Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣελιδοδείκτης ενημέρωσηςΕνημερωτική ματιά στην...

Ενημερωτική ματιά στην Ελλάδα και τον κόσμο

29/09/2015

president China- GR– Νέα Υόρκη: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  έχει 3 λεπτά συνάντηση και στα όρθια τα είπανε με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πλανητάρχης προς τιμήν των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

-Ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αλβανίας Ε.Ράμα και με τον πρόεδρο Κίνας Σι Τζιπίνγκ,οποίος προσκάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη χώρα του μέσα στο 2015
– Σήμερα θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Κορυφής υπό την προεδρία Ομπάμα για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του ISIL- θα συναντηθεί με το Γ.Γ ΟΗΕ Ban Ki-moon – με την Ελληνική ομογένεια σε δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού, και της ελληνικής αντιπροσωπείας από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο-Την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

– Την προσωρινή αναστολή του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στη Ραφήνα ζητά με έγγραφό του προς τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής

– Σε 2+1 φάσεις η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών- Πρώτα η κάλυψη του σεναρίου solvency και μετά τα κόκκινα δάνεια. Στο ενδιάμεσο η υλοποίοηση των capital action plans

– Πρόσω ολοταχώς για την πώληση του 99% της Finansbank βρίσκεται, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να καλύψει ένα μέρος των αυξημένων κεφαλαιακών της αναγκών,

– Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος για τα εξοπλιστικά,προμήθεια οπλικών συστημάτων Eriey της Ericsson,αντισταθμιστικά των Leopard ΙΙ, ενώ η Εισαγγελία Διαφθοράς μελετά και την προμήθε γερμανικών αρμάτων μάχης.

– Από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου,τέλος ο μειωμένος ΦΠΑ (σε πρώτη φάση) στα νησιά σε Ρόδο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη,ενώ ως το καλοκαίρι 2016 και σε όλα τα νησιά θα ισχύσουν οι συντελεστές 6%, 13% και 23% που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα.

Υπ.Εσωρεικών:-Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, σε μισθολόγιο 10%- επιδόματα -κινητικότητα- νέο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων, από προϊσταμένους, υφισταμένους και τους πολίτες- ενοποίηση των αριθμών ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Αστυνομική ταυτότητας

-Θεσσαλονίκη: Ξανά στο εδώλιο σήμερα ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την υπόθεση της «Παγίας Προκαταβολής» του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία κατηγορούνται ακόμα , ο τέως γ. γ του δήμου Θ πουείναι έγκλειστος στις φυλακές,3 πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών και 11 δημοτικοί υπάλληλοι, για απιστία , της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

– Γενοκτονία πουλιών: Περίπου 700.000 αποδημητικά πτηνά σκοτώνονται παράνομα κάθε χρόνο περνώντας από την Ελλάδα, εκτιμά η οργάνωση BirdLife International. Σε όλη τη Μεσόγειο, ο απολογισμός φτάνει τον αστρονομικό αριθμό των 25 εκατ.πτηνών- η Ελλάδα στην 6η θέση των μεσογειακών χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά παράνομης θανάτωσης πουλιών με όπλα,παγίδευση με ξόβεργες, δίχτυα, ηχομιμητικές συσκευές, δηλητηριασμένα δολώματα ,σκοτώνοντας τρυγόνια, καρδερίνες -Στην δε Κύπρο ,2 εκατομμύρια τσίχλες, κοκκινολαίμηδες και απειλούμενα πτηνά πιάστηκαν παράνομα με δίχτυα και ξόβεργες και κατέληξαν σε ταβέρνες που επιμένουν να σερβίρουν το πιάτο της ντροπής.

– Ιμβρος: Επαναλειτουργεί το Γυμνασίου – Λυκείου, έπειτα από μισό αιώνα νεκρικής ανακαινίστηκε, ανοικοδομήθηκε εκ βάθρων με τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχείο , της Ομογένειας και κυρίως των συλλόγων των Ιμβρίων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη-οι εκπαιδευτικοί Β/θμίας Εκπαίδευσης είναι από την Ελλάδα με απόσπαση , ενώ ο διορισμός του λυκειάρχη από τις τουρκικές Αρχές, οι οποίοι θα στελεχώσουν το νέο ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Ίμβρου., όπου έχουν κάνει εγγραφή σε πρώτη φάση 8 μαθητές από 5 οικογένειες που επανεγκαταστάθηκαν στην Ίμβρο.

– Βουλγαρία: Φίλτρα στις καμινάδες των οικιών και προτροπή προς τα νοικοκυριά να χρησιμοποιούν οικολογικά υλικά για τη θέρμανσή , μέτρο του βουλγαρικό υπ.Περιβάλλοντος, για τη μείωση των εκπομπών βλαβερών ουσιών , εν όψει του χειμώνα- υπεύθυνοι θα είναι οι δήμαρχοι και σε περιπτώσεις που δεν πληρούνται τα κριτήρια θα επιβάλλουν πρόστιμο μέχρι και 5.000 λέβα( περίπου 2.550€)

-Γερμανία:Οι Γερμανοί πολιτικοί επιδιώκουν το διαχωρισμό των αιτούντων άσυλο με βάση τη θρησκεία τους, με αποτέλεσμα οι αλλεπάλληλες μαζικές συγκρούσεις στα διάφορα κέντρα ασύλου μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων..

-Φιλανδία: Διαδηλωτές κατά των αιτούντων μεταναστών για άσυλο, πέταξαν πέτρες & πυροτεχνήματα σε λεωφορείο γεμάτο με πρόσφυγες, που έφθασαν σε κέντρο υποδοχής-περίπου 40 διαδηλωτές, φορούσαν λευκό χιτώνα, όπως οι Κου Κλουξ Κλαν στις ΗΠΑ, κυμάτιζαν φινλανδική σημαία και φώναζαν υβριστικά προς το λεωφορείο- σε άλλο κέντρο πέταξαν βόμβα μολότοφ- Τις τελευταίες ημέρες, πάνω από 500 πρόσφυγες ανά ημέρα διασχίζουν τα σύνορα Φινλανδίας, κοντά στον αρκτικό κύκλο, μετά από μια μακρά διαδρομή μέσα στη Σουηδία.

-Τουρκία: Επιδρομή αστυνομίας σε κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων DİHA ,στην πόλη Ντίτσλε -Συνελήφθησαν 32 δημοσιογράφοι, οι οποίοι εκτός από το κουρδικό πρακτορείο εκδίδουν και εφημερίδα στην κουρδική γλώσσα και υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα της κουρδικής κοινότητας ‘Kürdi Der’.

-«Hurriyet», Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Α.Νταβούτογλου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ,ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθούν κέντρα στο έδαφός της Τουρκίας για την υποδοχή και καταγραφή των μεταναστών «είπαμε ότι αυτό που ζητούν οι Ευρωπαίοι δεν θα γίνει στην Τουρκία, κέντρο υποδοχής εμείς δεν κάνουμε».

-Δαμασκός: Εγχώριες πηγές αναφέρουν ότι ισραηλινά στρατιωτικά φορτηγά μεταφέρουν όπλα σε τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στα υψώματα του Γκολάν», προκειμένου να διαπράξουν επιθέσεις στο συριακό στρατό,κυρίως στα σύνορα με την Ιορδανία, όπου πηγαίνουν να τα παραλάβουν οι αντάρτες.

mekka-Σαουδική Αραβία: Οι πάνω από 700 νεκροί μουσουλμάνοι προσκυνητές στη Μέκκα, σαν σκουπίδια, αντιμετωπίστηκαν –η πολιτική άμυνα με έλλειψη σεβασμού προς τους νεκρούς συσσωρεύει τους νεκρούς σε στοίβες σαν τα σκουπίδια, χωρίς καν να προβεί σε αναγνώριση των θυμάτων που ποδοπατήθηκαν, ενώ άλλοι 800 περίπου προσκυνητές δεν έχουν δώσει σημεία ζωής και οι περισσότεροι από αυτούς είναι από το Ιράν.

Putin-Obama-ΗΠΑ: Συμφωνία Ομπάμα – Πούτιν για συνομιλίες των στρατιωτικών επιτελείων τους να έρθουν σε συνομιλίες για να αποφύγουν τη σύγκρουση σε πιθανές επιχειρήσεις στη Συρία – Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να διερευνήσουν τις πιθανότητες για πολιτική λύση στη Συρία, αλλά διαφώνησαν για το μέλλον του Σύρου προέδρου Μπάσαρ Αλ Άσαντ.

-Ο Σλάβοσκοπιανός πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι, κατά την επίσκεψή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, σε δείπνο της οργάνωσης «Makedonski 2025» όπου είχε προσκληθεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ George W. Bush, του απένειμε την τιμητική διάκριση του «Τάγματος της Δημοκρατίας» της πΓΔΜ,για στην αναγνώριση της σλάβικης χώρας ως «Μakedonski»

nasa-aris– NASA :παρουσίασε τις ισχυρότερες μέχρι σήμερα ενδείξεις για την εποχική ροή υγρού νερού στον Άρη , που αναπτερώνει τις ελπίδες για ανακάλυψη μικροβιακής ζωής.

-Καλιφόρνια: O 17χρονος τίγρης Φοίβος ,από το ζωολογικό κήπο Τρικάλων που στάλθηκε για θεραπεία σε καταφύγιο άγριας ζωής στο Σαν Ντιέγκο έπειτα από μακρά επιδείνωση της υγείας του υποβλήθηκε σε ευθανασία- Ο Φοίβος γεννήθηκε στην αιχμαλωσία και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του σε ένα ιταλικό περιοδεύον τσίρκο


TSIPRAS-OHE-28/09/2015

– Νέα Υόρκη:Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους ως μια διεθνή πρόκληση, στο επίκεντρο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015

– Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός,» η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των τριών επικαλυπτόμενων κρίσεων, οικονομικής ,ασφάλειας, και προσφυγικής κρίσης- Θα προωθήσουμε με συνέπεια και θα υποστηρίξουμε όλες τις προσπάθειες για ένα παγκόσμιο και ευρωπαϊκό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα, που θα ευνοεί την ανάπτυξη»…

– Η σημερινό ατζέντα του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα περιλαμβάνει :Διμερείς συναντήσεις με τους προέδρους Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Κίνας και της Αιγύπτου, και το βράδυ από τις 19:00-22:00, ο Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στη δεξίωση που παραθέτει ο πρόεδρος τωνΗΠΑ,  Μπαράκ Ομπάμα προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

tsipras -clinton-Για «επενδύσεις τώρα και όχι σε μελλοντικό χρόνο» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε συζήτηση με τον πρώην πρ.των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη

-Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την επομένη, 2 Οκτωβρίου.

– Κεφαλονιά: Προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων στο νησή

-Υπηρεσία Πίστωσης & Πλούτου: Ο νέος δημόσιος φορέας για ευάλωτους δανειολήπτες-«ο δανειολήπτης που θέλει να ρυθμίσει το δάνειο του ή να συνάψει σύμβαση για νέο, θα μπορεί να απευθύνεται στην Υπηρεσία αυτή , η οποία θα βαθμολογεί τη δανειοδοτική του ικανότητα. Με αυτό το βαθμό θα απευθύνεται στην τράπεζα, η οποία δεν θα μπορεί να αμφισβητεί για παράδειγμα τη δυνατότητα»- Σε συνέντευξη του ο υπ. Οικονομίας Γ.Σταθάκης σημειώνει ότι “το σχετικό θεσμικό πλαίσιο θα είναι έτοιμο μέχρι το Νοέμβριο

-ΝΔ: Παρών στην κούρσα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας δίνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

– Αρχιεπισκοπή Αθηνών :Την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, προκάλεσαν οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπ. Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, περί απλοποίησης της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν. «Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει -Να μην ακούμε ανοησίες για τα Θρησκευτικά», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

-Καταλονία: Νίκη των «αυτονομιστών» με απόλυτη πλειοψηφία στις τοπικές εκλογές, για την ανεξαρτησίας της Καταλονίας,- που θα ανακηρύξουν μονομερώς μέσα σε 18 μήνες, κάτι που η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας θα εμποδίσει δικαστικά επειδή το ισπανικό σύνταγμα δεν το επιτρέπει την ανεξαρτησία μιας περιφέρειας.

– Γαλλία :Ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία κατά των τζιχαντιστών

-VW: – Η Κομισιόν ήξερε από το 2013 την απάτη στα VW- Το ερευνητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε προειδοποιήσει από το 2013 τις υπεύθυνες υπηρεσίες, ότι υπήρχαν λογισμικά που αλλοιώνουν τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα, χωρίς, να αναλάβουν δράση για περαιτέρω ελέγχους, ούτε το πρώθησαν στα ανώτερα κλιμάκια της Κομισιόν, κινώντας τις κατάλληλες νομικές διαδικασίες.

-Φρανκφούρτη:Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέστειλε την αγορά τιτλοποιημένων δανείων που βασίζονται σε στοιχεία ενεργητικού της Volkswagen, καθώς εξετάζει τις οικονομικές συνέπειες του σκανδάλου που έχει πλήξει τη μεγαλύτερη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

-Ισπανία: Πλωτές φάρμες στη θάλασσα για την επίλυση του επισιτιστικού προβλήματος στο μέλλον, από ισπανική εταιρία το η ” Smart Floating Farms» 2,04 τετραγωνικά χιλ/μέτρα για ιχθυοκαλλιέργειες και υδροπονικές καλλιέργειες-οι πλωτές φάρμες, θα είναι δεμένες στον πυθμένα θαλασσών, ποταμών ή λιμνών, θα μπορούν να παράγουν 8 τόνους λαχανικών και 1,5 τόνους ψαριών ετησίως ,ενώ φουσκωτοί κυματοθραύστες θα παρείχαν προστασία από την κακοκαιρία

– Αφγανιστάν: Πολύνεκρη επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο όχημα σε ποδοσφαιρικό αγώνα

-Αυστραλία: Η ειδυλλιακή παραλία στο Ίνσκιπ Πόιντ, στο Κουίνσλαντ,που προσελκύει κατασκηνωτές και φυσιολάτρες ξαφνικά τεράστια τρύπα άνοίξε, παρέσυρε σκηνές , τροχόσπιτα, μικρά οχήματα και άλλα υπάρχοντά τους.- το σημείο εκείνο της παραλίας βρίσκεται περίπου τρία μέτρα κάτω από το νερό. Η θάλασσα «κατάπιε» περίπου 150 μέτρα από το μήκος της παραλίας

lesbos25/09/2015

-Λέσβος: 1200 μετανάστες από το Αφγανιστάν, νέοι άνδρες και μερικές γυναίκες. με 24 βάρκες έφθασαν χθες στο νησί από την Τουρκία-η κάθε βάρκα είχε περίπου 50 άτομα.

– Στις 11.00 π.μ , το πρώτο νέο υπουργικό συμβούλιο,υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

– Υπ.Οικ: Ξεκαθαρίζει ,ότι «δεν θα προστεθεί κανένας νέος φόρος»(άλλωστε ποίος μπορεί να τα πληρώσει)-προαναγγέλλει θετικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και στο  ΕΝΦΙΑ.

– Τσουχτερότερο φόρο στο τσίπουρο και την τσικουδιά ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα.

– ΟΤΕ & Cosmote: Προς κοινή εμπορική ονομασία προχωρούν – Το λανσάρισμα του κοινού εμπορικού σήματος θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

— ΔΝΤ: Στο 1 τρισ. ευρώ ανήλθαν το 2014 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση- τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ξεπερνούσαν το 40% στην Κύπρο και το 35% του συνόλου στην Ελλάδα., σύμφωνα με έκθεση του Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τα «κόκκινα» δάνεια

-Βουλγαρία οργάνωσε την πρώτη πτήση αναγκαστικής απομάκρυνσης παράνομων μετανάστών (όχι πρόσφυγες) μαζί με την Frontex- το αεροσκάφος πραγματοποίησε πτήση από τη Σόφια στο Ισλαμαμπάντ μετέφερε 36 Πακιστανούς που συνελήφθησαν σε Βουλγαρία, Ολλανδία, Ισπανία και Αυστρία,οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να επιστρέψουν εθελοντικά στις πατρίδες τους-Εταίροι στην επιχείρηση αυτή της αστυνομίας ήταν η Ολλανδία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Γερμανία και η Πολωνία.

– Γαλλία: Δεν θα δεχθεί πάνω από 30.000 πρόσφυγες τα επόμενα 2χρόνια, όπως έχει δεσμευτεί, Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, «Αυτοί των οποίων οι αιτήσεις απορρίπτονται, θα πρέπει να γυρίσουν στα σύνορα» σημείωσε.

– Γερμανία: €670 μηνιαίως ανά πρόσφυγα από το ομοσπονδιακό ταμείο- θα διατεθούν 500 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών και 350 εκατομμύρια ευρώ για την φροντίδα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

– Πολωνία: Αλλάζει πολιτική και χτίζει καταυλισμούς για 7.000 αιτούντες άσυλο Σύρους και Αφρικανούς πρόσφυγες κοντά στο Καλίνινγκραντ, σύνορά ρωσίας, εντός της ΕΕ

-Ισπανία:Δικαστήριο της Μαδρίτης που ερευνά την υπόθεση της φοροδιαφυγής που φέρεται να διέπραξε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ροδρίγο Ράτο,και πρώην αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης πάγωσε περιουσιακά στοιχεία ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της σύνταξης που λαμβάνει από το ΔΝΤ.

-Γερμανία: Η Volkswagen θα αρχίσει σήμερα να κατονομάζει πρόσωπα που ευθύνονται για τη χειραγώγηση των τιμών εκπομπών ρύπων. –στο μεταξύ ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Audi και ο αρχιμηχανικός της Porsche’s , δύο κορυφαίες προσωπικότητες του ομίλου VW απολύθηκαν!
-Μετά την VW και oι BMW, Οpel, Porsche, Audi στην απάτη με τους χαμηλούς ρύπους σε μηχανές diesel και σε όλη την Ευρωπαϊκή αγορά όπου κυκλοφορούν

– Ρωσία:Στο προσκήνιο  ξανά η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας των Ρομανόφ, το 1918, με  απόφαση της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας και  τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για περαιτέρω γενετικές εξετάσεις- οι ρωσικές Αρχές προχώρησαν σε εκταφή του τσάρου Νικόλαου Β’ – του τελευταίου της Ρωσίας  και της τσαρίνας Αλεξάνδρας, ωστε να διαπιστωθεί εάν όντως πρόκειται για τα δικά τους λείψανα.- Εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά ,τότε όλα τα λείψανα θα επαναταφούν στον Καθεδρικό Ναό Πέτρου και Παύλου, στην Αγία Πετρούπολη.

– Σαουδική Αραβία:Τουλάχιστον 717 έφτασαν οι νεκροί προσκυνητές ,από ποδοπάτημα στην περιοχή της Μέκκας και 805 οι τραυματίες, μέχρι στιγμής- ο υπ. Υγείας της χώρας απέδωσε την τραγωδία στην έλλειψη πειθαρχίας.

– Περού: Λόγο ελλείψει αστυνομίας και ενός δικαίου δικαστικού συστήματος, οι πολίτες πήραν το νόμο στα χέρια τους ,   αναγκάζονται οι ίδιοι να συλλαμβάνουν και κατόπιν να τιμωρούν (κατά το δοκούν…) τον κάθε επίδοξο εγκληματία- η δε κατάσταση εκτροχιάστηκε επικίνδυνα ,πχ:οι μικροεγκληματίες ξεγυμνώνονται και μαστιγώνονται δημόσια,άλλους ταΐζου με καυτερές πιπεριές,άλλοι γυμνοί πάνω από μυρμηγκοφωλιές, με τα μυρμήγκια να δαγκώνουν τα γεννητικά τους όργανα.

-ΗΠΑ: Στην 11η ετήσια σύνοδο του Ιδρύματος Μπιλ, Χίλαρυ και Τσέλσι Κλίντον  θα  παραβρεθεί και  ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, (26-29 Σεπτεμβρίου),αλλά  και η Γιάννα Αγγελοπούλου στην Νέα Υόρκη,

– Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συνομιλήση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν τη Δευτέρα, κατά την τριήμερη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη

– Ουάσινγκτον:Από το βήμα του αμερικανικού Κογκρέσου, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε την κατάργηση της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο

– Καλιφόρνία: Δεν ανήκουν στην Warner τα δικαιώματα του «Happy Birthday», αποφάσισε δικαστήριο του Λος Άντζελες – Το «Happy Birthday», που γράφτηκε τον 19ο αιώνα , αρχικά για τους παιδικούς σταθμούς ,με τίτλο «Good Morning to All», στην συνεχεία μεταφράσθηκε σε τουλάχιστον 18 γλώσσες.
:

armataagogos gr-24/09/2015

-Με εντολή υπουργό Εθνικής ‘Άμυνας Πάνος Καμμένος,Αρματαγωγό του Στόλου αποπλέει από το Βόλο για τη Σκόπελο που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μεταφέροντας βαρέα μηχανήματα του Μηχανικού συνοδεία αρμοδίων αξιωματικών υπαξιωματικών και οπλιτών για να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες από τις ισχυρές καταιγίδες το βράδυ της Τετάρτης.

– Θεσσαλονίκη: Κανονικά κυκλοφορούν από σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

– Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Δημήτρης Καμμένος, λίγο μετά την ορκωμοσία για να υπάρξει -όπως αναφέρει- «ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης» Σε δήλωσή του επιμένει ότι έχει πέσει θύμα hacking και προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων.- Η θέση του θα καλυφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Παναγιώτη Σγουρίδη.

– Το τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ ,ζητά την παραίτηση και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη,που διετέλεσε υφυπουργός Υγείας του 2012 με υπ. τον Ανδρέα Λοβέρδο και κάνει αναφορά στην υπόθεση με τις οροθετικές.

– Βούρκωσε η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της Ομιλίας ,στην συνεδρίασης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στη Βουλή.

– ΣτΕ: Συνταγματική η μείωση των αποδοχών των έμμισθων δικηγόρων, που απασχολούνται στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και στην τοπική αυτοδιοίκηση.-Απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς τους

-ΕΕ: Aπόλυτη ανάγκη ελέγχου των εξωτερικών συνόρων -Στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να στηρίξουν τις τρεις χώρες (Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία), που δέχονται το μεγάλο κύμα των προσφύγων, αλλα και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τον ΟΗΕ που περιθάλπουν τέσσερα εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες στην περιοχή. Χρηματοδοτική στήριξη θα δοθεί επίσης στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (ΠΓΔΜ, Σερβία).

-Για την Ελλάδα και Ιταλία συμφωνήθηκε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα είναι έτοιμα και θα λειτουργήσουν τα κέντρα καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα και την Ιταλία, όπου ι θα γίνεται και το «φιλτράρισμα» μεταξύ των πολιτικών και των οικονομικών προσφύγων – οι τελευταίοι θα οδηγούνται πίσω στις χώρες τους, ενώ όσοι χαρακτηρίζονται πρόσφυγες θα διαμοιράζονται σε όλες τις χώρες με βάση και τις αποφάσεις μετεγακατάστασης που λήφθηκαν.

-Γερμανία: Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) της Volkswagen υπέβαλε ο Mάρτιν Βίντερκορν, εν μέσω του σκανδάλου που συνταράσσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.- Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Βίντερκορν ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για την υπόθεση χειραγώγησης των στοιχείων εκπομπής ρύπων.- Έρευνα για το σκάνδαλο της Volkwagen άρχισε και η γερμανική δικαιοσύνη

– Μοοdy’s: Υποβάθμισε επτά τράπεζες της Γαλλίας
– Ο ποδηλάτης Κένι Μπιλέι διασχίζει με το ποδήλατό του ένα σχοινί, πάνω από γκρεμό των γαλλικών Άλπεων σε υψόμετρο 2.700 μέτρων και στέφθηκε από επιτυχία

– Αλβανία- Οι ελληνικές αρχές στο μεθοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής( Καστοριά), με την Αλβανί (πλέον με πιο αυστηρά μέτρα έλεγχου)δεν επέτρεψαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος εκατοντάδες Αλβανούς, ούτε τους συγγενείς των Αλβανών που εργάζονται και ζούνε στην Ελλάδα, πρέπει να έχουν πρωτότυπα έγγραφα εγγυήσεων πρόσκλησης και για τόπο διαμονής – παραμονής τους στην Ελλάδα και όχι μια φωτοκόπια άγνωστης προέλευσης ως αποτέλεσμα το χάος και η μεγάλη ουρά αυτοκινήτων

-Νορβηγία: Ο μεγαλύτερος δωρητής παγκοσμίως για την προστασία των τροπικών δασών, Επιβραβεύει τη Βραζιλία με ένα δισ. δολάρια για τη διατήρηση των δέντρων του Αμαζονίου-θα καταβάλει την τελευταία δόση, ύψους 100 εκατομμυρίων, από την υπόσχεση της προς τη Βραζιλία , κατά τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, τον Δεκέμβριο

-Ρωσία: Το μεγαλύτερο τζαμί στην Ευρώπη άνοιξε με επίσημη τελετή στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Παλαιστίνιου ηγέτη, Μαχμούντ Αμπάς-Το ζαμί έχει έκταση 16 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας και μπορεί να φιλοξενήσει 10.000 πιστούς-Στη Μόσχα όπου ζουν περίπου 2 εκατ. Μουσουλμάνοι υπάρχουν 4 μουσουλμανικά τεμένη

– Οξφόρδη:Το πρώτο τσιπ μνήμης που αποθηκεύει μόνιμα τα δεδομένα με φως παρουσιάστηκε από διεθνή ερευνητική ομάδα με την προοπτική να δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη οπτικών υπολογιστών, καθώς πολλοί πιστεύουν σήμερα ότι το φως θα αντικαταστήσει τελικά το ηλεκτρικό ρεύμα στους υπολογιστές του μέλλοντος

-ΗΠΑ: – Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την προσεχή εβδομάδα.- κατέθεσε σχετικό αίτημα , ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Ελλάδα μέσα στο Νοέμβριο.

– Εκλάπησαν σε κυβερνοεπίθεση δακτυλικά αποτυπώματα 5,6 εκατομμυρίων υπαλλήλων του κράτου

-Τέξας: 80χρονός , έφτιαξε ένα πρωτότυπο τρενάκι με βαρέλια ως βαγόνια για να διασκεδάζει τα αδέσποτα τετράποδα που μαζεύονται στην γειτονιά του
https://youtu.be/ut5skOJwAoM

skopelos223/09/2015

-Βιβλική καταστροφή στην Σκόπελο από την κακοκαιρία  που σάρωσε επί τρεις ώρες όλο το νησί-απαιτείται  άμεσα  η συνδρομή της Πολιτείας!

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στις 10:30 το πρωί ,αποτελείται μαζί με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο, 45 μέλη (15 υπουργοί, 16 αναπληρωτές υπουργοί και 12 υφυπουργοί).

– ΣτΕ: Νόμιμα τα προεδρικά διατάγματα για την ανασύσταση και μετονομασία των υπουργείων

– Στην κατάληψη  πρώην φοιτητικής λέσχης του πανεπ. Αθηνών προχώρησαν οι Αντιεξουσιαστιές για την στέγασης προσφύγων

-ΕΕ: Εγκρίθηκε χωρίς ομοφωνία το σχέδιο μετεγκατάστασης 120.000 προσφύγων από Ελλάδα & Ιταλία σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.-Κατά ψήφισαν Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία , η οποία θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

-Θεσσαλονίκη: Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ , δεν θα κυκλοφορήσουν σήμερα τα τα λεωφορεία, μετά την αρνητική απάντηση που τους κοινοποιήθηκε από το υπ. Οικ. για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων

-Τραγικό θάνατο βρήκαν από ασφυξία ένας άντρα και μία γυναίκα, που έμεναν σε διαμέρισμα εβδόμου ορόφου στην οδό Ίωνος Δραγούμη, από πυρκαγιά που ξέσπασε άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους λίγο μετά τη 1:00

-Ρόδος; Έκλεισε το αεροδρόμιο «Διαγόρας» λόγω την τεράστια λακκούβα μήκους οκτώ μέτρων στον διάδρομο προσγείωσης από ισχυρή βροχόπτωση- Οποιαδήποτε άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση του αεροδιάδρομου κρίνεται δύσκολη, λόγω της συνεχούς βροχής.

– Λέσβος: Κάλπικη επιταγή 75 εκατομμυρίων δολαρίων παρέλαβε ο δήμος Λέσβου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα προσφυγικών ροών στο νησί, από υπερήλικα ομογενής που ζει μοναχικά στη Βαλτιμόρη, οποίος και  στο παρελθόν έστειλε επιταγές με αντίκρισμα όσο είχε την οικονομική δυνατότητα

– Νέα Δημοκρατία : Άρχισαν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου στη ΝΔ-, Παρών στην κούρσα της διαδοχής δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο νίν περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

-Μια «βόμβα» επιφύλασσε ο ξάδερφος του πρωθυπουργού, και γγ.  ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας : Σε ανάρτησή του στο fb παραδέχθηκε ότι” ο ελληνικός λαός νομιμοποίησε με την ψήφο του το (ΙΙΙ)μνημόνιο”.

-ΕΣΗΕΑ: «Ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα κανάλια, λίγες ώρες μετά τις εκλογές, καταγγέλλει η Ένωση με αφορμή τις μειώσεις μισθών που ανακοίνωσαν στους εργαζομένους  – «ΑΝΤΕΝΝΑ» 20%, μείωση που έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες πολλαπλές περικοπές τα τελευταία χρόνια & «ALPHA» 10% για το επόμενο δεκάμηνο ή 20% για 5 μήνες.

– Προσωπικό στην Ελλάδα ψάχνει η Disneyland Paris- Στις 3 και 4 Νοεμβρίου – σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας-Στην ιστοσελίδα της εταιρείας, http://disneylandparis-casting.com/, έχει ξεκινήσει η ανάρτηση θέσεων, εποχικής και μόνιμης απασχόλησης.

– Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παραπέμπονται πέντε κατηγορούμενοι που φέρονται ότι εμπλέκονται . σε μίζες εξοπλιστικών σε μίζες επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου..- Θα λογοδοτήσουν κατά περίσταση για παθητική δωροδοκία από κοινού κατά του Δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Ιωάννης Σμπώκος, και τέσσερις επιχειρηματίες.

-VW :Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει το  σκάνδαλο της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen & Audi,στις ΗΠΑ,εξαπατώντας επί χρόνια τις αμερικανικές περιβαλλοντικές αρχές στους ελέγχους ρύπων,με αποτέλεσμα το πρόστιμο 18 δις. δολαρίων και την κατρακύλα αξίας μετοχές της  κατά 23% σε όλα τα διεθνές χρηματιστήρια-οι  έρευνας από τις αμερικανικές Αρχές συνεχίζονται με την εμπλοκή και του FBI -Γαλλία ζητή  έρευνα  για τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο –η Νότια Κορέα καλεί τους εκπροσώπους της εταιρείας για συνομιλίες.

– Λιόν- Γαλλία: H επικεφαλής Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν ,ενώπιον της Δικαιοσύνης στις 20 Οκτωβρίου σε δικαστήριο , για υποκίνηση σε φυλετικό μίσος- «Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που ένας πολιτικός ηγέτης οδηγείται στη Δικαιοσύνη επειδή εξέφρασε τα πιστεύω του .Εκείνοι που καταγγέλλουν την παράνομη συμπεριφορά των φονταμενταλιστών είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη από τους φονταμενταλιστές που υιοθετούν παράνομη συμπεριφορά», σχολίασε η Μαρίν Λεπέν

– Ολλανδία: Απαγόρευση χρήσης άγριων ζώων στο τσίρκο-Η Ελλάδα ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απαγόρευσε τη χρήση τους το 2012 Μέχρι στιγμής 9 ευρωπαϊκές χώρες έχουν σε ισχύ πλήρεις απαγορεύσεις

obama-papas-ΗΠΑ: -Ο Πρόεδρος Ομπάμα με την οικογένεια του υποδέχθηκε τον Πάπα Φραγκίσκο στην αεροπορική  βάση Αντριους-Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν ξανά την Τετάρτη στο Λευκό Οίκο και μετά ο 78χρονος πάπας θα παρελάσει μπροστά από μεγάλα μνημεία της Ουάσιγκτον, με τους χιλιάδες πιστούς  που θα παρευρεθούν .

-Επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, στις ΗΠΑ – Δέσμευση για άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας

-To 2019-2020 η επίσημη εμφάνισή του ηλεκτρικού όχημα Apple Car

 

-22/09/2015

-Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας–Ολιγομελές σχήμα 25 – 27 υπουργών στα  σχέδιο για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης με ευρεία συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών (μη πολιτικών) προσωπικοτήτων – Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί την Τετάρτη πρωί και αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για το  έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το  προσφυγικό

-Έτοιμες να συνεργαστούν με τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Ελλάδας δηλώνουν οι ΗΠΑ, εστιάζοντας ιδίως στο ζήτημα της οικονομικής ανάκαμψης.

-Οι εκλογές τελείωσαν, ο λογαριασμός έρχεται:«Η εφαρμογή Μνημονίων είναι πολύ επώδυνη για τον Ελληνικό λαό, αν για παράδειγμα οι συντάξεις μειωθούν κατά 30-40%», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), κ. Κλάους Ρέγκλινγκ.

-Εκλογές : Πολύ  xχαμηλή  ήταν   ακόμα και η  τηλεθέαση και το ενδιαφέρον των θεατών για τα αποτελέσματα των εκλογών με το μεγαλύτερο ποσοστό να μην ξεπερνάει  18,2%

-Τριήμερες εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, στην οποία προήδρευε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα ξεκινήσει με κλειστή συνεδρίαση σήμερα .Για τις ανοιχτές συνεδριάσεις, που μεταδίδονται από το κανάλι της Βουλής, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

-Λακωνία:Την κήρυξη της Σκάλας Λακωνίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου , μετά τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή -ην αποστολή λυόμενων κατοικιών για τους άστεγους και οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση κτιρίων και επιχειρήσεων, καθώς και την άμεση καταγραφή από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων

-ΣτΕ: Νόμιμη η είσπραξη του του ειδικού τέλους μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) από τους καταναλωτές οικιακής χρήσης το οποίο εισπράχθηκε το 2013 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.-Παράνομη για τις εταιρείες αυτοπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΛΓΑ) του κατεστραμμένου φυτικού κεφαλαίου και των αγροτικών υποδομών

-Στρασβούργο.:Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) εξελέγη τη Δευτέρα ο Ιταλός δικαστής Γκουίντο Ραϊμόντι, 61 ετών, στη θέση του Λουξεμβούργιου Ντιν Σπίλμαν-Η  θητεία του  θα  είναι τριετής.

-Ιταλία:Γάλλοι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως τάφο της προρωμαϊκής εποχής που είχε διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση στην Πομπηία- ανάγεται στην εποχή των Σαμνιτών, τον 4ο αιώνα π.Χ. και βρίσκεται στην Πύλη του Ερκολάνο-Περιείχε αγγεία και αμφορείς τέλεια διατηρημένους και αποτελεί μια σπάνια μαρτυρία των ταφικών εθίμων της εποχής αυτής.

-Γερμανία: Έρευνα του υπουργείου Μεταφορών εις βάρος της Volkswagen  ,μετά  την παραδοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τη σκόπιμη παραβίαση των αμερικανικών περιβαλλοντικών όρων-περίπου 500.000 οχήματα έφεραν ειδικό λογισμικό, στην παράκαμψη των περιβαλλοντικών ορίων που έχουν τεθεί στη χώρα -τα αυτοκίνητα εμφανίζονταν να εκπέμπουν χαμηλότερους ρύπους, κάτι το ποίο στην πραγματικότητα δεν ίσχυε.

-Σουηδία: Ανέβαλαν  για σήμερα την συναυλία τους στη Στοκχόλμη οι U2, για λόγους ασφάλειας, καθώς χθες το ιρλανδικό ροκ συγκρότημα  λίγο πριν ξεκινήσει το σόου, στην αρένα μπήκε ένας οπλοφόρος ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας-αμεσώς  ο χώρος εκκενώθηκε ,ενώ ελικόπτερο επόπτευσε το χώρο  να εντοπίσει τον άντρα

-Βρετανία: Ναρκωτικά, μυήσεις “νεοφώτιστων” σεξουαλικής φύσεως και έκλυτες νύχτες με άφθονο αλκοόλ,μια νέα βιογραφία που πρόκειται να δει το φως της δημοσιότητας  και που κατηγορεί τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον για καταχρήσεις και ακρότητες την εποχή που ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδηςτο βιβλίο( εκδίκησης)  συνέγραψε ο πολυεκατομμυριούχος Λόρδος Άσκροφτ,πρώην αντιπρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος του Κάμερον

-Τουρκία: Οι αρχές θα απομακρύνουν σήμερα  τους  Σύριους πρόσφυγες που παραμένουν συγκεντρωμένοι στην Αδιανούπολη (Εντίρνε), κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα,- Θα μετακινηθούν είτε σε προσφυγικούς καταυλισμούς ή σε οποιαδήποτε άλλη τουρκική επαρχία της επιλογής τους»,δήλωσε  ο νομάρχης Αδριανούπολης

  Φιλιππίνες: 4 Τουρίστες απήχθησαν υπό την απειλή όπλου , από ένοπλους σε δημοφιλές θέρετρο, στο νησί Σαμάλ.

 

 

 

-21/09/2015

apotelesmata-eklogon-20-092015-ΕΚΛΟΓΕΣ 9/2015: Νίκη ΣΥΡΙΖΑ με πάνω από 7,5 μονάδες και 145 έδρες στο 99,4% της Επικράτειας- ΣΥΡΙΖΑ 35,47% & 145 έδρες- Ν.Δ 28,09 % & 75 έδρες./ Χρυσή Αυγή 6,99 % & 18 έδρες- ΠΑΣΟΚ 6,28 % & 17 έδρες- ΚΚΕ 5,55 % & 15 έδρες- Ποτάμι 4,09 % & 11 έδρες- Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,69 % & 10 έδρες – Ένωση Κεντρώων 3,43 % & 9 έδρες.

-Το μεσημέρι η εντολή στον κ..Τσίπρα για σχηματισμό (προς δικομματικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) κυβέρνησης

-Το  βράδυ η  ορκωμοσία του πρωθυπουργού -την Τρίτη η  ορκωμοσία της  νέας κυβέρνησης-την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό -Την Κυριακή θα βρίσκεται στις ΗΠΑ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ,και στην δεξίωση ηγετών, στο περιθώριο της οποίας θα να έχει ο Αλ. Τσίπρας ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. θ

-Ποσοστό ρεκόρ σημειώνει η αποχή ψηφοφόρων :Η συνολική αποχή μαζί με άκυρα και λευκά, έφτασε το 50,5%, δηλαδή, ένας στους δυο Έλληνες, στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες 18 έως 45 ετών- Η μεγαλύτερη αποχή στη Φλώρινα 70%

-Oι δημοσκοπήσεις   και σε αυτές τις  βουλευτικές εκλογές, έπεσαν  και πάλι έξω.

– Με μήνυμα στο twitter ο Αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο (και πολύ άλλοι ηγέτες ξένων χωρών)

-Ο πρωθυπουργός με ιδέα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο,σχεδιάζει τη δημιουργία υπερυπουργείου Μνημονίου, αρμόδιο για την τήρηση του , που θα λογοδοτεί κατευθείαν στον κ. Τσίπρα, στα πρότυπα της Πορτογαλίας.

– Δεν άνοιξαν τα διόδια για ελεύθερη διέλευση  στους εκλογείς ,γιατί οι εργολάβοι κοινοπραξιών αυτοκινητόδρομων, με επιστολή τους στο υπουργείου απάντησαν ότι,”Η δωρεάν διέλευση των διοδίων, λόγω των εκλογών, δεν προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης και το κόστος θα έπρεπε να καλύψει το κράτος” ,καθώς αναμένουν ακόμη την αποπληρωμή εκατομμυρίων ευρώ, από των διελεύσεων τους αυτοκινητόδρομους και τη γέφυρα Ρίου την ημέρα του δημοψηφίσματος.

-ΕΕ: Άμεση υλοποίηση των συμφωνηθέντων περιμένουν οι εταίροι

-Πάτρα: Τραγωδία στο παλιό λιμάνι, όπου ΙΧ. έπεσε στις 5.40’ το πρωί στη θάλασσα. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν 6 φοιτητές από τα οποία δύο κοπέλες και ένα αγόρι ανασύρθηκαν από δύτες νεκροί.- Διασώθηκαν ωστόσο τρία αγόρια.

– ΣτΕ: Μη νόμιμο σχέδιο Π.Δ. για προστασία προσφύγων με διαδικασίες εξπρές παροχή προσωρινής προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους και το επέστρεψε στους 9 υπουργούς που το συνυπογραφούν. ..»ο νόμος 3907/2011, δεν παρέχει στους αρμόδιους κρατικούς φορείς να θεσπίσουν «διατάξεις με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα να χορηγηθεί αθρόως και σε απροσδιόριστο αριθμό προσώπων το καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους άνευ καθορισμού κριτηρίων και προϋποθέσεων συναφών προς το καθεστώς αυτό και με τις οποίες μεταβάλλονται κατ’ ουσία οι οριζόμενες από τις πάγιες διατάξεις προϋποθέσεις χορήγησης του εν λόγω καθεστώτος»

-Guardian: “Οι οικονομικές καταστροφές είναι πλέον ορατές σε ολόκληρο τον πλανήτη και όχι μόνο στην Ελλάδα” , σε μια εποχή που οι δανειστές κινούνται ανεξέλεγκτοι και οι κεντρικοί τραπεζίτες συγχαίρουν τους εαυτούς τους που κράτησαν χαμηλά τις πληθωριστικές πιέσεις και είναι απλώς ένα μέρος της μακροχρόνιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης που έχει τις ρίζες της στην Αμερική και στην κατάρρευσης της Lehman Brothers πριν από 7ρόνια, επικεφαλής οικονομολόγο Τράπεζα Αγγλίας, Andy Haldane

-Η παγκόσμια οικονομική κρίση κόστισε 8 τρις δολάρια!:Οι κεντρικές τράπεζες έκαναν ενέσεις ρευστότητας 8 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση και το αποτέλεσμα ήταν να μείνει αυτή καθηλωμένη σε μία ρουτίνα χαμηλής ανάπτυξης, αναφέρει και το δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, με αφορμή την προχθεσινή απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) να μην αυξήσει τα επιτόκιά της.

-Τύρναβος: 9 τόνοι σταφύλια ποικιλίας «μοσχάτο», έκαναν φτερά μέσα από το χωράφι- οι άγνωστοι κλέφτες άρπαξαν ολόκληρη την φετινή παραγωγή, προκαλώντας στον παραγωγό τεράστια οικονομική ζημιά

-Κύπρος: ο Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης την Κυριακή θα βρίσκεται στο Σικάγο. Εκεί θα παραστεί στις εργασίες του Αμερικανικού Εβραϊκού Συνεδρίου και θα είναι, απόντος του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, ο κύριος ομιλητής και ο πιο υψηλά ιστάμενος επισκέπτης- 22 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη για τις εργασίες του ΟΗΕ ,όπου η ομιλία του είναι προγραμματισμένη για τις 29 Σεπτεμβρίου.–Στο Σικάγο και στη Νέα Υόρκη ο κ. Αναστασιάδης θα παρευρεθεί σε εκδηλώσεις της παροικίας με αφορμή τα 60 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ, κατά της αποικιοκρατίας και στην Κίνα 13-19, Οκτωβρίου

-Σερβία: Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, εκμεταλλευόμενοι το χάος στα σύνορα μεταξύ Ουγγαρίας και Κροατίας, προσπαθούν να περάσουν στη Δυτική Ευρώπη, μεταμφιεσμένοι ως πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή-Το ίδιο πράττουν οι Πακιστανοί και οι Ινδοί, προσποιούμενοι τους Σύριους πρόσφυγες  και να αποκτήσουν το καθεστώς του πρόσφυγαΤο υπ. Εσωτερικών  Σερβίας, για τη μεθοδολογία αυτή έχει ενημερώσει  και την ΕΕ

-Ουγγαρία:Έχει κινητοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της στα σύνορα, με άρματα μάχης και πολυβόλα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κύματα των προσφύγων

– Βρετανία:Επιστήμονες ζήτησαν «πράσινο» φως από την αρμόδια αρχή της χώρας, να πραγματοποιήσουν γενετικά πειράματα σε ανθρώπινα έμβρυα. Αν τους δοθεί η άδεια, τότε θα είναι η δεύτερη μετά την Κίνα παγκοσμίως που θα πραγματοποιηθεί γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων

– Τουρκία: Έπισόδεια μεταξύ προσφύγων και τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σημειώθηκε έξω από την Αδριανούπολη, μεθορίου Έβρο,’οπου εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στην περιοχή θέλοντας να περάσουν προς την ευρωπαϊκή πλευρά -Αντιπροσωπεία των προσφύγων περιμένει συνάντηση με τον τούρκο πρωθυπουργό.

-Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ αυτών παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι 13 αγνοούνται στα ανοικτά των τουρκικών ακτών, έπειτα από τη σύγκρουση φέρι και βάρκας η οποία μετέφερε πρόσφυγες προς την Ελλάδα,

-Ηνωμένο Αραβικό Εμιράτο:Γιος του σεΐχη και κυβερνήτη του Ντουμπάι, πέθανε αιφνιδίως στα 33 του από ανακοπή καρδιάς-– Σε τριήμερο πένθος το Εμιράτο

-Ινδία: Χαμένοι μέσα σε 2,3 εκατομμύρια αιτήσεις για την κάλυψη μόλις 368 θέσεων εργασίας στο δημόσιο ,βρίσκονται οι υπάλληλοι που δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο με τα βιογραφικά που έχουν δεχτεί -χρειάζεται πάνω από 3 χρόνια για να γίνουν συνεντεύξεις με όλους τους υποψήφιους, για μια θέση όπως κλητήρα και υπευθύνων αναψυκτηρίων-Ανάμεσα στα βιογραφικά είναι 255 υποψήφιοι με διδακτορικά και 150.000 απόφοιτοι πανεπιστημίου.

-Αυστραλία: Ασκήσεις ισορροπίας πάνω σε τεντωμένο σκοινί, 300 μέτρα πάνω από το έδαφος, πραγματοποίησε ένας 36χρονος σχοινοβάτης- περπάτησε ανάμεσα στις δύο κορυφές του πύργου «Εύρηκα», Μελβούρνης

-18/09/2015

EKLOGES2 015– Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 ,9.836.997 Έλληνες πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για να συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές για να σωθεί η χώρα…. από τί;;;;

“Grexit”-Μπλόφα: “Η εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν ήταν ποτέ μια πραγματική πιθανότητα καθώς δεν θα ήταν νόμιμο,ομολόγησε δίχως περιστροφές ο Αντιπρόεδρος της Ευροπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)

eleoseleos2eleos3-Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το 1974, στην Ελλάδα έχουν γίνει 16 φορές βουλευτικές εκλογικές και η 17η την Κυριακή, ωστόσο η ζωή των Ελλήνων όλο και χειροτερεύει – Αυτή είναι και η αιτία που λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ουδείς ενδιαφέρεται για αυτές τις εκλογές, τις δημοσκοπήσεις παρωδίας με την ξύλινη γλώσσα των πολίτικων χωρίς ουσιαστικά πλάνα προγραμμάτων, επιπλέον η ασφάλεια της χώρας και η ζωή των πολιτών να κινδυνεύει από την ανεξέλεγκτη εισροή λάθρων , ως αποτέλεσμα η μεγάλη απόχη των ψηφοφόρων την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου ,ιδίως αυτών που πρέπει να μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στον τόπο , όπου είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς κατάλογους

-Η μάχη για την καρέκλα,του σταθερού ακριβού μεροκάματο  με τα έξτρα μπόνους &  το άγριο δούλεμα του Ελληνικού λαού καλά κρατεί…
leventis-family

– Οι κάλπες ανοίγουν στις 07:00 και κλείνουν στις 19:00. – Συμετέχουν 19 κόμματα και συνδυασμούς κομμάτων- Οι ψηφοφόροι προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας με την αστυνομική ταυτότητά τους ή σχετικά έγραφα (διαβατήριό ,άδεια οδήγησης ,ατομικό βιβλιάριο υγείας )- οι ψηφοφόροι επιλέγουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης στους υποψήφιους βουλευτές.

– Επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων

– Διάλυση του ΣΔΟΕ σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικοί έλεγχοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής καταγγέλλουν οι οι εφοριακοί της χώρας, με αφορμή την μεταφορά φορολογικών και τελωνειακών αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ και 500 έμπειρων εφοριακών και τελωνειακών ελεγκτών της υπηρεσίας στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων,

– ΝΤΡΟΠΗ!:Εξώδικο έλαβε ο φωτορεπόρτερ που στοχοποιήθηκε για τις φωτογραφίες της γυναίκας του τ. πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα στο προαύλιο ιδιωτικής σχολής Χιλλ ( και τι έγινε;;) , την ημέρα του αγιασμού, ενώ βρισκόταν εκεί συνοδεύοντας την 7χρονη κόρη του στην πρώτη της μέρα στο σχολείο- δηλώνει δε οργισμένος,’ότι «Δεν είναι δικές μου οι φωτογραφίες « και ζητά με εξώδικο προς το εν λόγο εκπαιδευτήριο , να αποκατασταθεί η φήμη του πρώτα σαν πατέρα και στην συνέχεια σαν επαγγελματία φωτορεπόρτερ , τονίζωντας πως ι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει την κόρη του από το σχολείο

– Παράταση έως και 24 Σεπτεμβρίου για ηλεκτρονικές προεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

– Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς:Αποφάσισε επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 220.000 € για χειραγώγηση στην κατάρτιση συναλλαγών επί της μετοχής της εταιρίας «PAPERPACK-ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ Ι.Α.Β.Ε.Ε.»

-Δήμος Τρικάλων : Με Φωτοβολταϊκά «δέντρα » γέμισε η κεντρική πλατεία της πόλης- Παράλληλα, μία οθόνη αφής, τοποθετημένη στον κάτω μέρος του «κορμού» του δέντρου επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο, να χρησιμοποιήσουν κλήσης μέσω του Skype ,ακόμη και να φωτογραφηθούν .

-Κύπρος:Σήμερα παραδίδεται στη Βουλή η λίστα Λαγκάρντ

-ΕΕ: Ο πρ. Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ,συγκαλεί Σύνοδο ηγετών ΕΕ,23 Σεπτεμβρίου για το μεταναστευτικό.
https://youtu.be/MOvfsXdxVvw
– Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους πρόσφυγες στο «τρίγωνο» Σερβία – Ουγγαρία – Κροατία η οποία έκλεισε τα σύνορα της με την Σερβία.
https://youtu.be/zlK3N66obUw
-Τουρκία: Η κινεζική Cosco αγοράζει λιμάνι στην Τουρκία-στην κοινοπραξία θα συμμετέχει η θυγατρική της Cosco, Cosco Pacific και οι China Merchant Holding International και CIC Capital. Και θα κατέχουν το 40%, 40% και 20% αντίστοιχα της κοινοπρακτικής εταιρείας Consortium SPV,συμφωνία που υπογράφηκε στις 16 Σεπτεμβρίου,

– Νότιο Σουδάν: Τουλάχιστον 100 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου γεμάτου με καύσιμα

– Κίνα: Προσφορά στον ανδρικό πληθυσμό κάνουν οι τράπεζες σπέρματος στην Κίνα-Μετά την… κατάθεση, οι ενδιαφερόμενοι εισπράττουν μετρητά έως και 940 δολάρια για την αγορά ενός καινούργιου iPhone

-ΗΠΑ: Αμετάβλητα, σε μηδενικά επίπεδα, κράτησε τα επιτόκια δανεισμού η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), λόγο τις ι απειλές και τις αρνητικές εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία την αναγκάζουν να καθυστερήσει την αύξηση των επιτοκίων για τον Οκτώβριο ή τον Δεκέμβριο, εφόσον «θα υπάρξει βελτίωση στην αγορά εργασίας» και «σχετική βεβαιότητα» ότι θα αυξηθεί ο πληθωρισμός.

– Ουάσιγκτον :Ο έμπειρος διπλωμάτης Χοσέ Καμπάνιας χθες παρέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και έγινε o πρώτος πρέσβης της Κούβας στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από 54 χρόνια- Η Ουάσιγκτον δεν έχει ορίσει ακόμα πρέσβη στην Κούβα.

-GM: Πρόστιμο 900 εκατ. δολαρίων καλείται να καταβάλλει στο αμερικανικό δημόσιο η General Motors, κατόπιν εξωδικαστικού συμβιβασμού, για συνειδητή απόκρυψη ελαττώματος σε σειρά αυτοκινήτων της εταιρείας και συνδέεται με το θάνατο τουλάχιστον 124 ατόμων.

 

-17/09/2015

– Φαρμακονήσι: Το πολύνεκρο ναυάγιο ιστιοφόρου σκάφους, της Κυριακής,όπου έχασαν τη ζωή τους 34 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά και βρέφη- Στο δουλεμπορικό επέβαιναν συνολικά 133 άνθρωποι- Η ταυτοποίηση των σορών σήμερα στη Ρόδο από τους συγγενείς που κατέφθασαν στο νησή, με μέριμνα της Περιφ.Ν.Αιγαίου, ανέλαβε τα έξοδα μετακίνηση, διαμονή και διατροφή τους.- Οι λιμενικοί κατάφεραν να διασώσουν 68 πρόσφυγες, άλλοι 30 κατάφεραν να κολυμπήσουν έως την ακτή και να σωθούν- Από το υπ.ουργείο Ναυτιλίας το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από την επιχείρηση στο Φαρμακονήσι.

-Λουκέτο στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ:Ομαδική αποχώρηση εργαζομένων Alpha bank από το επικουρικό τους ταμείο, ΤΑΠΙΛΤΑΤ, αποφάσισε ο Σύλλογος ζητώντας άμεση επιστροφή του συνόλου των εισφορών (εργαζόμενου και εργοδότη) στους ασφαλισμένους. Η απόφαση ελήφθη με δεδομένο το γεγονός ότι το Ταμείο εισπράττει 8 εκατ.€ ετησίως από εισφορές και καταβάλλει 48 εκατ.€ για συντάξεις-κάποιοι εισπράττουν συντάξεις που σε σχέση με τις εισφορές που κατέβαλαν ξεπερνούν σε απόδοση το 25.000%!

-Λουκέτο και στην Airfasttickets:Οι 103 εργαζόμενοι του διαδικτυακού τουριστικού πρακτορείου ,είναι απλήρωτοι 3μήνες και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε “τριμερής” στο υπουργείο Εργασίας ενώ αποφασίστηκε επίσχεση εργασίας.

-ΣΔΟΕ:Τουριστικό γραφείο χωρίς άδεια λειτουργίας και στα μαύρα εισιτήρια αναλάμβανε μεταφορά επιβατών «Αθήνα-Εύζωνοι»-συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 49χρονος ημεδαπός, διαχειριστής της εταιρείας.

– Άγνωστοι μαχαίρωσαν τη δημοσιογράφο, Θ. Χουντί στο γκαράζ σπιτιού της, στο Κολωνάκι- φέρει ελαφρά τραύματα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου- είχε καταγγείλει παλαιότερα ότι είχε πέσει θύμα απαγωγή.

-Υπ.Οικ: Τρύπα στα έσοδα 4,1 δισ. ευρώ, ψαλίδι στις δαπάνες, κατά 4,7 δισ. ευρώ έναντι του στόχου,αλλά πλεόνασμα 3,8 δισ. ευρώ το οκτάμηνο, ξεπερνώντας μάλιστα το στόχο

– Να παραπεμφθούν σε δίκη 18 πρώην αξιωματούχοι του ΥΠΕΘΑ για την προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη- Το σύστημα,παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία, απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης.

-Πέλλα: Στην ίδρυση ενός νέου κτηνοτροφικού συνεταιρισμού με έδρα τα Γιαννιτσά Πέλλας προχώρησαν κτηνοτρόφοι της περιοχής,με την επωνυμία “Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Φάρμες Κεντρικής Μακεδονίας «Κιβωτός»”,-υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη 30 αιγοπροβατοτρόφοι και αγελαδοτρόφοι της περιοχής.

-Ουγγαρία: Αγριεύει η κατάσταση -Τετρακίνητα οχήματα Humvee του ουγγρικού στρατού, στα οποία είναι εγκατεστημένα πολυβόλα, κινούνται προς τα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία

-ΕΕ :Κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα της άρνησης σε κοινωνικές παροχές σε άτομα από άλλες χώρες, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο- μετά την πάροδο ενός εξαμήνου, παραμονής σε μια χώρα στην ΕΕ, ο μετανάστης εργαζόμενος ενδέχεται να στερηθεί την κοινωνική πρόνοια – Πρόκειται για ανθρώπους που φθάνουν (π.χ. στη Γερμανία), ανεπάγγελτοι,με μοναδικό στόχο να εγγραφούν στα κοινωνικά προγράμματα([πχ: Βούλγαροι-Ρουμάνοι) και να καρπώνονται τις κοινωνικές παροχές του κράτους.

-Κύμα απολύσεων από μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες:Περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας ετοιμάζουν η Deutsche Bank,η Barclays και η Standard Chartered

– Διαπραγματεύσεις που μπορούν να οδηγήσουν στη συγχώνευσή τους ξεκίνησαν οι δύο μεγαλύτερες ζυθοποιίες στον κόσμο, η Anheuser-Busch InBev (εδρεύουσα στο Βέλγιο) και η SABMiller.( εδρεύουσα στη Βρετανία SABMiller. )–εφώσον γίνει το ντίλ , θα δημιουργηθεί γιγαντιαίος όμιλος με κεφαλαιοποίηση πάνω από 230 δισ. δολάρια και ο οποίος θα ελέγχει περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας αγοράς μπίρας.

-Γερμανία: Ρεκόρ Γκίνες στον «γύρο του θανάτου» με την μεγαλύτερη διάμετρο έκανε η νέα Jaguar F-Pace, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

-Ρωσία: Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ,την επόμενη εβδομάδα στην Μόσχα για να συζητήσει με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, τις απειλές που αντιμετωπίζει το Ισραήλ λόγω της στρατιωτικής ενίσχυσης στη συριακή σκηνή και της προμήθειας εξοπλισμού στη Χεζμπολάχ και σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις

-Τουρκία: Μεγάλη έκρηξη σε αποθήκες πυρομαχικών, στην επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ, που ανήκει στις υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας (MIT). Μετά την έκρηξη προέκυψε μια ισχυρή πυρκαγιά-Δεν αποκαλύφθηκαν τα αίτια της έκρηξης και πιθανά θύματα από αυτήν.

-Ν.Αφρική: Η ανακάλυψη ενός νέου είδους προϊστορικού ανθρώπου ην αοστών του «Homo naledi», δεν δείχνει να πείθει όλη την ερευνητική κοινότητα.,όπως και η χρονολόγησης των ευρημάτων

– Χιλή:Σεισμός 8,3 Ρίχτερ τα ξυμερώματα (ώρα Ελλάδος), στο Σαντιάγκο-Μέχρι στιγμής 5 άνθρωποί νεκροί- εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ ένα εκατ. άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Αδιευκρίνιστος μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών και των κατεστραμμένων κτηρίων.

– Οίκου Fitch: Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας (restricted default) παραμένει η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Αργεντινής, σύμφωνα με νέα έκθεση του οίκου και προβλέπει διατήρηση της αβεβαιότητας για το προσεχές διάστημα.

-ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Federal Reserve,για ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τα οποία παραμένουν στο 0% – 0,25% από το 2009.

– Ο 14χρονος μαθήτης που συνελήφθη στο σχολείο του στο Ντάλας, γιατί κατασκεύασε ένα αυτοσχέδιο ρολόι που θεωρήθηκ αυτοσχέδια βόμβα, κέρδισε μια προσωπική πρόσκληση από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ,να συμμετάσχει σε μια βραδιά αστρονομίας στο Λευκό Οίκο. «Θα έπρεπε να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν κι εσένα να ενδιαφερθούν για τις επιστήμες. Αυτό κάνει την Αμερική σπουδαία,» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ

16-09/2015
gr parlament2Συμβαίνει τώρα στο υπουργείο Εσωτερικών όταν άγνωστος τηλεφώνησε και προειδοποίησε πως θα εκραγούν δύο βόμβες, στις 9:30 και στις 11:30 στο υπουργείο Εσωτερικών

Μπλε φωτίστηκαν εμβληματικά κτήρια της Αθηνάς, όπως η Βουλή, στο πλαίσιο  Παγκόσμια  Ημέρας Δημοκρατίας…(με τυραννικές  ωστόσο  κυβερνήσεις τις Ελίτ)

-Στους δρόμους οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας και κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους σε κομβικά,σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου προκειμένου να παραταχθούν,με κύρια αιτία το φορολογικό, τις επιδοτήσεις
Οι Αγρότες σε Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρό είναι: οι Κήποι (Φέρες) στον Έβρο, στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στο δρόμο του τελωνείο Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλίων στις Σέρρες, στην δεύτερη έξοδο της Κατερίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στον «κόμβο Λαρίσης» στην Κοζάνη.

-ΟΑΕΕ: Έως 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για χορήγηση σύνταξης((γήρατος – αναπηρίας – θανάτου ) σε οφειλέτες μέχρι του ποσού των 25.000 €, με συμψηφισμό αναδρομικών συντάξεων, σύμφωνα με την μεταβατική διάταξη του άρθρου 38 Ν. 4331/15

– Μετρό Θεσ/νίκης: Νέα γνωμοδότηση του ΚΑΣ  «διατήρησης των αρχαιοτήτων του σταθμού «Βενιζέλου» , α λόγους δημοσίου συμφέροντος τα μοναδικά ευρήματα και δείγματα αστικού σχεδιασμού του Βυζαντίου, που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο και επειδή η παρέλευση ικανού χρόνου από την ανασκαφή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ακεραιότητα του μνημείου-δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος Αττικό  Μετρό, που με επιστολή της ζητούσε την αναβολή της συζήτησης

– Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που είναι υποχρεωμένη να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση που θα προκύψει στης 20ης Σεπτεμβρίου,μεταξύ άλλων προβλέπει αφορολόγητο όριο 12.000 € (υπόλοιποι θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ) και ενιαία φορολογική κλίμακα για μισθωτούς, συνταξιούχους και εισοδήματα από ενοίκια-θα ενσωματωθεί και η εισφορά αλληλεγγύης , και των ελευθέρων επαγγελματιών.

– Υπ. Αθλητισμού: Αναστέλλονται όλες οι αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα ,λόγω των Εθνικών εκλογών, από το Σάββατο 19/9 ως τη Δευτέρα 21/9

-ΦΠΑ-ΑΙΓΑΙΟΥ: Με τις διατάξεις του ν. 4336/2015 προβλέπεται η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και των νησιών του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο, σταδιακά από 1.10.2015 στην πρώτη ομάδα νησιών, σε 6,5%, 13% και 23%

– Νέα στοιχεία από Φαλτσιανί (λίστα Λαγκάρντ ),εξελίξεις μετά τις εκλογές

-Καμιά διαφορά στην διαφθορά: Όλοι για την τσέπη τους και μόνο, όπως η εταιρεία του Αλέκου Φλαμπουράρη (ΣΥΡΙΖΑ), ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ φέρεται να ανέλαβε έργο ύψους 3,9 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου., πριν ενάμιση χρόνο , νόμιμα μεν, πολιτικά ανήθικα δε …Και δεν είναι ο μόνος ανάμεσα στους 300 «υπηρέτες» του λαού (όχι της τσέπης) σύμφωνα με το σύνταγμα- οι Συνταγματολόγοι περί ασυμβίβαστου (άρθρο 43 ), θέτουν και ζήτημα ευθυνών του Αρείου Πάγου, που δεν έκανε προσυμβαστικό έλεγχο.

– Η σημαντική δωρεά φαρμάκων και υλικού αξίας 75.000 ευρώ  δήμου Παρισιού και της δημάρχου κυρίας Anne Hidalgo φτάνει σήμερα στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών δήμου Αθηναίων. για τις ανάγκες των κατοίκων της Αθήνας στα 6 Δημοτικά Ιατρεία και για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου.

– ΣτΕ :Έγκριση για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις 579 άτομων(προεκλογικά ρουσφέτια) στη ΔΕΗ

-ΕΡΤ-: Η τηλεθέασης καθ’ όλη τη διάρκεια της μετάδοσης  debate- τηλεμαχία ,ήταν μέσο όρων μόλις το 28,9% δηλαδή 1.132.328 τηλεθεατές ( όταν ακόμα και στους στάβλους χρεώνονται εισφορές τσουχτερές για την ΕΡΤ).

– Κύπρος :Εντοπίστηκε νεκρό νεογέννητου στα σκουπίδια του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας- Γεννήθηκε σε ιδιωτική κλινική  και λόγω αναπνευστικών προβλημάτων μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι γονείς δεν παρέλαβαν  πιστοποιητικό θανάτου του βρέφους, αλλά ούτε και το νοσοκομείο μερίμνησε για την ταφή του και εντοπίστηκε χθες σε κάλαθο αχρήστων στο θάλαμο του νεκροτομείου.

-ΕΕ Έκτακτη Σύνοδος της ΕΕ για το μεταναστευτικό στις 22Σεπτεμβρίου στο Λουξεμβούργο,,καθώς η σύνοδος της Δευτέρας κατέληξε σε αδιέξοδο.

– Ουγγαρία: Επέκταση του μεθοριακού φράχτη προς τη Ρουμανία

– Από τον Ιανουάριο 2017,με “bail-in” οι διασώσεις των τραπεζών( όρος που χρησιμοποιείται στην οικονομία ως μία επιχείρηση διάσωσης μιας χώρας που κινδυνεύει να καταρρεύσει οικονομικά, χρησιμοποιώντας εσωτερικούς πόρους, πχ:με το κούρεμα των καταθέσεων πολιτών, κι έτσι βρίσκει τα χρήματα που της λείπουν, χωρίς να χρειαστεί εξωτερική βοήθεια.) – «στην Ελλάδα το κράτος πήρε τις τράπεζες ομήρους »λέει η επίτροπός της ΕΕ

-Ελβετία:Τελετή βράβευσης για το 2015 στις 5 Οκτωβρίου στη Γενεύη, για την Αφγανή δασκάλα για τηΝ ακούραστη αφοσίωσή της στην εκπαίδευση Αφγανών κοριτσιών σε προσφυγικό χωριό στο Πακιστάν, όπου ζει και η ιδία και δίδαξε πάνω από 1000 κορίτσια στο στάδιο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε μια αυτοσχέδια σκηνή-σχολείο. Ετοίμαζε αντίγραφα ασκήσεων χειρόγραφα σε χαρτιά και τα μοίραζε στους μαθητές.

-Ιταλία: -223 Ρωμαιοκαθολικά μοναστήρια που παρότι λειτουργούν σαν κανονικά ξενοδοχεία ( δίκλινο δωμάτιο κοστολογείται μεταξύ 120 και 140 ευρώ τη βραδιά.) εξαιρούνται από τη φορολογία για τα ακίνητα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει καταβληθεί ούτε ο ειδικός φόρος Tasi.

– Βρετανία: Στο Λονδίνο :μεταβαίνει το Σαββατοκύριακο ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι, για συνομιλίες με τον Βρετανό ομόλογό με αντικείμενο το προσφυγικό και τον πόλεμο στη -θα συναντηθεί και με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας Αμπτουλάχ Μπιν Ζαγιέντ, για να συζητήσουν ζητήματα της περιοχής.

– Νορβηγία: Πακιστανός μουσουλμάνος οικολόγος ο Σοάιμπ Σουλτάν , κόμματος των Πρασίνων (MDG), πρώην επικεφαλής του Ισλαμικού Συμβουλίου της Νορβηγίας, ο επόμενος δήμαρχος του Οσλο(άιντε και στα δικά μας) , όπως προκύπτει μετά τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Δευτέρα.

– Ζιμπάμπουε : Ο 91χρονος πρόεδρος διάβασε… λάθος λόγο στην συνεδρίαση του κοινοβουλίου της χώρας, επαναλαμβάνοντας λόγο τον οποίο είχε εκφωνήσει τον προηγούμενο μήνα και συνέχισε ακάθεκτος για 25 λεπτά-Οι βουλευτές αντιπολίτευσης κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν ανώνυμες απειλές για τη ζωή τους προκειμένου να μην γιουχάρουν την ομιλία του προέδρου.

– ΗΠΑ:Στον Λευκό Οίκο στις 25 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Κίνας

– Hewlett – Packard:περικοπή έως και 30.000 θέσεων εργασίας προανήγγειλε -Μετά την 1η Νοεμβρίου οι απολύσεις , θα ιδρυθεί η HP Enterprise, θυγατρική της HP

-15/09/2015

-Ευρωπαϊκό αδιέξοδο στη μαζική ροή προσφύγων- μεταναστών -Είνα ανθρωπιστική η Κρίση η πρόκειται για κάτι άλλο ;
https://youtu.be/LAUbhbSCRqw
-Κλεισιμό συνόρων αποφάσισαν μετά τη Γερμανία, η Αυστρία, η οποία θα αναπτύξει και το στρατό της στα σύνορα με την Ουγγαρία, η Ολλανδία,Τσεχία ,Σλοβακία και Ουγγαρία όπου επιταχύνεται η ολοκλήρωση του φράχτη 175 χιλιομέτρων και τίθεται σε ισχύ από σήμερα η αντιμεταναστευτική νομοθεσία που προβλέπει συλλήψεις, φυλακίσεις και απελάσεις προσφύγων – μεταναστών,ενώ έχει κλείσει και τον εναέριο χώρο της σε μία ζώνη πλάτους 20 χιλιομέτρων και ύψους έως και 1.350 μέτρων κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τη Σερβία -η Πολωνία και το Βέλγιο ανακοίνωσαν ότι μελετούν το μέτρο αυτό. – τα μέτρα έχουν προκαλέσει χιλιόμετρα ουρών στους αυτοκινητοδρόμους στην Ευρώπη και οι εντάσεις μεταξύ των προσφύγων άρχισαν να λαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις. και οι εξελίξεις αυτές πιέζουν για τη λήψη νέων μέτρων.

-ΖΥΡΙΖΑ-ΝΔ- debate: Άχρωμο,χωρίς ειδήσεις και νικητή αλλά με περισσότερη ζωντάνια η χθεσινοβραδινή τηλεμαχία μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη ,οποίος εκνευρισμένος αποχώρησε γιατί του έφταιγαν τα … πλάνα της ΕΡΤ -διαμαρτυρήθηκε γιατί ο σκηνοθέτης τον έδειχνε … πιο κοντό και έφυγε από το ραδιομέγαρο –την ιδιια ώρα εργαζόμενοι από τα μεταλλεία της Κασσάνδρας διαμαρτύρονται έξω από την ΕΡΤ, για την απόφαση Σκουρλέτη για αναστολή των εργασιών.

– Αρείος Πάγος: Για κακούργημα και όχι πλημμέλημα παραπέμπεται ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου με της ψευδούς βεβαίωσης που χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος, καθώς η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο υπ’ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, με το οποίο ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος

-Νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε σε ερημμική τοποθεσία της Πάρνηθας, ο πρώην πρόεδρος του Αχαρναϊκού Γιώργος Μωϋσιάδης-Από τις Αρχές τονίζεται πως πρόκειται για αυτοκτονία,οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε οικονομικά προβλήματα.

-Yυποχρεωτική γίνεται, με απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η εξάμηνη πρακτική άσκηση ή μαθητεία για τους σπουδαστές των Iνστιτούτων Eπαγγελματικής Kατάρτισης (IEK) σε χώρους εργασίας, προϋπόθεση για την απόκτηση βεβαίωσης επαγγελματικής κατάρτισης -Θα έχει διάρκειας 960 ωρών και προβλέπεται χρηματοδότηση από εθνικούς ή και κοινοτικούς πόρους, ενώ τα IEK θα ασφαλίζουν τους ασκούμενους στο IKA μόνο για την περίπτωση ατυχήματος στους χώρους εργασίας

-Β.Σόιμπλε :Σε ανεπίσημο έγγραφο που μοίρασε κατά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, ο γερμανός υπ.οικ ,ζητεί να υιοθετηθούν κανόνες βάσει των οποίων θα επιτρέπεται η χρεοκοπία μιας χώρας εντός της νομισματικής ένωσης και προτείνει μεταξύ άλλων να αλλάξουν οι κανόνες για τα κρατικά ομόλογα, τα οποία πλέον δεν θα πρέπει να θεωρούνται επενδύσεις που δεν ενέχουν κίνδυνο.

– ΕΡΤ: Ενέκρινε σχέδιο παράτασης σύμβασης παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης περιεχομένου προγράμματος μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε.& Digea έως τις 30 Απριλίου 2016, με μείωση της μηνιαίας αμοιβής που υποχρεούται να καταβάλλει η ΕΡΤ και Αναβίωση συμβάσεων 2.111 εργαζομένων

– Χαλκιδική:Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ολυμπιάδας και πορεία μέχρι τις στοές των μεταλλείων θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί ,οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διαμαρτυρόμενους, έγκλειστους στις στοές συναδέλφους τους.

-Αλβανία: Μετά την προκλητική ενέργεια κατά των Βορειοηπειρωτών με την κατεδάφιση ορθόδοξου ναού στις Δρυμάδες , ο πρώην Αλβανός υφυπουργός Άμυνας, Ντριτάν Χίλα ζήτησε “να φύγουν οι Βορειοηπειρώτες από την Χειμάρρα και να κολυμπήσουν μέχρι τα Διαπόντια νησιά του Ιονίου Πελάγους

-Τουρκία:Ο κυβερνήτης της Τούντζελι (Τunceli), ανατ. Τουρκία αποφάσισε, σνα κλείνει δύο εθνικές οδούς στην περιοχή για λόγους ασφαλείας και θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, λόγω μετακίνησης τρομοκρατών στην περιοχή.

-Συρία: Οι κάτοικοι της επαρχία Ιντλίμπ παίρνουν και εκείνοι τα μέτρα για να σταματήσουν να τους βομβαρδίζουν οι τζιχαντιστές ,έβαλαν μέσα σε κλουβιά, στις ταράτσες των σπιτιών τους, αιχμάλωτους τζιχαντιστές και τους έχουν ως ανθρώπινες ασπίδες,

– Ιράν: Αναπάντεχα, ανακάλυψε τεράστια ποσότητα ουρανίου σε νέο ορυχείο, εντός του εδάφους του. ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στις ΗΠΑ,ΝΑΤΟ & ΟΗΕ- Σύμφωνα με τις ενδείξεις, το Ιράν θα μπορούσε να καταστεί αυτάρκεις σε ουράνιο, σύντομα θα ξεκινήσει την εξόρυξη του, προκαλώντας ρίγη στη Δύση

-ΗΠΑ: Μετά από 127 χρόνια εκδόσεων ,το περιοδικό National Geographic ,εξαγωράστικε , καθώς το 73% μετοχές του πέρασαν στην αυτοκρατορία του Rupert Murdoch και την 21th Century Fox, με τίμημα ποσού 725 εκατ. Δολάρια και θα μετονομαστεί σε National Geographic Partners

– Μις Αμέρικα 2016: Μια Ελληνίδα η 21χρονη εστεμμένη της Αμερικής Baciliky “Betty” Cantrell -Βασιλική (Μπέτι) Καντρέλ, όπως βαφτίστηκε με το όνομα της Ελληνίδας γιαγιάς της, είναι η καλλονή που κέρδισε τον τίτλο Μις Αμέρικα 2016, απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών και μια ανερχόμενη τραγουδίστρια της Όπερα
https://youtu.be/-wBDC2UR8Bc
-Κλίβελαντ:Ένοπλος εισέβαλε σε πανεπιστήμιο και άνοιξε πυρ, δολοφονώντας έναν καθηγητή- Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης, αποκλεισμένο από την αστυνομία το πανεπιστήμιο.

– Καλιφόρνια: Ένας νεκρός και 400 σπίτια στάχτη από τις φλόγες, από πιο καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στις δυτικές ΗΠΑ που κάψει 247.000 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης..

-14/09/2015

– Φαρμακονήσι: Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά την ανατροπή ξύλινου σκάφους τα ξημερώματα της Κυριακής και να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα, ανάμεσα τους 4 βρέφη και 11 παιδιά, ενώ 98 άτομα έχουν διασωθεί.- στο σημείο εστάλη και Κλιμάκιο Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, με τη συνδρομή ελικοπτέρου Σινούκ του Στρατού Ξηράς.

– Τη δημιουργία δύο νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, Αττική & Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου από τη Μυτιλήνη.

– Αλ.Τσίπρας :”Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας,δεν θα ανακύψει πρόβλημα, θα λάβω τη διερευνητική εντολή και σε 3 ημέρες θα έχουμε κυβέρνηση, στην οποία δεν θα συμμετέχει η ΝΔ”… διαβεβαίωσε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ

– ΤΡΑΙΝΟΣΕ:Έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων, λόγο εκλογές θα παρέχεται αποκλειστικά για ταξίδια που πραγματοποιούνται από 16 έως και 23 Σεπτεμβρίου 2015 , με την επίδειξη αστ. ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου σχετικού εγγράφου ( η έκπτωση δεν ισχύ για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω Internet )

-ΣτΕ: Ναι στο σχέδιο ΠΔ που καθορίζει τη διαδικασία που θα ακολουθείται από τους συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κινητών, ακινήτων, πλοίων και αεροσκαφών.

— Στο μικροσκόπιο της Ολομέλειας μπαίνει η συνταγματικότητά των capital controls που έχουν ¨γονατίσει” την ελληνική οικονομία, όπου προσέφυγε βρετανική εταιρεία που κάνει λόγο για παραβίασει σωρεία διατάξεων του Συντάγματος, της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) ,της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας, που είναι αντίθετο με τη νομολογία του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

– Σε πρωτόδικο βαθμό καταδικάστηκε ο Αργύρης Ντινόπουλος για συκοφαντική δυσφύμηση κατά της Ρένας Δούρου και αποζημίωση 60,000€. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής άσκησε έφεση

– Κάτω Αχαΐα: Συνελήφθη 15χρονος που φέρεται να σκότωσε με καραμπίνα έναν 17χρονο

– Παλλήνη: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε αποθήκη τροφίμων –

– Σχέδιό ασφαλιστικό: Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος κατήγγειλε ότι στο ψηφισθέν μνημόνιο3, υπάρχει ρήτρα περιουσίας , πως η καταβολή των συντάξεων θα γίνεται αναλόγως των περιουσιακών στοιχείων, όπως στην Αυστραλία- οι συντάξεις θα δίνονται σε όλους όσοι είναι απόλυτα πένητες και ύστερα αυτές θα μειώνονται, θα κλιμακώνονται σε σχέση με την κινητή και την ακίνητη περιουσία των συνταξιούχων.- οι έχοντες περιουσία παίρνουν το λεγόμενο συνταξιοδοτικό επίδομα, και ό,τι παραπάνω δικαιούνται βάσει εισφορών το παίρνουν ανάλογα με την περιουσία τους».

– Τα τρία μνημόνια κόστισαν 45 δισ. στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ «Ωρολογιακή βόμβα» χαρακτηρίζουν οι ειδικοί της αγοράς τις ακάλυπτες επιταγές, που λόγω των capital controls διαρκώς διευρύνεται και ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ

-Στον «πάγο» μπαίνει το μεγάλο και φιλόδοξο ενεργειακό project της Μόσχας στο οποίο επένδυσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρώντας τότε μάλιστα ότι ο Πρόεδρος Πουτιν θα προσέφερε και ..προκαταβολή 5 δις δολαρίων για τον αγωγό που φυσικά ακόμη ήταν στα χαρτιά.

– ΕΕ: Έκτακτο Συνόδος Κορυφής των «28» το απόγευμα στις Βρυξέλλες ,μπροστά στο τεράστιο κύμα προσφύγων που δέχεται στο έδαφός της

– Γερμανία: ως έκτακτο μέτρο,έκκληση τα σύνορα της με την Αουστρία ,αναστέλλοντας την Συνθήκη Σένγκεν (ελεύθερη διακίνηση πολιτών της ΕΕ)μπροστά στις μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών και στέλνει 2.100 αστυνομικούς στα σύνορα ,θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ελλάδας ,καθώς δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά με προορισμό την Γερμανία, να εγκλωβίσουν στην χώρα μας που δεν έχει πλέον δυνατότητα ούτε να ελέγξει τα σύνορα ούτε όμως και να τους περιθάλψει.

– Η Σλοβακία ανακοίνωσε ,ότι θα ασκήσει βέτο εφόσον στην έκτακτη σύνοδο θα λυφθεί απόφαση για δεσμευτικές ποσοστώσεις για τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα κράτη-μέλη.

– Η Τσεχίας επανέλαβε, ότι η χώρα του θα απορρίψει ,οποιεσδήποτε υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την ανακατανομή των προσφύγων.

-Η Ουγγαρία έχει προειδοποιήσει ότι από σήμερα όσοι εισέρχονται «παράνομα» στην Ουγγαρία θα συλλαμβάνονται από τα «κινητά δικαστήρια» (με δικαστές και εισαγγελείς σε ειδικά οχήματα) στα χωριά Ρόζσκε και Ασοτχάλομ,σύνορα Σερβία , και επί τόπου θα δικάζονται λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που εισέρχονται παράνομα στην χώρα , ώστε να αποφεύγουν οι αρχές να φέρνουμε τους παραβάτες , προς τα ενδότερα της επικράτειάς και να χάνουν χρόνο

-Αλβανία:Για απόλυτη διαφθορά της αλβανικής πολιτικής ηγεσίας με το οργανωμένο έγκλημα και το λαθρεμπόριο κάνει λόγο ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σε εμπιστευτική έκθεσή του, που διανεμηθεί στης πρεσβείες των χωρών της ΕΕ και των ΗΠΑ και αφορά 31 μέλη του αλβανικού κοινοβουλίου, όλων των πολιτικών κομμάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη.

-Τουρκία-Ενώ η χώρα ματώνει από τα συνεχή χτυπήματα των κούρδων , ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού, θέτει θέμα για μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί, ενώ υπάρχουν νομικά ζητήματα που εγείρονται ,επίμεινε προτείνοντας μάλιστα την διενέργεια δημοψηφίσματος.

– Αίγυπτος: Δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά λάθος κατά ομάδας Μεξικανών τουριστών, νομίζοντας ότι ήταν τρομοκράτες, και σκότωσαν 12 άτομα, και 10 άτομα τραυματίστηκαν.

-ΗΠΑ: Μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες εξασφάλισαν οι καουμπόικες μπότες του Τεξανού Μπομπ Ουέιντ. επισήμως οι μεγαλύτερες του πλανήτη, ύψος τα 10 μέτρα, έχουν κερδίσει μία θέση στα αξιοθέατα της περιοχής https://youtu.be/lyoXIMRLwOo

– Καλιφόρνια: Πύρινη κόλαση από την Τετάρτη στην οροσειρά της Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια και εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, απειλώντας 6.400 κατοικίες. Στην τεράστια προσπάθεια κατάσβεσης, τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν.

pagkosmiopoiisi.jpg-11/09/2015

-ΟΗΕ: Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ για τους βασικούς κανόνες της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους-Οι νέοι κανόνες, οι οποίοι εδράστηκαν στην εμπειρία από την κρίση της Αργεντινής στις αρχές του 2000, έλαβαν 136 θετικές ψήφους, έξι αρνητικές, ενώ 41 χώρες απείχαν της ψηφοφορίας-Το ψήφισμα (αν και δεν  είναι δεσμευτικό) αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα

-Με 6.000 κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, η σχολική χρονιά με τα σχολεία να παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης και η εγκύκλιος Μπαλτά να αυξάνει κατά 10% των αριθμό των μαθητών ανά τάξη.–χωρίς λύσεις  ακόμα τα ζητήματα για πρόσληψης 9.000 καθαριστριών καθαριστριών και η μετακίνηση μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές προς τα σχολεία τους, για τα οποία περιφέρειες και δήμοι αναζητούν λύσεις.

-Απόφαση-βόμβα για τη δόμηση του Υμηττού από το Ευρωδικαστήριο που ακύρωσε το Π. Δ  για την προστασία του Υμηττού από περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ανοίγει ο δρόμος για νομιμοποίηση αυθαιρέτων

-Δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων σε βάρος του πρώην Υπουργού και βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη

– Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζου και άλλων πέντε κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, για την υπόθεση “ξεπλύματος” μεγάλων χρηματικών ποσών,  διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών

– Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου τα φαρμακεία στην Αθήνα και στο σύνολο του νομού , θα παραμείνουν κλειστά λόγω της εορτής του Τιμίου Σταυρού-

-ΕΕΤΤ: Για τα ακριβή σημεία που έχουν τοποθετηθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας και εάν αυτές είναι αδειοδοτημένες ή όχι παρέχει η νέα ενημερωτική πύλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων – στην διεύθυνση keraies.eett.gr οι πολίτες μπορούν  να εντοπίσουν πού βρίσκονται κεραίες στην περιοχή του , σε μια γεωγραφική περιοχή (μέσω χάρτη) ή σε μία συγκεκριμένη διεύθυνση.

-Κανάλι Βουλής: Η  νέα υπεύθυνη του καναλιού του Κοινοβουλίου Αικατερίνη Κατωτάκη, επιχείρησε να πετάξει έξω τα πράγματα των συμβασιούχων και να τους διαγράψει, έτσι  να μην έχουν δικαίωμα εισόδου στο κτήριο  καθώς οι συμβάσεις τους έχουν λήξει.-Προκλήθηκε μεγάλη ένταση, με αποτέλεσμα ο φρούραρχος της Βουλής να στείλει ομάδα αστυνομικών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.-

– Debate :Μόλις το 27,4% παρακολούθησε  την τηλεοπτική αναμέτρηση πολιτικών αρχηγών, κάτι που θα έπρεπε αν μη τι άλλο να προβληματίσει τους πολιτικούς αρχηγούς -οι  2.780.000 τηλεθεατές που έκαναν τον κόπο να δουν όσα είχαν να πουν οι πολιτικοί ,οι περισσότεροι ήταν άνω των 65 ετών-οι νεαρότερης ηλικίας  25-44 να παρακολουθούν σε ποσοστό μόλις 24,9%  άνδρες και 26,8% στις γυναίκες.–Αλλαγές θα γίνουν στην αναμέτριση  Δευτέρας, μεταξύ του πρ. ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα και του πρ. Ν.Δ, Β.. Μεϊμαράκη, για να μην επαναληφθεί η σούπα του ντιμπέιτ της Τετάρτης.

– Βόρεια Ιρλανδία: Την παραίτησή του υπέβαλε Ο Πρώτος Υπουργός (τοπικός πρωθυπουργός) της Β. Ιρλανδίας, καθώς δεν εξασφάλισε τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης ώστε να ανασταλεί η λειτουργία του τοπικού κοινοβουλίου, σε μια από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις που έχει γνωρίσει η επαρχία αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ και μια δεκαετία, με αφορμή μια δολοφονία που φέρει τη «σφραγίδα» του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού.

for sale anthropoi-Νορβηγία: Ο ΥΠΕΞ  Νορβηγίας διέκοψε την επίσκεψή του στη Σερβία και επέστρεψε εσπευσμένα στο Όσλο, λόγω της κρίσης με την ομηρία Νορβηγού υπηκόου, ο οποίος απήχθη από τζιχαντιστές-κανίβαλοι ,οι οποίοι προχώρησαν ακόμα και σε online πώληση αιχμαλώτων τους, μεταξύ αυτών και του Νορβηγού, με φωτογραφίες και ένας πλήρης φάκελος του καθενός που έπεσαν στα χέρια τους ,προκαλώντας νέο παγκόσμιο σάλο.

-Συρία: Στρατηγικής σημασίας νίκη πέτυχε ο συριακός Στρατός ο οποίος επανέκτησε από τους τζιχαντιστές του ISIS τον έλεγχο των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στην επαρχία της Χομς στην κεντρική Συρία έξω από την Παλμύρα, ενώ συγκεντρώνει δυνάμεις για την τελική ανακατάληψη της αρχαίας πόλης και να διασώσει ότι απέμεινε από αυτή.

-ΗΠΑ:Σαν σήμερα συνέβη η 11η Σεπτεμβρίου 2001 που έμελλε να αλλάξει για πάντα τον κόσμο, η Αστυνομία της Νέας Υόρκης έδωσε στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό βίντεο με ελικόπτερο της που καταγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους-Ένας εκ των αστυνομικών σοκαρισμένος από το θέαμα γυρίζει στην κάμερα και ουρλιάζει: «Ο πύργος εξαφανίστηκε. Θεέ μου!!»


– Νέα Υόρκη:Η σημαία της Παλαιστινιακής Αρχής θα κυματίζει στις 30 Σεπτεμβρίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, καθώς η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε με πλειοψηφία το παλαιστινιακό ψήφισμα, εξοργίζοντας το Ισραήλ με αυτήν την κίνηση την οποία οι Παλαιστίνιοι περιγράφουν ως βήμα προς την ένταξή τους στον οργανισμό.

-10/09/2015

fthinoporoς-ΕΡΤ: Η τηλεοπτική αναμέτρηση πολιτικών αρχηγών,μετά από τις 3 ώρες, άφησαν σχεδόν αδιάφορη γεύση σε όσους το παρακολούθησαν, επί της ουσίας άνευ ενδιαφέρων, μία από τα ίδια, καθώς απλά όλοι επανέλαβαν τις θέσεις κομμάτων τους με το ξύλινο λόγο, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων

– Υπ. Εωτερικών προς ψηφοφόρους:Από τις 7:00 ως 19:00 ανοιχτές οι κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου 2015–Στο ψηφοδέλτιο δεν μπαίνει σταυρός προτίμησης υπέρ των υποψηφίων, δεδομένου ότι εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στον συνδυασμό του κόμματος («λίστ-. Σε περίπτωση που τεθεί από εκλογέα σταυρός προτίμησης, το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο & προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.

-Θεσσαλονίκη:Υπέκυψε στα τραύματά του ο 27χρονος κοσμηματοπώλης που χθες το πρωί έπεσε θύμα ληστείας ,όταν δέχτηκε δύο σφαίρες στην κοιλιά από τον  Γεωργιανό μαφιόζο Ρομπέρτο Σοχακιάν,οποίος προ ήμερων βγήκε από της φυλακές με ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, για να εισβάλει στο κοσμηματοπωλείο στην οδό Αγίου Γεωργίου, που διατηρούσε το Θύμα.-Ο  δολοφόνος-ληστής  συνελήφθη  από την  ομάδα  ΔΙ.ΑΣ. που τον καταδίωξε

-Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης ο Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

-Οι καταναλωτές ΔΕΗ , στο εξής μπορούν να αναγγέλλουν τηλεφωνικά τις ενδείξεις του μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας στο τηλ. Κέντρο 11500, όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ)

-Τρίκαλα: Συνελήφθη μητέρα που σακάτεψε στο ξύλο το 10χρονο κοριτσάκι της!
-Δεν πάει καλά: «Πολιτικό bullying» εναντίον της καταγγέλλει η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου του αποτυχημένου μεταναστευτικής πολιτικής.

– Κύπρος: Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eni και αντιπροσωπεία του ιταλικού κολοσσού θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη,με αφορμή, την τελευταία σπουδαία ανακάλυψη του ομίλου στην Αίγυπτο, ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου που είναι ικανό να αλλάξει τα δεδομένα.Στην συνάντηση , μεταξύ άλλων θα παρευρεθεί και ο Υπ. Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

-Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος φθάνει απόψε στην Κύπρο, θα γίνει δεκτός αύριο Παρασκευή από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπου θα έχουν κατ` ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της ομάδας του κ. Τουσκ και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

-Ουγγαρία: Οι αρχές έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο M5, καθώς ομάδες μεταναστών έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό ( κορδέλα που είχε τοποθετήσει η αστυνομία )στην πόλη Ρόζσκε,σύνορα με τη Σερβία, και προσπάθησαν να φτάσουν στον αυτοκινητόδρομο πεζή ου οδηγεί προς τη Βουδαπέστη και από εκεί προς τη Γερμανία.

– Δανία – Γερμανία: Κατ’ εντολή της αστυνομίας, τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Δανίας και Γερμανίας διακόπηκαν, ενώ μεγάλος αυτοκινητόδρομος που συνδέει τις δύο χώρες έκλεισε, καθώς τον διέσχιζαν περίπου 300 πρόσφυγες-μετανάστες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά,- Σχεδόν 200 πρόσφυγες που επέβαιναν σε τρία τρένα που προέρχονταν από τη Γερμανία προς Σουηδία ,αρνήθηκαν να κατέβουν από τα βαγόνια στην πόλη Ρόντμπι , φοβούμενοι ότι, αν τους κατέγραφε η αστυνομία, θα αναγκάζονταν να ζητήσουν άσυλο στη Δανία και όχι στη Σουηδία, όπως επιθυμούν

-Ιταλία: Ένα μικρό εθνικιστικό κόμμα στην Τοσκάνη, δημιούργησε τηλεφωνική γραμμή για να παράσχει βοήθεια αποκλειστικά σε φτωχούς… Ιταλούς.

– Βέλγιο:Με μηχάνημα που πετούσε άχυρα στους αστυνομικούς κατέβηκαν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους των Βρυξελλών χιλιάδες ευρωπαίοι αγρότες που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας οικονομική στήριξη

– Στρασβούργο: Αυστηροποίηση της πρότασης ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κλωνοποίηση εκτρεφόμενων ζώων -Εφόσον εγκριθεί και από τις χώρες μέλη, η ΕΕ θα απαγορεύσει όχι μόνο την κλωνοποίηση εκτρεφόμενων ζώων,αλλά και την πώληση προϊόντων από απογόνους των κλώνων( με τι μας ταΐζουν οι πολυεθνικές για να έχουν κέρδος)
– Στις ΗΠΑ και Κίνα, εταιρείες και ερευνητές ήδη κλωνοποιούν εκτρεφόμενα ζώα, στην Ευρώπη όμως οι αντιδράσεις κοινού και πολιτικών είναι ακόμα εντονότερες, ωστόσο επισήμως δεν απαγορεύονται τα τρόφιμα που προέρχονται από απόγονους κλώνων ,μπορούν να πωλούνται χωρίς προέγκριση, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις (ακόμα) επικινδυνότητας. Αυτό έχει ήδη συμβεί στη Βρετανία.

– Φινλανδία: «Κόβει» αργίες, άδειες, μισθούς υπερωρίες και κυριακάτικη εργασία , στο όνομα των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά,από την νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση του Γιούχα Σιπίλα

-Κίνα: Η κυβέρνηση ματαιώσει τις προγραμματισμένες συναυλίες του Αμερικανού τραγουδιστή Jon Bon Jovi, και του συγκροτήματός του δίχως να αναφέρει επισήμως την αιτία, ή κάποιο γεγονός που προκάλεσε τη συγκεκριμένη αντίδρασή της- Οι διοργανωτές προσπάθησαν να αλλάξουν την απόφαση των Κινέζων, χωρίς επιτυχία..

– ΗΠΑ:Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εξέφρασε «βαθιές ανησυχίες» για τις αναφορές ότι η Ρωσία ενδέχεται να έχει αναπτύξει στρατιώτες και αεροσκάφη στην Συρία

-Sold out σε μόλις 30 δευτερόλεπτα έγιναν τα 10.000 εισιτήρια για τη λειτουργία που θα τελέσει ο πάπας Φραγκίσκος  κατά την επίσκεψή του στην  Φιλαδέλφεια -ΗΠΑ στις 22-17 Σεπτεμβρίου 2015,στο Benjamin Franklin Parkway, έξω από το Μουσείο Τέχνης, στο πλαίσιο της διάσκεψης της Παγκόσμιας Συνάντησης Οικογενειών.

– Αυστραλία: Το διδακτικό προσωπικό δημοτικού σχολείου Καμπέρα , κλείδωσε σε κλουβί 10χρονο μαθητή που υπέφερε από διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.- – Απελύθη ο διευθυντής του σχολείου- καταλογίζει ευθύνες και στο προσωπικό

-09/09/2015

pagkosmiopoiisi.jpg-Εκλογές 2015: Τηλεοπτική αναμέτρηση στις 21.00 στο στούντιο της ΕΡΤ., των πολιτικών αρχηγών :ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας- Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκη-, Λαϊκή Ενότητα Παναγιώτης Λαφαζάνης- Ποτάμι Σταύρος Θεοδωράκης- ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας-ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος-ΠΑΣΟΚ Φώφη Γενηματά.

-Γ.Βαρουφάκης:Χαρακτηρίζει τη διαπραγμάτευση απάτη , η ελληνική κυβέρνηση ενέδωσε στους δανειστές -πρώην υπ. Οικ είναι ένας από τα 16 οικονομολόγους που υπογράφουν επιστολή στον Guardian, με την οποία ζητούν από την Ευρώπη να υποστηρίξει την Ελλάδα για το θέμα του χρέους της που θα συζητηθεί στα Ηνωμένα Έθνη,στις 10 Σεπτεμβρίου

– Διόρθωση μυωπίας με σταγόνες , η νέα πρωτοποριακή μέθοδος βάζει τέλος στο λέιζερ ,με εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς διορθώνει μικροί βαθμοί μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, ακόμα και ανώμαλου αστιγματισμού, από τον καθηγητή Οφθαλμολογίας Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης, Δρ Αναστάσιο Κανελλόπουλο, σε συνεργασία με το Cleveland Clinic Foundation των ΗΠΑ και την ερευνητική ομάδα της Avedro στη Βοστώνη- «Οι τεχνικές τις νέας μεθόδου «γεννήθηκαν» στην Αθήνα και έχουν παγκόσμια εφαρμογή  και στις 5ηπείρους» δήλωσε ο Έλληνας καθηγητής.

-Υπ. Οικ: Σύσταση Ειδικής Ομάδας Εργασίας, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας.
-Δ.O.Y: Η προσέλευση του κοινού στις εφορίες,από το 2016 θα γίνεται κατόπιν ραντεβού και σταδιακά κάθε συναλλαγή θα πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά ή με αλληλογραφία, ώστε να εξοικονομηθεί προσωπικό για τον έλεγχο.

– Υπ.Παιδίας: Αρχίζουν την Πέμπτη και θα διαρκέσουν έως τις 17 Σεπτεμβρίου οι ηλεκτρονικές προεγγραφές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2015 -2016

-Τασία Χριστοδουλοπούλου : Δηλώσω για το μεταναστευτικό ότι, είναι «τραγική σύμπτωση από τις 27 που παραιτηθήκαμε και μέσα σε μια εβδομάδα ήρθαν στα νησιά, σπάσαν κάθε ρεκόρ, 51 χιλιάδες πρόσφυγες όταν επί των ημερών μας ερχόντουσαν σε όλα τα νησιά μόνο 12 χιλιάδες …ότι  ,πλουτίσανε τα νησιά με τους πρόσφυγες,κάνουν τζίρο απίστευτο στην αγορά των νησιών…»- Η κυρία Τασία , μάλλον χρήζει ιατρική βοήθεια με τα κουφά που δηλώνει , αντί να αναλανβάνει τις ευθήνες της για το χάος με το μεταναυστετικό

– Κοζάνη: Στη γενέτειρά του, την ορεινή κωμόπολη Τσοτυλίου, Δήμος Βοΐου ,κηδεύτηκε ο 37χρονος ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ, Στάθης Λαζαρίδης, ο οποίος το 2007 τραυματίστηκε στον αυχένα στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά Κρήτης- Από εκείνη την μέρα έπεσε σε κώμα και όλα αυτά τα χρόνια έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας

-Κομισιόν: Η Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη μέλη της Ένωσης να δεχθούν 120.000 πρόσφυγες και σχεδιάζει να απαιτήσει οικονομική αποζημίωση από τις χώρες που θα αρνηθούν να δεχθούν πρόσφυγες στο έδαφός τους

nomismata megaloy Aleχandroy– Βουλγαρία: Βρέθηκε «πουγκί» με ασημένια νομίσματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μεταξύ του τέλους του 2ου αιώνα , αρχές του 1ου π. Χ,  ανακαλύφθηκαν σε ανασκαφική σε αρχαίο κάστρο που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 72 π.Χ. στην πόλη Πριμόρσκο,  Μπουργκάς – Πρόκειται για αργυρά και χάλκινα νομίσματα της Απολλωνίας Ποντικής (του Πόντου), που απεικονίζουν το Μέγα Αλέξανδρο και έχουν κοπεί μετά το θάνατό του», είπε ο επιστήμονας.

-Τουρκία:Πρόβα εμφύλιο πόλεμο” χαρακτήρισε η συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος τις επιθέσεις ομάδων πολιτών εναντίον του κόμματός της σε 128 σημεία έπειτα από  επίθεση στο Χακκάρι  όπου σκοτώθηκαν 16 Τούρκοι στρατιώτες.

-Συρία: Η τρομοκρατική ισλαμική ομάδα κατέλαβαν την τελευταία πετρελαιοπηγή του Άσαντ

-Ρωσία: “Η Ρωσία δεν έχει κανένα λόγο να ενταχθεί στους κόλπους του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ), κυρίως λόγω των διαφορετικών μεθόδων τεχνολογίας στην εξόρυξη πετρελαίου μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών-μελών του Οργανισμού”, δήλωσε ο CEO της Rosneft, Ι. Σετσίν, σε συνέδριο του FT Commodities στη Σιγκαπούρη

– ΗΠΑ: Ο διευθύνοντος συμβούλος της αμερικανικής United Airlines παραιτήθηκε, λόγω της εμπλοκής του σε σκάνδαλο, το οποίο ερευνάται από τις ομοσπονδιακές αρχές – παραίτησή υπέβαλαν ακόμη δύο υψηλόβαθμα στελέχη.

– Αυστραλία: Επιπλέον 12.000 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ θα δεχθεί πέραν των 13.500 προσφύγων που υποδέχεται ετησίως, , ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ.

-08/09/2015

epistoli– Λέσβος: Οι λαθρομετανάστες  (χθες) κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό  μέχρι την πόλη, έβαζαν φωτιά και στο δασικό αλσύλλιο  ως αντιπερισπασμού κινούμενοι προς το λιμάνι,ενώ έχουν καταλάβει την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών και έχουν κόψει την πόλη στη μέση-Στο μεταξύ  μια ομάδα νεαρών με μαύρα ρούχα  που ακούει στο όνομα Musafera ,υποστηριζόμενοι ότι δήθεν είναι υπέρ των προσφύγων -μεταναστών μοίραζαν  φυλλάδια ( ξεσηκωμού), σε αραβική  γλώσσα για το πώς να κινηθούν οι μετανάστες κατά των αρχών και των πολιτών της Λέσβου…

-Τεταμένη ήταν και  η ατμόσφαιρα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου  με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου για το μεταναστευτικ όπου τα ΜΑΤ  φυλάγαν  την είσοδο συνεδρίασης-  οι κάτοικοι σε απόγνωση, φοβούμενη για την ζωή τους και τις  λεηλασίες των περιουσίων τους   

https://youtu.be/NfNEXCjJfZ0
– Άρειος Πάγος:19 κόμματα και 5 συνασπισμοί κομμάτων δήλωσαν συμμετοχή για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Τον τελικό λόγο για το πόσα κόμματα και συνασπισμοί νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στις εκλογές θα τον έχει το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα προβεί στην ανακήρυξη των κομμάτων.

-Εκπρόθεσμα κατέθεσε στην Εισαγγελία τ ο συνασπισμός κομμάτων, ΑΚΚΕΛ, αποτελούμενο από τα κόμματα: α) Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (Ευάγγελος Τσιομπανίδης), β) Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων – Λευκό (Κωνσταντίνος Ντάλιος) και γ) Πυρίκαυστος Ελλάδα (Γεώργιος Καλεάδης).

– Κρατική επιχορήγηση 2.119.000 ευρώ ,θα μοιραστούν 7 κόμματα που είχαν εκλέξει βουλευτές στις προηγούμενες εθνικές εκλογές ή ευρωβουλευτές –αποτελεί προκαβολή από την συνολική χρηματοδότηση 3.532.000 ευρώ που πρόκειται να δοθεί για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

-ΦΕΚ:Συγκρότηση και διάρθρωση Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΥΔΕΑΠ),στους τομείς του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, όπως αυτές εξειδικεύονται από τους Κανονισμούς ΕΕ και για την εκταμίευση των 30 εκατ. ευρώ

-Θεσσαλονίκη:Την αποβολή διά παντός από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, του εκπροσώπου και δικηγόρου του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», κ. Αλέξανδρου Τριανταφυλλούδη, αποφάσισε ομόφωνα το Σώμα, στη χθεσινή Συνεδρίασης, λόγο συμπεριφοράς του.
– ΦΠΑ: Χαμένοι… στη μετάφραση του νόμου και των εγκυκλίων για την εφαρμογή του ΦΠΑ με συντελεστή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση βρίσκονται τα φροντιστήρια, τα ωδεία και οι σχολές χορού με αποτέλεσμα να επικρατούν συνθήκες αλαλούμ.

– Ευρώπη:  Σκηνές-όνειδος για την Ευρώπη, με σπρέι πιπεριού κατά προσφύγων στην Ουγγαρία και εν μέσω μεταναστευτικής κρίσης,παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας – Ένταση και συμπλοκές με τις δυνάμεων ασφαλείας στη Γευγελή, σύνορα ΠΓΔΜ –Ελλάδα- ΟΗΕ:Περίπου 50 εκατ.άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή καθ´ οδόν, εκτοπισμένοι-Eurogroup :Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου με βασικά θέματα η Ελλάδα και Κύπρος

-Γερμανία: Νέα απεργιακή κινητοποίηση πιλότων της Lufthansa από τις 08.00 και θα λήξει το μεσάνυχτα.

-Ρουμανία: Με συνδιοργάνωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με τους εταίρους του προγράμματος, του μεγαλύτερου παιχνιδιού κουτσό στον κόσμο, με 100 παιχνίδια κουτσό και με στόχο τη συμμετοχή 7.000 παιδιών,θα υλοποιηθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο Cismigiu στο Βουκουρέστι και θα καταχωρηθεί στο βιβλίο παγκόσμιων ρεκόρ «Γκίνες».

– Φινλανδία:Ο διοικητής της Τράπεζας Φινλανδίας προσφέρει το μισθό ενός μήνα 10.000 ευρώ, για τους πρόσφυγες-Ο δε πρωθυπουργός της χώρας , πρότεινε να φιλοξενήσει από τον Ιανουάριο πρόσφυγες στο εξοχικό του στα βόρεια της χώρας( ‘όχι σαν την κυρία Τασία που αντί να βάλει στην βίλα του τους πρόσφυγες,τους αμόλησε σε κεντρικές πλατείες να λιάζονται και να μας κατουρούν στα μούτρα μας)-07/09/2015

–Μυτιλήνη: Οι λαθρομετανάστες απειλούν πλέον ευθέως τις ζωές των Ελλήνων

lathro apeilesΣήκωσαν ακόμα και πλακάτ γραμμένο στα αγγλικά με μεγάλα γράμματα «we will destroy the island» «θα καταστρέψουμε το νησί σας» . Οργισμένοι κάτοικοι αποκαλύπτουν ότι οι λαθρομετανάστες είναι πλέον οπλισμένοι με μαχαίρια,χατζάρες,τσεκούρια από κροπωλειο ή άλλα καταστήματα που έχουν ανοίξει και λεηλατήσει. -Σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και δυνάμεων ασφαλείας στο λιμάνι και σε καταυλισμό προσφύγων όλη την χθεσινή ημέρα σε Αφγανούς μετανάστες και σε Άραβες πρόσφυγες -Ο δήμαρχος Λέσβου προειδοποιεί απειλεί ότι το νησί θα απέχει από τις εκλογές αν δεν βρεθεί λύση για τους πρόσφυγες και άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

-Εκλογές: Κλειδώνουν προγράμματα των κωμάτων και ψηφοδέλτια- Σε Λάρισα και Ηράκλειο υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας.
-Θεσσαλονίκη: Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σήμερα στις 2μ.μ., στη ΔΕΘ

-Δράμα: 38ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 19 Σεπτεμβρίου,-θα προβληθούν συνολικά 210 ταινίες σε όλα τα προγράμματά της

– Κλειστά τα δικαστήρια από τις 16 ως 25 Σεπτεμβρίου, λόγω των εκλογών

– Τaxisnet: Παγίδα πρόσθετης φορολόγησης για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους ηλικίας άνω των 65 ετών αποκαλύπτουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων που έχει αναρτήσει στο taxisnet η Γ.Γ, Δ, Εσόδων.- επιβάρυνση που προκύπτει από εφαρμογής τεκμηρίων διαβίωσης.

-ΣτΕ: Απογορεύει την κατεδάφιση του νεοκλασικού κτιρίου στο στρατόπεδο Μαθιουδάκη, στην Καστοριάς, όπου έχει προγραμματιστή να αναγερθεί το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς.κτιρίου του στρατοπέδου Μαθιουδάκη στην Καστοριά

– 9 και 10 Σεπτεμβρίου διενεργείται το γνωστό roadshow του Λονδίνου, το οποίο διοργανώνει EXAE, ενώ στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου η Deutsche Bank διοργανώνει διεθνές τραπεζικό roadshow στη Nέα Yόρκη. Oι ελληνικές τράπεζες θα είναι παρούσες και στα δύο fora.

-ΥΠΕΞ: Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών βρίσκεται αίτημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ που ζητά την άρση της άδειας υπερπτήσης ρωσικών αεροσκαφών από την Ελλάδα προς τη Συρία

-Συρία: Προ των πυλών επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών ,ανατρέποντας γεωπολιτικές ισορροπίες αναγκάζοντας- Υπ αυτές τις συνθήκες η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από ΕΕ ,ΗΠΑ είναι προδιαγεγραμμένη, είτε μεμονωμένα, είτε συλλογικά μέσω του ΝΑΤΟ να επέμβουν στρατιωτικά στη Λιβύη, απαντώντας στη Ρωσία.

-O Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 ,καλεί όλους τους εθνικά σκεπτόμενους Έλληνες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία της Αλβανίας στη Φιλοθέη,Αθήνα, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 6:00 μ.μ., με αφορμή την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες και με σκοπό του αφανισμού Ελληνισμού Βορείου Ηπείρου.

-Κύπρος: Θεία λειτουργία, για πρώτη φορά έπειτα από 41, χρόνια τελέστηκε στον βυζαντινό ναό, του 10ου αιώνα μ.Χ., του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κατεχόμενη Γιαλούσα(ονομασία από την αρχαία ελληνική λέξη Αιγιαλούσα)

– Βρετανία: Ενίσχυση της τάσης εξόδου από την ΕΕ- Περίπου το 43% των Βρετανών ψηφοφόρων υποστηρίζει την έξοδο της χώρας του από την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις- Το δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ ί πριν από το τέλος του 2016.

-Σκόπια: Τα σχολικά βιβλία ‘εκσλαβίζουν’ τους Αλβανούς..” αλβανικές φυλές που θεωρούν τους εαυτούς τους αυτόχθονες, αυτοί είναι Σλάβοι που κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, ασπάσθηκαν το Ισλάμ και σταδιακά εξαλβανίστηκαν”-Αλβανός καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, ανέφερε ότι τα στοιχεία αυτά είναι προσβλητικά και υποτιμητικά για τους Αλβανούς των Σκοπίων, όλοι οι συνάδελφοί του θα απαλείψουν όλα αυτά κεφάλαια του βιβλίου και δεν θα τα διδάξουν

-Τουρκία: Νεκροί σε ενέδρα του PKK 15 Τούρκοι στρατιώτες
-G20 : Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ομάδας των G20 στην Άγκυρα, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τον ρυθμό της παγκόσμιας ανάπτυξης και τις ανυσυχίες για την οικονομική επιβράδυνση της Κίνας και της Fed (για αύξηση των επιτοκίων)- Η G20 δεσμεύεται να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή μεγάλων πολυεθνικών, τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας,με του παγώμα περιουσιακών στοιχείων, ενώ καλεί τις πλούσιες χώρες

Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS, καταδίκασε (φετβά (θρησκευτική εντολή)) σε θάνατο τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την υποστήριξη που προσφέρει στο διεθνή συνασπισμό για επιθέσεις στη Συρία από το τουρκικό έδαφος

– Βραζιλία: Τροχαίο με 15 νεκρούς και 40 τραυματίες σε λεωφορείο στην τουριστική πόλη Παράτι

– ΗΠΑ:Διχασμός για την αύξηση των επιτοκίων δολαρίου κατά τη Σύνοδο της Fed στις 16-17 Σεπτεμβρίου

Νέα Υόρκη: Ρομποτικός οικοδόμος περνάει τούβλα τρεις φορές πιο γρήγορα από τους ανθρώπους
https://youtu.be/e4Or7A5w4ZE
-Καναδάς: Πτώχευση κήρυξε η ομογενειακή αεροπορική εταιρεία SkyGreece Airlines ,που ιδρύθηκε το 2012 βασισμένη σε κεφάλαια που προέρχονταν κυρίως από την ομογένεια

.
-04/09/2015

PNIGMENO PAIDI METANASTIS-Μεταναστευτικό: Έχει ξεφύγει η κατάσταση  από τη ανθρωπιστική διάσταση-Οι συμπλοκές μεταξύ κατοίκων, και λαθρομεταναστών είναι  καθημερινή  και το φιτίλι  είναι στο τσαφτ για να ανάψει….

-Οκονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές και που αντιμετώπισαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης, καθώς και τη δημιουργία ομάδας συντονισμού των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανακοίνωσε η υπηρεσιακή κυβέρνηση σε κοινή συνέντευξη Τύπου των συναρμόδιων υπουργών για το μεταναστευτικό.

-Kως: Συμπλοκές κατοίκων με μετανάστες έξω από την Αστυνομία- υπήρξε πετροπόλεμος αλλά και χρήση διακρυγόνων όταν οι μετανάστες θέλησαν να εισβάλουν στο τμήμα.-Στο νησί  που βρέθηκαν σήμερα Αβραμόπουλος, Τίμερμανς για το προσφυγικό,είχαν άσχημη υποδοχή από τους κατοίκους..

-Την ίδια ώρα ,εκατοντάδες βάρκες βγαίνουν πλέων  κάθε μέρα στις ελληνικές ακτές  ελέυθέρα & ανενόχλητοι

– ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ: Μικρά “συνεργεία” με γυναίκες, μαμάδες και γιαγιάδες, έχουν στηθεί στο Κιλκίς, στα γύρω χωριά, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου, στις κουζίνες των σπιτιών τους, τελείως εθελοντικά μαγειρεύουν φρέσκο, σπιτικό φαγητό  εδώ και μήνες, και στη συνέχεια, τα μοιράζει σε πλαστικές συσκευασίες στους εκατοντάδες πρόσφυγες που συρρέουν στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης- Όποιος επιθυμεί να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην ομάδα, μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλ: 6976084829, 6979324937, 6980386991, 6946686388 ή στο Facebook (Εθελοντές Κιλκίς-Θεσσαλονίκης Σύροι Πρόσφυγες).

-Λέσβος: Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκεται αυτή τη στιγμή  το νησί  καθώς από το πρωϊ βρίσκεται σε εξέλιξη εξέγερση λαθρομεταναστών και προσφύγων οι οποίοι προσπάθησαν να καταλάβουν ακόμα και επιβατικό πλοίο-Οι δυνάμεις του Λιμενικού και της αστυνομίας έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εκκένωσης του λιμανιού

– Βρέθηκε σώο & καλά στην υγεία του ο 11χρονος Διονύσης είχε φύγει κρυφά από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στις 29 Αυγούστου.

-ΣΥΡΙΖΑ: Δίνουν τα ρέστα τους για αριστερή παρένθεση. Δεν συμμετέχουμε σε κυβερνήσεις κουρελούδες, ζόμπι και μιας χρήσεως- Με βασικό σύνθημα «ξεμπερδεύουμε με το παλιό κερδίζουμε το αύριο» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε την προεκλογική του εκστρατεία Στην Αττική από το Αιγάλεω

-ΝΔ: Στη μάχη εξουδετέρωσης της ψήφου διαμαρτυρίας , περιστράφηκε ο λόγος του προέδρου Ευ. Μειμαράκη στο Ρέθυμνο ,προτάσσοντας σταθερά το ενωτικό στοιχείο ..»Ελάτε να ενώσουμε τα χέρια για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά» και στα Χανιά ,εντολή τετραετίας ζήτησε

-Χρυσή Αυγή : Απαιτούμε την ισότιμη προβολή του τρίτου κόμματος της χώρας -Κόμματα και κανάλια έχουν συμφωνήσει τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής, δηλαδή μισού εκατομμυρίου Ελλήνων πολιτών από την ενημέρωση-την Τετάτρη έκανε μεγάλη διανομή τροφίμων έπη τις Λεωφόρο Μεσογείου,προς τους δοκιμαζόμενους από την κρίση, Έλληνες πολίτες

-ΠΑΣΟΚ: Βέλη κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, εξαπέλυσε η συνταξιούχος πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, από το Ζάππειο σε εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε την πρόσκληση στα παλιά στελέχη και πρώην ψηφοφόρους του Κινήματος..

– ΣτΕ: Ενέκρινε τις κατ’ εξαίρεση προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά την προεκλογική περίοδο. Παράλληλα, συνεχίζονται στο ΣτΕ οι καταθέσεις αιτήσεων για νέες προσλήψεις.

– Υπ.Οικ: Χαλάρωση των capital controls σε επτά σημεία για επιχειρήσεις, φοιτητές, βουλευτές (Το υψηλότερο ποσό στη Β΄Αθηνών (44 έδρες) με όριο ανώτατης δαπάνης για κάθε υποψήφιο βουλευτή τα 115.500 ευρώ και το χαμηλότερο στις μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας με 15.000 ευρώ)και εως τέλος του χρόνου θα αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό την προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας.

– Από τον Οκτώβριο τα πρώτα έκτακτα ευρωπαϊκά κονδύλια από τα προγράμματα της περιόδου 2007-2013 και 2014-2020, διοχετεύοντας ποσό άνω των 35 δισ. ευρώ στην στην ελληνική οικονομία,δήλωσε η αρμόδια επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική

-Θεσσαλονίκη: Κλειστό θα παραμείνει για όλα τα οχήματα το κέντρο της πόλης σήμερα και αύριο Σαββατο από τις 2 μ.μ, πρώτη μέρα λειτουργίας της 80ής ΔΕΘ, όπου πραγματοποιούνται οι καθιερωμένες διαδηλώσεις συνδικάτων, σωματείων και φορέων -Τιμές εισιτηρίων στην ΔΕΘ:3 ευρώ Δευτέρα,Τρίτη και Τετάρτη, με οικογενειακό εισιτήριο 10 ευρώ & 5€ τις Τις υπόλοιπες ημέρες -οικογενειακό 15 €- πολύτεκνους & ΑΜΕΑ, 3 €
– ΓΣΕΕ : Δραματικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία τους μισθούς, την απασχόληση, την ανεργία, την αγοραστική δύναμη και την επιδείνωση της ζωής των Ελλήνων, παρουσίασε η ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου και οργανώνει συλλαλητήριο στο πλαίσιο της ΔΕΘ στο Άγαλμα Βενιζέλου , το Σάββατο στις 18μμ.

– Σενεγάλη- Δ. Αφρική.: Εντοπίστηκε από τις αρχές του Ντακάρ η σορός του πλοιάρχου αλιευτικού σκάφους «Δημήτριος», που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σενεγάλης,στο οποίο επέβαιναν 18 αλλοδαποί ναυτικοί και ο Έλληνας πλοίαρχος, πιθανόν λόγω κακών καιρικών συνθηκών , όπου εξέπεμψε σήμα sos το πλοίο-. διασωθεί 12 άτομα,αγνοούνταν ακόμη 7, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Έλληνας καπετάνιος.

metanastes-budapest– Ουγγαρία: Στρατιές προσφύγων στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης που άνοιξε και πάλι -Στόχος τους να επιβιβαστούν σε κάποιο τρένο με προορισμό τη Γερμανία και τις χώρες της βόρειας Ευρώπης.

-Γαλλία:Χιλιάδες γάλλοι αγρότες περικύκλωσαν με τα τρακτέρ τους το Παρίσι, διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά μέτρα που τους εμποδίζουν να ανταγωνιστούν τις φθηνότερες αγροτικές εισαγωγές-

-Βέλγιο: Ανήμερα της έκτακτης συνόδου της ΕΕ, την ερχόμενη Δευτέρα με θέμα οι επιπτώσεις από το ρωσικού εμπάργκο , 5.000 γαλακτοπαραγωγοί και 1000 τρακτέρ από το Βέλγιο, Γαλλία και τη Γερμανία θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις στις Βρυξέλλες ,με αίτημα δικαιότερες τιμές, αυξήση στις τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γάλακτος (EMB).

– Τουλούζη: Στην μοιραία πτήση ΜΗ370 της Malaysia Airlines που χάθηκε τον Μάρτιο του 2014 μαζί με τους 239 επιβαίνοντες. , ανήκουν τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν, Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με επίσημες επιβεβαιώσεις από το στρατιωτικό εργαστήριο της Τουλούζη και τις γαλλικές εισαγγελικές αρχές,ενώ άγνωστο παραμένει και το σημείο συντριβής του.

– Ισπανία-Τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης στα αστυνομικά τμήματα που κατάσχοντα και αναμένουν απόφαση δικαστικών αρχών για να την καταστροφή τους, με αποτέλεσμα την έντονη μυρωδιά , συχνά να είχαν έντονους πονοκεφάλους και ναυτίες, καταγγέλλουν οι αστυνομικοί της Καταλονίας

-Ισπανός συνταξιούχος δικηγόρος, καθώς δεν αντέχει να βλέπει τον γιο του να υποφέρει χωρίς να εργάζεται, δίνει αμοιβή 5.000 ευρώ σε όποιον εργοδότη προσλάβει τον άνεργο γιο του- στην αγγελία εφημερίδας,ανταποκρίθηκαν αρκετοί ,ενώ οι περισσότεροι από τους υποψήφιους εργοδότες δεν συζήτησαν καν την αμοιβή που τους προσέφερε.

– Ταϊλάνδη: Με την νέα πρωτοβουλία που δοκιμάζεται, 90 λεπτά νωρίτερα θα ολοκληρώνονται τα μαθήματα στα 3.500 σχολεία της χώρας , αφήνοντας τους μαθητές να αποφασίσουν πώς θα περάσουν το υπόλοιπο της ημέρας τους, ανάμεσα σε μια σειρά από εξωσχολικές δραστηριότητες ή να επιστρέψουν σπίτι τους

 

provato-Αυστραλία: Tο πιο μαλλιαρό πρόβατο στον κόσμο, με 40,2 κιλά μαλλιού, βρέθηκε στα περίχωρα της Καμπέρα ,το οποίο δυσκολευόταν πολύ να περπατήσει από το βάρος του μαλλιού του,εκτιμάτε ότι το ζώο δεν είχε κουρευτεί για πάνω από 5 χρόνια και προφανώς είχε ελάχιστη επαφή με ανθρώπους.

-ΗΠΑ:- Με αφορμή την υποκλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας οι ΗΠΑ φέρονται έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις ως απάντηση στην εμπορική κατασκοπεία σε διάφορες κινέζικες εταιρίες- ο κινέζος πρόεδρος Ξι θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον και επί τάπητος θα τεθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα εν μέσω κρίσης στις χρηματαγορές της Κίνας που έχουν επηρεάσει το παγκόσμιο σύστημα.

– Κεντάκι : Ένοχη για περιφρόνηση δικαστηρίου κρίθηκε η δημόσιος υπάλληλος από το Κεντάκι, η οποία αρνείται να εκδώσει άδειες γάμου για ομοφυλόφιλα ζευγάρια, επικαλούμενη της θρησκευτικές πεποιθήσεις της-Ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε τη σύλληψη της Κιμ Ντέιβις, ζητώντας από τους αστυνομικούς να την οδηγήσουν στο κρατητήριο.

– Νιου Χέιβεν, Κονέκτικατ: Ανησυχητικά στοιχεία για το περιβάλλων   από  έρευνα διεθνής ομάδας επιστημόνων για τον πληθυσμό των δέντρων στη Γη που δείχνουν ότι από την στιγμή που ο άνθρωπος βρήκε τρόπο να κόβει δέντρα (τσεκούρι -πριόνι)ο πληθυσμός των δέντρων στον πλανήτη έχει μειωθεί κατά 45%!-  ο άνθρωπος δηλαδη κόβει περί τα 15 δισ. δέντρα ετησίως 

-03/09/2015

– Κω:Φρίκη με εικόνες νεκρών παιδιών σε ναυάγια προσφύγων που πέταξαν τα κύματα από τις τουρκικές ακτές της Αλικαρνασσού, στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κω – Διεσώθησαν 4 άτομα και παραμένουν αγνοούμενοι άλλοι πέντε.
https://youtu.be/uCx2XhFBpbk
– Λέσβος:Την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητεί ο δήμαρχος του νησιού προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι κίνδυνοι πυρκαγιών, μεταδοτικών νόσων και φθορών σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες από τους πάνω από 10.000 μετανάστες και η ροή τους βαίνει διαρκώς αυξανόμενη

-Δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών στο οποίο θα συμμετέχουν στελέχη των υπ. Εσωτερικών,Υγείας, και στελέχη ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικού Σώματος, Ελληνικής Ακτοφυλακής και με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, αποφάσισε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος,κατά την σύσκεψη εργασίας που συγκλήθηκε στο Μαξίμου από την πρωθυπουργό κ. Β. Θάνου ,με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων υπουργών

-Κρήτη:Μισό εκατομμύριο σφαίρες και 5.000 όπλα σε δύο κοντέινερ του φορτηγού πλοίου «Haddad 1» με σημαίας Βολιβίας και η καταμέτρηση ακόμα συνεχίζεται, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων και εισαγγελικής αρχής- μένουν ακόμα να ελεγχθούν 14 κοντέινερ που αναμένεται να κρύβουν και άλλες εκπλήξεις

– Το «μπαλάκι» στην νέα κυβέρνηση που θα προκείψει για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, συμφώνα με εγκύκλιος της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων μετατίθει το ζήτημα ως τις 16 Οκτωβρίου.

– Κλειστά τα δικαστήρια από 16 έως 25 Σεπτεμβρίου λόγω εκλογών

– ΤΑΙΠΕΔ: Ανέφικτος ο φετινός στόχος των ιδιωτικοποιήσεων, λόγω καθυστερήσεων στη συμφωνία για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

– Έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ: Έρχονται 63.000 λουκέτα μικρών επιχειρήσεων, εξ αιτίας της εφαρμογής του νέου εμπροσθοβαρούς προγράμματος λιτότητας στο επόμενο εξάμηνο

– Καβάλα: Στόχος αποδοκιμασίας με γιαούρτι ο στον πρώην υπ. Δημόσιας Τάξης και υποψήφιο βουλευτή της Α’ Αθηνών, Βασίλη Κικίλια, κατά την επίσκεψή του στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας.

– Κομοτηνή: Παγκόσμιο φόρουμ παραδοσιακού καπνού 11 Σεπτεμβρίου 2015, με συνδιοργανωτές τη Διεθνή Ένωση Καλλιεργητών Καπνού (ITGA) και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης- Στόχος του φόρουμ είναι να καταδειχθεί προς τα όργανα της ΕΕ, η ανάγκη ώστε ο καπνός ανατολικού τύπου, να εξαιρεθεί από τις περιοριστικές πολιτικές της, με δεδομένο ο καπνός ποικιλίας “μπασμά” θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμοο που καλλιεργείται στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, στην

-Βέροι: Θρήνος και σπαραγμός για τον αδόκητο χαμό του 18χρονου τερματοφύλακας της μακεδονικής ομάδας οποίος ξαφνικά κατέρρευσε στη διάρκεια της προπόνησης και οι πρώτες βοήθειες που του προσφέρθηκαν από τους ανθρώπους του συλλόγου δεν είχαν αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο νεαρός πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

– Η Άννα Λιγωμένου, αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τοποθετείται πρόεδρος της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος (Επιτροπή Σοφών), με απόφαση του τέως υπ. Εργασίας , Γ.Κατρούγκαλου

arxaio nomisma argyro-oxtodraxmo-Υπ.Πολιτισμού: Με δικαστική απόφαση ελβετικού Ομοσπονδιακού Ποινικού Δικαστήριου,επαναπατρίζεται από την Ελβετία αρχαίο ελληνικό νόμισμα αργυρό οκτάδραχμο,του 6ου – αρχές του 5ου αι. αι. π.Χ., του βασιλέα Βισαλτίας Μώσση (ν.Σερρών) ) ,ως προϊόν λαθρανασκαφής και εντοπίστηκε σε ιστοσελίδα οίκου δημοπρασιών.

– Κύπρος: Τους πρώτους από τους περίπου 40 αγνοούμενους που δολοφονήθηκαν και θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο από τους τούρκους εισβολής , πίσω από τις Κεντρικές Φυλακές των κατεχομένων στη Λευκωσία,εντόπισε η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένου

-Τσεχία: Σάλο προκάλεσε  η κίνηση της τσεχικής αστυνομίας να απομακρύνει πρόσφυγες μέσα από τρένα με προορισμό την Γερμανία ενώ είχαν κομμένε εισειτίρια, να τους συλλαμβάνει και να τους μαρκάρει  έναν αριθμό στα χέρια με ανεξίτηλους μαρκαδόρους, θυμίζοντας ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης «Κανένας νόμος δεν επιτρέπει να σημαδεύονται οι άνθρωποι μ’ αυτόν τον τρόπο» τόνισε η δικηγόρος στην Τσεχική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

-Ρωσία: Νέο εργαστήριο  δημιουργήθηκε κοντά στην Αρκτική, για να κλωνοποιήσει το τριχωτό μαμούθ της εποχής των παγετώνων, χρησιμοποιώντας DNA από κουφάρια που βρέθηκαν κατεψυγμένα στο έδαφος της Σιβηρίας-με στόχο τη δημιουργία «Πάρκου του Πλειστόκαινου», κατ΄αναλογία με το Jurrasic Park.

-Κολομβία: Εντάλματα σύλληψης σε βάρος 22 στρατιωτικών εν ενεργεία και εν αποστρατεία, καθώς και δύο πολίτες, για την φερόμενη εμπλοκή τους σε 18 εξωδικαστικές εκτελέσεις

– Βενεζουέλα: Έλαβε από την Κίνα 5 δισ. δολάρια που θα αποπληρωθεί σε πετρέλαιο -Έχει δανειστεί από την Κίνα περισσότερα από $40 δισ. τους τελευταίους πέντε μήνες

-Δημοκρατία Γουατεμάλας:Η γενική εισαγγελία της Γουατεμάλας, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του προέδρου της χώρας Ότο Πέρες Μολίνα πρώην αξιωματικός του στρατού, που ίδρυσε και εξελέγη με το “Πατριωτικό κόμμα” το 2011, και φέρεται να ήταν επικεφαλής κυκλώματος διαφθοράς και δωροδοκίες στα τελωνεία .

-02 /09/ 2015

lathro-peireas-Καραβιές μεταναστών από τη Λέσβο φτάνουν καθημερινά στο Πειραιά , αλλά τα νησιά ξαναγεμίζουν…

-Ιεράπετρα: Το πλοίο που κρατά η ελληνική ακτοφυλακή, το οποίο μεταφέρει χιλιάδες όπλα στα αμπάρια του και σε κοντέινερ, και το οποίο εντοπίστηκε ανοικτά της Ιεράπετρας, είχε προορισμό τη Λιβύη, όπου θα παρέδιδε το εμπόρευμα στους τρομοκράτες  τζιχαντιστές-Το «Haddad-1»έχει σημαία Βολιβίας , αποπλεύσε  από τούρκικο λιμάνιμε πλήρωμα υπηκόους Συρίας, Αιγύπτου και Ινδίας

-Τη διαβεβαίωση πως εντός της σημερινής ημέρας θα ανασταλεί το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ 23% στους παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης παρέσχε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

-Εκλογές:Ντιμπέιτ Τσίπρα – Μεϊμαράκη τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου-στις 8 ή 9 του μηνός , τηλεμαχία μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών κωμάτων , οι οποίοι λόγο υπερβολικής τους πεποίθησης περί δημοκρατίας , απέκλεισαν από το ντιμπέιτ που είναι μόνο για πάρτι τους , την Χρυσή Αυγή ,ως αποτέλεσμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος στο άκουσμα της είδησης αποκλεισμού του κόμματος , εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση απειλώντας ακόμα και να αποκλείσει την ΕΡΤ- το δε ΚΚΕ , δεν επιθυμεί να συμμετάσχει

ekloges.jpg-Γνήσια Λαϊκή Δημοσκόπηση AE: Στις  Εθνικές εκλογές 20 Σεπτεμβρίου 2015 , νικητής θα είναι η  πρωτόγνωρη “ΑΠΟΧΗ”,με πάνω  από 45%-Δεύτεροi νικητές δείχνουν  σταθερά τους τοκογλύφους -πιστωτές  που θα βγάλουν κυβέρνηση και βουλευτές στα μέτρα τους, ώστε να προστατέψουν τα δικά τους συμφέροντα και μόνο.

-Την Προγραμματική Διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας παρουσιάζει σήμερα ο επικεφαλής του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, στις 14.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

– Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στην Αθήνα την Πέμπτη για προσφυγικό -μεταναστευτικό- Την Παρασκευή οι επίτροποι Φρανς Τίμερμανς και  Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Κω, όπου  θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

– Η Κομισιόν διαψεύδει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ την Κομισιόν για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

– Περιφέρεια Ιονίων Νήσων : Έλαβε απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών 4 αεροδρομίων του Ιονίου, μετά τις εθνικές εκλογές- Για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος εγκρίθηκε η συγκρότηση επιτροπής

-ΕΦΕΤ: Ανάκληση τυριού ,λόγο ανάπτυξη μούχλας, το προϊόν «ΓΑΛΠΟ τυρί Φέτα ΠΟΠ» από πρόβειο και γίδινο γάλα,της εταιρείας LIDL. HELLAS, και παρασκευάζεται από την εταιρεία ΤΥΡΑΣ Α.Ε., Τρίκαλα, Θεσσαλία.,σε συσκευασίες στραγγισμένου 1kg με ημερομηνία ανάλωσης ως το 2016 και διατίθεται από τα σούπερ μάρκετ LIDL.

– Η 1η Συνδιάσκεψη Προέδρων των Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Συλλόγων στην Αθήνα, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή 31 εκπροσώπων, 20 ευρωπαϊκών χωρών και την παρουσία του προέδρου του Πανευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Οργάνου των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU)

-Κύπρος: Η Εκκλησία της Κύπρου ανακοίνωσε ότι 34 θησαυροί που εκλάπησαν από το κατεχόμενο τμήμα του νησιού, θα επιστρέψουν την Παρασκευή στην Κύπρο, μετά από απόφαση του Εφετείου Μονάχου, στις 16 Μαρτίου, αντικείμενα που βρίσκονται στην κατοχή του Τούρκου λαθρέμπορα -Μεταξύ αυτών 24 βυζαντινά κειμήλια και μερικά προϊστορικά αντικείμενα  από την εκκλησία του Αγίου Επίκτητου.

-Ουγγαρία:Απαγόρευσε η αστυνομία σε πρόσφυγες και μετανάστες την είσοδο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, από τον οποίο ελπίζουν σε ένα τρένο για τις χώρες στα δυτικά, γεγονός που πυροδότησε διαμαρτυρίες από πλήθη προσφύγων που φώναζαν «Γερμανία» και έδειχναν τα εισιτήρια που είχαν αγοράσει.- Στον σταθμό επικρατούν χαοτικές σκηνές με τους πρόσφυγες να έχουν περικυκλώσει τις εγκαταστάσεις και να προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να περάσουν τις φυλασσόμενες πύλες.

-Γερμανία: Μετά τη Γαλλία, και στην Γερμανία 3 χιλιάδες γαλακτοπαραγωγοί από κάθε γωνιά της χώρας.διαδήλωσαν στο Μόναχο και 500 τρακτέρ πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της βαυαρικής πόλης, διαμαρτυρόμενη για τη ραγδαία μείωση της τιμής του γάλακτος-οι διαδηλωτές έριξαν ληγμένο γάλα σε σκόνη στο πλήθος.

-Νορβηγία : Λόγω του υπερπληθυσμού που καταγράφεται, στις φυλακές ,για πρώτη φορά , μετέφερε κρατούμενους της στην Ολλανδία που διαθέτει άδεια κελιά, η οποία προβλέπει την ενοικίαση της φυλακής του Νοργκενχάβεν ,στο πλαίσιο μιας- σπάνιας αλλά επίσης αμφιλεγόμενης- συμφωνίας συνεργασίας με επίκεντρο τα σωφρονιστικά ιδρύματα που συνάφθηκε μεταξύ των δύο χωρών-Σε αυτήν την φυλακή, οι βαρυποινίτες κρατούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργούν λαχανικά, να έχουν κότες, να μαγειρεύουν και κυρίως να απολαμβάνουν τη θέα της εξοχής.

– Ρωσία-Κρεμλίνο: “Έτοιμο το ν/σ για την κατάργηση της χρήσης νομίσματος αμερικανικό δολάριο και το ευρώ από τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των χωρών της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών) και κατ΄ επέκταση της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης -κοινή οικονομική αγορά μεταξύ Ρωσίας,Αρμενίας, Λευκορωσίας,Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν και άλλων χωρών που απάρτιζαν την πρώην Σοβιετική Ένωση-Τον Αύγουστο η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας έθεσε το ρωσικό ρούβλι σε κυκλοφορία στην πόλη Suifenhe της επαρχίας Heilongjiang ξεκινώντας ένα πιλοτικό πρόγραμμα ταυτόχρονης κυκλοφορίας για το ρούβλι και το γουάν, με το πρώτο να παίρνει τη θέση του αμερικανικού δολαρίου.

-Ισραήλ: Τουρκική αντιπροσωπεία στο Τελ Αβίβ, πρώτη φορά μετά το πάγωμα των διμερών σχέσεων στον απόηχο της επίθεσης των ισραηλινών κομάντος το 2010 σε πλοίο του στολίσκου βοήθειας προς τη Γάζα-Η τουρκική αντιπροσωπεία σχεδιάζει να συζητήσει με την ισραηλινή κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας βιομηχανικής ζώνης κοντά στη Δυτική Όχθη, που αποσκοπεί στη στήριξη της παλαιστινιακής οικονομίας και να επενδύσει 100 εκατ. Δολαρία στην περιοχή αυτή.

-Συρία: Η Ρωσία ξεκινά στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία κατά των τρομοκρατών ισλαμιστών-Τις επόμενες ημέρες φθάνουν σε στρατιωτική βάση στη Συρία, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, τα οποία θα ξεκινήσουν επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών- το πρώτο ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό εκπαιδευτές, logistics ,τεχνικό προσωπικό, καθώς και έμπειροι πιλότοι. έχει ήδη φθάσει και στεγάζεται σε μια βάση κοντά στη Δαμασκό

-Μεξικό: Χάρη στις καταθέσεις εγκληματιών που έχουν συλληφθεί, στις πληροφορίες που έδωσαν θύματα και στις έρευνες που διεξήχθησαν , ανακαλύφθηκε ένας μυστικός ομαδικός τάφος, με τουλάχιστον 31 σορούς, σε ένα ράντσο ,κόντα στο Μοντερέι- Τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών θάβουν συχνά τα θύματά τους σε ομαδικούς τάφους

– ΗΠΑ:Δέμα που περιείχε ραδιενεργά υλικά και το οποίο επρόκειτο να παραλάβει ταχυδρομικά το πανεπιστήμιο του Τέξας για ερευνητικούς σκοπούς, χάθηκε από τις 21 Αυγούστου

Χαβάη:Η έγκυος γυναίκα πνευματική θεραπεύτρια και ο σύντροφος σκοπεύουν να γεννήσουν στη θάλασσα με μόνη βοήθεια των δελφινιών,καθώς το ζευγάρι πιστεύει στην θεραπευτική δύναμη της φύσης
https://youtu.be/puBDR_XM2tI

o1/09/2015

-Υπ.Εσωτερικού «Ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών, διευκολύνσεις υπαλλήλων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος», σε τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς γενικά και τακτικούς υπαλλήλους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη των εκλογών έως και την 20η Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας

– ΦΠΑ 23% ήρθε για να μείνει- κανονικά στις επιχειρήσει εκπαιδευτικές υπηρεσίες, απόφαση της κυβέρνησης και πλέον τα ιδιωτικά σχολεία έως τις 8 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση μεταβολών στην εφορία ως υπόχρεοι του φόρου.- Η εγκύκλιος για τα ιδιωτικά σχολεία που θα εξαιρεθούν από το ΦΠΑ 23% θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες-και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ζητά την εξαίρεση στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια την επιβολή του ΦΠΑ 23%.

exafanisi-Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο!-Από την Κυριακή 30 Αυγούστου αγνοείται ένα 11χρονο αγόρι, ο Διονύσης Τ., που νοσηλευόταν για κοινωνικούς λόγους στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»-έχει καστανά μαλλιά-καστανά μάτια-ύψος 1,43 και βάρος 36 κιλά.

-Θεσσαλονίκη:Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει την 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ),  Παρασκευής ,4 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ.

Δήμος Καλαμαριάς: Για την μαύρη “τρύπα” των  2 εκατ. ευρώ,στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προτείνει η αντεισαγγελέας Εφετών να παραπεμφθούν ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης ,ο πρώην γ.γ, Δημήτρης Λέκκας, και άλλα 9 άτομα,  κατηγορούμενοι για οικονομικό σκάνδαλο με επίκεντρο τη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών Καλαμαριάς.

– Στο υπό δημιουργία νέου «υπέρ-Ταμείου των 50 δισ.» που θα πάρει τη θέση του ΤΑΙΠΕΔ ,θα εισφερθούν ενδεχομένως και μετοχές τραπεζών που θα περιέλθουν στο Δημόσιο μέσω του ΤΧΣ και των ανακεφαλιοποιήσεων- ‘όπως επίσης τα περιφερειακά αεροδρόμια , η πώληση  μετοχών ΔΕΣΦΑ και λιμανιών Πειραιά-Θεσσαλονίκης (ΟΛΠ-ΟΛΘ), μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου- Επικεφαλής ομάδας δράσης θα τεθεί ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ, πρώην σύμβουλος του Γ.Βαρουφάκη στο ΥΠ.ΟΙΚ και του τότε πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα.

-Ζωή Κωνσταντοπούλου:Σε συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις της,εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσπαση του κόμματος -έκανε λόγο για διαδικασία σπίλωσής της, αλλά και επίθεσης σε βάρος προσώπων της οικογένειάς της-κατήγγειλε το Μαξίμου τη λεηλασία της Ελλάδος,ότι μπλόκαρε τις γερμανικές αποζημιώσεις , την εξέταση του Γ.Στουρνάρα, , τη Siemens και τον κ. Φλαμπουράρη, οποίος της είχε ζητήσει «να μην ζορίζει τον κ. Στουρνάρα» και ανακοίνωσε ότι στις εκλογές θα συμπράξει με την Λαϊκή Ενότητα ως ανεξάρτητη.

-Αμφίπολη: Σήμερα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η εξέταση των μελετών συντήρησης και αναστήλωσης προσωρινών χωματουργικών εργασιών του τύμβου Καστά, του ταφικού μνημείου, του περιβόλου και του περιβάλλοντος χώρου του, καθώς και προσωρινών διευθετήσεων απορροής όμβριων υδάτων για την προστασία του μνημείου-επίσείς εγκρίθηκε το ποσόν 200.000 ευρώ για επείγουσες μελέτες και έργα , εκταμιεύεται σταδιακά

-Τσεχία: Ανάμεσα από τις 19 χώρες του κόσμου, το πρώτο βραβείο σύνθεσης στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Antonín Dvořák», στην κατηγορία νεαρών συνθετών, κέρδισε ο Έλληνας φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Ορέστης Παπαϊωάννου,στην Πράγα.

-Αλβανία:Μετά από το κύμα διεθνών διαμαρτυριών για την κατεδάφιση του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έ. Ράμα, δήλωσε ότι η εκκλησία θα ανοικοδομηθεί εκ νέου, τόνισε δε προς την Ελλάδα, ότι “οι Ορθόδοξοι Αλβανοί, δεν είναι Έλληνες, είναι Αλβανοί(!!!)…. Και καμία γειτονική χώρα, δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του αλβανικού κράτους,αυτά έχουν τελειώσει στις 23 Ιουνίου του 2013” (όταν νίκησε στις αλβανικές εκλογές), είπε ο Ράμα.

-Ισπανία: Πολύνεκρη έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στα περίχωρα της Σαραγόσα και πλησίον του αεροδρομίου που λειτουργεί κανονικά.

– Δανία:Αντί να ψεκάζουν με εντομοκτόνα τα χωράφια οι αγρότες ,προστατεύουν τις καλλιέργειες καλύτερα και φθηνότερα , απελευθερώνοντας μυριάδες εξάποδους εξολοθρευτές εντόμων, γένος μυρμηγκιών που ζει στην Αφρική και την Ασία,τα οποία τρώνε ή διώχνουν τα επιβλαβή έντομα από το χωράφι.

-Ουκρανία:Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ξέσπασαν στο Κίεβο, αφότου το Κοινοβούλιο ενέκρινε σχέδιο συνταγματικής μεταρρύθμισης,ένας νεκρός και 100 αστυνομικοί τραυματίες και δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα., από έκρηξη αντικειμένου ,πιθανότατα ρουκέτα, καθώς άφηνε πίσω του μια γραμμή από καπνό.

– Τατζικιστάν:O νόμος είναι σαφής: Τα γενέθλια γιορτάζονται κατ’ οίκον. Όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι dura lex, sed lex (αυστηρός νόμος, αλλά είναι ο νόμος)0Έτσι, ένας νεαρός που έσβησε τα κεράκια της τούρτας σε καφετέρια της πρωτεύουσας καλείται να πληρώσει πρόστιμο για παράβαση νόμου.

– ΗΠΑ: Δυο φορές μέσα σε λίγα λεπτά χαμογέλασε η τύχη σε έναν μπάρμαν όταν βρήκε στο δρόμο χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, το «ξόδεψε» για να αγοράσει λαχεία και τελικά κέρδισε… ένα εκατομμύριο δολάρια.

-Κανίβαλοι τζιχαντιστές: Ζωντανούς σαν το αρνί στη σούβλα κρεμασμένους με δεμένα τα χέρια και τα πόδια από ένα δοκάρι, έκαψαν 4 σιίτες μαχητές στο Ιράκ

-Αργεντινή:Σπάνια διεθνές δικαστική νίκη της Αργεντινής έναντι πιστωτών της,καθώς το ομοσπονδιακό εφετείο στο Μανχάταν αποφάσισε ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση των χρημάτων της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής (BCRA), που τηρούνται στη Νέα Υόρκη, από τους κατόχους ομολόγων της που δεν έχουν αποπληρωθεί (2,6 δισ. δολαρίων) και απέρριψε την αγωγή των πιστωτών (NML Capital Ltd. and EM Ltd )

-Βενεζουέλα: 17 νεκροί και 11 τραυματίες από πυρκαγιά σε φυλακή,εξαιτίας βραχυκυκλώματος.

-31/08/2015

-Λέσβος:Το Ελληνικό νησί υπό κατοχή από 11.000 λάθρο –μόνο σε 48 ώρες αποβιβάστηκαν μαζικά και ανενόχλητοι με πάνω από 100 βάρκες , 6000 αλλοδαποί ,όλοι τους νέοι ως 30 ετών ,είναι ρεκόρ πρωτιά αποβίβασης με ολόκληρες στρατιές στην βίαιη είσοδο ξένων σε ελληνικό έδαφος από το 1941 που μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα!–εικόνες απερίγραπτες…..


-Η σερβική εφημερίδα “Kurir” γράφει σε άρθρο της ότι οι μεταναστευτικές ροές ,90% μουσυολμάνοι και νέοι μέχρι 30 ετών.,χρηματοδοτούνται ΚΥΡΙΩΣ από το ίδρυμα Ρότσιλντ και τις ΜΚΟ οργανώσεις ,με σκοπό την εθνολογική αλλοίωσή, και ότι το κόστος μεταφοράς λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη μέσω της θάλασσας στοιχίζει από 3 έως 11.000 ευρώ.

-ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος των ΥΠΕΣ για το μεταναστευτικό στις 14 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες προκειμένου να βρεθούν από κοινού λύσεις

-Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα μεταθέτει τον χρόνο εφαρμογής του ΦΠΑ 23% στους παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης αναμένεται να εκδώσει το προσεχές διάστημα η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

-ΣτΕ: Πράσινο φως για αιολικά πάρκα σε Καρδίτσα και Τροιζηνία

-Δράμα: Το 38ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, από τις 14 έως τις 19 Σεπτεμβρίου,με πάνω από 200 ταινείες.

– ΙΚΑ Ορεστιάδας πρωτοπορεί!:Συγκρότησε επιτροπή με 3 τακτικά και 3 αναπληρωματικά μέλη για την παρακολούθηση της σωστής λειτουργίας του φωτοτυπικού μηχανήματος του υποκαταστήματος!!!!..

– “Εκλεισε τα φτερά” της η ομογενειακή αεροπορίκή εταορεία Sky Greece Airline, Καναδά που θα εκτελούσε υπερατλαντικές πτήσεις, Ελλάδας , ΗΠΑ και Καναδά- ήταν δημιούργημα από ομογενείς επιχειρηματίες, με σκοπό την τακτική και όχι εποχική σύνδεση της Ελλάδας με την Αμερική- Οι πρώτες πτήσεις της από Ελλάδα προς Καναδά και Ν. Υόρκη ξεκίνησαν μέσα Ιουνίου και έπαυσαν τον Αύγουστο.2015

– Κύπρος: Το ζήτημα των περιουσιών των Ελληνοκυπρίων, στην ατζέντα Αναστασιάδη – Ακιντζί, 1η και 14η Σεπτεμβρίου

-Γερμανία: Ο υπ. Εσωτερικών σε σθνευτεξή του δήλωσε για το μετανοητικό ότι η Τουρκία κάνει σπουδαία πράγματα (!!)στο θέμα των προσφύγων από τη Συρία.-Αναφερόμενος στους Αλβανούς που κατά εκατοντάδες ζητούν άσυλο στη Γερμανία, τόνισε ότι άσυλο παρέχεται μόνο σε πρόσφυγες από μια εμπόλεμη ζώνη, η Γερμανία δέχεται Αλβανούς μετανάστες που θέλουν να εργασθούν, αλλά όχι παροχή ασύλου

– Παρίσι: Διανομή 15.000 ατομικών σταχτοδοχείων τσέπης θα διανεμηθούν δωρεάν τόσο στους κατοίκους όσο και τους τουρίστες της πόλης για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από τα αποτσίγαρα που από την 1η Οκτωβρίου, το πρόστιμο για όσους πετάνε τα αποτσίγαρα τους στους δρόμους θα πληρώνουν 68 ευρώ. σταχτοδοχείων για τη ρύπανση από αποτσίγαρα

-Ουκρανία: Κατάπαυσης του πυρός σχεδιάζουν Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία από την 1 Σεπτεμβρίου ,όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της γαλλικής προεδρίας.

-Αίγυπτος: Ανακάλυψη «σούπερ γιγαντιαίο», κοίτασμα φυσικού αερίου,στην ΑΟΖ της Αιγύπτου, ανακοίνωσε η ιταλική ενεργειακή εταιρεία ‘ENI’ – εντοπίστηκε σε βάθος 1.450 μέτρων, σε περίπου 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μπορεί να αποδώσει 30 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα «άπαχο» αέριο,μετρείται σε περίπου 850 δις κυβικά μέτρα αερίου- Η αναζήτηση για κοιτάσματα είχε υπογραφεί το 2014 με το αιγυπτιακό υπ. Πετρελαίου, μετά από σχετική προκήρυξη διαγωνισμού-Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει από τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό Ιμπραχίμ Μαχλάμπ.

-Βιετνάμ :Η οικογένεια συνθέτη που έγραψε τον εθνικό ύμνο της χώρας και πέθανε 1976, προσέφυγε στην αρμόδια επιτροπή, ζητώντας πνευματικά δικαιώματα, όταν ο ύμνος ακούγεται δημόσια, με εξαίρεση, τα σχολεία ή εθνικές επέτειοι- Η κυβέρνηση προτείνει την πραγματοποίηση τελετής να τιμηθεί ο συνθέτης και όχι να πληρώσει, ενώ ο γιος συνθέτη ζητά μια καρέκλα στο Κοινοβούλιο- η δε επιτροπή πνευματικών δικαιωμάτων σηκώνει τα χέρια ψηλά, καθώς « σχεδόν αδύνατο να καταγράψει τις φορές που ακούστηκε ο ύμνος και να υπολογίσει τα πνευματικά δικαιώματα…

28/08/2015

– Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και χοροστατούντος του Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη τελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης η θρησκευτική ορκωμοσία της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού στην ιστορίας της Ελλάδας, της κ. Βασιλικής Θάνου , ανώτατη δικαστικός , στο Προεδρικό Μέγαρο, για να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015-Ηταν εκεί τα δύο από τα τρία παιδιά της,ο γιος φιλόλογος, η κόρη φαρμακοποιός (προσήλθε μαζί με τον σύζυγό της), ενώ ο τρίτος γιος της (νομικός) θα την συναντούσε λίγη αργότερα στο Μέγαρο Μαξίμου για να την συγχαρεί- Ακολούθησε τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου και αμέσως μετά ο κ. Αλ. Τσίπρας αποχώρησε από το Μαξίμου.
https://youtu.be/_AOZIp9kBcM
Στις 13:00 το μεσιμέρη ορκίζεται (με θρησκευτικό όρκο) η υπηρεσιακή κυβέρνηση αποτελούμενη από 16 μέλη
-Υπ. Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης- Οικ: Γιώργος Χουλιαράκης & Νίκος Χριστοδουλάκης
– Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης- Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Μιχάλης Σπουρδαλάκης – Άμυνας ο πτέραρχος ε.α. Ι.Γιάγκος-Προστασίας Αντώνης Μακρυδημήτρης- Παιδείας: Φρόσω Κιάου- Ναυτιλίας: Χρήστος Ζώης-Τουρισμού: Αλκηστις Πρωτοψάλτη-Πολιτισμού: Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα- Εργασίας: Ο αρεοπαγίτης Δ.Μουστάκας- Υγείας: Ο πρύτανης του Πανεπ. Αθηνών Θ.Δημόπουλος-Μακεδονίας – Θράκης: ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Κουτσαλίδης-Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ροδόλφος Μορώνης

– Συντάξεις: «Ψαλιδισμένες» 6% εισφοράς υπέρ υγείας 6% στις κύριες συντάξεις όπως προβλέπουν οι μνημονιακές διατάξεις εισφοράς υπέρ υγείας 6% ,οι συντάξεις Σεπτεμβρίου του ΙΚΑ και του Δημοσίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων και στις ι συντάξεις του ΟΑΕΕ από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου . αναδρομικά από 1η Ιουλίου.- Στις επικουρικές, θα είναι ελαφρύτερες οι απώλειες

-Υπ.Εσωτερικών & Εργασίας :Μετά τη δημοσίευση ΦΕΚ -από τις 27 Σεπεμβρίου 2015, οι άνεργοι και όλοι όσοι συναλλάσσονται με τον ΟΑΕΔ, θα έχουν δικαίωμα μέσω των ΚΕΠ, να ανανεώνουν βιβλιάρια -δελτίου ανεργίας -έκδοση βεβαίωσης χρόνο ανεργίας – ακόμα(από το 4/1/2016) αίτηση χορήγηση επιδόματος μητρότητας , μακροχρόνιας ανεργίας κλπ.

-Κοζάνι: Στρατιωτικό υλικό βρέθηκε σε σχεδόν ερειπωμένο σπίτι στο οποίο οι Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν έπειτα από πληροφορίες, εντοπίστηκαν δύο πολεμικά τυφέκια, τουλάχιστον 10 χειροβομβίδες, περίπου 2.000 σφαίρες, εκρηκτικές ύλες και στρατιωτικός ιματισμός-Ο 57χρονος κάτοχος του υλικού, ο οποίος δηλώνει πως είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο στη Λειψία και μένει στη Θεσσαλονίκη-Το δε εγκαταλελειμμένο σπίτι ανήκει σε πρόσωπο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος-Για την υπόθεση ζητήθηκε από το Στρατό να ερευνήσει αν το υλικό που βρέθηκε έχει κλαπεί από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

– ΥΠΕΞ : Για το γκρέμισμα της εκκλησίας Αγίου Αθανασίου(καταχωρημένη ως περιουσιακό στοιχείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας από το 1921) στην Χειμάρρα , υπέβαλε επίσημη νότα διαμαρτυρίας στον Αλβανό Πρέσβη στην Αθήνα, και επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή & Συμβούλιο της Ευρώπης και ενημέρωσε Βερολίνο – Ουάσιγκτον για την κατάφορη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Αναμένονται και οικονομικές κυρώσεις στα Τίρανα.

-Με συμμετοχή ιδιωτών οι ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών-Στόχος να παραμείνουν «ιδιωτικές». Συζητούνται ιδιαίτερα κίνητρα για τους υφιστάμενους μικρομετόχους και για την προσέλκυση μικροεπενδυτών-αποταμιευτών,με πρώτο ζητούμενο να καλυφθούν πλήρως οι κεφαλαιακές ανάγκες που θα προσδιορισθούν με βάση το χειρότερο σενάριο εξελίξεων

-ΣτΕ: Ακυρώνει απόφαση Απριλίου, του τότε Υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη,για την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”,που αφορά την τεχνική μελέτη για το εργοστάσιο μεταλλουργίας χαλκού-χρυσού για την κατασκευή Μονάδας Μεταλλουργίας και Εμπλουτισμού στο Μαντέμ Λάκκο,Στρατώνι, και ζητά να εξειδικευθεί και αιτιολογηθεί ο λόγος για τον οποίο το ΥΠΑΠΕΝ απέρριψε ως μη αξιόπιστα τα πορίσματα των δοκιμών που (αντί σε ημιβιομηχανική μονάδα στην περιοχή που βρίσκεται το έργο),υλοποίησε σε ερευνητικό κέντρο στο Pori της Φινλανδίας.

-Κώ: Η Τράπεζα Πειραιώς με επιστολή της ζητά την επιστροφή του ακινήτου «Κάπτεν Ηλίας» από την αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου,τις επιρρίπτει ευθύνες για το ότι παρά την προφορική συμφωνία τους, αρνήθηκε να υπογράψει την σύμβαση για να αναλάβει τη νόμιμη διαχείριση του κτιρίου και να καθοριστεί υπεύθυνος-η τράπεζα «αποδέχθηκε να παραχωρήσει άνευ ανταλλάγματος το εν λόγω ακίνητο -ξενοδοχείου “Captain Elias” για την εγκατάσταση προσφύγων, θέλοντας να συνεισφέρει σε εθνικό, αλλά και τοπικό επίπεδο, στην αντιμετώπιση του προβλήματος»-Η επιστολή κοινοποιείται στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στο ΥΠΕΞ, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω και στον Δήμο Κω,που έχει ανακοινώσει,ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για να αναζητηθούν και οι ποινικές ευθύνες για την ανεξέλεγκτη λειτουργία του “Κάπτεν Ηλίας”, για τους κινδύνους στη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια.

-Έπεσαν οι υπογραφές για δάνειο 1 δισ ευρώ μεταξύ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων & Υπ.Οικονομικών για την κάλυψη του σκέλους της εθνικής συμμετοχής των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020- θα εκταμιευτεί άμεσα 300 εκατ. ευρώ

– Ο βουλευτής ΑΝ.ΕΛ και υπουργός Παύλος Χαϊκάλης παραδέχτηκε ότι έχει off shore εταιρεία στην Κύπρο

-Η ιδιωτική κλινική «Κυανούς Σταυρός»Αθήνα,σε αναστολή λειτουργίας για 6 μήνες λόγω οικονομικών προβλημάτων προς εργαζόμενους, προμηθευτές κ.ά. –Ενώ οι οφειλές του δημοσίου προς την ιδιωτική κλινική , υπερβαίνει τα 8 εκατ. ευρώ – πρόκειται για την τρίτη κλινική μέσα στο 2015 που αναστέλλει τη λειτουργία της, ενώ άλλες 50 κλινικές βρίσκονται σε οριακό σημείο- Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών ανέρχονται σε 700 εκατ. ευρώ.

-Αυστρία:Οι 71 μετανάστες, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν μέσα σε μια εγκαταλειμμένη νταλίκα -ψυγείο με ουγγρικές πινακίδες κυκλοφορίας σε χώρο στάθμευσης σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας, ήταν ήδη νεκροί όταν το βαρύ όχημα πέρασε τα σύνορα, καθώς τα υγρά από τα πτώματα που ήταν ήδη σε αποσύνθεση έτρεχαν από την πίσω πόρτα του οχήματος- 7 συλήψεις στην Ουγγαρία.

-Βιένη: Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων με θέμα το προσφυγικό,παρουσία επικεφαλής των κυβερνήσεων Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Κοσόβου,Σκόπια, Μαυροβουνίου και Σερβίας,η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ , η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι -ενώ ως πρωταγωνίστρια χώρα στο μεταναστευτικό χάος, η Ελλάδα παραδόξως απουσιάζει από την διάσκεψη.

-Παρίσι:Δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στο Παρίσι για εκβιασμό το βασίλειο του Μαρόκου, ζητώντας 3 εκατ.€, για να μην εκδώσουν βιβλίο με περιεχόμενα που θα εξέθεταν τον βασιλιά Μοχάμετ Στ΄- Οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν μετά από ραντεβού που είχαν κλείσει με έναν εκπρόσωπο της χώρας για να λάβουν τα χρήματα

– Εσθονία: Σχεδιάζει να ανεγείρει φράχτη μήκους 110 χιλιομέτρων – ύψους 2,5 μ., στα σύνορά της με τη Ρωσία

– Ρωσία και Αίγυπτος:Ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της μάχης της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης ISIS εγκαινιάζοντας μια νέα στρατηγική συμμαχία στην περιοχή της Ν.Α.Μεσογείου -υπέγραψαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Αμπντέλ αλ Σίσι στη Μόσχα -άνοιγμα αιγυπτιακών αεροδρομίων για τα ρωσικά μαχητικά και μεταφορικά αεροσκάφη του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε λιμάνια της Αιγύπτου.

-Κίνα: Άναυδοι έμειναν οι χειρουργοί νοσοκομείου στη θέα μιας 87χρονης,γνωστή στους συγχωριανούς ως η «γυναίκα-μονόκερος» καθώς η κρεατοελιά στο κεφάλι της,μετατράπηκε , σε σκληρή μεγάλη μάζα

– ΗΠΑ: Ο Βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας στις 4 Σεπτέμβριο στο Λευκό Οίκο

aloga– Μέριλαντ: Βρέθηκαν ,από οι επιθεωρητές σκελετωμένα ταλαιπωρημένα άλογα σε βρώμικο στάβλο στο Μέριλαντ ,με οπλές που δεν τις είχε περιποιηθεί κανείς για τόσο καιρό και είχαν φτάσει να περιστρέφονται με μήκος που πλησίαζε το ένα μέτρο, η μετακίνησή τους ήταν βασανιστήριο σύμφωνα με τους διασώστες τους- Τα άλογα ναρκώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο όπου παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

– Γιούτα :Άνδρας 70 ετών έχασε τη ζωή του από πανώλη , πιστεύεται πως μολύνθηκε στην ύπαιθρο πιθανόν από δάγκωμα ψύλλου, καθώς φορείς της πανώλης είναι κυρίως τρωκτικά σε αγροτικές περιοχές της πολιτείας- οι αρχές έκαναν λόγο περί ασυνήθιστης αύξησης των κρουσμάτων στην ΗΠΑ της ασθένειας με πανώλη,που στοιχίσει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη τον 14ο αιώνα

-27/08/2015

– Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Πεκίνο, η Ελληνίδα αθλήτρια Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στα 4.85μ – Επόμενος στόχος της οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο το καλοκαίρι  2016
https://youtu.be/2dri16dndsY
-Βουλή-Ζωή Κωνσταντοπούλου:Κηρύσσοντας τη ματαίωση (λόγω έλλειψης απαρτίας) της συνεδρίασης για το δημόσιο χρέος, ανέφερε ότι θέλει η τελευταία της φράση, ως Προέδρου της Βουλής, να καταγραφεί ότι αντιλαμβάνεται και βιώνει ως «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος» «αυτή την εκβιαστική επίθεση στην κοινοβουλευτική λειτουργία, τη βίαιη κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, τη βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βίαιη κατάργηση κεκτημένων ελευθεριών για τις οποίες άνθρωποι έδωσαν και την ζωή τους»…..

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η κληρονομιά που θα παραδώσουμε και καλούμαστε να παλέψουμε ώστε κανείς να μην κλαδέψει αυτά που άλλοι μας κληροδότησαν κι αυτά για τα οποία πολλοί έδωσαν ιστορικούς αγώνες, αντιστάθηκαν, τίμησαν τη Δημοκρατία, την Αντίσταση και την Αριστερά…
Η εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες έγινε και για να μην ολοκληρώσουν το έργο τους οι επιτροπές για το δημόσιο χρέος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τη Simens, για το μνημόνιο αλλά και για να μην δημιουργεί η Επιτροπή για την επεξεργασία των δικογραφιών κατά κυβερνητικών στελεχών.Ντρέπομαι για τους αρχηγούς κομμάτων και τους βουλευτές που εμπόδισαν την βίαιη προσαγωγή του Γ. Στουρνάρα»
https://youtu.be/ff4s8aRpsbc
-Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Γ.Παπανδρέου είπε ‘λεφτά υπάρχουν’ και έφερε μνημόνιο πριν πέσει, επειδή δεν προσέφυγε στο λαό. Ο Αντ.Σαμαρά είπε ‘επαναδιαπραγμάτευση’ και έφερε μέτρα πριν πέσει, επειδή δεν προσέφυγε στον λαό. Εγώ προσφεύγω στο λαό για να κρίνει τη συμφωνία- ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, απέκλεισε συνεργασία «με τα κόμματα του Μεϊμαράκη και του Βενιζέλου που μας έφεραν ως εδώ», όπως και με το Ποτάμι, που εκφράζει το παλαιό πολιτικό σύστημα. Δεν θα φέρω από το παράθυρο αυτούς που ο λαός έβγαλε από την πόρτα»

-Τα τοπικά αστυνομικά τμήματα ενισχύονται με προσωπικό και αποστέλλονται αλλά 30 ειδικά μηχανήματα για γρηγορότεροι ταυτοποιήσεις προσφύγων και λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.

-ΥΠΕΞ :Η χαλαρη αντίδραση του υπουργείου για τη κατεδάφιση του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας : «Η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές. Σήμερα, είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα, την Αλβανία».- Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις της Ελλάδας προς την Αλβανία και προς τη διεθνή κοινότητα,«Ουδέν σχόλιο περαιτέρω».

– Η αλεπού Morgan Stanley στο παζάρι του Hilton: Διαχειριστές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας βρίσκονται στην Αθήνα για επαφές με τραπεζικά στελέχη, επιχειρηματικούς ομίλους και κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες ,ενώ έχουν προγραμματιστεί ραντεβού και με φορείς για τα θέματα ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, την πορεία της ανά κεφαλαιοποίησης και να μάθουν ποια projects θα τρέξουν μετά τις εκλογές.

– Ελεύθερη είσοδος Σάββατο 29 Αυγούστου σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους για την Πανσέληνο με ωράριο από τις 20:00 έως 24:00.

– Νέα προσφυγική τραγωδία:55 μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί στο αμπάρι πλοίου από άνδρες του σουηδικού Πολεμικού Ναυτικού βόρεια των λιβυκών ακτών που διέσωσαν εκατοντάδες μετανάστες στο πλοίο που κινδύνευαν. Οι διασωθέντες θα μεταφερθούν σε λιμάνι της Σικελίας.

– Υπ.Οικ: Παράταση για φορολογικές δηλώσεις και Ε9 ,ως και τις 4 Σεπτεμβρίου 2015 φυσικών και νομικών προσώπων χωρίς την επιβολή του προστίμου εκπρόθεσμης καταβολής
– Με απόφαση της γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαίδου, τροποποιείται η διαδικασία καταβολής φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων- Οι τ/σταθμοί μέχρι την 20η ημέρα του προηγούμενου μήνα πρέπει να πληρώνουν φόρο για τα έσοδα του προηγούμενου μήνα. Ειδικά για το 8μηνο του 2015, καθιερώνονται μεταβατικές ημερομηνίες οι οποίες είναι : από 01/01/2015 έως και 30/04/2015, οι δηλώσεις έως τις 30 Σεπτεμβρίου- Για τα έσοδα που εισέπραξαν από 01/05/2015 έως και το τέλος Αυγούστου, οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν έως και τις 30/11/2015

– Υπ. Παραγ. Ανασυγκρότησης: Διάλογο υπό όρους στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε»,με προϋπόθεση να συνεχίσει τις εργασίες που δεν έχουν διακοπεί ρητά στις «Μεταλλευτικές-Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Κασσάνδρας» και να άρει τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων ,γνωστοποίησε με επιστολή του στην εταιρεία ο υπουργός Π.Σκουρλέτης

– Πάτρα:Με 3 παιδιά και 2 εγγόνια , η γιαγιά Ε. Αντωνοπούλου, 51 ετών, πέρασε πρώτη στη σχολή Διοίκηση Επιχειρήσεων των ΤΕΙ Πάτρας.

ZYLIEN-METANASTHS– Ιωάννινα «Ευχαριστώ την Ελλάδα που με στήριξε. Ευχαριστώ όλους εδώ στην Κόνιτσα, που με βοήθησαν να σταθώ στη ζωή και να προχωρήσω». Με αυτά τα λόγια, ο Ζυλιέν, που «δραπέτευσε» από την Αφρική 16ετών το 2011 ,σήμερα είναι ο πρώτος εισακτέος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια- Ο Ζυλιέν, που διαμένει τα τελευταία χρόνια στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Προσφύγων  Κόνιτσας, με δάκρυα στα μάτια είπε ακόμα ,«Θέλω να αφιερώσω αυτή την επιτυχία στους γονείς και τα αδέλφια μου, που δεν υπάρχουν πια στη ζωή» Οι άνθρωποι της Κόνιτσας λένε πως πολλές φορές είδαν τον Ζυλιέν να ανηφορίζει με τα πόδια το βουνό και να πηγαίνει στην Μονή Στομίου, το ησυχαστήριο του Αγίου Παϊσιου.

– Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ δυτικά της Φλώρινας, ταρακούνησε και όλο το Νομό Καστοριάς, σημειώθηκε στις 23.41 το βράδυ της Τετάρτης΄

-Ινδία: Ένα ολόκληρο χωριό κινητοποιήθηκε , όταν ένας μικρός ελέφαντας εγκλωβίστηκε σε ξερό πηγάδι.


– Βιρτζίνια : Δολοφονίθηκαν εν ψυχρό και σε live μετάδοση 2 δημοσιογράφοι τοπικού τ/σταθμού,κατά τη διάρκεια απευθείας εξωτερικής μετάδοσης συνέντευξης-Νεκροί η 24χρονη ρεπόρτερ και ο 27χρονος εικονολήπτης, ενώ η γυναίκα που παραχωρούσε τη συνέντευξη τραυματίστηκε- ο δράστης πρώην εργαζόμενος του σταθμού, αυτοπυροβολήθηκε ενώ τον καταδίωκαν αστυνομικοί-– οι εικόνες που μαγνητοσκοπήθηκαν , είναι από τον εικονολήπτη πριν πέσει νεκρός
https://youtu.be/CXNhYCJVvGc

-26/08/2015

THANOU-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, εφαρμόζοντας τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος.θα ορκίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση την Παρασκευή και θα διαλύσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας την Βουλή – Την Πέμπτη  ορκίζει υπηρεσιακή πρωθυπουργό την πρόεδρο τ Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, που θα έχει και την ευθύνη σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία και θα διεξάγει τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015.

– Η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο ΠτΔ προτίθεται να επικοινωνήσει την Πέμπτη με τον Αλ. Τσίπρα,να τον ρωτήσει εάν επιθυμεί την σύγκληση, κάτι όμως που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί.

– Για την υπηρεσιακή κυβέρνηση , ήδη ανεπισήμως γίνονται οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις σε διάφορα άτομα- πιθανά ονόματα που ακούγονται είναι του Π. Μολυβιάτη για το ΥΠΕΞ,του κ. Χουλιαράκη υπ.Οικ. της κ. Κιάου για υπ. Παιδείας- υπεύθυνο για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών βολιδοσκοπείται ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης- Υπ.ς Άμυνας θα οριστεί ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος.-Ο σημερινός υφυπ. Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα προαχθεί σε υπ. Δικαιοσύνης.

-Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο,άκαιρη χαρακτηρίζει την προκήρυξη των εκλογών, οι οποίες ενισχύουν την πολιτική αστάθεια και συντηρούν την ύφεση και υπογραμμίζει ότι προέχει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας, προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα στην οικονομία , η χώρα να περιέλθει σε τροχιά βιώσιμης και σταθερής ανάπτυξης.

–Στις 10 το πρωί , οι βάσεις εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, με αισθητή πτώση στις περιζήτητες σχολές (Ι και στις σχολές μεσαίας ζήτησης.- οι επιτυχόντες σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους καθώς από φέτος ισχύει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής, με τον ειδικό κωδικό τους στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας , επείτα θα αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά. Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

-Υπ.Οικ: «Δήλωση περιουσιακής κατάστασης» θα υποβάλουν από το 2016 όλοι οι φορολογούμενοι με αναλυτική καταγραφή των ακινήτων(Ελλάδα/εξωτερικό)και κινητών αξιών (καταθέσεις, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, επενδύσεις χαρτοφυλακίου κ.λπ.), ακόμα και των μετρητών που έχουν κάτω από το στρώμα

-Έγγραφο στον Άρειο Πάγο για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Μητρόπουλου έστειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ιωάννης Δραγάτσης για την υπόθεση είσπραξης και μη έκδοση απόδειξης για συναλλαγή ύψους 1.000.000 δολαρίων από τον εργατολόγο.

-Υπ.Υγείας:Eγκρίνεται η εκκίνηση των διαδικασιών για την πλήρωση 2.440 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων για τη σταδιακή κάλυψη των άμεσων αναγκών του ΕΣΥ , μετά την υπογραφή της σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ)

– ΔΕΗ: θα εφαρμόσει χρηματική επιβράβευση σε καλοπληρωτές των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος- θα επιστρέψει μέρος των κερδών της ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και θα είναι «κάτι πάνω από το συμβολικό».

-Χαλκιδική: Συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας, διαμαρτυρόμενοι για τη διακοπή των εργασιών σε Σκουριές και Ολυμπιάδα

-Ν.Σερρών: Αγροτικές κινητοποιήσεις στις 16 Σεπτεμβρίου

-Λακωνία: Σημαντικές ανακαλύψεις σε δύο ανασκαφές- Ένα νέο μυκηναϊκό ανάκτορο εποχή (17ος-16ος αι. π.Χ.), και το Ιερό του Απόλλωνα φέρνουν στο φως στην πεδιάδα της Σπάρτης -ανευρέθησαν επίσης διακοσμητικά αντικείμενα ,21 χάλκινα ξίφη, σφραγίσματα και πολλές πήλινες πινακίδες στις οποίες ήσαν χαραγμένα κείμενα σε Γραμμικής Β’ Γραφής, της πρώτης δηλαδή καταγραφής της ελληνικής γλώσσας.

– Αρκαδία : Μια νέα λίμνη ξεκινά να δημιουργείται στην στην άκρη του κάμπου, μέσα στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ, κάτω από το χωριό Μαυριά, τα τελευταία χρόνια, που προκλήθηκε από εργασίες εξόρυξης λιγνίτη και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Η λίμνη έχει αρχίσει πλέον να χαρτογραφείται και οι κάτοικοι της περιοχής την έχουν ονομάσει λίμνη Τραπεζούντα.

–Μετά τη «Μαύρη Δευτέρα»… «ρόδινη Τρίτη» -Εκρηκτικό ράλι κατέγραψαν χθες οι τιμές  μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια , μετά το «ξεπούλημα» της Δευτέρας-με  άνοδο  άνω του 9%  και στο  χρηματιστηρίου  Αθηνών

– Ελβετία:Συναγερμό για τις διαστάσεις της προσφυγικής κρίσης σημαίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR), καθώς  έως και 3.000 πρόσφυγες  και καλεί εκ νέου στη «δίκαιη κατανομή» των αιτούντων άσυλο μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.- Η Αρμοστεία προειδοποιεί για κρίση δίχως τέλος «Δεν βλέπουμε κάποιο τέλος στη ροή ανθρώπων τους επόμενους μήνες» ,λόγο τη συνεχιζόμενη βία στο Ιράκ, και Συρία.

– Τσεχία: «Να κλείσουν τα εξωτερικά σύνορα της περιοχής Σένγκεν για να προστατευτούν ενάντια στην εισροή μεταναστών» και το ΝΑΤΟ να βοηθήσει τα Σκόπια & Βουλγαρία » δήλωσε ο υπ. Οικ. της Τσεχίας

– Βρετανία:Σκληραίνει τη στάση της και ψηφίζει έναν ιδιαίτερα σκληρό νόμο κατά τον οποίο όσοι μετανάστες εργάζονται παράνομα στη χώρα θα φυλακίζονται για 6 μήνες!

– Γαλλία: Ένοπλος υπό την επήρεια μέθης, άνοιξε πυρ και σκότωσε τρία μέλη μίας οικογένειας σε καταυλισμό νομάδων, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος και έναν από τους δύο αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο για να τον συλλάβουν

-Σουηδία:Ένα υγιέστατο αγοράκι γέννησε με καισαρική μια γυναίκα στη Σουηδία, με εμφυτεύσουν το έμβρυο στη μεταμόσχευση μήτρα της που έγινε με δότρια την μητέρα της, η οποία είχε ήδη περάσει στην εμμηνόπαυση.

– Λίβανος: Οι κανίβαλοι –τζιχαντιστές, καμαρώνουν για το βανδαλισμό που επιφέρνουν και στον πολιτισμό, με τις φωτογραφίες-θλιβερή απόδειξη της καταστροφής του Ναού Βάαλ στην αρχαία πόλη της Παλμύρας ,που ανάρτησαν και «περιφέρουν» στο διαδίκτυο

– Χιλή: 73Ανθρακωρύχοι σε απεργία πείνας σε βάθος 900 μέτρων ορυχείων ( ανήκει σε κοινοπραξία δύο ντόπιων επιχειρηματιών) εδώ και δύο εβδομάδες, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους -«Απέκλεισαν την πρόσβαση και γκρέμισαν τις εισόδους, κάτι που μας εμποδίζει να φτάσουμε εκεί που βρίσκονται. Δεν έχουν κανένα μέσο επικοινωνίας και είπαν ότι δεν θέλουν ούτε τρόφιμα ούτε νερό» ανέφερε ο πρόεδρος του συνδικάτου των ανθρακωρύχων – Η κυβέρνηση παρέχει οικονομική βοήθεια στις οικογένειες των ανθρακωρύχων και σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη εξ ονόματός τους και κάλεσε τους ιδιοκτήτες του ορυχείου να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις οικογένειες των εργαζομένων «που δεν έχουν τίποτα να φάνε».

– Μεξικό: Τα πόδια του δεν φτάνουν στο πάτωμα όταν κάθεται στα έδρανα του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού. του στο Τμήμα Χημείας ο φοιτητής μόλις 9 ετών.-Ο Κάρλος από 5 ετών  είχε αρχίσει να γοητεύεται από την Χημεία.

– Ινδία: Το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο στο Κότσι της Κεράλα ,που τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια, κόστος 9,5 εκατ. δολάρια, και θα μπορεί να παρέχει μεταξύ 50.000 κα 60.000 κιλοβατώρων ανά ημέρα.

https://youtu.be/3FUpo_i0Bbo
– Μαύρα δάκρυα χύνει η ανθρωπότητα για τις απώλειες χρημάτων της ελίτ τάξης των δισεκατομμυρίων που υπέστησαν εκατοντάδες μεγιστάνες του πλούτου της παγκόσμιας οικονομίας, μετά την κατάρρευση των αγορών λόγω Κίνας ,γκρεμίστηκαν και οι περιουσίες τους-έχασαν πάνω από το μισό χρέος της Ελλάδας, δηλαδή 182 δισεκατομμύρια δολάρια (εκ των οποίων τα 76 δισ. μόνο την Παρασκευή, πριν δηλαδή το «μακελειό» της Δευτέρας).

– ΗΠΑ:Πλάνα που κόβουν την ανάσα κατέγραψαν με κάμερες προσαρμοσμένες στα κράνη τους δύο ριψοκίνδυνοι ορειβάτες, στο Κολοράντο

https://youtu.be/6KqoOFkzGV8

prosfiges- peiraia-25/08/2015

-Αυτοψία της Διεθνούς Αμνηστίας στη Λέσβο: Κακός συντονισμός – σοβαρές ελλείψεις – δωμάτια που βρωμούν και ακατάλληλες συνθήκες για τους πάνω από 33.000 μετανάστες και πρόσφυγες

-Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, από τις 16 Σεπτεμβρίου,-διαμαρτύρονται -μεταξύ άλλων- για θέματα που αφορούν τη φορολογία και το ασφαλιστικό τους.

– «Οχι» Τσίπρα σε συνάντηση με Λαφαζάνη στο πλαίσιο της εντολής

– ΕΝΦΙΑ:Με στόχο να εισπραχθούν 2,65 δις. ευρώ, θα πληρωθεί σε 5 δόσεις, ενώ η εκκαθάριση του φόρου θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου και θα αναρτηθούν στο Taxisnet μετά τις εκλογές, στις αρχές Οκτωβρίου

– ΣΥΡΙΖΑ: Πανελλαδική συνδιάσκεψη το Σαββατοκύριακο, με συμμετοχή των μελών της ΚΕ, μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό-κυβερνητικό πρόγραμμα.

– Υπ. Υγείας: Μητρώο ασθενών με ηπατίτιδα C, δημιουργεί – Ο ΕΟΠΥΥ, ανέπτυξε και υλοποιεί αυτό το μητρώο, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πελοποννήσου

-Υπ Παιδεία: Ως την Παρασκευή στη δημοσιότητα οι βάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας-οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλη πτώση στις δημοφιλείς σχολές, και σε κάποιες σχολές της περιφέρειας και μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται στα 11.000 με 13.000 μόρια.
-Σχολεία ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου.τα σχολεία ανοίγουν στις 11 του Σεπτεμβρίου και εφόσον προκηρυχθούν οι εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 21 Σεπτεμβρίου

-Χαλκιδική:Οι Γερμανοί “τουρίστες” πρωταγωνιστούν και πάλι σε οργανωμένο αιματηρά επεισόδια -Μετά την Αθήνα και τα εκτεταμένα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος,και σε επεισόδια χθές στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», στον Κάκκαβο, Σκουριές Χαλκιδικής-Από τους 78 συλληφθέντες,οι αλλοδαποί (Γερμανοί-Βούλγαροι-Πολωνοί και άλοι )είναι 69 -Στα πούλμαν με τα οποία είχαν μεταφερθεί στον τόπο της συγκέντρωσης, βρέθηκαν:118 μεταλλικά μπουλόνια, 6 πέτρες, 4 σφεντόνες, 30 αντιασφυξιογόνος μάσκες, 23 ζεύγη πυρίμαχα γάντια, 5 κράνη, 3 κουκούλες τύπου full face, 1 σκούφος καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων (μαντήλια, θήκες μασκών και χειρουργικές μάσκες).

– Ελληνικός Χρυσός Α.Ε: Ζητά από την ελληνική κυβέρνηση ,διάλογο για μία κοινά αποδεκτή λύση, η οποία θα επιτρέψει τη συνέχιση του έργου στα μεταλλεία της Κασσάνδρας – Σχετικά με το ζήτημα των εργαζομένων, η εταιρεία καθιστά σαφές ότι η «ομηρία» των εργαζομένων είναι μια έννοια που δε μας αφορά και δεν ανταποκρίνεται στις προθέσεις μας

-Γερμανία. Πλήρη απαγόρευση της καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) σε όλη την επικράτειά της, ακόμη και στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους θεωρεί ασφαλείς και τους έχει εγκρίνει.- Βάσει νέων κανόνων της ΕΕ, τα κράτη μέλη έχουν προθεσμία έως την 3η Οκτωβρίου 2015 να ενημερώσουν την Κομισιόν εάν επιθυμούν να κάνουν χρήση η όχι την καλλιέργεια ΓΤΟ στο έδαφός τους.

– Γερμανία στο πλαίσιο επίλυσης της προσφυγικής κρίσης αναστέλλει τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ. -Πρακτικά ανοίγει τις πύλες της στους Σύρους πρόσφυγες, σταματώντας τις επαναπροωθήσεις των προσφύγων στις χώρες πρώτης απογραφής, Ελλάδα και η Ιταλία.

– Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής DLR:-Σχέδια ενός υπερηχητικού επιβατικού αεροπλάνου,που θα περιορίσει δραστικά τη διάρκεια των υπερατλαντικών πτήσεων, από τοερευνητικό τμήμα SART, Κολονία. Το “SpaceLiner”αεροσκάφος με τελική ταχύτητα πάνω από 20 Μαχ,θα καλύπτει την απόσταση Λονδίνου-Αυστραλίας σε μόλις 90 λεπτά-θα είναι εξοπλισμένο με ένα πυραυλοκίνητο σύστημα προώθησης δύο σταδίων, ενώ θα έχει χωρητικότητα 50 επιβατών. – Τα καύσιμα που θα χρησιμοποιεί θα είναι υγρό υδρογόνο και άζωτο – οι πρώτες πτήσεις του SpaceLiner από τη δεκαετία του 2040.
https://youtu.be/dGVUH3dOrN8

-Ιταλία:Εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως από αφρικανικές χώρες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και απέκλεισαν για λίγη ώρα κεντρικό δρόμο στο Μιλάνο, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσής τους και για το μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής μέχρι να τους δοθούν νομιμοποιητικά έγγραφα,φωνάζοντας «έγγραφα, έγγραφα».
– Παλέρμο-Σικελία: Δεκάδες παιδιά μεταναστών έφτασαν χωρίς τους γονείς τους στο λυμάνι της Σικελίας

-Σκόπια:Οι μουσουλμάνοι λάθρομετανάστες,δεν δέχονται τις προμήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό, εξαιτίας του σήματος του(κόκκινος σταυρός)

– Μαύρη Δευτέρα στα διεθνή χρηματιστήρια Ευρώπης ,ΗΠΑ ,Ασια -Μέσης Ανατολής, μαζικών ρευστοποιήσεων πανικού λόγω των έντονων ανησυχιών για την κινεζική οικονομία.

-Στην Ασία οι μετοχές έκαναν βουτιά με πτώση 9% στον δείκτη Shanghai Composite,- περίπου 6 τρισ. δολ., χάθηκαν από την αξία των παγκόσμιων μετοχών, από τη στιγμή που η Κίνα υποτίμησε το γουάν.
-Κίνα: Σε έκτακτα μέτρα στήριξης των κινεζικών μετοχών και της αγοράς δανείων προχωρούν οι αρχές της Κίνας- προχώρησε σε ρυθμίσεις που επιτρέπουν στα συνταξιοδοτικά ταμεία της χώρας να επενδύουν στο τοπικό χρηματιστήριο,τα εν λόγω ταμεία που διαθέτουν ενεργητικό άνω των 322 δισ. δολαρίων θα μπορούν να επενδύσουν έως και το 30% της καθαρής αξίας ενεργητικού τους σε μετοχές, μετοχικά funds και funds ισορροπημένου κινδύνου- η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ετοιμάζεται να διοχετεύσει νέο ρευστό στο τραπεζικό σύστημα της χώρας προκειμένου να δώσει ώθηση στον δανεισμό.
– Στη Μέση Ανατολή, με τον δείκτη του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας να καταγράφει πτώση -5,9%.

-Και στο χρηματιστήριο Αθήνων, χάθηκαν περί τα 2,5 δις. €, ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 10,54%
-Πάνω από 400 δισ. ευρώ χάθηκαν στις ευρωαγορές, με τους αναλυτές να κάνουν λόγω για κατάρρευση «που θυμίζει Lehman Brothers»-Ο δείκτης-βαρόμετρο των αγορών της Ευρωζώνης Euro Stoxx 50 έκλεισε στο -5,35%.
-Η Wall Street,σε ε κατάσταση πανικού βρέθηκε . Ο Dow Jones έφτασε να χάνει περισσότερες από 1.000 μονάδες στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών, για να ξανά βυθιστεί στη συνέχεια, ώσπου έκλεισε με πτώση 588 μονάδων -τη μεγαλύτερη της τετραετίας- ο Nasdaq (0,4%).
– Κατακόρυφη πτώση και στις τιμές αργού πετρελαίου -Brent και το WTI, με πτώση στα 42,51$/βαρέλι και του αμερικανικού αργού 37,75 δολάρια /βαρέλι, χωρίς ωστόσο εμφανές αντίκρισμα για τον Έλληνα καταναλωτή η πτώση της τιμής στα καύσιμα,λόγο υπέρμετρη φορολόγηση και η αυξημένη ζήτηση λόγω καλοκαιριού

-ΗΠΑ: Ανοίγουν τις πύλες για Σύρους πρόσφυγες-1.000 έως 2.000 φέτος και 5.000 έως 8.000 το 2016.

-Νιού Τζέρσεϊ:Οικογενειακή εισβολή αρκούδων σε κήπο σπιτιού και να «ορμάνε» στην πλαστική πισίνα

https://youtu.be/cRCfTecrPEs
– Καλιφόρνια: Στο πέμπτο έτος μιας ξηρασίας ιστορικών διαστάσεων, όλο και περισσότερο νερό αντλείται από τον υδροφόρο ορίζοντα-σε πολλές περιοχές το έδαφος υποχωρεί και απειλεί τώρα τους δρόμους γέφυρες, γεωτρήσεις και άλλες υποδομές

-Αλάσκα: Μυστήριο με 30 νεκρές φάλαινες, τεσσάρων διαφορετικών ειδών ,κατά μήκος των νότιων ακτών της

– Αυστραλία:Ο 63χρονος βρετανός τουρίστας,κατά τη πεζοπορία του στο Εθνικό Πάρκο του Μπρίσμπεϊν, προσπαθήσει να βρει έναν καταρράκτη «κόβοντας δρόμο»-Κατέληξε όμως να περιπλανάται αποπροσανατολισμένος για 2ημέρες,σώθηκε μόνο χάρη σε μήνυμα SOS που έγραψε στην άμμο,καθώς τα διασωστικά συνεργεία ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν έρυνες σε άλλη περιοχή μέχρι που έγινε αντιληπτό το μήνυμα.

24/08/2015

-Χάος στο Μεταναστευτικό: Τουλάχιστον 10.000 λαθρομετανάστες στην Μυτιλήνη, όπου καθημερινώς καταφθάνουν από τα τουρκικά παράλια περίπου 1.500 αλλοδαποί, με τη συνοδεία τουρκικών σκαφών της Ακτοφυλακής, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό μέτρο αποτροπής εισόδου από τις ελληνικές αρχές- Συμπλοκές και μαχαιρώματα μεταξύ λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης που έχουν κατασκηνώσει εκεί περιμένοντας να έρθει πλοίο για να τους μεταφέρει στον Πειραιά

-Και στην Κώ, συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών που διαμένουν στο Κάπτεν Ηλίας την ώρα διανομής του συσσιτίου με πέτρες, σουγιάδες κλπ -άρον άρον φυγάδευσε η Αστυνομία τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κατά την επίσκεψή του στο νησί,αφού οι δικαίως οργισμένοι κάτοικοι από την κατάσταση της μεγάλης εισροής λάθρο μεταναστών και προσφύγων ξέσπασαν στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, που επισκέφτηκε το νησί στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του , πετώντας του αυγά, μπουκάλια και βρισίδια

Και τα κόμματα το χαβά τους για μια καρέκλα στην εξουσία -Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετά την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

-Προκήρυξη εκλογών την Πέμπτη-υπηρεσιακή κυβέρνηση την Παρασκευή-

– Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν θολή κατάσταση – Αν ο κ Τσίπρας και τα κόμματα δεν καταφέρουν να στήσουν την εκλογική μάχη στα μέτρα τους,τότε το σενάριο των εκλογών μπορεί να ανακοπεί με παρέμβαση τρίτων την τελευταία στιγμή- Η εκδοχή κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα σε αυτό το περιβάλλον παραμένει ζωντανή. Θα αναζητηθεί είτε σενάριο με μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού, τύπου Παπαδήμου, είτε πολιτική κυβέρνηση με ψήφο ανοχής

-Συνεδριάζει το μεσημέρι της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν με την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να ξεκινήσει ουσιαστικά η προετοιμασία του κόμματος για τις εκλογές.

-H πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου ,με 7 παρόντα μέλη, εγκρίνει το βράδυ της Κυριακής η Διάσκεψη των Προέδρων τη διεξαγωγή δύο συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής- Επιπλέον, η πρόεδρος της Βουλής ξανά καλεί τον διοικητή ΤτΕ Γ. Στουρνάρα να παρουσιαστεί στην Επιτροπή την Τρίτη για την υπόθεση της Siemens- Σύμφωνα με πληροφορίες , ο κ. Στουρνάρας δεν πρόκειται να προσέλθει και βρίσκεται σε διακοπές- Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση για άνοιγμα της Ολομέλειας την Τρίτη

-Πολιτική συμπόρευση ανακοίνωσαν Λαφαζάνης – Αλαβάνος-Συγκροτούν αντιμνημονιακό μέτωπο- Χακάρισαν τα e-mails του γραφείου Τύπου κατήγγειλε ι η Λαϊκή Ενότητα, με αποτέλεσμα να καταλήξουν ανενεργά-θα ζητήσούν από την Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον υπ. Δημόσιας Τάξης , την άμεση διαλεύκανση και την απόδοση ευθυνών.

– Ινστιτούτο Stratfor για τις νέες εκλογές «Κακή ιδέα-Όπως ακριβώς στις εκλογές του Ιανουαρίου και στο δημοψήφισμα τον Ιούλιο, το αβέβαιο αποτέλεσμα των νέων εκλογών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ακόμη περίοδο πολιτικής αστάθειας-το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια νέα περίοδο αβεβαιότητας που να συνδέεται με εκλογές».

-Υπ.Οικ: Με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο τα παιδιά που θα γεννηθούν από την 1η 1ου 2016 θα λαμβάνουν και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου

– Ενεργοποιείται ξανά από σήμερα η Κάρτα Αλληλεγγύης του υπ. Εργασίας- Ανάλογα με τα κριτήρια ,πιστώνεται κάθε μήνα από 70 έως 220 ευρώ.

-Ν.Έβρος: Η 50η Μ/Κ Ταξιαρχία .αναλαμβάνει έργα σε ορεινά χωριά του νομού Έβρου(σχολεία-αγροτικούς δρόμους, κτλ)

-Χαλκιδική: Σε αποκλεισμό των κόμβων Στρατωνίου Ιερισσού και Γοματίου,θα προχωρήσουν το πρωί εργαζόμενοι της “Ελληνικός Χρυσός” διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ανακαλούνται οι τεχνικές μελέτες που αφορούν στα έργα της εταιρείας στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα.
-Eldorado Gold: Θα κινηθούμε νομικά κατά της απόφασης για τις Σκουριές

-Μύκονος: Κοκκαϊνη ,χαπάκια και γυναίκες της show biz για βίζιτες προμήθευε σε πλούσιους οργανωμένο κύκλωμα , ένας εξ αυτών πρώην λιμενικός,που δρούσε πίσω από τη “βιτρίνα” ,εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε τουρίστες, Εξαρθρώθηκε, από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής

-Αλληλεγγύη για τους Έλληνες ανασφάλιστους, απέδειξαν άλλη μία φορά οι φιλελληνικές οργανώσεις της Ευρώπης (Αυστρίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας), αποστέλλοντας την Πέμπτη τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Περιστερίου.

-Αποφυλακίσττηκε ο Μάκης Ψωμιάδης, πρώην μεγαλοπαράγοντας της ΑΕΚ και άλλων ομάδων- εξέτισε 4 χρόνια και 2 μήνες από την ποινή του.

– Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας:Σε ανακοίνωσή της διαψεύδει την είδηση για περί προβλημάτων υγείας του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, κάνοντας λόγο για “περίεργες επιθέσεις” που δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας τα προηγούμενα έτη κατά τον Αύγουστ-«. αποτελούν μυθεύματα, τα οποία πρόσφατα επιχείρησε να κυκλοφορήσει μια αλβανική πολιτική εφημερίδα και αργότερα αναπαράχθηκαν αποσπασματικά από μερικά μέσα κοινωνικής δικτυώσεως».
SKOPIA-lathro3-Σερβία: Πάνω 7.000 μετανάστες έφθασαν το βράδυ του Σαββάτου στη Σερβία, αφού πρώτα διέσχισαν Ελλάδα και Σκόπια και άλλοι τόσοι ακόμα θα πραγματοποιήσουν την ίδια διαδρομή.

-Γαλλία: Στο προεδρικό μέγαρο ,ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα απονείμει σήμερα το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στους τρεις νεαρούς Αμερικανούς στρατιωτικούς Άντονι Σάντλερ, ομογενείς Άλεκ Σκαρλάτος και Σπένσερ Στόουν, μαζί με τον Βρετανό Κρις Νόρμαν οι οποίοι εξουδετέρωσαν τον Μαροκινό που επιχείρησε να ανοίξει πυρ σε ένα τρένο Thalys στο οποίο ταξίδευαν το βράδυ της Παρασκευής-Ο Γάλλος ήρωας που θέλει να παραμείνει ανώνυμος καθώς και ο Γαλλοαμερικανός επιβάτης που νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος θα τιμηθούν με το ίδιο παράσημο σε άλλη ημερομηνία.

– Ιταλία: Κηδεία-υπερπαραγωγή του μαφιόζου 65χρονου Βιττόριο Καζαμόνικα, – Στην είσοδο της εκκλησίας κοντά στη Ρώμης τοιχοκολλήθηκαν αφίσες με τον νεκρό ντυμένο στα άσπρα ρούχα, σαν τον Πάπα, και την φράση «είσαι ο νέος βασιλιάς της Ρώμης, τώρα πρέπει να κατακτήσεις τον ουρανό»-το φέρετρο την ώρα που έμπαινε στην εκκλησία ένα ελικόπτερο πετούσε ροδοπέταλα και τριαντάφυλλα υπό την μουσική από το φιλμ «ο Νονός»

– Βατικανό: Ψηφιοποίησε τα 3.000 επιπλέον αρχεία του σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία NTT Data –πλέον,δωρεάν το διάβασμα στη σελίδα της Αποστολικής Βιβλιοθήκης – Οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να αναζητούν κεφάλαιο για να ψηφιοποιήσουν και τα υπόλοιπα 76.000 χειρόγραφα-θα χρειαστούν πάνω από 15 χρόνια και 50 εκατ. ευρώ, ενώ θα συνδράμουν πάνω από 150 εμπειρογνώμονες.

-Τουρκία: Για πολιτικό πραξικόπημα κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πολιτικό πραξικόπημα»

-Συρία: Οι τζιχαντιστές-κανίβαλοι, ισοπέδωσαν με μπουλντόζες. αρχαίο χριστιανικό μοναστήρι του Αγίου Ιουλιανού (Μαρ Ελιάν), ηλικίας 1.583 ετών, στην επαρχία Χομς, έναν από τους σημαντικότερους και πιο εντυπωσιακούς θησαυρούς της Συρίας – απήγαγαν περίπου 230 κατοίκους της επαρχίας, ενώ ο ηγούμενος της μονής, απήχθη πριν από 12 εβδομάδες και ανατίναξαν τον ναό Βάαλ-Δία αρχαιότητες της Ρωμαϊκής εποχής που χτίστηκε στο πρώτο μισό 1ου αιώνα μ.Χ. στην αρχαία πόλη της Παλμύρας.

– Hong Kong : Διαφημιστικό για την οδική ασφάλεια, παρουσίασε με έξυπνο τρόπο η VW σε αίθουσα κινηματογράφου – Πριν την έναρξη της ταινίας ζητήθηκε από το κοινό να μην κλείσουν τα κινητά τους τηλέφωνα ,η συνέχεια, επί της οθόνης…

-Νότια Κορέα: «Στοπ» στις αναλήψεις από ΑΤΜ με… γυαλιά ηλίου, καπέλα και οτιδήποτε άλλο αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους από τον Οκτώβριο ,καθώς στα νέου τύπου ΑΤΜs, θα είναι εφοδιασμένα με συσκευές αναγνώρισης προσώπου, απαραίτητο να φαίνονται καθαρά τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε πελάτη, σε αντίθετη περίπτωση η όποια συναλλαγή θα «μπλοκάρεται».

-21/08/2015

-Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμα του προς τους έλληνες πολίτες με πιθανότερη ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες την 20, η 27 Σεπτεμβρίου, η 4  Οκτωβρίου.» Θέτω στην κρίση του ελληνικού λαού όλα όσα έπραξα – η κυβέρνηση παρατείται και θα επιδιώξει να εξασφαλίσει νέα “καθαρή λαϊκή εντολή”.»

– «Βυθίστηκε» το ελληνικό Χρηματιστήριο στη σκιά των πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας απώλειες 3,52%.

– Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχω ενημερωθεί θεσμικά ούτε από τον Πρωθυπουργό ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για  τις εκλογές και την παραίτηση της κυβέρνησης.Άκυρη ενέργεια, όπως αναφέρει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής έπρεπε πρώτα να με είχε ενημερώσει για τις εξελίξεις και εν συνεχεία να προχωρήσει στην έναρξη της επίδοσης των εντολών σχηματισμού κυβέρνησης. Ουδέποτε ενημέρωσε την Προεδρία της Βουλής, παρέκκλινε των διατάξεων του νόμου και συνεπώς η όλη του κίνηση ήταν παράνομη”- το ερχόμενο Σάββατο θα συνεδριάσει κανονικά η Διάσκεψη των Προέδρων για τη συνέχιση του κοινοβουλευτικού έργου της παρούσας Βουλής”»

-Μανώλης Γλέζος:«Η κυβέρνηση Μαξίμου αποφάσισε να οδηγήσει σε εσπευσμένες εκλογές, αγνοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ»

-Γ.Βαρουφάκης:«Προδώσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού-Δεν μπορώ να είμαι μέρος ενός κόμματος το οποίο θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου, ακόμη κι αν αυτό το κόμμα έχει ευρεία αποδοχή από το λαό» τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στη L’ Observateur o πρώην υπουργός

-ΠτΔ: Λόγω των πολιτικών εξελίξεων,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,ματαίωσε τις προγραμματισμένες επισκέψεις σε Φλώρινα και Ζάκυνθο – Δεν θα παραστεί στο φεστιβάλ Πρεσπών ,ούτε ο αναπληρωτής υπ. Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

–Θετικά αποτιμά τις εκλογές η ΕΕ, ζητά να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

-ΚΥΣΕΑ: Με αφορμή την μετακίνηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου στις Βρυξέλλες ως προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ τίθεται σε αποστρατεί- Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΝ,ο  αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης -Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Π.Ν διορίζεται ο αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης, μέχρι σήμερα Αρχηγός Στόλου-Η απόφαση  τίθεται σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

-Θεσσαλονίκη: Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 5 Σεπτεμβρίου με τα συνδικάτα να ετοιμάζουνμ διαδηλώσεις-οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ένστολων προγραμματίζουν διαμαρτυρία ,μια ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου.

-Χαλκιδική: 22 νάρκες  ξηράς εντοπίσθηκαν σε βυθό στο νησάκι Κυρά Παναγιά,βόρεια της Αλοννήσου που προέρχονταν από το Β΄Π.Π- η Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Π.Ν  και με ειδικούς πυροτεχνουργούς τις εξουδετέρωσαν  σε βάθος 4 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας

– Eldorado Gold: Θα κινηθούμε νομικά κατά της απόφασης για τις Σκουριές

-ΙΚΑ: Ανακαλεί η διοίκηση την απόφαση της γενικής διεύθυνσης ασφαλιστικών υπηρεσιών του Ταμείου που, έβαζε “μπλόκο” στην έκδοση νέων συντάξεων για όσους και όσες είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2015

– Πίσω στη Μυτιλήνη το πλοίο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» προκειμένου να παραλάβει άλους 2.500 πρόσφυγες

-ΤΑΙΠΕΔ: Αλλαγή διοικήσεων δέκα περιφερειακών λιμανιών ,Βόλου, Ραφήνας,Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και της Καβάλας, για τα οποία δεν έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί ,θα γίνουν από το 2016 και μετά.

– Παράταση 15 ημερών στην διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, εξήγγειλε ο γ.γ, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος,

-Γερμανία: Στην πόλη Σουχλ, 13 τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και μεταναστών
σε καταυλισμό προσφύγων

– Φινλανδία: To γραφείο του Άγιου Βασίλη κήρυξε πτώχευση στη Λαπωνία , καθώς δε μπόρεσε να καταβάλει 200.000 ευρώ φόρους στο κράτος έπειτα από μία μεγάλη πτώση στον αριθμό των επισκεπτών

-Σκόπια: Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας , από εκατοντάδες πολίτες ,ενάντια του της μακεδονοποίηση με το δαπανηρό έργο Σκόπια 2014, που συνεχίζεται , φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης «Τα Σκόπια δεν είναι Ντίσνεϊλαντ»- την ίδια ‘ώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση κρίσης, οι συνοριακές περιοχές των Σκοπίων ,λόγω της αυξημένης εισροής μεταναστών

-Τουρκία:Πρόωρες  βουλευτικές εκλογές την 1η Νοεμβρίου 2015,προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο μετά και την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού-Η πολιτική αβεβαιότητα  και αύξηση της δράσης ένοπλων οργανώσεων, έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και την Πέμπτη βύθισε την τουρκική λίρα σε ιστορικό χαμηλό 3 προς 1 έναντι του δολαρίου -βουτιά περίπου 22% μέχρι στιγμής φέτος.

-Ομάδα αυτονομιστών του Κουρδων (PKK) έκαψαν 30 μηχανήματα-οχήματα εταιρείας που κατασκευάζει μια σήραγγα αυτοκινητοδρόμου στην επαρχία Σιρνάκ και ανατίναξαν τραίνο τοποθετώντας νάρκη στις ράγες στην περιοχή της Μπινγκόλ, Ν.Τουρκία

delfini2-kataskopos-Λωρίδα της Γάζας: Παλαιστινιακή ομάδα ‘Χαμάς’, έπιασε δελφίνι ,που ήταν εξοπλισμένο με μηχανήματα αναγνώρισης και μηχανή λήψης φωτογραφιών, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ως κατάσκοπο των ακτών της Γάζας.- δεν είναι η πρώτη περίπτωση η χρήση των ζώων υπέρ των σκοπών -το 2010 το Ισραήλ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Αιγύπτου, ότι η Μοσάντ βρίσκεται πίσω από μια σειρά επιθέσεων καρχαριών στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας, σε μια προσπάθεια να πλήξει τον τουρισμό της χώρας.

– Ιαπωνία: Από τον Οκτώβριο, καθιερώνει την τετραήμερη εργασία και 3 ημέρες ρεπό την εβδομάδα, χωρίς μείωση μισθού στους περίπου 10.000 υπαλλήλους αλυσίδα ένδυσης , ώστε να μπορούν να αφιερώνουν τις υπόλοιπες τρεις στα μικρά παιδιά τους ή στους ηλικιωμένους γονείς τους περίπου 10.000 υπαλλήλους της στα περισσότερα από 840 καταστήματά της στην Ιαπωνία.

– Περού: Η πολεμική αεροπορία θα έχει δικαίωμα με νόμο του κράτος , να καταρρίπτει τα ύποπτα για μεταφορά ναρκωτικών αεροπλάνα στο Περού που είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης σε όλον τον κόσμο.,στην προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.

-Μεξικό: Με ιδιαίτερη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη του Μεξικού και με πρωτόγνωρη μεξικάνικη επιρροή-Με άδεια του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κεντρικής Αμερικής κκ Αθηναγόρα, ο Αρχιμανδρίτης Δαμιανός δέχθηκε στον Oίκο του Θεού την ινδιάνικη φυλή Ναγκουακάκ που ήθελαν να τιμήσουν την Θεοτόκο με τραγούδια και ψαλμούς δικούς τους παραδοσιακούς.

-ΗΠΑ: Μίνι κραχ στο αμερικανικό Χρηματιστήριο,με τον δείκτη Dow Jones να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδό του 2015,, λόγω ανησυχιών για την πορεία των τιμών των ενεργειακών πόρων και της κατάστασης της κινεζικής οικονομίας.

prosfiges- peiraia-20/08/2015

–Μεταναστευτικό αλαλούμ-προχειρότητας και χωρίς σοβαρούς  σχεδιασμούς.
-Και ενώ ήταν σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) να παρέχει στους 2.800 πρόσφυγες που θα κατέφθαναν σήμερα με το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» στο λιμάνι της πόλης για να παρέχει στους πρόσφυγες νερό ,σάντουιτς και φρούτα, και ιατρικές υπηρεσίες εφόσον αυτό θα χρειάζονταν, αν και η ΠΚΜ δεν ενημερώθηκε ούτε έγκαιρα, ούτε σωστά από την κυβέρνηση ,εντούτοις τα σχέδια τις κυβέρνησης άλλαξαν και πάλι στο παρα πέντε

– Στο λιμάνι του Πειραιά και όχι της Θεσσαλονίκης θα καταπλεύσει τελικά το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στις 11 το πρωί που μεταφέρει 2.500 μετανάστες από Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Λέσβο (οι άλλοι 300 πρόσφυγες σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΠΚΜ που πήγαν;;) -ο λόγος της αλλαγής είναι διπλωματικός, καθώς αν η Ελλάδα εμφάνιζε μονομιάς χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, θα μπορούσε να προκληθεί ακόμη και διπλωματικό επεισόδιο ή να αποφασίσουν τα Σκόπια να κλείσουν τα σύνορά τους.

– «Κλείδωσαν» οι πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο (στις 13, η 20, η 27 )- ενδέχεται με πρώτη γυναίκα υπερεσιακή πρωθυπουργό στην ιστορία της Ελλάδας , σύμφωνα με το νόμο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου. – Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις

GENOKTONIA ELLINON PONTION2-Αθλιότητα του υπ. Παιδείας: Την ώρα που η χώρα υποδέχεται   ορδές προσφυγών,αφαίρεσε από την εξεταστέα-διδακτέα ύλη Ιστορίας  Γ’ Λυκείου,  για το επόμενο σχολικό έτος, του ιστορικού κεφαλαίου  του έθνους μας «Ο Παρευξείνιος Ελληνισμός κατά το 19ο και 20ο αιώνα», ιδίως των ιστορικών γεγονότων της γενοκτονίας  των 353.000 Ποντίων.Τα πάντα  σε αυτήν την  αιματοβαμμένη  χώρα  δεν μπορεί να ζυγίζονται με κομματικό υπόβαθρό!

– ESM: Το συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε το νέο δάνειο προς την Ελλάδα- Η πρώτη δόση ανέρχεται σε 26 δισ. € και περιλαμβάνει δύο υποδόσεις:1) 10 δισ. € διαθέσιμη άμεσα για την ανακεφαλαιοποίηση ελληνικών τραπεζών-2) 13 δισ. € αύριο (20 Αυγούστου) για να πληρωθούν ομόλογα της ΕΚΤ-3) 3 δισ. € το φθινόπωρο, εφόσον εφαρμοσθούν τα προαπαιτούμενα νέα μέτρα

– Με σπασμένα φρένα κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου,έπεσε ακόμα χαμηλότερα σε ρεκόρ 6ετίας στα 40,80 $/βαρέλι.

– Attica Bank: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τραπεζική εξυπηρέτηση μέσω Skype , από οποιασδήποτε συσκευής που έχει την εφαρμογή (Mobile, Tablet, SmartTVκλπ). -μια καινοτόμα πρόταση που σταδιακά θα καλύψει το σύνολο των επιχειρηματιών και ιδιωτών πελατών της.

– BTCGreece:Στα σκαριά βρίσκεται η εγκατάσταση 1000 ATM για Bitcoin σε όλη την ελληνική επικράτεια σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα Bitcoin Cubits.

– Στον αέρα η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς κυβέρνηση και ανάδοχος αφήνουν ανοικτό το θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της αρχικής σύμβασης και από μηδενική βάση

– Προς πώληση του 17% της ΔΕΗ – Τον Οκτώβριο,Παραχωρείται το 10% που έχει το Δημόσιο στον ΟΤΕ- Στην συμφωνία με τους δανειστές περιλαμβάνεται ακόμα πώληση του 23% της ΕΥΑΘ και του 11% της ΕΥΔΑΠ, οικόπεδα & κτίρια σε Αργος, Ναύπλιο, Ρόδο κ.λπ-, το 30% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στην «Αερολιμήν Αθηνών», που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»,η «Εγνατία Οδός Α.Ε.»,ο «Αστέρας» , τα λιμάνια ΟΛΠ και ΟΛΘ

-Χαλκιδική: Προεκλογικό «λουκέτο» στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές,με απόφαση του υπουργού Π. Σκουρλέτη, καθώς η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει παραβεί τους όρους των τεχνικών μελετών που αφορούν στο έργο.

– Ζωηρό αγοραστικό ενδιαφέρον Γερμανών, Αυστριακών , Βέλγων, Γάλλων, Ολλανδών και Ελβετών, για τα ελληνικά εξοχικά στη Ρόδο , με θέα στη θάλασσα και σε πολύ ευνοϊκές τιμές, που κοστίζουν όσο ένα διαμέρισμα τριών δωματίων σε μία γερμανική μεγαλούπολη!

– Σλοβακία:Νέα προειδοποίηση έστειλε προς την ΕΕ,δεν δέχεται μουσουλμάνους μετανάστες

deutsche«Die Welt»-Aνάλυση  Ινστιτούτου Οικ. Ερευνών  Γερμανίας:«Το γερμανικό κράτος, σε περίπτωση που χάσει το ποσό που πρόσφερε για να βοηθήσει την Ελλάδα, έχει, ήδη, επωφεληθεί από την κρίση. Από την αρχής της, το 2010, ο γερμανικός προϋπολογισμός ανακουφίστηκε  με 100 δισεκατομμύρια ευρώ ή τρία τοις εκατό του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, από εισροή ποσών που βοήθησε για την κρίση-Το κέρδος είναι μεγαλύτερο από ό, τι το κόστος, ακόμη και αν η Ελλάδα δεν επιστρέψει τα χρέη της. Το μερίδιο της Γερμανίας σε προηγούμενες διασώσεις στην Ελλάδα ανήλθαν στα €90 δισεκατομμύρια. Η Γερμανία ως εκ τούτου, σε κάθε περίπτωση, επωφελήθηκε από την ελληνική κρίση».

– Ισπανία:Πρόστιμο 800 €, επιβλήθηκε βάσει νέου αμφιλεγόμενου νόμου σε Ισπανίδα επειδή ανάρτησε στο Διαδίκτυο τη φωτογραφία ενός περιπολικού της δημοτικής αστυνομίας που ήταν παράνομα σταθμευμένο σε θέση που προορίζεται για αναπήρους- Ο νέος νόμος, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου ,έχει χαρακτηριστεί «νόμος-φίμωτρο» έχει καταγγελθεί από τη Διεθνή Αμνηστία, αλλά και από πολλές ενώσεις δικηγόρων και δημοσιογράφων.

Πολωνία: Σε περιφέρεια της Ν.Δ Πολωνίας,ένα τρένο των Ναζί, γεμάτο με πολύτιμους λίθους και όπλα, υποστηρίζουν ότι εντόπισαν ένας Πολωνός και ένας Γερμανός, 70 χρόνια αφότου εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, προς το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμο 1945, και οι οποίοι ζητούν το 10% της αξίας του ευρήματός τους-συμφωνα με τον τοπικό αστικό μύθο,το τρένο μήκους 150 μέτρων, μετέφερε όπλα, “βιομηχανικό εξοπλισμό”, πολύτιμους λίθους και άλλους θησαυρούς, μπήκε σε μια σήραγγα σε ορεινή περιοχή και δεν ξαναβγήκε ποτέ από εκεί, καθώς , η σήραγγα κατόπιν σφραγίστηκε και η τοποθεσία της ξεχάστηκε.

-Αλβανία:Η κατάσταση της υγείας του 86χρονου αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος (κατά κόσμον Αναστάσιος Γιαννουλάτος) επιδεινώθηκε, αλλά δεν διευκρινίζεται από τι πάσχει ο πνευματικός ηγέτης

– Σκόπια: Δεκάδες Ολλανδοί τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχείο της πόλης Στρούγκα διακομίστηκαν, στο νοσοκομείο όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση

-Τουρκία: Συνελήφθησαν 4Κούρδοι δήμαρχοι που κήρυξαν αυτονομία

– Συρία : Επιδημία τύφου έχει ξεσπάσει στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Γιάρμουκ, στη Συρία

– Ιαπωνία: Η κυβέρνηση θα θέσει τέλος στην παράδοση του να χαρίζεται σε κάθε πολίτη που κλείνει τα 100 χρόνια ζωής ένα ασημένιο ποτήρι σάκε ((σακαζούκι) ως αναμνηστικό δώρο, καθώς η πρακτική αυτή κρίθηκε πολύ ακριβή-κοστίζουν 8.000 γεν το καθένα (περίπου 56 ευρώ)

– ΗΠΑ:Επιστήμονες σε συνέδριο στρατιωτικής ιατρικής στη Φλόριντα, ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν στο εργαστήριο για πρώτη φορά ένα σχεδόν πλήρη ανθρώπινο εγκέφαλο, ο οποίος έχει αντιστοιχεί στον πραγματικό εγκέφαλο ενός εμβρύου πέντε εβδομάδων- Το επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει στην μελέτη εγκεφαλικών παθήσεων όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και ο αυτισμός.

– Εγκρίθηκε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) η διάθεση στην αγορά του πρώτου γυναικείου «Βιάγκρα» για γυναίκες που δεν βρίσκονται στην εμμηνόπαυση – με την εμπορική ονομασία Addyi, θα είναι διαθέσιμο μόνο μέσω πιστοποιημένων και ειδικά εκπαιδευμένων επαγγελματιών της υγείας και φαρμακείων λόγω των κινδύνων που συνδέονται με τη χρήση του.

-ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ &  ΚΑΛΑ!

-19/08/2015

-Σε ωρολογιακή βόμβα μετατρέπεται για την Ελλάδα το μεταναστευτικό ,με την κυρά Τασία να είναι  και πάλι απών .

-Σοκάρουν τα στοιχεία της Frontex για τη ροή μεταναστών στην Ελλάδα – τον Ιούλιο ήταν τριπλάσιος σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2014, αγγίζοντας τις 107.500- Μόνο την εβδομάδα 8-14 Αυγούστου 2015, έφθασαν μέσω θαλάσσης στη χώρα μας 20.483 μετανάστες

tzixantistis stin ellada2015-Ο μακελάρης Τζιχαντιστής τρομοκράτης και διοικητής ομάδας αποκεφαλιστών, ο 30χρονος Laith Al Saleh, στην αριστερή  φωτο ποζάρει με το όπλο του κοντά στο Χαλέπι στη Συρία και στη δεξιά φωτο περιμένει  να επιβιβαστεί σε πλοίο από την Κω (το Σάββατο) για τον Πειραιά,σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ της Συρίας.

-Στην υλοποίηση εκτάκτου σχεδίου δράσης για την αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Αθήνα,θα α προχωρήσει για τους επόμενους 3μήνες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Το σχέδιο, ύψους 300.000 ελβετικών φράγκων, με χρηματοδότηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, περιλαμβάνει διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας,κιτίων ξηράς τροφής, ατομικής υγιεινής, βρεφικών ειδών και πόσιμου νερού, σε περίπου 10.000 νεοεισερχομένους μετανάστες και πρόσφυγες, που έχουν εισέλθει στην ελληνική επικράτεια

-Η πρώτη φάση σχεδίου θα λάβει χώρα σήμερα στην Κω- θα ακολουθήσουν, άμεσα, η Λέσβος , η Σάμος και η Χίος.

-Ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας, εν όψη ορδές λαθραίων μεταναστών και τα επεισόδια στα κέντρα υποδοχών  κλείνει την Βουλή:Απομακρύνεται από την επιλογή της προσφυγής σε ψήφο εμπιστοσύνης, η πιθανή απόρριψη της οποίας θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε πρόωρες εκλογές έτσι θα κλείσει τη Βουλή και θα δημιουργήσει θερινά τμήματα, τα οποία και θα στελεχώσει με βουλευτές της απολύτου εμπιστοσύνης του για να περάσουν τους  εφαρμοστικούς  νόμους του μνημονίου- παραμένει στην ευχέρεια της κυβέρνησης η διενέργεια εκλογών τον Οκτώβριο ή αρχές Νοεμβρίου -Παράλληλα , ο πρωθυπουργός πήρε απόφαση να «κόψει» την πρόεδρο της Βουλής από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ,σύμφωνα με πληροφορίες

-Ο ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις και θα υπολογιστεί έως τις αρχές Οκτώβρη

– Άρειος Πάγος :Θα αποφασίσει για το εάν η χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί πετρελαίου κίνησης σε πολυκατοικίες, ιδρύματα και νοσοκομεία στοιχειοθετεί το αδίκημα της λαθρεμπορίας καυσίμων με αφορμή η περίπτωση υπεύθυνης γηροκομείου στη Θεσσαλονίκη, η οποία από το Μάιο του 2007 έως τον Ιούλιο του 2011 χρησιμοποίησε συνολικά 166.213 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης (αντί κίνησης) για τη λειτουργία του Boiler προκειμένου να έχει το γηροκομείο ζεστό νερό.

-Κύπρος: Έκκληση προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, να δείξει στη πράξη το ανθρώπινο πρόσωπό του και να συμβάλει ώστε ο τουρκικός στρατός να ενημερώσει για τα σημεία ταφής των Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων, απηύθυνε ο εκτελεστικός γραμματέας της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, Νίκος Θεοδοσίου, δεδομένου ότι η εκσκαφή διεξάγεται σε λεγόμενη στρατιωτική ζώνη που τελεί υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού. στον Τράχωνα (κατεχόμενο προάστιο της Λευκωσίας)

– Τουρκία: Κατέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αχ.Νταβούτογλου
– Η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK): Ανακοίνωσε ότι “7 τουρκικές επαρχίες ανακήρυξαν την αυτονομία τους από την Αγκυρα.Από τούδε και στο εξής δεν αναγνωρίζουν τις κρατικές αρχές, δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές και θα αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους, συγκροτώντας τις δικές τους σχετικές αρχές και υπηρεσίες. Σε περίπτωση που δεχτούν επιθέσεις οι αρχές και οι υπηρεσίες που θα συγκροτήσουν, θα κάνουν χρήση του δικαιώματος της αυτοάμυνας”.

-ΥΠΕΞ Γαλλίας: Ανακοίνωσε ότι η γαλλική και η βρετανική κυβέρνηση θα υπογράψουν την Πέμπτη συμφωνία σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης των μεταναστών, που συρρέουν στο Καλαί B.Γαλλία για να περάσουν στην Βρετανία, θα αφορά ιδίως θέματα ασφαλείας, «τη μάχη εναντίον των εγκληματικών δικτύων διακίνησης ανθρώπων, την παράνομη μετανάστευση και την ανθρωπιστική βοήθεια»

-Γερμανία: Οι απαγωγείς δολοφόνησαν τη 17χρονη μαθήτριας, κόρη Γερμανού επιχειρηματία η οποία την Πέμπτη είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της κοντά στο εξοχικό της οικογένειας στη Σαξονία, όπου και εντοπίστηκε σε μια εγκαταλελειμμένη αγροικία και ο σκύλος της ζωντανό, δεμένο στο ποδήλατό της.-Ο πατέρας έλαβε την ίδια ημέρα ένα τηλεφώνημα από τους απαγωγείς για να καταβάλει λύτρα 1,2 εκατ. € σε τραπεζικό λογαριασμό μέσω διαδικτύου, προκειμένου να την απελευθέρωσή της-ένας άνεργος σεφ και ένας τον 60χρονο έμπορος κρατούνται ως ύποπτοι για τη απαγωγή και δολοφονία.

-Ελβετία: Ένα βήμα για τη χρήση του DNA ως μέσου αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που θα αντικαταστήσει τους σκληρούς οι οποίοι έχουν μειωμένη χωρητικότητα και περιορισμένη αντοχή στον χρόνο, έκαναν επιστήμονες από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη.-Οι επιστήμονες απέδειξαν πως, κωδικοποιώντας ψηφιακές πληροφορίες σε αλληλουχίες των τεσσάρων νουκλεοτιδίων του γενετικού κώδικα θα μπορούν να «διαβασθούν» ακόμη και μετά από 2.000 χρόνια.

-Κριμαία: Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν, καταδύθηκε με βαθυσκάφος στο ναυάγιο βυζαντινής γαλέρας του 10ου-11ου αιώνα στη Βόρεια Μαύρη Θάλασσα,όπου εντοπίστηκε τον περασμένο Μάιο ιστορικό εμπορικό βυζαντινό πλοίο – όπως το περιγράφει ο Ρώσος πρόεδρος” έχει μήκος 27-30 μέτρα. Το κουφάρι του πλοίου είναι καλυμμένο με 40 πόντους ιλύος και για αυτό είναι δύσκολο να το διακρίνει κανείς, όμως φαίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση.Το πλοίο μετέφερε προϊόντα διασχίζοντας τον κόλπο του Μπαλακλάβα”

-Ρωσία: Κορυφαίοι απατεώνες , πουλούσαν μαγικό «φίλτρο» που έβγαζε δολάρια! -H ρωσική αστυνομία συνέλαβε δύο πλαστογράφους με καταγωγή από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία που πωλούσαν ένα «μαγικό φίλτρο» το οποίο, όπως ισχυρίζονταν, μπορούσε να μετατρέπει σε χαρτονομίσματα των 100 $ από ένα απλό φύλλο χαρτί.

– Σαουδική Αραβία.: Ο τελείως αφηρημένος οδηγός φορτηγού που κινούταν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με την καρότσα του ανεβασμένη, έφερε την καταστροφή.

– Ινδία: Αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους IndiGo, προχωρά άμεσα στην αγορά 250 αεροσκαφών τύπου Α320 neo -Η συμφωνία μαμούθ θα φτάσει τα 24 δις.εκατ.€.-Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2018 και θα ολοκληρωθούν το 2026.– Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας από πλευράς αριθμού αεροσκαφών.

-Νιγηρία:Τουλάχιστον 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν με τα περισσότερα θύματα γυναίκες και παιδιά,που τα έπνιξαν στον ποταμό ,η από πυρά ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν σε μια έφοδο που εξαπέλυσε η κανιβαλική οργάνωση Μπόκο Χαράμ εναντίον ενός απομακρυσμένου χωριού, ενώ έχει καταστρέψει και το τηλεφωνικό δίκτυο στα περίχωρα του χωριού.

-18/08/2015

-Λέσβο:Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο νησί –άγρια συμπλοκή μεταξύ μεταναστών που αδυνατούν να φύγουν από το νησί, καθώς εισιτήρια για τον Πειραιά με τα πλοία δεν υπάρχουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου είναι γεμάτα από ντόπιους ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου ,επιπλέον στο λιμάνι κάθε μέρα φτάνουν άλλοι 1.500 με 2.000 περίπου πρόσφυγες-μετανάστες

-Τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια (Θεσ/νίκης,Κέρκυρας,Χανίων,
Κεφαλλονιάς,Ζακύνθου,Ακτίου,Καβάλας,Ρόδου,Κω,Σάμου,Μυτιλήνης,Μυκόνου,Σαντορίνης ,Σκιάθου) στην ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport – Slentel Ltd, δημοσιεύθηκε και στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, -η σύμβαση για 40+10 χρόνια -η κοινοπραξία θα καταβάλει ,μίσθωμα 22,9 εκατ.€/έτος,25% από τα από τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα και τέλη υπέρ ΥΠΑ,1,2 δισ.€ για όλη την περίοδο και δεσμεύθηκε για επενδύσεις 330 εκατ.€ στην πρώτη τετραετία ,συνολικά 1,4 δισ.-Το project περιλαμβανόταν στο Μνημόνιο ΙΙΙ που έγινε νόμος του κράτους στις 14/08/2015

– ΦΕΚ: Με απόφαση του υπ.οικ., Ευ. Τσακαλώτου επέρχονται 7 αλλαγές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου των capital controls

-Ένα Ταμείο για κύρια σύνταξη θα δημιουργηθεί, υπό την «ομπρέλα» του ΙΚΑ, για όλους έως το τέλος του 2015. Την ενοποίηση των Ταμείων κύριας ασφάλισης προβλέπει το τρίτο μνημόνιο σε συνέχεια της ενοποίησης (τον ερχόμενο Σεπτέμβριο) όλων των επικουρικών ταμείων που είναι ΝΠΔΔ στο ΕΤΕΑ.

-Η υπάλληλος της Βουλής των Ελλήνων Ειρήνη – Αικατερίνη Κατωτάκη, διορίστηκε από τις 6 Αυγούστου 2015, στην θέση Συντονίστριας του Τηλεοπτικού και Ρ/ Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων,με απόφαση της Προέδρου της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου.

-ΣτΕ: Συνταγματική η αύξηση του παράβολου των μηνύσεων από 10 σε 100 ευρώ

-Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας: Τείχος και ιερό έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην ακρόπολη της αρχαίας Φενεού

-Ν.Καστοριάς: 6μέρες ασταμάτητη μουσική & χορός στο 37ο River Party Νεστορίου από σήμερα 18 έως τις 23 Αυγούστου, σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θέαμα διπλά στο ποτάμι.

-Φλώρινα-«Πρέσπες 2015»: Μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στις εσχατιές της Ελλάδας, στον Άγιο Αχίλλειο ,κτισμένη το 983 ή το 986 μ.Χ. ,από τις 21 και 22 Αυγούστου, με καλλιτεχνικό διευθυντής των εκδηλώσεων, Γιώργος Λιάνης, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον αν. υπ. Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη.

-Κύπρος: Ξεκινούν οι εκποιήσεις ακινήτων για τα κόκκινα δάνεια ,με εξαίρεση τα ακίνητα που θεωρούνται πρώτη κατοικία

-Αλβανία: Φτωχότερο έγινε το ταμείο του αλβανικού κράτους ,καθώς τα εμβάσματα Αλβανών μεταναστών από την Ελλάδα προς τις οικογένειες τους στην Αλβανία μειώθηκαν – τα 951 εκατ. € που έφθαναν το 2007, στο τέλος του 2013 μειώθηκαν στο μισό δις, (541.700.000.€),σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας της Αλβανίας

-Ρωσία: Κατασκευή Μαχητικού αεροσκάφος MiG, με κινητήρες κατευθυνόμενης ώσης που έχουν και τα Sukhoi , επιτρέπουν να «φρενάρουν» στον αέρα και να στέκονται ακίνητα, μαζί με πολλούς άλλους πολύτιμους ελιγμούς σε κλειστή αερομαχία, ενώ, φαίνεται ότι μπορούν να ξεκινήσουν και μέσα από υδάτινο όγκο αν με κάποιον τρόπο εκτιναχθούν πρώτα από αυτόν-με την κατευθυνόμενη ώση δεν χρειάζονται διάδρομο απογείωσης αρκεί να ξεκινήσουν οι κινητήρες μόλις βγουν από το νερό και έχουν αέρα να συμπιέσουν.

– Ταϊλάνδη: Λουτρό αίματος στην Μπανγκόκ, δεκάδες νεκροί και τραυματίες ανάμεσά τους πολλοί ξένοι,από παγιδευμένο μοτοποδήλατο με βόμβα ΤΝΤ,που εξερράγη έξω από ινδουιστικό τέμενος, δίπλα σε ξενοδοχείο και εμπορικά κέντρα-Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση

-ΗΠΑ: το αργό πετρέλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε στα 41,87 δολάρια το βαρέλι.-Άδεια για την εξόρυξη πετρελαίου στην Αρκτική έλαβε η η Royal Dutch Shell

-Ένας διαστημικός ανελκυστήρας :΄Ένας κατακόρυφος «πύργος» ύψους 20 χιλ.μέτρων καναδικής εταιρείας , επιτρέποντας στους αστροναύτες και τον υπόλοιπο εξοπλισμό να μεταφέρονται στην κορυφή του, ως βάση εκτόξευσης για διαστημόπλοια.

-17/08/2015

-ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟ ΣΟΥ:Πόσα χρέος έχει η  ποιο  πλούσια χώρα  της Ευρώπης ,μετά από 1-2-3 Μνημόνια και θα ακολουθήσουν και άλλα, μέχρι να φύγει και ο τελευταίος Έλληνας από την χώρα ;;;–ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΈΜΕ:  320 δίς παλαιό χρέος + 215 δίς από τα δύο μνημόνια + 21δίς από εκδόσεις εντόκων γραμματίων + 86 δίς από το πρόσφατο 3ο μνημόνιο = 642 δίς !!! –Αναπτύξει  για την χώρα   ; εδώ κλειεί ο κάθε πικραμένος ,δεν υπήρχε  πότε,  ούτε  προβλέπετε    στο άγνωστο μέλλων

-Η περιουσία της  Ελλάδας πάνω από  300 τρίς (!!!) εκατομμύρια  Ευρώ: Μόνο το κοίτασμα πετρελαίου  στην Ν.Κρήτη υπολογίζεται από τους επιστήμονες  πάνω από 1τρίς. Εκατ. Ευρώ  με αποθέματα  για τουλάχιστον 100 χρόνια  -η δε δημόσια  και ιδιωτική  περούσα της Ελλάδος  , είναι ανυπολόγιστη- Αυτά ονειρεύονται  να αποκτήσει  οι παγκόσμια δουλοκρατία ( εγχώριοι  & αλλοδαποί)σε μια Ελλάδα χωρίς τους Έλληνες!!!

-Μνημόνιο ΙΙΙ: Η  Ελλάδα θα  λάβει την πρώτη δόση-μαμούθ, ύψους 26 δισ. ευρώ, από το νέο πακέτο δανεισμού, από το συνολικού ποσού τον  86 δισ. €, εκ  των οποίων ,ούτε σεντς  και πάλι , προς την πραγματική οικονομία – την  Πέμπτη   έρχονται 13 δισ. , από αυτά 12,5 δισ. ευρώ  για να πληρωθούν   δανειακές υποχρεώσεις -0,5 δισ. για ληξιπρόθεσμες οφειλές  μαζί με τα επόμενα 3 δισ. που θα λάβει η χώρα  Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο – τα υπόλοιπα 10 δισ.(από τα 26 δις.) μετά από την αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος, τον Οκτώβρη- για την ενίσχυση των τραπεζών και πάλι

MNIMONIA I-II-III-Σε εκλογικό συναγερμό η χώρα: η έγκριση από την ελληνική Βουλή του τρίτου μνημονίου  και η συμφωνία με τους Ευρωπαίους φέρνει καταιγίδα πολιτικών εξελίξεων και θέτει σε εκλογικό συναγερμό την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς φαντάζει απίθανο να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, αν τελικά τη ζητήσει  με πιθανότερες ημερομηνίες 20η και  27η Σεπτεμβρίου,(το αργότερο  τέλη Οκτωβρίου)-η ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού(βλεπε κυβερνηση Παπαδήμου)

– Καταργείται το οικιακό άσυλο των πολιτών λόγο Μνημόνιο ΙΙΙ: Για την Εφορία και τους δανειστές όλοι οι Έλληνες θα είναι εκ προοιμίου ένοχοι-από τον Οκτωβρίου   σε εφαρμογή   οι  έφοδοι   από τους  «ράμπο» της εφορίας και σε σπίτια , να ελέγξουν ακόμα και κάτω από το στρώμα  για τυχών αδήλωτα εισοδήματα

-Ό Κορεάτης ( με μαϊμού βιογραφικό )πρώην σύμβουλος  του κ. Βαρουφάκη, συνεχίζει  στο πλευρό του Ευκλ. Τσακαλώτου , ενώ  διεκδικεί 125.000 ευρώ το μήνα αμοιβή!

-Για «τρίτο μνημόνιο», και «ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα», που όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει,…., δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλ. Μητρόπουλος,οποίος καλείτε να πληρώσει ,πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999

-Την Τετάρτη συνεδριάζει η γερμανική και Ολλανδική  Βουλή   επί της συμφωνίας, ύψους 86 δισ. ευρώ, που εγκρίθηκε  στο Eurogroup ,για την  Ελλάδα

-Οι Λαθρομετανάστες από το Πεδίον του Αρεως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Ελαιώνα,  Βοτανικού., εκ των οποίων 30 αρνήθηκαν να ακολουθήσουν -Στο εξής η περιοχή θα αστυνομεύεται για αποτραπεί η προσέλευση άλλων μεταναστών.

– Υδρα:Γεωργιανοί  λάθρο,  εισέβαλαν σε κατοικία όπου υπήρχε και ταβέρνα,έδεσαν και φίμωσαν τον 67χρονο άνδρα και την 58χρονη σύζυγό του, απέσπασαν περίπου 40.000 ευρώ. και διέφυγαν- Η γυναίκα κατάφερε μετά από ώρα να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία., ωστόσο ο  άνδρας της  δεν τα κατάφερε  και πέθανε -7  από τους δράστες της ληστείας συνελήφθησαν

–  Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης: Δολοφονία 85χρονου άνδρα  μέσα στο σπίτι του,-το θύμα έφερε θλαστικά τραύματα στο κεφάλι.

– Κέρκυρα: Συνεχίζονται οι ανακρίσεις των 21 βαρυποινιτών (οι περισσότεροι εξ αυτών αλλοδαποί )που αποπειράθηκαν να αποδράσουν από τις φυλακές, ανοίγοντας τούνελ πολλών μέτρων κάτω από τη φυλακή- χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια σκαπτικά εργαλεία και τάπερ προκείμενου να σκάβουν και να βγάζουν έξω το χώμα από το τούνελ, ενώ τα κυβικά χώματος που αφαιρούσαν τα βάζανε μέσα στα στρώματά τους και σε γωνίες των κελιών τους.

– Αυστριακές μυστικές υπηρεσίες: «”Εταιρείες” από τις ΗΠΑ χρηματοδοτούν μέσα ΜΚΟ   &  off shore   τα κυκλώματα λαθρομετανάστευσης προς την Ευρώπη, και ειδικότερα προς την Ελλάδα –Κανένας πρόσφυγας από την Β. Αφρική ή τη Μέση ανατολή δεν έχει 11.000 ευρώ για να έρθει στην Ευρώπη και κανείς ποτέ δεν ρωτά από πού έρχονται τα χρήματα αυτά». Σύμφωνα με τα στοιχεία της Wikipedia immigration to Greece από το 2004 μέχρι και σήμερα έχουν φτάσει στη χώρα 4.400.000 λαθρομετανάστες(!)

– Βουλγαρία: Άθλια η κατάσταση του στρατού- «Έχουμε τανκς χωρίς οβίδες. Έχουμε πολεμικό ναυτικό χωρίς πυρομαχικά. Οι στρατιώτες μας πηγαίνουν με τρύπιες αρβύλες, έχουμε αεράμυνα, αλλά δεν έχουμε  πυραύλους. Αυτή είναι κατάσταση του στρατού μας σήμερα- Αυτή είναι μια πράξη εθνικής προδοσίας, αφού η χώρα έχει χάσει προ πολλού την αμυντική της δυνατότητα»,», είπε στο βουλγαρικό κοινοβούλιο, βουλευτής εθνικιστικού  κόμματος

– Ιταλία: Στους 49 οι νεκροί μετανάστες που ξεψύχησαν από ασφυξία στο αμπάρι υπερφορτωμένου αλιευτικού πλοίου στα ανοικτά της Λιβύης- όπως όλα δείχνουν δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις των καυσίμων,

-Τουρκία: Ολοταχώς για νέες εκλογές… “Χάθηκε ιστορική ευκαιρία” λέει η αντιπολίτευση-Η προθεσμία για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συμμαχίας είναι η 23η Αυγούστου

– Βραζιλία: Λαοθάλασσα  Βραζιλιάνων  την Κυριακή στους δρόμους,σε περισσότερες από 200 πόλεις, απαιτώντας εκ νέου προεδρικές εκλογές ή να αποπεμφθεί η πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ, καθώς η χώρα  συνταράσσεται από τριπλή κρίση: οικονομική, πολιτική και σκανδάλων διαφθοράς,ενώ η χώρα   θα φιλοξενήσει σε ένα χρόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες

– Νέας Γουϊνέα: Συντρίμμια του ινδονησιακού αεροσκάφος, εντοπίστηκαν.Στο αεροσκάφος επέβαιναν 54 άτομα.

-ΗΠΑ: Πολύωρες καθυστερήσεις σε εκατοντάδες πτήσεις,  σε αεροδρόμια στις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, λόγο βλάβη στο πληροφοριακό σύστημα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας

Η μεγάλη  εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&Τ ,έδινε  στοιχεία στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA) ( περίοδο 2003 ως 2013) για να κατασκοπεύει  πολίτες  και εταιρίες ,σύμφωνα  με  έγγραφα που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρώην σύμβουλος της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν.

 

 -13/08/2015

keelpno-eggrafo-ΚΕΕΛΠΝΟ:Έγγραφο από το υπ. Υγείας, δημοσιοποιείται προκαλεί ανησυχία στον αστικό πληθυσμό η υγειονομική βόμβα-Σύμφωνα με καταγγελία της “Χρυσής Αυγής”, ο αρμόδιος φορέας του Υπ. Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ελονοσία που φέρουν και μεταδίδουν οι καραβιές των λαθρομεταναστών στην χώρα μας

– Κω:Την Παρασκευή στο λιμάνι το πλοίο ΑΝΕΚ «Ελευθέριος Βενιζέλος», χωρητικότητας 2.500 ατόμων όπου θα εγκατασταθούν πρόσφυγες, στους οποίους θα παρέχεται πλήρης σίτιση-ναυλώθηκε από το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής & την περιφέρεια Ν.Αιγαίου

– Πυρκαγιά στη Δ. Αχαΐα – Μάχη να κρατηθεί μακριά από το δάσος της Καλόγριας-επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

– Βουλή:Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε το άνοιγμα της Βουλής στις 09:00 το πρωί για να θα ξεκινήσει η κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής- θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας και η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευή-για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου από την Ολομέλεια τη Δευτέρα και όχι σήμερα όπως είναι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης-Παράλληλα, κατέληξε σε συμφωνία να μεταδίδονται τηλεοπτικά οι συνεδριάσεις της Διάσκεψης.

– Την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως στις Βρυξέλλες το Eurogroup με θέμα την έγκριση της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές

-Πωλητήριο στον Σκάϊ:Σε δεινή κατάσταση ο τηλεοπτικός σταθμός,με τις υπέρρογγες υποχρεώσεις και σε κάμψη ο τζίρος- Στοπ και από τράπεζες σε αναχρηματοδοτήσεις-φρέσκο χρήμα, ως αποτέλεσμα ο Γιάννης Αλαφούζος που ελέγχει το 90% του σταθμού (8,8% ανήκει στον Γιώργο Κυριακίδη), αναζητά αγοραστές ή νέους συνεταίρους που θα βάλουν μεν λεφτά αλλά θα έχουν παθητικό ρόλο στη διοίκηση του Σκάϊ.

-Χαλκιδική: Δεκάδες κρούσματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας- άμεσα ενημέρωσαν το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον Δήμο Κασσάνδρας και την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής για να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

-Σανή Κασσάνδρα: Γούνες, αξίας 248.000 ευρώ, άρπαξα τα ξημερώματα άγνωστοι από κατάστημα γουναρικών-με βαριοπούλα έσπασαν τη βιτρίνα του καταστήματος και εισήλθε στο εσωτερικό του, απ’ όπου έκλεψε 29 γούνες,

– Μήνυμα-βόμβα του υπουργού Χ. Σπίρτζη Σπίρτζη σε εργολάβους με σφραγίδα Τσίπρα:Χειρουργικές αλλαγές σε δυο συμβάσεις ΣΔΙΤ σκιαγραφούν το νέο θεσμικό πλαίσιο και οριοθετούν τις σχέσεις Δημοσίου-ιδιωτών που θα σηματοδοτήσουν ρήξη με το παλιό, το κατεστημένο και τα διαπλεκόμενα

-Λακωνία: Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών διακινητών (2άντρε& 2γυναίκες) και 58 λαθρομεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος με σημαία Τουρκίας, από το Λιμενικό Σώμα Γυθείου,κοντά στις ακτές του Λακωνικού Κόλπου

-ΣτΕ: Νόμιμη και συμβατή με το ελληνικό Σύνταγμα κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η παραχώρηση στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε», τμημάτων δημοσίου δάσους συνολικού εμβαδού 3.273 στρεμμάτων, στις θέσεις «Σκουριές» και «Μαντέμ Λάκκος» του Δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική.

– ΚΤΕΟ: Προστίμου 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι αμελούν να περάσουν το όχημά τους από έλενχο ,6 μήνες μετά την ημερομηνία  σχετικής προθεσμίας, προβλέπει το 3ο  Μνημόνιο- βεβαιώνεται στη φορολογική διοίκηση και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδκια Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.-από το πρόστιμο θα γλιτώσουν όσοι φέρουν το όχημά τους για έλεγχο έναν μήνα μετά τη δημοσίευση του νόμου.

– Υπ.εσωτερικών: Την πόσληψης 367 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως 8 μηνών, στο υπ. Πολιτισμού, υπέγραψε ο υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, που θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

– Αργολίδα: Μεγάλης έκτασης βυθισμένο οικισμό της 3ης χιλιετίας π.Χ. έφερε στο φως η έρευνα συνεργασίας της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Πανεπιστημίου της Γενεύης υπό την αιγίδα της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, στον όρμο Κοιλάδας στην Αργολίδα,σε θαλάσσια περιοχή του σπηλαίου Φράγχθι με την αποστολή Terra Submersa και το ηλιακό σκάφος Planet Solar- Ο οικισμός, που βρίσκεται σε βάθος από 1έως 3 μ., έχει έκταση τουλάχιστον 12 στρέμματα και ήταν οχυρωμένος και παραθαλάσσιος.

– Την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον όμιλο Σκλαβενίτη για την απόκτηση και ταυτόχρονη εκμίσθωση 9 καταστημάτων της πρόσφατα εξαγορασθείσας από τον όμιλο Σκλαβενίτη ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ Χονδρεμπορική ΑΕ («ΜΑΚΡΟ») ανακοίνωσε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ («Grivalia»).

– Σκόπια: Ο Δήμος του Κέντρου ,αντίθετος με τα κιτς που στολίζουν την πλατεία και την «μακεδονοποίηση» που επιχειρείται στη χώρα.

– Ιταλία:Ένα ηγετικό στέλεχος της Καμόρα, της ναπολιτάνικης μαφίας, περιλαμβανόταν στη λίστα με τους 100 πιο επικίνδυνους καταζητούμενους στην Ιταλία, συνελήφθη  ενώ έκανε… ηλιοθεραπεία σε παραλία κοντά στη Ρώμη.

-Ρωμί:Μακάβριο εύρημα στον ποταμό Τίβερη-βρέθηκε κομμένο πόδι (!) και φέρει πολλά τατουάζ μεταξύ των οποίων τη φράση «Ωραία μέρα για να πεθάνεις»- το πόδι ανήκε σε άνδρα ηλικίας περίπου 40 ετών και πιθανότητα να βρεθούν και άλλα μέλη του ίδιου ανθρώπου.

-Γερμανία: Κύμα εθνικισμού για τους χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες, που το κράτος τους δίνει άσυλο, προκειμένου να τους οδηγήσουν στην κάλυψη θέσεων των γερμανικών επιχειρήσεων (φθηνά εργατικά χέρια), βλέπουν ‘αλλοίωση’ και τη ‘μουσουλμανοποίησή της χώρας ,με αποτέλεσμα να προκαλεί ισχυρές αντιδράσεις -σε κάθε γερμανική πόλη καθημερινά να εκδηλώνονται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας

– Ράβδο χρυσού βάρους 500 γραμμαρίων και αξίας 16.000 ευρώ βρήκε μια νεαρή Γερμανίδα, την ώρα που έκανε το μπάνιο της σε βάθος δύο μέτρων στη λίμνη Κένινγκζεε, κοντά στην οποία περνούσε τις καλοκαιρινές της διακοπές-Το κορίτσι παρέδωσε τη ράβδο στην αστυνομία που προσπαθεί να εξακριβώσει από πού προέρχεται ο μυστηριώδης θησαυρός- η ράβδος δεν φέρει σειριακό αριθμό –όπως είθισται– και οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν κάποιος τον έσβησε σκοπίμως.

-Παρίσι: Ένα φρικτό βίντεο τραβηγμένο από εργαζόμενο του εκκολαπτηρίου, που δείχνει χιλιάδες αρσενικά κοτοπουλάκια να εξοντώνονται στο εκκολαπτήριο με φρικτό τρόπο – Στο πάτωμα διακρίνονται τραυματισμένα, παραμορφωμένα κοτόπουλα, ενώ άλλα σέρνονται μισοπεθαμένα μέσα σε βρόμικα χαρτόκουτα που προκαλεί οργή στη Γαλλία, με δεκάδες πολιτικούς να ζητούν την απαγόρευση αυτής της «αποτρόπαιης πρακτικής»- δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 50 εκατομμύρια αρσενικά κοτόπουλα να σκοτώνονται στα γαλλικά εκκολαπτήρια κάθε χρόνο, καθώς είναι ανεπιθύμητα στην πτηνοτροφία επειδή δεν δίνουν αβγά και θεωρούνται συνήθως ακατάλληλα για παραγωγή κρέατος.

– Ελβετία: Αφαίρεση κουδουνιών από αγελάδες από τις 22:00 μέχρι τις 7:00 το πρωί, με δικαστική απόφαση, λόγω ηχορύπανσης,καθώς οι κάτοικοι του χωριού δεν μπορούν να κοιμηθούν.

– Βρετανία: Μετά το αλκοτέστ ,συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός στο Σκάρμπορο, καθώς περαστικοί τον είδαν να προσπαθεί να φουσκώσει τα λάστιχα του αυτοκινήτου του σε βενζινάδικο, χρησιμοποιώντας… ηλεκτρική σκούπα, αλλά και με … νερό.

-Τουρκία: Ο Ερντογάν ζήτησε να γίνουν χαφιέδες οι κοινοτάρχες στη χώρα και να καταγραφούν οι πολίτες που αντιδρούν στις επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατά των αυτονομιστών¬«Ποιος ζει στο σπίτι; Τι συμβαίνει εκεί μέσα; Ο μουχτάρ πρέπει να βρει έναν κατάλληλο τρόπο να μάθει και να πληροφορήσει τον νομάρχη ή τον αρχηγό της αστυνομίας»

– Κίνα: Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν βιομηχανική περιοχή στην πόλη Τιαντζίν, στα βορειοανατολικά της Κίνας, όταν εξερράγη φορτίο με εκρηκτικά,ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους  44 άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 400 – η φωτιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη βρίσκεται υπό έλεγχο και αγνοείται η τύχη 36 πυροσβεστών.

shark– Αυστραλία:Σοκ και δέος προκαλούν οι φωτογραφίες του νεκρού καρχαρία-τίγρη που αλιεύτηκε στη βόρεια Νέα Νότια Ουαλία,μήκους σχεδόν εξίμισι μέτρων, πιάστηκε από έναν αυστραλό ψαρά, στα ανοιχτά της παραλίας Σέβεν Μάιλ -Ο καρχαρίας απείλησε αρκετές φορές να σκοτώσει σέρφερ και αυτοδύτες, για το λόγο αυτό και κάποιοι  πλήρωσαν τον ψαρά προκειμένου να κυνηγήσει και να σκοτώσει το κήτος

– ΗΠΑ: Έλλειμμα 149 δισ. δολαρίων στον προϋπολογισμό του Ιουλίου ,αυξημένο κατά 55 δισ. δολάρια έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2014.

– ΟΗΕ : Παραίτηση επικεφαλής της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ,λόγω των κατηγοριών περί βιασμών από πλευράς κυανοκράνων του ΟΗΕ κατά πολιτών της αφρικανικής χώρας.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...