Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣελιδοδείκτης ενημέρωσηςΕνημερωτική ματιά στην...

Ενημερωτική ματιά στην Ελλάδα και τον κόσμο.

pagkosmiopoiisi.jpg

31/12/2012

-Ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ  έως τις 6 το απόγευμα  ,ενώ τα πολυκαταστήματα έως 9 το βράδυ -Την Τρίτη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και την Τετάρτη, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά – Πέμπτη 3 Ιανουαρίου θα επανέλθει το κανονικό ωράριο λειτουργίας.

-Θεσσαλονίκη: Στις 10 το βράδυ τα τελευταία δρομολόγια του ΟΑΣΘ, προς κάθε κατεύθυνση (αναχώρηση από αφετηρία και τέρμα)-Εξαιρούνται τα δρομολόγια της γραμμής Νο 78Ν “ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο”, τα οποία θα εκτελούνται κανονικά από τις 10 μ.μ. της 31ης Δεκεμβρίου 2012 έως τις 5 π.μ. της 1ης Ιανουαρίου 2013.

-Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας  έως  τις  8 Ιανουαρίου 2013  και καμιά παράταση στην προθεσμία για την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας που λήγει σήμερα.

-Με την υπ’ αριθμόν 52/13-12-2012 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών απλοποιείται η διαδικασία απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας στους Βορειοηπειρώτες, προσκομίζοντας λιγότερα δικαιολογητικά και λαμβάνοντας ως ισχυρή απόδειξη της ομογενειακής ιδιότητας, το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητος Ομογενούς (ΕΔΤΟ).

-Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στη Βουλή η ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών στην αλλοίωση στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ

-ΣτΕ:Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης κατέθεσε την 1η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ,κατά του Μνημονίου ΙΙΙ-Ζητάει να κριθεί αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Σουηδία: – Τρεις μεγάλες σουηδικές τράπεζες, που συνδυάζονται με 530 από τα 780 γραφεία τους δεν δέχονται πλέον να πληρώνουν τοις μετρητοίς.

ΗΠΑ: Στέλνουν εσπευσμένα ειδικές δυνάμεις στην   Μπανγκούι, πρωτεύουσα   στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία προκειμένου να εκκενώσουν το διπλωματικό προσωπικό των ΗΠΑ   και τους οικείους τους

28/12/2012

-Η πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ», από το γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σήμερα  θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης

-Θεσσαλονίκη:Υπεγράφη η σύμβαση έργο της επέκτασης του διαδρόμου  κατά1.000 μέτρα του αερολιμένα  «Μακεδονία»  που θα  ολοκληρωθεί το αργότερο σε 20 μήνες.

-Υπό καθεστώς συντηρητικής κατάσχεσης τελεί πλέον το 50% του σταδίου Καραϊσκάκη ύστερα από σχετική διάταξη της ανακρίτριας της υπόθεσης Λαυρεντιάδη, Ιωάννας Χατζάκη.

-24ωρης πανελλαδικής απεργία  την τελευταία Κυριακή του χρόνου κήρυξαν οι εμποροϋπάλληλοι

-Κλειστοί Σαββατοκύριακα και εορτές οι αρχαιολογικοί χώροι κατά το 2013 -Σε απεργίες οι φύλακες εφ΄ όσον δεν υπάρξει απόφαση για αμοιβή τους

-Ιωάννηνα: Απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας Δωδώνη από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ)Ιωαννίνων.

ΕΕ: Σε ισχύ θα τεθούν στις 31 Δεκεμβρίου οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καλύτερη φροντίδα των επιβατών όταν ταξιδεύουν μέσω θαλάσσης. Μεταξύ άλλων ο επιβάτες θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν επιστροφή χρημάτων σε περιπτώσεις ματαίωσης ή καθυστερημένης αναχώρησης άνω των 90 λεπτών.

-Παρίσι: Εκστρατεία κατά της αγένειας και την φιλοξενία στην Πόλη του Φωτός πραγματοποιούν τα μέσα μεταφοράς , καθώς όλο και περισσότεροι τουρίστες χαρακτηρίζουν τους Παριζιάνους απρεπείς και αγενείς.

-Ισπανία: Στον αέρα 350.000 μέτοχοι της Bankia-Εξανεμίζονται οι επενδύσεις μικροκαταθετών και συνταξιούχων

-Η Πορτογαλία πουλάει στους Γάλλους τα αεροδρόμιά της για €3 δισ.

-Αργεντινή: Τετραετή φυλάκιση για διακεκριμένη κλεπταποδοχή καταδίκασε δικαστήριο  την Φελίσα Μισέλι, άλλοτε υπουργό Οικονομίας  έπειτα από  ελέγχου ρουτίνας των υπηρεσιών ασφαλείας του κτιρίου το 2007 ,εντοπίστηκε  σάκος με χιλιάδες δολάρια στο μπάνιο του υπουργικού της γραφείου.- Η δίκη της πρώην υπουργού μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

-Ινδία: Εξοργισμένοι εργάτες σε φυτεία τσαγιού έκαψαν ζωντανό το αφεντικό τους και τη σύζυγό του

-Καλιφόρνια: Εκατοντάδες νεκρά γιγάντια καλαμάρια που  φτάνουν  και το1,5 μέτροσε μήκος ξεβράστηκαν στην παραλία Capitola, , μία από τις σπάνιες περιπτώσεις μαζικού θανάτου τόσων πολλών ατόμων του είδους.

– Αυστραλία: Πέντε ομογενείς επέλεξε η τοπική κυβέρνηση της Βικτώριας ως «Πρεσβευτές της Ημέρας της Αυστραλίας», προκειμένου να προωθήσουν τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Αυστραλίας. στις 26 Ιανουαρίου.

-ΗΠΑ : Ενδεχόμενη απεργία ναυτεργατών στις 30 Δεκεμβρίου, απειλεί να κλείσει μεγάλα λιμάνια της χώρας.

 

27/12/2012

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ

-Θεσσαλονίκη:Συμβολική κατάληψη της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ)  στις 11 το πρωί, από τους  εργαζόμενους του νοσοκομείου “Παναγία” για το δρομολογούμενο κλείσιμο του ιδρύματος.

-ΦΑΠ  για χιλιάδες ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και ακινήτων εκτός σχεδίου, με την επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε όλη τη χώρα και σε περιοχές όπου μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται

-Ρόδος:Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε  Ελληνίδα, που  δέχτηκε άγρια επίθεση από Κινέζες πωλήτριες οι οποίες της τραβούσαν τα μαλλιά και την κλοτσούσαν αλύπητα, επειδή ζήτησε  απόδειξη για τα ψώνια που είχε κάνει και στη συνέχεια την δαγκώσουν τραυματίζοντάς τη σοβαρά.

-ΤΑΙΠΕΔ:τουλάχιστον μία αποκρατικοποίηση κάθε εβδομάδα, δεδομένου ότι το νέο Μνημόνιο προβλέπει την έναρξη 10 αποκρατικοποιήσεων εντός του πρώτου τριμήνου.

-Ιερώνυμος: Η  Εκκλησία προς όφελος του λαού – θέτει στη διάθεση όποιου θέλει να καλλιεργήσει τη γη ή να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία τα κτήματά της.

-Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών σε οφειλέτες του Δημοσίου, συστήνει μεταξύ άλλων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

-Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνων: Απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχε κατατεθεί από τη ΔΕΗ, για συντηρητική κατάσχεση στην περιουσία της ΛΑΡΚΟ μέχρι του ποσού των 39,2 εκατ. ευρώ»,οφειλές από καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας

-Κύπρος:Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι αποχωρεί πικραμένος από την Προεδρία της Δημοκρατίας, γιατί δέχτηκε «σκληρές και άδικες επιθέσεις.

-Αίτηση υπαγωγής της «ΑΓΝΟ» στο άρθρο 99

Ποινική δίωξη σε 5 άτομα, υπαλλήλους του ΕΟΤ, εκ των οποίων ο ειδικός σύμβουλος του κ. Καραχάλιου, για υπόθεση υπεξαίρεσης στον Οργανισμό.

-ΟΑEE: Mέχρι 31 Δεκεμβρίου η απογραφή συνταξιούχων Ελεύθερων Επαγγελματικών

-Στo Αιγαίο η μεγαλύτερη άσκηση του ρωσικού Ναυτικού  στις 28/12

-Ρωσία: Η άνω Βουλή ενέκρινε ομόφωνα μέτρο που απαγορεύει τις υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία από αμερικανικές οικογένειες.

-Τουρκία:”152 νησιά και νησίδες της Ελλάδας είναι τουρκικά – τα 16 νησιά που είναι τουρκικά, αλλά παράνομα θεωρούνται ελληνικά είναι οι Οινούσσες, Χουρσίτ, Φούρνοι, Γαιδουρονήσι, Αρκιοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Keçi, Γυαλί, Λέβιθα και Ardacıkall, Γαύδος, Δία ή Ντία, Διονυσάδες, Κουφονήσι .

-ΗΠΑ:Εσπευσμένη επιστροφή Ομπάμα από το χριστουγεννιάτικο ταξίδι του στη Χαβάη, λόγω δημοσιονομικού γκρεμού-θα  τεθεί σε ισχύ  από τον Ιανουάριο απότομες αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών .

-Μεταλλαγμένα:Την παραγωγή και διάθεση γενετικά τροποποιημένου σολομού, που αναπτύσσεται με διπλάσιους ρυθμούς , ενέκρινε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), καθώς «δεν βρέθηκε καμία επιστημονική αιτιολογία για να απαγορεύσει την παραγωγή του».

– Η S&P αναβάθμισε σε ΑΑ- τη Χιλή και υποβάθμισε την Αίγυπτο

-Ιαπωνία:Ο ο 58χρονος Σίνζο Αμπε, ανακηρύχθηκε και επίσημα πρωθυπουργός της χώρας- ΘΑ επισκεφθεί τον Μπαράκ Ομπάμα στα τέλη Ιανουαρίου.

– Αίγυπτος: Εγκρίθηκε με ποσοστό 63,8% το νέο Σύνταγμα  

24/12/2012

-Ανοικτά έως τις 18.00 τα εμπορικά καταστήματα

-Καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε 50.000 δικαιούχους

-Καταβολή εφάπαξ για 1.200 συνταξιούχους του Δημοσίου

-Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες τεχνητής έλλειψης φαρμάκων

-Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες  από το νέο έτος  στην Ελλάδα για  την πάταξη της φοροδιαφυγής. με τον  συντονισμο του Χόρστ Ράιχενμπαχ-Βέλγοι και Ολλανδοί  για την  είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών – Γάλλοι στον έλεγχο των εύπορων και των μεγάλων φορολογούμενων-Σουηδοί στη διασταύρωση φορολογικών στοιχείων για τους επώνυμους και τους ισχυρούς παράγοντες και οι Ισπανοί για την αγορά ακινήτων.
-Γ. Μαυραγάνης: Μετακινήσεις Ελληνών εφοριακών κάθε τρεις μήνες

-Σε ισχύ οι μειώσεις στις χρεώσεις των τελών στη χονδρική αγορά τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα σε 1,269 ευρωλεπτά ανά λεπτό χρόνου, από 4,95 λεπτά που ίσχυε

-Σύρια:Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 50 τραυματίστηκαν στην πόλη Χαλφάγια σε αεροπορική επιδρομή των κυβερνητικών δυνάμεων έξω από αρτοποιείο στην πόλη Χαλφάγια

-Ρωσσία:  Ομάδα βουλευτών προετοιμάζει νομοσχέδιο, με το οποίο οι γυναίκες θα πρέπει να κατατάσσονται, όπως και οι άνδρες στο στρατό-κορίτσια στην ηλικία των 18 ετών θα λαμβάνουν πρόσκληση κατάταξης από τη στρατολογία, όπως και τα αγόρια, θα μπορεί να αποφασίσει για το αν θα καταταγεί ή όχι»

-ΗΠΑ:Η Εθνική Ένωση Όπλων κατά οποιασδήποτε αλλαγής της νομοθεσίας”δεν φταίνε τα όπλα, φταίει η εγκληματικότητα”, δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης

21/12/2012

– Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας εν όψει των εορτών

-Tο νέο φορολογικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τα τρία κόμματα,ενώ η συζήτηση επί των άρθρων θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί

-Συμβιβαστική λύση στο θέμα των 168 εφοριακών -Παραμένουν όσοι δεν έχει λήξει η θητεία τους

-Μισθολογική εναρμόνιση των υπαλλήλων της Βουλής με τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από 1ης Ιανουαρίου 2013

-Νέος γενικός γραμματέας στον ΕΟΤ αναλαμβάνει ο Πάνος Λειβαδάς, πολιτικός επιστήμονας και επικοινωνιολόγος

-Επίθεση δικαστών σε Στουρνάρα, για την πρόθεσή του να ιδρύσει φορολογικά δικαστήρια που ξεκίνησαν να λειτουργούν το 1962.

-Έβρος:Πολικό ψύχος και λουκέτο στα σχολεία τις περιοχές Ορεστιάδας,Διδυμότειχου, του Σουφλίου και των Φερών με απόφαση των δημάρχων

-Υπ.Πολιτισμού:«Ετος Κωνσταντίνος Καβάφης» ανακηρύσσει το 2013 με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση (1863 – 1933) του κορυφαίου Έλληνα ποιητή

-Le Figaro: ανακοίνωσε σχέδιο εθελουσίας εξόδου από τις αρχές Ιανουαρίο- αφορά το 10%, περίπου 900 εργαζομένων (δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς)

-Σομαλία:Τουλάχιστον 55 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μετά την ανατροπή του πλοίου που τους μετέφερε στις ακτές

-Καλιφόρνια:Φωτοβολταϊκοί συλλέκτες στη μορφή λεπτών, εύκαμπτων μεμβρανών ως αυτοκόλλητα σε επιφάνειες που θεωρούνται σήμερα ακατάλληλες για την εγκατάσταση πάνελ, όπως κράνη, κινητά τηλέφωνα, κυρτά παράθυρα, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, καμπυλωτές στέγες, ρούχα.

20/12/2012

Φαρμακεία: Αναστολή των κινητοποιήσεών -χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

-Χωρίς Μετρό, ηλεκτρικό, τραμ,τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό

-Σχέδιο Νόμου για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων του ΥΠΕΚΑ :Τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) επεκτείνονται από 1.1.2016 και στα μικρά διαμερίσματα (κάτω των 50τ.μ.)

-Αρειος Πάγος: Το χαράτσι θα συνεχίσει να πληρώνεται μαζί με τη ΔΕΗ,αλλά δεν θα διακόπτει το ρεύμα

-Θεσσαλονίκη: Το 1ο ελληνορωσικό επιχειρηματικό φόρουμ θα φιλοξενήσει στις 16-17 Μαΐου 2013, στο πλαίσιο σύμπραξης 17 ελληνικών επιμελητηρίων και συνδέσμων και πέντε φορέων της Ρωσίας

– ΡΑΕ:Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ

-Φορολογικό νομοσχέδιο:Απαλλάσσονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από τη φορολογητέα ύλη
-Έκπτωση φόρου με αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος,ώστε να δικαιούνται την επιστροφή φόρου 2.100 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους.

-Αιφνιδιαστικό «ξήλωμα» 107 επικεφαλής εφοριών (διευθυντών και υποδιευθυντών) και 58 εποπτών αλλά και τριών διευθυντικών στελεχών του ΣΔΟΕ, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών,καθώς  δεν έπιασαν τους στόχους των εσόδων που τους είχαν τεθεί,

-Αίρεται η ασυλία βουλευτών της ΝΔ ,Αθ. Νάκο, Αθ. Νταβλούρο και Κ. Κοντογεώργο

-Χρυσή Αυγή: Ο βουλευτής Μιχάλης Αρβανίτης,εκ παραδρομής καταψήφισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνέχιση των ερευνών προς διερεύνηση της υπόθεσης της Λίστας Λαγκάρντ και ζητεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την διαγραφεί το Όχι από τα πρακτικά και η ψήφος του να προσμετρηθεί ως θετική».

-Ιταλία:βουλευτικές εκλογές στις 24 Φεβρουαρίου 2013

-Μιλάνο:καταδίκη των τραπεζών UBS, Deutsche Bank, JPMorgan και Depfa Bank από δικαστήριο , για απάτη σε συναλλαγές παραγώγων, αποκόμισαν περίπου 100 εκατ. ευρώ σε παράνομα κέρδη από παρατυπίες στην πώληση παραγώγων που συνδέονταν με έκδοση ομολόγου 1,68 δισ. ευρώ.

-Πούτιν: “Δεν θα αφήσουμε τους Έλληνες να παγώσουν” – Ανοικτή πίστωση για επιπλέον φυσικό, εντόλη στην Gazprom να ανοίξει τις “κάνουλες” παρά τις δυσκολίες αποπληρωμής του από ελληνικής πλευράς

-Κίνα: Συλλαμβάνουν μαζικά όσους πιστεύουν στα ημερολόγια των Μάγιας

-Πακιστάν: Σκότωσαν άλλους τρεις εθελοντές,επειδή εργάζονταν στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας-Ορισμένοι ιμάμηδες έχουν ταχθεί δημοσίως κατά του εμβολιασμού, καθώς πιστεύουν ότι το εμβόλιο περιέχει χοιρινό, προκαλεί στειρότητα και ότι την εκστρατεία αυτή έχει χρηματοδοτήσει η Δύση με σκοπό την αποδυνάμωση των μουσουλμάνων.

-ΗΠΑ:Η General Motors πωλεί το μερίδιό του το αμερικανικό δημόσιο στους επόμενους 15 μήνες
-Νέα Υόρκη :Για απόκρυψη πάνω από 420 εκατ. δολ, από την Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων της χώρας, κατηγορούνται τρείς Ελβετοί τραπεζίτες

-ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία – ΓΣΕΕ τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00.

–Απεργούν σήμερα και την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

-Την Παρασκευή η απόφαση του Αρείου Πάγου για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ

-Υπ.Οικ: Αν η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν κάνει δεκτό το αίτημα του Δημοσίου για αναίρεση της απόφασης του Πρωτοδικείου ,τότε  σχεδιάζει  να θέσει σε εφαρμογή διαδικασία όπου οι πολίτες θα πηγαίνουν με το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο του ακινήτου στη ΔΕΗ να δηλώσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ιδιοκτήτη.

-Standard & Poor’s: Αναβάθμιση της Ελλάδας,από SD (επιλεκτική χρεοκοπία) σε Β- με σταθερές προοπτικές

-Κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα: 86,9 εκ. ευρώ το 2012 – 2014

-Υπ.Εσωτερικών: Με Υπουργική απόφαση συμψηφίζονται οι κύριες οφειλές τους προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικά 54.564.920 ευρώ,  για 31 δήμους  της χώρας

-Αλέξης Τσίπρας: Ο πρ.του ΣΥΡΙΖΑ,συναντήθηκε στη Βραζιλία με τον τ.  πρόεδρο της χώρας Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος , προέτρεψε τον ελληνικό λαό να μην χάσει την ελπίδα του και να συνεχίσει τη μάχη με το κεφάλι ψηλά,«ο ελληνικός λαός είναι πιο δυνατός από την κρίση. Καλή τύχη!».

-Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Πρωθυπουργού, ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του αρμόδιου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ) Γιάννης Σγουρός.

-Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης: Η κυβέρνηση δεν υπέβαλε εγκαίρως αίτημα  προκειμένου να λάβει η Χίος οικονομική ενίσχυση για τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικά κονδύλια για αποζημιώσεις προς τους πληγέντες,

-Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών: Προσωρινή εξαίρεση 34 εργαζομένων του δήμου από το καθεστώς διαθεσιμότητας

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Συγγνώμη στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων για το δημοσίευμα της εφημερίδας του «Παρασκευή + 13″ ζήτησε ο Αιμίλιος Λιάτσος από τον Πάνο Καμμένο

-Την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα και την μετάβαση σε έναν επαγγελματικό στρατό θέτει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Λονδίνο: Τα δώρα των Χριστουγέννων για τα παιδιά που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο εκλάπησαν και  αποκαταστάθηκαν άμεσα από ένα γενναιόδωρο δωρητή, ενώ πολλοί ιδιώτες και επιχειρήσεις έσπευσαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους

– Ελβετία : Στέλνει στη διοργάνωση της Eurovision μια μπάντα του Στρατού της Σωτηρίας, της οποίας ο μπασίστας είναι 94χρονος με το το ροκ τραγούδι «You and me».

-Ρωσία: Στέλνει πολεμικά πλοία στη Συρία στο ενδεχόμενο εκκένωσης της χώρας από πολίτες της

-Ουκρανία: Δεκαεννέα νεκροί σε 24 ώρες από το ψύχος που κυμαίνεται από -12 ώς -16 βαθμούς Κελσίου -ενώ στην Σιβηρία,η θερμοκρασία έφθασαν τη νύχτα στους -51 βαθμούς Κελσίου.

-Κολοράντο- ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε τρία άτομα και αυτοκτόνησε στο σπίτι του

 

18/12/2012

-Την Παρασκευή το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ

-Άρειος Πάγος: Για το χαράτσι της ΔΕΗ η συζήτηση επί του αιτήματος του Δημοσίου συνεχίζεται σήμερα,.

-Κοζάνη:Προσωρινή διαταγή προκειμένου να μην μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 17 εργαζόμενοι του δήμου εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο . -Αντίστοιχη διαταγή εξέδωσε πριν λίγες μέρες και το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης για 14 δημοτικούς υπαλλήλους.

-24ωρη απεργία Υπάλληλων υπουργείου Ναυτιλίας

-Ο Μητροπολίτης Δυτικής Ευρώπη Ιωάννης είναι ο νέος Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής

-Βενιζέλος: Χωρίς το ΠαΣοΚ η χώρα δεν κυβερνάται

-Κύμα απολύσεων στον «Ριζοσπάστη» ετοιμάζει ο Περισσός

– Δένδιας: Καταργείται το 2014 η θεώρησης εισόδου (Visa Waiver) στην Ελλάδα για τους υπηκόους της Ρωσικής Ομοσπονδίας που έχουν στην κατοχή τους βιομετρικό διαβατήριο

-Δήμος Θεσσαλονίκης: Ψηφίστηκε με πλειοψηφία ο προϋπολογισμός για το 2013, μειωμένος κατά 13,41% σε σχέση με πέρσι

-ΟΓΑ: Τέλος Δεκεμβρίου το επίδομα τρίτου παιδιού

-Moody’s: Η Ελλάδα δεν σώθηκε…
– Fitch: 235%(!) το χρέος της Ιαπωνίας
– Bundesbank προβλέπει ύφεση στη Γερμανία

-Ουγγαρία: αναγνώρισε τα Σκόπια ως “Μακεδονία”!

-Ανεξάρτητοι Έλληνες:Πανελλαδική συνδιάσκεψη την Παρασκευή

-Ρωσία: Η Renault εξαγοράζει τη Lada

-Αίγυπτο:Σε νέες διαδηλώσεις κατά του Συντάγματος καλεί η αντιπολίτευση, με κύριο αίτημα την απόσυρση του προσχεδίου για το νέο Σύνταγμα που προωθούν οι ισλαμιστές

-Λος Άντζελες  Ομοσπονδιακό δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή 10 ετών χάκερ  που διέρρευσε προσωπικές φωτογραφίες και «έσπασε» email  Αμερικανών σταρ

 

17/12/2012

-Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, ως ”Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου”.
-Το κείμενο αναφέρεται ρητά, ότι δεν εξαιρείται τίποτα από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει υποχρεώσεις, ούτε λόγω εθνικής κυριαρχίας, ούτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

-Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη
– Απεργία ξεκινούν από σήμερα οι νοσοκομειακοί ιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και ιδιωτικοί γιατροί

-Απεργία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

-ΟΤΑ:«Λουκέτο» στους δήμους μέχρι την Τετάρτη

-Σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα προέβησαν  οι εισαγγελείς Ελλάδος με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του για το «χαράτσι» της ΔΕΗ. -Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο ακόμη και για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε όσους προτρέπουν να μην εφαρμόζεται δικαστική απόφαση.

-Νοσοκομεία χωρίς φίλτρα αιμοκάθαρσης-Οι νεφροπαθείς πληρώνουν από την τσέπη τους για να συνεχίσουν τη θεραπεία

-ΙΚΑ: Μειώσεις των συντάξεων   από 5-20%, από την αρχή του νέου έτους σύμφωνα με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο (ν. 40/93/2012)

-Ποινικές διώξεις για απάτη και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) ασκεί η Εισαγγελία Αθηνών ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας -στοιχεία και αδικαιολόγητα παραστατικά ύψους τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ στα… χαρτοφυλάκια ύποπτων οργανώσεων που απομυζούσαν τον κρατικό κορβανά στο όνομα της ευαισθησίας και της αλληλεγγύης.

-Φορολογικές επιβαρύνσεις και για τα πλοία με ξένη σημαία των οποίων η διαχειρίστρια εταιρεία είναι εγκατεστημένη στην Ελλάδα.

Η Proton Bank ξεσκεπάζει και τα καρτέλ στα supermarkets-Εμμεση εμπλοκή ΑΒ Βασιλόπουλου λόγω σύλληψης Κολλίντζα. Έρευνα EE για ενδοομιλικές συναλλαγές

-Στο ρωσικό γκρουπ Sitronics περιέρχεται ολόκληρος ο κλάδος κατασκευής τηλεπικοινωνιακού, μετοχές 100% της Intracom Telecom/Κόκκαλη

-Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα στις 17 και 18 Δεκεμβρίου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στο πλαίσιο των συναντήσεων με στρατηγικούς εταίρους στους τομείς της μεταναστευτικής πολιτικής και της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

-Γερμανία: το δικαστήριο έκρινε ένοχη την Deutsche Bank για την πτώχευση του ομίλου του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Leo Kirsch και την υποχρεώνει να αποζημιώσει τους κληρονόμους του μεγιστάνα, ο οποίος απεβίωσε το 2011.
-ΗΠΑ:Δεν κάναμε αρκετά για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, παραδέχτηκε ο Ομπάμα μετά την τραγοδία στο Κονέκτικατ

-Τουρκία :Αποσύρεται από την Eurovision 2013 γιατί δεν θεωρεί ότι είναι δίκαιη η διαδικασία της βαθμολογίας.

-Ιαπωνία: Οι πολίτες  στις βουλευτικές εκλογές ψηφίσαν το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα ,υπό την ηγεσία του πρώην Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, κέρδισε 293 έδρες.

-Αυστραλία:Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, θα προσφέρεται η δυνατότητα σε μαθητές της Α’ Λυκείου να διδάσκονται για τις γενοκτονίες που διεπράχθησαν κατά χριστιανικών πληθυσμών, μεταξύ τους και Ελλήνων.-Η δυνατότητα αυτή θα απορρέει από την υποχρεωτική διδασκαλία (από το 2014) για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

-Αφγανιστάν: Δέκα κορίτσια νεκρά από έκρηξη νάρκης

 

14/12/2012

-Δήμος Θεσσαλονίκης: Κλειστοί θα παραμείνουν λόγω των εορτών οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί από  τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012 έως και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013.  – θα λειτουργήσουν κανονικά από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013.

-Δώρο Χριστουγέννων 2012: Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί , σύμφωνα με την πάγια Υπουργική Απόφαση.

– Σήμερα καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους  του ΙΚΑ,του Δημοσίου , του ΟΑΕΕ, μαζί με τους δημοσίους υπαλλήλους

-ΙΚΑ: Οι συντάξεις Ιανουαρίου και το ΕΚΑΣ  θα καταβληθούν κανονικά την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012.

-Βουλή:  Κατατέθηκε αργά το βράδυ το φορολογικό νομοσχέδιο

-Αντώνης Σαμαράς: «Στους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουμε ό,τι χρωστάμε στους πολίτες»

-Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά , κοσμήματα αμύθητης αξίας , αλλά κυρίως λογαριασμοί με καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο περιέχονται στο αρχείο του μεγαλοεπιχειρηματία  Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, κατάσχεσαν οι αστυνομικοί συνοδεία εισαγγελέα από  το σπίτι του .

-Κ.Α.Σ: Ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση του παλαιού μουσείου Ακρόπολης στον ιερό βράχο -Δεν κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο το κτίριο του 1884

-ΕΡΤ.ΑΕ: Καταλογίζοντας του ότι προωθεί την τουρκική… πολιτιστική προπαγάνδα, το ΔΣ της ΕΡΤ απομάκρυνε τον Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης Κώστα Σπυρόπουλο. Τα καθήκοντα του ανέλαβε προσωρινά ο Τζώνυ Καλημέρης.

– 24ωρης πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, εργαζομένων του…αχυδρομικού Ταμιευτηρίου

-Γερμανία:Τέσσερις υπάλληλοι της Deutsche Bank υπό κράτηση μετά από έρευνα για απάτες και ξέπλυμα χρήματος-Στις έρευνες, πήραν μέρος 500 εφοριακοί, αστυνομικοί και εισαγγελείς

-ΟΗΕ:Με εισήγηση της Ελλάδας υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισμα για την επιστροφή ή αποκατάσταση πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους

ΕΕ:Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε αιτήματα αρκετών κρατών-μελών της να μειωθεί ο αριθμός των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων και έκρινε πως όλες οι ολομέλειες οφείλουν να γίνονται εκεί.

-Κύπρος: Στις 51.000 ο αριθμός των Ελλαδιτών στη Μεγαλόνησο

-S&P: Υποβάθμιση της προοπτικής της Βρετανίας

-Barclays: Περικοπές μέχρι και 2.000 θέσεων εργασίας

Ιταλία:Τον μισό πλούτο της χώρας τον έχει το 10% του πληθυσμού,Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Τράπεζα της Ιταλίας,

-Ισραήλ: Στο εδώλιο ο υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν,για απάτη!

-ΗΠΑ:Επικίνδυνα πολλά προϊόντα για ίσωμα των μαλλιών,με παρενέργειες, όπως πονοκεφάλους, αναπνευστικά προβλήματα, ναυτία, στηθάγχη, εμετούς και εξανθήματα,λένε σε έκθεσή τους τρία μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, καλώντας τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να λάβει άμεσα μέτρα.-Η ισιωτική λοσιόν Brazilian Blowout, έχει ήδη απαγορευθεί στον Καναδά, την Ιρλανδία και την Αυστραλία

-Τέξας :Άστεγος 41χρονος άνδρας που κοιμόταν σε κάδο σκουπιδιών,βρήκε τραγικό θάνατο όταν πέρασε το απορριμματοφόρο και τον… συμπίεσε με τα σκουπίδια.

 

13/12/2012

-Ο Μίκης Θεοδωράκης  στη Βιέννη, για τη μεγάλη αυριανή συναυλία προς τιμήν του, στο βιεννέζικο Μέγαρο Συναυλιών

-Καλάβρυτα: 69 χρόνια από το Ολοκαύτωμα ναζιστικής θηριωδίας -Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, συντελέστηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με περισσότερους από 700 νεκρούς – όλος ο ανδρικός πληθυσμός πλην 13 που επέζησαν από τα τραύματά τους κατά την εκτέλεση.

Αλεξανδρούπολη:Απόσυρση ποσότητας μελομακάρονων με μούχλα με την εμπορική επωνυμία «ΓΛΥΚΑΝΘΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ», σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας LIDL HELLAS

-Me την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται να ξανακαταθέσουν από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πέπονη, ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου…

-Την ανάκληση της διάταξης που αφορά στη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος  καθώς «Δημιουργεί άδικες εντυπώσεις»,ζητά ο κ. Ιερώνυμος, με επιστολή του προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης-

-Σε 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

-Στην κοιπραξία ΟΠΑΠ-Intralot κατέληξαν τα Κρατικά Λαχεία για €190 εκατ.

-Εισαγγελική παρέμβαση για τα χρέη των Δήμων στην ΕΥΔΑΠ

-Συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Τρύφωνα Κολλίντζα, Γιώργου Κυριακίδη και αρκετών ακόμα προσώπων, μέχρι του ποσού των €8,8 εκατ.είτε αυτό βρίσκεται εις χείρας τους είτε εις χείρας τρίτων

-Μπλόκο στην απόφαση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στα νοικοκυριά και τις μικροεπιχειρήσεις που έχουν οφειλές στην εταιρία, αποφάσισαν να κάνουν οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ«Δεν αντέχουμε να κόβουμε το ρεύμα σε φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας και σε μικρό – επαγγελματίες ,που αγωνίζονται να επιβιώσουν, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και λογαριασμούς των 50 ευρώ , την ώρα που κάποιοι ανενόχλητοι χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς κανείς να τολμά να τους κόψει το ρεύμα».

=Σύνοδο Κορυφής ΕΕ:Η τραπεζική ενοποίηση σε πρώτο πλάνο

-Ιταλία: «Κάνω πίσω» με τον Μόντι, λέει τώρα ο Μπερλουσκόνι

 

12/12/2012

ΚΕΔΕ:«Πανελλαδική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για την άρση όλων των ρυθμίσεων που βάλλουν κατά της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

-Μήνυση κατά Στουρνάρα από την Χρυσή Αυγή για το χαράτσι

-ΔΕΗ:Αυξήσεις ως και 30% τιμολογίων, για τους οικιακούς καταναλωτές, σε τρείς δόσεις, από την 1η Ιανουαρίου του 2013,

-ΟΓΑ: Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα οικογενειακά επιδόματα του ΣΤ΄διμήνου…

-Σκανδιναβικές Αερογραμμές:επεξεργάζονται απευθείας σύνδεση Θεσσαλονίκης με Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη

-Εκλεισε η επαναγορά με €33 δισ. και μέση τιμή πάνω από 34%

Ιταλία-Ελλάδα: Η χαλυβουργία Ilva ανακοινώνει το κλείσιμο εγκαταστάσεών της στην Ευρώπη

-ΕΕ: Πρώτα η ονομασία, μετά το ενταξιακό της ΠΓΔΜ

-Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου:Επανάληψη της δίκης για την τραγωδία της «Ηλιος»

-Κωνσταντινούπολη:Ενοπλη επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

-Μίσιγκαν-ΗΠΑ:Νόμους κατά των συνδικάτων. Εν μέσω διαμαρτυριών από εργαζόμενους, η Βουλή του Μίσιγκαν ενέκρινε νόμους που περιορίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.-Καταργείται πλέον την απαίτηση οι εργαζόμενοι που δεν ανήκουν σε συνδικάτα να καταβάλλουν σε αυτά εισφορές σαν προϋπόθεση να εργάζονται.

-Μυστικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: Η Τουρκία απειλείται με διάσπαση ως το 2030-Η σύσταση του κράτους του Κουρδιστάν εγείρει ανησυχίες

-Νήσοι Κέιμαν: Συνελήφθη ο πρωθυπουργός Μακ Κήβα Μπους που είναι και υπουργός Οικονομικών, Τουρισμού και Ανάπτυξης, για διαφθορά

-Αναγνώριση της συριακής αντιπολίτευσης από τις ΗΠΑ

-Μακελειό σε εμπορικό κέντρο του Πόρτλαντ ‘οταν ενοπλος άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος αυτοκτόνησε

11/12/2012

-Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν  και πάλι μεταμοσχεύσεις καρδιάς και πνευμόνων  από τον  Ιούνιο  στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

-«Εφυγε» χθες, χτυπημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 63 ετών ο ποιητής του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού ‘Αλκης Αλκαίος, ή  Βαγγέλης Λιάρος  με το πραγματικό του όνομα – Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στην Πάργα απ΄ όπου κατάγεται.

-Κλειστά τα φαρμακεία σε Αθήνα – Πειραιά

Συναγερμός για την έλλειψη πετρελαίου σε σχολικά συγκροτήματα στη Βόρεια Ελλάδα

-Στην Ουάσιγκτον για το ΝΑΤΟ: Κυρ. Μητσοτάκης, Α. Λοβέρδος, ‘Αρης Σπηλιωτόπουλος, Γιώργος Καλατζής

-Στην Νέα Υόρκη, για  ΟΗΕ : Ντόρα Μπακογιάννη, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αλέξανδρος Δερμετζόγλου.Τα έξοδα πληρώνονται από την Βουλή.

-Μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής δίνουν σήμερα συναυλία στο ΟΑΚΑ για τα ανασφάλιστα παιδιά και τα παιδιά με αναπηρία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού -Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

-Ε.Ε: Πρόσβαση και έλεγχο στο σύνολο των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων πολιτών αποκτά η Κομισιόν!

-Στα πρόθυρα διάλυσης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

-Μάλτα: Κατέρρευσε η κεντροαριστερή κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία από το 2004, βουλευτής καταψήφισε τον προϋπολογισμό -Η χώρα καθ’ οδόν προς νέες εκλογές

-Ουγγαρία: Οι φοιτητές διαδήλωσαν σε αρκετές πόλεις της χώρας αντιδρώντας στην καταβολή διδάκτρων και στη μείωση του αριθμού των φοιτητών που δικαιούνται κρατικές υποτροφίες

-Γερμανία: Λουκέτο σε εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στο Μπόχουμ θα βάλει η Opel από το 2016

 

10/12/ 2012

-Yπ.Οικ:: Από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου θα  λειτουργούν και τις Παρασκευές τα τμήματα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και του Μητρώου σε όλες τις ΔΟΥ,

-Πόλο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφτηκε η εθνική νεανίδων.

-ΠΦΣ: Xωρίς πιστώση χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ,

-Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος: Συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι 19 Ιανουαρίου 2013

-Φλώρινα: Κλειστά τα σχολεία σήμερα λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης στην περιοχή και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.-Στο Αμύνταιο και στην Πρέσπα τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

-Στα χέρια της τρόικας το φορολογικό

-Μηδαμινή η προσφορά από ξένους η επαναγοράς κρατικού χρέους, αναγκάζοντας κυβέρνηση και Eurogroup να αναζητήσουν επειγόντως λύση.

-Νέος έκτακτος δανεισμός €5,4 δισ. για να αποφευχθεί default,δεδομένου ότι τα κεφάλαια της δόσης της τρόικας δεν θα εκταμιευτούν ούτε έως τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε λήγουν έντοκα γραμμάτια ύψους 3,4 δισ. ευρώ.

-Γιάννινα: Αυτοκτόνησε με φυτοφάρμακο, ο 52χρονος διευθυντής παραγωγής της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη»

-Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ.

-Πολωνία: 1500 απολύσεις από τη θυγατρική της Fiat

-Ρουμανία: Νίκη της κεντροαριστεράς κυβερνώντος συνασπισμού με ποσοστό 57% των ψήφων στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές

-Ρωσία: Ο στρατός κατασκευάζει  και  θα θέσει σε λειτουργία ένα υπερσύγχρονο σύστημα, (ραντάρ ) αναγνώρισης και παρακολούθησης κάθε επίγειου και ιπτάμενου αντικειμένου σε όλο τον κόσμο, το «μάτι που βλέπει τα πάντα», όπως ονομάζεται.

-Βρυξέλλες: Συμβούλια Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων  10 και 11 Δεκεμβρίου 2012 θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος.- 13ης και 14ης Δεκεμβρίου, γεύμα εργασίας, που παραθέτει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

-Φιλιππίνες: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης- ο αριθμός των αγνοουμένων από το τυφώνα ξεπέρασε τους 800-Ολόκληρες πόλεις σκεπάστηκαν από λάσπη, ενώ καταστράφηκαν και πολλές φυτείες μπανάνας.

07/12/2012

-ΙΚΑ:24ωρη πανελλαδική απεργία εργαζόμενων

-Την ακύρωση της απόφασης για το χαράτσι στα ακίνητα ζητεί το Δημόσιο

-ΠΟΕ – ΟΤΑ: Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε

-Με ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα φορολόγησης των μηδενικών εισοδημάτων..

– Εισαγγελική παρέμβαση για τη λίστα των 1.747 με ύποπτο πλουτισμό

-Στην Επιτροπή της βουλής Πόθεν Εσχες, η λίστα Λαγκάρν

Τhe New York Times:Ο πεθερός του Ε. Βενιζέλου και αδελφός του GAP, στο Δ.Σ. τράπεζας του Λαυρεντιάδη

-Η ΕΚΤ δεν αποφάσισε για Ελλάδα, στον αέρα η δόση

-Γαλλία: «Φτωχοί» δηλώνουν οι μισοί πολίτες

06/12/2012

-Οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου για τον πρώην περιφερειάρχη  Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη ,η  καταδίκη του σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, για την υπερβολική μείωση προστίμου που έκανε σε πρατηριούχο.

-Standard & Poor’s: Υποβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (selective default) από την κατηγορία υψηλού κινδύνου CCC

-Μηνύσεις από την Χρυσή Αυγή κατά Ευ.Βενιζέλου και Ν.Αλιβιζάτου-Τους κατηγορεί για «διέγερση των πολιτών σε βιαιοπραγίες και διχόνοια»

-Φόρος 1.200 ευρώ και στα μηδενικά εισοδήματα

-ΙΚΑ: Να μην απολύσει τους 445 υπαλλήλους αποφάσισε η διοίκηση του

-Με νέα ( αντισυνταγματική ) πράξη νομοθετικού περιεχομένου,  ο συνταγματολόγος- υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης επιχειρεί να επιβάλει τη διαθεσιμότητα (απολύσεις) στο Δημόσιο

-Κλείνει εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών έπειτα από 30 χρόνια λειτουργίας το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη-Οι συλλογές και τα αρχεία του ιδρύματος θα φυλάσσονται στο εφεξής στο Μουσείο Μπενάκη

-Τσεχία: Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έφτασε στην Τσεχία  για να  ευχαριστισεί   τον ομόλογό του Πετρ Νέτσας για την αρνητική ψήφο στη Γενική Εθνοσυνέλευση του OHE-Η Τσεχία ήταν η μοναδική χώρα της ΕΕ, που καταψήφισαν την αναβάθμιση καθεστώτος της Παλαιστίνης.

-WSJ: Αποχωρούν οι μεγάλες πολυεθνικές από τη Νότια Ευρώπη «Βουτιά» των άμεσων ξένων επενδύσεων σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις κυβερνήσεις και η καταβύθιση της κατανάλωσης,

-Κομισιόν: Ζητεί να αυξηθούν οι μισθοί των υπαλλήλων της ΕΕ κατά 1,7%

-Citigroup:Κατάργηση 11.000 θέσεων εργασίας  στονν όμιλο

-Χάκερ υπέκλεπταν τους κωδικούς  πρόσβασης (από υπηρεσία web banking)που έστελνε η τράπεζα στα κινητά των πελατών της- Συνολικά 36 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι κλάπηκαν από λογαριασμούς σε 30 τράπεζες

–ΗΠΑ:Μεγάλα πανεπιστήμια παρέχουν δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση,Massive Online Open Courses, ή MOOC γίνονται όλο και πιο δημοφιλή εντός των κύκλων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

05/12/2012

-Αττικό Μετρό: Τρία δάνεια, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα του μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη(!).

-Deutsche Bank: Θησαυρός τα κοιτάσματα φυσικού αερίου ύψους 427 δισ. ευρώ  νότια της Κρήτης-καθαρό όφελος για το ελληνικό δημόσιο 214 δισ. ευρώ.

-Πολυμελές Πρωτοδικείο: Παράνομη κηρύχθηκε η είσπραξη «χαρατσιού» μέσω της ΔΕΗ- Η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή

-Για τις  φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία το  2007 :  Ποινή δέκα ετών κάθειρξης επιβλήθηκε στον πρώην Νομάρχη Ηλείας και νυν αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Καφύρα, στην Σοφία Νικολοπούλου, την ηλικιωμένη που φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά, την Πανταζή Χρονoπούλου πρώην δήμαρχο Ζαχάρως, τον Παναγιώτη Τσούρα πυροφύλακα Μίνθης

-Στην Αρχαία Κόρινθο, σκόρπισαν την τέφρα του φιλέλληνα Βραζιλιάνο Σίρο ντελ Νέρο, σκηνογράφο και καθηγητής αρχαίου θεάτρου στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

-ΝΑΤΟ: Θα προχωρήσει στην ανάπτυξη πυραύλων Πάτριοτ στα σύνορα με την Τουρκία προκειμένου να συμβάλλει στην άμυνα της χώρας κατά των απειλών που δέχεται από τη Συρία.

-Ιρλανδία: Νέα μέτρα λιτότητας ανακοινώνει

-Κίνα: Θερμοκήπια στο διάστημα ετοιμάζει

 

 

 

04/12/2012

-Επανεξετάζεται η πρόταση για φόρο 45% στα εισοδήματα άνω των 26.χιλ Ευρώ
-ΕΕ: Δωρεάν γάλα και φρούτα στα σχολεία από το Φεβρουάριο

-Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στον Ασπρόπυργο, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές.

-Φαρμακοποιοί και γιατροί ετοιμάζουν δικαστική «αντεπίθεση» στον ΕΟΠΥΥ

-Συνεχίζονται οι καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτηρίων έως και την Πέμπτη, όπως αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ

-ΕΦΕΤ: Ανάκληση φυσικού μεταλλικού νερού ΚΡΙΝΟΣ ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa

– Οι ιδιοκτήτες της Sprider Stores κατηγορούνται για εμπρησμό των αποθηκών και των καταστημάτων τους με στόχο να εισπράξουν αποζημιώσεις από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες.

-Ολλανδία. Βοηθό  διαιτητή  ξυλοκόπησαν  στο γήπεδο μέχρι θανάτου  παίκτες της ποδοσφαιρικής  ομάδας νέων Nieuw Sloten , ηλικίας 15-16 ετών

-Air France-KLM: 8.000 απολύσεις έως το 2015

-Τουρκία: Πούτιν και Ερντογάν δεν τα βρήκαν για τη Συρία

-Ουγγαρία: Ο  πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν απέριψε το αίτημα ακροδεξιού βουλευτή να συνταχτούν λίστες εβραίων που ζουν στη χώρα και δεσμεύτηκε για την προστασία όλων των πολιτών από διακρίσεις.

-Σουδάν: Τουλάχιστον 164 νεκροί από επιδημία ελονοσίας

-Φιλιππίνες: Στο έλεος του τυφώνα

-Αλάσκας: Σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ στις ακτές της, κοντά στη πόλη Aνκοραντζ.

 

03/12/2012

-Καρδίτσα: O βουλευτής Καρδίτσας Παύλος Σιούφας,σε μια σεμνή τελετή στον Δήμο Μουζακίου του Νομού έδωσε ολόκληρη την βουλευτική του αποζημίωση για τις ανάγκες θέρμανσης των μαθητών.

-Εισοδήματα  που ξεπερνούν τις 26.000 ευρώ, φορολόγηση με συντελεστή 45% επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

-Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

-Συνεχίζει τις καταλήψεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

-Δημόσιο χρέος: Αρχίζει η επαναγορά ομολόγων εν μέσω αβεβαιότητας για την επιτυχία του προγράμματος – θα διαρκέσει έως την Παρασκευή…

-New York Times: Η Ελλάδα μπορεί να μην αντέξει-προτάσει τον κίνδυνο κοινωνικών αναταρραχών και πλήρους αποσύνθεσης της παραγωγικής βάσης της χώρας απέναντι στην “ανάσα” που δόθηκε από το Eurogroup .

– Moody’s:Υποβάθμιση-βόμβα ανακοίνωσε για τον Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματιπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) από Aaa, στην Aa1

-Εurogroup : Η πρώτη συζήτηση για το κυπριακό μνημόνιο- δεν αναμένεται η λήψη απόφασης.

-ΕΛ.ΑΣ: Δημιουργεί ειδικά Τμήματα και Γραφεία στις κατά τόπους διευθύνσεις και σε κάθε νομό κατά της ρατσιστικής βίας

-Χανιά: Κλοπή της προτομής του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη που είχε χάσει τη ζωή τoυ ο 2006, κατά τη διάρκεια αναγνώρισης και αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών -Οι δράστες άφησαν μόνο τη βάση και πήραν την ορειχάλκινη προτομή.

-Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

-ΣΔΟΕ: Εμπλοκή της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ με 500 εκατ, σύμφωνα με δύο καταθέσεις που δόθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς

-ΠΦΣ: Σταματούν την εκτέλεση συνταγών του ΕΟΠΥΥ τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα-«Δεν έχουμε πληρωθεί συνταγές του 2011» αναφέρουν

-Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος: Η Ελλάδα από χώρα των ευεργετών έγινε χώρα των ληστών.

-Ιταλία: Ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι νέος ηγέτης της ιταλικής κεντροαριστεράς

-Ισραήλ: Απέρριψε το υπουργικό συμβούλιο την απόφαση του ΟΗΕ

-Ιαπωνία: Εννέα οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής σήραγγας

-Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει σήμερα επίσκεψη εργασίας στη Τουρκία

-Βουλγαρία: Το δεύτερο τους πολιτικό κόμμα ίδρυσαν οι Τούρκοι που ζουν στη Βουλγαρία-θα συμμετάσχει μόνο του στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2013

– Washington Post: Εκατοντάδες επιπλέον Αμερικανοί κατάσκοποι θα αναπτυχθούν σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία ενός δικτύου πληροφοριών «που θα ανταγωνίζεται σε μέγεθος τη CIA»- Σχέδιο της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA)

 

30/11/2012

-OHE: Με ισχυρή πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε την αναβάθμιση της Παλαιστινιακής Αρχής σε κράτος- Υπέρ του αιτήματος τάχτηκαν 138 χώρες (μεταξύ τους και η Ελλάδα), 9 ψήφισαν κατά  όπως η Τσεχία και 41 χώρες απείχαν.
-Πανηγυρισμοί στη Δυτική Όχθη
– Ισραήλ : Προειδοποιήσεις από το Ισραήλ ότι τίποτα δεν άλλαξε…

– Ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την Κύπρο και  το Μόναχο  9 Δεκεμβρίου -Ακολούθως  θα ταξιδέψει στην Στοκχόλμη για την τελετή της απονομής του Νόμπελ  Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θεσσαλονίκη: Στο ΑΠΘ με την επέμβση των ΜΑΤ έληξε η κατάληψη των εργολαβικών υπαλλήλων στο κτίριο της διοίκησης του Πανεπιστημίου για το θέμα των σκουπιδιών

-Στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ

-ΟΓΑ: Την Δευτέρα η σύνταξη Δεκεμβρίου και το Δώρο
-ΙΚΑ: Ανακαλούνται συντάξεις με υπερβάλλοντα πλασματικά χρόνια

-Υπ.Οικ: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ύψους 9,3 δισ. ευρώ θα εξοφληθούν από σήμερα ως το τέλος του 2013.

– Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ -Τις εργασίες θα ανοίξει με ομιλία του ο πρόεδρος Αλ. Τσίπρας

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση για σύσταση εξεταστικής για το Μνημόνιο – 167 «όχι», 119 «ναι»

-Υπ.Επικρατείας: Κ. Δ. Σταμάτης:«Στον κατάλληλο χρόνο ο Ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια με τον κατάλληλο τρόπο και όχι με την ποινικοποίηση πολιτικών συμπεριφορών».

-Αφγανιστάν: Μετά δέκα χρόνια, η ελληνική αποστολή του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ), επιστρέφει στην Ελλάδα από την Καμπούλ στο πλαίσιο περικοπής των δαπανών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

ΕΡΤ: Εκτός Eurovision η Ελλάδα λόγω κόστους , ακολουθώντας το παράδειγμα της Πολωνίας και της Πορτογαλίας -Τον ίδιο σκεπτικισμό έχουν εκφράσει και εκπρόσωποι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

-Αίτημα υπαγωγής στις διατάξης του «άρθρου 99» κατέθεσε ο όμιλος Fokas που διαχειρίζεται τα ομώνυμα πολυκαταστήματα με 300 και πλέον εργαζομένους .

-Ισπανία: Οι απολύσεις στις τράπεζες θα φθάσου/spanν τις 8.500

-Ολλανδία: Καταργεί την  νομοθεσία που θεσπίστηκε το 1930, η οποία καθιστούσε παράνομη τη βλασφημία  -εξακολουθεί να είναι παράνομη η προσβολή των αστυνομικών και της βασίλισσας Βεατρίκης.

-Κίεβο: Στη δημόσια διαπόμπευση ενός Τούρκου που επισκέφτηκε την Ουκρανία για σεξοτουρισμό προχώρησε ομάδα ακτιβιστών Defactο, ανεβάζοντας στο Ίντερνετ το σχετικό βίντεο.

-Κωνσταντινούπολη: Ο Ερντογάν θέλει να χτίσει γιγαντιαίο ισλαμικό τεμένος σε μια έκταση 15.000 τετρ. μέτρων, σχεδόν διπλάσια από την Αγία Σοφία

 

29/11/2012

-Σήμερα η μεγάλη μέρα της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ: Η ψηφοφορία αποτελεί συμβολικό ορόσημο στον αγώνα για ένα ανεξάρτητο κράτος των Παλαιστινίων. στηρίζουν η  Γαλλία, Ισπανία, Νορβηγία, Ελλάδα,Ρωσία, Κίνα και η Ινδία -θα καταψηφίσουν ,η Γερμανία ,ΗΠΑ , Βρετανία και Ολλανδία, ενώ δεν έχει καθοριστεί ακόμη η στάση της Αυστραλίας.

-Αλβανία:Σαλί Μπερίσα, μίλησε για μεγάλη Αλβανία από Πρέβεζα μέχρι Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου-Ακύρωση της επίσκεψης Αβραμόπουλου στα Τίρανα λόγω των δηλώσεων του αλβανού πρωθυπουργού

-ΗΠΑ:’Οργιάζει” η προπαγάνδα των Αλβανόφωνων περί Τσαμουριάς, και στις ΗΠΑ,καταγγέλλουν την Ελλάδα για… ”γενοκτονία”

-Αντ. Ρουπακιώτης: «Η χώρα κινδυνεύει να πνιγεί στην διαφθορά»
Δραματική έκκληση του υπουργού Δικαιοσύνης για «να ληφθούν μέτρα»

Βουλή:Απών από την Εξεταστική Επιτροπή ο Γ.Παπανδρέου

-Πρόσθετος φόρος σε καπνό και αλκοόλ για να σωθεί ο ΕΟΠΥΥ

-VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή,κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ

 

 

28/11/2012

-Β.Ελλάδα: Οι νεφροπαθείς στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Έδεσσα,  Βέροια , Κιλκίς , Σέρρες, Δράμα και Κομοτηνή, απέχουν από   το μεσημέρι από την αιμοκάθαρση στην οποία υποβάλλονται στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού νοσοκομείων, θέτοντας σε κίνδυνο της ζωή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των δώρων από τις συντάξεις τους.

-Απεργούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί

-Από τα 34,4 δισ. που θα εκταμιευθούν σε πρώτη φάση, τα 23,8 δισ. θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,τα υπόλοιπα 10,6 δισ. θα καλύψουν δημοσιονομικές ανάγκες από τα οποία μόλις 1,65 δισ. θα διατεθούν στην αγορά.
-Wall Street Journal: “Η  απόφαση που ελήφθη για το ελληνικό χρέος ελήφθη απλά και μόνο για να κερδηθεί χρόνος, αφού η υπόθεση “βιωσιμότητα ελληνικού χρέους” θεωρείται χαμένη από τους τροϊκανούς, σύμφωνα με όσα περιέχει η έκθεση

-Guardian: ”H συμφωνία διάσωσης για την Ελλάδα είναι ένα κλασικό παραμύθι… σε κανένα σημείο της συμφωνίας δεν γίνεται λόγος για ανάπτυξη… Το χρέος παραμένει υψηλό, μη βιώσιμο”.

-Εφοριακοί:Απεργούν την Πέμπτη και την Παρασκευή

-ΣτΕ: Απέρριψε τις αιτήσεις της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας και των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων του κράτους, για αναστολή της υπαγωγής τους στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

-Θεσσαλονίκη: Σύλληψη των καταληψιών του ΑΠΘ ζητεί ο εισαγγελέας

-Δωρεάν νομική βοήθεια, θα παρέχει από το 2013 η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στους ανήλικους και σε νέους από 18 έως 30 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νομική Βοήθεια για Νέους».

-Σε ποινικές διώξεις και στο άνοιγμα των λογαριασμών του δημάρχου του δήμου Κροκεών Λακωνίας που εκχώρησε το 2005 όλες τις αρμοδιότητες του Δήμου σε μία μυστηριώδη δημοτική ΜΚΟ (ΑΑΜΚΕΜΚΟ), αλλά και όσων προσπάθησαν για πρώτη φορά να κάνουν στην Ελλάδα έναν «ιδιωτικό δήμο»!προχωρούν οι δικαστικές αρχές!

-Υπ.Υποδομών : Σχεδιάζονται 19 σταθμοί διοδίων στην Εγνατία με κατά μέσον όρο τουλάχιστον 3 ευρώ η χρέωση για τα ΙΧ

ΕΕ: Υιοθέτησε νέο πρόγραμμα «YES Europe» (Youth Education Sport), το οποίο από τώρα και στο εξής περιλαμβάνει όλα τα προγράμματα της ΕΕ στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, του αθλητισμού, και του Erasmus για την τριτοβάθμια εκπαίδευση για την περίοδο 2014-2020

-Κτηματολόγιο Α.Ε:Και το Δημόσιο υποχρεούται να υποβάλει δήλωση στις υπό κτηματογράφηση περιοχές για τα ακίνητά του

-Τελ Αβίβ : Μήνυση κατέθεσαν 24 Αμερικανοί που διαμένουν στο Ισραήλ κατά της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, διότι ενέκρινε την εκταμίευση κονδυλίων προς την Παλαιστινιακή Αρχή, τα οποία κατ’ εκείνους διοχετεύθηκαν υπέρ τρομοκρατικών οργανώσεων.

– Ιταλία: Λουκέτο και  απόλυση 209 εργαζομένων  αποφάσισε η Coca-Cola 3E

-Γαλλία: Νέα κριτήρια για την νομιμοποίηση λαθρομεταναστών

-Ελβετία:Έκθεση Words and Coins: from Ancient Greece to Byzantium («Λέξεις και Νομίσματα: Από την Αρχαία Ελλάδα στο Βυζάντιο») διοργανώνεται στη Γενεύη στο Ίδρυμα Martin Bodmer, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη.

Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής, κατά πέντε βαθμίδες

-Τουρκία: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν αναμένεται στις 7 και 8 Δεκεμβρίου-Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, να επισκεφθεί καταυλισμό Σύριων προσφύγων.

-FIFA:Tη χρήση κάμερας στις εστίες (goal-line technology) αποφάσισε πιλοτικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην Ιαπωνία, τον Δεκέμβριο. Άν  κριθεί πετυχημένη, θα εφαρμοστεί και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, το 2014.

 

27/11/2012

-Eurogroup και ΔΝT: -Η δόση των 43,7 δισ. ευρώ θα εκταμιευτεί σε τρία μέρη. Η μερίδα του λέοντος θα είναι διαθέσιμη έως τις 13 Δεκεμβρίου. Οι άλλες δόσεις θα δοθούν το πρώτο τρίμηνο του 2013
–Για «καινούρια ημέρα» μετά τη συμφωνία στο Eurogroup μιλά ο Αντώνης Σαμαράς

-Η οργάνωση «Μαχόμενη Μειοψηφία» ανέλαβε την  ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της πρώην γενικής γραμματέα Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ .
-Βρυξέλλες: Εκατοντάδες αγρότες από όλη την Ευρώπη  την Δευτέρα έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  έχυσαν χιλιάδες λίτρα γάλα σε διαμαρτυρία για τις αγροτικές πολιτικές της ΕΕ, τις ποσοστώσεις παραγωγής και τις τιμές που είναι χαμηλότερες από το κόστος παραγωγής.

Γερμανικό σχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ και το σύστημα υγείας συζήτησε με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο  ο Γερμανός υπουργός υγείας Ντάνιελ Μπαρ, ο οποίος  έγινε δεκτός  σχεδόν ως αρχηγός κράτους τη Δευτέρα στην Αθήνα.

-Καταργούνται από 1/11/12 οι εργοδοτικές εισφορές σε ΟΕΕ και ΟΕΚ

-Γερμανία: 14 νεκροί από φονική πυρκαγιά σε εργαστήριο φιλανθρωπικής οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας που απασχολούσε άτομα με ειδικές ανάγκες.

-Τουρκία: ‘Άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν  για το  σίριαλ για τον Σουλεϊμάν, για τις ανακρίβειες στην παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων αλλά και της προσωπικής ζωής του Οθωμανού σουλτάνου  και  προχώρησε σε μια σαφή νομική απειλή. «Προειδοποιήσαμε τις Αρχές για αυτό το θέμα και περιμένουμε δικαστική απόφαση. Το έθνος πρέπει να δώσει το κατάλληλο μάθημα μέσα στα όρια του νόμου σε αυτούς που παίζουν με τις αξίες του έθνους».

-Λονδίνο: Ελληνικό δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει υγροποιημένο φυσικό αέριο θα γίνει τις επόμενες μέρες το πρώτο πλοίο του είδους του που ταξιδεύει από την Ευρώπη στην Ασία μέσω της Αρκτικής,  μεταφέροντας  από τη Νορβηγία  φυσικό αέριο για την αγορά της Ιαπωνίας , διασχίζοντας  το Βορειοανατολικό Πέρασμα κατά μήκος των ακτών της Σιβηρίας μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό. ,
-Kαναδάς:24χρονος συνελήφθη επειδή έλεγε στα παιδάκια ενόψει των Χριστουγέννων ότι δεν υπάρχει Άη Βασίλης

-Ο Βούλγαρος καλλιτέχνης Christo, σχεδιάζει την ανέγερση του μεγαλύτερου γλυπτού στον κόσμο, με 400.000 πολύχρωμα βαρέλια πετρελαίου σε μορφή πυραμίδας, στην έρημο του Άμπου Ντάμπι. κόστος  325 εκ. δολάρια

-ΗΠΑ: 71 δις δολάρια το τελικό κόστος από την σούπερ-καταιγίδα Σάντυ

 

26/11/2012

-Θεσσαλονίκη:Στα όρια του υγειονομικού προβλήματος βρίσκεται η  πόλη, λόγω της συσσώρευσης χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στους δρόμους.

-Χωρίς γιατρούς του ΕΣΥ τα νοσοκομεία την Τετάρτη

-Λουκέτο στα φαρμακεία όλης της χώρας  σήμερα και αύριο Τρίτη
-Παρατάθηκαν οι κινητοποιήσεις των εισαγγελέων μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου

-ΠΟΕ – ΟΤΑ: Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις

– Α/ΓΕΝ :”Οι επελθούσες αλλαγές στις αποδοχές του στρατιωτικού προσωπικού έχουν πλήξει το ηθικό των στελεχών…-

-ΣτΕ:  3προσφυγές κατατέθηκαν κατά της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (215/2012) με την οποία αποφασίστηκε η μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.) των δικαιωμάτων του συνόλου των περιουσιών

– ΕΟΤ :Με μια απλή αίτηση στον ΕΟΤ κάθε επιχείρηση (ξενοδοχεία, κ.α τουριστικού ενδιαφέροντος) θα μπορεί να αποκτήσει/χρησιμοποιεί εννιαθέσια οχήματα ταξί. Αυτό προκύπτει από τη ψήφιση του Μνημονίου 3.

-Ο γεν. Γραμματέας του ΕΟΤ, Ν. Καραχάλιος,  στο Τορόντο Καναδά, 12 Δεκέμβρη για να… προβάλει τον ελληνικό τουρισμό.

-ΥΠ.ΟΙΚ:Για τις οφειλές τους προς το δημόσιο.αποπληρωμή έως 60 δόσεις,ελάχιστη καταβολή ακόμα και 50 ευρώ , επεξεργάζεται .

– ΕΕ:Συνεδρίαση του Eurogroup,για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

Ηράκλειο: Παρέλαβαν τη δωρεά της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής με υγειονομικό υλικό αξίας άνω των 500.000 δολαρίων για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης

– Πέερ Στάινμπρουκ.:Η Γερμανία μέχρι τώρα δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ για τη διάσωση της Ελλάδας αλλά έχει προσφέρει μόνο εγγυήσεις  αποκάλυψε ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την για την καγκελαρία .

-Βρετανία :Περικοπές 900 θέσεων εργασίας προγραμματίζει η ινδική χαλυβουργία Tata Steel στη Βρετανία

-Ισπανία: Πρωτιά χωρίς να κατακτήσει την αυτοδυναμία πήρε στις πρόωρες περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία το κόμμα του κυβερνήτη Αρτούρ Μας.

-Ντόχα,:Το Κατάρ, η χώρα με τις υψηλότερες κατά κεφαλήν εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, επελέγη να φιλοξενήσει την διάσκεψη Κλιματική Αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών Νοέμβριος 26 – Δεκέμβριος 7, 2012.

Ιταλία: Σε δεύτερο γύρο οι εκλογές για τον επικεφαλής της κεντροαριστεράς

-Κύπρος: Διάγγελμα Χριστόφια εντός της εβδομάδας για το μνημόνιο

– Καναδάς: Η ελληνικής καταγωγής  Ρία Τζίμα, ορκίσθηκε για το νέο της θώκο στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Μπράμπτον στο Οντάριο.

-Πακιστάν: Τουλάχιστον 13 νεκροί από τοξικό σιρόπι για τον βήχα

 

23/11/2012

-Νέα Υόρκη:Επενδυτικό συνέδριο για την Ελλάδα στις 29 Νοεμβρίου με ομιλίες   και μέσω τηλεδιάσκεψης,του Πρωθυπουργό της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς και του ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ραϊχεμπακ.

-Θεσσαλονίκη: Επ’ αόριστον διακοπή δρομολογίων του ΚΤΕΛ στις γραμμές , Λαγκαδάς – Ασπροβάλτα,  -Ζαγκλιβέρι- Σοχός – Αρέθουσα – Όσσα – Βερτίσκος, λόγω έλλειψης χρημάτων ,αδυναμία προμήθειας καυσίμων
-Τα μαθητικά δρομολόγια και αυτά στη γραμμή Αθηνών θα εκτελούνται κανονικά.

-Χειρόφρενο τραβούν από το επόμενο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

-Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον Άρειο  Πάγο η δικογραφία για τις συνθήκες εισόδου της χώρας στο Μνημόνιο Ι

-Εκτακτης γενική συνέλευση του Δ,Σ Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος  την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών με θέμα την παράταση ή αναστολή των κινητοποιήσεων.

-Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιάννης Αβαριτσιώτης προς τον υπουργό Παιδείας

-Ε/Ε: Συνεχίζεται και σήμερα η «μάχη» στις Βρυξέλλες για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020.

-Δραματική έκκληση από το Τζάνειο: «Τελείωσαν τα φάρμακα για το AIDS»

-Θεσσαλονίκη: Συνέδριο-προσομοίωση της Βουλής των Ελλήνων από φοιτητές διεξάγεται 1 με 4 Μαρτίου

– Μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας,εκ µέρους της Οµάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης, που εκπροσωπείται, από τον Πρόεδρο Βασίλη Αναστασόπουλο, κατά  του πρώην Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, και του νυν Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊµαράκη για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση της κατασπατάλησης κονδυλίων ύψους 102 εκατομμυρίων ευρώ από τον λογαριασμό του Ειδικού Φορέα Δασών.

-Δωρεάν θα πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί σε άπορους, ανασφάλιστους, μετανάστες και γενικότερα σε άτομα που για διάφορους οικονομικούς ή πολιτισμικούς λόγους έχουν προβλήματα πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δημόσιου ή Ιδιωτικού Τομέα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου

–Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Πειραιά  θα διακόψουν την  κυκλοφορία στη λεωφόρο Θηβών, στο ύψος της εισόδου του ιδρύματος, μεταξύ 10:00 με 13:00.Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις εργαζομένων στο ίδρυμα-Ανάλογη κινητοποίηση προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι του ΤΕΙ Αθήνας στην οδό Καβάλας.

– Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Ενεργειακή Αποδοτικότητα Πραγματοποιείται  σήμερα  και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στην ελληνική Βουλή.

-Oι εργαζόμενοι στο ΙΚΕΑ προχωρούν σε 48ωρη απεργία

-Fitch: Υποβάθμιση Sony και Panasonic σε επίπεδο junk

-Ρωσία: Αίρει το εμπάργκο μετά από 26 χρόνια που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση στις εισαγωγές βοδινού και αρνίσιου κρέατος βρετανικής προέλευσης, εξαιτίας της νόσου των τρελών αγελάδωνστην εισαγωγή βρετανικού κρέατος

Αργεντινή: Δικαστήριο των ΗΠΑ την υποχρεώνει να πληρώσει 1,3 δισ. δολάρια, προς hedge funds που είχαν αρνηθεί το κούρεμα των ομολόγων της μετά την αθέτηση του χρέους της το 2001, αλλιώς δεν θα μπορεί να συνεχίσει τις πληρωμές στους “κουρεμένους”

Κύπρος- τρόικα κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο -επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται πρώτα από τις Βρυξέλλες.

22/11/2012

-Θεσσαλονίη: Ηλικιωμένος κρατά όμηρο τη διευθύντρια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων -Ο ηλικιωμένος έχει αδειάσει ένα μπιτόνι βενζίνης στο γραφείο της διευθύντριας του Ταμείου και απειλεί να βάλει φωτιά, ενώ φέρεται να κρατάει και κάποιου τύπου όπλο.  και απειλεί να κάψει το κτίριο.

-Στάση εργασίας ΟΛΜΕ- ΑΔΕΔΥ
-Υπ.Οικ: «Δημιουργία των πρώτων 63 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων και η ανάληψη από τους δήμους των εξόδων λειτουργίας τους, εκτός από το κόστος μισθοδοσίας.

-Υπ. Διοι. Μεταρρύθμισης: Αν δε στείλουν οι Δήμοι λίστα δεν θα πληρωθεί κανείς(!)-Διαθεσιμότητα χωρίς εξαιρέσεις

Λαμία: Όγκοι από μπάζα και χώματα έφραξαν τις γραμμές του τρένου και διέκοψαν την συγκοινωνία μεταξύ Λιανοκλαδιού και Δομοκού -Οι επιβάτες από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα αποβιβάζονται στο Δομοκό και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με λεωφορεία μέχρι το Λιανοκλάδι και από εκεί με τρένο για Αθήνα.

-Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας  – Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ – Χιλιάδες Παλαιστίνιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Γάζας για να γιορτάσουν τη συμφωνία εκεχειρίας

-Φαρμακοποιοί: Αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την 1η Δεκεμβρίου και 48ωρη απεργία στις 26-27/11, αποφάσισε το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

-ΜΜΕ: Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης πούλησε στην οικογένεια Αλαφούζου το μερίδιο που είχε στον Σκάι (12,9%) και βάζει πλώρη για την απόκτηση και επαναλειτουργία του Alter -Ενδιαφέρον  δείχνε  και  για την απόκτηση Ρ/σταθμού Flash

– Fitch υποβάθμισε την Κύπρο κατά δύο μονάδες

-Ηνωμένο Βασιλείο: Το βρετανικό δημόσιο χρέος έφτασε το 1,068 τρισεκ. ευρώ, ή το 67,9% του ΑΕΠ της χώρας

– Άσκηση Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας 2012 “Αεροπειρατεία στον Αερολιμένα” θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 στο Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

-Σε αδυναμία λειτουργίας οδηγείται το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο από την 1η Ιανουαρίου, καθώς δεν θα έχει ούτε διοίκηση, ούτε και κονδύλια.

-ΣΠΕΦ: Καταγγελία στη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας κατέθεσε ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) σχετικά με τον μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους.

-ΤΑΙΠΕΔ: Προς πώληση το 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.»

– Ελβετία: Έξωση στους φοροφυγάδες κάνει η Credit Suisse  -οι πελάτες εάν επιχειρήσουν να καταθέσουν τα χρήματα τους που προέρχονται από την αποφυγή των φορολογικών τους υποχρεώσεων θα τους αποκλείσει από το πελατολόγιό της,  όσο διαχρονικές κι αν είναι οι καταθέσεις αυτές»

Γερμανια: Η κυβέρνιση εμπόδισε την προβολή βίντεο   με θέμα την Πορτογαλία  ως “πολιτικά επιζήμιου.

-NASA :Οι δορυφόροι που παρακολουθούν την Ανταρκτική εντόπισαν μια τεράστια ρωγμή που έχει προκληθεί στον γιγάντιο Παγόβουνο στο μέγεθος της Νέας Υόρκης

-ΗΠΑ: Χάος σε δρόμους και αεροδρόμια για την Ημέρα των Ευχαριστιών -υπολογίζεται ότι από πάνω από 43 εκατομμύρια άτομα αναμένεται να ταξιδέψουν από σήμερα μέχρι το σαββατοκύριακο για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς.

-Ομογένεια-ΗΠΑ: Γεύμα για 8.000 άτομα από τον οργανισμό «Manolis Family Foundation», την Ημέρα των Ευχαριστιών. – Προσφορά και από το Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόρια  με  κατ’ οίκον διανομή πεντακοσίων γαλοπούλων, σε ομογενείς και μη , γεύματα  ακόμα και στο 114ο Αστυνομικό Τμήμα και στο Πυροσβεστικό Τμήμα, ενώ  δεκάδες εθελοντές και εθελόντριες, ετοίμαζαν τα πακέτα για τη μεταφορά τους σε οικογένειες, αλλά και σε ιδρύματα όπως οίκους ευγηρίας,

Ισραήλ: Συνεργασία με ΗΠΑ ενάντια στο λαθρεμπόριο όπλων από το Ιράν

– Χιλή: Σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών στο Σαντιάγο

-Βουλγαρία: Νέο κόμμα ιδρύεται με όνομα “Όχι στην ΕΕ” και αιτήματα την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. , αλλά και την επαναφορά της θανατικής ποινής

 

21/11/2012

-Θεσσαλονίκη:Για χρέη προς το δημόσιο, που ξεπερνούν τα 7,8 εκατ. ευρώ και προς το ΙΚΑ άνω των 150.000 ευρώ, συνελήφθη χθες ,  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Εξπρές Σέρβις», Γιάννης Ραπτόπουλος-Μετά την απαγγελία  κατηγοριών παραπέμφθηκε να δικαστεί  με την αυτόφωρη διαδικασία, από την οποία πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος.

-Βρυξέλλες:Δεν υπήρξε συμφωνία στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης -Νέο Eurogroup τη Δευτέρα

– ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνεχίζουν τι ς κινητοποιήσεις μέχρι την Παρασκευή

-Θύελλα λουκέτων, απολύσεων και μειώσεων μισθών στις εταιρείες Citibank, Forthnet, IKEA και σε αλυσίδα καφέ Costa Coffee

-Στο Κατάρ για μπίζνες την επόμενη εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς- Θα τον συνοδεύουν εκπρόσωποι από 15 ελληνικές εταιρίες και τράπεζες

-ΕΟΠΥΥ: Νέο σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού προαναγγέλλει το υπ. Υγείας

-EΣΡ: Πρόστιμα ύψους 700.00 ευρώ για τηλεπαιχνίδια στους τηλεοπτικούς σταθμούς Antenna και Μακεδονία TV- Τα εν λόγω τηλεπαιχνίδια δεν είναι αδειοδοτημένα από την αρμόδια αρχή ελέγχου τυχερών παιγνίων και ως τούτου δεν μπορούν να προβάλλονται από την τηλεόραση.

Greenpeace: Χημικές ουσίες ύποπτες που μπορεί να προκαλούν καρκίνους και ορμονικές διαταραχές εντοπίσθηκαν σε προϊόντα μεγάλων κατασκευαστών ενδυμάτων,ανάμεσα στις μάρκες είναι οι Zara, Calvin Klein, Levi’s και Li Ning.

-Στην Αυστραλία ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας , μαζί τους έχουν   μεγάλη αντιπροσωπεία μεταξύ άλλων, ο  πρώην πρύτανης και καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης , η Μαρία Φαραντούρη και ο  Γιάννης Κότσιρας.

Αυστραλία: Την  Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, στο Australian Museum του Σίδνεϊ εγκαινιάζεται η  μεγαλύτερη έκθεση που έγινε ποτέ στην Αυστραλία  με θέμα «Αλέξανδρος- 2000 Χρόνια Θησαυρών»με εκθέματα από το Ερμιτάζ,της Ρωσίας, για τον Μεγάλο Μακεδόνα Στρατηλάτη-Περιλαμβάνει πάνω από 400 αντικείμενα  την κλασική αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή

-Γερμανία : Η βιομηχανία κτηνοβασία (σεξ με ζώα που μέχρι και σήμερα είναι νόμιμη πράξη στην Γερμανία), προετοιμάζεται για ενδεχόμενη απαγόρευση της κτηνοβασίας στη Γερμανία. – Κυκλοφόρησαν ήδη φουσκωτά υποκατάστατα ζώων για σεξουαλικούς σκοπούς. Ακόμα  και για «οίκους ανοχής» με ζώα στη Γερμανία  κατήγγειλε  ο εκπρόσωπος ομοσπονδίας των φιλοζωικών οργανώσεων (Deutscher Tierschutzbund) σε Ελβετική εφημερίδα.

-Τουρκία: Ενισχύει  με 800 ευρώ όσες οικογένειες σε Κομοτηνή και Ξάνθη φοράνε μαντίλα. Ειδική προσοχή δίνουν στις μαθήτριες των μειονοτικών σχολείων.

-Νέα Ζηλανδία: Εξερράγη το ηφαίστειο στο Όρος Τονγκαρίρο, ένα από τα τρία ενεργά ηφαίστεια που βρίσκονται στο βόρειο νησί – Οι τουρίστες εγκαταλείπουν την περιοχή, ενώ πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν.

-Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στην Καμπούλ, κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται οι πρεσβείες των δυτικών χωρών- Πολλά ασθενοφόρα σπεύδουν στην περιοχή, ενώ ακούγονται σειρήνες- Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

– Ισραήλ: Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στο Τελ Αβίβ

 

20/11/2012

-Από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων,από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και  την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου.-Κλειστά την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου.

– Eurogroup: Αναμένεται συμφωνία για την δόση των 44 δισ. ευρώ και η έγκριση προτάσεων για τη μείωση του χρέους και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού από τη διετή επιμήκυνση.

-Απολύσεις 22.000 δημοσίων υπαλλήλων το 2014 ζήτησε η τρόικα

– Σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που  υπογράφει ,τα λεφτά από τις αποκρατικοποιήσεις πάνε στους δανειστές

-ΣτΕ: Κατά της συγχώνευσης των ΔΟΥ προσφεύγουν 15 νησιωτικοί δήμοι και ζητούν να ακυρωθεί ως αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση και στο Σύνταγμα, και ως παράνομη η από 19.10.2012 υπουργική απόφαση με την οποία ανακαλείται η λειτουργία ή επέρχεται η συγχώνευση ορισμένων Δ.Ο.Υ. ανά την Ελλάδα.

-Στο ΣτΕ και ο σύλλογος υπαλλήλων του ΟΠΑΠ κατά της πώλησης του 29%
-Από την 1η Ιανουαρίου 2013 καταργούνται τα δώρα και το επίδομα αδείας σε όλες τις συντάξεις.

-Σε 8.486 δισ.εκατομμύρια ευρώ ανήλθε το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών που καλύφθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο και των δαπανών της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004».

-Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί σπέρνουν για έκτη ημέρα θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας-Η διπλωματία αναζητά εκεχειρία

– Σύνοδος των Πρυτάνεων:Αρνούμενες να συναινέσουν στην περαιτέρω διάλυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου,οι πρυτάνεις απειλούν ανοικτά με παραιτήσεις- επιμένουν  στην υπεράσπιση του αυτοδιοίκητου δημόσιου Πανεπιστημίου που δεν μπορεί να παραβιάζεται από κυβερνητικές επιλογές—Για το ίδιο θέμα συνεδριάζουν σήμερα και οι πρόεδροι των ΤΕΙ.

–Σίγησε ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash 96, καθώς έγινε κατάσχεση του εξοπλισμού και των μηχανημάτων λόγω της εκδίκασης αγωγής και της προσωρινής απόφασης υπέρ εργαζομένων, που διεκδικούσουν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.

-ΤΕΑΔΥ: Κλειστές για το κοινό θα παραμείνουν από 23 ως 30 Νοεμβρίου οι υπηρεσίες του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), λόγω συγχώνευσης και μεταστέγασης σε κτήριο-Η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου.

-ΕΕ:Η Κομισιόν ζητά αυξήσεις μισθών, της τάξης του 6% για το 2014-2020, στους εργαζόμενους των κοινοτικών οργανισμών, γνωστούς ως «ευρωκράτες»,που σήμερα κυμαίνεται μεταξύ 45.000 και 105.000 ευρώ τον χρόνο ενώ οι ανάλογοι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων στην χώρα τους, κυμαίνονται μεταξύ 18.000 ευρώ και 50.000 ετησίως.

-Γαλλία: Ο οικ.Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κατά μία μονάδα από AAA σε AA1, διατηρώντας την προοπτική της γαλλικής οικονομίας ως «αρνητική».

-ΗΠΑ:Επιτροπή αμερικανών γιατρών και ερευνητών προτείνει ότι όλοι οι αμερικανοί ηλικίας 15 με 65 ετών θα πρέπει να υποβάλλονται σε Τεστ για AIDS.

19/11/2012

-Πανελλαδικές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη διαθεσιμότητα

-Η Μέση Ανατολή φλέγεται:Πνίγεται στο αίμα η Γάζα – 66 νεκροί από τους βομβαρδισμούς των τελευταίων ημερών, εκ των οποίων εννέα παιδιά.
-Ιράν: 20.000 εθελοντών μαχητές από παραστρατιωτικές και οργανώσεις πολιτοφυλακής είναι έτοιμο να αναπτύξει την Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars

-Σύγκληση έκτακτης Συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου ζητεί η Παλαιστινιακή Αρχή

Βουλή:Ψηφίστηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τους Δήμους, τις ΔΕΚΟ, τα Νοσοκομεία και τα υπουργεία-Θεσμοθετείται μηχανισμός αυτόματων περικοπών και ειδικός λογαριασμός για τα χρήματα των δόσεων

-Αλλαγή στο χάρτη των βουλευτικών εδρών μετά την τελευταία απογραφή του Μαΐου 2011

-Έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη 20 Νοεμβρίου πρυτάνεων και ΤΕΙ,σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
-Σε νέες κυλιόμενες 48ωρες πανελλαδικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι δικηγόροι,στις 21 και 22, 26 και 27 Νοεμβρίου, καθώς και στις 6 και 7 Δεκεμβρίου

-Θεσσαλονίκη :Επενδυτική συνεργασία ( (joint venture)) από το 2013 της Wal Mart αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου με την βορειοελλαδικής εταιρείας λιανεμπορίου Βασιλάγας ΑΕ- 3B Markets

-Μεξικό:Δύο νεκροί από έκρηξη πλατφόρμας

-Ο Πρόεδρος Ομπάμα στην Μπανγκόγκ στα πλαίσια της Ασιατικής περιοδείας του θα επισκεφτεί επίσης την Βιρμανία και την Καμπότζη.

16/11/2012

-Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος:Κλειστή θα παραμείνει σήμερα Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα,

-Συντάξεις 2013: Όλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα τις προκαταβάλλουν συντάξεις την τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα.(Πχ: ΙΚΑ, αντί  22 Ιανουαρίου , θα καταβληθεί στις 31 Ιανουαρίου)

-Πολυτεχνείο 2012:Εκδηλώσεις και συμπλοκές

-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λωρίδα της Γάζας, μετά την σφοδρή ισραηλινή επίθεση -Και βρέφη ανάμεσα στους 15 νεκρούς

-ΕΛΓΑ:Σταδιακή καταβολή αποζημιώσεων για το 2012 από την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου σε 10.000 δικαιούχοι αγρώτες

-Γερμανία:Την καταβολή αποζημιώσεων σε όσα θύματα του Ολοκαυτώματος στην ανατολική Ευρώπη  και σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες δεν είχαν καταβληθεί ποτέ μετά το τέλους του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, προανήγγειλε  ο υπουργός Οικονομικών -Πρόκειται για μια εφάπαξ κατ’ άτομο αποζημίωση /pύψους 2.556 ευρώ ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, θα παρέχεται ένα μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ

.-Γιώργος Παπανικολάου,ο Έλληνας που έσωσε εκατομμύρια ζωές με την περίφημη μεθόδου του που  ονομάστηκε «Παπ-Τεστ»p, τιμήθηκε για το μεγάλο έργο του στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον.

-Economist: Η Γαλλία απειλεί να γίνει ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της Ευρώπης

-Ιταλία: Καταδικάστηκαν σε ισόβια για εγκλήματα πολέμου, δύο πρώην αξιωματικοί των Ναζί

-ΗΠΑ:4,5 δισ.δολ. θα καταβάλλει η πετρελαϊκή ΒΡ, για τη οικολογική καταστροφή που προκάλεσε στον Κόλπο του Μεξικού το 2010 και προκάλεσε το θάνατο σε 11 ανθρώπους.- θα πληρώσει πρόσθετα 525 εκατ. δολ. για χρηματιστηριακό συμβιβασμό με την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς

-Το Συμβούλιο των Ενόρκων παρέπεμψε δύο εργαζόμενους ανώτατοι επόπτες της εταιρείας BP σε δίκη με 23 κατηγορίες που σχετίζονται με την έκρηξη και τη διαρροή πετρελαίου από την εξέδρα άντλησης

-Μίντλαντ -Τέξας:Νεκροί και τραυματίες  από σύγκρουση τρένου

-Facebook:Παρουσίασε το Social Jobs Partnership App (SJP)-μία εφαρμογή εύρεσης εργασίας

-Ιορδανία: Ένας νεκρός στις διαδηλώσεις ενάντια στην αύξηση των καυσίμων

 

15/11/2012

-Ποινική δίωξη κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση για παράβαση του νόμου του ν. 927/1979)περί φυλετικών διακρίσεων άσκησε η Εισαγγελία Μεσολογγίου μετά από μήνυση θύματος

ΙΚΑ: Απολύονται οι 500 προσληφθέντες μέσω ΑΤΕ, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου

-Θεσσαλονική: Τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα,κάνουν τη δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν μόνο 1000 άτομα, επισήμανε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ,

-Διακομιστικό κέντρο διακίνηση των προϊόντων της Hewlett Packard ο Πειραιάς,υπογράφοντας σχετική συμφωνία συνεργασίας με την Cosco και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

-ΕΛ.ΣΤΑΤ: Ύφεση 7,2% ανεξέλεγκτη κατάρρευση

-ΤΑXIS ΝΕΤ: Από σήμερα ON LINE τα τέλη κυκλοφορίας του 2013-εκτυπώση ειδοποιητήριο και εξ’οφληση σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες και μέσω του Web Banking- Ωστόσο σήμερα διαπιστώθηκε  ότι δεν υπάρχει ακόμα η σχετική on line λειτουργία  του συστήματος .

-Άγιος Όρος: Με την έλευση της φρεγάτας «Σαλαμίς», στο λιμάνι της Δάφνης,( την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου-1 Νοεμβρίου με το παλιό ημερολόγιο),ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στην Αθωνική Πολιτεία για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Αγίου Όρους.

Αρκάδες ομογενείς του Σικάγου:Έρανο θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 17 Νοεμβρίου για ιατρικό υλικό το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

-Φρένο θέλει να βάλει στις έρευνες για πετρέλαιο, λόγω κινδύνου για τα δελφίνια και τις φάλαινες,ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης

Νέα Υόρκη: Έξω από την έδρα του ΟΗΕ, έλληνες και φιλέλληνες διαδήλωσαν εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την αντίθεσή τους για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την λιτότητα σε Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

-Ιαπωνία: Άλλες 8.000 απολύσεις σχεδιάζει ο όμιλος Panasonic για την άνοιξη του 2013

-Χαμάς: Υπόσχεται αντίποινα στο Ισραήλ, για τη δολοφονία του Τζααμπάρι από επιδρομή αεροσκάφους της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας,

-Εκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Γάζα,

-Κροατία:Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας ,μετά την καταδίκη του από το ουγγρικό δικαστήριο σε κάθειρξη 22 μηνών για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου

Σκόπια:Έργο αξίας 2,19 εκατ. ευρώ ανέλαβε η εταιρεία Intrasoft International, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Ιντρακόμ,στην πΓΔΜ για πλήρες Τελωνειακό Πληροφοριακό Σύστημα (CDEPS)

-ΗΠΑ:Η  BP αναμένεται να αποδεχτεί την ενοχή της, για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσε το 2010 στον Κόλπο του Μεξικού,σε αντάλλαγμα για την παραίτηση των αντιδίκων της, από μελλοντικές διώξεις εναντίον της.

-Αυστραλία: Η ελληνική ως δεύτερη γλώσσα θα διδάσκεται στα αυστραλιανά σχολεία

14/11/2012

-Nέο μνημόνιο:Αμεση διόρθωση των αποκλίσεων

-ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο «νόμος Ραγκούση» για την ιθαγένεια- Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνον για τους ‘Ελληνες- Στον «αέρα» χιλιάδες ελληνοποιήσεις

-EE:«Πράσινο φως» για 44 δισ. έως τον Δεκέμβριο-Μεγαλύτερη η δόση, περισσότερες οι απαιτήσεις των δανειστών

-Στον πτωχευτικό άρθρο 99  η  Neoset,αλυσίδα επίπλου του Κώστα Αλεξανδράκη.

-Σε διαθεσιμότητα όλοι οι εκτός ΑΣΕΠ Β’βάθμιας εκπαίδευσης ιδιωτικού δικαίου

-Υπ.Οικ:; 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων δεν κατέβαλαν το ποσό από το περσινό ειδικό τέλος ακινήτων που τους επιβλήθηκε μέσω της ΔΕΗ.-Ωστόσο, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που πλήρωσαν το χαράτσι και ποιοι όχι.

-Ισπανία:Με συλλήψεις ξημέρωσε η πανευρωπαϊκή απεργία στον ευρωπαϊκό Νότο.

-ΗΠΑ:Κατακόρυφη αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων στην εταιρεία Lockheed Martin, κατασκευαστής οπλικών συστημάτων και μεγαλύτερο προμηθευτή του Πενταγώνου

-Ραμάλα :Ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής της σορού του Γιασέρ Αραφάτ για να διερευνηθεί εάν δολοφονήθηκε με χρήση ραδιενεργού πολώνιου-210

13/11/2012

-Πανευρωπαϊκή κινηtοποίηση την Τετάρτη ενάντια στη λιτότητα που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους»

–Αλλάζουν όλα στη φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων, επαγγελματιών και αγροτών, σύμφωνα με προσχέδιο της έκθεσης της Τρόικας

-Eurogroup: σε δύο συνεδριάσεις στις 20 και 26 Νοεμβρίου οι αποφάσεις για τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

-Τραπεζικό κραχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών -Πανικός ρευστοποιήσεων επικράτησε μετά την ανακοίνωση για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, με υπουργική απόφαση.

-ΕΕΤΤ: Πρόστιμα   €6,65 εκατ.,σε εταιρείες κινητής για αυθαίρετες χρεώσεις €6,65 εκατ.

-Θεσσαλονίκη:Μολύνθηκαν άλλα έξι νεογνά στο Νοσοκομείου Παπαγεωργίου-Στο Νοσοκομείο μετέβη κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), για έρευνα

-ΕΕ: «Παγώνει» ο φόρος άνθρακα στους ξένους αερομεταφορείς τρίτων χωρών

-Gazprom-Μόσχα: “Ο  αγωγός φυσικού αερίου South stream, δεν περνά από την Ελλάδα γιατί δεν μας θέλουν στην Ελλάδα -Δεν υπάρχουν συμβόλαια πελατών στην Ιταλία, ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος για την κατασκευή του αγωγού από την Κομοτηνή προς το Οτράντο της Ιταλίας”

-Κάτω Αχαΐα: Λαθρομετανάστες έκαψαν σταυρούς και εικόνες από εκκλησία.

-Σαμαράς: “Η Ελλάδα έχει όραμα και σχέδιο για την αναγέννησή της”

-Ισπαμία:Σε 129 απολύσεις προχωρά η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας, η El País

-Γαλλία: Θυγατρική της PSA Peugeot Citroen προχωρεί σε 1.500 απολύσεις

-Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας:Oι ΗΠΑ πρώτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα έως το 2020 ,θα έχουν σχεδόν απεξαρτηθεί από τις εισαγωγές ξένου πετρελαίου και αερίου

-ΗΠΑ: Ένας ομογενής ανάμεσα στα 121 θύματα της «Σάντι»

 

12/11/2012

-ΠΟΕ-ΟΤΑ :Από σήμερα ξεκινούν κινητοποιήσεις  για να μην αποσταλούν στοιχεία εργαζομένων των δήμων,οι δε Δήμαρχοι απειλούν με ομαδικές παραιτήσεις!

-Υπερψηφίστηκε με 167 «ναι», έναντι 128 «όχι» και 4 «παρών» -σε σύνολο 299 βουλευτών,ο προϋπολογισμός 2013 -Η συνέχεια στο Eurogroup για την δόση

-Ανάκαμψη και ανάπτυξη υποσχέθηκε ο Α.Σαμαράς μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού

-Κανονικά οι συντάξεις του Δεκεμβρίου, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας

-Νέες κινητοποιήσεις μέχρι τις 21 Νοεμβρίου εξήγγειλαν μετά την ψήφιση των νέων μέτρων και οι δικαστικοί λειτουργοί.

-Οι δικηγόροι προχωρούν από σήμερα σε πανελλαδική απεργία.

-ΣΔΟΕ: Φοροκυνηγητό και στο διαδίκτυο για τις συναλλαγές μέσω PayPal.

-Θεσσαλονίκη : Πέθαναν τέσσερα νεογνά στο “Παπαγεωργίου”
-Η ταινία “Μια Πειρατεία” του Δανού σκηνοθέτη, Τομπίας Λίντχολμ πήρε το μεγάλο βραβείο Χρυσό Αλέξανδρο,του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

-Ο Κενυάτης δρομέας Ρέιμοντ Μπετμε ,με χρόνο δύο ώρες, έντεκα λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. αναδείχθηκε και φέτος νικητής στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

-Ένας άλλος δρομέας τερμάτισε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αλλά στη συνέχεια υπέστη ανακοπή, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο  όπου αργότερα εξέπνευσε.

-Πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης των πελατών τους θα έχουν οι τράπεζες, με ένα νέο σύστημα βρετανικού μοντέλου,που θα αντικαταστήσει τον γνωστό “Τειρεσία”.

-Αρχίζει σήμερα η υποχρεωτική απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

-Τεγόπουλος [TEGr.AT]:  Προχωρά  στην επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας και της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

-Αζερμπαϊτζάν:Θύματα χάκερ έπεσαν αξιωματούχοι της ΕΕ σε συνέδριο διαδικτυακής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

-Credit Suisse: Περικοπή 300 θέσεων εργασίας στην Ελβετία

-Τουρκία:Το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής εξετάζει για εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

 

09/11/2012

Αγιος Όρος :Στις Καρυές η Ιερά Κοινότητα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου θα υποδεχθεί με τιμές αρχηγού κράτους τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς -Ακολούθως θα επισκεφθεί το Σερβόφωνο μοναστήρι της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου και από το Άγιο Όρος θα αναχωρήσει το μεσημέρι της Κυριακής.

-ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Νέο συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα, αντιδρώντας στην ψήφιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

Βουλή: Κλίμα έντασης στη συζήτηση για τον «εθνοκτόνο» προϋπολογισμό 2013-Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία

-Ανασχηματισμός και άρωμα εκλογών-Ανασύνθεση του κυβερνητικού σχήματος μετα το Eurogroup όπου θα παραστεί αυτοπροσώπως ο Αντ.Σαμαράς

-Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι δικαστές

-ΔΟΥ: Υποχρεωτικά  θα  γνωστοποιούν την πλήρη περιουσιακή κατάσταση των υπόχρεων προς διατροφή προσώπων στα διαζύγια,με  εγκύκλιό του του Αρείου Πάγου.

-Θεσσαλονικη: Τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στη σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε., ο Γιώργος Νταλάρας  ζωντανά με τον Νίκο Αντύπα

-Ιταλία: Στα 3 εκατ. ανέργους θα φθάσει το 2013

–Βρυξέλλες:Απεργία των υπαλλήλων της ΕΕ κατά των περικοπών

-Ρωσία: Επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου Σιμόν Πέρες στη Μόσχα-θα έχει συνάντηση τον πρόεδρο  Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς όπως δήλωσε πριν από την αναχώρησή του , “Η Ρωσία είναι η μοναδική που μπορεί να δώσει άμεση λύση και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους σε ότι αφορά το συριακό ζήτημα.”

-Βρετανία: Τηλεπαρουσιαστής  παρέδωσε στον Κάμερον κατάλογο πολιτικών υπόπτων για παιδεραστία – Όλοι ανήκουν στο δεξιό κόμμα των Συντηρητικών του Βρετανού πρωθυπουργού

-Ιαπωνία:Σεισμική δόνηση 5.5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

-ΗΠΑ:Το 40% των Αμερικανών δεν πήγε να ψηφίσει

– Νέα Υόρκη:Βενζίνη με το δελτίο, λόγω σοβαρών ελλείψεων καυσίμων μετά την σούπερ-καταιγίδα Σάντυ.-τα αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε μονό ψηφίο ή γράμμα βενζίνη σε μονή ημερομηνία, και αντίστοιχα .

 

08/11/2012

-Νόμος το Μνημόνιο ΙΙΙ -Με ψήφους 153 υπέρ, 128 «όχι» και 18 «παρών» υπερψηφίστηκε  το πολυνομοσχέδιο με τα νέα επώδυνα μέτρα, έπειτα από 14ωρη θυελλώδη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και εν μέσω κινητοποιήσεων πολιτών και σωματείων έξω από το Κοινοβούλιο.

-Έξι διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ και μία στη ΝΔ

-Στην Αθήνα έρχεται ο ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2012

-Γαλλία :Ξεκίνησε η διαδικασία επαναποστολής του υλικού CD που είχε δώσει η Κριστίν Λαγκάρντ στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά  στην πορεία είχε χαθεί.

-Ολλανδια -Χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ING: Μαζικές απολύσεις 1.350 εργαζομένων μέχρι το 2014  και  άλλες 1.000 θέσεις θα κοπούν από το τμήμα εμπορικής τραπεζικής, λόγο μεγάλη βουτιά  κατά 64%  στα κέρδη της.

-Moody’s: Νιγηρία, Κένυα και Ζάμπια πιό αξιόπιστες απ’ την Ελλάδα

-Νορβηγία: Εκκένωση  πλωτής εξέδρας  πετρελαϊκή εταιρίας Statoil στην οποία βρίσκονται 374 εργαζόμενοι στην Νορβηγική Θάλασσα, καθώς η εγκατάσταση έπαιρνε  επικίνδυνη κλίση.

Ρωσσια: 2 εκ. ευρώ σκοπεύει να διαθέσει ο Ρώσος βουλευτής Φραντς Κλίντσεβιτς, για να αγοράσει το πατρικό σπίτι του Αδόλφου Χίτλερ στην Αυστρία, με σκοπό να το κατεδαφίσει και να το εξαφανίσει από προσώπου γης. Την πρόθεση του γνωστοποίησε  στη ρωσική Βουλή

-Γουατεμάλα:Τουλάχιστον 48 νεκροί  ανασύρθηκαν  από τα συντρίμμια μετά το σεισμό των 7,4 βαθμών

-Καναδά:Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 Ρίχτερ δυτικά του Βανκούβερ.

07/11/2012

-Κλειστά θα παραμείνουν  σήμερα τα φαρμακεία σε όλη την χώρα.

–Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Μνημόνιο.

–Παραλύει και πάλι η χώρα με της 48ωρης  απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κόντρα στα νέα επώδυνα μέτρα που θα τεθούν προς ψήφιση το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής

-ΕΟΠΥΥ: 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο και ένα ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται από τον φαρμακοποιό, από το 2014
-σε όλες τις κατηγορίες φαρμάκων η συνταγογράφησή με τη δραστική ουσία.
-Από Την 1η Δεκεμβρίου του 2012 το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ.

-Υποχρεωτική και όχι οικειοθελής θα είναι η συνεισφορά των εφοπλιστών για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας

-Λουκέτο στον εκδοτικό όμιλο Λυμπέρη με δεκάδες περιοδικά – οι τράπεζες κατάσχουν τις εισπράξεις από το περίπτερο έναντι μη-εξυπηρετούμενων δανείων.

-Θεσσαλονίκη: Βγαίνει από τη φυλακή της επόμενης εβδομάδας -λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης- ο βασικός κατηγορούμενος για το οικονομικό σκάνδαλο 51,4 εκατομμυρίων ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης Π. Σαξώνης.

-ΗΠΑ: Δεύτερη θητεία στην προεδρία της Αμερικής κατέκτησε ο Μπαράκ Ομπάμα-Ξέφρενοι πανηγυρισμοί αυτή την ώρα στο Ιλινόι του Σικάγο, όπου αναμένεται να εμφανιστεί ο Ομπάμα-σε ρεπουμπλικανικό έλεγχο παραμένει η Βουλή των Αντιπροσώπων.
-Η βορειοανατολική πλευρά των ΗΠΑ θα πληγεί από “σφοδρές βροχοπτώσεις, και  χιόνια – Η United Airlines ακυρώνει τις περισσότερες πτήσεις της από και προς τη Νέα Υόρκη

-Τουρκία: Ηχησε μετά 97 χρόνια η καμπάνα της μεγαλύτερης αρμένικης εκκλησίας του Αγίου Κυριάκου στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ

– Ρωσία: ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν,  διόρισε  νέον υπουργό Άμυνας  τον κυβερνήτη της περιφέρειας περιχώρων της Μόσχας και πρώην υπουργό Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέϊ Σαϊγκού, οποίος επρόκειτο εντός του Δεκεμβρίου να επισκεφθεί επισήμως την Ελλάδα

 

06/11/2012

-Σε απεργιακό κλοιό η χώρα Τρίτη και Τετάρτη κόντρα στα νέα επώδυνα μέτρα

-Σύμφωνα  με τον νέο νόμο  για  επείγοντα μέτρα  που θα εφαρμοστεί στον ελληνικό λαό  έχει τίτλο  «Έγκριση Mεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016. Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016».

02/11/2012

-Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια 6 και 7 Νοεμβρίου

-Βουλή:Η συζήτηση του προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου στην Ολομέλεια θα αρχίσει την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου με ονομαστική ψηφοφορία που θα αρχίσει στις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
-Γιάννης Μανιάτης:Στην περίπτωση που δεν περάσουν τα μέτρα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

-Υπ Οικ. Γιάννης Στουρνάρας:-«Δεν ανησυχώ. Θα περάσουν τα μέτρα»

-Το βάρος πέφτει στους συνταξιούχους και πάλι-συντάξεις περικόπτονται 4,7 δισ. ευρώ, κατάργηση των δώρων και  κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

-Αντιφάσκουν Βερολίνο – ΔΝΤ για τη δόση

-Αθώος κρίθηκε από το αυτόφωρο δικαστήριο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων

-ΗΠΑ:Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός νεκρών απ’ τον τυφώνα στις ανατολικές ΗΠΑ, είναι 74

-Αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία των ΜΜΜ ΜΕ δωρεάν μετακινήσεις και σήμερα. σε Νέα Υόρκη και Νιού Τζέρσι-Τα σχολεία παραμένουν κλειστά

-Στο Νιου Τζέρσι,ένα εκατομμύριο άτομα ακόμα δεν έχουν ηλεκτρικό, ενώ οι ουρές των αυτοκίνητων εκτείνονται σχεδόν 2 χιλιόμετρα έξω από λίγα βενζινάδικα που ακόμα διαθέτουν καύσιμα.

-Επιστροφή στην προεκλογική εκστρατεία για Ομπάμα και Ρόμνι-Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μαικλ Μπλούμπεργκ, εξέφρασε την υποστήριξη του προς την υποψηφιότητα Ομπάμα.

-Αϊτή: Έκκληση για διεθνή βοήθεια και Σήμα κινδύνου  εκπέμπη για την αύξηση των κρουσμάτων χολέρας. μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Σάντι» από τη χώρα

 

 

01/11/2012

-Πεντάγωνο :Σε επιφυλακή τέθηκαν μονάδες τεθωρακισμένων του στρατού, την ώρα που οι βουλευτές ψήφιζαν για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του ελληνικού Δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

-Στη Βουλή η λίστα Λαγκάρντ, έρευνα για Βενιζέλο-Παπακωνσταντίνου
– Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει το προεδρείο της Βουλής για απόπειρα πραξικοπήματος

-Taxisnet: Έως τις 6 Νοεμβρίου προμήθεια ( ηλεκτρονικά), για τα τέλη κυκλοφορίας το 2013

-Χωρίς δικηγόρους σήμερα και αύριο τα δικαστήρια

-Βουλή:Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις
-Δεν πέρασε η τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και το άρθρο για τις εισφορές του ΤΕΗ-Ωστόσο η κυβέρνηση θα επαναφέρει προς ψήφιση την τροπολογία τη Δευτέρα μαζί με το πακέτο μέτρων έτσι ώστε να ψηφιστεί πάση θυσία,

-Συνολικά μέτρα ύψους 10,983 δισ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2013, εκ των οποίων τα 8,993 αφορούν τις δαπάνες και 1,99 τα έσοδα, σύμφωνα με το σχέδιο που κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή
-Σαμαράς: Η διαπραγμάτευση τελείωσε
-Βενιζέλος:Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα να ξέρει ότι θα χωρίσουν οι δρόμοι μας.
– Αναδρομική έρευνα για τον Γ. Βουλγαράκη και την κ. Α. Πελέκη από ορκωτούς λογιστές.
-Ανεξάρτητοι Έλληνες: ζητάμε την παραίτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη .

-ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου

-Συνελήφθη ο δημοσιογράφος και εκδότης Σπύρος Καρατζαφέρης,βάσει παλαιότερου εντάλματος

-Υπ.Πολιτισμού:Αρχαιολογικό κτηματολόγιο καταρτίζει- Διαθέτει περισσότερα από 7.500 δημόσια ακίνητα σε όλη τη χώρα

-Σαντιάγκο, Χιλή:Γυναίκες υποψήφιοι της κεντροαριστεράς -μεταξύ αυτών και εγγονή του Σαλβαδόρ Αλιέντε- κέρδισαν βετεράνους πολιτικούς με δεκαετίες στην τοπική αυτοδιοίκηση.-Οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν το 2013

-Σουηδία :Ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά με Τα σκουπίδια των άλλων που θα εισάγει η Σουηδία για την παραγωγή ενέργειας
-Η.Π.Α- τυφώνας Σάντι: 38 νεκροί, επτά εκατομμύρια πολίτες χωρίς ηλεκτρικό-Σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» κήρυξε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Πολιτεία της Νέας Υόρκη και το  Νιου Τζέρσεϊ.

-Ο τυφώνας Σάντι κινητέ  προς τον Καναδά .

– CBS News:Ο βραβευμένος Αμερικανός μετεωρολόγος Scott Stevens ισχυρίζεται ότι “ο σαρωτικός τυφώνας Sandy δεν ήταν ένα απλό μετεωρολογικό φαινόμενο, αλλά άλλη μια τραγική απόδειξη της γεωμηχανικής χειραγώγησης των φυσικών φαινομένων καθως  η στρατιωτική τεχνολογία είναι πλέον σε θέση να παράγει και να κατευθύνει κατά βούληση τρομακτικούς τυφώνες, σαν αυτόν που έπληξε την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ-Όλα έχουν να κάνουν με τις επισκευές και την ανοικοδόμηση”

29/10/2012

-Θεσσαλονίκη:  PRIIVE   δοξολογία για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο -PRIVE πάρτη -εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από το Τούρκικο ζυγό και PRIVE παρέλαση για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ, με περιφρούρηση από στρατιωτικούς σε ρόλο αστυνομικών –

Κατά  τις τρίμερες εορταστικές εκδηλώσεις , τέθηκαν απαγορευτικά μέτρα κατά των πoλιτών της Θεσσαλονίκης.-η είσοδος  δεν ήταν ελεύθερη  αλλά μόνο με  προσκλήσεις

-Ο Ελληνισμός τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στην Αυστρία, στην Νέα Υόρκη, στο Μοντρεάλ, και παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Τορόντο ,Καναδά

-Αλβανοί εθνικιστές φώναζαν ανθελληνικά συνθήματα και πετροβόλησαν τα ελληνικά διερχόμενα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα επισήμων, μεταξύ των οποίων και εκείνο του πρέσβη της Ελλάδας, στο δρόμο προς την Κλεισούρα όπου βρίσκεται το δεύτερο επίσημα αναγνωρισμένο από το αλβανικό κράτος ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο

— Και πάλι στους δρόμους η ΟΛΜΕ

-ΠΟΕ – ΔΟΥ:48ωρη απεργία για την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 στις εφορίες του Νομού Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού

– Μερική απαγόρευση απόπλου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων

-Χανς -Βέρνερ Ζιν: Στην Ελλάδα μια γενιά νέων ανθρώπων που δεν βρίσκουν μια θέση εργασίας, θυσιάζεται στο βωμό του ευρώ

-Αντίποινα Παλαιστινίων με ρουκέτες στο Ισραήλ

 

 

-Νέα Υόρκη:Εν αναμονή της άφιξης του κυκλώνα Σάντι,οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ισχυρούς ανέμους ή και πλημμύρες- Κλειστά σχολεία και δημόσιοι χώροι, αναστολή κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς, υποχρεωτική εκκένωση παράκτιων περιοχών, ακυρώσεις πτήσεων εν αναμονή της άφιξης του κυκλώνα.

-Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που άσκησε σε βάρος του ο εισαγγελέας για τη δημοσιοποίηση στο περιοδικό Ηot Doc oνομάτων που φέρεται να ανήκουν στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

– Der Spiegel:Νέο κούρεμα και φρέσκο… αίμα συμφώνησε η τρόικα για την Ελλάδα

Πάμε για haircut €70 δισ, επιμήκυνση €30 δισ. και πρόσθετες θυσίες-ενώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση διαρρέει ότι “συνεχίζονται σκληρές διαπραγματεύσεις”.

-Ισπανία:Πάνω από 2.000 πρόβατα μερινός κατέβασαν την Κυριακή στο κέντρο της Μαδρίτης κτηνοτρόφοι σε υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στην βόσκηση και την μετακίνηση των ζώων τους που απειλούνται.

-Ολλανδία:Οι Φιλελεύθεροι και Εργατικοί κατέληξαν,σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού-Παραμένει πρωθυπουργός ο Μαρκ Ρούτε

 

-Κιέβο:Το κόμμα του προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, προηγείται σημαντικά σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής

 

25/10/2012

-Νέα 24ωρη απεργία για σήμερα, σε όλες τις τράπεζες αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ

-Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τα ταμεία της εκκλησίας είναι άδεια-«Η Εκκλησία μας μετά από δυο μήνες δεν θα έχει να πληρώσει τους 300 υπαλλήλους

-Σιάτιστα-Κοζάνη:Υποδοχή στον  Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίος  με αφορμή τη γιορτή του πολιούχου της περιοχής, Αγίου Δημητρίου και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τα θυρανοίξια του ναού του Αγίου.-Την  Παρασκευή, θα τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία – Θα συμμετέχει επίσης σε ιερατικό συνέδριο και σε εκδήλωση προς τιμήν του στο Τραπάτζειο Γυμνάσιο,και  επίσημο δείπνο από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, θα γίνει δοξολογία στον Άγιο Γεώργιο Εράτυρας και επίσκεψη στα ερείπια του παλαιού Επισκοπικού Ναού στο Σισάνιο και τη Μονή Αγίου Αθανασίου Εράτυρας όπου θα τελεστεί δοξολογία. Έχουν επίσης προγραμματιστεί ο αγιασμός της θεμελίωσης του εκκλησιαστικού μουσείου και τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου της μονής.

Απόστολος Κακλαμάνης: «Δεν μου άρεσε που ο πρωθυπουργός είπε ότι έχουμε βελτιώσει τα εργασιακά. Εγώ δεν ενδιαφέρομαι για τον κ. Βγενόπουλο, τον κ. Κωστόπουλο και τον κ. Λάτση, που ενδιαφέρονται μόνο να διώξουν κόσμο»

-Ρεν- Σόιμπλε- Ντράγκι : Δεν υπάρχει καμία απόφαση -συμφωνία για την Ελλάδα

-Γ.Καπελέρης-Γ.Διώτης:Δείχνουν υπεύθυνο για την λίστα Λαγκαρντ, Παπακωνσταντίνου και -Βενιζέλο

-ΕΦΕΤ: Ανάκληση κρουασάν σοκολάτας«choco the monster» με αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών-Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην ΕΕ από την εταιρεία «Ο Μπάρμπα Γιάννης ΕΠΕ».

– Τηλέτυπος Α.Ε: Πρόκειται να λάβει μακροπρόθεσμο δάνειο που θα διατεθούν ως επι το πλείστων για τις ανάγκες του MEGA Channel

-Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών 2012, 5 & 10 χλμ.,στις 11 Νοεμβρίου

-Κύπρος:Προεδρικές εκλογές στις 17 Φεβρουαρίου 2013 και για πρώτη φωρά θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό για τους εκλογείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο ή θα εγγραφούν μέχρι τις 2.1.2013.

-ΕΕ: Σοβαρές ελλείψεις αναφορικά με τον έλεγχο των παρενεργειών που προκαλούν διάφορα προϊόντα της ελβετικής Roche διαπίστωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ύστερα από έρευνα στη Βρετανία.-τεκμηριώνονται 15.161 θάνατοι που καταγράφηκαν από ένα πρόγραμμα υποστήριξης ασθενών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

ΗΠΑ: Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι-Σεντ Λούις στις 27 Οκτωβρίου-θα θα μεταδοθούν ζωντανά από τον ιστότοπο: www.greekstudies.org.

-Νέα Υόρκη:Αγωγή με την οποία ζητεί να καταβληθούν αστικές αποζημιώσεις λόγω απάτης κατέθεσε το αμερικανικό δημόσιο κατά της Bank of America Corp, τονίζοντας ότι μέσω της θυγατρικής της Countrywide δόθηκαν πολλές χιλιάδες τοξικά δάνεια που ζημίωσαν το αμερικανικό Δημόσιο με συνολική ζημιά άνω του 1 δισ. δολαρίων, καθώς και «αναρίθμητες κατασχέσεις».

-New York Times: O Ρόμνεϊ θα μας κάνει Ελλάδα

-Κίνα: Αλλαγή ηγεσίας στο Λαϊκό στρατό και το Κομμουνιστικό Κόμμα24/10/2012

– Θεσσαλονίκη: Tο Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από χτες 24ωρες, επαναλαμβανόμενες απεργίες – Το πρωί οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συνέλευση στο εργοτάξιο του μετρό στην Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

-Ποδηλάτες από κάθε γωνιά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου αποφάσισαν δίνουν «ραντεβού» στις 26 Οκτωβρίου στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση.

-Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά

-Τη δημιουργία «δεσμευμένου και κλειστό λογαριασμός με εξωτερική διαχείριση, αλλά και άλλους μηχανισμούς, έθεσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ.
-Αντώνης Σαμαράς:” Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε”

-Απέχουν αύριο Πέμπτη από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Αθήνας

-Μουσείο της Ακρόπολης: Με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και με θεματικές παρουσιάσεις από αρχαιολόγους-φροντιστές, το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

-ΕΟΦ: Αναστολή των εξαγωγών φαρμάκων, προκειμένου να αποφευχθούν ελλείψεις

-Bουλή: Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ Η. Κασιδιάρη, Γ. Γερμενή και Π. Ηλιοπούλου, αποφάσισε η Ολομέλεια-Σε «ξένα κέντρα» αποδίδουν οι χρυσαυγίτες βουλευτές τις διώξεις τους

-Τουρκία: Αντιαεροπορική οβίδα από τη Συρία έπληξε Κέντρο Υγείας στην επαρχία Χατάι

-Ισραήλ: Θα απελαθούν οι 17 ακτιβιστές που συνελήφθησαν στο ιστιοφόρο Estelle

23/10/2012

-Συνταξιούχος εφοριακός  και δύο επιχειρηματίες μηνύουν τους:Γιώργο Παπανδρέου-,Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Ιωάννη Διώτη, Ιωάννη Καπελέρ, Στέλιο Στασινόπουλο (νυν διοικητή του ΣΔΟΕ) και κατά παντός άλλου υπευθύνου (μέλους ή μη κυβερνήσεως), υπηρεσιακού ή μη παράγοντα, αυτουργού, συμμέτοχου  και δη ηθικού αυτουργού – Ζητούν από τον εισαγγελέα να διατάξει την άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου των εμπλεκομένων και να προχωρήσει στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,  καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “πρέπει να θεωρηθούν ύποπτοι για τη διάπραξη νέων αξιόποινων πράξεων”.

-Λουκέτο  στις φαρμακαποθήκες την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο Δελτίο Τιμών

-E νώσεις Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος:Καλούμε τους καταναλωτές να μην αγοράσουν ποτέ ληγμένα τρόφιμα- Καλούμε  και τις επιχειρήσεις να προσφέρουν σε χαμηλότερες τιμές τα εν λόγω αγαθά πέντε ημέρες πριν από την λήξη τους».

-Ιταλία:«Ένοχοι ανθρωποκτονίας» οι γεωλόγοι που δεν πρόβλεψαν το φονικό σεισμό στη Λ’Άκουιλα το 2009- Καταδίκάστηκαν σε 6 χρόνια κάθειρξη

-Aegean-Olympic, δημιουργείται τώρα με την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη.

-ΟΤΟΕ : 24ωρη απεργία σε όλες τις τράπεζες την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, διαμαρτυρόμενη για την ένταξη των ταμείων υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

-Στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο στα δικαστήρια

-Στάση εργασίας Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)

-ΕΣΑμεΑ:Κινητοποιήσεις σε όλα τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας της χώρας

-€1,3 εκατ. αποζημιώσεις θα καταβληθεί την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου σε 1.350 δικαιούχους παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ.

-ΕΦΕΤ, απέσυρε αλλοιωμένα προϊόν με μούχλα σε σταρένιο ψωμί του Βασιλόπουλου–Πρόκειται για το προϊόν «ΑΒ Ψωμί Τοστ Σταρένιο», σε συσκευασία των 350g και 700g, με ημερομηνία λήξης 31/10/12.

-Μνημόνιο 2013: Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στα εισιτήρια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς (του ΟΑΣΑ, του ΜΕΤΡΟ και του ΟΣΕ), κατά 25%-Λειτουργία βενζινάδικων και από μεγάλα σουπερμάρκετ-Ιδιωτικοποίηση λιμένων-αεροδρομίων-Μείωση μισθών και μετά πώληση της ΔΕΗ -Ελαστικοποίηση εργασίας στην ακτοπλοΐα-Ανοιγμα επαγγελμάτων-Καταργείται η υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου για τη σύνταξη των σειράς εγγράφων ενώπιον συμβολαιογράφου -Αίρονται οι περιορισμοί στις άδειες για λιμουζίνες και μικρά τουριστικά λεωφορεία-Ενιαίος φόρος στα ακίνητα από το πρώτο τετραγωνικό

-Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης,ανακαλεί τη χορήγηση κινητών τηλεφώνων σε ειδικούς συμβούλους του υπουργείου

-Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά του σκοπού στο 523 στρατόπεδο τα ξημερώματα -ο σκοπός είναι καλά στην υγεία του.

-Γερμανία:Αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων τα οποία «κουρεύτηκαν», ζητούν με αγωγή που κατέθεσαν  Γερμανοί επενδυτές.

-ΗΠΑ:Οριακά νικητής ο Ομπάμα στο τελευταίο ντιμπέιτ

-Τασμανία : Αυστραλός επενδυτής σκοπεύει να μετατρέψει ένα νεκροτομείο σε ξενοδοχείο-θέλει να απευθυνθεί σε πελάτες που θα ενθουσιάζονταν με την ιδέα να μείνουν σε ένα δωμάτιο όπου μέσα βρίσκεται ένα τραπέζι νεκροψίας ή ένα ψυγείο για πτώματα.

22/10/2012

-ΔΟΥ:Λουκέτο στις εφορίες Δευτέρα και Τρίτη

-Φλώρινα:Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν στις 30 και 31 Οκτωβρίου οι κάτοικοι και οι φορείς του νόμού, ζητώντας τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης -θα ακολουθήσει κλείσιμο του τελωνείου και αποκλεισμός ενεργειακών μονάδων της ΔΕΗ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

-«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει η πρόταση του Π.Καμμένου επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του να αποσύρει όλους τους βουλευτές του προκειμένου να προκηρυχθούν εκλογές, καλώντας και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να πράξει το ίδιο.

-Ακτοπλοϊκές: Αυξήσεις μέχρι 2,4% στις τιμές εισιτηρίων,προβλέπει απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου,έχει ισχύ από το προηγούμενο Σάββατο 20 Οκτωβρίου αφορά σε όλες τις άγονες γραμμές αλλά και όσες γραμμές (κυρίως τοπικού χαρακτήρα) δεν έχουν απελευθερωθεί.
-Θαλάσσιος Τουρισμός:Αρση του καμποτάζ και στα σκάφη αναψυχής ανήγγειλε η κυβέρνηση

-Ιερισσό -Χαλκιδική:Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έως το δάσος των Σκουριών πραγματοποίησαν κάτοικοι και φορείς της περιοχής,  αντιδρούν με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» για την υλοτόμηση δάσους στις Σκουριές-

-Αρχιεπισκοπή Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής :Υπεγράφη τελική συμφωνία για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου στην περιοχή του Σημείου Μηδέν (που γκρεμίστηκε από την κατάρρευση των δίδυμων πύργων) με Κυβερνήτης της Πολιτείας Νέας Υόρκης -Οι εργασίες  θα ξεκινήσει άμεσα  και θα ολοκληρωθεί στους επόμενους δώδεκα μήνες.

-Ουγγαρία: Σε βόρεια συνοικία της Βουδαπέστης, πάνω από 8.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, διακόπηκε και η κυκλοφορία στο Δούναβη, προκειμένου να εξουδετερωθεί η βόμβα μισού τόνου που χρονολογείται από την εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

-Λουκέτο σε 180 εταιρίες φωτοβολταϊκών έως το 2015 λόγω της υπεραποθεματοποίησης και των χαμηλών τιμών που οδηγούν σε κύμα συγχωνεύσεων, με αποτέλεσμα οι εταιρίες είτε θα πτωχεύσουν είτε θα γίνουν αντικείμενο εξαγοράς-Το 50% των εταιριών αυτών εδρύει στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Καναδά

-Κατεβάζουν ρολά Ισπανία και Πορτογαλία στις 14 Νοεμβρίου

-Λίβανο:Σε πεδίο μάχης μετετράπη η Βηρυτός μετά την κηδεία του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της λιβανέζικης αστυνομίας Ουισάμ αλ-Χασάν

-Ουάσινγκτον:Τέσσερεις νεκροί και πάνω από επτά τραυματίστηκαν από σφαίρες σε επεισόδιο κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο-Ο ένοπλος αυτοκτόνησε

Καναδάς: Δύο διεθνείς συμφωνίες του ΟΗΕ που απαγορεύουν τα πειράματα γεωμηχανικής παραβιάστηκαν από καναδική εταιρεία με την μεθόδου «λίπανση των ωκεανών»,έριξε 100 τόνοι θεϊκού σιδήρου στον Ειρηνικό Ωκεανό δυτικά του Καναδά, ώστε  να αυξήσει τους πληθυσμούς του φυτοπλαγκτού και των ψαριών της περιοχής.

-Ιαπωνία:Λουκέτο σε εργοστάσιο παραγωγής φακών φωτογραφικών μηχανών στο Τόκυο βάζει η Sony το 2013 – θα καταργήσει 10.000 θέσεων εργασίας

-Ομπάμα-Ρόμνι: Τρίτη και τελευταία τηλεμαχία με  θέματα εξωτερικής πολιτικής, θα πραγματοποιηθεί σήμερα   το βράδυ στη Φλόριντα για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Λος Άντζελες: Ετοιμάζεται  Μουσείου, για  την ιστορία του κινηματογράφου του Χόλυγουντ  που  αναμένεται να λειτουργεί από το 2016 στο Λος Άντζελες,  ιδέα  της  Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών

19/10/2012
-Θεσσαλονίκη: Ένας  απένταρος ομογενής  από τη Βαλτιμόρη ΗΠΑ, έστειλε (;) επιταγή ενός δις δολαρίων σε σχολείο της Καλαμαριάς-Θα  διερευνηθεί  η γνησιότητα από την τράπεζα στην οποία έχει κατατεθεί η επιταγή.

-Βρυξέλλες-Με κοινή τους δήλωση οι 17 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα και για τις «αξιοσημείωτες προσπάθειες» του ελληνικού λαού.

-Αίγπτος: Συνάντησης του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο.

-Αντιδράσεις πανεπιστημιακών για τη σχεδιαζόμενη παραχώρηση της περιουσίας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο ΤΑΙΠΕΔ

-Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, θα στεγαστούν στο χώρο των υπαρχόντων ΚΕΠ και σε γραφεία του ΟΤΑ

-Υπ.Δημόσια Τάξη:Νομικά θα κινηθεί κατά του Guardian , σχετικά με  δημοσίευση για τα περί «βασανιστηρίων» κρατουμένων και ταπείνωση τύπου Άμπου Γκράιμπ» στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
-Κρήτη::Σεισμός 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ ,  βόρεια της Σητείας.

-Ιταλία:Άνεργος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στη Ρώμη

-Κωνσταντινούπολη:Στο εδώλιο ο Τούρκος διεθνούς φήμης πιανίστας Φαζίλ Σάι για τα προσβλητικά για το Ισλάμ σχόλια που έκανε στο Twitter-Η μέγιστη ποινή στην οποία μπορεί να καταδικαστεί είναι φυλάκιση 18 μηνών.

-Υπ. Υγείας:Ανακοινώνει σήμερα το νέο Δελτίο Τιμών αγορά φαρμάκου – Θα ισχύσει για τα ιδιωτικά φαρμακεία από την 1η Νοεμβρίου.

-Ολλανδία: Τρεις ηλικιωμένοι πέθαναν από κατανάλωση σολομό μολυσμένο με σαλμονέλα και άλλοι 950 άνθρωποι ασθένησαν – Στις ΗΠΑ πάνω από εκατό άνθρωποι ασθένησαν και 15 πέθαναν από τον ίδιο τύπο σαλμονέλας.

-Γαλλία:Η Google απειλεί να αποσύρει γαλλικά MME από τις αναζητήσεις της αν επιβληθεί φόρος

-Υεμένη: Εννέα στρατιώτες νεκροί σε επίθεση καμικάζι της Αλ-Κάιντα με παγιδευμένο αυτοκίνητο

-Συρία:Μακελειό με δεκάδες νεκρούς-Ανάμεσά τους πολλά παιδιά με δεκάδες νεκρούς

-ΗΠΑ:Το αμερικανικό περιοδικό Newsweek θα δημοσιεύσει την τελευταία του έντυπη έκδοση στις 31 Δεκεμβρίου- θα κυκλοφορεί μόνο σε ψηφιακή μορφή, ως επακόλουθο τη μείωση θέσεων εργασίας.

18/10/2012

– ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία κατά των νέων μέτρων-Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα
-Στην Αθήνα. μετ΄εμποδίων οι μετακινήσεις των πολιτών
-Στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 20.00.
-Χωρίς ταξί, από τις 8 το πρωί ώς τις 5 το απόγευμα- Kλειστά θα είναι  με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου  τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την χώρα. -Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια

– ΔΟΥ : Στην Αττική καταργούνται 28, στη Θεσσαλονίκη 6 και σε 13 Νομούς καταργούνται συνολικά 35 εφορίες- Οι εφοριακοί βρίσκονται σε αναστάτωση ενώ ο κλάδος προχωρά σε κινητοποιήσεις

– Η Εμπορική Τράπεζα πέρασε στην Alpha –  μεταβίβαση των μετοχών της Εμπορικής από την Gredit Agricole στην Alpha .

– ΕΛΒΕ ΑΕ: Η εταιρεία ενδυμάτων , ανακοίνωσε την εξαγορά του 100% της Ecojoule Solar A.E, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 1,97 Mwp, στην περιοχή του νομού Θεσπρωτίας, έναντι τιμήματος 541.000 ευρώ

– Βρυξέλλες:Σύνοδο Κορυφής

– Φινλανδικό πλοίο κατεθύνεται προς τη Λωρίδα της Γάζας για να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό -επιβαίνουν και Έλληνες πολίτες, εκ των οποίων δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.- Οι ισραηλινές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψουν την προσέγγιση του πλοίου στη Λωρίδα της Γάζας.

– Χάγη: Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου του ΟΗΕ αρνιέται την κατηγορία πως είναι «εγκληματίας πολέμου», έχει καλέσει 300 μάρτυρες, ανάμεσά τους και τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος ενδέχεται να καταθέσει στη δίκη το Μάρτιο του 2013.

– Ισπανία: Ποινικοποιείται η δράση των παπαράτσι- Το νομοσχέδιο προβλέπει ποινές φυλάκισης έως και ένα χρόνο για τους παπαράτσι που θα δημοσιεύσουν ανάρμοστες ή σοκαρίστηκες  φωτογραφίες τρίτων, ακόμη και όταν αυτοί τους είχαν δώσει την άδειά τους να τους φωτογραφίσουν.

-ΗΠΑ: Στο δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ, ρεβάνς πήρε ο Μπαρακ Ομπάμα

p

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...

Ο Πούτιν ορκίστηκε για την 5η θητεία του και δήλωσε ανοιχτός για διάλογο με τη Δύση.

Το να κυβερνώ τη Ρωσία, μια χώρα 140 εκατομμυρίων ανθρώπων, αποτελεί «ένα ιερό καθήκον», δήλωσε o Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, αφότου ορκίστηκε για μια πέμπτη θητεία στην ηγεσία της χώρας του, επικεφαλής της οποίας είναι...

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ – ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2031.

Το Δικηγορικό Γραφείο Χρήστος Πέτκος και Συνεργάτες πέτυχε την αναστολή εκτέλεσης διαταγής πληρωμής εναντίον δανειολήπτη. Το Δικαστήριο πιθανολόγησε, ότι η Ανακοπή που άσκησε ζευγάρι Δανειοληπτών είναι  βέβαιο ότι θα ευδοκιμήσει, διότι η απαίτηση της Τράπεζας έχει εν μέρει παραγραφεί. Οι...