Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣελιδοδείκτης ενημέρωσηςΕνημερωτική ματιά στην...

Ενημερωτική ματιά στην Ελλάδα και τον κόσμο.

-02/8/2013

-Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στις ΗΠΑ 6-10 Αυγούστου 2013 – Συνάντηση με τον πρόεδρο Μπ. Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, 8 Αυγούστου.

-Μήνυση κατά του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, του διευθυντή του πολιτικού Γραφείου Βασίλη Βασιλόπουλου και του άτυπου συνεργάτη του υπουργού Άγγελου Λάσκαρη από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών για την έκδοση της παράνομης και αντισυνταγματικής εγκυκλίου με την οποία αποσύρεται η κρατική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία,

-ΔΝΤ: 16 δισ.στοίχησαν οι ελληνικές bad banks (ΑΤΕ 8,04 δισ.- Τ.Τ. 4,2 δισ.- Proton Bank 2,03 δισ.- FBB 0,61 δισ.- ΤBank 0,67 δισ. και συνεταιριστικών 0,32 δισ. ευρώ)

–New York Times: Γιατί οι Έλληνες πολιτικοί αποφεύγουν να παραδεχτούν την ωμή αλήθεια στους πολίτες  για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη μη βιωσιμότητα του χρέους;;

-Σε τέσσερα μουσεία σε ΗΠΑ και Καναδά θα ταξιδέψει από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2016 η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» («Τhe Greeks: Agamemnon to Alexander the Great»),με πάνω από 560 αρχαία αντικείμενα από τα ελληνικά μουσεία,

-ΝERIT: Ο μεταβατικός φορέας Δημόσιας Τηλεόρασης μέχρι στιγμής δεν έχει αποκτήσει νομική υπόσταση.

-Παραγράφονται  τυχόν υπουργικές ευθύνες (του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Μπασιάκου και της Αλέξανδρας Κοντού) για τον Ειδικό Φορέα Δασών ,όπου οι επιθεωρητές βρήκαν «τρύπα» 102 εκ. ευρώ αλλά η Βουλή δεν έκανε κανένα έλεγχο

– Στους επόμενους μήνες θα βρεθούν στην πόρτα εξόδου άλλοι 6.800 υπάλληλοι που πλεονάζουν από το προσωπικό των υπουργείων.- οι τελικές λίστες που θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

– Ειδικός Εισαγγελέα για φοροδιαφυγή από τον Οκτώβριο

– Τα ηνία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει για πρώτη φορά γυναίκα. Η κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη

-Ιταλία: Ο Άρειος Πάγος της χώρας , επικύρωσε  απόφαση του εφετείου -είχε καταδικάσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για φορολογική απάτη-καλείται να εκτίσει ένα χρόνο φυλάκιση (τα τρία χρόνια της ποινής έχουν ήδη παραγραφεί), πιθανόν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ή να προσφέρει αντίστοιχη κοινωφελή εργασία.

– Βραζιλία: Αρνείται να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης εκ μέρους του ΔΝΤ προς την Ελλάδα,

-ΗΠΑ-State Department : Πρεσβείες και προξενεία σε διεθνές επίπεδο δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή  4 Αυγούστου ( η οποία είναι η πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας σε πολλές μουσουλμανικές χώρες.), για λόγους ασφαλείας

-Ουρουγουάη: Ψηφίστηκε νομοσχέδιο για νόμιμη καλλιέργεια και εμπορία μαριχουάνας

-ΡΩΣΊΑ: Προσωρινό άσυλο για 1 έτος δόθηκε στον Εντουαρντ Σνόουντεν

-01/8/2013

Οι λίστες διαθεσιμότητας με τους 2.122 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης
Σε καθεστώς διαθεσιμότητας μπήκε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

-Σε ισχύ η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%

-Θεσσαλονίκη: απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων οχημάτων κάθε είδους στο δάσος του Σέιχ Σου, λόγω αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς και για σήμερα .

-ΑΔΕΔΥ :Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη 1η Αυγούστου και 24ωρη παναττική απεργία, την Παρασκευή, 2 Αυγούστου

-Ηλεία:Νεκρά μέσα σε αρδευτικό κανάλι το πρωί τα δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 7 ετών, που αναζητούνταν από χθες το μεσημέρι.

– Skai- Aλαφούζος: Μαζικές απολύσεις και στάση εργασίας στον Σκάι

– ΔΝΤ :: Ζητά μειώσεις αμοιβών και ελευθερία απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα ζητά το ΔΝΤ –

-Ν.- Ζήγρας: Παρέδιδα στον Άκη 100.000 – 150.000 ευρώ την εβδομάδα , είπε σε απολογία  εξαδέλφου του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου

Νέες κατηγορίες στον Βίκτωρα Ρέστη για «ύποπτο» δάνειο 6 εκατ. ευρώ

– ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται αλλαντικά με απαγορευμένη χρωστική ουσία Ε120 – ΑΦΟΙ ΠΑΝΤΕΡΗ Ο.Ε- CRETA FARM A.E. και ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

-Θύβα:- Η ανασκαφική ομάδα του καθηγητή κ. Βασίλη Αραβαντινού εντόπισε Μυκηναϊκές τοιχογραφίες  στο κεντρικό ανακτορικό συγκροτήματος (Καδμεία) της αρχαίας Θήβας.

– ΕΣΗΕΑ: Οριστική διαγραφή Σίμου Κεδίκογλου , για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά» κατ’ εξακολούθηση

-ΚΥΑ: Συμψηφίζονται οι οφειλές 12 δήμων προς το δημόσιο

-Γαλλία: Η Air France καταργεί 2.600 θέσεις εργασίας

–  Κολομβία: Σε ανασκαφές στα περίχωρα της Μπογκοτά της Κολομβίας, ομάδα ερευνητών της Δικαστική Αρχή της χώρας, βρήκαν ομαδικούς τάφους με σορούς δεκάδων χιλιάδων αγνοουμένων

-Κούβα: αλκοολούχα ποτά “βόμβα” με μεθανόλη σκότωσαν 7 ανθρώπους

 

31/7/2013

-Ισχυρή έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στο Κολωνάκι-Ενας άνθρωπος τραυματίστηκε

ΕΛ.ΑΣ: Ψάχνει δίκτυο τουρκικής ένοπλης οργάνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,μετά την εύρεση  όπλων  σε  ταχύπλοο στη Χίο.

Ο  “Υπουργός Άμυνας Chuck Hagel  των ΗΠΑ, εξέφρασε την ικανοποίησή  του για την επίσκεψη του  Έλληνα Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου  την Τρίτη 30 Ιουλίου  στο Πεντάγωνο. Ο  Hagel ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο   και  την Ελλάδα για την συνέχιση της φιλοξενίας των αμερικανικών δυνάμεων  στον κόλπο της Σούδας.

– Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, το εξάμηνο του 2014 (Ιανουάριος – Ιούνιος 2014)

– Ένας από τους εννέα συλληφθέντες στους πομπούς της ΕΡΤ, κατηγορείται για απόπειρα υποκλοπής συνομιλίεων των αστυνομικών.

– Κομισιόν: Πουλήστε τη ΔΕΗ, κόψτε κι άλλα από την υγεία

– ΕΣΡ: Αναρμόδιο για αδειοδότηση κρατικών σταθμών δηλώνει -Πλέον αρμόδια θεωρεί την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ

-ΕΛ.ΑΣ: Γκρουπιέρηδες από καζίνο της Πάρνηθας, αεροσυνοδοί, σταθμάρχες του ΟΣΕ, υπάλληλοι διοδίων και οδηγοί αστικών λεωφορείων παρουσιάζονται για να αναλάβουν (διοικητική) υπηρεσία στην ΕΛ.ΑΣ.

– Κρήτη: Έλληνας ηλικιωμένος εκατομμυριούχος μοίρασε την περιουσία του άνω των 15 εκτ. ευρώ πριν πεθάνει.

-Μπράβο-Μπράβο από το γερμανικό υπουργείο Υγείας στον Άδωνι για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

-Μέτοχοι του αγωγού φυσικού αερίου TAP έγιναν οι πετρελαϊκές εταιρίες BP (20%), SOCAR (20%), Fluxys (16%), Total (10%).

-Καναδάς: Η Αθήνα θα είναι φέτος τιμώμενη πόλη στο πρόγραμμα City to City στο 38ου Φεστιβάλ του Τορόντο το Σεπτέμβριο.

Ελληνικά δικαστήρια -τηλεδίκες: καθιέρωση της τηλεσυνεδρίασης, τηλεκατάθεσης και εικονοτηλεδιάσκεψης  με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, Σεπτεμβρίου 2013

-Κύπρος: Παραλίγο σε θερμό επεισοδίο προέβη Τουρκικό πολεμικό σκάφος, οπλισμένο με πυραύλους επιφανείας, εντός της κυπριακή ΑΟΖ για να ανακόψει την πορεία ενός ιταλικού σκάφους που λειτουργούσε για λογαριασμό της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρο

-ΗΠΑ: 105 παιδιά ( 9 -13-17 ετών) απελευθέρωσε το FBI που εξωθούνταν στην πορνεία, κατά τη διάρκεια εκτεταμένης πανεθνικής επιχείρησης «Χαμένη Αθωότητα»σε 76 πόλεις των ΗΠΑ – Η επιχείρηση περιλάμβανε και 230 εισαγγελικές μονάδες.

– Λας Βέγκας: νεαρός Αυστραλός, Feliks Zemdegs κερδίζει το Πρωτάθλημα Rubik Cube World 2013 ,στην λύση του Κύβου του Ρούμπικ με μόλις 7,36 δευτερόλεπτα.

 

30/7/2013

Θεσσαλονίκη:Την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και την υπαγωγή ορισμένων υπηρεσιών του στα υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων,ζητάει η τρόικα.

-Κομισιόν: Πουλήστε τη ΔΕΗ, κόψτε κι άλλα από την υγεία για να κλείσει η δημοσιονομική τρύπα.

-Ως το 2016 η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

-ΕΛ.ΑΣ: Καταβολή 2.000 ευρώ το μήνα για κάθε αστυνομικό που διατίθεται σε ιδιώτες

-Δημιουργείται εταιρεία αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας-Μέτοχοι το δημόσιο και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

-Financial Times: Τα δάνεια στην Ελλάδα απλώς αναβάλουν την ημέρα της κρίσης

-Κύπρος: Στο 47,5% το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ

-Ελβετία: Σύγκρουση τρένων με δεκάδες τραυματίες

– Καραϊβική: Αποζημιώσεις για τη δουλεία ζητούν 14 κράτη Καραϊβικής-Ετοιμάζουν σκληρή μάχη ενάντια σε Βρετανία, Γαλλία και Ολλανδία

-ΗΠΑ: O πρώην αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Τζέιμς Κόμεϊ, επελέγη από τη Γερουσία ως ο νέος γενικός διευθυντής του FBI.

-Φλόριντα: Διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις προπανίου στο κεντρικό τμήμα της Φλόριντα -δεκάδες τραυματισμοί και τουλάχιστον 10 αγνοούνται.

29/7/2013

– Ο υπ. Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στις ΗΠΑ- στο Πεντάγωνο θα συναντηθεί με τον αμερικανό υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.

-Στην Εθνική Τράπεζα το υγιές τμήμα της Probank ( καταθέσεις &- δάνεια με αντίκρισμα)

– Στην Αθήνα ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα-Σήμερα στο Μαξίμου η κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Σαμαρά

– Απόβαση Κινέζων επενδυτών στην Ελλάδα , οι οποίοι δείχνουν ζοφερό ενδιαφέρον για αγορά ελληνικών ακινήτων προκειμένου να τους δοθεί πενταετής άδεια παραμονής, όπως προβλέπει ο νέος επενδυτικός νόμος.

-Κοζάνι: 68χρονος κρατούσε την οικογένεια του ( την σύζυγο μαζί με τον 32χρονο γιο της). κλειδωμένη με αλυσίδα και λουκέτο μέσα στο σπίτι, ανάμεσα σε στοίβες σκουπιδιών και ακαθαρσίες ζώων.

– Κρήτη: Αναζωπύρωση στο πύρινο μέτωπο της Μεσαράς Ηρακλείου
-Τρεις νεκροί σε πυρκαγιά στον Ωρωπό

– ΣΔΟΕ : Το ΜΚΟ “Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου” , με πρόεδρο του Ιδρύματος ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μεταξύ των 387 φυσικών και νομικών προσώπων με ισχυρές ενδείξεις για ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος και φοροδιαφυγής

-Κύπρος:Στο 47,5% «κλειδώνει» το κούρεμα ανασφάλιστων καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου

-Ιταλία: Τριάντα έξι άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, μετά την πτώση λεωφορείου από οδογέφυρα

-Iσραήλ: Σε δημοψήφισμα θα τεθεί η μελλοντική συμφωνία ειρήνης με τους Παλαιστίνιους- ΗΠΑ
«Τη Δευτέρα» η έναρξη των συνομιλιών Ισραηλινών – Παλαιστινίων

– Ισπανία: Πύρινη κόλαση στη Μαγιόρκα
– Αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος υπό όρους ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που εκτροχιάστηκε παρασύροντας στο θάνατο 79 ανθρώπους

-Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στην ισπανική Μαγιόρκα, ενώ εκκενώθηκε το παραθαλάσσιο θέρετρο Εστέλενς.

-Κίνα: Σε «κατεπείγοντα» λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους προχωρά η κυβέρνηση

 

26/7/2013

-Δεύτερο κύμα απολύσεων σε όλα τα υπουργεία τον Αύγουστο

-Να οριστεί άμεσα νέος γγ Έρευνας και Τεχνολογίας ζητά η ακαδημαϊκή κοινότητα-οι τρέχουσες δραστηριότητες της ΓΓΕΤ έχουν ανασταλεί.

-Θεσσαλονίκη:Έκτακτο παγκόσμιο συνέδριο συγκαλεί για τις 3 Αυγούστου, στις 10.30πμ, στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη, η Διεθνής Συνομοσπονδία Πόντιων Ελλήνων

-ΕΛΤΑ: ψηφιακή εποχή e-post. – αντικαθιστούν 80 καταστήματα της επαρχίας με ταχυδρομικά πρακτορεία- επεκτείνουν το ωράριο λειτουργίας σε επιλεγμένα καταστήματα των αστικών κέντρων σε 12ωρη βάση

-Γαλλία: Αγενείς και με το νόμο θα μπορούν να είναι οι Γάλλοι κατά του προέδρου τους,καθώς καταργήθηκε η διάταξη με την οποία αυτός που προσέβαλλε λεκτικά τον πρόεδρο ήταν αντιμέτωπος με την επιβολή προστίμου.

-Ισπανία: Η περιφέρεια της Γαλικίας κήρυξε επτά ημέρες πένθους για τα θύματα από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα – στη Μαδρίτη ανακοίνωσαν τη διακοπή κάθε επίσημης δραστηριότητας.

25/7/2013

– Υπέβαλαν παραιτήσεις 25 δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας- Βέροιας,Νάουσας), Αλεξάνδρειας), Θέρμης), Κορδελιού-Ευόσμου,Νεάπολης-Συκεών,Παύλου Μελά,Καλαμαριάς,Βόλβης,Αμπελοκήπων Μενεμένης,Κιλκίς, Παιονίας,Αλμωπίας,Πέλλας,Δίου Ολύμπου, Σερρών, Ηράκλειας, Βισαλτίας, Νέας Προποντίδας,Κασσάνδρας,Χαλκηδόνος,Πύδνας-Κολινδρού, Ωραιοκάστρου,Σιντικής,Δέλτα.

-Προσφυγή στο ΣτΕ και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια αποφάσισε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας

– Εντολή εφορίας σε λογιστές, εμπόρους μεσίτες, ενεχυροδανειστές: «Καρφώστε» πελάτες που «ξεπλένουν» μαύρο χρήμα

– Υπερψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή το φορολογικό νομοσχέδιο- Κλείδωσε το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

– Υπ. Παιδείας: Υπεγράφη η τελική απόφαση -από τον Σεπτέμβριο καταργούνται 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία), ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.

– Με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου σε τρία στάδια η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

– Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, ο Νίκος Μαμαγκάκης έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο. – Το Σάββατο το τελευταίο «αντίο» στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Ρέθυμνο.

-Θεσσαλονίκη:Δωρεάν ειδικές σακούλες για τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων θα διανέμει ο Δήμος στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος

Ισπανία: 77 νεκροί από το φοβερό σιδηροδρομικό δυστύχημα και πάνω από 140 οι τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου με 13 σιδηροδρομικούς συρμούς.

ΗΠΑ-Ιαπωνία:Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διόρισε την 55χρονη Κάρολαϊν Κένεντι, κόρη του δολοφονηθέντος προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι, στη θέση της πρέσβειρας στην Ιαπωνία,

– Ντιτρόιτ:Πάγωμα μηνύσεων από τους πιστωτές του δήμου του Ντιτρόιτ, των υπαλλήλων, και των συνταξιοδοτικών ταμείων, κατά του κυβερνήτη του Μίσιγκαν, διαχειριστήw και  των «κόκκινων ταμείων», αποφάσισε πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ.

24/7/2013

-Πανελλαδική απεργία στα Δημόσια Νοσοκομεία

-Μισθωτοί-συνταξιούχοι: Εισόδημα -18%, φόρος +52%(!)

-ΣτΕ: «Παγώνει» πρωσωρινά η απόσπαση και απομάκρυνση αρχαιοτήτων από το μέτρο Θεσσαλονίκης( σταθμός Βενιζέλος) μετά από προσφυγή του δήμου Θεσσαλονίκης.

– Άγιο Ορος: Σε κίνδυνο τα κειμήλια, καθώς μηδενικός ο ελέγχος κατά τη έξοδο των προσκυνητών από το λιμάνι της Δάφνης και χωρίς προσωπικό το τελωνείο του Αγίου Όρους

-Κατασχέσεις-εξπρές χωρίς δικαστικές αποφάσεις

-ΔΤ/ΕΡΤ: Φωτογραφική προκήρυξη για προσλήψεις- δεν αναφέρεται με τι είδους σύμβαση θα απασχοληθούν οι προσλαμβανόμενοι- δεν προβλέπονται θέσεις για το ίντερνετ- πλήρης απαξίωση της ΕΤ-3 – Δημιουργείται μόνο ένα ραδιόφωνο με 37 άτομα προσωπικό στην Αθήνα, ενώ καταργούνται οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί

– Ευρωβαρόμετρο: Το 90% των Ελλήνων τείνει να μην εμπιστεύεται την κυβέρνηση

– Υπ. Δικαιοσύνης : Χρήση βραχιολιού GPS στους κρατούμενους των φυλακών προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι φυλακές.- Κόστος βραχιολάκι 1.500 ευρώ για κάθε κρατούμενο που θα καλύπτει ο ίδιος.

-Ελβετία: Νεκρός στο σπίτι του βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Swisscom τηλεπικοινωνιών , ο 49χρονος Κάρστεν Σλότερ, Γερμανός υπήκοος,

– Βουλγαρία: Διαδηλωτές πολιόρκησαν τη Βουλή- Στο κτήριο είχαν παγιδευτεί 109 άτομα – βουλευτές, υπουργοί, δημοσιογράφοι και υπάλληλοι του κοινοβουλίου.

– NASA: Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τις καλλιέργειες,μέσω μετεωρολογικών δεδομένων, αρκετούς μήνες νωρίτερα

23/7/2013

-Συνελήφθη ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, ο οποίος κατηγορείται,για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και υπεξαίρεση, μέσω της τράπεζας FBB η οποία ανήκει στον ίδιο.

-Kρήτη: Νεκρός 19χρονος Βρετανός τουρίστας μετά από συμπλοκή με συμπατριώτες του στα Μάλλια, ύστερα από διασκέδαση και κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ

– Βαρκελώνη: Ο Σπύρος Γιαννιώτης τερμάτισε πρώτος στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

-Eurostat: Εκτός ελέγχου το το ελληνικό χρέος στο 160,5%(!) του ΑΕΠ -Αυξήθηκε κατά 24,1% σε ετήσια βάση μετά από δυο κουρέματα, δύο Μνημόνια και αλλεπάλληλες περικοπές μισθών, συντάξεων , πρόσθετων φόρων και την αποσάρθρωση του κοινωνικού ιστού.

– Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση για όλους έως 30 Αυγούστου, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα καταρρέει συνεχώς

-Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή: Τετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 18.00, μεγάλη διανομή τροφίμων και ενδυμάτων στην πλατεία Αττικής.

– Θεσσαλονίκη:προκήρυξη του δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την μακροχρόνια εκμίσθωση του ξενοδοχείου «Μακεδονία Palace», ιδιοκτησίας του ΙΚΑ – Δεν περιλαμβάνει καμία δέσμευση για τους εργαζόμενους

-Ριζική αναδιάρθρωση των κρατικών εταιρειών ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, μέσω εξειδικευμένων συμβούλων, με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014,ανακοίνωσε η κυβέρνηση

– Στην Αθήνα έρχεται την Τετάρτη 24 Ιουλίου, ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν- θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, για θέματα ΕΣΠΑ.

-Μεταρρυθμιστικό μπλοκ συγκροτούν 5 δημάρχοι μεγάλων πόλεων(Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Βόλου, Ιωαννιτών). Ούτε με την κυβέρνηση ούτε με τη στασιμότητα

– Καταδίκη σε τρία στελέχη ο διευθύνων σύμβουλος, η διεθύντρια και ο υπεύθυνος ασφαλείας
της Marfin για την τραγωδία του 2010

– Γερμανία: Ισχυρή ανάπτυξη το β’ τρίμηνο, ενδείξεις επιβράδυνσης –

– Ισραήλ: Θα απελευθερώσει περί τους 80 Παλαιστίνιους κρατουμένους που φυλακίστηκαν πριν από το 1993.

-Ρίο ντε Ζανέιρο: Πάπας Φραγκίσκος επταήμερο ταξίδι του στη Βραζιλία

-Αίγυπτο:Αιματηρές συγκρούσεις, όπλα και δακρυγόνα κοντά στην πλατεία Ταχρίρ

– ΗΠΑ: Πέντε τραυματίες στο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης από την κατάρρευση του μπροστινού μέρους αεροσκάφους

 

22/7/2013

-ΕΣΥ:Πανελλαδική απεργία  εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία την Τετάρτη-Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και οι δομές της Πρόνοιας.

-Ειδικό σήμα στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλήσουν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ

-ΔΕΗ:Αυξάνειτο τιμολόγιο της -Για τους οικιακούς καταναλωτές η ανατίμηση φθάνει τα 20,80 ευρώ για κάθε παραγόμενη μεγαβατώρα.

-Οι Υπ. Οικ. Τζακ Λιού (ΗΠΑ) &  Β. Σόιμπλε (Γερμανία) στηρίζουν τον Α.Σαμαρά και τον καλούν να διαλέξει πλευρά.

-Έρχεται και ο πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα,για επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας την Δευτέρα στις 29 Ιουλίου 2013

-Το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, για πρώτη φορά στον φυσικό του χώρο, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, από την Κυριακή 4 έως το Σάββατο 10 Αυγούστου.

– Monsanto:Αποσύρει τις αιτήσεις για νέους γενετικά τροποποιημένους σπόρους καλλιέργειες στην Ε.Ε.

-Ο Ιβάν Σαββίδης του ΠΑΟΚ πήρε τον απόλυτο έλεγχο της πρώην συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ ,50,36% των μετοχών με τίμημα 3,3 εκ. ευρώ

– Πάνος Καμμένος: Κατέθεσε αγωγές κατά των εφημερίδων Τα Νέα και το Βήμα για τα δημοσιεύαματα σχετικά με τις off shore εταιρίες και το σκάφος της οικογένειας του. – ζητά ως αποζημίωση 10 εκατ. από κάθε εφημερίδα

-Μόσχα: Σύνοδος Υπ. Οικ. & τραπεζιτών της G20 : -93 εκ. άνεργοι στις είκοσι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου – Θα αυξηθούν περαιτέρω εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα άμεσα

-Ευρωμπάσκετ Νέων:Η Ιταλία πήρε το χρυσό

19/7/2013

– Μνημόνιο συνεργασίας με τη γερμανική KfW υπογράφει η χώρα -Με 450 εκατ. ευρώ ξεκινά το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο που θα δημιουργηθεί ως το τέλος του χρόνου

-24ωρη απεργία στα ιδιωτικά κανάλια-μετόχους της Digea (Alpha, ΑΝΤ1, Mega , Μακεδονία, Σκάι, Star ) εν όψη σήμερα στη Βουλή η ψήφιση νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ.

-.Σε επιστολή ο κ. Σαμαράς απέρριψε την πρόταση του Νίκολα Γκρούεφσκι για σύσταση δυο ομάδων -με επικεφαλής τους δύο πρωθυπουργούς- για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας-Για «αλαζονεία και υπεροψία» κατηγορούν τον Έλληνα πρωθυπουργό, τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

-Ο Mαρκ Mεζβίνσκι, γαμπρός του Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, θέλει να αγοράσει τη Eurobank, εν όψει της μερικής ιδιωτικοποίησής 25% των μετοχών της.

– Βοτατνικό :Άγονοι κηρύχθηκαν και οι δυο πρώτοι διαγωνισμοί για την κατασκευή του τζαμιού – καμία εταιρία δεν εξέφρασε ενδιαφέρον για την ανάληψη του έργου- φοβούνται  και τις αντιδράσεις κατοίκων .

-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ : Ανασφάλιστος ένας στους τρεις εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο

– Interpol: Συνελήφθη στον Παναμά ο καταζητούμενος πρώην σταθμάρχης της CIA στο Μιλάνο Ρόμπερτ Σέλντον Λέιντι, οποίος καταδικάστηκε, ερήμην, στην Ιταλία σε 9 ετή ποινή κάθειρξης μαζί με άλλους 23 πράκτορες της CIA.

– Ρωσία: Πέθανε η ηρωίδα πιλότου του β’ παγκοσμίου  Ναντέζντα Πόποβα στη Μόσχα  σε ηλικία 91 ετών-συμμετείχε σε 852 αεροπορικές επιδρομές εναντίον γερμανικά φυλάκια και στρατόπεδα χωρίς να τις παίρνει χαμπάρι η ναζιστική αεράμυνα.

– Βρετανία: Το «έξυπνο» ηλεκτρικό νυστέρι, το οποίο είναι σε θέση να υποδεικνύει στον χειρούργο με ακρίβεια πού βρίσκεται ο καρκινικός ιστός , δοκιμάζεται σε τρία νοσοκομεία του Λονδίνου – ενδεχομένως να δοκιμαστεί και σε άλλους τομείς όπως στον έλεγχο τροφίμων.

-ΗΠΑ : Αίτηση πτώχευσης για προστασία από τους πιστωτές του υπέβαλε το Ντιτρόιτ, καθώς αντιμετωπίζει χρέη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη στην ιστορία των ΗΠΑ που προχωρά σε μία τέτοια κίνηση.
18/7/2013

-Αγιος Όρος:Αστυνομική δύναμη (2 περιπολικά) βρίσκεται έξω από το κονάκι της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου για να επέμβει μέσα στη μονή.

-Υπό την απειλή άμεσων εκλογών ψηφίσθηκε το πολυνομοσχέδιο με 153 «ναι»-Δεν προσήλθε στην ψηφοφορία ο Απ. Κακλαμάνης-Αποσύρθηκε η διάταξη για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ -Αποδοκιμασίες προς βουλευτές από συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα

-ΠΟΕ – ΟΤΑ: -Συνέχιση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, μετά από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

-Αποκλεισμένο θα είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
-Στην Αθήνα την Κυριακή και ο Υπ.Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λου -θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και τον κ. Στουρνάρα.

-Ευ. Βενιζέλος: Επίσκεψη αστραπή την Παρασκευή στην Τουρκία-Θα συναντηθεί με τον Αχμέτ Νταβούτογλου κατόπιν πρόσκλησης του τούρκου ΥΠΕΞ

– ΤτΕ: Ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία “Διεθνής Ένωσις Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία”- Δεν συγκέντρωσε τα απαιτούμενα 6,4 εκ. ευρώ, για την κάλυψη τους δείκτες φερεγγυότητας.

-Ο Πάνος Γερμανός απόκτησε του 25% της Forthent

-Πτώση βάσεων μέχρι και 700 μόρια σε ΑΕΙ – ΤΕ

-ΕΕ: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται η Ελλάδα, για παράνομες κρατικές ενισχύσεις σε τρία ελληνικά καζίνα και την «Αλουμίνον της Ελλάδος»

-Ινδία: Βίαιες εξεγέρσεις μετά το θάνατο 22 παιδιών από δηλητηρίαση

17/7/2013

– Σαμαράς: Πιλοτική μείωση από 1η Αυγούστου του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%

-Συνελήφθη ξανά ο Λάκης Γαβαλάς για χρέη στο δημόσιο.

-Σφοδρή σύγκρουση και ακραίες εκφράσεις στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

– Eldorado Gold: Αναβάλει για το 2016 την πραγματοποίηση της επένδυσης των 430 εκατ. στις Σκουριές Χαλκιδικής, αναφέροντας ως βασικό λόγο την πτώση της τιμής του χρυσού,

-Λαμία: Από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου ,σταματούν τις εφημερίες οι νοσοκομειακοί γιατροί καθώς είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Φεβρουάριο

– Πόσληψη του Χρήστου Χωμενίδη (συγγραφέα,) και του Ηλία Μόσιαλου( πρώην υπουργό  Επικρατείας) δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών στο νέο φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης – στα επόμενα 24ωρα θα εκδοθεί το διάταγμα για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

– ΕΣΡ: Στους εργαζόμενους παραχωρείται το Nitro Radio, βάσει του άρθρου 32 του Νόμου 4109/2013, που προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι του νομού Αττικής έχουν το δικαίωμα να διαχειριστούν τη συχνότητα και να λειτουργήσουν τον σταθμό οι ίδιοι.

-Δεν θα δοθεί η καθιερωμένη επί δεκαετίες δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.,στις 24 Ιουλίου -θα πραγματοποιηθεί μια σεμνή πρωινή τελετή, όπου θα σερβιριστούν χυμοί .

– Αθώος για το πάγωμα της είσπραξης προστίμων από λαθρεμπορία καυσίμων κρίθηκε πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης- παραμένει κατηγορούμενος  στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

-ΕΦΕΤ: Aπόσυρση παρτίδας με ωχρατοξίνη Α( καρκινογόνο δράση)αμύγδαλα ισπανικής προέλευσης

– Ευρωζώνη: Αυξάνουν οι στρατιές των ανέργων – Θα φθάσει σε νέο επίπεδο ρεκόρ στα τέλη του 2014

– Τουρκία: Εκδικητικές συλλήψεις διαδηλωτών στα σπίτια τους πάνω από 100 περιοχές της Κωνσταντινούπολης και φοιτητικών εστιών που είχαν συμμετάσχει στις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας

-Συρία:Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Κρατικού Πανεπιστημίου του Χαλεπιού αποφάσισε να στερήσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα επιστημών στον τομέα των διεθνών σχέσεων από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

-FYROM: Συνελήφθη ο επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς  Πάσκο Κούζμαν,ο  βασικός εμπνευστής η κατασκευή αγαλμάτων στα Σκόπια  (Μ.Αλέξανδρος, Φίλιππος Β΄κ.α), για έκδοση παράνομων αδειών σχετικά με αρχαιολογικές ανασκαφές.

-Καναδάς: Συνέδριο Ελλήνων Φοιτητών Βορείου Αμερικής ( τον Οκτώβριο 2013) στο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, με πάνω από 200 ομογενείς φοιτητές, καθηγητές και σύνεδροι από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά.

-Ρωσία: Αίτημα για προσωρινό άσυλο στην χώρα υπέβαλε ο Σνόουντεν

– ΗΠΑ: Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  θα  μιλήσει  στην 68η Σύνοδο του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο – μαζί του  στο ταξίδι  και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλο

16/7/2013

– ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ :Απεργιακός «πυρετός» ενάντια στο πολυνομοσχέδιο
-Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας – Μετ΄εμποδίων οι μετακινήσεις και στις πτήσεις- προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία.

-Θεσσαλονίκη:Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί, και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

-ΠΟΕΣΥ: Στάση εργασίας των δημοσιογράφων σε εφημερίδες, περιοδικά, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας από τις 10.00 ,ως τις 14.00

-ΟΛΜΕ : Με μηνύσεις απαντά για τις λίστες διαθεσιμότητας

– Αρείος Πάγος: Υποχρεωτικό 15λεπτο διάλειμμα ανά 2ωρο εργασίας σε Η/Υ, σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ

-Βουλή: Παραπομπή του Γ.Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα
– Για ανθρωποθυσία λόγω μνημονίου μίλησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
-Λίστα Lagarde: Για κακούργημα Καπελέρης, Διώτης στο απυρόβλητο ο Βενιζέλος

–-Ο κατώτατος μισθός από το 2017  στην Ελλάδα θα ορίζεται πλέον από την κυβέρνηση- μέχρι τέλος του 2016, ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός στα 586 ευρώ».

– Παραίτηση Σταύρου Ξαρχάκου από την θέση του προέδρου του Εθνικού Θεάτρου- Διαφώνησε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη για τις επιλογές

– Αναστολή για επιπλέον 21.000 συντάξεις λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ/ΑΦΜ

–  Αποσύρθηκε η τροπολογία  στο πολυνομοσχέδιο  για τον  υπουργό  Αμυνας  να πετά με τα κυβερνητικά αεροσκάφη.

– ΤτΕ: Νέα σύνθεση για το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας τηςΕλλάδος-Διοικητής της παραμένει ο Γιώργος Προβόπουλος

–  Στην Eurobank, Ταμιευτήριο και Proton Bank

– Aποσύρθηκε η διάταξη περί ποινικής ασυλίας των μελών του ΤΧΣ-Παραμένει η αστική ασυλία

– Τρ. Πειραιώς,: Μετατρέπει τη Geniki Bank . σε επενδυτική τράπεζα διαχείρισης και αναδιάρθρωσης κόκκινων δανείων – συνεργασία με διεθνείς οίκους

-Ουγγαρία:Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να κλείσει την αντιπροσωπεία του στην Βουδαπέστη…”Μας δώσατε 20 δισ., σας ξοφλήσαμε, μαζέψτε τα και φύγετε!”

– Βρετανία: Σε εννέα τουαλέτες του Κοινοβουλίου, στα κυλικεία και σε χώρους λίγα μέτρα από τα γραφεία των βουλευτών βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης που συνιστούν ευρύτατη χρήση της.

– Ρωσία: Ο Ντομινίκ Στρος-Καν εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο τράπεζας που ανήκει στην μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, Rosneft

15/7/2013

-ΚΕΔΕ:Διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ,τους υπουργούς Οικονομικών,Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει σήμερα το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας .

– ΠΟΕ-ΟΤΑ:  Κλειστοί οι Δήμοι από σήμερα έως και την Τετάρτη.

-ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ :Γενική απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου. – Προβλήματα στις μετακινήσεις στον ΟΣΕ και  προαστιακό

-ΣΥΡΙΖΑ: Με 74,07% εξελέγη πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

– ΕΡΤ: Νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

-Αρχίζει η περίοδος των θερινών εκπτώσεων-θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.

-Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Την έγκριση της ΕΕ αναμένει για το νέο πρόγραμμα επιδότησης νέων αγροτών, μέσω του οποίου θα διατεθούν 100 εκατ. ευρώ

– Φλώρινα: ψήφισμα του 11ου Παγκοσμίου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων- Ποτέ δεν θα δεχτούν “για την FYROM οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία και παράγωγα του”.
-Ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, πριν επισφραγισθεί οποιαδήποτε συμφωνία με τη γειτονική χώρα.

-ΗΠΑ: Έκκληση για ψυχραιμία απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά την απαλλαγή του Τζορτζ Ζίμερμαν από την κατηγορία της δολοφονίας ενός αφροαμερικανού εφήβου το 2012. -Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει αν μπορεί να στηρίξει νέα παραπομπή του Ζίμερμαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

12/7/2013

-ΗΠΑ: Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποδέχθηκε το αίτημα του Αντώνη Σαμαρά για συνάντηση- Την Πέμπτη, 8η Αυγούστου 2013,  θα καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λευκό Οίκο  -θα συζητηθούν θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.
-Στις  ΗΠΑ  και ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο Πεντάγωνο 30 Ιουλίου με ατζέντα την “αμυντική συνεργασία”.

– ΚΕΔΕ:: Έκτακτη Συνέλευση  σήμερα Παρασκευή -θα συμμετάσχουν όλοι οι δήμαρχοι της χώρας και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, προκειμένου να αποφασίσουν για τη περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης

-Παραιτήθηκαν ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου, και σχεδόν όλο το δημοτικό συμβούλιο-Καλούν και άλλους να μιμηθούν την αντίδρασή τους για τη διαθεσιμότητα

– Έρχεται νέα αύξηση των δικαστικών παραβόλων σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου Μνημονίου.

– Υπ.Οικ: 12 δόσεις για όλους τους οφειλέτες προς το δημόσιο – η ρύθμιση δεν έχει ημερομηνία λήξεως και  γίνεται μόνον ηλεκτρονικά -Η εξόφληση των δόσεων υποχρεωτικά στις τράπεζες ή τα Ελληνικά Ταχυδρομεία,- κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 15 ευρώ.- Εξαιρούνται από τη ρύθμιση οφειλέτες που έχουν καταδικαστεί ή έχει ασκηθεί κατ’ αυτών ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή.

– Στη Eurobank περνάει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο-24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα  από τους  εργαζόμενους  στο νέο Τ.Τ.

– Πιερία: Παγκόσμιου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής ΗΠΑ, στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα, στο Λιτόχωρο με παρουσία 250 και πλέον ομογενών βουλευτών απανταχού Μακεδόνων.

-Καστοριά: Στα χέρια πανεπιστημιακών ερευνητών, …νανοτεχνολογίας  βρίσκεται η σωτηρία του αρχαιότερου νεολιθικού οικισμού στην ΕΕ, στο Δισπηλιό.

-Φορτωμένος με τεράστια χρέη, ο γερμανικός όμιλος Praktiker AG κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

-Μόνον με πιστωτική κάρτα οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

– Οι αποζημιώσεις στους απολυμένους της ΕΡΤ θα καταβληθούν με δόσεις και δίχως το πλαφόν, που ισχύει στο Δημόσιο.

-Στην ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

– Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική , που φέρεται ότι σχετίζονται με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

 

11/7/2013

-Κάθε 10 του μηνός η προκαταβολή σύνταξης (50% του βασικού μισθού που λάμβαναν) δικαιούχων του Δημοσίου,που εξήλθαν της υπηρεσίας μετά το Μάρτιο του 2013

-ΙΝΚΑ:Το 73% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν θα κάνει φέτος διακοπές- Πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

-Icap Group: Καταγράφεται δραματική μείωση της απασχόλησης- Σε κάθε οκτώ εργαζόμενους αντιστοιχούν πλέον τρεις άνεργοι

– ΕΣΥ: Συγχωνεύσεις νοσοκομείων το καλοκαίρι και 1.250 μετακινήσεις  ως το τέλος του 2013

– – ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία στις 16 Ιουλίου

– BBC: Τριτοκοσμική χώρα, και όχι ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας, κάνοντας λόγο για «κατάρρευση υπό το βάρος των περικοπών.

–  Καταγγελίες για μη αξιοποίηση των χρημάτων για τους πυρόπληκτους του 2007 από το λεγόμενο Ταμείο Μολυβιάτη

-ΔΤ: Με ασπρόμαυρη ελληνική ταινία ξεκίνησε χθες το βράδυ η μετάδοση προγράμματος από τη Δημόσια Τηλεόραση  (έτσι ονομάζεται  στο εξής, σκέτο, ΔΤ,  χωρίς  προσδιορισμό  χώρας προέλευσης πχ: Ελληνική), ενώ   συνεχίζεται ο σχεδιασμός για  το επόμενο δίμηνο.

– ΕΡΤ: Απειλές για αγωγές, πειθαρχικά και μηνύσεις εναντίον υπουργών

-Κλήσεις από τον ανακριτή για τις συμβάσεις ΟΠΑΠ – Ιντραλότ- Σε απολογία ο κ. Σ. Κόκκαλης και άλλα 4 στελέχη των δύο εταιρειών

-ΕΕΤΤ: Οι  Καταγγελίες για Επικίνδυνες πρακτικές και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ποσκάπτουν την αξιοπιστία και το κύρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων, προκαλώντας ακόμα και τις Ευρωπαϊκές Αρχές
-Υπ.Οικ: Μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό- 1,62 δισ. από τις εισπράξεις φόρων ,-τα διαφυγόντα έσοδα από το φιάσκο της ΔΕΠΑ και την ακύρωση της πώλησης των Κρατικών Λαχείων συνολικά ο προϋπολογισμός παρουσιάζει υστέρηση 2,5 δισ.

-Στα σκαριά η Ειδική βίζα παραμονής ξένων επενδυτών στη χώρα καθώς και την παροχή ειδικών απαλλαγών και φορολογικών κινήτρων

– Λουξεμβούργου : Παραιτήθηκε ο ο πρωθυπουργός Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη δίνη του σκανδάλου υποκλοπών

-Ρουμανία: Απολύσεις 2800 υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης , το προσεχές διάστημα, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Ιρλανδία: Προς νομιμοποίηση της έκτρωσης υπό αυστηρές προϋποθέσεις

– Μινεσότα-ΗΠΑ: Ο Ρόμπερτ «Μπόμπι» Ταφτς,  4 ετών και δεν έχει πάει καν σχολείο κέρδισε πέρυσι τις εκλογές (κλήρωση) και τώρα διεκδικεί και δεύτερη θητεία ως δήμαρχος στο χωριό Ντόρσετ,  η αποκαλούμενη «παγκόσμια πρωτεύουσα των εστιατορίων» με 28 κατοίκους

-Βοστόνη: Αθώος δήλωσε ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο, Τζοχάρ Τσαρνάεφ

10/7/2013

-Eτήσια έκθεση της «Διεθνούς Διαφάνειας»:Τα πολιτικά κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης οι πιο διεφθαρμένοι θεσμοί στην Ελλάδα

-Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για την εκταμίευση των 5,8 δισ. ευρώ  με  χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.- οριστική κατάργηση όλων των θέσεων σχολικών φυλάκων, της Δημοτικής Αστυνομίας και πλήθους άλλες ειδικότητες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

-Υπ.Παιδ: Σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές, καταργούνται 46 ειδικότητες στο Τεχνικό Λύκειο

-Υπ.Οικ: νέο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για τη ρύθμιση χρεών, θα τεθεί σε λειτουργία από τις 20 Ιουλίου.

– ΠΟΕ – ΟΤΑ:Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε με καταλήψεις δημαρχείων και υπηρεσιών, αντιδρώντας στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου.- Θα προσφύγει  και στο ΣτΕ  να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο

-Βουλγαρία: Νεκρός  βρέθηκε ο μητροπολίτης Κύριλλος  στην παραλία της Βάρνας, όπου έκανε μπάνιο κάθε πρωί -η αστυνομία ερευνά το θάνατο

-Βρετανία: Κλάσματα και υπολογιστές από τη πρώτη δημοτικού προβλέπει η νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

-Αίγυπτος:Ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας διόρισε πρωθυπουργό τον φιλελεύθερο οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών Χάζεμ ελ Μπεμπλάουι-Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ενέκρινε τη χορήγηση βοήθειας ύψους 5 δισ.δολαρίων στην Αίγυπτο

-ΗΠΑ:Το ελληνικό γιαούρτι ως υψηλή σε διατροφική αξία μπαίνει στα αμερικάνικα σχολεία  -θα ξεκινήσει σε τέσσερις πολιτείες: Αριζόνα, Αϊντάχο, Νέα Υόρκη και Τενεσί.

-Καλιφόρνια: Απεργία πείνας ξεκίνησαν 30.000 κρατούμενοι , διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική των περισσότερων σωφρονιστικών καταστημάτων να οδηγούνται στην απομόνωση έγκλειστοι.

– Σαν Φρανσίσκο : Με κόστος 14.900 δολαρίων, οι αρμόδιοι του αεροδρόμιου προσέλαβε κοπάδι με 400 κατσίκες για να βόσκουν , προστατεύοντας το αεροδρόμιο και τα σπίτια της περιοχής από φωτιές .- Παρόμοια συστήματα αρχίζουν να εφαρμόζονται και σε άλλα αμερικανικά αεροδρόμια.

-Βραζιλία :Εθνικό πρόγραμμα για την προσέλκυση χιλιάδων ιατρών- προσφέρει τριετείς συμβάσεις σε Βραζιλιάνους και ξένους υπηκόους με μηνιαίες αποδοχές 4.500 δολάρια.

09/7/2013

-Τελεσίδικη η απόφαση για τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων – Αιτία πολέμου, λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ που αποφάσισε για σήμερα Τρίτη νέα 24ωρη απεργία

-Γ. Μπουτάρης: «Θα παραδώσω τα κλειδιά του δήμου Θεσσαλονίκης και ας διορίσει το πρωτοδικείο έναν δήμαρχο», αν γίνουν απολύσεις των 170 δημοτικών αστυνομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών των σχολείων,

-Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα : Κραυγή αγωνίας από τους 35.000 υπερήλικες παλιννοστούντες. ομογενείς (από την Αλβανία και την πρώην ΕΣΣΔ), λόγο τις «συντάξεις ΟΓΑ των 345 ευρώ το μήνα, οι οποίες κόβονται.

-Δωρεάν θα είναι η είσοδος σε όλα τα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη κάθε Πέμπτη για ένα χρόνο, με χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

-Eurogroup: Τμηματική εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα – Προϋπόθεση για τη δόση Ιουλίου η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

-Δίχως πρόοδο έληξε η συνάντηση Καψή με εργαζόμενους ΕΡΤ και ΠΟΣΠΕΡΤ

-ΗΠΑ: Η Microsoft κλείνει, στις 30 Σεπτεμβρίου, τη διαδικτυακή τηλεόραση MSN TV, μία από τις πρώτες υπηρεσίες που προσέφεραν σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω οθονών τηλεόρασης.

-Σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας του Γκουαντάναμο, ο δημοφιλής ράπερ Mos Def δέχτηκε να υποβληθεί σε αναγκαστική σίτηση, μια επώδυνη διαδικασία

-Ουάσιγκτον:Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ξεκίνησαν συνομιλίες για την δημιουργία της μεγαλύτερης ζώνης ελεύθερου εμπορίου σε παγκόσμιο επίπεδο,που θα καλύπτουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων και τομέων.

-Κούβα: Απελευθέρωση της λειτουργίας κρατικών επιχειρήσεων από το 2014

08/7/2013

-Κλειστοί θα μείνουν, σήμερα, όλοι οι δήμοι της χώρας, με απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

-Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν τα δρομολόγιά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ionian Sky,
στη γραμμή Θεσ/νίκη – Λήμνος- Μυτιλήνη- Σάμος- Ικαρία,- Το ίδιο πλοίο με δυο δρομολόγια και από το λιμάνι της Καβάλας για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

-Φόρος-νοίκι από το 2014 και εφ’ όρου ζωής 5.569.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων , με 33 ξεχωριστούς συντελεστές.

-Deutsche Welle,: το Eurogroup θα πει το “ναι” για τη δόση των 8,1 δισ, αλλά θα την… τεμαχίσει– Το σενάριο αυτό ανατρέπει τους κυβενητικούς σχεδιασμούς και ενεργοποιεί τα σχέδια έκτακτης ανάγκης

-ΕΡΤ: Ξανά σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί στα επόμενα 24ωρα η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή.

-ΣτΕ: Σωρεία προσφυγών από Δήμους και πολίτες για τις μεταβιβάσεις ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ

-Ισπανία:Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) εξασφάλιζε παράνομα χρηματοδότηση τουλάχιστον 20 χρόνια, από μεγιστάνες των κατασκευών σε αντάλλαγμα για κρατικές συμβάσεις στις επαρχίες, παραδέχθηκε ο πρώην ταμίας του κόμματος .

-Αίγυπτος:Νέες διαδηλώσεις και πολιτικό αδιέξοδο συντηρούν την ένταση

-ΗΠΑ:Η Asiana Airlines ομολογεί,”Ο πιλότος του μοιραίου Μπόιγκ 777 είχε μόνο 43 ώρες πτητικής εμπειρίας-Ο πιλότος που είχε αναλάβει την προσγείωση, βρισκόταν σε κατάσταση εκπαίδευσης και ήταν η πρώτη πτήση του προς ένα αεροδρόμιο με αεροπλάνο αυτού του τύπου.”
05/7/2013

-Χαλκιδική: 26χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκης,έβαλε τέλος στη ζωή του προκαλώντας έκρηξη σε φιάλη υγραερίου σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, στην παραθαλάσσια περιοχή Ψακούδια

– ΟΓΑ: Από τη Δευτέρα τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και των τριήμερων εκδρομών της Αγροτικής Εστίας.

-Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο : Ίδρυση ινστιτούτου οικονομικής πολιτικής & δημόσιας διακυβέρνησης

-Μάλτα: Καλεί την ΕΕ να την συνδράμει μετά την άφιξη εκατοντάδων μεταναστών

-Βουλγαρία: Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για 7η διαδοχική ημέρα

-ΗΠΑ :Ο Ο ελληνοαμερικανός συνταξιούχος Τζον Τάρης, μάζευε άγρια ραδίκια στην εξοχή του Σικάγου ,με αποτέλεσμα η δασική υπηρεσία να του επιβάλει πρόστιμο 75 δολαρίων για περιβαλλοντική βλάβη, καθώς απαγορεύει τη «συλλογή τροφής» από τη φύση.

04/7/2013

– Δύο φορτηγά πλοία ελληνικών συμφερόντων συγκρούστηκαν τα ξημερώματα νοτιοδυτικά της Άνδρου. δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

– Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων: Μεγάλες μειώσεις μισθών που αγγίζουν το 40%, κυριαρχεί απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία που ξεπερνά το 60%.

– Συνήγορος του Παιδιού : Αντισυνταγματική η άρνηση εγγραφής μαθητών στις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης που δεν έχουν εμβολιαστεί

– Βάζουν φόρο στο επίδομα ανεργίας με συντελεστή 22% επί του συνολικού ποσού του επιδόματος και εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστή 1%.

– Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβουλίο: «Οχι» στη συναυλία Νταλάρα-Γλυκερίας στο ΑρχαίοΘέατρο Φιλίππων- Θάσου.- δεν έχει την δυνατότητα να δεχτεί μεγάλη προσέλευση θεατών

– Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα στις 29 Ιουλίου.

-Ολυμπιακοί Αγώνες 2020:Υποψηφιότητες,Κωνσταντινούπολης, Μαδρίτης και Τόκιο- σε δύο μήνες η κρίσιμη ψηφοφορία της ΔΟΕ

– Βρυξέλλες: Ο 79χρονος βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος Β’, ανακοίνωσε την παραίτηση από τον θρόνο υπέρ του 53χρονου γιου του πρίγκιπα Φίλιππου.

-Αιγηπτός: Ο στρατός «ξήλωσε» τον πρόεδρο Μόρσι και ανέστειλε την ισχύ του Συντάγματος,κάνωντας λόγο για μια μεταβατική περίοδο μετά την οποία θα διεξαχτούν προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. – Μεταβατικός πρόεδρος ορίστηκε ο Αντλί Μανσούρ, πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου. – ενθουσιώδης υποδοχή από το τεράστιο πλήθος στην πλατεία Ταχρίρ.

– «Φωτιά» στο πετρέλαιο από την κλιμάκωση στην Αίγυπτο με το αργό στα 101,20 δολάρια το βαρέλι .

– Τουρκία: Ακυρώθηκε από δικαστήριο το σχέδιο ανάπλασης της Ταξίμ

– ΗΠΑ:Δύο πάσχοντες από AIDS, είναι η πρώτη που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών (στο πλαίσιο αντικαρκινικής θεραπείας), διέκοψαν την αντιρετροϊκή αγωγή καθώς δεν ανιχνεύεται πλέον ο ιός HIV στον οργανισμό τους.
– Νέα Υόρκη: 55χρονη αγνοούμενη επί 27 χρόνια βρέθηκε χτισμένη στο υπόγειο του σπιτιού της από τον άντρα της ο οποίος την είχε δολοφονήσει χτυπώντας την στο κεφάλι – ο σκελετός της άτυχης γυναίκας ανακάλυψε συνεργείο καθαρισμού, ανάμεσα σε σωρό σκουπιδιών που βρισκόταν στο υπόγειο

03/7/2013

– Παγιδευμένος φάκελος εντοπίστηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι -Επί τόπου η Αντιτρομοκρατική

– Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ-πιθανόν να ψηφιστεί και έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου
-Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: «Όχι» στην πρόταση Π. Καψή

-Χρυσής Αυγή: Ξεκίνησε τη  λειτουργία των Κοινωνικών  Παντοπωλείων της  στο Ίλιον στην Αθήνα-Όλα τα τρόφιμα  είναι  αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς και ελληνικές εταιρίες που αγοράστηκαν  από την κρατική επιχορήγηση (χρήματα που παίρνει το κάθε κόμμα ανάλογα με τα ποσοστά του στις εκλογές)

-Υπ.Οικ: Σε Δημόσια διαβούλευση το νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος  68 σελίδες -ελάχιστες φοροαπαλλαγές ,απλοποίηση διαδικασιών και διεύρυνση της φορολογικής βάσης- κατάργηση του μέτρου των αποδείξεων για μισθωτούς και συνταξιούχους

– Κ. Παπούλιας: Επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία 8 – 9 Ιουλίου

-Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ , με τη σύζυγό του, υποδέχτικαν  τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά  στη δεξίωση της πρεσβείας για τον εορτασμό της επετείου της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, (χθές Τρίτη 2 Ιουλίου)

-Γερμανία: Συνέδριο κορυφής για την απασχόληση των νέων στην Ευρώπη, σήμερα στο Βερολίνο, με αρχηγούς κρατών -ανάμεσά τους και ο έλληνας Πρωθυπουργός

-Αίγυπτος: Βία και θάνατοι – Υπό το φόβο γενικευμένης ανάφλεξης που μπορεί να βυθίσει στο χάος, οι ΗΠΑ πρόωρες εκλογές «δείχνουν» στον Μόρσι

-Κίνα: Νέος νόμος, που απειλεί με τιμωρία ενήλικες που δεν επισκέπτονται τακτικά τους ηλικιωμένους γονείς τους,όπως και να φροντίζουν τις «ψυχολογικές τους ανάγκες», τέθηκε σε ισχύ
02/7/2013

-Συλλαλητήριο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιήσει στις 11 το μεσημέρι η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

-Θεσσαλινίκη: Δεκαπέντε άτομα καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε τοκογλυφικό κύκλωμα-Ένας μόνο οδηγήθηκε στη φυλακή με ποινή κάθειρξης 15,5 ετών

-Πέντε οι δόσεις για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ για το 2013

-Τρόικα: Η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ και το φιάσκο της ΔΕΠΑ οδηγούν σε νέα μέτρα. Φόβοι και για αποτυχία στην πώληση του ΟΠΑΠ- «Σκούπα» μαζικών απολύσεων σε τράπεζες και ΔΕΚΟ

-ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί Ο πρόεδρος της ΚΟ, Αλέξης Τσίπρας

-Ευρωπαϊκής Επιτροπής:Η αγροτική οικονομία και η περιφερειακή ανάπτυξη στο επίκεντρο των συζητήσεων στην ημερίδα που διοργανώνεται, στις 6 Ιουλίου, στην κοιλάδα του Αχελώου

-Μέγαρο Μαξίμου:Με τον πρωθυπουργό θα συναντηθεί ο ο 18χρονος μπασκετμπολίστας Γιάννης Αντετοκούμπο,ο οποίος έκλεψε την παράσταση στα φετινά ντραφτ του ΝΒΑ

-Google: Ανάμεσα στους 15 τελικούς διεκδικητές της πρώτης θέσης στον online επιστημονικό διαγωνισμό Science Fair 2013 βρίσκεται ο 17χρονος Έλληνας μαθητής Χαράλαμπος Ιωάννου και το project του «the exoskeleton glove».- Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

– Αίγυπτος: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών και τουλάχιστον άλλοι πέντε υπουργοί – 48ωρη διορία από τον στρατό για την επίλυση της κρίσης

– ΗΠΑ: Μόνο με χρεωστικές κάρτες οι πληρωμές εργαζομένων-Η μέθοδος αυτή επιβαρύνεται με υψηλές προμήθειες και μειώνει το μισθό

– Μεξικό: Νεκρός ακόμη ένας υποψήφιος για τις περιφερειακές εκλογές

 

01/7/2013

Τρόικα:-Αρχίζει εκ νέου ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας – μαζικές απολύσεις σε τράπεζες και ΔΕΚΟ- Νέο «ψαλίδι» σε παροχές, συντάξεις, εφάπαξ

-ΕΡΤ: Ως τα μέσα Ιουλίου ο νόμος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

– Μακρόνησο: Στον τόπο εξορίας του , θα παρουσιάσει ο Μίκης Θεοδωράκης στις 6 Ιουλίου παράσταση για τη ζωή και το έργο  του ,με ελεύθερη είσοδο – ο δήμος Λαυρεωτικής θα δρομολογήσει πλοία από το Λαύριο.

– Κροατία: Έγινε το 28ο κράτος μέλος της ΕΕ

-Αίγυπτος: Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 600 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν την Κυριακή , απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μόρσι

-Μεσογειακοί Αγώνες 2013 -Μερσίνη Τουρκία: Η Ελλάδα ανάμεσα στα 24 κράτη  κατέλαβε την 6η θέση στον πίνακα μεταλλίων με απολογισμό 59 μετάλλια (15 χρυσά-18 ασημένια-26 χάλκινα) για τη χώρα μας.

-Γαλλία: Πωλείται το 9,5% της εταιρείας διαχείρισης αεροδρομίων του Παρισιού,από το Γαλλικό δημόσιο.

– ΗΠΑ: Ελληνοαμερικανίδα , μητέρα πέντε παιδιών, είναι η πρώτη γυναίκα ιδιοκτήτρια κλαμπ στο Λας Βέγκας

–  Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) , απαγόρευσε  τις εισαγωγές  σπόρων ροδιού από τουρκική εταιρία,λόγω επιδημίας  της ηπατίτιδας Α που προκάλεσε σε 8 κράτη.

28/6/2013

-Θεσσαλονίκη: Πεντάλ από την Κόνιτσα μέχρι τον Όλυμπο , έξι ερασιτέχνες αθλητές με στόχο να βοηθήσουν το “Φάρο του Κόσμου” για τα τσιγγανόπουλα του Δενδροποτάμου, στη Θεσσαλονίκη-Θα συμμετέχουν ακόμα δεκάδες εθελοντές (οδηγοί βουνού, γιατροί, προπονητές, φωτογράφοι, κλπ)

-Υπ.Παιδείας: Από σήμερα , έως τις 12 Ιουλίου η υποβολή ηλεκτρονικού μηχανογραφικου για ΑΕΙ-ΤΕΙ-οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας
– «Νέα Δημοκρατία : Ανοίγει η αυλαία του 9ου συνεδρίου της στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο-Στις 8 το βράδυ η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

Σκουριές-Χαλκιδική: Προσωρινή διαταγή ΣτΕ για συνέχιση των έργων στα ορυχεία χρυσού (εκσκαφές, βάθρα, κ.λπ.) και εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού

– Εκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων ΑΕΙ στο Λαύριο για οικονομικά και θεσμικά θέματα λειτουργίας

-ΕΡΤ: Ταχυδρομικώς αποστέλλονται οι απολύσεις στους υπαλλήλους της ΕΡΤ

– ΕΣΡ : Λύνει το πρόβλημα της φτώχειας με τις οδηγίες του προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας να μη προβάλουν  εικόνα  : α) προσώπων ευρισκομένων σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης- β) προσώπων οδηγούμενων ενώπιον των δικαστικών ή εισαγγελικών ή αστυνομικών και λοιπών αρχών άνευ ρητής ή σιωπηράς συναινέσεώς αυτών”.

-Σουηδική υπηρεσία για την απασχόληση: Ξεκίνησε εκστρατεία προτρέποντας τους άνεργους  Σουηδούς να αναζητήσουν καλοκαιρινή εργασία στις χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση , όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

– Ισπανία: Στη φυλακή ο πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Λουίς Μπάρθενας για το σκάνδαλο των μυστικών πληρωμών από επιχειρηματίες προς στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

– Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα: Ως επενδύσεις θα αντιμετωπίζονται πλέον οι καταθέσεις που παύουν πλέον να αντιμετωπίζονται ως ασφαλισμένοι αποταμιευτές ( βλέπε Κύπρος)

-Μπακού: Στις 9:00 το πρωί αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το Αζερμπαϊτζάν για την επιλογή του αγωγού TAP (Trans Adriatic Pipeline),

-ΗΠΑ: Τον δρόμο για την απόκτηση της αμερικανικής υπηκοότητας από 11 εκατομμύρια ξένους που ζουν παράνομα στην χώρα , άνοιξε η Γερουσία  ψηφίζοντας  το σχετικό νόμο (68 ψήφους υπέρ και 32 κατά)

 

27/6/2013

– Aπεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα (Πέμπτη) και αύριο (Παρασκευή) οι Εφοριακοί και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών. Αντιδρούν στη διάλυση των υπηρεσιών (εφορίες, ΓΓΠΣ, Ν.Π. ΥΠΟΙΚ κλπ) και την ιδιωτικοποίηση των φοροελέγχων

-Υπ.Οικ: Κλιμακωτά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του φορολογούμενου , παρατείνεται μέχρι το τέλος Αυγούστου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, ενώ για τα νομικά πρόσωπα η νέα προθεσμία είναι μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου

– Βουλή:Ψηφίσθηκε από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, το νομοσχέδιο που ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο την οδηγία της ΕΕ για τη λήψη μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής-Το καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

-ΣτΕ: Διαχωρίζεται η δικογραφία για τον Τ.Μαντέλη στην υπόθεση Siemens, προς αποφυγή παραγραφής

-Ηγουμενίτσα: 107 χελώνες και δύο γαϊδούρια μετέφεραν παράνομα δύο οδηγοί φορτηγού που συνελήφθησαν από άντρες του Λιμενικού Σώματος

-Πειραιά :Εγκαινιάστηκε ο προβλήτας της Cosco από τον κάπτεν Γουέι παρουσία του Πρωθυπουργού

– Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης: Πέντε χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα για την Ελλάδα

-Κλείδωσε» ο αγωγός TAP, που ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, διασχίζει τη Β.Ελλάδα, την Αλβανία και θα καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αδριατικής.

– Δ. Αβραμόπουλος: Στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ στις 30 Ιουλίου για τη μεταφορά του αζερικού φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγωρά-την Παρασκευή, οι επίσημες ανακοινώσεις

-Χαλκιδική: Τις Σκουριές επισκέπτεται η βουλευτής του καναδικού Κοινοβουλίου, επικεφαλής του κόμματος των Πράσινων και μια από τις πλέον γνωστές περιβαλλοντολόγους της χώρας της Ελίζαμπεθ Μέι. – Ωστόσο, η εταιρεία ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει αρχικά και τελικά δεν πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της.

– Στα βήματα του Αριστοτέλη και του Μέγα Αλέξανδρου θα βαδίσουν τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη χώρα μας.- Στις 8 Ιουλίου θα γίνει υποδοχή των μελών της ΠΑΔΕΕ από τις πρυτανικές αρχές στην αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ,

– Γερμανία: Επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε στις 18 Ιουλίου στην Αθήνα

-Τουρκία:Καλεί το Twitter να ανοίξει γραφείο εντός της χώρας χώρα για να το ελέγχει καλύτερα

– Βρετανία:Περικοπές 13,4 δισ.

– Γαλλία:Ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε κλειστός για δεύτερη ημέρα καθώς συνεχίστηκε η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων με αίτημα αυξήσεις μισθών

– Αυστραλία:Φόρος τιμής στα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας σε εκδήλωση στη βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας

-Περιοδεία στην Αφρική(Ντακάρ –Σενεγάλη-Τανζανία και  Κένυα) πραγματοποιεί ο Πρόεδρος Ομπάμα

 

 

26/6/2013

-Υπ. Παιδείας: Σημαντική πτώση των βάσεων σε  ΑΕΙ-ΤΕΙ , φέρνουν οι επιδόσεις των υποψηφίων

ΕΕ: Μέτρα κατά της Google ζητούν από την Κομισιόν οι ευρωπαίοι εκδότες

-ΟΟΣΑ: Χωρίς εκπαίδευση ή εργασία πάνω από το 20% των νέων στη Ν. Ευρώπη
Ανησυχητικά συμπεράσματα από την έκθεση του ΟΟΣΑ

– ΗΠΑ:Το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώνει διάταξη υπέρ εκλογέων από τις μειονότητες που είχε θεσπιστεί για να προστατεύσει τους μαύρους ψηφοφόρους του Νότου

– Κίνα :Διεθνείς αντιδράσεις για τα διακοσμητικά μπρελόκ, στο εσωτερικό των οποίων υπάρχουν εγκλωβισμένα ζωντανές χελώνες, ψάρια, σαύρες και άλλα αμφίβια.

25/6/2013

Στις 12:30 μ.μ, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης – Ακολούθως θα διεξαχθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Κοινή μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν 27 δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την ποινική δίωξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Σίμου Κεδίκογλου για «τη μη συμμόρφωσή τους στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ».

-ΣτΕ:Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε το «κούρεμα» των ομολόγων του Δημοσίου( PSI)

– Μεσογειακοί Αγώνες :Ο Αντώνης Φωκαΐδης στον τελικό των 1.500 μέτρων ελεύθερο κολύμβηση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο- Δύο χρυσά μετάλλια, από τους Λευτέρη Κοσμίδη στο έδαφος και Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, κι ένα ασημένιο από τη Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, της ενόργανης γυμναστικής στη Μερσίνα της Τουρκίας

-Ιταλία: Για κατάχρηση εξουσίας και συνέργια σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία καταδικάστικε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με ποινή φυλάκιση επτά ετών και εφ’ όρου ζωής στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

– Αλβανία: Νικητής ο Έντι Ράμα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα

-Μπαράκ Ομπάμα: οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν «όλες τις νόμιμες διαδικασίες» προκειμένου να μπορέσουν να συλλάβουν τον Έντουαρντ Σνόουντεν,Πρώην υπάλληλος της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών (CIA),που κατηγορείται για κατασκοπεία

21/6/2013

-Θεσσαλονίκη: Ψωμί για τρεις ημέρες πρέπει να προμηθευτούν οι καταναλωτές καθώς και οι φούρνοι θα είναι κλειστά την Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος.

-Διάγγελμα Σαμαρά: Δεν πάω σε εκλογές -Ακολουθεί ανασχηματισμός με Αντιπρόεδρο τον Ε. Βενιζέλο.

-ΣτΕ: Η ΕΡΤ έχει καταργηθεί, το σήμα πρέπει να επανέλθει

-ΔΝΤ: Αν πάτε σε εκλογές, ξεχάστε τα λεφτά

-Η ΔΗΜΑΡ φεύγει από την κυβέρνηση – Μένουν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι με 153 έως 157 βουλευτές

-Χρυσή Αυγή :Zητάει εκλογές εδώ και τώρα – να αποφασίσουν οι Έλληνες για το μέλλον της Πατρίδας

-Πάτρα: Aυτοκτόνησε 48χρονος πατέρας οκτώ παιδιών – Εγκυος στο ένατο παιδί η γυναίκα του

-Υπ.Παιδίας:Το μεσημέρι οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ

-Ο ΕΟΠΥΥ εκθέτει Σαλμά: Μας ζήταγε να μαγειρέψουμε τα οικονομικά

-Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ: Στις 25 Ιουνίου, δε θα λάβει καμία απόφαση σχετικά με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία -FYROM

-Πειραιάς: «Απόβαση» στο λιμάνι του κάνει ο κόσμος της Ντίσνεϊ για πρώτη φορά με το κρουαζιερόπλοιο Disney Magic με 2.380 επιβάτες κυρίως παιδιά.- θα δώσουν και παράσταση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ με καλεσμένους μαθητές.

-Δεκαεννέα τόνους σουσαμιού από την Ινδία κατασχέθηκαν στο Ε τελωνείο Πειραιά καθώς διαπιστώθηκε η ύπαρξη σαλμονέλλας.

-O ιδιοκτήτη του Σκορπιού Ριμπολόβλεφ,ενοιοίκιασε Αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ (ΦΕΚ ,αριθμό 888/ 21/3/ 2012), η ελληνική αστυνομία υπό όρους προσφέρει προσωπικό και εξοπλισμό για φύλαξη και ασφάλεια, με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη.

-ΟΗΕ: Ταπείνωση και βασανισμοί από το Ισραήλ στα παιδιά Παλαιστινίων

– Βρετανία: Αποσύρεται (και) το χαρτονόμισμα των 200 ευρώ

 

20/6/2013

– Μηνυτήρια αναφορά,  καταθέτουν σήμερα ( Πέμπτη), οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ- ΠΟΣΠΕΡΤ, εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα και του Σίμου Κεδίκογλου.

-Σε νέα σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων, στις 8.30 το βράδυ για το θέμα της ΕΡΤ και το συνολικότερο ζήτημα της λειτουργίας της κυβέρνησης συνεργασίας

-ΣτΕ: Κεκλεισμένων των θυρών συνέρχεται στις 18:00 για να εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητείται να ανασταλεί απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

– Στη Βιένη σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, για την σύνοδο κορυφής των αρχηγών των κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)

-TAXIS: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΕΚ για φορολογική δήλωση 2013

– Στις 28 και 29 Ιουνίου,σε έκτακτη Σύνοδο οι πρυτάνεις λόγω της υποχρηματοδότησης των Ιδρυμάτων

-Δήμος Θεσσαλονίκης: Όσα καταστήματα έχουν παράνομα τραπεζοκαθίσματα, θα κλείσουν, ενώ προωθείται απόφαση ώστε αν σφραγισθεί ένα μαγαζί μετά από τρεις παραβάσεις, να είναι συνυπεύθυνος και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου  και να μην μπορεί να το νοικιάσει για δύο χρόνια.

– ΟΤΑ: Kαταργούνται 516 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού

-Κύπρος: 40 ισραηλινά F-16 και F-15 στο πλαίσιο άσκησης ,πάνω από το θαλάσσιο οικόπεδα 12 εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

-Ελβετία: Νεκρός βρέθηκε ο 50χρονος πρόεδρος της FIBA Europe, Ολαφουρ Ράφνσον, σε δωμάτιο ξενοδοχείου

-Ιταλία: Καταδικάστηκαν, σε 20μηνη φυλάκιση οι γνωστοί σχεδιαστές Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα από δικαστήριο στο Μιλάνο, με την κατηγορία για φοροδιαφυγή πολλών δισ. ευρώ

-Τουρκία: Σε κανονικούς ρυθμούς η πλατεία Ταξίμ –

– Βραζιλία: Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο, ανακάλεσαν την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.

– Μεξικό: Το πάρτι σε πισίνα κατέληξε σε τραγωδία από μεγάλη ποσότητα υργού αζώτου που έριξαν οι διοργανωτές σε πισίνα για να δημιουργήσουν «ατμόσφαιρα»,με αποτέλεσμα , το άζωτο αντέδρασε στο νερό χλώριο της πισίνας ,δημιουργώντας ένα τοξικό σύννεφο που προκάλεσε ασφυξία σε όσους βρίσκονταν στην πισίνα .- Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με καρδιαγγειακά νοσήματα.

19/6/2013

-Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι απολυμένοι , διευκρινίζουν από το ΣτΕ-,από την ημερομηνία της απόφασης (11 Ιουνίου)  και δεν θα τους καταβληθεί μισθός( άρθρο 3 της υπουργικής απόφασης)

– Σε κάθειρξη επτά ετών με αναστολή και τριετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην βουλευτής δικηγόρος Πειραιά κ. Πέτρος Μαντούβαλος για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα.

– ΟΚΑΝΑ: Πάνω από 3 χρόνια αναμονή στη λίστα για απεξάρτηση

-Γερμανήα: Η Commerzbank,κόβει 5.000 θέσεις εργασίας

— Βερολίνο: Σήμερα η ομιλία του Ομπάμα στην Πύλη του Βραδεμβούργου

– Ελβετία : Παγώνει τη συζήτηση νόμου για το τραπεζικό απόρρητο με ΗΠΑ

– Ουγγαρία: Στο σκαμνί για εγκλήματα πολέμου ο 98χρονος ναζί Λάζλο Τσάταρι-Κατηγορείται για βασανισμό ανθρώπων και παράνομες εκτελέσεις- Η δίκη θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες (αν επιζήσει ο 98χρονος κατηγορούμενος)

-Βρετανία: Νέο σκάνδαλο παιδεραστίας στο BBC, στη φυλακή ο 83χρονος παρουσιαστής για 14 κατηγορίες ασέλγειας εναντίον κοριτσιών κάτω της ηλικίας των 9 ετών.

– Βραζιλία: Η πρόεδρος Ντιούλμα Ρούσεφ χαιρέτισε τις ογκώδεις διαδηλώσεις στη χώρα ως «σημάδι της ενέργειας της δημοκρατίας», ενώ ορισμένοι δήμοι ήδη μείωσαν την τιμή στα εισιτήρια των λεωφορείων

– Ιαπωνία: Χοίρους με ανθρώπινα όργανα σχεδιάζουν ερευνητές

– Καλιφόρνια: Οι βετεράνοι σκηνοθέτες Στήβεν Σπίλμπεργκ και Τζορτζ Λούκας ,προειδοποίησαν Αμερικανούς φοιτητές για τις δυσκολίες της παραγωγής και τις δυσμενείς σημερινές συνθήκες της κινηματογραφικής βιομηχανίας

18/6/2013

-ΣτΕ:Άμεση επανέναρξη του προγράμματος της ΕΡΤ, βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος-Η ΕΡΤ στο σύνολό της (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, ραδιόφωνο κ.λπ.) θα λειτουργήσει ως έχει και θα ορισθεί διαχειριστής, ο οποίος θα φέρει τις αρμοδιότητες, που είχε η παλαιά διοίκηση της επιχείρησης-Nα συσταθεί δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον (δηλαδή, δεν μπορεί να είναι ιδιωτική εταιρεία) όπως προβλέπει η από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

-Νέα σύσκεψη την Τετάρτη τριών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης, στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ για την ΕΡΤ

– Digea: Έφυγε το σήμα της ΝΕΡΙΤ, “ήταν λάθος μας”, έσπευσε να ανακοινώσει.

– Θεσσαλονίκη: Υποχρεωτική αργία η Δευτέρα 24 Ιουνίου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης.

-Συγκροτήθηκε σε σώμα ο πολύπαθος Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης(ΟΤΘ)- Πρόεδρος στο ΔΣ , ο Γεώργιος Τσαμασλής, αντιπεριφερειάρχης-Αναπληρωτής πρόεδρος Αριστοτέλης Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

-Γερμανία: Τα 160 από τα 207 δισ. ευρώ που διατέθηκαν για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης κατέληξαν στις τράπεζες και στους πλούσιους, κατήγγειλε η οργάνωση υπέρ τη φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών για τη βοήθεια των πολιτών, Attac (Association pour la Taxation des Transactions financieres et l’Aide aux Citoyen) σε έκθεσή της

– Ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα , ο Σαμαράς στο Βερολίνο (στις 3 Ιουλίου), και στη Σερβία ο Κ. Παπούλιας

– Βουλγαρία: Ένας ιδιοκτήτη εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών διορίστηκε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών
Χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους που φώναζαν συνθήματα όπως «Μαφία» και «παραιτηθείτε!» καταγγέλλοντας τις παρασκηνιακές σχέσεις πολιτικών και ισχυρών επιχειρηματιών.

– G8 – Βόρεια Ιρλανδία.: Συμφωνούν  να σταματήσει η βία, αλλά  διαφωνούν στον τρόπο τερματισμού της σύγκρουσης στην Συρία

-Ουάσινγκτον: Δύο διαβόητα γονίδια που προδιαθέτουν για καρκίνο του μαστού, τα οποία ήρθαν πρόσφατα στην επικαιρότητα (με την διαφήμιση της δήθεν μαστεκτομή της ηθοποιού Αγγελίνας  Τζολή),δεν αποτελούν πια ιδιοκτησία της εταιρείας Myriad Genetics: το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι τα φυσικά ανθρώπινα γονίδια δεν μπορούν να κατοχυρώνονται με πατέντες- Στις ΗΠΑ, η Myriad απαιτούσε να αμείβεται για κάθε ασθενή που εξετάζεται για αυτά τα γονίδια

– Καναδάς: Σύλληψη του δημάρχου του Μόντρεαλ Μάικλ Άπλμπαουμ αντιμετωπίζει κατηγορίες για 14 αδικήματα, μεταξύ αυτών για εξαπάτηση της κυβέρνησης.

– Βραζιλία:Στους δρόμους βγήκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Βραζιλία, διαμαρτυρόμενοι για τις ανεπαρκείς δημόσιες υπηρεσίες, την αστυνομική βία και την κυβερνητική διαφθορά.

-Συνόδου κορυφής Ρωσίας – ΗΠΑ στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου  2013 στη Μόσχα

17/6/2013

-Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ, στις 19:30

-Την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για «πάγωμα» του λουκέτου στην ΕΡΤ-Η ΠΟΣΠΕΡΤ ζήτησε ασφαλιστικά μέτρα

-Σεισμός 6 ρίχτερ ανοιχτά της Ιεράπετρας ταρακούνησε την Κρήτη

-Υπ.Οικ:Αναστολή λειτουργίας 20 ακόμη Δ.ΟΥ.

-Ισπανία :Στο 88,2% του ΑΕΠ έφθασε το χρέος της, 922,82 δισ. ευρώ, ύψος που αποτελεί αρνητιό ιστορικό ρεκόρ

-Τσεχία : Παραίτηση  θα υποβάλει σήμερα ο πρωθυπουργός Πετρ Νέκας

-Τουρκία: Εκτός ελέγχου τείνει να οδηγηθεί η κατάσταση στην Τουρκία μετά την πρωτοφανή βιαιότητα των δυνάμεων καταστολής κατά των διαδηλωτών του πάρκου Γκεζί- Χάος, δακρυγόνα, συλλήψεις δεκάδες τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά.

-Μεξικό:Σεισμός 5,8 βαθμών νοτιοδυτικά της χώρας

14/6/2013

-Η απεργία  των εργαζόμενων στα ΜΜΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ, συνεχίζεται και σήμερα με απόφαση της ΠΟΕΣΥ
-ΕΡΤ: Το προσωπικό συνεχίζει την μετάδοση μέσω συνεχούς ροής μέσο της ιστοσελίδας της EBU.

-Συνέντευξη Τύπου δίνουν το μεσημέρι στην ΕΡΤ οι επικεφαλής της EBU, που βρίσκονται στην Αθήνα για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

-Με κυρώσεις προειδοποίησε το υπουργείο Οικονομικών τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς που αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ και ζητάει εισαγγελική παρέμβαση για έλεγχο των διοικήσεων της ΕΡΤ

– Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με βάρδιες περιφρούρησης ενόψει του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να προστατεύσουν την περιουσία της ΕΡΤ

-Anonymous: Επίθεση στο δικτυακό τόπο του Εφετείου Αθηνών  και στο σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων της Βουλής των Ελλήνων πραγματοποίησε  ,σε συμπαράσταση των απολυμένων της ΕΡΤ- Οι χακτιβιστές παρακολουθούν τις διαδικτυακές κινήσεις των Βουλευτών αλλά και την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία, με κυβερνο-όπλα όπως αναφέρουν στην προκήρυξή τους, ενώ προκαλούν λέγοντας ότι πλέον θα ασχοληθούν με τον κάθε ένα ξεχωριστά (υπονοώντας ευθέως ότι διαθέτουν στοιχεία για όλους).

-ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτησαν από την εισαγγελέα να προχωρήσει «σε επείγουσα διερεύνηση ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με την παράνομη διάλυση της ΕΡΤ και την αυθαίρετη διακοπή εκπομπής και αναμετάδοσης του σήματος στην επικράτεια και το εσωτερικό».

-Ε.Ε: Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα τεθεί το θέμα του λουκέτου της ΕΡΤ, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.

-Για προσωρινή αναστολή λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης κάνει λόγο τώρα ο Κεδίκογλου

-Πέφτουν μετοχές και ομόλογα υπό το φόβο της κάλπης

-Η η Morgan Stanley Capital , υποβάθμισε την Ελλάδα από δείκτη της «ανεπτυγμένες» χώρες, στο δείκτη της “αναδυόμενης αγοράς” (τριτοκοσμική)

12/6/2013

ΕΡΤ:-Σίγησε από τα μεσάνυχτα το σήμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης
ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERTworld και ERT HD, 7 ραδιοφωνικά Προγράμματα με έδρα την Αθήνα 3 ραδιοφωνικά Προγράμματα με έδρα τη Θεσσαλονίκη -19 Περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, Μουσικά Σύνολα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και Χορωδία), Εκδόσεις , Διαδικτυακό τόπο ert.gr,-Ψηφιακό Αρχείο (www. ert-archives.gr ), web tv –

– Οι εργαζόμενοί της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν και στη θέση της θα λειτουργήσει νέος φορέας, με το 1/3 του προϋπολογισμού της σημερινής εταιρείας
-Διακοπή ψηφιακού σήματος και για ΡΙΚ, BBC και Deutsche Welle

– ΕΣΗΕΑ: Κάλεσε τον – δημοσιογράφο και πρώην εργαζόμενο της ΕΡΤ – κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμου Κεδίκογλου,να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και να παραιτηθεί από μέλος της, προειδοποιώντας αν ότι αν αποχωρήσει μόνος του, θα τον διαγράψει.

-Οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ: Ψηλά η Νομική, πτώση σε Φυσικομαθηματικές και Πολυτεχνικές σχολές

-Στρασβούργο:Με στόχο την ενθάρρυνση του θηλασμού και την καταπολέμηση πρακτικών που παραπλανούν τους γονείς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαγορεύει τις φωτογραφίες χαμογελαστών μωρών στις συσκευασίες και τις διαφημίσεις βρεφικού γάλακτος σε σκόνη.

-Βρετανία:Επεισόδια στο Λονδίνο σε διαδήλωση κατά της G8

-Ρωσία: Ομόφωνη έγκριση νομοσχεδίου κατά της ομοφυλοφιλίας από τη ρωσική Κάτω Βουλή

11/6/2013

-Στη βουλή το νομοσχέδιο για το Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών καταθέσεων, δανείων και πιστωτικών καρτών για όλους τους φορολογούμενους

– Με συστημένες επιστολές θα λάβουν οι φορολογούμενοι τους κλειδάριθμους για το σύστημα TAXIS 

ΤΑΙΠΕΔ: Στο σφυρί (ξανά) η ΔΕΠΑ, μετά την παταγώδη αποτυχία του εγχειρήματος αποκρατικοποίησης της

– Σχέδιο άμεσης απομάκρυνσης ( απολύσεις) εργαζομένων του δημόσιου τομέα  ΕΡΤ.ΑΕ- Αμυντικές βιομηχανίες(ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ) και ΕΛΤΑ

– ΣΔΟΕ: Πραγματοποίησε Έφοδο στη βάση της Σούδας όπου ελλιμενίζεται ο 6ος αμερικανικός στόλος, ύστερα από καταγγελίες για «σημεία και τέρατα» στην προμήθεια καυσίμων.

– ΣτΕ: Μόνο με εξετάσεις η εισαγωγή στα πρότυπα πειραματικά σχολεία

– Ομογένεια: – Με 26 ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενισχύει για μια ακόμη φορά το δήμο Καβάλας, ο σύλλογος της Νυρεμβέργης “Φίλος”., για σχολεία όλων των βαθμίδων και κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

– Τουρκία: Εν μέσω των διαδηλώσεων , ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ επικύρωσε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση οινοπνευματωδών από τα καταστήματα λιανικής από τις 10 το βράδυ, την διαφήμιση αλκοόλ, ενώ θα λογοκρίνονται σκηνές ταινιών και σειρών που προτρέπουν στην κατανάλωση αλκοόλ.

10/6/2013

-Υγειονομική εγκατάλειψη, των ακριτικών νησιών καταγγέλλουν  οι γιατροί-Αραχνιασμένα τα συστήματα τηλεϊατρικής, αγροτικοί γιατροί αποσπασμένοι για λίγες μέρες, εγκαταλελειμμένοι οι ακρίτες στο έλεος του Θεού- χωρίς φαρμακείο το Καστελόριζο, οι Λειψοί και οι ασθενείς ψάχνουν από πόρτα σε πόρτα για να βρουν ένα παυσίπονο.

– Αιφνίδιο κούρεμα μελετά το ΔΝΤ

-Για τους δύο απαχθέντες Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτες Χαλεπίου -Συρίας, την Παρασκευή 14 Ιουνίου,θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος, ειρηνική και σιωπηρή συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

-Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για μία διάλεξη

-Προς σταδιακή εφαρμογή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το 2014

-Guardian: Πηγή της διαρροής  στις υποκλοπές της NSA ο Έντουαρντ Σνόουντεν , πρώην τεχνικός της CIA -“δεν μπορούσα να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου επιτρέποντας στην αμερικανική κυβέρνηση να καταστρέψει τη διαδικτυακή ελευθερία και τις βασικές ελευθερίες των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο”.

-Ελβετία: Υπέρ αυστηρότερου νόμου για τη χορήγηση ασύλου ,τo 80% των Ελβετών σε δημοψήφισμα της Κυριακής.

-Τουρκία: Ο Ταγίπ Ερντογάν, αντιμέτωπος με τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στη διάρκεια της θητείας του- συλλαλητήρια υπέρ της κυβέρνησης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα

– Καλιφόρνια: Εξι οι νεκροί μετά το μακελειό στην πανεπιστημιούπολη του κολεγίου Σάντα Μόνικα,

-Νότια Αφρική: Με τον Νέλσον Μαντέλα 94χρονο ηγέτη-σύμβολο κατά του Απαρτχάιντ, ξανά στο νοσοκομείο με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού, η Νότιος Αφρική προετοιμάζεται πλέον για το χειρότερο

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΈΣΤΗ 07/6/2013

-Παραλύει ο χώρος της Υγείας λόγω 24ωρης απεργίας

– ο Πατριάρχης Μόσχας  Κύριλλος, αναχωρεί, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος, για τη Βέροια.

– Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. :Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με μηδενικές αυξήσεις υπέγραψε και αναστολή των κινητοποιήσεων για τα δεδουλευμένα αποφάσισαν οι ναυτεργάτες ν έως το τέλος Ιουνίου

-Υπ. Οικ: Πρόταση για φόρο ανά ακίνητο + αγροτεμαχίων ανά τετραγωνικό μέτρο από το 2014 και κανένα αφορολόγητο όριο.

– Ζακύνθο:Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν στην θαλάσσια περιοχή Αλικανά σε έκταση περίπου 30 στρεμμάτων και σε βάθος έως 6 μέτρα 20 βάσεις αρχαίων κιόνων από μεγάλο δημόσιο κτίριο

-Ιταλία:«Παγώνει» τους πλειστηριασμούς ακινήτων λόγω χρεών η κυβέρνηση Λέτα

– Τουρκία: Η Βουλή «Πάγωσε» προσωρινά νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τη δόμηση σε Εθνικά Πάρκα-Πρώτη επιτυχία των εξεγερμένων επί της κυβέρνησης

ΗΠΑ: Τούρκοι διαδηλωτές αγόρασαν στους New York Times ολοσέλιδη διαφήμιση για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους αξίας 55.000 δολαρίων που συγκεντρώθηκε σε λιγότερο από μία ημέρα μέσω ιστοσελίδας

-Ουάσινγκτον:Ένα δίκτυο κυβερνοεγκλήματος από εκατομμύρια μολυσμένους υπολογιστές «ζόμπι», το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την κλοπή μισού δισ. δολαρίων από πελάτες τραπεζών σε όλο τον κόσμο, εξαρθρώθηκε έπειτα από κοινή επιχείρηση της Microsoft και του FBI, η οποία επεκτάθηκε σε 80 χώρες.

06/6/2013

– ΔΝΤ: «Μεθοδευμένο έγκλημα» το  Μνημόνιο στην Ελλάδα- Το επέβαλαν οι Ευρωπαίοι. -Το χρέος δεν ήταν βιώσιμο.-Δόθηκε συνταγή υπερβολικής λιτότητας.

– Διήμερη επίσκεψη στην Φινλανδία πραγματοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς-θα συμμετάσχει σε φόρουμ

– ΟΑΚΑ: Διήμερη συνάντηση κινημάτων και οργανώσεων της Ευρώπης «Αlter Summit», από την Πατασκευή – θα κορυφωθεί με διαδήλωση στην Αθήνα, το Σάββατο.

– Υπ. Πολιτισμού: Ανοιχτά μέχρι τις 20:00 το βράδυ Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

– Πολωνία: Σε κώμα βρίσκεται ο έλληνας πρωταθλητής Κανόε – καγιάκ Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, ο οποίος νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης Μπίνγκοζ – Ο αθλητής υποβλήθηκε σε εξετάσεις που έδειξαν ότι πάσχει από καλπάζουσα μορφή λευχαιμίας.

– -Κύπρος : Έπεσε η κυβέρνηση Κιουτσούκ στα Κατεχόμενα – Εκλογές στις 28 Ιουλίου

-Τουρκία: Αλληλέγγυοι οι κούρδοι αντάρτες στους τούρκους διαδηλωτές

– Καναδάς:  Η Μανιτόμπα είναι η πρώτη επαρχία του Καναδά που αναζητεί νέους μετανάστες ηλικίας 21-45 ετών ειδικευμένα στη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες, το εμπόριο και άλλες ειδικότητες από τη Νότια Ευρώπη- ειδικοί εκπρόσωποι του ματαναστευτικού προγράμματος της Μανιτόμπα θα επισκεφθούν την Αθήνα  πό τις 8 ώς τις 12 Ιουνίου για συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενους για άδεια εργασίας .Πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.friendsofcanada.gr/events/154-2013

-ΗΠΑ: Ο Μπαράκ Ομπάμα, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο  18 και 19 Ιουνίου- θα μιλήσει μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.
-Φιλαδέλφεια:Εξι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου

-Νέα Υόρκη:Πιλότος αμερικανικού αεροπλάνου εξοργίστηκε με τη συμπεριφορά 101 μαθητών που έκαναν φασαρία ,αρνούνταν να καθίσουν στις θέσεις τους, ενώ έπαιζαν με τα κινητά τους τηλέφωνα και απαίτησε να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο

-Ιαπωνία: Εταιρεία πωλούσε μέσω Ίντερνετ ως σκυλοτροφή σε μορφή πολυτελών σνακ  ,κρέας  από απειλούμενης φάλαινας

05/6/2013

-Νεκρός στρατιώτης από ανατροπή άρματος μάχης στην εθνική Αθηνών-Λαμίας

– ΕΣΥ- Tην Παρασκευή xωρίς γιατρούς θα μείνουν τα νοσοκομεία της χώρας-Οι εργαζόμενοι  κήρυξαν 24ωρη απεργία, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό και τη διάλυση του συστήματος Υγείας.

– «Μπλόκο» ναυτεργατών σε πλοία στον Πειραιά Ραφήνα και του Λαυρίου. – Ζητούν τα δεδουλευμένα

– Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας (πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι Έλληνες και αλλοδαποί )με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας και Δημόσιας Τάξης, εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (Ε.ΥΠ.Ε.Α) ΣΔΟΕ και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε).

– Η Ακρόπολη γίνεται ψηφιακά προσιτή με το νέο Ψηφιακό Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Περιεχομένου , δυνατότητες πλοήγησης που ποικίλλουν ανάλογα.

– Κέρκυρα: Στο λιμάνι της το πρώτο υδατοδρόμιο για να εκτελεί πτήσεις τσάρτερ προς τους Οθωνούς, την Ερεικούσα και τους Παξούς  και πτήσεις περιήγησης τουριστών κρουαζιέρας που θέλουν να δουν την Κέρκυρα από ψηλά.

– Χρυσή Αυγή: Κατέθεσε πρόταση νόμου για τον ρατσισμό κατά των Ελλήνων

– Κωνσταντινούπολη:Με ογκώδεις συγκεντρώσεις πέρασε και η νύχτα της Τρίτης – ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σήμερα Τετάρτη θα συναντηθεί με ομάδα ακτιβιστών  – 48ωρη απεργία στο τουρκικό Δημόσιο

– Γιβραλτάρ: Κέντρο για αντισταθμιστικών αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου (hedge funds) φιλοδοξεί να γίνει – Υπόσχεται μεγάλα φορολογικά οφέλη για τις επιχειρήσεις που θα το προτιμήσουν

04/6/2013

-Καρδίτσα: Άλλως ένας  καταζητούμενος Πακιστανός , ο οποίος εισέβαλε σε αγροτικό σπίτι 74χρονης ηλικιωμένης που ζει καθηλωμένη σε αναπηρικό καρότσι και αφού την χτυπήσει άγρια και την  βίασε,στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

-Σεισμός 4,4 βαθμών σημειώθηκε στο Πικέρμι , Αττική

-ΠΟΕ-ΔΟΥ,: Εξάγγειλαν απεργίας στις 27 και 28 Ιουνίου, αντιδρώντας στο σχέδιο αναδιοργάνωσης των φορολογικών υπηρεσιών  με το κλείσιμο  υπηρεσιών,η μεταφορά  τμημάτων  σε άλλους Νομούς και ο διαρκώς  φόβος για τις θέσεις εργασίας)

-Απλήρωτα επί μήνες έχει αφήσει το υπουργείο Εργασία τα επιδόματα, τοκετού και ασθενείας, σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

WSJ: «Δεν το ξέρει ούτε η… μάνα του» το αμερικανικό fund Japonica Partners που θέλει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα αξίας 2,9 δισ. ευρώ, ενώ αμφιβάλλει εάν το συγκεκριμένο fund έχει τα χρήματα αυτά.

-Τουρκία: παραμένει έκρυθμη , η κατάσταση -προετοιμάζεται διήμερη απεργία των δημοσίων υπαλλήλων σήμερα και την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, διαμαρτυρόμενη για την καταστολή επί των διαδηλωτών. – Κραχ στο Χρηματιστηρίου με πτώση 10,47%.
-Ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία εξέδωσε το Βέλγιο , η Βρετανία και ΗΠΑ

-ΔήμαρχοςΚωνσταντινούπολης:Τ ι εξήγηση θα δώσουμε; Με τι αξιώσεις θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020;»

-Γερμανία: Η μεγαλύτερη γερμανική λέξη με 63 γράμματα «Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz». κ τίτλος ενός νόμου που ορίζει τον έλεγχο του βοδινού κρέατος, έπαψε επισήμως να υπάρχει.

-Ρωσία:Ένας γάτος που χρησιμοποιούσαν οι κρατούμενοι σε φυλακή της χώρας για να βάζουν λαθραία κινητά τηλέφωνα στο σωφρονιστικό κατάστημα… συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους φρουρούς με τα ενοχοποιητικά στοιχεία πάνω στην πλάτη του δύο κινητά τηλέφωνα και φορτιστές, δεμένα με κολλητική ταινία.

-ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι η αστυνομία μπορεί να παίρνει δείγμα DNA από κάποιον που έχει συλληφθεί και του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αλλά δεν έχει καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα,

– SolarWindow : Σύντομα στο εμπόριο τα ηλιακά τζάμια που θα τοποθετούνται ακόμη και σε ουρανοξύστες, από αμερικάνικη εταιρεία

 

 

03/6/2013

-Ώς το 2016 ( και βλέπουμε ) διατηρείται η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα – μονιμοποιείται το «χαράτσι» που επεκτείνεται  και σε κάθε είδους ακίνητα.

-Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων : Όλα τα νέα και παλαιά κτίσματα της χώρας σε ένα μητρώο ακινήτων.

– Θεσσαλονική: Ο  ΟΑΣΘ, εξετάζει την αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων ως και 30’ λεπτά , λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο οργανισμός

– Αλιβέρι: Πακιστανός  με πρωτοφανή  αγριότητα  δολοφόνησε εν ψυχρώ  ζευγάρι  Ελλήνων που του έδωσε ένα  μεροκάματο ως κηπουρό στο σπίτι  τους –  Έγκλημα τυφλού μίσους με στοιχεία θρησκευτικής βίας χαρακτηρίζουν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί .

– ΕΛ.ΑΣ.: Διενεργεί προανάκριση στις καταγγελίες για αρπαγή Τούρκου υπηκόου στην Αθήνα

– Εθνική Τράπεζα: Εθελοντικό   κούρέμα των κατόχων προνομοιούχων μετοχών στις ΗΠΑ, τα γνωστά ADR’s.( $12,5 ανά ADS )

– Γκαζάκια σε κτίρια του ΕΣΠΑ και του ΙΟΒΕ – [ΚΟΙΝΩΝΙΑ]

– ΠΑΟΚ :ι πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League

– Πολιτευτής της ΝΔ Ερχάν Ιμάμογλου στη Ροδόπη ποστάρει χαρούμενος στο FΒ την “είδηση” για την 560ή επέτειο από την “Κατάκτηση της Ισταμπούλ”.- Καμία αντίδραση της Ν.Δ

-Κύπρος: Παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Ευθύμιου Μπουλούτα , το Επαρχιακό Δικαστήριο και την περιουσία πρώην μέλους του ΔΣ της τράπεζας Marfin, Κυριάκου Μάγειρα

– Αυστριά, Τσεχία ,Γερμανία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πλημμυρών-Τέσσερις νεκροί και οκτώ αγνοούμενοι ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

-Τουρκία: Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας σε Άγκυρα, Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη- Κεντρικό αίτημα η παραίτηση της κυβέρνησης – Διεθνής κατακραυγή για τη χρήση βίας- Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Τούρκους διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα – Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από στις Τούρκικες δυνάμεις ασφαλείας «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

– Κίνα : Φωτιά σε μονάδα πουλερικών με 43 νεκρούς

31/5/2013

-Θεσσαλονίκη:Μήνυση κατέθεσαν στην εισαγγελία πρωτοδικών  εκπρόσωποι της εταιρείας ΑΓΝΟ,σε βάρος δύο λογιστών για υπεξαίρεση 500.000 ευρώ.

Άγιος Όρος: Η Ανέγερση Κέντρου Υγείας στις Καρυές, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 3.476.943,89 ευρώ.

-ΚΑΒΑΛΑ:Βρέθηκε το 13χρονο κορίτσι που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της -είναι καλά στην υγεία του -Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη σύλληψη του 23χρονου αλλοδαπού.

– Στις τελευταίες θέσεις ανταγωνιστικότητας η Ελλάδα- βρίσκεται στην 54η θέση σε σύνολο 60 χωρών.

-Επίτιμο μέλος της εξέλεξε η ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών τον Μίκη Θεοδωράκη.

-Υπ. Πολιτισμού:-Θησαυρός 118 αρχαίων ελληνικών νομισμάτων από την Μακεδονία, που είχαν κλαπεί από τη χώρα μας επιστρέφουν από την Ζυρίχη, όπου είχαν εντοπισθεί και κατασχεθεί στα χέρια ενός βέλγου κτηνίατρου,μόνιμος κάτοικος Ελλάδος

-ΕΕ:-Αγωγή κατά της Ελλάδας  ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ Κιάτου που  λειτουργεί κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας περί αποβλήτων και υγειονομικής ταφής.

-Από 1η Ιουνίου έως 31η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και η απογραφή των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ μέσω ΚΕΠ.

-Delta Air Lines : Από 2 Ιουνίου, ξεκινά εκ νέου την εποχιακή, απευθείας σύνδεση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης, σε καθημερινή βάση.

-Βρυξέλλες: Η άμυνα απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις ο βασικό θέμα στην συνόδου των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ,στις 4 και 5 Ιουνίου.

30/5/2013

-Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες παράνομα προϊόντα απομίμησης γνωστών εταιριών, κατέσχεσε η δημοτική αστυνομία, σε ελέγχους που έγιναν σε κεντρικά καταστήματα της πόλης στις οδούς Βενιζέλου, Εθνικής Αμύνης, Εγνατία και Σαπφούς

– ΠΟΕΔΗΝ: Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας,

-Βουλή:Πρόταση 54 βουλευτών για διεύρυνση κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

– Συνελήφθη Γ. Αρβανιτίδης ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ «Αρβανιτίδη», και πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροιας -κατασκεύαζε καλλυντικά και απορρυπαντικά, στα οποία μετέπειτα τοποθετούσε ετικέτες από επώνυμες μάρκες προϊόντων και τα μεταπωλούσε σε άλλα σούπερ μάρκετ.

-Ποινική δίωξη κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, Πέτρο Παπαδάκη για τη μη καταβολή δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους, ύψους 1,492 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2013.

-Διαδικασίες-εξπρές για άδεια διαμονής σε στρατηγικούς επενδυτές και αγοραστές ακινήτων στην Ελλάδα.

-CNN. :Στο ΤΟP-100 των παραλιών του κόσμου βρέθηκαν τέσσερις ελληνικές-ο Μπάλος και τα Φαλάσαρνα , οι Εγκρεμνοί Λευκάδα και το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

-Κύπρος: Έφυγαν καταθέσεις €6,3 δισ. Ευρώ,μετά το «κούρεμα» της Τράπεζας Κύπρου

-Γερμανία: Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας θα καταβάλλει εφ’ όρου ζωής σε όλα τα θύματα του Ολοκαυτώματος μηναία σύνταξη ύψους 300 ευρώ.

-Volkswagen: Ανακοίνωσε αύξηση μισθών 5,6% μέχρι το 2015

– ΗΠΑ:δηλητηριώδες στοιχείο ρικίνη εντοπίστηκε σε δύο επιστολές, που απευθύνονταν η πρώτη στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και η δεύτερη στην αρμόδια για τον έλεγχο των όπλων ομάδα, που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον.

29/5/2013
-Πυρκαγιές σε Χανιά, Κυπαρισσία και Αρεόπολη

– O πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα αύριο Πέμπτη

-Επίσκεψη εργασίας στις 10 και 11 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

– Αρνητική πρωτιά με τον ιό HIV και οι μολύνσεις από Ηπατίτιδα που αυξήθηκαν στην Ελλάδα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης

– Σε εξειδικευμένο κέντρο των ΗΠΑ θα μεταφερθεί η 15χρονη Μυρτώ, η οποία πέρυσι το καλοκαίρι στην Πάρο κακοποιήθηκε βάναυσα από τον 21χρονο Πακιστανό.

– Χρυσή Αυγή: Κατάθεση πρόταση Νόμου «για την καταπολέμηση των κλεφτών, των απατεώνων και των μιζαδόρων».

– ΟΓΑ: Την Παρασκευή η σύνταξη Ιουνίου

-Βουλγαρία: Έκθεση με αρχαία ελληνικά αντικείμενα με τίτλο «Σφραγίζοντας την Ιστορία. Θησαυροί από τα Ελληνικά Μουσεία», θα παρουσιασθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Φιλιππούπολης (Πλόβτιβ) από την Πέμπτη 30 Μαΐου.

-Βρετανία: Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες τις χώρας θα περικόψουν μέχρι το τέλος του έτους συνολικά 189.000 θέσεις εργασίας.

-Καζαχστάν : Με Διοικητή του διαστημοπλοίου ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλος), στις 23.31 ώρα Ελλάδας (00.31 ώρα Μόσχας), όπως και ήταν προγραμματισμένο, έγινε με επιτυχία η εκτόξευση του διαστημοπλοίου «Σογιούζ-???-09?» από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ)

– ΔΝΤ: Υποβάθμιση της πρόβλεψης για ανάπτυξη στην Κίνα, σε 7,75% από 8%

– Παγκόσμια Τράπεζα (WB) :Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ζουν περίπου 1,2 δισ. άνθρωποι

-ΗΠΑ: Ισχυρή έκρηξη από σύγκρουση φορτηγού με εμπορευματικό τρένο στη Βαλτιμόρη

-O Πάνος Καμμένος, πρόεδρος Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΑΧΕΠΑ (American Hellenic Educationa)

– CIA: παρέχει μηχανή αναζήτησης για 11.000.000 έγγραφά της -πρόκειται για το CREST (CIA Records Search Tool).

28/5/2013

-Χωρίς πολιτική συμφωνία  για το αντιρατσιστικό .

-Οι εργαζόμενοι του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας (ΤΥΠΑΤΕ) κήρυξαν 48ωρη απεργία για την κατάργηση του Ταμείου Υγείας τους

– 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας

-Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν οι τρεις διαδηλώτριες για τα γεγονότα στις Σκουριές με τριετή αναστολή

-e-Παράβολο: Σε ηλεκτρονική μορφή το www.gsis.gr.

-Η αγοραπωλησία του Σκορπιού στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, θα διερευνηθεί κατά πόσον υφίσταται ζήτημα προστασίας δημοσίου συμφέροντος  βάση της διαθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση. 

– Αυτοκτονία 32χρονου αστυνομικού της ΕΥΠ του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος που παρακολουθούσε ισλαμιστικές οργανώσεις- Ο αυτόχειρας δεν άφησε κανένα σημείωμα.

– -O Ντέμης Νικολαΐδης, πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΑΕΚ, καταδικάστηκε ερήμην του με 15μηνη φυλάκιση με αναστολή για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος οπαδών της ομάδας.

– Νεκροταφείο Ζωγράφου: Περιπολίες ανάμεσα στα μνήματα. μπλόκα στην εκκλησία και αναζητήσεις υπόπτων ανάμεσα σε οικογενειακούς τάφους και οστεοφυλάκια..-Σε αυτό το μακάβριο έργο προχωρούν ιδιωτικοί αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την ασφάλεια του Νεκροταφείου

-Γαλλία: Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Παρίσι την Πέμπτη, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

-Ιταλία: Φάκελος με ύποπτη λευκή σκόνη και απειλές κατά της ζωής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του προέδρου της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο εστάλη στα γραφεία σύνταξης της εφημερίδας Corriere della Sera στο Μιλάνο.

– Νέα Υόρκη: Έκλεισε η γέφυρα του Μπρούκλιν , καθώς ερευνάται  ένα ύποπτο εγκαταλειμμένο όχημα, τύπου SUV χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

– Αστόρια: Ενταση στην προβολή του ντοκιμαντέρ«Ταξισυνειδησία» στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης,

-Ιαπωνία: Συντριβή Αμερικανικού F-15 ανοιχτά της νήσου Οκινάουα- σώος ο πιλότος 

27/5/2013

-Μέσω Διαδικτύου και των  ΚΕΠ οι βεβαιώσεις συντάξεων για ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ

-Ο κατώτατος μισθός από 1/1/ 2017 θα καθορίζεται με βάση του πληθωρισμού και της ανεργίας

-Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Masters της Ρωσίας, κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης

-Αλλαγές στις δημοτικές εκλογές και της ταυτόχρονης διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών-περιφεριακών εκλόγων με τις ευρωεκλογές το Μάιο του 2014 σχεδιάζει η κυβέρνηση.

-Αλεξανδρούπολη: Στον Καναδά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης – θα συναντηθεί με διάφορους θεσμικούς φορείς  και θα τους εκφράσει τις θέεις των αιρετών και των κατοίκων της Θράκης που αντιτίθενται στην εξόρυξη του χρυσού  από την Καναδική Εταιρία “Eldorado Gold”

-ΣτΕ: Συνταγματικό και νόμιμο το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων

-Κτηματολόγιο ΑΕ: καλεί τους ομογενείς να τακτοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους στην Ελλάδα

-Στο Καναδά ο πρόεδρος της βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης

-Στην Καμπέρα Αυστραλίας ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Αλ. Θεοδοσίου, στις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης, στην Καμπέρα

-Κύπρος: Στις 15 Ιουνίου αρχίζει η γεώτρηση για φυσικό αέριο στο οικόπεδο 12 «Αφροδίτη» της Κυπριακής ΑΟΖ,

-Ιταλία: 17χρονος μαχαίρωσε και έκαψε ζωντανή 16χρονη κοπέλα

 

24/5/2013

– Θεσσαλονίκη: «Χειρόφρενο» θα τραβήξει ο ΟΑΣΘ από την Δευτέρα 27 Μαΐου 2013, εάν το δημόσιο δεν καταβάλει τμήμα των οφειλομένων από την κρατική επιδότηση, τα οποία φτάνουν τα 80 εκατ. ευρώ.

-Στην Περιφερειακή ‘Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, περνάει  η διενέργεια δημοψηφίσματος, για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

-Εφετείου Αθηνών: Οκτακόσια πενήντα βουλεύματα που περιέχουν δικαστικά στοιχεία για τις πολεμικές αποζημιώσεις από τις καταστροφές των στρατευμάτων κατοχής, παραμένουν στα «αζήτητα» του Εφετείου

– Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας : Συνεργασία της ΕΛΑΣ με ιδιωτική εταιρεία για τα κέντρα μεταναστών.

– Νίκος Γκάλης : Προσκεκλημένος του προέδρου της UEFA στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Ντόρτμουντ είναι ο σπουδαίος έλληνας καλαθοσφαιριστής βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο κορυφαίος έλληνας καλαθοσφαιριστής που για τον λόγο αυτό ταξίδεψε οικογενειακώς στο Λονδίνο.

– Στρασβούργο -Ευρωκοινοβούλιο: Ναι στις διαπραγματεύσεις για ένταξη FYROM -Μειοψήφισαν οι Ελληνες ευρωβουλευτές ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ ,και ΣΥΡΙΖΑ

-EE:- Τελικά απέσυρε η Επιτροπή τους νέους κανόνες για τη διάθεση χύμα ελαιόλαδου στα εστιατόρια που θα είχε εφαρμογή από 1/1/2014 , λόγω των έντονων αντιρρήσεων  .

– Νίκας: Μετά από τρεις παραβάσεις που βεβαίωσε ο ΕΦΕΤ με το σκάνδαλο DNA αλόγου σε προϊόντα της εταιρίας, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Σωτήρης Λαύκας υπέβαλε την παραίτηση του.

– Η Ελένη Αρβελέρ πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού- λίγες ημέρες νωρίτερα , ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ,  την τίμησε απονέμοντάς της τον «Μεγαλόσταυρο», λέγοντας της: «έρχεστε από μια χώρα, η οποία είναι καρδιά της Ευρώπης».

– Ο ελληνικής καταγωγής διάσημος γάλλος τραγουδιστής και συνθέτης Ζορζ Μουστακί, απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών,

– Nissan Motor: ανακαλεί 841.000 οχήματα παγκοσμίως που κατασκευάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 2002-2006. εξαιτίας προβλήματος με τα τιμόνια.

–Βουδαπέστη: Οβίδα σοβιετικής κατασκευής, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανακάλυψαν κι εξουδετέρωσαν οι ουγγρικές αρχές, κάτω από τη στέγη του δημαρχιακού

– Ολλανδία: Συνελήφθη ο αρχιέμπορος αλογίσιου κρέατος Βίλι Ζέλτεν -Κατηγορείται ότι προμήθευσε την αγορά με 300 τόνους βοδινό – «μαϊμού»

ΗΠΑ: κατάρρευση της σιδηροδρομική γέφυρα  από ισχυρή πιρκαγιά, πάνω από τον ποταμό Κολοράντο, στο Τέξας .

23/5/2013

ΓΣΕΕ: Καταγγέλει συστηματική εξαπάτηση νέων ανέργων-Ορισμένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης εμφανίζονται παραπλανητικά ως δήθεν «μεσολαβητές»

– Βουλή: Aσχολούνται με  dress cod, ενώ  τα 2 κουρέματα και 4 Μνημόνια δεν μείωσαν το δημόσιο  εθνικό χρέος που έφτασε  πάνω από  379 δις. Ευρώ

– Νίκος Νικολόπουλος :-Τη δημιουργία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 13:00 ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και θα παρουσιάσει της πρώτης διοικούσας επιτροπής του.

– η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου έκρινε ότι ο Κανονισμός της Βουλής δεν μπορεί να ρυθμίζει συνταξιοδοτικά θέματα των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου και οι σχετικές διατάξεις του είναι αντισυνταγματικές (αντίθετες στο άρθρο 73 του Συντάγματος) και κατά συνέπεια ανίσχυρες.

– Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στον Κ. Παπούλια για τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, και το «πάγωμα» των επιδομάτων στους .

– Λονδίνο: Άγρια δολοφονική επίθεση δέχτηκε ένας στρατιώτης από δύο άνδρες οι οποίοι τον σκότωσαν με μαχαίρια στη μέση του δρόμου και προσπάθησαν να τον αποκεφαλίσουν.

– Γαλλία :Σε φυλάκιση τριών ετών, καταδικάστηκε η βουλευτής του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την διασπάθισης δημόσιου χρήματος , στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ

-Αυστραλία: Κλείνει δύο εργοστάσιά της η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor Co

-22/5/2013

– Έπειτα από έξι  εβδομάδες στην εντατική, ο ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας , έχασε την μάχη , για να κρατηθεί στη ζωή

– Moody’s και ηΜέγκαν Γκριν της Roubini Global Economics : Πλασματική η ευφορία για την Ελλάδα-Επόμενο πολιτικό σοκ η κατάθεση του προϋπολογισμού του 2014

-Πάτρα: Μετά το θανάτου εργαζομένης εν ώρα εργασίας, κλειδωμένη μέσα στο κατάστημα,επιχείρηση της Pizza Fun,-οι εργαζόμενοι της αλυσίδας καταγγέλλουν τις απάνθρωπες συνθήκες και το φόρτο εργασίας, τις ανυπόφορες πιέσεις από τους εργοδότες , ενώ οι περισσότεροι από αυτούς είναι αδήλωτοι.

-ΕΣΡ: Έδωσε άδεια εθνικής εμβέλειας στον σταθμό Τηλεάστυ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

-Βρυξέλλες:  Αντώνης Σαμαράς για την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

-Αυστρία: Ως «απίστευτη πηγή έμπνευσης» χαρακτήρισαν «την Ελλάδα των 1.000 προορισμών και εμπειριών», Αυστριακοί δημοσιογράφοι-οι οποίοι επισκέφθηκαν περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

-Συμφωνία Λουξεμβούργου με τις ΗΠΑ για την άρση του τραπεζικού απορρήτου

-Τουρκία: Το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτών εξέδωσε βιβλιαράκι με οδηγίες στα ζευγάρια για να απολαύσουν την ερωτική τους ζωή και άλλα θέματα του κοινού βίου τους.

-Σουηδία: Τρία πρώην ανώτατα στελέχη της SAAB κατηγορούνται για φοροδιαφυγή-Τηρούσαν διπλά βιβλία -τέθηκαν υπό κράτηση

Οκλαχόμα: Οι ζημιές ενδέχεται να ξεπεράσουν τα τρία δισ. δολάρια-Μια οικογένεια ομογενών  έχασε το σπίτι της στα προάστια της πόλης όπου σημειώθηκαν και  οι μεγαλύτερες καταστροφές

21/5/2013

-Οι καμπάνες των ναών της Αιγιάλειας, θα χτυπούν σήμερα  πένθιμα για 15 λεπτά  και για τρεις ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προωθούμενο νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, το οποίο η μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας θεωρεί πως αποτελεί «φίμωτρο στους έντιμους και νομοταγείς πολίτες»

— Γιατροί «Γ. Γεννηματάς» και «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης: «Δεν εξετάζουμε, δεν χειρουργούμε, μέχρι να πληρωθούμε!»

-Σε 100 έντοκες μηνιαίες θα μπορούν να φτάσουν οι δόσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία.

– Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού :Καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τον ναυτεργατικό κλάδο για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας

– ΕΕ :Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κομισιόν να απαγορεύσει στα εστιατόρια να σερβίρουν το ελαιόλαδο σε μικρά δοχεία ή μπολ από την 1η Ιανουαρίου 2014, αναγκάζοντάς τα να χρησιμοποιούν σφραγισμένα μπουκάλια που πρέπει να πετάγονται όταν αδειάζουν.

– Ισραήλ :Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα με 5 νεκρούς

-Βρετανία: Προς απόσυρση το νομοσχέδιο για τους γάμους ομοφύλων

-ΗΠΑ:: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βλέπει έξαρση ανισημιτισμού στην Ελλάδα

– Οκλαχόμα: 91 νεκρούς εκ των οποίων 30 μαθητές από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου-Καταστράφηκαν ολοσχερώς  σχολεία και εκατοντάδες σπίτια

– Κίνα: Πρώην αντιπρόεδρος της της Αγροτικής Τράπεζας της Κίνας (AgBank) διώκεται για διαφθορά και κατάχρηση της θέσεως

-Βραζιλία: Κύμα μετανάστευσης καταθέσεων παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο από την κρατική τράπεζα της Βραζιλίας, εν μέσων έντονης φημολογίας για κατάργηση ενός προγράμματος κοινωνικής ασφάλισης- Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας σε πολλές πολιτείες, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.

20/5/2013

-ΙΚΑ: από το Διαδίκτυο οι βεβαιώσεις αποδοχών,από  την Τετάρτη 22/5/2013  στην ιστοσελίδα , ika.gr  στους συνταξιούχους να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις βεβαιώσεις αποδοχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠ-ΟΤΕ για όλες τις κατηγορίες σύνταξης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου).

-Kαταργούνται από το νέο έτος 2014,τα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία και το μέτρο συλλογής αποδείξεων .

– Ε.Φ.Ε.Τ.: Κρέας αλόγου και σε άλλα προϊόντα “Νίκας”

-Θεσσαλονίκη: Με την κατάληξη της ογκώδους πορείας προς το τουρκικό προξενείο, όπου θυροκολλήθηκε ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ολοκληρώθηκαν , οι εκδηλώσεις μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τη συμπλήρωση 94 ετών από τη 19η Μαΐου του 1919.

– Στις 27 Μαϊου ξεκινάει η διαδικτυακή εφαρμογή για την ενημέρωση των δημοτολογίων που αφορούν ληξιαρχικά γεγονότα.

-ΑΝ.ΕΛ: Την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπέβαλλε ο βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

-ΗΠΑ- Ομογένεια: ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος παρέδωσαν επιταγή στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών  Ιερώνυμο 100.000 δολαρίων, ως πρώτο χρηματικό ποσόν, αποκλειστικά για να βοηθηθούν παιδιά στην Ελλάδα που έχουν ανάγκη.

– Κύπρος:Δρομολογούνται πρόωρες εκλογές στα κατεχόμενα

– ΗΠΑ:- Στα 16,7 τρισ. δολάρια ανέρχεται σήμερα ο αμερικανικό χρέος, ήτοι 300 δισ. περισσότερα αφότου είχε καλυφθεί το προηγούμενο όριο, την 31η Δεκεμβρίου.

17/5/2013

-Πρεμιέρα στις Πανελλαδικές σήμερα με το  μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας.

– Τρ. Πειραιώς: Διάθεση γης 5000 στρεμμάτων,εκπαίδευση, χρηματοδότηση, και εξασφάλιση διάθεσης της παραγωγής για νέους υποψήφιους αγρότες μέχρι 35 ετών- αιτήσεις από 1η Ιουνίου.

– Πεκίνο: Σειρά συμφωνιών συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας

-Θεσσαλονίκη:Τελετή μνήμης την Κυριακή 19 Μαιού για τη γενοκτονία των Ποντίων στην πλ .Αγία Σοφία 7 μμ – Θα ακολουθήσει πορεία προς το τουρκικό προξενείο, όπου θα θυροκολληθεί ψήφισμα

– ΕΕ:Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτήρισε η ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου την απόπειρα της Τουρκίας , να θέσει θέμα εκπροσώπησης των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

-Fitch: Αναβάθμισε Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank

– Παίδων Αγλαϊα Κυριακού: Παράλυτος θα μείνει ο 11χρονος Ρώσος τουρίστας, που δέχτηκε πάνω από 20 μαχαιριές από τον 20χρονο Ολλανδό υπάλληλο ξενοδοχείου στην Κρήτη.-Ο 12χρονος όσο και η 37χρονη μητέρα του, είναι φορέας του AIDS

– Με μισθό €15.000 ο νέος πρόεδρος του ΤΧΣ Χρ. Σκλαβούνης ,ενώ ο προκάτοχος του έπαιρνε περίπου 8.400 το μήνα.

– Βουλή:Καταψηφίστηκαν το άρθρο για τις λαϊκές και η τροπολογία για το ΕΣΠΑ

-Eurovision -Σουηδία: Αγάθωνας – Koza Mostra στον τελικό  το Σάββατο με το τραγούδι «Alcohol is Free»

-Μπαρόζο προς Γερμανία: Μη χαλαρώνετε, έχετε πολύ ψηλό χρέος

-Royal Bank of Scotlan: Περικοπές 1.400 θέσεων εργασίας

-Ρωσικό ΥΠΕΞ: Μονάδα κρούσης του Ρώσικου Στόλου του Ειρηνικού εισήλθε στη Μεσόγειο, κατευθύνονται προς τον λιμένα της Λεμεσού, στην Κύπρο και θα παραμείνει μόνιμα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με εναλλασσόμενα σκάφη και πληρώματα.

-Ισπανία: Πουλάει το πολυτελές γιοτ ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος για να ζήσει!

-ΗΠΑ: Ομπάμα – Ερντογάν-Κυρίαρχο θέμα στη συνάντησή τους η Συρία – Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης

– ΗΠΑ: Αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

16/5/2013

– ΕΕ -Ecofi: Τραπεζικές καταθέσεις εγγυημένες ως 100.000, χαμένες για το επιπλέον ποσό

-Ακυρώσεις και αλλαγές στις πτήσεις σήμερα,λόγω τετράωρης στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

-ΔΕΗ: Μόνον το 30% του τωρινού παραγωγικού δυναμικού της θα διατηρήσει , μετά την ολοκλήρωση του κυβερνητικού σχεδίου ιδιωτικοποίησης της

-Το πολυδιαφημισμένο και πολυσυζητημένο ταξίδι του κ. Αντ. Σαμαρά στις ΗΠΑ  δεν θα πραγματοποιηθεί.(τουλάχιστον όχι τον Ιούνιο 2013)

-Θεσσαλονίκης: Απερρίφθη η αίτηση περί υπαγωγής στο άρθρου 99 του Ν.3588/2007 που είχε καταθέσει η διοίκηση της Sprider Stores

-Μισθοδικείο:Συζητήθηκαν οι αιτήσεις των έξι δικαστικών ενώσεων και εκατοντάδων δικαστών (ομαδικές αγωγές) που ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικό το Μνημόνιο ΙΙΙ κατά το σκέλος εκείνο που μείωσε τις αποδοχές τους

– Βουλγαρία : Μία έδρα λείπει στη σοσιαλιστική συμμαχία για να κάνει κυβέρνηση

– Τουρκία : Στο 10,5% η ανεργία  (60% στην Ελλάδα)

15/5/2013

-ΕΛΜΕ: Υπέρ της απεργίας στις εξετάσεις ψήφισαν οι περισσότεροι οι καθηγητές της χώρας- – Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας,

-Πανεπιστημίου Washington- Γενετική αρχαιολογία:
Οι σημερινοί κάτοικοι της Κρήτης «απόγονοι των Μινωιτών»

– Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, χωρίς τον ΣΕΒ-έχει διάρκεια έως το τέλος του έτους και προβλέπει τη διατήρηση του επιδόματος γάμου και άλλων θεσμικών ρυθμίσεων. -Δεν προβλέπει όμως τίποτα για βασικά μισθολογικά θέματα

-Greenpeace: KαταγγέλλεI την Ελλάδα: δείγματα που ελήφθησαν από λαϊκές αγορές της Αττικής, εντοπίστηκαν φυτοφάρμακα ως «εξαιρετικά τοξικά» και «επικίνδυνα , ύποπτα για σοβαρότατες βλάβες στην υγείας, ΣΕ εγχώρια και εισαγωγής φρούτα και λαχανικά που πωλούνται στη χώρα μας, όπως μήλα, μπανάνες, αχλάδια, πατάτες, καρότα, κρεμμύδια και κολοκύθια.

-Θεσσαλονίκη:ΕλληνοΡωσικό Επιχειρηματικό Forum ΕΡΜΗΣτην Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαΐου στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς,- Την έναρξη του Forum έχει προσκληθεί να κηρύξει ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης

-Παπαστράτος ΑΒΕΣ-: Δωρεά δύο κτίρια 6.000 τ.μ. στο κέντρο της πόλης και 1,5 εκατομμύριο ευρώ μετρητά που διαθέτει το Ίδρυμα Παπαστράτος, παραχωρήθηκαν στην πόλη του Αγρινίου, σε ειδική εκδήλωση
-Για Κίνα και Αζερμπαϊτζάν αναχωρεί αύριο ο Α. Σαμαράς-Την Παρασκευή θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας-Την Κυριακή, αναχωρεί για επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

-Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα 2 βαθμίδες, από CCC σε B- με σταθερές προοπτικές

-Γαλλία: Φόρος «υπέρ των τεχνών» σε smartphones και tablets

-Βρετανία:Εως το 2017 το δημοψήφισμα για την παραμονή της χωρας στην ΕΕ

-Ecofin:υπέρ των εγγυήσεων για καταθέσεις ως 100.000 ευρώ

-Μόσχα: Συνελήφθη «πράκτορας της CIA» που εργαζόταν ως γραμματέας στην αμερικανική πρεσβεία, από τις ρώσικες αρχές – προσπάθησε να «στρατολογήσει» αξιωματικό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών

– Περού:Σεισμός 5,9 Ρίχτερ

14/5/2013

 

-Taxisnet: Ανοίγει 20 Μαΐου  για υποβολή δηλώσεων και προθεσμία ως  30ή Ιουνίου για όλους τους φορολογούμενους ανεξάρτητα από τον ΑΦΜ.

-ΑΔΕΔΥ :Εικοσιτετράωρη απεργία σε στήριξη των καθηγητών – Και τετράωρη στάση την Πέμπτη

-Ο πρώην πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας κ. Δημήτρης Κούκης τοποθετήθηκε διοικητής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)

-Λουκέτο στην εφημερίδα “6 μέρες”-Ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας παρέδωσε τα €500 χιλ. στο Δημόσιο και ξέμεινε από καύσιμα

-Δωρεάν εξετάσεις για διάγνωση μελανώματος από 27 ως 31 Μαΐου 2013

-Κύπρος: Ανακριτής καλεί τον πρώην υπουργό . Ντίνο Μιχαηλίδη για μίζες από εξοπλιστικά και τον γιο του για ποσό 10 εκατ. ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του

– Στην Allianz πέρασε το Πολωνικό συνταξιοδοτικό ταμείο της βελγικής τράπεζας KBC

– Σουηδία: Πρώτο Ημιτελικό του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision,- η Κύπρος διαγωνίζεται στην 14η θέση, με τη Δέσποινα Ολυμπίου
– Η Ελλάδα διαγωνίζεται στον Δεύτερο Ημιτελικό, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στην 9η θέση με το «Alcohol is Free», που ερμηνεύουν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, σε μουσική των Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα και στίχους Ηλία Κόζα.

-Ρωσία: Συνάντηση Πούτιν – Νετανιάχου σήμερα στη Μόσχα

– Μήνυμά του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας :«τρώτε έντομα, τα έντομα υπάρχουν σε αφθονία, είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και ιχνοστοιχείων»

– ΕΛ.ΑΣ: Οκτώ αστυνομικοί δυνάμεις των ΜΑΤ τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκών στη θέση Καρατζά Χαλκιδική , με τους διαδηλωτές κατά της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.

-Υπ. Παιδείας : Ξεκινά η διαδικασία της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών με την επίδοση των φύλλων πορείας σε 88.000 καθηγητές.
– Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΟΛΜΕ κατά της απόφασης επιστράτευσης και συλλαλητήριο – πορεία προς τη Βουλή.

-Ευρωλίγκα -Λονδίνο:Ο Ολυμπιακός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωταθλήματος μπάσκετ, νικήσει με 100-88 τη Ρεάλ Μαδρίτη-Το απόγευμα πλήθος κόσμου αναμένεται να τους υποδεχτεί στο αεροδρόμιο Ελ.Β. για να τους αποθεώσει

– Συνταγή made in USΑ κατά της φοροδιαφυγής το νέο σύστημα “IRS “ελέγχων φορολογούμένων με ατομικό e-φάκελο

– ΕΦΕΤ: DNA αλόγου σε «ΑΒ Παριζάκι» της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ του Βασιλόπουλου

– Γερμανός Πρέσβης Βόλφγκανγκ Ντολντ: Σχετικά με γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων «Έχουν υποχρέωση οι Γερμανοί- να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων των προγόνων τους»

Αυστραλία: Και η Βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας αναγνώρισε την Ποντιακή Γενοκτονία, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

-Γερμανία : Μαζικές απολύσεις ,  ετοιμάζει η μεγαλύτερη, σε κυκλοφορία, γερμανική εφημερίδα η Bild, όμιλος Axel Springer

-Βουλγαρία: Το συντηρητικό κόμμα GERB του τέως πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ διατηρεί το προβάδισμα, αλλά χωρίς να κατακτά την αυτοδυναμία, στις κάλπες που στήθηκαν πρόωρα την Κυριακή

-Ισραήλ: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του νέου προϋπολογισμού-Φέρνει αυξήσεις φόρων και μειώσεις επιδομάτων

-Spiegel: Ως πειραματόζωα χρησιμοποιήθηκαν 50.000 πρώην ανατολικογερμανοί , για λογαριασμό δυτικών φαρμακευτικών εταιρειών

– Νέα Ορλεάνη:19 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, τραυματίστηκαν από πυρά κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τη Γιορτή της Μητέρας

– Πακιστάν : Στις εκλογές προηγείται ο πρώην πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ με το κόμμα του PML-N καταλαμβάνει 126 από τις συνολικά 268 κοινοβουλευτικές έδρες

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...