεύμα στο Εθνικό Στάδιο

– Δ. Ελλάδα:Οκτώ προσφορές από 11 επιχειρήσεις ή Κοινοπραξίες κατατέθηκαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων για τις περιοχές Ιωαννίνων, Πατραϊκού Κόλπου και Κατακόλου.

-Ρέθυμνο: Αποκτήσε τη δική του ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιάς – Ρέθυμνο με το νέο πλοίο ELLI T τις CRETAN LINES – Μεταφορικός Ναυτιλιακός Συνεταιρισμός (που ιδρύθηκε το 2009)με δρομολόγια από Πειραιά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 9 το βράδυ και από Ρέθυμνο κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή επίσης στις 9 το βράδυ.-Το ELLI T αποκτήθηκε έναντι 3,4 εκατ. ευρώ, έχει μήκος 141,54 μέτρα, διαθέτει 290 καμπίνες, δέχεται συνολικά 1.100 επιβάτες και 400 οχήματα ενώ αναπτύσσει ταχύτητα 21,5 κόμβους.

-Κύπρος: Τέλος τα δάνεια από Ρωσία-Κίνα
-Κύπρος:Η εν ψυχρώ δολοφονία των πέντε σωματοφυλάκων οι διωκτικές αρχές κάνουν λόγο για υπόθεση κοκαΐνης και Σέχτα Επαναστατών

–Ευρωζώνη:Νέο ρεκόρ ανεργίας 11,1%. -Πάνω από 17,5 εκατ. άτομα χωρίς δουλειά

-Βρυξέλλες:Οι 754 ευρωβουλευτές σε μία ιντερνετική σελίδα epnewshub.eu  -Η εφαρμογή, εκτός από ζωντανή ροή, ομαδοποιεί ανά θέμα, χώρα, κόμμα και καθιστά αναζητήσιμες τις αναρτήσεις των 754 μελών του Σώματος.

-Μ.Bρετανια:Πάνω από δέκα τράπεζες βρίσκονται στο μικροσκόπιο στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν εδώ και καιρό στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ιαπωνία, οι διωκτικές αρχές κατά του οικονομικού εγκλήματος για το τραπεζικό καρτέλ που χειραγωγούσε το διατραπεζικό επιτόκιο Libor, φέρεται να βρίσκεται πίσω από την αιτία που οδήγησε στην παραίτηση του πρόεδρου της Barclay’s

-Μ.Βρετανία:Φόρο μόλις 1% επί των εισοδημάτων τους πληρώνουν χιλιάδες εύποροι πολίτες, χωρίς να παραβούν το νόμο, αφού το αγγλικό φορολογικό σύστημα αφήνει περιθώρια νόμιμης φοροαποφυγής μέσα από διάφορα “φορολογιστικά σχήματα.

-ΗΠΑ: Μαίνονται οι πυρκαγιές στο Κολοράντο-Στους 17 ανέρχονται οι νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα-Οι πύρινες εστίες έχουν προκαλέσει την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και την απανθράκωση περισσοτέρων από 600 κατοικιών.

-Αλαμπάμα :Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών στον κόσμο, η Ευρωπαϊκή Airbus, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κτίσει το πρώτο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ στο Μόμπιλ της Αλαμπάμα και θα αρχίσει να παράγει τύπου Α320, 40 με 50 αεροπλάνα το χρόνο.

-ΗΠΑ:Πρόστιμο $3 δισ. θα πληρώσει η φαρμακευτική GlaxoSmithKline στο πλαίσιο συμβιβασμού με τις αμερικανικές εποπτικές αρχές, καθώς προωθούσε συστηματικά φάρμακα για περισσότερες παθήσεις και συμπτώματα από αυτά που είχε εγκρίνει η FDA

-Γερμανία: Αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών Χάινζ Φρομ,λόγω μια σειρά από ύποπτα «λάθη» της υπηρεσίας του στο πλαίσιο έρευνας για μια συμμορία νεοναζί που πιστεύεται ότι είχε δολοφονήσει τουλάχιστον 10 άτομα,

-Λιβύη:Ελεύθερα αφέθηκαν τα τέσσερα μέλη του προσωπικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC), τα οποία είχαν τεθεί τον Ιούνιο υπό κράτηση.

-Κόσοβο: Η Διεθνής Επιτροπή Επόπτευσης της διαδικασίας ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου, που αποτελείται από 25 χώρες της Δύσης, αποφάσισε να παραχωρήσει πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα στο Κόσοβο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα προετοιμάσει το έδαφος για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

02/7/2012

–ΗΠΑ: Η Αρχιεπισκοπή της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής ανακοίνωσε πως η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότης στις ΗΠΑ θα διαθέσει 160 χιλιάδες δολάρια σε πέντε οργανισμούς και τοπικές Εκκλησίες στην Ελλάδα για την ανακούφιση του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση Ελληνικού λαού.

-Ειρηνοδικείο Αθηνών: Αντισυνταγματικοί και αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και αντίθετη στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας  και ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα, οι δύο μνημονιακοί νόμοι 3833/2010 και 3845/2012 που επέβαλαν μείωση των αποδοχών, των επιδομάτων, κ.λπ. των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα- Παραβιάζεται  ακόμα και το άρθρο 4 του Συντάγματος (περί ισότητας), καθώς έγινε μείωση ίδιου ύψους στις αποδοχές τόσο των υψηλόμισθών όσο και των χαμηλόμισθων.

-Υπάρχει στρατηγική απομόνωσης της Ελλάδας προειδοποιεί ο Π.Ρουμελιώτης,πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

-Εκατομμύρια πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με αλλεπάλληλα φορολογικά «χτυπήματα»Οι φόροι που πρέπει να πληρώσουν σε σύγκριση με πέρυσι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν τετραπλασιαστεί.

-ΙΚΑ:Από σήμερα αρχίζει η νέα απογραφή των συνταξιούχων και ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου2012

-Π.Καμμένος: θΑ  θέσει το ζήτημα εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, καθώς και να φέρει πρόταση νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για τους μετανάστες.

-Η Σύνοδος των Πρυτάνεων καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καμία καθυστέρηση στην αλλαγή του Ν. 4009/11 αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν τα Πανεπιστήμια.

-Σκόπια: Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν ηγέτης του κόμματος VMRO, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι ΣΕ ΒΙΒΛΊΟ ΤΟΥ αποκαλεί τους Σλάβους των Σκοπίων ως τους μεγαλύτερους παραχαράκτες της ιστορίας των Βαλκανίων…

-Για τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, αναφέρει, ότι είχε άμεση σχέση με το Λευκό Οίκο και την Ουάσιγκτον, από όπου ελήφθησαν οι εντολές για την εισβολή του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο.

-Κύπρος:Με δύο κλιμάκια η τρόικα στη Λευκωσία από σήμερα

-EURO 2012: Η Ισπανία για τρίτη φορά  στέφεται  Πρωταθλήτρια Ευρώπης

-Στο κλείσιμο πέντε εργοστασίων της στην Ευρώπη θα προχωρήσει ως το τέλος του έτους η κατασκευάστρια επαγγελματικών οχημάτων Iveco – θυγατρική της Fiat-Η απόφαση  θα αφορά συνολικά 1.075 εργαζόμενους,

-Μεξικό: Ο Ενρίκε Πένιε Νιέτο φαίνεται να κερδίζει, με μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τα exit polls τις εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου, την ανανέωση του Κογκρέσου, την ανάδειξη κυβερνητών σε έξι πολιτείες και δημάρχου της πρωτεύουσας.

29/6/2012

– Η κυρία με το μαύρο τζιπ που που παρέσυρε και σκότωσε τον νεαρό  Πάνο Δούρο ( εγγονός του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας Dur) είναι η σύζυγος του νέου υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη!

-ΔΕΗ: Mε τοκογλυφικό επιτόκιο 11,9%(!) δανείστηκε για τα 150 εκατ. ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα.

-Έφυγε από τη ζωή Ο Νέστορας Μάτσας, σε ηλικία 82 χρόνων βραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας 35 βιβλίων. Ηταν ο πρώτους δημιουργούς ντοκιμαντέρ για τον παραδοσιακό μας πολιτισμό.Υπηρξε ακόμα επισκέπτης καθηγητής σε ξένα πανεπιστήμια και στα επιμορφωτικά σεμινάρια της ΕΣΗΕΑ. -Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 11 το πρωί, από το Νεκροταφείο Καισαριανής.

-Κιλκίς: Προσπάθησαν να «ξηλώσουν» μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ 15 τόνων-Δύο άντρες εργάτες σε κατασκευαστική εταιρεία συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω

-Εθνική Τράπεζα: Νέος πρόεδρος ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς

– Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Καταδίκασε την Ελλάδα,καθώς δεν ανέκτησε εμπρόθεσμα τις κρατικές ενισχύσεις, που κατά παράβαση του κοινοτικού Δικαίου έδωσε το Δημόσιο στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ. Παράλληλα, την καταδίκασε και για μη εμπρόθεσμη παροχή στις Βρυξέλλες των σχετικών με την υπόθεση πληροφοριών.

– ΟΟΣΑ- Έκθεση της για την Ελλάδα :Η κυβέρνηση Παπανδρέου κάλυψε Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία που λειτουργούσε ως πράκτορας της Deutsche Telecom των Γερμανών στα Σκόπια-Βαρύτατες ευθύνες ρίχνει και στους  υπουργούς  Γ.Παπακωνσταντίνου(οικονομικών  ) και Χ. Καστανίδη (δικαιοσύνης).
-Η υπόθεση έφτασε στις Αμερικανικες αρχές οι οποίες ενημέρωσαν επίσημα τον Απρίλη του 2010 την Ελληνική κυβέρνηση καλώντας την να ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, ωστόσο ο κ. Παπανδρέου δεν άνοιξε καν τον φάκελλο.

– ΕΕ:Στη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απ’ ευθείας μέσω των ταμείων στήριξης, χωρίς να προσθέτει επιπλέον βάρη στο χρέος της χώρας, περνώντας από τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών,συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

-Ρομάνο Πρόντι:« Απαιτείται κοινή ευρωπαϊκή Αρχή»«Να διαπραγματευτούν όλοι για την Ελλάδα που είναι πέρα από τα όρια της φτώχειας, και με αυτή την πολιτική, αν συνεχιστεί έτσι, όλη η Ευρώπη θα γίνει Ελλάδα».

-Ανοίγει τις πύλες του στο κοινό την Κυριακή 1η Ιουλίου το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της νεότερης Ιστορίας της χώρας.-θα λειτουργεί την πρώτη και την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα ,από τις 11.00 ως τις 16.00μ.μ , παρέχοντας την ευχέρεια στους πολίτες να ξεναγούνται στους χώρους

-ΗΠΑ:Υπέρ του νόμου Ομπάμα για την περίθαλψη τάχθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο, δίνοντας ώθηση στον Αμερικανό πρόεδρο στο δρόμο για την επανεκλογή του, το Νοέμβριο-Ο νόμος προβλέπει την υποχρέωση κάθε Αμερικανού να αποκτήσει ασφάλιση πριν από το 2014, αλλιώς θα τους επιβάλλεται πρόστιμο, σε μία χώρα όπου 32 εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται οποιασδήποτε κάλυψης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

28/6/2012

–Θεσσαλονίκη:Χωρίς ταξί  από τις 12 εώς τις 3 θα μείνει η πόλη σήμερα η Θεσσαλονίκη,αντιδρώντας στην πρόθεση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να αλλάξει  τον υφιστάμενο νόμο και να συνενώσει όλες τις έδρες του νομού Θεσσαλονίκης.

-Μετρό Θεσσαλονίκης:Ανακοινώθηκαν 25 απολύσεις στους εργαζόμενους που πραγματοποιούν αρχαιολογικές ανασκαφές

-Βουλή: Στις 10:00 θα τελεστεί η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που εξελέγησαν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.-Την Παρασκευή, θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής

-Σύνοδος Κορυφής για το μέλλον του ευρώ-Υπό πίεση η Ευρώπη καλείται να αποφασίσει για την αντιμετώπιση της κρίσης

-Ευρωπαϊκή Ένωση: Από την 1η Ιουλίου,πλήρη εφαρμογή εμπάργκο στο Ιρανικό πετρέλαιο,απορρίπτοντας τις εκκλήσεις της Ελλάδας για πιθανή εξαίρεσή της προκειμένου να διευκολυνθεί λόγω των οικονομικών της προβλημάτων.-Τα ΕΛΠΕ βρίσκονται σε αναζήτηση 30.000 τόνων αεροπορικών καυσίμων για παράδοση στο διάστημα 5 έως 12 Ιουλίου.

-Iταλία  Πέρασαν οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μόντι στα εργασιακά
-Ρώμη:Για άλλη μία φορά απαλλάχτηκε λόγω παραγραφής ο πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την υπόθεση της φοροδιαφυγής που αφορούσε δικαιώματα ταινιών

-Γερμανία:Το 40% των μαθητών δεν πιστεύει ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ της δικτατορίας της ναζιστικής Γερμανίας και της δημοκρατικής Γερμανίας -Σε γενικές γραμμές, οι πολιτικές και ιστορικές γνώσεις πολλών μαθητών είναι περιορισμένες, σύμφωνα με μελέτη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου.
-Η μελέτη διεξήχθη στα κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Βαυαρίας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και σε δύο ανατολικά κρατίδια, τη Θουριγγία και τη Σαξονία-Άνχαλτ. Ερωτήθηκαν μαθητές της 9ης και της 10ης τάξης, ηλικίας 14 και 15 ετών.

-Κύπρος: Το ΔΝΤ έλαβε πρόσκληση από τις αρχές να συμμετάσχει στην εξωτερική οικονομική βοήθεια για τον περιορισμό των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία»

-Βρετανία: Η Βασιλική Εταιρεία Χημείας προσφέρει χρηματικό έπαθλο σε όποιον καταφέρει να δώσει απάντηση σε μια από τις παλαιότερες «σπαζοκεφαλιές»: γιατί το ζεστό νερό παγώνει ταχύτερα από το κρύο; Το φαινόμενο απασχολεί εδώ και αιώνες
επιστήμονες ακόμη και φιλοσόφους χωρίς μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί η απάντηση. Όποιος καταφέρει να απαντήσει πειστικά θα λάβει 1.250 ευρώ. -οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουλίου για να καταθέσουν τις θεωρίες τους.

-ΗΠΑ-:Από την 1η Ιουλίου το εμπόριο και η κατανάλωση του εκλεκτού εδέσματος φουαγκρά (λιπαρό συκώτι χήνας (ή πάπιας) , στην Καλιφόρνια θα τιμωρείται με πρόστιμο 1.000 δολαρίων (800 ευρώ)

Βραζιλία: Πρωτοποριακός τρόπος -κίνιτρο σωφρονισμού των κρατουμένων,”διάβασε ένα έως και 12 βιβλία (λογοτεχνικά, φιλοσοφικά, επιστημονικά ή κλασσικά έργα), με ένα ανταποδοτικό σύστημα που σημαίνει έως και 48 ημέρες φυλάκισης λιγότερες ανά έτος ποινής.”Με αυτό τον τρόπο ένας κατάδικος θα μπορεί να βγει από τη φυλακή πιο μορφωμένος και με διευρυμένη θεώρηση του κόσμου»

-Ο γερμανικός tour operator FTI, απέκτησε 85% της εταιρίας διαδικτυακών κρατήσεων Youtravel από τον Έλληνα ιδρυτή τον   Γιάννης Κεντ ,όποιος θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...