Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣελιδοδείκτης ενημέρωσηςΕνημερωτική ματιά στην...

Ενημερωτική ματιά στην Ελλάδα και τον κόσμο

-12/08/2015

Greece Migrants-Εκρηκτική η κατάσταση στην Κω : «Ούτε το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει έρθει για ελέγχους  – Εξαφανισμένη η κυρία Χριστοδουλοπούλου-Σε απόγνωση κάτοικοι και αρχές του νησιού -Δραματική προειδοποίηση Δηημάρχου Κω Γ. Κυρίτσης για τους λαθρομετανάστες”Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην Πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες, η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη.

Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός- «Επιτέλους η Κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός ας σταματήσει να λιάζεται και ας ασχοληθεί σοβαρά με ένα μείζον ανθρωπιστικό θέμα”» ανέφερε

– Επιστρέφονται από σήμερα, πινακίδες και άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

-Τρίτο Μνημόνιο-Αγνοούν, ξανά, την ανάπτυξη:-Να ψηφιστεί από την Ολομέλεια ως την Πέμπτη ζήτησε ο πρωθυπουργός σε επιστολή του προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου- η πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που ζήτησε-θα συγκαλέσει τη Διάσκεψη των Προέδρων το βράδυ (21:30), οι αρμόδιες επιτροπές θα συνεδριάσουν το πρωί της Πέμπτης και η συνεδρίαση της Ολομέλειας θα ξεκινήσει αργότερα την Πέμπτη, όπως και στις δύο ψηφοφορίες με τα προαπαιτούμενα.

– Το κείμενο που θα εισαχθεί προς ψήφιση θα απαρτίζεται από δύο άρθρα, ένα για τη νέα δανειακή σύμβαση με προσάρτημα το μνημόνιο και ένα για τα προαπαιτούμενα.

– ΚΚΕ: Το τρίτο μνημόνιο περιέχει μέτρα τέτοιας βαναυσότητας και σκληρότητας που καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να φέρει, κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής»- οι εφαρμοστικοί νόμοι που το συνοδεύουν «περιλαμβάνει συνέχιση όλων των προηγούμενων μνημονίων και τη δέσμευση ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας»,για τα εργασιακά, ασφαλιστικό, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς και μεσαίους αγρότες, που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωσή τους»

-ΚΕΔΕ: Ζητά οι δήμαρχοι να παίρνουν ίδιους μισθούς με τους βουλευτές(μήπως να του πληρώσουμε και βουλευτικές αποζημιώσεις και να έχουμε τον σκύλο χορτάτο με την  πίτα ολόκληρη και τα δημοτικά τέλη στα ύψη;)

– ΤΑΙΠΕΔ :Οι ημερομηνίες για τους διαγωνισμούς που αφορούν την αξιοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, έως τέλος Οκτωβρίου ,θα έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές

– ΤΑΠΑ:Οφειλές έναντι των πολιτών, όσον αφορά στις απαλλοτριώσεις, αποκαθιστά η νέα διοίκηση Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων-από το 2012 και μετά το Ταμείο δεν είχε προβεί σε καμία αποζημίωση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

-Ιταλία: Νέα τεχνική ονομαζόμενη (vaginal erbium laser therapy) δοκιμάστηκε από τους επιστήμονες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πίζας, αναφορικά με την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης,με την χρήση λέιζερ μέσα σε τρεις μόλις συνεδρίες τα συμπτώματα βελτιώθηκαν σημαντικά ενώ κάποια εξαλείφθηκαν σχεδόν στο μισό πχ:κολπική ξηρότητα, πόνο, ακράτεια , και κάποιες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

-Ρωσία:Τεράστιες δασικές πυρκαγιές μαίνονται στην περιοχή της λίμνης Βαϊκάλης-Οι πυρκαγιές κατακαίουν πάνω από 1.200.000 στρέμματα στην ανατολική Σιβηρία-5.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες

– Αίγυπτος: Καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα υποστηρίζει πως ερευνώντας τον τάφο του Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλέων, στην Αίγυπτο, εντόπισε δύο άγνωστες και σφραγισμένες πύλες, εκ των οποίων η μία οδηγεί στον τάφο της βασίλισσας Νεφερτίτης, σύζυγος του Φαραώ Ακενατών

– Κίνα:Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο δεκαετιών κατέγραψε το γιουάν χθες, υποχωρώντας σε χαμηλό τριετίας, μετά την κίνηση-έκπληξη από την κεντρική τράπεζα της Κίνας να υποτιμήσει το εθνικό νόμισμα σχεδόν κατά 2%,προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς”.

– Ιαπωνία: Το πρώτο «αυτοκίνητο» που μεταφέρεται σε μία…τσάντα, δημιούργησε 26χρονος Ιάπωνας μηχανικός- Το WalkCar ηλεκτροκίνητο ,(με μπαταρία λιθίου) συσκευή σε μεγέθους laptop, από αλουμίνιο , ζυγίζει ως 3 κιλά- μέγιστη ταχύτητά 10 χιλιόμετρα/ ώρα, με αυτονομία 12 χιλιομέτρων μετά από τρίωρη φόρτιση.- τιμή 100.000 γιεν (περίπου 800 δολάρια). Η διάθεση θα αρχίσει την άνοιξη του 2016.

– FBI:Συνελήφθησαν 5 άτομα χάκερ, με την κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα συναλλαγών,με υποκλοπή εσωτερικής πληροφόρησης τις οποίες έδιναν στη συνέχεια σε μια ομάδα χρηματιστών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν την έδρα τους στις ΗΠΑ και αποκόμισαν τουλάχιστον 30 εκατ. δολάρια παράνομου κέρδους από τις συναλλαγές σε εκατοντάδες εταιρίες.-Πρόκειται για την μεγαλύτερη υπόθεση χάκινγκ που σχετίζεται με υποθέσεις εσωτερικής πληροφόρησης.

-Καλιφόρνια : Ο αξιολάτρευτος μικρός μαχητής του taekwondo,δοκιμάζε με κάθε τρόπο να σπάσει τη σανίδα, καταφέρνοντας τελικά να πετύχει τον στόχο του.
https://youtu.be/1ZLN9AzxVa8

– EWG :Ο Αμερικανικός Οργανισμός Προστασίας Καταναλωτών «Environmental Working Group» (EWG) δημιούργησε μετά από ενδελεχείς έρευνες, λίστα με τα 10 πιο «επιβαρυμένα» (Μήλα,Φράουλες,Σταφύλια,Σέλινο, Ροδάκινα,Σπανάκι,Γλυκές πιπεριέ,Νεκταρίνια,Αγγούρια,Τοματίνια)-και τα 10 πιο «καθαρά» προϊόντα που υπάρχουν στα ράφια των καταστημάτων ΕΊΝΑΙ Αβοκάντο, Γλυκό καλαμπόκι,Ανανάς,Λάχανο,Μπιζέλια (κατεψυγμένα),Κρεμμύδια,Σπαράγγια,Μάνγκο,Παπάγια,Ακτινίδια)

11/08/2015

– Κλείνει των επομένων ωρών το τελικό κείμενο συμφωνίας που θα ξεκλειδώσει δάνειο των 52-56 δισ. από τον ESM και ξεκινούν οι διαδικασίες ψήφισής στο ελληνικό και τα υπόλοιπα κοινοβούλια

-Το βασικό κείμενο του νέου μνημονίου έχει «κλειδώσει» σε ένα 27σέλιδο έγγραφο ,που περιλαμβάνει ένα «βαρύ» πακέτο προαπαιτουμένων που θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα (πιθανότατα την Πέμπτη) και ένα δεύτερο -εξίσου σκληρό- πακέτο μέτρων που θα πρέπει να υιοθετηθεί από τον Οκτώβριο και μετά- μεταξύ άλλων πρωτογενές πλεόνασμα σε 0,25% έλλειμμα για το 2015, -0,5% για το 2016,- 1,5 για το 2017 και 3,5% για το 2018- άνοιγμα της αγοράς ενέργειας και κλειστών επαγγελμάτων- σταδιακή κατάργηση επιστροφής φόρου αγροτικό ντίζελ κατά 50% την 1η Οκτ. 2015, και το υπόλοιπο 50% 1η Οκτ. του 2016 και αυστηροποίηση του ορισμού του αγρότη–ΕΝΦΙΑ 2015, από τον Σεπτέμβριο-Μείωση όλων των ορίων για τις κατασχέσεις στα 1.500 ευρώ.

– Για το υπερταμείο ,εντείνεται η τεχνική επεξεργασία και παραμέτρων λειτουργίας του νέου Ταμείου, ενώ απαλείφθηκαν και όροι που θα προκαλούσαν έντονες αντιδράσεις- κυβέρνηση έχει δεσμευτεί επί καταλόγου 11 αποκρατικοποιήσεων που θα προωθηθούν άμεσα μέσω της υφιστάμενης μορφής του ΤΑΙΠΕΔ.

-Ο πρωθυπουργός, Αλ.Τσίπρας με απόφασή του καταργεί το αφορολόγητο για τις βουλευτικές αποζημιώσεις και μειώνει τις αποζημιώσεις των υπουργών, διοικητών των ΔΕΚΟ και των προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών. «σήμερα θα κατατεθεί αντίστοιχο νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει όλες αυτές τις μειώσεις και τις ρυθμίσεις

–Για τα κόμματα οι δανειστές ζητούν κατάργηση των κουπονιών που είναι ανώνυμα, κάτι που θα πλήξει τα ταμεία όλων των κομμάτων.

– Διοικητικού Εφετείου Αθηνών,φέρνει ανατροπή στο σύστημα με το οποίο η Εφορία ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς και χαρακτηρίζει «φοροδιαφυγή» κάθε απλή φορολογική διαφορά μόνο και μόνο για να επιβάλει φόρους- στον αέρα για τους ελέγχους στις λίστες Λαγκάρντ και εμβασμάτων εξωτερικού, καθώς μόνο για τα τελευταία πέντε χρόνια, περιορίζετε το πεδίο δράσης των φορολογικών ελεγκτών

-BBC: Για την στάση των Ελλήνων απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, « κανείς δεν βγαίνει στους δρόμους να διαδηλώσει και να εναντιωθεί στα επώδυνα μέτρα που υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, και είναι έτοιμη να εφαρμόσει περισσότερα μετρά λιτότητας.»

– Κτηματολόγιο: Από Δευτέρα, 17 Αυγούστου, η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε ακόμα 11 δήμους της Αττικής- σε προθεσμία 2 μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία (μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2015) η υποβόλή αίτηση διόρθωσης ή ένσταση -Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το ελληνικό δημόσιο η προθεσμία είναι μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2015- κάθε δικαιούχος θα μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά ktimatologio.gr.

– Δυνατότητα προμήθεια «χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού», με απευθείας αναθέσεις προμήθεια air condition για τα καταλύματα των μεταναστών στον Ελαιώνα ,ύψος 60.000 ευρώ, δίνει νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

– Κυνηγετική περίοδος: Ορίζεται από 20 Αυγούστου 2015 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2016-οι κυνηγοί υποχρεούνται να φορούν ένδυμα φωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας), ορατό από κάθε οπτική πλευρά, προς αποφυγή ατυχημάτων.

AGIOS SPYRIDON– Κέρκυρα: «Βούλιαξε» το νησί από προσκυνητές για την λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα, που γίνεται κάθε χρόνο στις 11 Αυγούστου, για να θυμίζει τη λύτρωση του νησιού από την πολιορκία των Τούρκων το 1716 – πολλοί βρήκαν κατάλυμα στη πλατεία Σπιανάδα, και πέρασαν τη νύχτα τους σε στρώματα, υπνόσακους και ψάθες, προκειμένου να είναι κοντά στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

– Σκόπια: Αλβανός τζιχαντιστής καλεί Ισλαμική Κινητοποίηση Αλβανών από τα ΜΜΕ «Έλα μαζί μας και προκάλεσε φρίκη στους Σταυροφόρους και τους υποστηρικτές τους».

-Τουρκία: Το τουρκικό ακρο-αριστερό DHKP-C, ανέλαβε την επίθεση στο αμερικανικό προξενιό στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί από την Τουρκία και τις ΗΠΑ ως τρομοκρατική οργάνωση καθώς ι έχει προβεί σε παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν, όπως είναι η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα το 2013,όπου σκοτώθηκε Τούρκος φρουρός ασφαλείας στην πύλη του κτηρίου.

– Ιταλία: Μια Ιταλίδα, σήμερα 92 ετών, ξαναβρήκε την 72χρονη κόρη της, που την θεωρούσε χαμένη για 71 χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τον βίαιο χωρισμό τους λίγο μετά τη γέννηση της, από τον παντρεμένο Γερμανό στρατιώτη- η κόρη,έχοντας κλείσει τα 70, απευθύνθηκε στη Διεθνή Υπηρεσία Εντοπισμού (ITS), γερμανικό κέντρο έρευνας για την περίοδο του πολέμου και με τη βοήθεια του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού ,ανακάλυψε ότι η Ιταλίδα μητέρα της ήταν εν ζωή -μάνα και κόρη βρέθηκαν για πρώτη φορά το Σάββατο στο Ιταλικό χωριό όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα η 92χρονη.

-Γερμανία: Στα 100 δισ. τα κέρδη της Γερμανίας από το 2010 τις ευρωπαϊκής κρίσης,κυρίως όμως από την ελληνική κρίση-αντιστοιχεί στο 3% του γερμανικού ΑΕΠ, που ξεπερνά το κόστος της ελληνικής διάσωσης.

– Λονδίνο: Εκκενώθηκε η περιοχή Μπέθναλ Γκρίν , εξαιτίας βόμβας 500 κιλών από τον Β’ Παγκόσμιο που βρέθηκε σε υπόγειο κτιρίου κατά τη διάρκεια εργασιών-σε εξέλιξη η επιχείρηση εξουδετέρωση κα απομάκρυνση της βόμβας

– Νορβηγία:Η πτώση τιμής του πετρελαίου, έφερε πρόβλημα ακόμα και για την ακμαία οικονομία της Νορβηγίας, η οποία παράγει μεγάλες ποσότητες πετρελαίο και διαθέτει το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο παγκοσμίως για τα έσοδα από την πώλησή που φτάνει στα 875 δις.$, ως αποτέλεσμα η ανεργία αυξήθηκε από 3,7% το 2010 σε 4,3% και εκτιμάται ότι θα αυξήσει ακόμα περισσότερο

-Συνελήφθησαν μεθυσμένοι ο πιλότος, ο συγκυβερνήτης και δύο αεροσυνοδοί της νορβηγικής αεροπορικής εταιρείας Air Baltic, λίγα λεπτά πριν την απογείωση του αεροπλάνου από το Όσλο προς Αθήνα. Στην πτήση επέβαιναν 100 άτομα-ΟΙ Νορβηγοί αστυνομικοί έλαβαν ανώνυμη πληροφορία και υποχρέωσαν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος να κατέβουν από το αεροπλάνο για να υποβληθούν σε αλκοτέστ.

-Σουηδία: Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε κατάστημα της IKEA και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά, στην πόλη Βεστερός

-Συρία: Σε σύλληψη συγγενή του προέδρου Μπάσαρ Αλ Άσαντ, προχώρησαν οι αρχές της Συρίας, δύο μέρες μετά από διαδήλωση πολιτών με αίτημα την τιμωρία του άντρα αυτού γιατί φέρεται να σκότωσε έναν αξιωματικό του στρατού.

– Ιράκ: Λουτρό αίματος με 47 νεκρούς και τουλάχιστον 80 τραυματίες,
από δύο εκρήξεις στην πόλη Μπακούμπα ΑΠΌ ΙΣΛΑΜΙΣΤΈς

– Πακιστάν : Εθνικές διαστάσεις παίρνει το μεγαλύτερο σκάνδαλο παιδεραστίας και βιασμών ανηλίκων, η «κορυφή του παγόβουνου» ,ενός φαινομένου ευρέως διαδεδομένου που συγκλονίζει το πολιτικό σύστημα και την αστυνομία της χώρας, όταν αποκαλύφθηκαν εκατοντάδες αποτρόπαια βίντεο που γυρίστηκαν από το 2007 και μετά με «πρωταγωνιστές» τουλάχιστον 280 παιδιά, κάτω των 14 ετών τα οποία πωλούσαν ( τα βίντεο) ή τα χρησιμοποιούσε για εκβιασμό στις πάμφτωχες οικογένειές τους.- Τα βίντεο δείχνουν παιδιά να βιάζονται από έναν ή περισσότερους άνδρες ή να κάνουν σεξ μεταξύ τους, ανέφερε ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τα θύματα.

-ΗΠΑ: Η Berkshire Hathaway του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ συμφώνησε στην εξαγορά της εταιρίας Precision Castparts, που κατασκευάζει εξαρτήματα για αεροσκάφη, στο μεγαλύτερο ντιλ στην ιστορία της. Η συμφωνία αποτιμάται περίπου στα 37,2 δισεκ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους.

-Μιζούρι:Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται το Φέργκιουσον, επικαλούμενη τα βίαια επεισόδια στην πόλη κατά την επέτειο του θανάτου ενός άοπλου μαύρου έφηβου

-10/08/2015
-Έβρος: Στρατιώτης που υπηρετούσε σε μονάδα της 3ΗΣ Μ/Κ Ταξιαρχίας «Ρίμινι» τραυματίστηκε θανάσιμα με το υπηρεσιακό του όπλο ενώ εκτελούσε, υπηρεσία σκοπού, ανακοίνωσε το ΓΕΣ

– Η Εθνική Ομάδα Ανδρών πόλο,στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου στο Καζάν, κατέκτησε την τρίτη θέση.- θερμά συγχαρητήριά από τον πρόεδο Δημοκρατίας  και απ’ όλους εμάς τους Έλληνες.

-Μαραθώνιες οι διαβουλεύσεις των υπ. Οικονομίας με το «κουαρτέτο»,για τις τελευταίες λεπτομέρειες του 3ου μνημόνιου και να ψηφιστείτην Πέμπτη στην βουλή

– Η τρόικα δέχθηκε την επιστροφή στο βόειο κρέας ΦΠΑ 13%, από 23%- Η κυβέρνηση δέχθηκε την παραμονή στο 23%, των φροντιστηρίων και κάτω από τα 486 ευρώ κατώτατη σύνταξη- Διατηρείτε η συνταξιοδότηση χωρίς μείωση στο ποσό της σύνταξης στα 62 έτη με 40 έτη ασφάλισης (συμπεριλαμβανομένων έως 7 πλασματικών ) για ασφαλισμένους πριν από το 1993, που είχαν «κλειδώσει» δικαίωμα, αλλά δεν είχαν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ηλικιακά όρια

-ΣΥΡΙΖΑ: Το Μαξίμου επεξεργάζεται σενάρια για την «επόμενη ημέρα» και διαμηνύει, ότι ο γόρδιος δεσμός που έχει προκύψει λύνεται μόνο με μια νέα προσφυγή στις κάλπες. Ως πιθανή ημερομηνία την 25η Οκτωβρίου.

-Ηράκλειο:Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ότι στη διάρκεια μίας ολόκληρης ημέρας δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη από στο κατάστημα πωλητήριο αναμνηστικών και εκμαγείων του Μουσείου της Κνωσού ,η δε ταμειακή μηχανή λειτουργούσε, αλλά δεν είχε δηλωθεί ποτέ στην Εφορία.-τέτοια  φοροδιαφυγή ,έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες  κρατικές & ημικρατικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, δήλωσε ο Υπ. Οικ.Τρ. Αλεξιάδης

– Από το υπ. Οικονομικών, ο Κορεάτης οικονομολόγος Γκλεν Κιμ, πρώην συμβούλους του Γ. Βαρουφάκη, απαιτεί να εισπράξει για τις υπηρεσίες του αμοιβή 375.000 ευρώ, οποίος παρουσίασε μαϊμού βιογραφικό ,καθώς αποδείχτικε , ότι πότε δεν δούλεψε για τον Β. Σόιμπλε ,δεν έστησε τον EFSM και καμία σχέση δεν έχει και με την ίδρυση του ESM- Μέχρι τώρα έχει λάβει μόνο ημερήσιες αποζημιώσεις ,έξοδα ταξιδιού και διαμονής στις διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

– Η σύσταση της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – «υπερτράπεζα» -που θα ξεκινήσει με κουμπαρά 5 δισ. και σταδιακά θα φτάσει στα 20 δισ.€- θα είναι το «όπλο» να προκληθεί το περίφημο… αναπτυξιακό σοκ, το οποίο θα επανεκινήσει την οικονομία, αναμένεται να μπει σε δημόσια διαβούλευση μετά την τελική συμφωνία με τους εταίρους, ενώ για να τεθεί σε εφαρμογή απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

– ΣτΕ: Πρώτα ακρόαση του ενδιαφερομένου και μετά η κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων μέσα σε δάση ή αναδασωτέες εκτάσεις,

– Τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της χώρας βρίσκονται «στον αέρα», καθώς το υπ. Παιδείας εξετάζει το σενάριο κατάργησής τους στο πλαίσιο προγράμματος εξοικονόμησης του εκπαιδευτικού προσωπικού και της εξοικονόμησης πόρων, κονδυλίων.

-ΝΑΤΟ: Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν 6 καταδιωκτικά αεροσκάφη F-16 στην βάση του Ιντσιρλίκ Τουρκίας, σε «υποστήριξη στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους» γράφει στον λογαριασμό της στο Twitter η αμερικανική αποστολή στο ΝΑΤΟ.- περίπου 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν επίσης αναπτυχθεί στην βάση για τον συντονισμό των επιχειρήσεων στο έδαφος.

-Ισπανία: Σκάφος και ελικόπτερο των Αρχών καταδίωξαν εμπόρους ναρκωτικών μέχρι τις ακτές του Γιβραλτάρ, που χωρίζουν το Μαρόκο από την Ισπανία , προκαλώντας την αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης που έκανε λόγο για παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας

– Γαλλία: Ένα ζευγάρι Γάλλων που πήγαιναν στη Κυανή Ακτή για διακοπές με τα παιδιά τους ξέχασαν την τρίχρονη κόρη τους σε έναν χώρο εστίασης –Μετά από 150 χιλιόμετρα που διένυσαν , οι γονείς συνειδητοποίησαν ότι η μικρή έλειπε όταν άκουσαν στο ραδιόφωνο την ανακοίνωση για το παιδί, που είχε βρεθεί από άλλους ταξιδιώτες

– Βρετανία:Οι αρχές σε κατάσταση συναγερμού, για σχέδιο τζιχαντιστών με στόχο την βασίλισσα Ελισάβετ-η επίθεση επρόκειτο να γίνει στο Λονδίνο, το Σάββατο, 15 Αυγούστου, κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με μια χύτρα ταχύτητας γεμάτη εκρηκτικά, παρόμοια με αυτήν που είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση του μαραθωνίου της Βοστώνης.
– Manchester: Οι άστεγοι επιτρέπεται να κοιμούνται σε κούτες, sleeping bag και στάσεις λεωφορείων , αλλά όχι σε σκηνές(ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών. ), σύμφωνα με δικαστική εντολή του Δήμου.-

-Τουρκία: Επίθεση PKK με εκτοξευτές πυραύλων σε σταθμό χωροφυλακής στην Τουντσελί

-ΗΠΑ: Τα «Παιδικά Χωριά SOS ΗΠΑ», συγκέντρωσαν πάνω από 100.000 δολάρια σε 2 ημέρες για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η ίδια η οργάνωση, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Ιδρύματος της Οικογένειας Τζαχάρη (The Jaharis Family Foundation, Inc.) να προσφέρει το αντίστοιχο ποσό αν επιτευχθεί η πρόκληση για την συγκέντρωση 50.000 δολαρίων.

-ΝΑΣΑ:Το ακριβότερο εισιτήριο του κόσμου  πληρώνει  για κάθε αστροναύτη της  που ταξιδεύει από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ρωσικά σκάφη Soyuz  που ανέρχεται στα 82 εκατ. $ ανά θέση- συνολικό κόστος μέχρι το 2019 θα φτάσει τα 490 εκατ.$ και θα συνεχίσουν να πληρώνουν τη χρήση σκαφών της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, παρά τις εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα λόγω της ουκρανικής κρίσης.

07/08/2015
– Κέρκυρα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε από χθες το μεσημέρι σε πολύ δύσβατη δασική περιοχή της Μυρτιώτισσα- η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε μετά από μικρή σύγκρουση δύο ΙΧ οχημάτων, που βρίσκονταν σε υπαίθριο πάρκινγκ και τυλίχτηκαν μέσα σε λίγα λεπτά στις φλόγες που έκαψαν τελικά τέσσερα Ι.Χ. οχήματα και δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης να έχουν γίνει στάχτη.

– Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε ξαφνικό μπουρίνι στην Θεσσαλονίκη και στα Γιαννιτσά Πέλλα – δεκάδες κλήσεις για πτώσεις δένδρων που καταπλάκωσαν σταθμευμένα οχήματα και διακοπεί ρεύματος για πολλή ώρα.

-Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προεδρεύσει στην κυβερνητική σύσκεψη για τη διαχείριση των ζητημάτων με τις προσφυγικές ροές, στο γραφείο της υπουργού, Τασίας Χριστοδουλοπούλου. στις 12:15.- Στη σύσκεψη θα πάρουν επίσης μέρος ο υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτσης, ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς, Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, Προστασίας του Πολίτη Γ.Πανούσης, Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ό. Γεροβασίλη.

-NYTimes: Είναι παράλογο να μην βοηθά η ΕΕ την Ελλάδα για το μεταναστευτικό, και καλεί την Ένωση να αναλάβει άμεσα δράση, εάν δεν θέλει να χάσει την αξιοπιστία της

-O πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ, στο Κάιρο, είχε την πρώτη του συνάντηση με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, τον οποίο και προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα το αμέσως προσεχές διάστημα
– Η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, θέμα που αναμένεται να προωθηθεί σύντομα στη Βουλή.

– ΔΝΤ : Η Ελλάδα αποπλήρωσε τόκους 186 εκατ. ευρώ στο ταμείο, ωστόσο για την Ελλάδα πριν το φθινόπωρο, καμία απόφαση από το ΔΝΤ για τη συμμετοχή σε ένα νέο δανειακό πρόγραμμα

-Κάλπες στις 25 Οκτωβρίου (που δεν απέκλεισε ούτε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ό.Γεροβασίλη)«βγάζει» η συμφωνία με τους δανειστές,καθώς η Αριστερή Πλατφόρμα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν το μνημόνιο.

– Έφυγε από τη ζωή , ο λαϊκός στιχουργός Κώστας Βίρβος στα 89 του χρόνια. Διασωληνωμένος τον τελευταίο χρόνο στο σπίτι του ταλαιπωρούταν από το βαρύτατο εγκεφαλικό, αφήνοντας πίσω του πάνω από 2.000 τραγούδια, πολλά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί κλασικά.-“Η πόλη των Τρικάλων αποχαιρετά τον ποιητή του λαϊκού μας τραγουδιού, τον Κώστα Βίρβο. Κλίνει σεμνά το κεφάλι στον άνθρωπο που σημάδεψε έναν ολόκληρο αιώνα δημιουργίας”,γράφει σε συλλυπητήριο μήνυμα του ο  δημάρχος Τρικάλων .

– Για εμπρησμό από πρόθεση στις Αφίδνες , Αττικής.συνελήφθη 57χρονοςΒρετανός,οποίος και ομολόγησε για την πράξη του, λέγοντας ότι ήταν μεθυσμένος και έβαζε τις φωτιές χωρίς να καταλαβαίνει τι έκανε

-Πτολεμαϊδα:Aντιδράσεις, φορέων και συνδικάτα για την απόλυση 30 υπαλλήλων, που απασχολούνταν σε αλυσίδας σούπερ – μάρκετ, “Βερόπουλος στην πόλη της Πτολεμαϊδας. τα οποία έκλεισαν μετά την εξαγορά του ομίλου από τον “Σκλαβενίτη”.«Πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνταν 20 και 25 χρόνια και τώρα βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο»,

-Ερωτήματα προκαλούν τα στοιχεία από το»Διαύγεια», για τα ταξίδια που έκαναν και το κόστος διανυκτερεύσεων , σύμβουλοι του Γιάνη Βαρουφάκη στο εξωτερικό, την ώρα που ο ίδιος, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπ.Οικ., δήλωνε πως δεν θα προσλάμβανε συμβούλους- αποκαλύπτεται ότι όχι μόνο χρησιμοποιούσε μια στρατιά συμβούλων, που πληρώνονταν αδρά, αλλά χρησιμοποιούσαν και το κυβερνητικό αεροσκάφος για τις μετακινήσεις τους.- στη Διαύγεια, δε γίνεται καμία αναφορά στις αμοιβές & κόστος ταξιδιών τους.

– Τον Σεπτέμβριο η διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, ανέφερε η γγ. Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου

-Ρεθύμνο:Σύγκρουση ταχύπλοου με δύο τζετ σκι στη θαλάσσια περιοχή Μυσσιρίων Ρεθύμνου-τραυματίστηκαν δύο ισραηλινοί επιβαίνοντες των τζετ σκι, 12 και 17 ετών-Ο 36χρονος χειριστής του σκάφους συνελήφθη

-Κύπρος: Η κυπριακή κυβέρνηση διέψευσε την πληροφορία, που έδωσε ο σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, πως οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων προχώρησαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για κήρυξη του τμήματος της μεσαιωνικής, εντός των τειχών, κατεχόμενης Αμμοχώστου, σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO,στο τραπέζι των συνομιλιών δεν τέθηκε καν τέτοιο θέμα»

-Ιρλανδία-υπολογίζει τους νέους: Σημαντικά μέτρα για να επιστρέψουν όσοι έφυγαν λόγω της κρίσης (υπολογίζεται πάνω από από 500.000) και πολλές επιχειρήσεις,για την ώθηση στην ανάπτυξη, με την δημιουργία υπουργείο Διασποράς στο Δουβλίνο.

-Και η Γαλλία για τον επαναπατρισμό Γάλλων του εξωτερικού σχεδιάζει η κυβέρνηση Βαλς

– Βατικανό –έχει ξεφύγει εντελώς:”Εξωγήινοι υπάρχουν, αλλά δεν τους έχει επισκεφθεί ο Χριστός¨- η Γη εξακολουθεί να είναι η μοναδική αγαπημένη του Θεού ”

-Σουηδία: Τσεκούρι χρησιμοποίησε κυβερνήτης ενός αεροσκάφους που εκτελούσε εσωτερική πτήση για να σπάσει την κλειδαριά και να βγάλει έναν μεθυσμένο επιβάτη από την τουαλέτα, όπου είχε κλειδωθεί (κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας) λίγο πριν από την προσγείωση.

-Ινδία:Οι υποψήφιοι για τις δημοτικές εκλογές 2016 ενός κρατιδίου της ανατολικής Ινδίας θα πρέπει να αποδείξουν ότι το σπίτι τους διαθέτει… τουαλέτα, ώστε οι αρχές να βελτιώσουν τις συνθήκες υγιεινής στη χώρα – Από τα 1,2 δισεκατομμύρια κατοίκους της Ινδίας εκτιμάται ότι μόνο το 1/3 διαθέτει πρόσβαση σε τουαλέτα -η ΟΗΕ, ανέφερε ότι οι μισοί κάτοικοι της Ινδίας αφοδεύουν στο ύπαιθρο,κινδυνεύουν έτσι να προσβληθούν από χολέρα, δυσεντερία, ηπατίτιδα Α και τύφο.

-Ιαπωνία:Οι επισκέπτες έκθεσης «Η Μυστηριώδης, Μεγάλη Περιπέτεια του Σώματος», για τα παιδιά , να εισέλθουν από την πίσω πόρτα
https://youtu.be/4IWUmlBWTbw
-ΗΠΑ: Αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας για επισκέπτες που προέρχονται από 38 χώρες για τις οποίες δεν χρειάζεται η έκδοση βίζας (VWP). Στη λίστα περιλαμβάνονται ευρωπαϊκά κράτη από τα οποία φεύγουν εκατοντάδες υπήκοοι για να πολεμήσουν με ισλαμιστικές ομάδες στη Συρία και το Ιράκ. -επεκτείνουν τη παρουσία ειδικά εκπαιδευμένων αξιωματούχων ασφαλείας με πολιτικά στα αεροπλάνα που εκτελούν διεθνείς πτήσεις.

– Υποχώρησε το πετρέλαιο σήμερα , στα 44,66 δολάρια το βαρέλι

06/08/201-Μαξίμου: Απολύτως εφικτή η συμφωνία πριν την 20ή Αυγούστου, εάν όλες οι πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής,δήλωσαν κυβερνητικές πηγές μετά το τέλος της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, οποίος σήμερα στην Αίγυπτο μεταβεί για να παραστεί στα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ.

– Χρηματιστήριο: «Τρίτωσε» το πτωτικό σερί με πτώση 2,53% – Δραματική εικόνα για τις τράπεζες- η χρηματιστηριακή αξία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αποτιμάται πλέον χαμηλότερα από τα 5 δισ. ευρώ.

– Κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Τρίτη, αγροτών/κτηνοτρόφων της Β. Ελλάδας, για τα “σκληρά”, φορολογικά μέτρα που προωθούνται- στις 25/8 παναγροτικό, πανκτηνοτροφικό συλλαλητήριο έξω από το υπ. Μακεδονίας – Θράκης

– Νέα απόφαση του Υπ. Εργασίας-Ασφάλισης: Σε 3 δόσεις θα παρακρατήσουν τελικά, τα Ταμεία από τις συντάξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015, των 2,6 συνταξιούχων τα επιπλέον ποσά που προκύπτουν από την αύξηση, αναδρομικά από την 1η Ιουλίου, της εισφοράς υπέρ ασθενείας 6% (από 4%) στις κύριες και την επιβολή εισφοράς 6% (από 0) στις επικουρικές.

-Σε τροχαίο δυστύχημα στην Αλβανία, σκοτώθηκε ο ομογενείς Θεόδωρος Βεζιάνης, ένα από τα ηγετικά στελέχη της πολιτικής οργάνωσης των Ελλήνων της Β.Ηπείρου «ΟΜΌΝΙΑ» και ένας από τα 5 στελέχη της οργάνωσης που φυλακίστηκε από το καθεστώς Μπερίσα το 1994 για τη δράση του. -Για άγνωστους λόγους το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ανετράπη, μόλις 3 χλμ. μακριά από την οικία του, στη Φράστανη(Αλβανία)-ο Θ.Βεζιάνης αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της .

– Ζωή Κωνσταντοπούλου :Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, για τον απολογισμό του εξάμηνου έργου της στην προεδρία της Βουλή, επιφύλαξε αιχμές κατά πάντων- “το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο, η Ελλάδα δεν πρέπει να το πληρώσει, το πόρισμα της Επιτροπής αποκαλύπτει και το βαθμό ευθύνης της διαπλοκής στη δημιουργία του”. Επανέλαβε την θέση της ότι ο πρωθυπουργός εκβιάζεται και κάλεσε όποιον το επιθυμεί να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι… «δεν είμαι διακοσμητική».

– Κουρουμπλής: Είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου- “Όταν η ένταση των φαινομένων του καρκίνου δολοφονεί ανθρώπους και μάλιστα νέους ανθρώπους, η υποκρισία περισσεύει”,

– ΑΠΘ :Την πρώτη θέση στην κατηγορία Ability Award και την τρίτη θέση στην κατηγορία World Citizenship Competition στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Microsoft Imagine Cup 2015» στο Σιάτλ των ΗΠΑ ,κατέκτησε η ομάδα φοιτητών Δ. Ευθυμιάδου, Δ.Ιακωβάκη, Κ. Μαυροδή και Β. Μπίκια. του καθηγητή του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη εκπροσωπώντας την Ελλάδα με την εφαρμογή «Prognosis»,

– Ο.Σ.Υ.Π.Α : Οχι στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων είπαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας που παραχώρησαν την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα που χαρακτήρισαν «ξεπούλημα»

– Κύπρος: Συμφωνία για να αναγνωριστεί το μεσαιωνικό τμήμα στην Αμμόχωστο σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO- Η παλιά πόλη της Αμμοχώστου είναι περιοχή ιδιαίτερης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας, καθώς περιλαμβάνει ναούς, τεμένη και μνημεία από την Ενετοκρατία, ενώ είναι γνωστή ως “η πόλη με τις 365 εκκλησίες”, μια για κάθε μέρα του χρόνου.

– Financial Times: Προς πώληση οδεύει το αεροδρόμιο του Λονδίνου «London City Airport- Το αμερικανικό fund που είχε αγοράσει το αεροδρόμιο έναντι μόλις 750 εκ. στερλινών το 2006, από την ιρλανδική εταιρεία Dermot Desmond, » αναμένει από την τιμή πώλησης να εισπράξει ως 2 δισ. στερλίνες

-Ιαπωνία: Τη μνήμη των νεκρών της πρώτης ατομικής βόμβας στις 6 Αυγούστου του 1945, τίμησε η Ιαπωνία, 70 χρόνια μετά τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο συνολικά 140.000 ανθρώπων έως το τέλος του 1945.Οι καμπάνες χτυπούσαν και χιλιάδες άτομα έκλιναν το κεφάλι τους προσευχόμενοι, σε διάφορες τελετές στην πόλη. –Η δεύτερη ατομική βόμβα ρίχτηκε στο Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου, όπου σκοτώθηκαν άμεσα 40.000 άτομα.
Ο πόλεμος τελείωσε στις 15 Αυγούστου.

-Μαλαισία:Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας,επιβεβαίωσε ότι το κομμάτι πτέρυγας από Boeing 777 που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στη Μαδαγασκάρη, είναι από τη μοιραία πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 με 239 επιβαίνοντες.

-ΗΠΑ:Ένας ύποπτος, κρατώντας τσεκούρι και ένα πυροβόλο όπλο, εισέβαλε σε κινηματογραφική αίθουσα στο Νάσβιλ, Τενεσί, τραυματίζοντας τουλάχιστον ένα άτομο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών που πραγματοποίησαν επέμβαση στο χώρο

– Apple:Ξεκίνησε συζητήσεις για να λανσάρει το δικό της δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη , με στόχο την ενοικίαση υπηρεσιών δικτύου από τους παρόχους χωρίς να κατασκευάσει το δικό της αυτόνομο δίκτυο, αλλά προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές στους πελάτες- έχει ήδη πραγματοποιήσει πιλοτικές δοκιμές υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ.

– Φλόριντα : Άγνωστοι βανδάλισαν το εξοχικό του οδοντίατρου που σκότωσε το λιοντάρι Σέσιλ και
Έγραψαν με σπρέι στην πόρτα του γκαράζ, τη φράση “δολοφόνε λιονταριών”

05/08/2015

naymaxia2-samos– Στην Σάμο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στις εκδηλώσεις για την 191η επέτειο από την ιστορική ναυμαχία κατά του Οθωμανικού στόλου αποτελούμενο από 300 πλοία και πλοιάρια στις 5 Αυγούστου του 1824, που έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, με περιφανή νίκη του τότε Ελληνικού Ναυτικού-
-αύριο ο ΠτΔ θα παραβρεθεί στην εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

-Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  θα έχει  επαφές με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Αιγύπτου και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας ,την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Ισμαηλία της Αιγύπτου όπου θα γίνουν οι εκδηλώσεις για την νέα διώρυγα του Σουέζ.

-Διαφωνίες σχετικά με το νέο υπέρ Ταμείο για έσοδα 50 δισ. ευρώ σε βάθος 30 ετών. και τη νομική υπόσταση που θα έχει.- Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών είναι αν θα έχει την ευθύνη και του παλαιού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, που έτρεχε το ΤΑΙΠΕΔ ή θα έχει ένα καινούργιο πρόγραμμα. -οι ξένοι πιέζουν για πωλήσεις-εξπρές των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ για να «ξεκολλήσουν» τα νούμερα των εισπράξεων.

-Έρευνα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το «plan B», τo ενδεχόμενο για τυχόν παρέμβαση στο σύστημα της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων.
-Ανατροπή στο ΥΠΟΙΚ: Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα υπαχθεί το ΣΔΟΕ, μετά από απαίτηση των αποικιοκρατών-δανειστών + ΔΝΤ ,για ενίσχυση της ανεξαρτησίας του, μείωση των διαδικασιών και αναδιάρθρωση του Δημοσίου -η Αικατερίνη Σαββαΐδου θα αναχθεί σε προϊσταμένη στου Σώματος ΣΔΟΕ , ενώ θα καταργηθεί η θέση του του γενικού γραμματέα ΣΔΟΕ ή αυτός θα υπαχθεί στην γγ Δημοσίων Εσόδων.

– Στο κάδρο της διαπραγμάτευσης έχουν τεθεί εκ νέου όλα τα εκκρεμή ζητήματα του εργασιακού -Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με νόμο.- Κατάργηση τριετιών έως το 2022 ,μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10% – Αλλαγή  πλαισίου  με την προκήρυξη απεργιών.- Επιμήκυνση χρόνου προειδοποίησης, και εφαρμογή λοκ άουτ (προσωρινό κλείσιμο  επιχείρησης από τον εργοδότη ως αντίδραση στην απεργία εργαζομένων)- Αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 που ισχύει επί 32 έτη και άρση προστασίας συνδικαλιστών έναντι των απολύσεων.

– Συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του έργου της Βουλής κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών θα παραχωρήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου,στις 15:30

-Θεσσαλονίκη: μονάδα παρασκευής και εμφιάλωσης επικίνδυνων αλκοολούχων ποτών (μπόμπα), που διακινούνταν στην εγχώρια αγορά, αποκαλύφθηκε σε αποθήκη, στη περιοχή Νεοχωρούδας- τρία άτομα, συνελήφθησαν για πλαστογραφία, παρεμπόριο και παράβαση νόμου Τελωνειακού Κώδικα, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα οκτώ άτομα.

– Ναύπλιο: Σύλληψη 5ατόμων (2 ημεδαποί & 3αλλοδαποι) που αφού αφαίρεσαν από ιστό την Ελληνική σημαία, στην συνέχεια την έκαψαν

– Γερμανία: Την απομάκρυνση του Γενικού Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα ζητεί η κυβέρνηση
μετά τις κατηγορίες περί παρέμβασης της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης

– Λονδίνο:  Η  “γλυφοσάτη”, δραστικό συστατικό του προϊόντος Roundup της εταιρείας Monsanto, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως ως ζιζανιοκτόνο. Ζιζανιοκτόνο πιο συχνά σε γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, μπορεί να βλάψει το ανθρώπινο DNA και να προκαλέσει καρκίνο», το πόρισμα συνοδεύεται από νέες μελέτες, καθώς και από στοιχεία που δείχνουν ότι η γλυφοσάτη προκαλεί όγκους και σε ζώα.,δήλωσε ένας από τους κορυφαίους ειδικούς πάνω στον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου

-Ντουμπάι: θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο, με μια πίστα σκι μήκους 1,2 χλμ., καθώς και την υψηλότερη «πολυκατοικία», που θα φτάνει σε ύψος τα 828 μέτρα και θα φιλοξενεί 78.000 ενοίκους.

– Ινδία: Δύο ταχείες τρένων έπεσαν από μια πλημμυρισμένη γέφυρα σε ποτάμι στα κεντρικά της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 άτομα και να τραυματιστούν 100.

– Κίνα:Ξεκίνησε  κατασκευή πρώτης εμπορικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην έρημο Γκόμπι,  με αμερικάνικη εταιρεία –στα 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα, θα παράγει 200 MW ηλεκτρικής ενέργειας, αρκετής για να παρέχει ηλεκτρισμό σε 1 εκατ. σπίτια.- θα χρησιμοποιεί τεχνολογία συγκεντρωμένης ηλιακής ενέργειας, βασιζόμενη σε ένα σύνολο  6ηλιακών πύργων που θα επεξεργάζονται το φως που ανακλάται από μια σειρά ηλιακών κατόπτρων.

– Ιαπωνία: Κατασκευή ρομποτικής φάρμας κοντά στο Κιότο -το πρώτο εργοστάσιο μαρουλιού, όπου τα πάντα θα είναι αυτοματοποιημένα, από τη σπορά ως τη συγκομιδή. – Η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει 30.000 μαρούλια την ημέρα.

-ΗΠΑ: Τα πάνω κάτω σε νομίσματα και εμπορεύματα έφερε δήλωση του επικεφαλής της Fed της Ατλάντα, Ντένις Λόκχαρντ, ο οποίος προανήγγειλε αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου ακόμη και τον Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία υποχώρησης του κόστους δανεισμού στις ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα  να κινηθεί ανοδικά το δολάριο απέναντι στο ευρώ και το καλάθι των 6 νομισμάτων

-Καλιφόρνια: «Μάχη» με τουλάχιστον 27 εστίες πυρκαγιών συνεχίζουν να δίνουν 14.000 πυροσβέστες με τη συνδρομή 108 ελικοπτέρων και 22 αεροσκαφών -οι φωτιές μαίνονται ανεξέλεγκτες και μετατρέπουν τα πάντα σε στάχτη.- 13 χιλιάδες  άνθρωποι εγκατάλείψαν τις εστίες τους –  καταστράφηκαν 50 κτίρια, εκ των οποίων τα μισά κατοικίες.

04/08/2015

Τοπικές βροχές , καταιγίδες και σήμερα στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δ.& Κ. Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόννησος- Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

– Ιωάννινα-Βομβαρδισμένου τοπίου: -το απόγευμα της Δευτέρας,δυνατοί άνεμοι και ισχυρή χαλαζόπτωση σε μέγεθος φουντουκιού άσπρισε το κέντρο της πόλης- δένδρα ξεριζώθηκαν ,κεραμίδια υποχωρούσαν από τις στέγες , τέντες «σηκώνονταν» και δρόμοι πλημμυρισμένοι

– Ισχυρές βροχοπτώσεις και στη Φλώριν,Πτολεμαΐδα, πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα, αποθήκες και «βουτιά» του υδράργυρου στους 20 βαθμούς Κελσίου.- Καστοριάς χαλάζι,ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ενώ στην επαρχία Εορδαίας Κοζάνης σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.

-Χ.Α:Η «αιματοχυσία» στην πρώτη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, περιορίστηκε στο -16,23% στο κλείσιμο των συναλλαγών. Στα 66,57 εκατ.€ ο τζίρος, με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν «κλειδώσει» στο limit down,πτώση 29,92%-Το Χρηματιστήριο αναμένεται να λιμνάσει στον βυθό μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο καθώς το τι μέλλει γενέσθαι με τις διαπραγματεύσεις.

– Την Τετάρτη κλείνει ο πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς, κατά τη συνάντηση τους υπ. Οικ. Ευ. Τσακαλώτου και του Γ. Σταθάκη με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών.

-Πολύ δύσκολη έως απίθανη χαρακτηρίζουν καλά πληροφορημένες πηγές την επίτευξη συμφωνίας έως τις 20 Αυγούστου μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών εντός του Αυγούστου.

-ΕΝΦΙΑ : Περιλαμβάνει δυο φόρους (τον κύριο φόρος και τον συμπληρωματικό) θα υπολογιστεί και φέτος με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες , για να εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ.- Μέσα στον Αύγουστο θα φτάσουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε 5 δόσεις έως τον Δεκέμβριο ή, 6-7 δόσεις μέχρι τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2016.

– IKA: Αντιμέτωποι με μεγάλες περικοπές στις συντάξεις θα βρεθούν στο τέλος Αυγούστου οι συνταξιούχοι.-Με απόφαση του υπ. Εργασίας η νέα εισφορά για την υγειονομική περίθαλψη -6% τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις- θα ξεκινήσει να παρακρατείται από τη σύνταξη Σεπτεμβρίου.

– Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για τις επιθέσεις εις βάρος της από κυβερνητικά στέλεχους (Δ. Μάρδα και Γ. Πανούση), ζητά με επιστολή της στον Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου

– Μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγουτον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Ισ.Ντογιάκο αι τον εισαγγελέα Εφετών Παν. Παπαγιωτόπουλο, ο υφυπ.Εργασίας, Παύλος Χαϊκάλη- στρέφεται κατά των δυο εισαγγελέων καθώς ήταν εκείνοι που τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αποφασίσει την αρχειοθέτηση των καταγγελιών του περί απόπειρας δωροδοκίας του από τον Γ. Αποστολόπουλο, ενόψει της εκλογής, τότε, του Προέδρου της Δημοκρατίας.

– Κοσσυφοπέδιο: Παλαιοί Ουτσεκάδες (UCK), συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στην απονομή πολεμικών συντάξεων, φώναζαν συνθήματα κατά του σημερινού αναπληρωτή πρωθυπουργού και πρώην επικεφαλή του UCK, Xασίμ Θάτσι , όπως «κλέφτης», «ψεύτης», «απατεώνας»

– Βρετανία: Με νομοσχέδιο ,φυλάκιση για όσους νοικιάζουν καταλύματα σε σε παράτυπους μετανάστες και κατάσχεσης των μισθών όσων εργάζονται λαθραία
– Λονδίνου :Την Τετάρτη ,π αραλύει το μετρό από απεργία

– Ολλανδία:Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν όταν δύο γερανοί που χρησιμοποιούνταν σε εργασίες αποκατάστασης γέφυρας στην πόλη Άλφεν αν ντεν Ράιν, έπεσαν πάνω σε κτίρια, καταστρέφοντας 2 καταστήματα. https://youtu.be/8_nTLIuk6Hk
-Γαλλία: Μήνυση για βανδαλισμό ενός νηπιαγωγείου δέχθηκαν από τις δημοτικές αρχές δύο ανήλικοι ηλικίας 5 και 13 ετών που συνελήφθησαν από την αστυνομία, την ώρα που εξέρχονταν από το κτήριο του νηπιαγωγείου, το οποίο είχαν κάνει «γυαλιά καρφιά» , είχαν προχωρήσει και στη λεηλασία

– Σουηδία: Ρώσο διπλωμάτη απέλασε η κυβέρνηση της Σουηδίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Μόσχας, η οποία με τη σειρά της απέλασε έναν Σουηδό διπλωμάτη

– Ιράν: 74 βαθμούς Κελσίου(!!) έδειξε το θερμόμετρο

– Ιαπωνία: Στις 10 Αυγούστου η επανεκκίνηση του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα

-ΗΠΑ-antzenta21:Μελέτη, με τίτλο «Αποτύπωμα Άνθρακα και Νερού στο Γάλα των ΗΠΑ, από τη Φάρμα μέχρι το Τραπέζι»,οι αγελάδες (και άλλα εκτρεφόμενα ζώα ) παράγουν 2κιλά αέρια – μεθανίου ( από το κλάσιμο) για κάθε κιλό γάλα, συμβάλλοντας στο φαινόμενο του

– Στα 45,17 δολάρια το βαρέλι.υποχώρησε το πετρέλαιο – Απώλειες και για τον χρυσό

-Αυστραλία –εκστρατεία κατά της γάτας: Τώρα και οι ιδιοκτήτες γάτας θα πρέπει να κρατούν τα κατοικίδιά τους μόνιμα εντός οικίας, σύμφωνα με απαγόρευση κυκλοφορίας που προτείνει η κυβέρνηση.

03/08/2015
euro basket ethniki efibon2-gold 2015– Η Εθνική Εφήβων μπάσκετ , νικώντας την Τουρκία με 64-61 στέφτηκε πρωταθλήτρια στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο κατάμεστο κλειστό του Βόλου, φτάνοντας στο δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην Ιστορία της.- Συγχαρητήρια από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και από όλους εμάς τους Έλληνες!

– Πενθήμερη επίσχεση εργασίας από σήμερα των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ

-Στάσεις εργασίας εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ – Ματαιώνονται δρομολόγια στον προαστιακό και στον σιδηροδρομικό άξονα της γραμμής –Αθήνας – Θεσσαλονίκη

– Ασφαλιστικό:Οι αποικιοκράτες-δανειστές, ζητούν η αύξηση ορίων ηλικίας στα 67, να αρχίσει από 1/7/2015 και όχι από 1/1/2016 – τέλος στις πρόωρες ,επιπλέον εργασία έως 9,5 χρόνια για τους 50άρηδες

– Ανοίγει σήμερα, μετά από 25 μέρες αργίας, το Χρηματιστήριο Αθηνών , με περιορισμούς για τους Έλληνες επενδυτές

– Βαρουφάκης: Θα είχα πατήσει το κουμπί για το Plan B με την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος, αν ήμουν πρωθυπουργός,καθώς η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής αποτελεί «μέρος του σχεδίου» του γερμανού υπουργού Σοίβλε και «είναι καταδικασμένη να αποτύχει». Ενώ με το σχέδιό αυτό , η τρόικα ως μέσο εκφοβισμού θέλει να επιβληθεί παντού της Μαδρίτης, της Ρώμης και κυρίως του Παρισιού, που θα είναι και το μεγάλο «έπαθλο» και «ο τελικός προορισμός της τρόικας»

-Θεσσαλία: Την έντονη αντίδραση τους στην αλλαγή του φορολογικού καθεστώς και στην κτηνοτροφία, εξέφρασαν κτηνοτρόφοι και ετοιμάζονται να μεταφέρουν δυναμικά την διαμαρτυρία τους στην Αθήνα, αν περάσουν τα μέτρα μέσα στον Αύγουστο

– Απειλές για ένοπλες επιθέσεις, βόμβες και σαμποτάζ εξαπολύει η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε επιστολή της που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο-αναφέρουν πως θέλουν να γίνουν μια χαοτική μεταβλητή και ένας φορέας αποσταθεροποίησης του συστήματος.

-Ζημία εκατομμυρίων ευρώ επέφεραν στο ελληνικό δημόσιο φαινόμενα κακοδιαχείρισης και ατασθαλιών στην ΕΡΤ επί διοίκησης Χρήστου Παναγόπουλου, αλλά και στον ραδιοσταθμό 9,84 την περίοδο 2001-2010, σύμφωνα τα πορίσματα των ελεγκτών.

— Εγνατίας οδού: Πάρτι υπερτιμολογήσεων με 104 εκατ. ευρώ , ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο . στα έργα της Εγνατίας οδού, αποκαλύπτουν οι πρώτοι έλεγχοι για τις κατασκευαστικές εταιρείες ΑΤΤΙΚΑΤ Και Παντεχνική, οι οποίες μάλιστα έχουν μπει και στο άρθρο 99..Οι αποκαλύψεις εκθέτουν τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εις βάρος του δημοσίου και των φορολογουμένων

– Μνημονίου συνεργασία στον ενεργειακό τομέα για φθηνού πετρελαίου από την πρώτη σε κοιτάσματα στον κόσμο Βενεζουέλα, υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στο Καράκας,στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης και σύσφιξης της συνεργασίας των δύο φίλων χωρών.

– Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικό το πλαφόν των 6.000 ευρώ ανά άτομο για τις αποζημιώσεις που καταβάλει το Επικουρικό Κεφάλαιο σε συγγενείς θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων και παρέπεμψε την υπόθεση για οριστική λύση στην Ολομέλεια.

– Διασταυρώσεις εξπρές για φοροφυγάδες με άμεση πρόσβαση στα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων και τραπεζικούς λογαριασμούς

– ΕΛΣΤΑΤ: Ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίες, Ανδρέας Γεωργίου,στο Reuters, δήλωσε:Έχω ενημερώσει τον υπ.Οικ. για την απόφασή μου να μην δεχτώ την παράταση της θητείας μου, που λήγει σήμερα.

-Ρόδος: 37χρονη τουρίστρια από τη Ρωσία, διαμελίστηκε από ταχύπλοο, ενώ κολυμπούσε στην περιοχή Τραουνού Αφάντου – Ως υπεύθυνος για το δυστύχημα , συνελήφθη και εξετάζεται, ο 43χρονος Ελβετός χειριστής ταχύπλοου σκάφους που κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή, εκτελώντας θαλάσσια σπορ.

–Πρέβεζα: Νορβηγός τουρίστας βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπάνιο δωμάτιο ξενοδοχείου από την σύντροφο του, με την οποία έκαναν μαζί διακοπές ενώ εξετάζεται από ψυχολόγο.

-Από σήμερα και e-ηλεκτρονικό παράβολα για απόκτηση ιθαγένειας!(τόσο απλά-τόσο αθόρυβα!)

-Υπ. Υγείας: Καθιέρωση υποχρεωτικών(!!) εξετάσεων για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου- ο υπ. κ. Κουρουμπλής επεξεργάζεται σχέδιο το οποίο προβλέπει την επιβολή συγκεκριμένων εξετάσεων για τους πολίτες , αλλά και σοβαρές… ποινές για εκείνους που δεν θα τις διενεργήσουν στον προβλεπόμενο χρόνο.

-Κύπρος: Στην εκσκαφή στο μνημείο «Τύμβος της Μακεδονίτισσας», εντοπίστηκε το πρώτο κομμάτι από το μοιραίο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Noratlas, το οποίο κατέπεσε κατά την τουρκική εισβολή από φίλια πυρά-Συνεχίζουν την εσκαφή για τον εντοπισμό της ατράκτου, κυρίως των περίπου 19 καταδρομέων από την Ελλάδα-τα τέλη Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία,θα αρχίσει η επιστημονική εξέταση των λειψάνων για να γίνει ταυτοποίηση και να αποδοθούν στους συγγενείς των καταδρομέων».

– Iταλία: 1.800 λαθρομετανάστες από την Αφρική μέσα σε μόνο μία μέρα!

-Σερβία: Στην περιοχή της πόλης Μπορ, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, η αμερικανική «Mining Corporation Freeport McMoRan» σε συνεργασία με την καναδική εταιρεία «Reservoir Minerals» ανακάλυψαν ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού και χαλκού στο κόσμο

-Ρωσία: Στρατιωτικό ελικόπτερο Mi- 28N συντριβεί κατά τη διάρκεια επίδειξης μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών -Ένας πιλότος σκοτώθηκε-το δυστύχημα οφείλεται σε μία βλάβη του υδραυλικού συστήματος, όπως υπέδειξε ο πιλότος που επέζησε αφού κατάφερε να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης-Η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις των ελικοπτέρων αυτού του τύπου έως την ολοκλήρωση των ερευνών

-Τουρκία: Επιβλήθηκε στρατιωτικό καθεστώς στην επαρχία Ağrı, της ανατολικής Τουρκίας μετά το χτύπημα τουPKK, που θα ισχύσει για 15 μέρες.

-Κοσσυφοπέδιο : Αμερικανική στρατιωτική εταιρεία ενδιαφέρεται να ανοίξει εργοστάσιο το Σεπτέμβριο και να κατασκευάσει εργοστάσιο συναρμολόγησης τεθωρακισμένων οχημάτων και άλλων στρατιωτικών εξοπλισμών.

-Συρία: Εξτρεμιστές που ανήκουν σε ομάδα –παρακλάδι της Αλ Κάιντα,εξουδετέρωσαν αντάρτες εκπαιδευμένους από τους Αμερικανούς

– Αίγυπτος:Στο Κάιρο βρίσκεται ο αμερικανός υπουργός Τζον Κέρι για την επανέναρξη του στρατηγικού διαλόγου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Αίγυπτο, μετά από έξι χρόνια

-Σουδάν: Συμφωνία «μαμούθ» Ρωσίας και Σουδάν «άνευ προηγουμένου», εξόρυξη χρυσού ύψους 46.000 τόνων συνολικής αξίας 298 δισ. $ που ανακάλυψε η ρωσική εταιρεία RSMC (Russian Siberian Mining Company Limited)και ουρανίου το οποίο επίσης βρίσκεται σε αφθονία στην χώρα-το Σουδάν θα λάβει το 75% της συνολικής ποσότητας (34.500 τόνους(και η ρωσική εταιρεία το 25% ( 11.500 τόνους.)

-Καναδάς: Βουλευτικές εκλογές στις 19 Οκτωβρίου

-31/07/2015

pagkosmia-oikonomia

-Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος προκηρύσσει 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 και ώρα 1400 έως 1800 τοπική, με αίτημα την κατάθεση στην Βουλή και την έναρξη διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου για την σύσταση Παρόχου Αεροναυτιλίας στην ΥΠΑ, ως ανεξάρτητης νομικής οντότητας, σε εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Κανονισμών

-ΔΝΤ:Δεν θα δώσει χρήματα στην Ελλάδα αν δεν υπάρχει αναδιάρθρωση. Τους το είπαμε στις Βρυξέλλες… Αυτό δήλωσε ανώτερος αξωματούχος του Ταμείου, που ενημέρωσε ομάδα δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, υπό καθεστώς ανωνυμίας.

-ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικό δημοψήφισμα την Κυριακή και έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο αποφάσισε η KE του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση που κράτησε πάνω από 13 ώρες και με πολλές σφοδρές συγκρούσεις, το κυβερνών κόμμα πάει στο συνέδριο για το τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Έκτακτο το Σεπτέμβριο
-Αριστερή Πλατφόρμα: Το έκτακτο συνέδριο, μετά τη συμφωνία, δεν έχει κανένα νόημα
– Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ ,παραιτήθηκαν 17 μέλη της ΚΕ –

– Στις 10 το πρωί συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών, κ. Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Ντέλια Βελκουλέσου (ΔΝΤ) , Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νικολό Τζιαμαρόλι (ESM) με τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας, Τουρισμού και Υποδομών, Γιώργο Σταθάκη

-Υπ.Οικ: Τέλος στα beach party, συναυλίες και μουσική στη διαπασών στις παραλίες και τους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού, με εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και απέστειλε στους δήμους απαγορεύεται η κατάληψη κοινόχρηστης παραλίας και η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων για τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.

– Βουλή: στις 10 το πρωί , στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει σε σχετικές επίκαιρες ερώτησης, για τον Βαρουφάκη το plan B της κυβέρνησης και για για την παράνομη μετανάστευση.

-ΚΑΣ: Πράσινο φως για γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, έλαβε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο((ΚΑΣ)) το BBC – πρόκειται για δύο κύκλους επεισοδίων, παραγωγής BBC, που θα προβληθούν στις αρχές του 2016 στη βρετανική τηλεόραση και μέσω δορυφόρου, σε πολλές ακόμα χώρες. Το αίτημα, για άδεια επίσκεψης στις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αντικείμενα που βρίσκονται υπό κατάσχεση δεν δόθηκε για «λόγους ασφαλείας, δεδομένου ότι πρόκειται για χώρους μη προσβάσιμους»

-Αλβανία:Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, απειλεί για το θέμα της ΑΟΖ, δεν επιτρέπει έρευνες-στο “οικόπεδο 5″, είπε ότι “έρευνες υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή θα ξεκινήσουν, όταν επιλυθεί σε ποια χώρα ανήκει το κομμάτι αυτό της θάλασσας, που ανήκει, όπως νομίζω, στην Αλβανία”.

-Μονακό:- Να επεκταθεί προς τη θάλασσα, κατασκευάζοντας μία πλατφόρμα 60 στρεμμάτων, σχεδιάζει το πριγκιπάτο του Μονακό, το κόστος του οποίου θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ, θα διαρκέσει περίπου 10 χρόνια- στην πλατφόρμα θα οικοδομηθούν καταστήματα, βίλες, πάρκα και λιμάνι.

-Βρετανία: Με περικοπή 6.500 θέσεων εργασίας εντός τους έτους (σε σύνολο 94.000) και μείωση των κεφαλαιουχικών της δαπανών κατά 7 δις. δολάρια «απαντά» η Royal Dutch Shell στην βουτιά των τιμών του πετρελαίου κατά 50%

-Ιράν: “Σπάνε” τα θερμόμετρα με τον υδράργυρο στους 67,8 βαθμούς Κελσίου στην πόλη Bandar Mahshahr

-ΗΠΑ Έρευνα για τον θάνατο του διασημότερου λιονταριού της Ζιμπάμπουε, το οποίο σκότωσε ένας Αμερικανός οδοντίατρος, που πλήρωσε 50.000 δολάρια για να σκοτώσει το πανέμορφο λιοντάρι Σέσιλ , με ιδιαίτερα βάρβαρο τρόπο (το σκότωσε με καραμπίνα, το έγδαρε και το αποκεφάλισε.) και οποίος έχει εξαφανιστεί μετά τις καταγγελίες εξοργισμένων πολιτών από όλο τον κόσμο.Νωρίτερα, είχε στείλει επιστολή στους πελάτες του ιατρείου του, ζητώντας τους συγγνώμη.

-30/07/201M

silinos-pellaΠέλλα :Mία νέα εκπληκτική ανακάλυψη στην Πέλλα στην πανεπιστημιακή ανασκαφή του ΑΠΘ-πρόκειται για το υπέροχο άγαλμα φυσικού μεγέθους 1,μέτρο ,75 εκ του Σιληνού του οποίου τον μύθο αναφέρει ο ίδιος ο Ηρόδοτος στα “Ιστορικά”: “…εν τούτοισι και ο Σιληνός τοίσι κήποισι ήλω, ως λέγεται υπό Μακεδόνων υπέρ δέ των κήπων όρος κείται Βέρμιον ούνομα, άβατον υπό χειμώνος ενθεύτεν δέ ορμώμενοι, ως ταύτην έσχον, κατεστρέφοντο και την άλλην Μακεδονίην“, ένα αριστούργημα με την χαρακτηριστική ,μακριά γενειάδα που προκαλεί δέος στους αρχαιολόγους

-Αλ.Τσίπρας: Εκλογές αν δεν έχω πλειοψηφία ,καλώντας όσους διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική να παραδώσουν την έδρα τους, όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος.

-Προκαταβολική ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών με 10 δισ.

-ΑΝ.ΕΛ:Πρόταση νόμου με την οποία επιχειρείται να ανοίξει ο δρόμος για την αστική δίωξη και αναγκαστικής είσπραξης αστικών αποζημιώσεων μέλη κυβέρνησης και υφυπουργούς όταν η ζημία του Δημοσίου προήλθε από δόλο»., κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

– Τεχνικά προβλήματα καθυστερούν την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου-Άνοιγμα από Δευτέρα και βλέπουμε

– Έφύγαν 4,5 δισ.€ από την Ελλάδα, προς την Βουλγαρία , που είναι πλέον το νέο θησαυροφυλάκιο των Ελλήνων ,όχι μόνο για τους απλούς πολίτες που ανοίγουν λογαριασμούς στο όνομά τους, αλλά κυρίως από Ελληνικές εταιρείες,-

–Θεσσαλονίκη: Η 48χρονη κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ,Στέλιου Παπαθεμελή έδωσε τέλος στη ζωή της χθες το απόγευμα, πηδώντας από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας επί της Ερμού, όπου διατηρεί το πολιτικό του γραφείο ο πρώην υπουργός..Η 48χρονη δεν ήταν παντρεμένη ενώ αντιμετώπιζε ψυχολογικά αλλά και προβλήματα υγείας.

– Ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς ξανά,ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, 24ωρο μετά την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας- προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση των ειδικών εντολών πληρωμής δαπανών του Δήμου, όπου κατόπιν διαχειριστικού ελέγχου διαπιστώθηκε “τρύπα”, πάνω από 1 εκατ. ευρώ.- αφέθηκε τελικώς ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.

-ΕΝΦΙΑ: Με τις ίδιες αντικειμενικές αξίες το χαράτσι στα ακίνητα και φέτος
– Μίκης Θεοδωράκης: Νιώθω ντροπή για τους γέροντες που λιώνουν στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ.

-Ο πρώην σύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη, James Galbraith μίλησε αποκλειστικά στην την τηλεόραση του Alpha για το Plan B της δραχμής και επέμεινε πως η εξουσιοδότηση στην ομάδα είχε προέλθει από το Μέγαρο Μαξίμου.

-Υπ.Εσωτερικού: Σχέδιο νόμου με τίτλο «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ – Οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια ΟΤΑ – Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις , κατέθεσε το υπουργείο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με στόχο τον ουσιαστικό και αποτελεσματικό έλεγχο των ΟΤΑ.

-Σέρρες: Ανάμεσα τις γνωστές εταιρείες κατασκευής επίπλων γραφείου από όλο τον κόσμο,η εισηγμένη εταιρεία Παπαπαναγιώτου – Δρομέας από τις Σέρρες, κέρδισε το Διεθνή Διαγωνισμό αποκλειστικής προμήθειας επίπλων γραφείου όλων των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα 2 + 1 + 1 + 1 έτη συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ.

-Κύπρος: Κοινή συνάντηση του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και των πρωθυπουργών Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρα, και Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου. μέσα στο φθινόπωρο στη Λευκωσία με ενεργειακά θέματα στην ατζέντα- Η προπαρασκευαστική εργασία θα γίνει από τους υπουργούς Εξωτερικών των τριών χωρών, οι οποίοι θα συναντηθούν τον Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

-Ρωσία: Αμερικανική ΜΚΟ, με προγράμματα εκπαίδευσης, προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων και περιορισμού των πυρηνικών όπλων εγκαταλείπει τη Μόσχα ως ανεπιθύμητη, καθώς το Κρεμλίνο έκρινε «απειλητικές για τη συνταγματική τάξη, την άμυνα και την εθνική ασφάλεια»..

-ΗΠΑ: Η:Chevron, δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στις ΗΠΑ, θα απολύσει 1.500 εργαζομένους, περίπου 2% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού, για να αντισταθμίσει τη μείωση των τιμών του πετρελαίου.

– Ηνωμένα Έθνη:Η Ρωσία άσκησε βέτο στη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για την αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία, το οποίο θα αναλάμβανε να δικάσει τους υπεύθυνους για τη συντριβή της πτήσης MH17 στην ανατολική Ουκρανία.

– Βαλτιμόρη : Επιτυχής η διπλής μεταμόσχευσης άνω άκρων σε ένα 8χρονο αγόρι από 40μελής επιστημονική ομάδα, με χέρια και μπράτσα του ανώνυμο δωρητή, με όλα τους τα αιμοφόρα αγγεία, νεύρα, μυς, τένοντες, δέρμα κ.α.» Πρόκειται για το νεότερο ασθενή, παγκοσμίως, που υποβάλλεται σε μια τόσο απαιτητική επέμβαση
-Άνοιξε η αυλαία για το ο νέο λειτουργικό της Microsoft, τα Windows 10,

-Αυστραλία:Τμήμα φτερού αεροσκάφους, μήκους 2 – 2,5 μέτρων, ξέβρασε η θάλασσα στην ακτή του νησιού Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό. Το εύρημα εικάζεται πως μπορεί να ανήκει στα συντρίμμια του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014.

29/07/2015

– Νομοθετική ρύθμιση για τον εντοπισμό και τη φορολόγηση (τύπου Γαλλίας)καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα δηλωμένα εισοδήματα ,προανήγγειλε ο υφυπ. Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

-ΣΥΡΙΖΑ:Αποφασίζει η Κ.Ε για Διαρκές Συνέδριο ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο ή εσωκομματικό δημοψήφισμα και Έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβριο

– Όλγα Γεροβασίλη: Πράγματι ο κ.Βαρουφάκης έλαβε εντολή για την κατάρτιση Plan B-Αποτελούσε έναν αμυντικό μηχανισμό της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, τόνισε χαρακτηριστικά

– ΥΠΟΙΚ: Εξετάζουμε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ,με στόχο να γίνει πιο δίκαιος, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, παράλληλα, αποκάλυψε ότι οι εφορίες, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, θα είναι κλειστές μία ή δύο ημέρες, ώστε οι υπάλληλοι να συνδράμουν στους επί τόπους ελέγχους» τόνισε χαρακτηριστικά.

-Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα ανοίξει την Πέμπτη,(ενδεχόμενος και σήμερα)με περιορισμοί στους εγχώριους επενδυτές για κάποια χρονική περίοδο.- Θα μπορούν να αγοράζουν μόνον χρησιμοποιώντας “νέο” χρήμα – που βρίσκεται εκτός τραπεζών ή έρχεται από το εξωτερικό – και τα πιστωτικά τους υπόλοιπα στις ΑΧΕ.

– Τράπεζες:Για τη σωρευτική ανάληψη 420 ευρώ γίνεται κυλιόμενο από Τετάρτη έως Παρασκευή,σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε πολίτη, πχ:αν κάποιος κάνει ανάληψη την Τετάρτη, μπορεί να σηκώσει 420 ευρώ την επόμενη Τετάρτη, οπότε συμπληρώνεται το 7ήμερο του.

– Νέα τροπή στη διαμάχη για τον τάφο του Φιλίππου Β’ στις Αιγές (Βεργίνα), μετά τη δήλωση του πρώην διευθυντή του εργαστηρίου ανθρωπολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Νικόλαου Ξηροτύρη , στον οποίο παραχωρήθηκαν τα δικαιώματα πρώτης δημοσίευσης από τον αείμνηστο καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικο, ότι θα ζητήσει την απόσυρση της μελέτης από το αμερικανικό περιοδικό PNAS, θα καταρρίψει με επιστημονικά επιχειρήματα τα συμπεράσματα της πρόσφατης μελέτης με δημοσίευμα στο ίδιο περιοδικό, ενώ παράλληλα θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

-Θεσσαλονίκη:Με απόφαση του υπ. Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αρ. Μπαλτά και του αναπλ. Υπυργού . Ν. Ξυδάκη διορίζεται νέο Δ. Σ. του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ),πρόεδρος ο Άρης Στυλιανού(επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ)

-Κύπρος: Έντονα και εντατικά συζητούν την περαιτέρω συνεργασία και συντονισμό στο ζήτημα της ενέργειας Κύπρος και Ισραήλ, δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό

– ΟΟΣΑ: Από την εισαγωγή τού ευρώ, περισσότεροι ειδικευμένοι εργαζόμενοι έχουν εγκαταλείψει την Ευρώπη από όσοι είναι οι νεοαφιχθέντες.- Εκτιμάται ότι μέχρι το 2020, μόνο ο ψηφιακός τομέας της ηπείρου θα έχει έλλειψη 900.000 ειδικών, ενώ η δυναμική γερμανική οικονομία θα βιώσει την έλλειψη ενός εκατομμυρίου εργαζομένων ειδικευμένων στους τομείς της επιστήμης, της μηχανικής, των μαθηματικών και της τεχνολογίας ως αποτέλεσμα κάθε ειδικευμένος εργαζόμενος που αποχωρεί από την ήπειρο, αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση που χάθηκε

– Γαλλία:Τουλάχιστον 2.000 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν μαζικά χθες τα ξυμερώματα στη σήραγγα της Μάγχης στη βόρεια Γαλλία, με στόχο να εισέλθουν σε αυτό που θεωρούν βρετανικό «Ελντοράντο».

– Disneyland: Έρευνα της Κομισιόν για καρτέλ στις τιμές των τουριστικών πακέτων ανάλογα με την εθνικότητά τους ή τον τόπο διαμονής τους. Βάσει των καταγγελιών, οι Γάλλοι πελάτες χρεώνονται με 1.346 δολάρια, οι Βρετανοί 1.870 ευρώ και οι Γερμανοί 2.447 ευρώ, μάλιστα,η Disneyland «μπλοκάρει» τα φθηνά πακέτα στους πελάτες εκτός Γαλλίας και Βελγίου.

-Ισπανία: – Με το σύνθημα «Κανένας δεν θα πεταχτεί στον δρόμο” ,η νεοεκλεγείσα αριστερή δήμαρχος της Μαδρίτης ακύρωσε εξώσεις 70 οικογενειών από τα σπίτια τους σε εργατικές κατοικίες και εξασφάλισε τη διαμονή άλλων 2.000 οικογενειών σε τέτοιες εστίες, που είχε τεθεί σε κίνδυνο.

– Φινλανδία :Μαζική διαδήλωση, στην Ελσίνκι υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε ένας βουλευτής της λαϊκιστικής δεξιάς για ένα ισχυρό και γενναίο έθνος που θα νικήσει αυτόν τον εφιάλτη που αποκαλείται πολυπολιτισμικότητα»

– Σουηδία: Εντοπίστηκε ρωσικό υποβρύχιο που βυθίστηκε το 1916 στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της

– Ουκρανία: απαγόρευσε στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ την είσοδο στο έδαφός της για μια πενταετία, μετά τις δηλώσεις του Γάλλου ηθοποιού ότι η χώρα αυτή αποτελεί “τμήμα της Ρωσίας”.

– Τουρκία: Αντάρτες του PKK απήγαγαν αξιωματικό της αστυνομίας, στον εθνικό δρόμο προς το Ντιγιαρμπακιρ, ερχόμενος από το Ερζερούμ με την οικογένειά του, την οποία άφησαν άθικτη στο αυτοκίνητο- ‘αλλα μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, PKK , ανατίναξαν δύο γέφυρες στην εθνική οδό Μους- Ντιγιαρμπακίρ,
Με εκρηκτικούς μηχανισμούς

– Αίγυπτος:Παραλαμβάνει την Παρασκευή οκτώ F-16 από τις ΗΠΑ και 4 ελιποπτέρα Απάτσι, μέχρι τον Οκτώβριο για την αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία.

-Καΐρου: Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε εργοστάσιο επίπλων που λειτουργούσε χωρίς τις απαραίτητες άδειες

-Λιβύη:Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, γιος του δολοφονηθέντος ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, και άλλα 8 άτομα καταδικάστηκαν σε θάνατο δια πυροβολισμού από δικαστήριο της Τρίπολης. για εγκλήματα κατά τη διάρκεια της επανάστασης στη Λιβύη το 2011.- Μεταξύ των κρατουμένων ήταν ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του καθεστώτος Καντάφι, Αμπντάλα αλ Σενούσι και ο πρώην πρωθυπουργός Μπαγκντάντι αλ Μαχμούντι-οι καταδικασθέντες έχουν το δικαίωμα της προσφυγής κατά της απόφασης.

-ΗΠΑ: Η Επιτροπή Αναστολών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αποφάσισε ο Τζόναθαν Πόλαρντ, ο πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας Πληροφοριών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, να αποφυλακιστεί υπό όρους την 21η Νοεμβρίου..

– Περί τα 1,4 εκατομμύρια οχήματα (Dodge,Jeep, Ram & Chrysler) ανακαλεί στις ΗΠΑ η Fiat Chrysler μετά το πείραμα του Wired στο οποίο χάκερς εισέβαλαν στα ηλεκτρονικά συστήματα ενός Jeep Cherokee τελευταίας γενιάς, παίρνοντας τον έλεγχό του.

28/07/2015

– Ενόψει καύσωνα- κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες Θεσσαλονίκης:Στο υπ.Μακεδονίας-Θράκης (διοικητήριο)χώροι ως και την Παρασκευή , από τις 8 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα και στα ΚΑΠΗ των Δήμων

– Συντάξεις Αυγούστου: Την Πέμπτη 30 Ιουλίου του ΙΚΑ – ΟΑΕΕ και ΟΓΑ Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015.

– 3ο Μνιμόνιο: Ξεκινούν επίσημα οι διαπραγματεύσεις – Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι τεχνοκράτες της τρόικας, ΕΕ, ΕΚΤ , ΔΝΤ – στους οποίους προστέθηκαν και του ESM

-Εκ νέου συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -θα εξεταστεί το ενδεχόμενο έναρξης συνεδριακών διαδικασιών, αλλά και ο χρόνος σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής.

– ΕΔΕ:Ενορκη διοικητική εξέταση για το «σχέδιο Βαρουφάκη» διέταξε η γγ, Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου.

– Έως τις 31 Αυγούστου η πληρωμή πρώτη δόση φόρου εισοδήματος

– Μια σπουδαία φωνή, η Αλεξάνδρα (Κυριακάκη)σίγησε την περασμένη Παρασκευή-Ξεκίνησε ως ηθοποιός,καθιερώθηκε ως τραγουδίστρια πλάι στον Χατζιδάκι, Τσιτσάνη,Παπαϊωάννου, Ζαμπέτα, Μαρκόπουλο,Μαυρουδή- Η κηδεία της θα τελεστεί το μεσημέρι
https://youtu.be/GbPP38PuO3g
– Καβάλα: Κοπάδια από τρία είδη δελφινιών, καθώς και φάλαινες-φυσητήρες εντόπισαν οι Παρατηρητές Θαλασσίων Θηλαστικών στον Κόλπο της Καβάλας, στο πλαίσιο των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες, που πραγματοποίησε η Energean Oil

-Bundesbank: Πλουσιότερα από ποτέ τα γερμανικά νοικοκυριά κατά 5,2 τρισ. Ευρώ ( μετρητά, τραπεζικές καταθέσεις και ασφαλιστήρια συμβόλαια αξία 53 δις,€ -αμοιβαία κεφαλαία 87 δισ.€( δεν περιλαμβάνονται έργα τέχνης και ακίνητη περιουσία).

– Γαλλία:Το πανίσχυρο συνδικάτο FNSEA αγρότες, εμπόδισαν την είσοδο σε «περίπου 200-300 φορτηγά με ξένες πινακίδες» που μετέφεραν προϊόντα τα οποία οδηγούν σε στρεβλώσεις ανταγωνισμού» ,έχοντας καταλάβει θέσεις σε σημεία διέλευσης, και 5 γεφυρών, μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, στήνοντας οδοφράγματα – Στο δυτικό τμήμα, εκατοντάδες αγρότες από τη Βρετάνη και τη Νορμανδία απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Παρίσι με τη Βρετάνη παραλύοντας την κυκλοφορία γύρω από το Λαβάλ, όπου εδρεύει ο όμιλος Lactalis, ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως στο τομέα του γάλακτος.

-Ρωσία: Οι Αρχές της Αγίας Πετρούπολης απαγόρευσαν το Gay Pride που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην πόλη στις 2 Αυγούστου, την ίδια ημέρα που η Ρωσία κατά παράδοση τιμά την Πολεμική Αεροπορία της.

– Κίνα : Ετοιμάζει τη μελλοντική της πρωτεύουσα, η οποία,θα είναι η μεγαλύτερη και πιο πολυπληθής στον κόσμο.- Η έκταση της θα ξεπερνά τα 100.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και θα έχει έως και 130 εκατομμύρια κατοίκους-θα κατασκευαστούν δεκάδες σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας, αυτοκινητόδρομοι, κανάλια, γέφυρες, σήραγγες, υπόγειοι σιδηρόδρομοι και αεροδρόμια, με στόχο τη σύνδεση των διαφορετικών τμημάτων αυτής της πόλης-χώρας.

-ΗΠΑ:Απέσυρε την υποψηφιότητα της για την διοργάνωσης των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 απέσυρε η Βοστόνη, λόγω της έντονης αντίθεσης της τοπικής κοινής γνώμης.

-Νέα-Υόρκη: Νέο σκάνδαλο από την τραπεζική ελίτ της Wall Street- Φέρονται ότι χειραγωγούσαν ομόλογα της αμερικανικής κυβέρνησης, τοπικών κυβερνήσεων και εταιρειών την περίοδο 2007-2012- 20 γιγαντιαίες τράπεζες όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan, η Merrill Lynch και η Citigroup και ευρωπαϊκοί χρηματοπιστωτικοί όμιλοι, όπως η γερμανική Deutsche Bank και η ελβετική UBS ενεπλάκησαν σε κερδοσκοπικά παιχνίδια μέσω της χειραγώγησης ομολόγων που εκδίδει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών-

– Αυστραλία: Η Εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά απέκρυψε πάνω από 1.000 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που χρονολογούνται εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια

27/07/2015

-Κύμα καύσωνα έρχεται μέσα στην εβδομάδα σε όλα τα επίπεδα

-ΕΥΠ- Κόκκινος συναγερμός: Πέντε τζιχαντιστές βρίσκονται στην Ελλάδα και απειλούν,έχει ζητηθεί κατεπειγόντως ο εντοπισμός τους.

– Μαξίμου : Μετά τη γραμμή ψήφισης στη Βουλή του τρίτου μνημονίου στις 18 Αυγούστου, και των εφαρμοστικών νόμων εντός Σεπτέμβρη που αφορούν την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, τη φορολόγηση αγροτικών εισοδημάτων και την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. πρόωρες εκλογές για 8 Νοεμβρίου

-ΔΝΤ: η νέα εκπρόσωπος του Ταμείου η «Δρακουλέσκου» από τη Ρουμανία, Ντάλια Βελκουλέσκου, σκοπεύει να κλείσει το Ασφαλιστικό και το πάγωμα της κρατικής επιχορήγησης μέσα από νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις κατά 30%!

– ΤΕΔΠ:Με μια τεράστια περιουσία ,προικοδοτείται το Ταμείο Εθνικού ή Δημόσιου Πλούτου(μετάλλαξη του ΤΑΙΠΕΔ) το οποίο πρέπει να συσταθεί με βάση το τρίτο Μνημόνιο,που περιλαμβάνει χιλιάδες ακίνητα και ασφαλιστικών φωρέων (ΙΚΑ-ΝΑΤ –ΔΗΜΌΣΙΟ), 25 νησιά, μαρίνες,λιμάνια, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, ιαματικές πηγές, μαρίνες, ολυμπιακές εγκαταστάσεις ,συμμετοχές σε κρατικές εταιρείες (ΟΣΕ, ΔΕΗ,ΟΤΕ, Μεταλλεία ΛΑΡΚΟ) μετοχές τραπεζών και μελλοντικά έσοδα από τους τους υδρογονάνθρακες

– Βαρουφάκης: “Ναι, είχα σχέδιο hacking στα ΑΦΜ και «νέα δραχμή»”

– Αύριο Τρίτη,αναμένεται να ανοίξει το Χρηματιστήριο, με σχέδιο που προβλέπει – Ελεύθερη πραγματοποίηση συναλλαγών για ξένους επενδυτές-Οι Έλληνες επενδυτές θα μπορούν να προβαίνουν στην αγορά τίτλων είτε με τη χρήση new money (μετρητά, εμβάσματα από το εξωτερικό) είτε με τη χρήση των μετρητών που υπάρχουν στα πιστωτικά υπόλοιπα στις χρηματιστηριακές εταιρείες.

-Υπ.Υγείας:Νέο σύστημα μέσων ΑΣΕΠ για την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, ώστε να «αδειάσει» η λίστα αναμονής χιλιάδων γιατρών που περιμένουν για χρόνια, θα εφαρμοστή από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά

– Χαλκιδική:Δεκαήμερο εκδηλώσεων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές διοργανώνει μέχρι τις 2 Αυγούστου η Επιτροπή Αγώνα Παναγιάς

– Σεισμός 4,1 βαθμών σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής με επίκεντρο την περιοχή της Ιερισσού,σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

-Θεσσαλονίκη: Θησαυρό αναζητούσαν σε περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή της Καλαμαριάς, τρία άτομα τα οποία συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω , είχαν μαζί τους, κομπρεσέρ και σχοινί ορειβασίας,καθώς από το φθινόπωρο του 2014 διάνοιξαν την περίφραξη του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου ( ενώ ο δήμος Καλαμαριάς κοιμάται)και έκαναν με την ησυχία τους ανασκαφή, δημιουργώντας όρυγμα βάθους τουλάχιστον 10 μέτρων στο οποίο είχαν τοποθετήσει και ξύλινη σκάλα για να διευκολύνουν την αναζήτηση σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος.

-Έλληνες αλιείς βρήκαν τη σωρό του ενός Ρώσου ναύτη από το «Μόσχα»,οποίος μαζί με έναν άλλο ναύτη είχαν πηδήξει στη θάλασσα από το καταδρομικό ‘Μόσχα’ στις αρχές Ιουνίου, όταν το πολεμικό πλοίο ήταν κοντά στις ελληνικές ακτές.-Για τον δεύτερο ναύτη η ηλεκτρονική πύλη, το ρωσικού πολεμικού ναυτικού, αναφέρει ότι πιθανόν να είναι ζωντανός και να βρίσκεται κάπου στις ελληνικές ακτές.

– Τα 90ά γενέθλιά του θα γιορτάσει Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής ο Μίκης Θεοδωράκης, με μια εκδήλωση-αφιέρωμα σε αγαπημένα τραγούδια του

– ΣτΕ:Υπέρ του προστίμου των 30 χιλιάδων € που επιβλήθηκε από το Ε.ΡΣ στον τηλ/ σταθμό Αλφα για την εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιους» της 25ης Οκτωβρίου 2011, για λέξεις και φράσεις άσχετες και χυδαίες με την πολιτική κατάσταση της χώρας και τη διακωμώδηση αυτής.

– Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου «εμπόδισε» την προσπάθεια πάταξης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα ,καθώς σταμάτησε την διαδικασία «ιχνηθέτησης»καυσίμων, κορυφαία ενέργεια για τη πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, παράλληλα με την εφαρμογή των GPS και την καθολική ενεργοποίηση του συστήματος «εισροών – εκροών»-το συμπέρασμα που κατέληξε στην συνάντηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλους της Διυπουργικής Επιτροπής για την πάταξη της Διαφθοράς, Τέρενς Κουίκ με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων.

– Αμαλία Τσιάβου ,χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας, το οποίο διεξάγεται στην Βουλγαρία.

–Κύπρος-Λευκωσία:Αύριο Τρίτη, μονοήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, στην Κύπρο, υπό δρακόντεια μέτρα  προστασίας -στην ατζέντα των αυριανών συνομιλιών  είναι το θέμα της Ενέργειας, της ασφάλειας και της εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μεσανατολικό.

– Ελβετία: Στρατός στην υπηρεσία των αγελάδων , λόγο υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών- περίπου 60 οπλίτες θα αναλάβουν να κατασκευάσουν οκτώ μικρές τεχνητές λίμνες, για να υπάρχει άφθονο πόσιμο νερό για τις αγελάδες.-τα ελικόπτερα Super Puma θα μεταφέρουν νερό στους βοσκότοπους από κοντινές λίμνες.

– Σουηδία : Η οργάνωση Σουηδική Υπηρεσία Τροφίμων και Πληροφοριών για το Περιβάλλον πρόταση για «φόρο κρέατος»,για να χτυπήσει τις πωλήσεις των προϊόντων ζωικής προέλευσης που επιβαρύνουν περισσότερο το περιβάλλον και θα τονώσει την ανάπτυξη της αγοράς φυτικών προϊόντων, καθώς τα αέρια που εκκρίνουν οι αγελάδες και άλλα ζώα συνεισφέρουν στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (antzenta 21 OHE στην οποία εντάσεται και το νέο ΦΠΑ23% μοσχαρίσιο κρέας στην Ελλάδα)

– Βρετανία: 99χρονη έλαβε ειδοποίηση από νοσοκομείο ότι είναι… έγκυος- «Έχω τρία παιδιά και 20 εγγόνια, αλλά δεν έχω μείνει έγκυος τα τελευταία 70 χρόνια» δήλωσε χαριτολογώντας η 99χρονη

– Τουρκία : Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση στο Ντιγιαρμπακίρ για νέες επιθέσεις σε θέσεις των Κούρδων ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος –PKK , στο βόρειο Ιράκ στην οροσειρά Καντίλ. Και ζήτησε από το ΝΑΤΟ έκτακτη συνεδρίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη

– Συρία: Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, χορηγεί αμνηστία σε στρατιωτικά ‘εγκλήματα’ ,που έγιναν πριν από τις 25 Ιουλίου 2015».- η αμνηστία δεν περιλαμβάνει «την απόκρυψη και προσπάθεια διαφυγής στρατιωτών, εάν δεν παραδοθούν μέσα 30 ημέρες ή σε περίπτωση απόδρασης 60 ημέρες.

– Ταϊλάνδη : περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας , και κατάργηση των πτήσεων προς Λος Άντζελες και Ρώμη, από την κρατική αεροπορική εταιρεία Thai Airways

-Ινδονησία: Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών σημειώθηκε ανοιχτά του νησιού της Ιάβας,-δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

– ΗΠΑ:Νέα «βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου παρατηρήθηκε στη Νέα Υόρκη, λόγο υπερπαραγωγή

-Τζόρτζία:Η μοναχοκόρη της θρυλικής Γουίτνεϊ Χιούστον, η 22χρονη Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν, πέθανε τα ξημερώματα, 7μήνες αφότου είχε βρεθεί αναίσθητη στην μπανιέρα του σπιτιού της,από υπερβολική χρήση κοκαΐνης

– Η επιτάχυνση της τήξης των παγετώνων στην Ανταρκτική και τη Γροιλανδία, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η άνοδος της στάθμης της των ωκεανών κατά πολλά μέτρα, θα δημιουργήσει ανυπολόγιστες ζημιές σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ, και το Μαϊάμι, ενώ θα είναι δύσκολο να προστατευθούν περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπως το Μπαγκλαντές και η βορειοανατολική Κίνα.

24/07/2015

-Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο -καλύτερη η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια

– Σαμοθράκη: Καλλιέργειες, ελαιόδεντρα και δασική βλάστηση σε έκταση 1200 στρεμμάτων έγιναν στάχτη από την πυρκαγιά της Τετάρτης στην περιοχή Καμαριώτισσας,ενώ τα ξύμερώματα εκδιλώθηκε και ασθενής σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ , σε θαλάσσιο χώρο 65 χιλιόμετρα ανατολικά του νησιού

– ΔΝΤ: Μείωση του Ελλίνικού χρέους τον Αύγουστο

-Κύπρος:Την ερχόμενη Τρίτη μονοήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, στην Κύπρο-Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια και θα χρησιμοποιηθεί το ελικόπτερο της Αστυνομίας καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του, όπως και η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, σκάφος της οποίας θα βρίσκεται ανοιχτά του αεροδρομίου.Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ,θα διακινηθεί με δικό του όχημα, ενώ η πολυπληθής προσωπική του φρουρά, θα σχηματίσει ομπρέλα προστασίας.
.
-Ιταλία: Δεκάδες παράτυποι μετανάστες έχασαν την ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Τρίπολης της Λιβύης, όταν στη φουσκωτή λέμβο που τους μετέφερε προς την Ιταλία,δημιουργήθηκε οπή και βύθισηστικε –οι 88 διασωθέντες περισυλλέγησαν από γερμανικό στρατιωτικό πλοίο που τους μετέφερε στο λιμάνι της Αουγκούστα στην Σικελία. Οι διασωθέντες Αφρικάανοι (Σομαλοί, Ερυθραία, Μπενίν και από το Μάλι). έκαναν λόγο για περίπου 40 νεκρούς

-Η Alitalia, ματαιώνεται το 15% των πτήσεων λόγω απεργίας

– Βρετανία: νεογέννητη φώκια εντοπίστηκε από κάποιον παρατηρητή μακριά από το νερό, κολλημένη μέσα μια λακκούβα με λάσπη, με τις αγελάδες να την έχουν περικυκλώσει- πιθανότατα να εγκλωβίστηκε στη λάσπη μετά από κάποια παλίρροια.

-Βουλγαρία:Σε συναγερμό οι αρχές στη Βάρνα και το Ντόμπριτς μετά το θάνατο κτηνοτρόφου από τη νόσο του άνθρακα από καταναλώσει μοσχαρίσιο κρέας , χθες εντοπίστηκε μολυσμένο κρέας σε καταστήματα λιανικής πώλησης-Ο αναπληρωτής περιφερειακός διοικητής της Βάρνας, επιβεβαίωσε ότι κρέας μολυσμένο με άνθρακα εντοπίστηκε σε καταστήματα και των δύο πόλεων μετά από αναλύσεις σε δείγματα – Στην περιοχή της Βάρνας σφραγίστηκαν για να απολυμανθούν 23 καταστήματα λιανικής πώλησης και εστιατόρια,

-Σκόπια: Ο Αυστραλός Βουλευτής, Frederick J. Nile και χριστιανός ιερέας. θα ασκήσει πιέσεις για αναγνώριση των Σκοπίων ως ‘Μακεδονία’ και θα στηρίξει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, γράφει σλαβικό δημοσίευμα ,που τονίζει ότι ο Αυστραλός πολιτικός έχει άγνοια των πολιτικών εξελίξεων στην πΓΔΜ στη χώρα που επισκέφθηκε

Τουρκία:Σ υγκεντρώνει στα σύνορα Συρίας βαρύ οπλισμό, μη επανδρωμένα και φτιάχνει τάφρους
Και παραδίνει τη βάση Ιντσιρλίκ στην επαρχία Αδάνων, στις ΗΠΑ για την ενίσχυση του αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους -θα διεξάγουν και κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις Τουρκία συγκεντρώνει στα σύνορα Συρίας βαρύ οπλισμό, μη επανδρωμένα και φτιάχνει τάφρους

-Ιαπωνία: Ο ιαπωνικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Nikkei συμφώνησε να αγοράσει από τον εκδοτικό οίκο Pearson την εφημερίδα Financial Times, , έναντι τιμήματος 844 εκατ. λιρών (1,3 δισεκ. δολάρια, 1,2 δισεκ. ευρώ)- Στη συμφωνία για την πώληση του ομίλου FT δεν συμπεριλήφθηκε το 50% του μετοχικού κεφαλαίου του περιοδικού The Economist ούτε τα κεντρικά γραφεία της σύνταξης εφημερίδας στις όχθες του Τάμεση. Οι FT, η εφημερίδα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1888-απασχολεί πάνω από 600 δημοσιογράφους, τυπώνεται σήμερα ταυτόχρονα σε πάνω από 20ι πόλεις σε όλο τον κόσμο-έχει 5 διεθνείς εκδόσεις: στη Βρετανία, Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία και Μέση Ανατολή, έξι ημέρες την εβδομάδα

– Τανζανία: Χωρίς προηγούμενο η σφαγή ελεφάντων τα τελευταία τέσσερα έτη, έχει χάσει τα δύο τρίτα του πληθυσμού ελεφάντων της-η ζήτηση ελεφαντόδοντου από την Κίνα οδηγεί στρατούς από λαθροκυνηγούς, οπλισμένους με καραμπίνες και αλυσοπρίονα, στα καταφύγια των απειλουμένων ζώων.- το 1976 η Τανζανία διέθετε 316.000 ελέφαντες- Το 2013 στο πάρκο είχαν απομείνει μόλις 13.084 και το 2014, ο πληθυσμός αυτός μειώθηκε στους περίπου 8.200!!

-ΗΠΑ: Το πρώτο του επίσημο ταξίδι του, ως πρόεδρος των ΗΠΑ,στην πατρίδα του πατέρα του την Κένυα πραγματοποιεί ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ξεκινά σειρά επισκέψεων σε χώρες της Αφρικής και θα συνοδεύεται από 10 μέλη του Κογκρέσου .

– Λουιζιάνα: 58χρονος, άνοιξε πυρ στον κινηματογράφο που ήταν κατάμεστος από κόσμο, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους επτά, ενώ στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

-23/07/2015

bigpic– 1897- 2015:- Η ιστορία επαναλαμβάνεται με θύματα από τους προπαππούδες μας ,τα παιδιά μας και πλέον τα εγγόνια μας που θα προσφέρουν για πολλές δεκαετίες ακόμα ένα σταθερό χαρτζιλίκι στους αποικιοκράτες δανειστές μας

-Σαν σήμερα το 1974 η πτώση της 7χρόνης χούντας υπό το βάρος της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο-Οι στρατιωτικοί παρέδωσαν την εξουσία στους πολιτικούς και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας .Σήμερα 41 χρόνια μετά την Δημοκρατική «Μεταπολίτευσης»,η Ελλάδα ξανά αντιμέτωπη με την δικτατορία , αλλά… οικονομική.

-Μνημόνιο ΙΙΙ: Πέρασε με 230 ΝΑΙ και με τον Γιάνη Βαρουφάκη να κάνει σάλτο μορτάλε – 63 ΌΧΙ -5 ΠΑΡΩΝ το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για έγκριση από με τους δανειστές μας για 86 δισ.€, σε διάστημα 3 ετών

-Στρατός και Αστυνομία στους δρόμους -Το “plan B” της κυβέρνησης σε περίπτωση γενικευμένων ταραχών τέθηκε σε εφαρμογή, το «ειδικό» σχέδιο κατά της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας της χώρας

-“Χέρι” στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία θα βάλουν οι δανειστές με την μέθοδο της βάναυσης και άγριας φορολογήσης που θα προκαλεί (σκόπιμη) αδυναμία αποπληρωμής της, από τους οφειλέτες, καθώς το Δημόσιο θα επιτρέπει την παραχώρηση ακινήτων των ιδιωτών για να σβήσει ΜΕΡΟΣ των χρεών- Στη συνέχεια το Δημόσιο θα τα εκχωρεί στο ΤΑΙΠΕΔ προς “αξιοποίηση” στους δανειστές πάντα με την εμπορική αξία τους.- Έτσι οι Έλληνες που θα πρέπει να δηλώσουν στο πόθεν έσχες τα πάντα (κινητό ή ακίνητο) τα φυλαγμένα χρήματά σε στρώματα θυρίδες και το κουμπαρά γουρουνάκι , σε λίγα χρόνια όλα θα τα έχουν χάσει ,καθώς η θα χρωστάνε στις τράπεζες, η στην Εφορία (πχ: ΕΝΦΙΑ), ή ακόμα και στα ασφαλιστικά ταμεία.

– Συνάντηση θα έχουν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου

-Τράπεζες: Από το Σάββατο (26Ιουλίου) και κάθε Σάββατο από τις 00:01 στο εξής μέχρι να αρθούν τα Capital controls θα ξεκινά η τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων που δίνει το δικαίωμα στους καταθέτες να τραβούν ή 60 €/ ημέρα, ή έως 420 € σωρευτικά την εβδομάδα(μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής)

– Τηλεοπτικές άδειες & συχνότητες: Σε όποιον πληρώσει περισσότερα… Οι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση και δεν θα υπάρχει bonus για τα υφιστάμενα κανάλια.- Το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου περιλαμβάνει την ίδρυση από την ΕΡΤ θυγατρικής εταιρείας που θα είναι ανταγωνιστική της DIGEA, δηλαδή θα είναι πάροχος τηλεοπτικού σήματος, ώστε να μην υπάρχει μονοπώλιο στη μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος σε όλη τη χώρα.

– ΕΔΟΕΑΠ: Μετά τις 24 Ιουλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Αυγούστου στους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ, όπως ανακοινώθηκε από το ταμείο υγείας και επικούρησης των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, λόγω «έλλειψης ρευστότητας»

– ΟΑΕΕ: Καταργούνται οι ποινές για οφειλέτες ατομικών εισφορών του οργανισμού -Αυξάνεται το όριο παρακράτησης από τη σύνταξη από τις 20.000 στις 25.000 ευρώ

-Ν.Κρήτη: Στρατιωτικό υλικό για τζιχαντιστές κατασχέθηκε μαζί με το φορτηγό πλοίο 8 τεθωρακισμένα Typhoon-300, τεθωρακισμένα πολιτικά οχήματα ΤΟΥΟΤΑ Land Cruiser, BMW και Mercedes, τα οποία είχαν φορτωθεί στο πλοίο από λιμάνι της Ιταλίας με προορισμό λιμάνι της Λιβύης

– Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου , κατέθεσε ο δικηγόρος Αθηνών Παναγιώτης Γιαννόπουλος σε βάρος του πρώην υπ. Οικ. Γ. Βαρουφάκη,για εσχάτης προδοσίας.

-Έρχεται  το Σεπτέμβριο και το ηλεκτρονικό ΚΕΠ για απόκτησης εγγράφων online -Η παρουσίαση  θα γίνει , σύντομα , από το νέο αναπληρωτή υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Χριστόφορο Βερναδάκη.

– Κάτω από τα 50 δολάρια υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου

– ΑΒ Βασιλόπουλος: Μόνον Ελληνική δεν είναι,καθώς εδώ και λίγα χρόνια πουλήθηκε στην πολυεθνική Delhaize group, λιανικού εμπορίου τροφίμων με έδρα το Άντερλεχτ και τις Βρυξέλλες η οποία μάλιστα ελέγχεται για σκάνδαλο – μαμούθ στην Σερβία.

– Ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος εισήχθη στο νοσοκομείο και πραγματοποίησε χειρουργική επέμβαση στο θώρακα- στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός και η κόρη του

-Ρωσία: Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ» Ουδέποτε ο Α.Τσίπρας ζήτησε από τη Μόσχα οικονομική βοήθεια για να τυπώσει δραχμές, αλλά και γενικότερα ουδέποτε μας ζήτησε κάποιου είδους βήθεια, όπως έχει τονίσει και ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν”

Βρετανία:”Εάν ζείτε τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία και μιλάτε πολύ καλά αγγλικά και ελληνικά και θέλετε να μπείτε στην Μητροπολιτική Αστυνομία, μπορείτε να καταθέσετε αίτηση για εργασία” -Γιατί αυτό;;; Μήπως γιατί θα τους στείλουν στην Ελλάδα για Βρετανική αστυνόμευση των Ελλήνων πολιτών;

– Ρουμανία: Οι πολίτες θα πληρώσουν με το αίμα τους αντί εισιτήριο εισόδου για να παρακολουθήσουν ένα από τα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ της χώρας.

– Πορτογαλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και της κυβέρνησης στη Λισαβώνα,2 μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές- Βιώσαμε αυτό που βιώνει σήμερα η Ελλάδα δήλωναν αγανακτισμένοι πορτογάλοι

– Ιταλία:Ζευγάρι από την Μπολόνια, οι οποίοι μετά από 38 χρόνια σχέσης παντρευτίκαν και αντί για δώρα γάμου, ζήτησαν από τους καλεσμένους τους χρήματα για να δημιουργήσουν λέσχη για να τρώνε οι φτωχοί, άποροι και άστεγοι της πόλης τους – η λέσχη έγινε ,φιλοξενεί 60 άτομα την ημέρα και λειτουργεί τρεις μέρες την εβδομάδα.

-Ρώμη: το πιο εμβληματικό μνημείο η Φοντάνα ντι Τρέβι ,που συγκέντρωνε εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον πλανήτη το κατέστρψε μια τεράστια φωλιά αρουραίων,ως αποτέλεσμα το περίφημο συντριβάνι είναι άδειο, για πρώτη φορά που κατασκευάστηκε το 1762, θα ανοίξει εκ νέου ,όταν τα συνεργεία θα έχουν αποκαταστήσει τις πολύ σοβαρές ζημιές

– Καζακστάν: Η μυστηριώδης επιδημία ύπνου των κατοίκων , λύθηκε από τους επιστήμονες ραδιολόγους και τοξικολόγους, που όπως διαπίστωσαν ότι επί της ουσίας δηλητηριαστήκαν από μεγάλες ποσότητες μονοξειδίου του άνθρακα, οι οποίες εκλύθηκαν από σοβιετικά εγκαταλελειμμένα ορυχεία ουρανίου- Έως ότου το πρόβλημα περιοριστεί, οι κάτοικοι μετακομίζουν,έχουν φύγει ήδη 223 οικογένειες.

-ΗΠΑ: Μια μικρή εμπορική τράπεζα στη Φλόριντα με 21 υποκαταστήματα, έγινε ο πρώτος χρηματοοικονομικός οργανισμός των ΗΠΑ που αποκατέστησε σχέσεις με μια τράπεζα στην Κούβα.

22/07/2015

-ZEUS!:Το Ελληνικό μαχητικό με την ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς”και με  πιλότο  Σωτήρη Στραλή, άφησε πάνω από 200.000 θεατές με ανοιχτό τον στόμα, κάνοντας το F16 να χορεύει στους ήχους του Εθνικού Ύμνου,  κατακτώντας το βραβείο «The Best Livery», που απονέμεται στο αεροσκάφος με την καλύτερη εμφάνιση στο Royal International Air Tattoo 2015 (RIAT),Βρετανίας.

-Βουλή: Ξεκινάει το πρωί ,η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου των περίπου 970 σελίδων με το δεύτερο πακέτο των DOULEIAπροαπαιτούμενων μέτρων, μετά η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και έως τις 20 Αυγούστου η υπογραφή του νέου βάρβαρο μνημονίου ,τρίτο κατά σειρά για την Ελλάδα

– Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για πραξικόπημα εις βάρος του ελληνικού λαού, ζητώντας να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να αποτραπεί το ειδεχθές σχέδιο αυτό για να μην υποταχθούν οι λαοί σε τραπεζικά και χρηματοοικονομικά συμφέροντα

– Οι δικηγόροι ζητούν την απόσυρση του ν/σ για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

– Standard & Poor’s : Περιέργως , με τις τράπεζες σε capital control,εντούτοις προχώρησε σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε CCC+ από CCC-,διαμορφώνοντας παράλληλα τις προοπτικές (outlook) σε «σταθερές» από «αρνητικές».

— Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Κερατέα

– Βεργίνα: Μια εξαιρετική αρχαιολογική αποκάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα για τους τάφους της Βεργίνας- 2.300 χρόνια μετά, οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον παλαιοανθρωπολόγο Αντώνη Μπαρτσιώκα, ανακάλυψαν μεταξύ άλλων ότι το οστό στο γόνατο του Φιλίππου φέρει ακόμα την οπή από τον τραυματισμό του στην μάχη -Παράλληλα βρήκαν και αντικείμενα της πανοπλίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου,στον Τάφο ΙΙ όπου είναι θαμμένος ο ετεροθαλής αδελφός του Αρριδαίος,οποίος ‘όμως ήταν ανίκανος για μάχη– Η νέα επιστημονική εργασία δημοσιεύτηκε στο έγκυρο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)

– Υπ. Εργασίας:Σε 30.000 ηλικιωμένους ( και των ομογενών που κόπηκε) άνω των 67 ετών που δεν έχουν καμιά ασφαλιστική κάλυψη,επαναφέροντας την κατώτατη σύνταξη, από 1η Οκτωβρίου 2015 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 , 260€ και από 1η Οκτωβρίου 2016 καταβάλλεται το πλήρες ποσό των 360 €

-Θεσσαλονίκη: Την απόσυρση διάταξης επιβολής ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα ζητούν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών της Β. Ελλάδας- καταγγέλλουν άνιση μεταχείριση, καθώς τα ιδιαίτερα μαθήματα με απόδειξη και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ-θα προσφύγουν και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς «η επιβολή του ΦΠΑ σε φορείς παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών παραβιάζει κοινοτικές οδηγίες» ενώ η παραοικονομία στον κλάδο αφήνεται ανενόχλητη να «ανθεί, με 400 εκτ€ τσίρο το χρόνο

– Εισαγγελία Αθηνών: Νέες διώξεις σε βάρος επιχειρηματία – εφοπλιστή Βίκτωρας Ρέστης, και του φερόμενου ως συνεργάτη για εγκληματική οργάνωση ακόμα για απόπειρες ανθρωποκτονίας και εκβιασμούς με μεθόδους μαφίας, χρησιμοποιούσε ακόμη και «βαλιτσάκι» παρακολούθησης για να ελέγχει τις επικοινωνίες των θυμάτων αλλά και των μελών της οργάνωσης προκειμένου να διευθετήσει οικονομικές υποθέσεις.

– Βέλγιο: Νεοζηλανδός που δεν μιλάει λέξη γαλλικά κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του… γαλλόφωνου Scrabble, αφού αποστήθισε όλες τις λέξεις που περιέχονται στο επίσημο «λεξικό» του παιχνιδιού, οποίος  είχε  9 εβδομάδες για να μάθει όλες τις λέξεις (από 2 έως 10 γραμμάτων) που περιλαμβάνονται στο Officiel, το επίσημο λεξικό του παιχνιδιού

– Πορτογαλία: Ριψοκίνδυνες βουτιές που προκαλούν… ίλιγγο στο τουρνουά καταδύσεων στα νησιά Αζόρες

– Κίνα:Ο επικεφαλής της βιβλιοθήκης στη σχολή Καλών Τεχνών , μέσα σε δύο χρόνια έκλεψε  143 πίνακες μεγάλων Κινέζων ζωγράφων του 20ού αιώνα , βάζοντας στη θέση του… αντίγραφα που είχε ζωγραφίσει ο ίδιος-  είχε πουλήσει τους 125, βγάζοντας 6 εκατ. δολάρια, με τα οποία αγόρασε ακίνητα και άλλους πίνακες, ένα από αυτά κοσμεί  το κελί του .

– Ιαπωνία: Απαγόρευση εξαγωγών πράσινου τσαγιού σε αρκετές παραγωγούς περιοχές της χώρας, λόγω υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας που σχετίζονται με το ατύχημα του πυρηνικού σταθμού Daichii στη Φουκουσίμα το 2011

– Νέα Υόρκη:Αξιωματούχοι του αεροδρομίου JFK ανακοίνωσαν πλάνο δημιουργίας terminal,  αποκλειστικά για τα ζώα που αερομεταφέρονται- Θα καλύπτει 15.994 τετραγωνικά μέτρα και θα ονομάζεται ΑRK (κιβωτός), με κτηνιατρική κλινική, υπηρεσίες φροντίδας ζώων, πισίνα, και ιδιωτικά δωμάτια 

21/07/2015

-Ο Γουόρεν Μπάφετ διαψεύδει: ”Δεν αγόρασα κανένα ελληνικό νησί”-Ο πολυεκατομμυριούχος φερόταν να έχει αγοράσει, έναντι 15 εκατ. δολαρίων, το νησί του Α. Θωμά , νοτιοδυτικά της Αθήνας.

– Θεσσαλονίκη:Ένας νεκρός από την πυρκαγιά σε κτήριο της οδού Παπαναστασίου σε καταστήματα μουσικών ειδών

– Έως 8 Αυγούστου πρέπει να ψηφιστούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα του πολυνομοσχεδίου εκτός τα μέτρα για τις πρόωρες συντάξεις και ο νέος φόρος στους αγρότες, που μετατίθεται η ψήφιση τους λόγο τις ενστάσεις από την αντιπολίτευση

-Πήραμε τα 7,16 δισ. από τον EFSM : Δώσαμε 1,6 δισ $ SDR (-ένα καλάθι βασικών διεθνών νομισμάτων $-€-£-¥)+ προς την ΕΚΤ. 3,5 δισ. €  + 700εκατ.€ για τόκους

-Και χρωστάμε  :29,7 δισ. ευρώ για αποπληρωμές δανείων στο Ευρωσύστημα (14,3 δισ. €)+9,9 δισ. € στο ΔΝΤ+5,5 δισ.€  σε ιδιώτες κατόχους χρέους+25 δισ.€  για την ανακεφαλαίωση τραπεζικού συστήματος+7,7 δισ.€ για τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος+17,2 δισ.€ σε τόκους+7 δισ.€ για εσωτερικά χρέη +ξεπούλημα της Εθνικής  μας  περιουσία…Ρέστα ούτε για ένα ποτήρι  γάλα, ούτε καμία ανάπτυξη  για να ζήσουν τουλάχιστον οι επόμενες γενιές.

 – Επόμενο βήμα, η άφιξη της Τρόικας με την παλαιά της συνταγή την Πέμπτη, αφού δηλαδή θα έχουν περάσει τα μέτρα από την συνεδρίαση της Τετάρτης στη Βουλή -Τα νέα στελέχη της τρόικας στην Αθήνα είναι οι: ο Ινδός Rishi Goyal, ο Ιρλανδός Declan Costello και ο Γερμανός Rasmus Ruffer.

-Σε καθεστώς ιδιότυπης προστασίας από το διεθνές και εγχώριο πολιτικό σύστημα βρίσκεται πλέον ο Αλέξης Τσίπρας καθώς η επιβίωσή του ίδιου και του νέου κυβερνητικού σχήματος, μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον ESM θεωρείται βασική προϋπόθεση- Στο πλαίσιο της οικοδόμησης τοίχους προστασίας του Έλληνα πρωθυπουργού εντάσσονται και οι δηλώσεις της Ά.Μέρκελ στη γερμανική Δημόσια τηλεόραση, όπου ανοίγει το ζήτημα αναδιάρθρωσης( όχι κούρεμα) του ελληνικού χρέους.

– Financial Times :Για την ψηφοφορία του αντιλαϊκού πολυνομοσχέδιου την Τετάρτη, προβλέπουν και άλλες 4 διαρροές από την ΚΟ. ΣΥΡΙΖΑ, σύνολων κάτω από τους 120, ενώ ο πρωθυπουργός έχει θέσει ως όριο τους 123- όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και προκήρυξης εκλογών Αύγουστο- Σεπτεμβρίου, με λίστα (όχι με σταυρό προτίμησης – βλέπε εκλογές 1985)

-Συντάξεις -φιλοδωρήματα: H κατάργηση των εγγυημένων κατώτατων ορίων στις αναπηρικές και στις συντάξεις χηρείας θα μετατρέψει τις συγκεκριμένες παροχές σε… απλά φιλοδωρήματα, που μπορεί να φτάνουν ακόμη και τα… 65 ευρώ τον μήνα! ….ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΥΡΠΩΠΗ-ΖΗΤΩ Η ΕΥΡΩΠΗ!!!

– Η «τραπεζική αργία» αφήνει ακάλυπτες χιλιάδες επιχειρήσεις που οδεύουν προς τον… «Τειρεσία»

– Ποινική δίωξη για υπεξαίρεσης, κατά μελών του Δ.Σ, και άλλων στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ που φέρονται να ζημίωσαν το δημόσιο κατά 580 εκατ. ευρώ.μετά από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς με αφορμή μηνυτήρια από μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά,για αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ 28 ακινήτων (5 κτίρια των υπ. Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας, 13 κτίρια ΔΟY και 5 κτίρια της Αστυνομίας, που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση και λειτουργική μίσθωση τους (sale-and-lease-back), για 20 χρόνια.

– Real estate: Με 3,000€ και δεν είναι πλάκα, διαμέρισμα στην Κυψέλη, Αλκαμένους,Παγκράτι ή το Νέο Κόσμο

– Μάχη ηγεσίας στα ΕΛΠΕ: Ο βασικός μέτοχος Λάτσης, αντιδρά σφόδρα στο πρόσωπο του νέου προέδρου Στάθη Τσοτσορό που διορίστηκε από την κυβέρνηση – Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη σύγκρουση συμφερόντων των οικογενειών Λάτση και Βαρδινογιάννη

– Δωδώνη: Έπειτα από 17 χρόνια σιωπής, ο λόγος του αρχαίου δράματος αντήχησε ξανά στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης-500 θεατές, που γέμισαν τις τέσσερις έτοιμες κερκίδες του πρώτου διαζώματος στο υπό αναστήλωση θεάτρου παρακολούθησαν παραστάσεις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, απόγευμα, χωρίς τη χρήση φωτισμού και ηχητικής εγκατάστασης και με ελάχιστα σκηνικά

-Τουρκία: Τεράστια έκρηξη σε πολιτιστικό κέντρο στην πόλη Σουρούτς, 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία-,με 10 νεκρούς και τραυματίες-Υπόνοιες για δράση τζιχαντιστών μετά το μπλοκάρισμα από την Τουρκία, που απείλησαν με αντίποινα.

ΗΠΑ: Ο63χρονος  Αμερικανός Μορίς Όστφελντ, ένας από τους οικονομικούς συμβούλους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αναλαμβάνει επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

– Αυστραλία: Πενταετές σχέδιο για θανάτωσης 2 εκατομμυρίων άγριων(αδέσποτα) γατών, για  την προστασία απειλουμένων θηλαστικών και πτηνών- 29 είδη θηλαστικά έχουν εξαφανιστεί & πάνω από 120 είδη θηλαστικών είναι απειλούμενα λόγω των γατών»- Η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει το έργο με 6,6 εκατομμύρια δολάρια

20/07/2015
foties-«Μίνι» καύσωνας  , 74 εμπρηστικές φωτιές  παντού  και στην πολιτική  & οικονομική ζωή της Ελλάδας

– Σε εφαρμογή το νέο ΦΠΑ και τα «περίεργα» όπως πχ:το μπουκάλι νερό στο περίπτερο με συντελεστή 13% ενώ σε κατάστημα εστίασης έχει 23%- στο κρεοπωλείο κιμά μοσχαρίσιο με 23%, χοιρινό με 13% -Ψάρια ζωντανά κάθε είδους και σπέρματα ψαριών 23%, πεθαμένα σε απλή ψύξη ή κατεψυγμένα 13% – Κρέας άλογο, περιστέρια ,φάλαινες, φώκιες, τάρανδοι ,βάτραχοι, ερπετά σε οποιαδήποτε μορφή, βρώσιμα 23%-Σουβλάκι χοιρινό χωρίς αλάτι 13% με αλάτι 23%-Προφυλακτικά 23%-Μπύρα ξανθιά 13% – μαύρη στα 23%ΦΠΑ, κλπ…

-Ραντεβού στα τσιπουράδικα: Στις απαιτήσεις των τρόικανών με τις (δήθεν)εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας- η πρόταση για κατάργηση της διακίνησης χύμα τσίπουρου για φορολογικούς λόγους και από τους 30.000 περίπου μικρών αποσταγματοποιών οι ποσότητες χύμα τσίπουρου που δεν είναι τυποποιημένες να κατάσχονται!

-ΓΓΔΕ: Ως τις 31 Αυγούστου η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων -δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9), ως και την 26η Αυγούστου 2015.

-Άμυνα:Θέματα θαλάσσια ασφάλεια και την ασφάλεια των ενεργειακών πηγών στην ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, και θέματα συνεργασιών στην αμυντική βιομηχανία και τη μεταφοράς τεχνογνωσίας, συζήτησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον ισραηλινό ομόλογό Μοσέ Γιαλόν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ.

-Financial Times:Κοινωνικές εκρήξεις στην Ελλάδα βλέπουν ,με απρόβλεπτες διαστάσεις, σε περίπτωση αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της συμφωνίας με τους εταίρους να δώσουν πνοή στη διαλυμένη από την παρατεταμένη ύφεση οικονομία-Ένα παράλληλα νόμισμα θα επέτρεπε στους Έλληνες να κάνουν τις καθημερινές τους συναλλαγές, εφόσον είναι σε ισχύ τα capital controls και θα είχε αποφευχθεί η πλήρης οικονομική κατάρρευση».

– Paul C.Roberts:”Η προδοσία του ελληνικού πολιτικού συστήματος παρέδωσε στην σκλαβιά τον ελληνικό λαό και την χώρα του. Αλλά η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. Οι Έλληνες θα εκδιωχθούν από την πατρίδα τους (!!!), από μια οικονομία που θα έχει κατέρρευσει, η ανεργία θα εκτιναχτεί σε δυσθεώρητα ύψη καθώς οι ιδιωτικοποιήσεις θα προσφέρουν σε ξένα χέρια τις μεγάλες οικονομικές μονάδες της χώρας. Αυτό το ελληνικό παράδειγμα θα ακολουθήσει μια σειρά άλλων χωρών στην Ευρώπη που περιμένουν υπονομευτικά την δική τους καταστροφή.Το πιο εντυπωσιακό είναι πως ολόκληρη η ανθρωπότητα κρέμεται από την αντίδραση τους στο end game της μαύρης παγκόσμιας ελίτ”,αναφέρει ο Αμερικανός πολιτικός και πρώην υφυπ.οικ ΗΠΑ, επί κυβέρνηση Ρ.Ρήγκαν και πρώην εκδότης της Wall Street Journal.

-Μέρκελ: Ναι στην συζητήσιμη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους όχι το κούρεμα

-Γ. Βαρουφάκης: «Κανείς δεν πιστεύει σε αυτή τη συμφωνία, ούτε ο Αλ.Τσίπρας και ο Β.Σοιμπλέ.Η Ελλάδα ήταν σε χρεοκοπία από το 2010 και αφερέγγυο χώρα και όσα συνέβησαν στη συνέχεια ήταν μία πολιτική επιλογή για να ανατραπεί η εκλογή αυτή- οι αποφάσεις της ΕΚΤ έβαλαν την κυβέρνηση στη γωνία από την πρώτη ημέρα” τονίζει σε συνέντευξή του

– Ζακ Ντελόρ : Το σύστημα της Ευρωζώνης είναι ΜΗ κυβερνήσιμο και δεν μπορεί να διαρκέσει άλλο, επισημαίνει ο 90χρονος , πρώην πρόεδρος της Ε.Ε(1985-1994) και ο σοφός οραματιστής της Ευρώπης, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να οικοδομηθεί εκ νέου η Οικονομική και Νομισματική Ένωση – Η ελληνική κρίση δείχνει έλλειψη κοινωνικής στοργής στην Ευρώπη και προειδοποιήσει ότι «η Ευρώπη κλυδωνίζεται ανάμεσα στην επιβίωση και στην παρακμή».

– Νέος Κ.Π. Δικονομίας:Διατάξεις-φωτιά για τους πλειστηριασμούς και της πρώτης κατοικίας ( με βάση την εμπορική αξία και όχι την αντικειμενική/οι εργαζόμενοι δεν θα προηγούνται έναντι των τραπεζών )-Η Ασφυκτική πίεση τρόικας για τη θεσμοθέτηση του σχεδίου της προηγούμενης κυβέρνησης, αν εγκριθεί από την Κομισιόν (αυτό είναι σίγουρο) θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή την Τετάρτη- Αναταραχή στους κόλπους των δικηγόρων για το σχέδιο του Κ.Π.Δ..

– Την παραίτησή του από τη θέση του γ.γ Κοιν.Ασφαλίσεων του υπ. Εργασίας θα υποβάλει σήμερα ο Γιώργος Ρωμανιάς, δηλώνοντας πώς «Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ (!!!!) στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε.»

-Αίγινα:Ο Αμερικανός μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ και ο Ιταλός εκατομμυριούχος Αλεσάντρο Πρότο,αγόρασαν το νησί Άγιος Θωμάς , έναντι σ15 εκατ.€,για να κάνουν ανάπτυξη ακινήτων που έχει έκταση 1,2 τετραγωνικά χλμ..

-«Die Welt»:Ο δημοσιογράφος Μπ.Σίβαλντ, γράφει στην γερμανική εφημερίδα «οι σημερινοί Έλληνες είναι απόγονοι Σλάβων, Βυζαντινών και Αλβανών και ένας από τους λόγους της σημερινής συμπεριφοράς των Ελλήνων είναι ότι δεν είναι, πραγματικά, Ευρωπαίοι »-Φαίνεται πως τον χτύπησε κατακούτελα η ζέστη και η μα…….κια. Όταν ξανά-ανέβει στα δέντρα θα θυμηθεί πως οι Έλληνες του έμαθαν να περπατά στα δυο και τα λίγα γράμματα που συγκράτησε το άδειο μυαλό του!!!

-Κύπρος:41 χρόνια από την τουρκική εισβολή τον Ιούλιο του 1974 από τους Τούρκους και συνεχίζουν να κατέχει παράνομα το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και το μεγαλύτερο τμήμα της ακτογραμμής της. Πάνω από 43.000 βαριά οπλισμένοι στρατιώτες από την Τουρκία παραμένουν ακόμη στις κατεχόμενες περιοχές- Η Τουρκία μέχρι και σήμερα στερεί από τους εκτοπισμένους Ελληνοκυπρίους το δικαίωμα να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

– Σερβία: Στην πόλη Μπουγιάνοβατς, με μεγάλο πληθυσμό Αλβανών (μουσουλμάνων),6 μέλη της «Κίνησης Τσέτνικ» τοποθέτησαν έναν μεγάλο σταυρό , ενώ θα τοποθετήσουν και μνημείο, για τους αξιωματικούς που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση του 2001.

-Αλβανία:Από το 1967, ο δικτάτορας Ε.Χότζα ξοδέψει εκατ. δολάρια για την κατασκευή 750 χιλιάδων(!!) καταφυγίων σε όλη τη χώρα, από ισχυρό σκυρόδεμα και ατσάλι (ένα καταφύγιο για κάθε τέσσερις Αλβανούς), μέσα επενδυμένα με ξύλο -πολλά από τα καταφύγια σήμερα χρησιμοποιούνται ως αποθήκες, ή για άστεγους, στούντιο για τατουάζ, καταστήματα, αλλά και εστιατόρια.

-Συρία:Ο ηγέτης της Κανιβαλικής οργάνωσης, εξέδωσε διάταγμα που απαγορεύει τη βιντεοσκόπηση σφαγές ανθρώπων από τους τζιχαντιστές και η δημοσίευσή τους στο διαδίκτυο , καθώς οι εικόνες αυτές( και όχι η πράξη)βλάπτουν την εικόνα του χαλιφάτου το οποίο στο μεταξύ έχει αγοράσει κρυφά γεωργικές εκτάσεις κοντά σε απομονωμένο χωριό στη Βοσνία, για να χρησιμοποιηθούν ως βάση για τρομοκρατικές επιθέσεις στις χώρες της Δύσης.

-ΗΠΑ-Κούβα: τα μεσάνυχτα ανοίγουν και πάλι τις πρεσβείες τους -Η σημαία της Κούβας θα κυματίζει από τα μεσάνυχτα έξω από την πρεσβία στην Ουάσινγκτον με μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 17.30 (ώρα Ελλάδας) για πρώτη φορά από το 1961 με πάνω από 500 προσκεκλημένων- Την ίδια ώρα, στην Αβάνα θα ανοίγει ξανά η αμερικανική πρεσβεία, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για τους δύο εχθρούς του Ψυχρού Πολέμου-Η κουβανική σημαία θα υψωθεί και στο χολ της εισόδου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανάμεσα στις σημαίες των χωρών με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν διπλωματικές σχέσεις.

-Στην Αβάνα δεν προβλέπεται να γίνει καμιά τελετή, στη πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς θα περιμένουν την άφιξη του Τζον Κέρι για να υψώσουν την αμερικανική σημαία ,όποίος θέλει να είναι παρών σε ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός- Η τελευταία επίσκεψη αμερικανού ΥΠΕΞ στην Αβάνα πραγματοποιήθηκε το 1945.

-Όρεγκον: Οι κάτοικοι του Πόρτλαντ , ξύπνησαν και είδαν εκατοντάδες σεξουαλικά βοηθήματα σε σχήμα φαλλού να κρέμονται από τις γραμμές του ηλεκτρικού ρεύματος πάνω από τους δρόμους

– Λ.Άντζελες: Η εταιρεία οικοδομικών Mitsubishi Materials Corp,έγινε η πρώτη μεγάλη ιδιοτική ιαπωνική εταιρεία που ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους Αμερικάνους ,γιατί χρησιμοποίησε αμερικανούς στρατιώτες ως δούλους σε καταναγκαστικά έργα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκφράζοντας συγχρόνως και μεταμέλεια για “τα τραγικά γεγονότα στο παρελθόν μας”. Η επίσημη συγγνώμη δόθηκε από τον ανώτατο γενικό διευθυντή της εταιρείας, σε μια ειδική τελετή στο μουσείο του Κέντρου Σάιμον Βίζενθαλ που την παρακολούθησαν μεταξύ άλλων πρώην αιχμάλωτοι και οι οικογένειές τους.

-Αρκτική: Καθώς ο πάγος λιώνει και τα ψάρια έρχονται,απαγορεύθηκε η αλιεία στις κυβερνήσεις των χωρών ΗΠΑ, Ρωσία,Καναδάς, Νορβηγία και Δανία,που περιβάλλουν τον Αρκτικό Ωκεανό, υπογράφοντας την σχετική διακήρυξης στο Οσλό.

-18/07/2015

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης
XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα προστασίας του πολίτη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής
ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ-ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα Μακεδονίας – Θράκης-ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ-ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα εσόδων-ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα γενικού λογιστηρίου του κράτους-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ για θέματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΘΗΤΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ανεργίας-ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων-ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ-ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ-ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ:Νίκος Φίλης-Γαβριήλ Σακελλαρίδης-Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Με απόφαση του Πρωθυπουργού συστήνεται Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παύλος Πολάκης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Τέρενς Κουίκ.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών, αναπληρωτών Υυπουργών και υφυπουργών  σήμερα στις 10:30 το πρωί

17/07/2015

-ΥΠΟΠΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΝΩΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ ΒΑΖΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

-Φωτιές στη Χαλκίδα, κοντά στη Νέα Αρτάκη, και  στον Υμηττό στο ύψος της περιοχής του Καρέα.  Στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια, καθώς η φωτιά έφτασε σε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς λόγω των ισχυρών ανέμων.

-Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση, χαμηλής βλάστησης, στη Νεάπολη Λακωνίας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μονεμβασιάς: “η κατάσταση είναι δραματική ενώ έχουν εκκενωθεί ήδη τα χωριά Φαρακλό και το Λάχι,σπίτια δεν έχουν καεί ολοσχερώς ωστόσο έχουν υποστεί ζημιές”.–Πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου Καναντέρ που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση δυτικά του χωριού Φαρακλό. Ένας εκ των δύο χειριστών τραυματίστηκε ελαφρά.

-Επί τόπου επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων, 4 οχήματα του Δήμου ενώ έχει δοθεί εντολή για τη συνδρομή δύο αεροσκαφών.

-Ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε αλλαγές σε ολόκληρη τη δομή της κυβέρνησης για ένα πιο ευέλικτο σχήμα, στα πρότυπα του γερμανικού, δείχνοντας ότι πήρε το μήνυμα και τις συμβουλές των εταίρων. Παράλληλα θα το επανδρώσει με προσωπικότητες κύρους και καθαρούς τεχνοκράτες(ακούγεται και το όνομα του Γ.Ζανιά),  και στο βάθος εκλογές Οκτώβριο, η Νοέμβριο 2015

-Τραπεζικά στελέχη σήκωσαν ποσά 2 ημέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες-οι διοικήσεις ελλινικών τραπεζών διενεργούν εσωτερικούς ελέγχους για στελέχη και υπαλλήλους που έχοντας ειδική γνώση της κατάστασης, προχώρησαν σε αναλήψεις «πέραν του συνηθισμένου» και  ήδη προχώρησαν στην απόλυση 20 στελεχών

– Αλλαγές στα capital controls: Μετά την αυξήσει το όριο του ELA ,εξετάζεται η αύξηση του ποσού που θα μπορούν να σηκώνουν από τα ΑΤΜ οι πολίτες στα 180 ευρώ με μία δόση κάθε τρεις ημέρες, προκειμένου να μην βρίσκονται κάθε μέρα στις ουρές και αναμένεται να ανοίξουν την Δευτέρα όλα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών.

-Η Eurobank εξαγοράζει το δίκτυο της Alpha Bank ( 83 καταστήματα και  744 άτομα προσωπικό)στη Βουλγαρία,μετά την έγκριση, τον Ιούλιο του 2014, του Σχεδίου Αναδιαρθρώσεως της τραπέζης.

– ΦΠΑ: Από τη Δευτέρα 20/7 η εφαρμογή των νέων διατάξεων του ΦΠΑ που φέρνει «Τσουνάμι» ανατιμήσεων καθώς πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών ανεβαίνουν στην ανώτερη κλίματα του 23%

– Διεθνείς οικονομολόγοι: «Παραληρηματικό» και «μη ρεαλιστικό» κρίνουν το ελληνικό πρόγραμμα-νέο Μνημόνιο- «Τιμωρητικό, ασταθές και ριψοκίνδυνο» είναι οι επιπλέον χαρακτηρισμοί των οικονομολόγων που «αμφισβητούν τις πιθανότητες επιτυχίας του συμβιβασμού με την Αθήνα, ενώ δεν έχει ακόμα εγκριθεί η τελική έκδοση της συμφωνίας». μια νέα πραγματική ώθηση στην ανάπτυξη

fofi genimata-parliament-Αυτοί θα μας σώσουν! :Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει, στο βιογραφικού της στο website της Βουλής, πως είναι μόνο 51 ετών και όμως έχει βγει στη σύνταξη, με την ιδιότητα του τραπεζικού υπαλλήλου. – Και  εσύ λαέ στην  ουρά της ντροπής!

– Επαναλειτουργία των κλωστηρίων Μαρωνείας και Κομοτηνής του πρώην ομίλου Λαναρά και αντίστοιχων μονάδων της Νάουσας,προανήγγειλε ο γγ, βιομηχανίας  υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Γ. Τόλιος- έχει εκπονηθεί σχέδιο επαναλειτουργίας σε συνεταιριστική βάση με τη συμμετοχή των εργαζομένων και του τραπεζικού τομέα, με κεφάλαιο της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθεί από την Εθνική Τράπεζα.

-Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς,ο Ανδρέας Βεργίδης εξελέγη ομόφωνα στη θέση του αποθανόντος Περικλή Κολότσιου, μετά τις αρχαιρεσίες-Παρόντες ήταν 47 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Αντιπεριφερειάρχες

– Και στην ελληνική αγορά, η καινοτόμος συσκευή μέτρησης σακχάρου στο αίμα που βάζει τέλος στις ταινίες, βελόνες και τρυπήματα των δακτύλων-η μέτρηση σακχάρου γίνεται με απλή σάρωση ενός αισθητήρα, που τοποθετείται στο μπράτσο μεγέθους ενός κέρματος που αλλάζεται εύκολα από τον ίδιο τον ασθενή κάθε 14 ημέρες.

– Με ηλεκτρονική επιτήρηση θα μπορεί πλέον να λαμβάνει εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθεί τα μαθήματά του ο Ν.Ρωμανός, όπως και άλλοι κρατούμενοι που είναι φοιτητές με απόφαση των υπ. Δικαιοσύνης και Παιδείας.

stroggili megisti2– Παραχώρηση Εθνικού εδάφους κατά το σύνταγμα συνιστά προδοσία! : Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός Τζόνι Ντεπ, αγόρασε πριν από 24 ώρες   ελληνική βραχονησίδα  που είναι χαρακτηρισμένο ως  αρχαιολογικός χώρος,  έναντι 4.200.000 €, για το λόγο αυτό τέλη Ιουλίου θα έρθει να δει το νησί του το “Stroggino” (μάλλον εννοεί το νησί Στρογγυλή στα Δωδεκάνησα), που έχει έκταση 0,20 χιλιόμετρα και σήμερα είναι ακατοίκητο , ωστόσο  καθορίζει τα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ .- ΥΠΕΞ και οι  εισαγγελικές αρχές της χώρας  τι κάνουν;;

– Κατεχόμενη Κύπρος:Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν,την Κυριακή στην Κατεχόμενη Κύπρο μετά από πρόσκληση του προέδρου της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί, για  τις εκδηλώσεις  41ηεπέτειο της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί (20 Ιουλίου 1974),όπου θα παρελάσουν πολεμικά πλοία , το  υποβρύχιο Ίνονου και η πυραυλάκατος Bora του Τουρκικού Ναυτικού αλλά και η  ακροβατική ομάδα της Τουρκικής Αεροπορικής Δύναμης με  επίδειξη στον ουρανό της κατεχόμενης Κερύνειας.

– Γερμανία:Το πρώι θα συνεδριάσει εκτάκτως το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας προκειμένου να εξουσιοδοτήσει τη γερμανική κυβέρνηση να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

-Ελβετία: Το διαιτητικό δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της τουρκικής κρατικής επιχείρησης αγωγών BOTAŞ και κατά της ελληνικής εταιρείας ΔΕΠΑ,που οφείλει να πληρώσει στην Τουρκία 100 εκατομμύρια δολάρια-Η υπόθεση χρονολογείται από το χρέος 300 εκατομμυρίων δολαρίων που οφείλει η ΔΕΠΑ στην τουρκική BOTAŞ, συμφωνία που υπεγράφη το 2007 και το 2008 και περιλαμβάνει την πώληση φυσικού αερίου που έφερε από το Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, για το οποίο η Τουρκία κατέφυγε στο Δικαστήριο της Διαιτησίας , απαιτώντας το ποσό αυτό.

– Σκόπια:Και ο στρατός στα σύνορα με Ελλάδα για την αυξημένη μεταναστευτική ροή

– ΟΟΣΑ: Για το 2013, οι Γερμανοί έχουν τις λιγότερες ώρες εργασίας από όλες τις χώρες-μέλη του οργανισμού, ενώ οι «τεμπέληδες» Έλληνες έρχονται τρίτοι στις ώρες δουλειάς, μετά το Μεξικό και την Κορέα.-Όσον αφορά τα μέλη της ΕΈ,, η Ελλάδα είναι πρώτη στην λίστα της εργατικότητας ενώ, συγκριτικά με τους Γερμανούς που είναι τελευταίοι

-ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπ. Ομπάμα συνομίλησε την Τετάρτη με το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειές του να βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο. – Ομπάμα και ο Πούτιν, δεσμεύθηκαν να παραμείνουν σε στενή συνεργασία, καθώς η συμφωνία πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή, ομονοώντας να συνεργασθούν για τη μείωση των περιφερειακών εντάσεων, ιδίως στη Συρία.

– Τενεσί: Σκοτώθηκαν 4 πεζοναύτες, ένας αστυνομικός και ο δράστης, που άνοιξε πυρ σε στρατολογικό γραφείο , σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας τέθηκαν σε ισχύ σε κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, μετά από αυτήν την ένοπλη επίθεση

– Οκλαχόμα: Ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέφθηκε φυλακή και συγκεκριμένα το ομοσπονδιακό σωφρονιστικό κατάστημα του Ελ Ρίνο,με στόχο να ρίξει φως στα ελαττώματα ενός σωφρονιστικού συστήματος από τα ακριβότερα στον κόσμο και σε φυλακές με τον μεγαλύτερο συνωστισμό κρατουμένων σε σύγκριση με άλλων χωρών

– Στις ΗΠΑ υπάρχουν 2,2 εκατομμύρια κρατούμενοι (άνδρες και γυναίκες), περισσότεροι απ’ όσους είναι σε φυλακές 35 ευρωπαϊκών χωρών μαζί. -Το 60% των φυλακισμένων είναι μαύροι και ισπανόφωνοι.-Ο προϋπολογισμός των φυλακών ανέρχεται στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, δηλαδή το 1/3 του προϋπολογισμού του υπουργείου Δικαιοσύνης.

-16/07/2015

zdf tv-Την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας στο Ελληνικό κοινοβούλιο για το μέλλων της Ελλάδας οι κτηνοβάτες Γερμανοί για αλληλεγγύης μας κατουρούσαν ξεδιάντροπα μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών του κρατικού κανάλι της Γερμανίας, ότι η Ελλάδα ορίστηκε στη θέση της (Griechenland wurde sein Platz zugewiesen). Να ζήσουμε , να τους θυμόμαστε ……

-Κέρδισε τη μάχη για τη συμφωνία στη Βουλή, αλλά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν κατάφερε να κερδίσει και τον «πόλεμο» με τους βουλευτές του. Τα προαπαιτούμενα πέρασαν με 229 «ναι», αλλά χωρίς κυβερνητική πλειοψηφία, «Όχι» ψήφισαν 64 και «παρών» 6 βουλευτές.

-Το πολυνομοσχέδιο ψήφισαν οι ΑΝ.ΕΛ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ,Ποτάμι. «Όχι» ψήφισαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή
-ΣΥΡΙΖΑ :«Οχι», ψήφισαν οι Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης, Βαλαβάνη, Ήσυχος, Στρατούλης , Κοδέλας, Κυρίτση, Σωτηρίου, Ζαχαρία, Χατζηλάμπρου, Σταθάς, Σκούμα, Κώτσιος, Λαπαβίτσα, Κριτσωτάκη, Χαραλαμπιδου, Γαίτάνη, Αμανατίδου, Διαμαντόπουλος. Ιωαννίδης, Μακρή, Ζερδελής, Πετράκος, Ψαρέα.-«Παρών» ψήφισαν οι Κατριβάνου, Καραγιαννίδης, Μιχαλάκης, Διώτη.

-Wall Street Journal :Η Γερμανία δεν έχει πάρει κάποια από τα οικονομικά φάρμακα που συνταγογραφήθηκαν για την Ελλάδα”- μεταρρυθμίσεις αγορά εργασίας, την πρόνοια και συνταξιοδοτικό που η Γερμανία θέσπισε το 2003 και το 2004, όταν πάλευε να αντιμετωπίσει την υψηλή ανεργία και τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

-Ανασχηματισμός προ των πυλών :Λίγο πριν την ψηφοφορία παραιτήθηκε η αναπληρώτρια υπ.Οικ. Ν. Βαλαβάνη και ο γγ του υπ. Οικ.-Υποδομών Μ.Μανουσάκης, ενώ την παραίτησή του προανήγγειλε και ο Γ. Ρωμανιάς , οι οποιοί εκτός απροόπτου – θα αντικατασταθούν.

– Την ώρα που ξεκίνησε η Ολομέλεια της Βουλής στο Σύνταγμα λαμβάνουν χώρα σοβαρά επεισόδια. Μάχη με κουκουλοφόρους και ΜΑΤ μπροστά από το Κοινοβούλιο. Καμένη ελληνική σημαία, αυτοκίνητα,βιτρίνες καταστημάτων και τράπεζες

– Eurogroup : Στις 11:00 ώρα οι υπ. Οικ κρατών μελών της ευρωζώνης σε τηλεδιάσκεψη, συζητήσει σχετικά με την Ελλάδα

-Πάτρα: Ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας έστειλε εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για την ι παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία του claw back και του rebate, που ζητιούνται από τους γιατρούς λόγω της έλλειψης ρευστότητας στην χώρα-θα εξακολουθήσουν να δέχονται τους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ στα ιατρεία τους, εισπράττοντας όμως τις προβλεπόμενες από το νόμο αμοιβές και χορηγώντας αντίστοιχα Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, προκειμένου να αποφύγουν κλείσιμο των ιατρείων και εργαστηρίων τους και την απόλυση του προσωπικού τους.

-Δικαστικό φαινόμενο : Εταιρεία ζητεί αποζημίωση 20.000 ευρώ ως ηθική βλάβη , καθώς τα δικαστήρια χρειάστηκαν σύνολων 19 χρόνια + 6 μήνες για να εκδώσουν τελεσίδικη απόφαση επί της προσφυγής που είχε καταθέσει στο ΣτΕ – 2,5 χρόνια για να εξετάσει την προσφυγή το Διοικ/Εφετείο Αθηνών – 19 αναβολές ( 3 είναι το ανώτερο)που δόθηκαν από τους δικαστές και 16 χρόνια+ 2 μήνες+ 9 ημέρες για να εκδώσει τελεσίδικη απόφαση το ΣτΕ =19,5 ετών !!!

-Πορτογαλία: Ο πρωθυπουργός της χώρα Πέδρο Π. Κοέλιο, όπως όλοι στην Ευρώπη,  χρησιμοποιεί τα προβλήματα της Ελλάδας για να πείσει τους ψηφοφόρους να τον επανεκλέξουν στην εξουσία  σε 3 μίνες που θα γίνουν οι εκλογές

– ΝΑΤΟϊκή άσκηση-μαμούθ προσεχώς για να αντιμετωπίσει «θεωρητικού σεναρίου απειλής», βάσει του οποίου τζιχαντιστές επιτίθενται από ξηράς, αέρος και θαλάσσης, Ιταλία, Ισπανία, την Πορτογαλία και στην Μεσόγειο από την 3η Οκτωβρίου έως την 6η Νοεμβρίου, αναπτύσσοντας 36.000 στρατιωτικούς από 30 χώρες -περιλαμβανομένων κρατών που δεν ανήκουν στην ΝΑΤΟϊκή συμμαχία, όπως η Σουηδία και η Αυστρία

-Σερβία:Το κρατικό ρ/τ σταθμό (RTS), δημοσίευσε βίντεο Τζιχαντιστωντις 10ης Ιουλίου,όπου απειλούν την Σερβία ως πρώτος στόχος των εξτρεμιστών και διαμηνύουν ότι σχεδιάζουν να επεκτείνουν σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων την εξουσία τους- Στο τέλος του βίντεο, δημοσιεύεται και απειλητικό μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

– Ρωσία: Στην λίμνη της πόλης Μπερεζνίκι γιορτή των κουνουπιών που θα κρατήσει τρεις ημέρες με διαγωνισμός του πιο… «νόστιμου κοριτσιού», όπου γυναίκες στέκονται με σορτς και μπουστάκια για 20 λεπτά στη λίμνη και όποια συγκεντρώσει τα περισσότερα τσιμπήματα από τα κουνούπια θα στεφθεί νικήτρια-Το 2013, νικητής ήταν με πάνω από 100 τσιμπήματα.

-Ιαπωνία: Έκθέση με 147 αρχαία έργα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ) ,με τίτλο «The Golden Legend», στο Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης του Τόκιο- Η έκθεση θα παρουσιαστεί, επίσης, στην πόλη Σεντάι και Ναγκόια, με συνολική διάρκεια από τις 16 Οκτωβρίου 2015 έως τις 29 Μαΐου 2016.

-Πόρτο Ρίκο: Μία χαζή και ειρωνική πρόταση που έκανε ο Β. Σόιμπλε την περασμένη εβδομάδα στον αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου, να ανταλλάξουν η Ευρωζώνη και οι ΗΠΑ την Ελλάδα με το Πόρτο Ρίκο βρήκε ανταπόκριση στο νησί της Καραϊβικής και τώρα μια ομάδα Πορτορικανών άρχισε να μαζεύει υπογραφές με το αίτημα να… προσαρτηθεί το νησί στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία Γερμανίας!( Αμ… και αυτοί τόσο κοντό μυαλό έχουν)

Χαβάη: Το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse 2 έπειτα από 118 ώρες πτήσης περίπου το μισό γύρο του κόσμου καθηλώνεται λόγω βλάβης στις μπαταρίες και συνεχίσει την προσπάθεια από τον Απρίλιο του 2016

15/07/2015

– Hollywood: ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ! -οι Έλληνες είναι πιο φιλόξενοι από ποτέ, τα ελληνικά νησιά πανέμορφα!

-Απεργιακό μπαράζ :ΑΔΕΔΥ -εργαζόμενοι στα νοσοκομεία- διοικητικοί υπάλληλοι ΕΚΠΑ- ΠΟΕ-ΟΤΑ -Φαρμακοποιοί.

-Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας:” Δεν θα δραπετεύσω από τις ευθύνες μου”, αναγνώρισε την κακή συμφωνία, σκιαγραφώντας όμως τα οφέλη της σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, θέτοντας προ ηθικών διλημμάτων τους διαφωνούντες,”η χώρα παραμένει ακόμα μετέωρη παρά τη συμφωνία , και όσοι δεν στηρίξουν την κυβερνητική θέση στη Βουλή θα ευθυγραμμιστούν με τους ακραίους κύκλους της Ευρώπης που επιδιώκουν απροκάλυπτα το Grexit
-Το νέο δάνειο 82-86 δις€ και συμφωνία για κάλυψη μεσο-μακροπρόθεσμων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας και μέσω της αναδιάρθρωσης χρέους σε δυο φάσεις εντός του 2015-δεν κόβονται οι μισθοί- συντάξεις,αυξάνεται το ΦΠΑ ,κάτι που «είναι ο παραλογισμός της πολιτικής που μας επιβάλλεται».
-Οι τράπεζες μετά την κύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο της Τετάρτη και από τα ευρωπαϊκά την Πέμπτη, η ΕΚΤ θα ανοίξει τη στρόφιγγα του ELA αποκαθιστώντας σταδιακά τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος-αρχικά με αύξηση του ορίου αναλήψεων από τα ATM και σε βάθος χρόνου θα αποκαταστασθεί η πλήρη λειτουργία τους,με στόχο την αποφυγή Bank Panic, ωστόσο δεν έχει δώσει ορίζοντα για την άρση των capital controls.

– Γ. Βαρουφάκης: “Ό,τι έκανα ήταν με εντολή του Πρωθυπουργού”, είπε στον τ/σ Mega,συμπληρώνοντας ότι “εντολή του κυβερνητικού συμβουλίου ήταν το υπ. Οικονομικών να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε απειλή”, υπογράμμισε δε ότι.” όσο είναι βουλευτής, δεν πρόκειται να έχει καμία άλλη επαγγελματική δραστηριότητα”.

– Βουλή: 10 το πρωί ξεκινάει κοινή συνεδρίαση τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών για τη συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου -Το βράδυ η ψήφιση του με 2 άρθρα: συμφωνία και προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

-Bild: Ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να παραιτηθεί στο τέλος της εβδομάδας ανοίγοντας το δρόμο για μία μεταβατική κυβέρνηση και στη συνέχεια για εκλογές…

-Έκθεση ΔΝΤ: Το ελληνικό χρέος χρειάζεται 30 χρόνια περίοδο χάριτος-σε όλα τα δάνεια, εφ’ όσον οι Ευρωπαίοι αρνούνται να συναινέσουν σε κούρεμα

-Όλα τα δικαιώματα από την εξόρυξη των υδρογοναθράκων για μία περίοδο 30 ετών από την ημέρα έναρξης της εξόρυξης και μετά θα περιληφθούν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και θα αποτελέσουν “πόρους αποπληρωμής των δανειστών”!-Αυτό αναφέρεται μέσα στην συμφωνία με τους δανειστές η οποία κλείστηκε τελείως συμπτωματικά μόλις δύο ημέρας την λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα και νοτίως της Κρήτης,σύμφωνα με την προκήρυξη του Διεθνούς Διαγωνισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης η οποία είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

– Τζακ Λιου :Ο υπ. Οικ. των ΗΠΑ, σε Φρανκφούρτη, Βερολίνο και Παρίσι από σήμερα -θα έχει συνομιλίες για την παγκόσμια οικονομία και το ελληνικό ζήτημα μέσα στην Ευρωζώνη,σήμερα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι,την Πέμπτη με τον Β. Σόιμπλε και τον Γάλλο υπ. Οικ. Μ. Σαπέν.

-ΥΠΕΞ: Ο υπουργός,Ν.Κοτζιάς, στην Αλβανία, θα συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Αλβανίας, τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου -Το απόγευμα, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αλβανίας-στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης-Την Πέμπτη, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας και την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Κοσσυφοπεδίο- στην Πρίστινα, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, τον ομόλογό του και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

– Χρ. Σπίρτζης: Έως το τέλος της εβδομάδας το ν/σ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που αποτελείται από δυο μέρη, αδειοδοτήσεων των τ/ καναλιών(πανελλαδικά και περιφερειακά) και της χρήσης των συχνοτήτων
– Εκδόσεις Scripta, Κλείνουν οριστικά, ύστερα από 18 χρόνια στον χώρο του βιβλίου

-ΕΕ: Προγράμματα διανομής φρούτων και γάλακτος στα σχολεία, η κατάσταση της αγοράς των γεωργικών προϊόντων και η δυνατότητα να εφαρμόζονται απαγορεύσεις στη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας – Αλιείας, στις 13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες,όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αν. υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου.

– Ρομάνο Πρόντι : «Έχασε η Ελλάδα, αλλά ακόμη περισσότερο έχασε η Ευρώπη», γράφει για τη διαπραγμάτευση,ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και ένας από τους εμπνευστές του €νομίσματος σε ιταλική εφημερίδα -«Η Ευρώπη έχασε την ψυχή της και υποθήκευσε το μέλλον της, διότι πλέον δεσπόζουν μόνον τα εκλογικά συμφέροντα των μεμονωμένων χωρών, διότι, όταν μπαίνει κανείς, στον δρόμο αυτό, δεν υπάρχει εναλλακτική στην άσκηση εξουσίας από τον πιο ισχυρό. » και καταλήγει με μια προειδοποίηση: «Η ΕΈ προστάτεψε το ευρώ, υποθηκεύοντας το μέλλον της. Ας πάρουμε έστω, μια ανάσα, διότι τώρα το ευρώ σώθηκε, αλλά ας καταλάβουμε ότι αν συνεχίσουμε την πορεία αυτή, θα έχουμε άσχημο τέλος».

-Τουρκία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε εκπαιδευτικό νόμο του Ερντογάν που προέβλεπε το κλείσιμο των κέντρων ιδιωτικής εκπαίδευσης, πολλά από τα οποία είναι υπό τον έλεγχο του αυτοεξόριστου Φετουλάχ Γκιουλέν στις ΗΠΑ

– Ιράν:Στους δρόμους της Τεχεράνης πανηγύριζαν οι πολίτες για να γιορτάσουν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ως αντάλλαγμα την σταδιακή άρση από το πρώτο τρίμηνο του 2016, κυρώσεων που έχουν επιβληθεί επί 12χρώνια στη χώρα. Η συμφωνία αυτή καθιστά σχεδόν αδύνατη την κατασκευή ατομικής βόμβας από το Ιράν για πολλά χρόνια.

– ΗΠΑ: Με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται η 16χρονη που βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια μικρού αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε και συνετρίβη στα βουνά , περπάτησε επί 2 ημέρες μέχρι να ξαναβρεθεί στον πολιτισμό – η 16χρονη εφάρμοσε τεχνικές που είχε παρακολουθεί σε πολλές εκπομπές επιβίωσης τηλεόρασης για επιβίωση στην άγρια φύση: ακολούθησε την ροή ενός ποταμού και κατάφερε να φτάσει σε έναν δρόμο στην πολιτεία Ουάσιγκτον. Τα συντρίμμια του αεροπλάνου δεν έχουν βρεθεί ακόμη

14/07/2015

-Χρηματοδότησης-γέφυρας:Η διαπραγμάτευση του νέου προγράμματος, από τον ESM, μπορεί να διαρκέσει 2-4 εβδομάδες. Ενδεχόμενο δύο τηλεδιασκέψεων του Eurogroup μέσα στην εβδομάδα.

-Ανάλυση της Economist και Standard & Poor’s : “Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ” χωρίς επιστροφή, η χώρα απλά πήρε παράταση στην ευρωζώνη και θα φύγει (μέχρι το 2019) πολύ φτωχή ,χωρίς περιουσία , καθώς θα έχει ξεπουλήσει στους δανειστές ότι πολυτιμότερο διαθέτει (την ψυχή μας μήπως;;;), όπως τον ορυκτό πλούτο, ακίνητη περιουσία Δημοσίου και ιδιωτών , τις τράπεζες, την αγροτική γη, τις ΔΕΚΟ, τα νησιά, τις βραχονησίδες και ότι άλλο διαθέτει αξία .(Δεν θα έχουμε ούτε βόδια και μοσχάρια να αρμέξουμε ,ούτε γη να σπείρουμε σιτάρι για να φάμε ένα κομμάτι ψωμί)

-Πρώτα ανασχηματισμός και αποκατάσταση τραπεζών και μετά εκλογές. Φόβοι για μεγάλες κοινωνικές αναταραχές

-Οι τράπεζες σε καθεστώς capital controls ( μόνο 60 ευρώ ημερησίως) ανοίγουν τη Δευτέρα 20 Ιουλίου -σταδιακής άρσης των μέτρων θα ξεκινήσουν στις 30 Σεπτεμβρίου, και μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αναδιάρθρωση και στους καταθέτες,εξαιρούνται ρητά οι εγγυημένες καταθέσεις, έως και 100.000 ευρώ.

-24ωρη απεργία την Τετάρτη η ΠΟΕ – ΟΤΑ- Φαρμακοποιών, ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων και των

– Δραματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ξεκαθάρισμα λογαριασμών μετά τη μάχη των Βρυξελλών στην κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις 8.00 το πρωί για ριζικού ανασχηματισμού στο κυβερνητικό σχήμα.- «Παίζουν» και τα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού με περιορισμένο χρονικό ορίζοντας και εκλογές στη συνέχεια, αλλά και η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

– Παραιτείται ο βουλευτής , Δ. Κοδέλας και ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως” με αυτή τη συμφωνία  η χώρα οδηγείται στην ταπείνωση και σε μια τραγωδία με ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο οδηγεί σε κατάλυση της κυριαρχίας της, σε υποθήκευση και ξεπούλημα του πλούτου της, σε μια τεράστια φτωχοποίηση της κοινωνίας, σε συμπίεση των μικρομεσαίων, σε χτύπημα της πρωτογενούς παραγωγής. Εάν υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα η Ελλάδα σύντομα θα έχει περισσότερους φτωχούς, περισσότερα λουκέτα και κυριαρχία των πολυεθνικών, περισσότερους υπερχρεωμένους Έλληνες που θα κινδυνεύει η περιουσία τους.- Αυτός ο λαός αξίζει απεριόριστου σεβασμού για το σθένος, την αντοχή και την θέληση που επέδειξε. Υποκλίνομαι σε αυτόν το λαό, του αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και είμαι βέβαιος ότι θα το διεκδικήσει.

– Στις 8:30 το πρωί συνεδριάζει και η Κ.Ο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενόψει των μέτρων που αναμένεται να έρθουν άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή.

-Μέχρι αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου πρέπει να ψηφισθούν από τη Βουλή τα περισσότερα φορολογικά μέτρα που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές της χώρας, όπως.-Εισφορά αλληλεγγύης: άμεσα και αναδρομικά από 1.1.2015 στα εισοδήματα πάνω από 30.00 ευρώ-ΦΠΑ: Αυξάνεται από 1η Ιουλίου ο ΦΠΑ στα επεξεργασμένα τρόφιμα, εισιτήρια όλων των ΜΜΜ, κόμιστρα ταξί, εστιατόρια  και στα ασφαλιστικά συμβόλεια-το ειδικό καθεστώς στα νησιά θα καταργηθεί άμεσα και όχι από τον Οκτώβριο του 2015- Επιχειρήσεις: Αυξάνεται ο συντελεστής φορολόγησης στο 28% από 26% και η προκαταβολή φόρου στο 100%- φόρος πολυτελείας:Αυξάνεται αναδρομικά από  στο 13% –
Αγρότες: Καταργούνται απαλλαγές και εξαιρέσεις για οι επιδοτήσεις και αποζημιώσεις- συντελεστής στο  26%.

-Π.-Καμμένος: Χθες έγινε πραξικόπημα. Δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού

-ΝΥΤ: Καταστροφική συμφωνία για την Ελλάδα, ίσως και για την Ευρώπη«Είναι σαν μία οικογένεια να πουλάει τα έπιπλά της, προκειμένου να λάβει στεγαστικό δάνειο»

– ΤΑΙΠΕΔ-ΕΝΈΧΥΡΟ: θα έχει κατ’ ελάχιστον περιουσιακά στοιχεία  50 δισ.€ – έδρα την Αθήνα αλλά θα βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση της Κομισιόν -τα χρήματα θα αξιοποιούνται κατά το ήμισυ για την αντιμετώπιση του χρέους και κατά το ήμισυ για την ενίσχυση της ανάπτυξης- Άγνωστο ακόμα τι είδους περιουσιακά στοιχεία θα μπουν σ’ αυτό το fund –ενέχυρο ,με ποιο τρόπο θα γίνει η αξιοποίηση και η πώληση και πως θα λειτουργήσει το σχήμα της ελληνικής διοίκησης και του εποπτικού οργάνου από εκπροσώπους της τρόικας.

– ΔΣΑ προς Υπ. Δικαιοσύνης: Επίσημη ενημέρωση και αποστολή του σχετικού σχεδίου νόμου προ της καταθέσεως στη Βουλή, ζητούν σε συνημμένη η επιστολή τους η ολομέλεια δικηγόρων , καθώς μεταξύ των προαπαιτούμενων μέτρων για την έναρξη της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας,

-Δημόσιο: Εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου από την 1η Ιανουαρίου 2016 και εφαρμογή νέου σχήματος κινητικότητας από τον προσεχή Οκτώβριο, προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης – θεσμούς.- πρόσληψη διευθυντών που θα αξιολογούν τις επιδόσεις όλων των εργαζομένων

-ΣτΕ: Μη νόμιμο το ΠΔ για τη σύσταση της ΓΓ Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του υπ. Οικ, με 829.000 ευρώ ετησίως (και για το τρέχον έτος κατά 482.000 ευρώ), καθώς και τη σύσταση θέσεων προσωπικού.

-Θεσσαλονίκη-NANOTEXNOLOGY 2015 : Ελπίδες, για την οριστική θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ με την χρήση λιποσωμάτων δίνουν στοιχεία έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία, καθώς, ήδη, έχει επιτευχθεί πλήρης αποκατάσταση της μνήμης σε πειραματόζωα, μετά από τρεις εβδομάδες θεραπείας και ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Nanotechnology 2015»

-ΕΕ: ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup για δεύτερη φορά.

-Ουγγαρία: Ξεκίνησε την κατασκευή φράχτη ύψος 4 μέτρα και μήκος 175 χιλ.μετραγια τους μετανάστες κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία

-Γερμανία: βροχή από χαρτονομίσματα των 50 ευρώ ,είδαν να πέφτουν  από ένα δέντρο κάτοικοι μίας κατασκήνωσης στη  πόλη Μίροου  -στα κλαδιά κρεμόταν μία ανοιγμένη τσάντα- Αν οι αρχές δεν εντοπίσουν τον κάτοχο της τσάντας, τα χρήματα θα κρατήσουν ολόκληρο το ποσό, ενώ έχουν ήδη λάβει μια… προκαταβολή 6 χιλιάδων ευρώ, επειδή έκαναν γνωστό το περιστατικό στην αστυνομία.

-Πουέρτο Ρίκο: Ρύθμιση του δημόσιου χρέους επιδιώκει η κυβέρνηση με την αντιπροσωπεία πιστωτών  των ΗΠΑ μετά την  αναγκαστική  κηρύξει στάση πληρωμών στις 29 Ιουνίου  -Ζητά  μία αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους  72 δισ. δολαρίων, με ταυτόχρονη αναβολή της αποπληρωμής των ομολόγων, καθώς αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα, πτώση των επενδύσεων και των τιμών στα ακίνητα και η αύξηση του κόστους εργασίας

-Ινδία: Έξι μέλη μιας οικογένειας, 2 γονείς και 4 από τα παιδιά τους, σφαγιάστηκαν μέσα στο σπίτι τους από συγχωριανούς τους που τους κατηγορούσαν για «μαγεία»

ΗΠΑ: Νέα έρευνα σε βάρος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για ξέπλυμα χρήματος τη Ρωσία, μετά την απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη στη Μόσχα από Ρώσους πελάτες – Η έρευνα, διεξάγεται από τον εποπτικό φορέα του χρηματοοικονομικού τομέα της Νέας Υόρκης (Department of Financial Services, DSF),- Τον Απρίλιο, η Deutsche Bank πλήρωσε ιπρόστιμο  2,5 δισ. δολαρίων για  σκάνδαλο χειραγώγησης  επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor.

– Hollywood: ψηφίζει διακοπές στην Ελλάδα για να στηριχτεί η ελληνική οικονομία!

 

13/07/2015

skitso telegraph-Αυτή είναι η  κατάσταση στην ευρωζώνη.: Ο Αλέξης Τσίπρας προπορεύεται σπάζοντας πιάτα,  η Καγκελάριος της Γερμανίας μαζεύει τα σπασμένα και ο Γάλλος  Φρανσουά Ολάντ  ξανά κολλάει τα πιάτα…..

-Όμως όπως  ο σοφός  λαός μας λέει : “αν ραγίσει το γυαλί, δεν ξανακολλάει”….

Οι “τρελοί” του Eurogroup που έστειλαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού- New York Times:” Είναι τρέλα αυτή η λίστα που παρουσιάστηκε, είναι η πλήρης καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας”, άρθρου, του Πολ Kρουγκμαν.

-Η χρυσή  Ελλάδα , η ποιο πλούσια χώρα της Ευρώπης, πωλείται όπως είναι επιπλωμένη!!!..Με τα αποικιοκρατικά σχέδια της ΕΕ που ζητά “Γη και ύδωρ” από την προίκα του Ελληνικού λαού προκειμένου να μείνει η χώρα στο ευρώ, παραδίδοντας τους όλο το πλούτο της χώρας

poleitai50– Η μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη -δύο θέματα παραμένουν ανοιχτά αυτήν την ώρα,η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και μετά τη λήξη της τρέχουσας σύμβασης (Μάρτιος 2016) και για ενέχυρο , μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού κράτους μέχρι 50 δις € σε ειδικό ταμείο του Λουξεμβούργου. – το εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι επιδιώκεται η κατάλυση Συντάγματος της Ελλάδας καθώς δεν θέλουν κυβέρνηση Τσίπρα αλλά ζητούν κυβέρνηση τεχνοκρατών για να είναι του χεριού τους

Το Eurogroup, ζητάει ακόμα 12 πολύ σκληρά μέτρα δρακόντειας λιτότητας μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου,να ψηφιστεί από την Ελληνική βουλή για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας

-Το ΔΝΤ διαψεύδει το “πραξικόπημα” εναντίον του Αλέξη  για  περί  κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Αθήνα.

– Άρωμα κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα φέρνει η διάθεση εταίρων και θεσμών να επιβάλλουν ένα ιδιαίτερα σκληρό και πολιτικά ΜΗ διαχειρίσιμο πακέτο στον Αλέξη Τσίπρα

-Αλ. Τσίπρας : «Χάσαμε εθνική κυριαρχία κερδίσαμε λαϊκή κυρίαρχη»”

– Παπαδημούλης: «Οι ‘Ταλιμπάν’ απαιτούν την ταπείνωση της χώρας»

-Der Spiegel: Κατάλογος με φρικαλεότητες και ηθελημένη ταπείνωση η πρόταση προς την Ελλάδα,μεταξύ άλλων αλλαγές στο ΦΠΑ , ασφαλιστικό, δικαστικό σύστημα και πλήρης ανεξαρτησία της ελληνικής στατιστικής αρχής ΕΛΣΤΑΤ

Bloomberg: “Οι όροι που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με αντάλλαγμα τα δάνεια ήταν πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά, παράλογοι.Ο ρυθμός και το εύρος της της προσαρμογής του προυπολογισμού ήταν ακραία αυστηροί, ειδικά σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον ύφεσης και εν μέσω όλης αυτής της δυστυχίας- αστρονομική ανεργία και συρρικνούμενη οικονομία- το βάρος από το χρέος αυξήθηκε στο 177% το 2014 από 103% πριν επτά χρόνια(πριν τα μνημόνια).

-Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα αποκάλυψε ότι ο Σόιμπλε είναι τόσο αποφασισμένος για την Ελλάδα που έχει προετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό έχοντας στη φαρέτρα του 2-3 σχέδια αντιμετώπισης κάθε έκτακτης κατάστασης που μπορεί να προκύψει,ενώ προτίμησε να ξοδέψει 800 δισ. ευρώ στα χρηματιστήρια για να στηρίξει το ευρώ παρά να διασώσει την Ελλάδα!
«H Ευρώπη πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Δεν την συμφέρει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Το ελληνικό χρέος έχει ύψος 330 δισ.ευρώ και η Ευρώπη, εξαιτίας της έλλειψης συμφωνίας τις τελευταίες ημέρες, εξανέμισε στα χρηματιστήρια 700-800 δισεκατομμύρια ευρώ», τονίζει σε συνέντευξή του ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών.

-Independent – αποκάλυψη: Τέως μεγαλοστέλεχος της Goldman Sachs αποκαλύπτει την απάτη Σημίτη – Γιάννου – Goldman Sachs καθώς και την ελληνικής καταγωγής τραπεζίτη που ανέλαβε την βρώμικη δουλειά, οποίος ηδη έχει έλθει σε επαφή με την Ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αναληφθεί νομική δράση κατά της εταιρείας! Θεωρεί δεδομένο ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει τουλάχιστον μισό δις ευρώ με τα δημοσιευμένα στοιχεία, άγνωστο πόσα όταν αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

-Κύπρος: Παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, πολιτικών, επιχειρηματιών από ομάδα στην ΚΥΠ με υποκλοπές ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και ενεργοποίηση μικροφώνων εξ αποστάσεως -Τα στοιχεία αποκαλύπτονται (ένα σημαντικό μέρος τους έχει διαρρεύσει και μέσω του Wikileaks), είναι χείμαρρος που θα φέρει στο φως πολλά τεράστια σκάνδαλα ως προς τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων.

-Στρασβούργο: Το δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε υπέρ του Σλάβικου συλλόγου «Στέγη Μακεδονσκι πολιτισμού» στην Φλώρινα (η Φλώρινα στο κείμενο αποκαλείται ‘Λερίν’) και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα παραβιάζει το άρθρο 11 σχετικά με την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι, η άρνηση των ελληνικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν το σωματείο από το 1990 έως σήμερα, με την ονομασία «Μακεντόσκο» ([‘Μακεδονικό’, ενώ είναι καθαρά σλαβικό) με μοναδικό σκοπό να προωθήσει ζήτημα για ανύπαρκτη «Μακεδονική μειονότητα»

-Κάτι ψήνεται στα Σκόπια: Η βοηθός και Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτώρια Νούλαντ , σήμερα τα Σκόπια μαζί με στρατιωτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής την αναπληρώτρια βοηθό υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Έβελιν Φάρκας, η οποία θα έχει συνάντηση το πρωί με τον υπουργό Άμυνας των Σκοπίων, Ζόραν Γιολέφσκι και ο Αμερικανός στρατιωτικό αξιωματούχο, Γουίλιαμ Χολ., με τον αρχηγού στρατού των Σκοπίων, Γκοράνσο Κοτέσκι

– Κοσσυφοπέδιο: Ισλαμιστές προσπάθησαν να δηλητηριάσουν με μεγάλη ποσότητας ρίψης δηλητηρίου  λίμνη πόσιμου ύδατος από το οποίο τροφοδοτείται η πόλη -συνελήφθηκαν 5 άτομα  οι οποίοι φορούσαν μάσκες-Στα δύο οχήματα  τους  βρέθηκαν στοιχεία για την τρομοκρατική τους πρόθεση.- Η Ύδρευσης στην Πρίστινα, σταμάτησε αμέσως την παροχή νερού από τη λίμνη Μπάτοβτς και έστειλε δείγματα στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας να ελέγξει εάν έχει ήδει δηλητηριασθεί το νερό

Λιθουανία:Ευθανασία στους φτωχούς, μία χρήσιμη εναλλακτική για όσους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη προτείνει η μόλις ενός μήνα υπουργός Υγείας της Λιθουανίας, Rimantė Šalaševičiūtė, αφήνοντας άπαντες άναυδους, ανοίγοντας θέμα της νομιμοποίησης της ευθανασίας.

– Ρίο ντε Ζανέιρο: Περισσότερα από 10.000 ψάρια, πολλά από αυτά σπάνια, πέθαναν σε προσωρινές δεξαμενές πριν προλάβουν να μεταφερθούν στο ολοκαίνουργιο Aquarium Pantanal της Βραζιλίας, το «μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού στον κόσμο» Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υποστηρίζουν ότι εντόπισαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα στις προσωρινές δεξαμενές -μεταξύ άλλων, ανεπαρκή οξυγόνωση, παρουσία βακτηρίων και πλημμελή καθαρισμό-Πολλά από τα ψάρια είχαν εισαχθεί από την Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία.

11/07/2015

-ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την πολυπόθητη εξουσιοδότηση του κοινοβουλίου για να διαπραγματευτεί και να υπογράψει συμφωνία διάσωσης της χώρας και παραμονής στο ευρώ με τον ESM, με ένα νομοσχέδιο

-έλαβε 251 ναι 2 όχι οι Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρρέα-8 παρών  οι Αγλαΐα Κυρίτση, Δημήτρης Στρατούλης (αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων), Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Κώστας Λαπαβίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης (υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Στάθης Λεουτσάκος-7 απόντες οι  Γ.Βαρουφάκης, Ελ.Αυλωνίτου (που δήλωσαν με επιστολή τους πως θα ψήφιζαν ναι) Ελ.Σωτηρίου, Β.Χατζηλάμπρου, Ρ.Μακρή, Β.Κυριακάκης και Δ.Κοδέλας.

-Με ελιγμό προσπάθησε να καλύψει το ρίγμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνοντας ότι στηρίζει την κυβέρνηση αλλά διαφωνεί ριζικά με την παράταση της κηδεμονίας της πατρίδας.

-Ως προς την ελληνική πρόταση, ο υπ. Οικ. κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι τα μέτρα έχουν υπηρεσιακό χαρακτήρα, αλλά το εάν τελικώς θα είναι υπηρεσιακά «θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει και με το χρέος».

-Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη αυτούς τους έξι μήνες και ότι η δανειακή συμφωνία περιλαμβάνει προαπαιτούμενες δράσεις που απέχουν από τις προγραμματικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

-Εξελίξεις δρομολογεί για την κυβέρνηση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κατά το οποίο απώλεσε την δεδηλωμένη: Από εκλογές μέχρι ανασχηματισμό.

-Καλωσορίζει ο Λευκός Οίκος την πρόταση της Ελλάδας-Ο υπ.Οικ., των ΗΠΑ Τζακ Λιου δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το ελληνικό ζήτημα και προειδοποίησε ότι το χρέος της Ελλάδας ΔΕΝ είναι βιώσιμο, επαναλαμβάνοντας τις ανησυχίες που έχει εκφράσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο ίδιος έκανε λόγο για μια «βαθιά» απροθυμία μεταξύ ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό

-Στις Βρυξέλλες σήμερα οι κρίσιμες συνεδριάσεις του Euro Working Group (11:00 ώρα Ελλάδος) και του Eurogroup (16:00 ώρα Ελλάδος) – Την Κυριακή η Σύνοδος Κορυφής και η Σύνοδος των «28»

– ΕΚΤ :Τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα για να συζητήσει το ενδεχόμενο επέκτασης του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με το Reuters -Επισημαίνεται ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) 89 δισ. ευρώ, ενώ η ΕΚΤ αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα αύξηση του κουρέματος που επιβάλλει στη ρευστότητα που δίνει έναντι των ενεχύρων των τραπεζών.

-Αλ.Τσίπρας:Έπρεπε να αποτρέψουμε ένα πολιτικό Grexit με οικονομική πρόφαση

– Ευκ.Τσακαλώτος:Το πώς θα είναι διαχειρίσιμη αυτή η συμφωνία θα φανεί όταν δούμε τα ακριβή μέτρα.

10/09/2015

– Στις αρχές της Ευρωζώνης, τη Βουλή και τα κόμματα βρίσκεται η ελληνική πρόταση με τα μέτρα που θα νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να παραμείνει η χώρα στο ευρώ-με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συγκαλείται στις 14:00 εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής για να δώσει έγκριση στον πρωθυπουργό, τον Ευκ. Τσακαλώτο και τον Γ Δραγασάκη να διαπραγματετυτούν επί του κειμένου της πρότασης, όπως προβλέπει το καταστατικό του ESM.

-Το οριστικό κείμενο θα κατατεθεί και πάλι στη Βουλή προκειμένου να πάρει εκ νέου έγκριση και να γίνει νόμος του κράτους.
-Στις 08:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν ενημερωθεί να μην λείπουν από την Αθήνα το Σαββατοκύριακο.

-Τα μέτρα της πρότασης για ΦΠΑ, συντάξεις και μεταρρυθμίσεις/ METRA-2015.pdf

-Έκκληση του πρ. Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου. σε επιστολή που απέστειλε στους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων της Ε.Ε να συμβάλουν «για την εξεύρεση δίκαιης λύσης στο ελληνικό ζήτημα το οποίο είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκό ζήτημα»

.-Β. Σόιμπλε:Από το βήμα της Bundestag ο σκληρός  παραδέχτηκε το ελληνικό χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο χωρίς κούρεμα και πως δεν ήθελε ο ίδιος το ΔΝΤ στο πρόγραμμα αλλά ήταν επιθυμία της Άνγκελα Μέρκελ- αποκάλυψε ακόμα ότι   είπε στον  Αμερικανό υπ. Οικ Τζακ Λιου  ,”για την  Ευρώπη θα ήταν έτοιμη να δεχθεί το Πουέρτο Ρίκο στην Ευρωζώνη, εάν οι ΗΠΑ δέχονταν την Ελλάδα στην περιοχή του δολαρίου”-Ξέχασε  όμως να του  πει   και  για το τεράστιο  γερμανικό χρέος του Β’ ΠΠ  των δις €, προς την Ελλάδα που ακόμα είναι ανεξόφλητο!..και αυτό δεν είναι καθόλου αστείο ,αλλά ντροπή για μια Γερμανία που βοηθήθηκε  και από τους Έλληνες να σταθεί στα πόδια της

– Χωρίς ΑΤΜ ο Αη Στράτης: οι κάτοικοι 4 ώρες ταξιδεύουν με καράβι στη Λήμνο για να πάρουν 60 ευρώ
– Μυτιλήνη: Νέα εξέγερση στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων στον Καρά Τεπέ

– Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Διαθέτει 15.000 εισιτήρια για προορισμούς εσωτερικού από 0 ευρώ εως 10 ευρώ

– Θερινές εκπτώσεις : Από τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου , ως 31 Αυγούστου 2015 ενώ τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου την Κυριακή, 19 Ιουλίου

– ΚΕΔΕ: Ένταση και αποχωρήσεις σημάδεψαν τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των δημάρχων όλης της χώρας, σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.
– Μυτιλήνη: Νέα εξέγερση στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων στον Καρά Τεπέ

-Ισπανία: Στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών και του κύμα καύσωνα με το υδράργυρο πάνω από 43 βαθμούς Κελσίου

– Ελβετία: Δοκιμές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones ) άρχισαν τα ελβετικά ταχυδρομεία, για τη διανομή γραμμάτων σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

-Σκωτία: 25χρονη γυναίκα εντοπίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση ώμος ζωντανή, τρεις μέρες μετά την ανατροπή του οχήματος της και παγιδευτεί ανάμεσα στα συντρίμμια και του άψυχου κορμιού του συντρόφου της

-Τουρκία:Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Αχ.Νταβούτογλου .Θα έχει επαφές με τους επικεφαλής των άλλων τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης -Στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει ο Ερντογάν θα διαλύσει το Κοινοβούλιο και θα προκηρύξει νέες βουλευτικές εκλογές.

-Ρωσία:Ελάφι κολύμπησε από τις απέναντι ακτές για να φτάσει στο λιμένα Βλαδιβοστόκ Ρωσίας, στον Ειρηνικό Ωκεανό

– Χαβάη:Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών έπληξε την περιοχή ανοιχτά των Νησιών του Σολομώντα σε βάθος περίπου 20 χιλιομέτρων

– ΗΠΑ: Η Microsoft προχωρά σε περικοπή 7.800 θέσεων εργασίας,κυρίως στον τομέα των τηλεφώνων.

-Kούβα: Κέντρο… διερχομένων Ευρωπαίων πολιτικών κι επιχειρηματιών για επενεδήσεις, διότι επιτρέπει στις ξένες εταιρείες να επαναπατρίζουν τα κέρδη τους με το ιδιαίτερα ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της -Στελέχη 75 εταιρειών συνόδευσαν τον υπ.Βιομηχανίας & Τουρισμού Ισπανίας -140 στελέχη εταιρειών τον υφυπ.Οικ.- Ανάπτυξης Ιταλίας -Παρόμοιες επισκέψεις έχουν κάνει Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία,ενώ ο ΥΠΕΞ Γερμανίας που ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί με μια αντιπροσωπεία 100 γερμανικών επιχειρήσεων, αναβλήθηκε

09/07/2015

-Εκτροχιάστηκε βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Σκόπια

– Στάση αναμονής από την ΕΚΤ. Εξέταση των ελληνικών προτάσεων ζητά ο Ντάισελμπλουμ- Την Παρασκευή το Eurogroup που θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας

– Σε αγώνα δρόμου η κυβέρνηση για την κατάρτιση της νέας πρότασης
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας για τις εξελίξεις. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Στ.Θεοδωράκη και θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την Φ.Γεννηματά-ο Ευ.Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με τον Πρ.Παυλόπουλο

-Ευρωκοινοβούλιο: Ρεσιτάλ στις ανθελληνικές δηλώσεις  και  πάλι  από την Μ. Σπυράκη, προς  Γιούνκερ & Σούλτς: Δεν φταίτε εσείς σε περίπτωση GREXIT … και του  αγράμματου ευρωβουλευτή  Πολωνίας J.Korwin που ζήτησε δικτατορία για την Ελλάδα ,τύπου Pinochet! …. και οι δύο δημοσιογράφοι στο επάγγελμα.

-ΔΝΤ:Νέα παρέμβαση για το θέμα του ελληνικού χρέους από την  γενική διευθύντρια του ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο ομιλίας στο ινστιτούτο Brookings -«Η ανάλυσή μας δεν έχει αλλάξει, χρειάζεται η αναδιάρθρωση του του ελληνικού χρέους,αλλά μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσουμε τα μεγέθη, πρέπει να αντιμετωπισθεί σοβαρά και άμεσα»

– Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα: Για την Ελλάδα , όρισε για σήμερα έκτακτη σύσκεψη παρουσία του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου.

– BlackRock για την ελληνική οικονομία: ‘Το ελληνικό χρέος ανέρχεται στο 180% του ΑΕΠ, επίπεδο  ΜΗ βιώσιμο-To πραγματικό πρόβλημα για την Ελλάδα είναι η έλλειψη προοπτικών ανάπτυξης και τα μακροπρόθεσμα διαρθρωτικά ζητήματα , δίχως την επίλυση της έλλειψης προοπτικών ανάπτυξης, η πιθανότητα μίας ουσιώδους ανάκαμψης θα συρρικνώνεται διαρκώς”,επισημαίνει το αμερικανικό fund.

-Grexit: Δεν μπορεί να υπάρξει ,τουλάχιστον στα χαρτονομίσματα των 10, 20, 50 και 100 ευρώ ,όπου
στο κάτω μέρος βρίσκονται γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου

– Κλειστές και τη Δευτέρα οι τράπεζες με όριο αναλήψεων στα 60 ευρώ – συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων μπορούν να πάρουν άλλα 120 ευρώ από τη συνταξή τους.-120 € θα μπορούν να λάβουν και οι άνεργοι από το σχετικό επίδομα που δικαιούνται. – Οριο 1.000 ευρώ σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό

-Τράπεζας της Ελλάδος: Αναλαμβάνει να λύσει το «μπλόκο» στις εξαγωγές που προκάλεσαν τα capital controls, αλλά και η εισαγωγή πρώτων υλών που έχει προκαλέσει «ανωμαλία» στην αγορά, με την Επιτροπή Συναλλαγών που έχει συσταθεί ,όπου συμμετέχουν 8 τεχνοκράτες της ΤτΕ.

– Εισαγγελική έρευνα για αναρτήσεις στο Fb του Θάνου Τζήμερου-Καλούσε τον κόσμο να κατέβει Μαξίμου και υπουργεία για να τους «ανατρέψουν» και «να τους πετάξουν έξω με τις κλωτσιές».

-Ψηφίστηκε κατ άρθρο το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια-Σε ονομαστική τίθεται αύριο το άρθρο 1β,προβλέπει την παροχή ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα- Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκαν οι υπουργικές τροπολογίες (για την εξόφληση δαπανών σε νοσοκομεία και την αλλαγή διοικήσεων, χωρίς αποζημίωση του Δημοσίου,η χρηματοδότηση υπηρεσιών ασύλου και η διαχείριση εφαρμογής σχετικών προγραμμάτων.

Επίσης, ενσωματώθηκαν και δύο βουλευτικές τροπολογίες που αφορούν τις μετεγγραφές φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης προκειμένου να μπορούν να αποτιμούν τα ομόλογά τους.

– Φαρμακονήσι: Πέντε οι νεκροί από το ναυάγιο – συνελήφθη ο Τούρκος διακινητής- Οι αγνοούμενοι τουλάχιστον 15, ενώ οι έρευνες του Λιμενικού αλλά και των τουρκικών Αρχών συνεχίζονται.

– Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος 23 εκατ. ευρώ στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της κρίσης αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία συνεργασίας με γειτονικούς δήμους, για την υλοποίηση δράσεων, βάσει αναγκών- το σύνολο των δωρεών που έχει διαθέσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα το Ίδρυμα, υπερβαίνει το 1 δις ευρώ.

– ΣΚΑΪ: Ο τηλεοπτικός σταθμός προσφεύγει στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την Ελευθερία του Τύπου

-Γερμανία: Κερδισμένη κατά 40,9 δισ. ευρώ εν μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης. Σε αυτό το ποσό ανέρχονται τα επιπλέον έσοδα που θα έχει το γερμανικό κράτος μεταξύ 2010 και 2014 λόγω. χαμηλών επιτοκίων με τα οποία δανείζεται η Γερμανία αλλά και της μεγάλης ζήτησης που έχουν τα γερμανικά ομόλογα εν μέσω της κρίσης χρέους.

-Αγκελα Μέρκελ: Με την επίσκεψή της στην Αλβανία ξεκίνησε η γερμανίδα καγκελάριος την περιοδεία της στα Βαλκάνια, εν μέσω της ελληνικής κρίσης.-Σήμερα στη Σερβία και τη Βοσνία,  σχετικά  με τις διαπραγματεύσεις την ένταξη των χωρών αυτών στην ΕΕ.

-Ιταλία: Σε τριετή φυλάκιση και σε πενταετή στέρηση του δικαιώματος εκλέγεσθαι καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία γερουσιαστή το 2008, προκειμένου να ανατρέψει την κεντροαριστερή κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι.

-Σκόπια: Η κυβέρνηση θα ξοδέψει € 245.000 (15 εκατομμύρια δηνάρια) για την κατασκευή –ανύψωση ενός φράχτη περιμετρικά από το κτήριο του Κοινοβουλίου ,στο κέντρο των Σκοπίων .

-Βουλγαρία: Βίαια μεταχείριση από τους άνδρες της βουλγαρικής αστυνομίας συνόρων, κατά Σύρων προσφύγων στα σύνορα της Βουλγαρίας. Τους χτυπούν με κλομπ καθώς οι Σύριοι βρίσκονται καθισμένοι στο χώμα και δεν φεύγουν πλάνα τράβηξε Συριακό ειδησεογραφικό πόρταλ και διατείνεται ότι οι Σύριοι που έφυγαν από τη γη του πολέμου, έχουν απάνθρωποι μεταχείριση.

– Βοσνία: Ο Μπιλ Κλίντον θα ηγηθεί αμερικανικής αντιπροσωπείας στη Βοσνία το Σάββατο για να παραστεί στην επέτειο της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα, που έγινε πριν από 20 χρόνια- Η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ,Μάντελιν Όλμπραϊτ θα είναι επίσης μέλος της 10μελούς ομάδας από μέλη του Kογκρέσου

–  ΝΑΤΟ: «Πονοκέφαλο» για την Β.Ατλαντική συμμαχεί τα  εξελιγμένα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και τεχνολογία παρεμβολών που «απειλούν» τις συμμαχικές δυνάμεις οι οποίες πραγματοποιούν ασκήσεις στην Α. Ευρώπη- Η Ρωσία έχει επενδύσει βαρέως σε τεχνολογία υποκλοπών και παρεμβολών, αναπτύσσοντας παράλληλα νέο εξοπλισμό για τον εντοπισμό των «πηγών» των ΝΑΤΟϊκών επικοινωνιών και έχει βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις τη στην απόκρυψη/ κάλυψη των δικών της επικοινωνιών, για να μη γίνονται εύκολα αντιληπτές οι κινήσεις των στρατευμάτων της”δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι

– Κίνα: Οι αρχές απαγόρευσαν στους μετόχους που κατέχουν ποσοστό μεγαλύτερο του 5% του μετοχικού κεφαλαίου μιας εταιρίας, να πουλήσουν τις μετοχές τους για τους επόμενους έξι μήνες, μία επιπλέον προσπάθεια να αναστείλουν τη ραγδαία πτώση των μετοχών στα τοπικά χρηματιστήρια.

-ΗΠΑ: Καθηλώθηκαν σήμερα, τα αεροσκάφη της United Airlines λόγω τεχνικού προβλήματος.- Τεχνικά προβλήματα είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ο αρμόδιος υπουργός για ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας δήλωσε ότι τα τεχνικά προβλήματα στο χρηματιστήριο και στο σύστημα της United Airlines, δεν φαίνεται να σχετίζεται με «φαύλη» δραστηριότητα- δεν έχει πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη με το σύστημα της Wall Street Journal, το οποίο δήλωσε ότι επανήλθε.

– Βοστόνη: υπερηχητικό ιδιωτικό αεροσκάφος που «εκμηδενίζει» αποστάσεις και χρόνο πτήσης σχεδίασε η αμερικανική εταιρεία Spike Aerospace -Το S-512 όπως ονομάζεται ο «γιος» του Κονκόρντ, μπορεί να εκτελεί πτήσεις Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε μόλις 3 ώρες, Λονδίνο-Βομβάη σε 4και Λος Άντζελες-Τόκιο σε 5ώρες.

08/07/2015

-ΕΕ: Νέο Eurogroup το Σάββατο και Νέα Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή, όπου θα κριθούν όλα ως προς το ελληνικό ζήτημα-Οι εταίροι αναμένουν «λεπτομερέστατες» προτάσεις από ελληνικής πλευράς έως την Πέμπτη για ένα τρίτο, πολυετές πρόγραμμα. Την Κυριακή  «η τελική προθεσμία» και το «μαύρο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί». Θέλουμε λύση που να αποκλείει το Grexit, είπε ο Αλ.Τσίπρας.

– Φάιμαν.:Οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα συζητήσουν ένα «Σχέδιο Β» για την Ελλάδα, εάν η Αθήνα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της έως την Κυριακή, διεμήνυσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

-Μαξίμου: Η πρόταση της προηγούμενης Τρίτης προς τον ESM βάση της νέας ελληνικής πρότασης-Περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις, χρηματοδότηση, επενδυτικό πρόγραμμα καθώς και ρύθμιση του χρέους

-Στρασβούργο: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί το πρωί στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της Τρίτης καθώς και του Συμβουλίου της 25ης και 26ης Ιουνίου.- Ο πρ.του Συμβουλίου Ντ. Τουσκ και ο πρ. της Επιτροπής, Ζ.Κ.Γιούνκερ θα συμμετάσχουν στη συζήτηση, ενώ ο πρ. του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς θα προεδρεύσει της συζήτησης. στις 11:30 ώρα Ελλάδας.

-ΕΚΤ: Ο πρ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μ. Ντράγκι διαβεβαίωσε τους ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης ότι η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν επαρκώς χρηματοδοτημένες έως τουλάχιστον τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή

-Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Κλειστό και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών

– ΕΣΗΕΑ: Πειθαρχική δίωξη για  «διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων», «ψευδείς ειδήσεις», «αντιγραφή των εκβιαστικών θέσεων των ξένων δανειστών». Παράλληλα κατηγορήθηκαν μεταξύ άλλων ότι πρωτοστάτησαν στη μαζική επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών. για μεροληπτική συμπεριφορά και προβολή θεμάτων που σχετίζονται με το Δημοψήφισμα οι δημοσιογράφοι Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Mega, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκο Κονιτόπουλο (αρχισυντάκτης της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ), Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από τον ΣΚΑΙ και Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1. -Προηγήθηκε εισαγγελική παρέμβαση για δικαστική διερεύνηση του τρόπου προβολής και χειρισμού των θεμάτων του δημοψηφίσματος από τηλεοπτικά κανάλια, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν τήρησαν τις διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας.

-Γνωστοί οικονομολόγοι όπως ο Τόμας Πίκετι του Paris School of Economics, o Τζέφρι Σακς του Columbia University και άλλοι καλούν με επιστολή τους την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να δώσει ένα τέλος στην αέναη λιτότητα και να δράσει ως πραγματικός ηγέτης τόσο για την Ελλάδα, τη Γερμανία και όλη την Ευρώπη-Αυτό που ζητάνε οι πιστωτές στην Ελλάδα είναι να βάλει το πιστόλι στον κρόταφό της και να τραβήξει την σκανδάλη. Η σφαίρα δεν θα σκοτώσει μόνο το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη. Θα σημάνει και το θάνατο της ευρωζώνης, που θα σταματήσει να αποτελεί ένα φάρο ελπίδας, δημοκρατίας και ευημερίας και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.

-ΔΝΤ:Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα απέτυχε κατά 94%-τα έσοδα (εισπράξεις) από τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι τον Μάρτιο του 2015 είχαν διαμορφωθεί σε 3,2 δισ. ευρώ, έναντι του αρχικού στόχου των 50 δισ. ευρώ.

– Διαβεβαιώσεις Γ. Σταθάκη – Δ. Μάρδα για καταβολή μισθών και συντάξεων , θα πληρωθούν κανονικότατα την άλλη εβδομάδα με ή χωρίς συμφωνία

-Εντολές στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) να «παγώσει» τα κατασχετήρια εις χείρας τραπεζών για όσο διαρκεί η τραπεζική αργία έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

-Χωρίς προσαυξήσεις οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές-Αφορά μόνον στην τραπεζική αργία και όχι τυχόν προηγούμενες περιόδους

– Υπ.Δικαιοσύνης: Εγκύκλιο προς τα δικαστήρια, τις εισαγγελίες, τους δικηγορικούς και συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας , για την τραπεζική αργία, Χωρίς παράβολα μηνύσεις και αγωγές

-Υπ. Προστασίας του Πολίτη : Ετοιμάζεται πρόγραμμα σύστασης Πρότυπων Αστυνομικών Τμημάτων-Θα εντάσσονται ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί ή και εγκληματολόγοι-Γραφείο Επικοινωνίας Τουριστών που έχουν πέσει θύματα εγκληματικών ενεργειών ,με γλωσσομαθείς αστυνομικούς

-Βουλή :  Ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο ο νέος βουλευτής Ηρακλείου Γρ. Μακαρώνας( αδειούχος Υπομηχανικός Μηχανολόγος και αδειούχος Ηλεκτρολόγος Γ’ τάξης στο επάγγελμα)  του ΑΝ.ΕΛ ,στη θέση του παραιτηθέντος Κ. Δαμαβολίτη

-TUI Ελλάς: Εξακολουθούν οι κρατήσεις να είναι υψηλότερες από πέρυσι, παραμένει δημοφιλής προορισμός η Ελλάδα, και αναμένεται ρεκόρ αφίξεων

-Φαρμακονήσι : Ένας νεκρός από ναυάγιο ιστιοφόρου που μετέφερε λαθρο μετανάστες και βυθίστηκε , 21 οι διασωθέντες μέχρι στιγμής- Η διάσωσης από το Λιμενικό αλλά και τις τουρκικές αρχές συνεχίζεται.
-Σάμος: Σταμάτησε η σίτιση μεταναστών στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής,λόγω αδυναμίας πληρωμής της εταιρείας παροχής γευμάτων

– Διεθνής Αμνηστία: Πρόσφυγες και μετανάστες κατά μήκος των Βαλκανίων, ξυλοκοπούνται, κακοποιούνται και εγκαταλείπονται από την ΕΕ που τους αφήνει παγιδευμένους χωρίς προστασία στη Σερβία και τα Σκόπια,

– Πιερία:6χρονο αγοράκι που έκανε διακοπές στη χώρα μας μαζί με τους γονείς από τη Ρουμανία πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου, στην Ακτή Πλαταμώνα -συνελήφθη ο 56χρονος γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, ενώ αναζητείται ο υπεύθυνος της πισίνας

-Ελβετία: Σε επίπεδα ρεκόρ ο υδράργυρος σε πολλές πόλεις της -στη Γενεύη, τα θερμόμετρα δείχνουν 39,7 βαθμούς Κελσίου, τη μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει ποτέ καταγραφθεί στο βόρειο τμήμα των Άλπεων.

– Ζάμπια :Η Δρ Μαργαρίτα Μεταλληνού, ελληνίδα ερευνήτρια Ζωολογίας 29 ετών, βρήκε τραγικό θάνατο όταν ποδοπατήθηκε από εξαγριωμένο ελέφαντα στη διάρκεια έρευνας πεδίου σστο Εθνικό Πάρκο του Καφούε – Είδε τον αρσενικό ελέφαντα να πλησιάζει, και πρόλαβε να προειδοποιήσει και να σώσει τους συναδέλφους της.

– ΗΠΑ: 40.000 στρατιώτες και 17.000 πολιτικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας θα απολύσει στα επόμενα 2 χρόνια το επιτελείο του αμερικανικού στρατού- στα σχέδια του Πενταγώνου είναι μειώσεις εξόδων ύψους περίπου 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε βάθος δεκαετίας.
– Αριζόνα : Νεαρός από στο Φοίνιξ ,κόλλησε σε  καμινάδα  που προσπαθούσε να μπει στο σπίτι του , καθώς οι φίλοι του τον είχαν κλειδώσει απ’ έξω , με τους πυροσβέστες να γκρεμίζουν  μέρος της καμινάδας μέσα στη νύχτα.

07/07/2015

-Στις 2 μ.μ. θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες το Eurogroup, στις 7 μ.μ. η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης , όπου αναμένουν την νέα πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα με την συναίνεση  των πολιτικών αρχηγών πλην του Δημήτρη Κουτσούμπα.

– Η νέα πρόταση της κυβέρνησης προς τους εταίρους και πιστωτές αποτελεί επί της ουσίας το τελευταίο κείμενο του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μαζί με τους πέντε όρους που έθεσε η ελληνική πλευρά για ΕΚΑΣ, ΦΠΑ, αμυντικές δαπάνες, εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ και τις ρυθμίσεις για τους αγρότες-

– Eurogroup: Η Κ. Λαγκάρντ,Θα απέχει να συμμετάσχει, στο σημερινό Eurogroup ως ένδειξη αποχής από αυτό το στάδιο των διαπραγματεύσεων χωρίς την εξέταση πρώτα των ελληνικών προτάσεων και επιμένοντας στην ενεργοποίηση της ρήτρας πλήρους χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος από την ΕΕ- η απουσία της κ. Λαγκάρντ θα καταγραφεί, παράλληλα θα λειτουργήσει ως επιταχυντής για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των Ευρωπαίων και της Ελλάδας, ώστε να απεμπλακεί η κατάσταση και  να υπογραφεί η συμφωνία με τον ESM για νέο 3ετές πρόγραμμα.

– Χορήγηση δανείου «γέφυρας»: Σενάρια για «διευκόλυνση» της Ελλάδας όσο θα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, εξετάζονται στις Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη, ενώ πρωτοβουλία έχουν αναλάβει οι επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, με στόχο να μπορέσει η χώρα να καταβάλει τις λήγουσες οφειλές της προς την ΕΚΤ και να αποφευχθεί αθέτηση πληρωμών, η οποία θα καθιστούσε θεωρητικά και πρακτικά αδύνατη την περαιτέρω παροχή ρευστότητας

– Υπ. Οικονομικών ορκίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος διαβεβαίωσε την κυβέρνηση , ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί μία ΜΗ βιώσιμη λύση, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί κομμάτων , πρότειναν στην κυβέρνηση τον Γιώργο Προβόπουλου, πρώην Διοικητή ΤτΕ (ευτυχώς που δεν εισακούστηκαν)

– Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα και Τσακαλώτου με τον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ ,Τζακ Λιού

-Μέχρι και την Τετάρτη 8 Ιουλίου η τραπεζική αργία και τα capital controls
-ΕΚΤ: : Αναπροσάρμοσε το «κούρεμα» στα ενέχυρα (collaterals) και άφησε αμετάβλητα στα 89 δισ. ευρώ του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες
χωρίς να αναφέρεται κατά πόσο.

-Ζωή Κωνσταντοπούλου: Να ενημερώσει τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου για το ζήτημα του χρέους αλλά και να απόσχει από δηλώσεις που δεν καταδεικνύουν σεβασμό στην δημοκρατική απόφαση των Ελλήνων, μέσα από το δημοψήφισμα, θα ζητήσει με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, η πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής.

-Πωλ Κρούγκμαν: “Η εκστρατεία εκφοβισμού των Ελλήνων – με την προσπάθεια τρομοκράτησής τους κόβοντας την τραπεζική χρηματοδότηση και απειλώντας να προκληθεί γενικό χάος και με τον σχεδόν ομολογημένο στόχο εκδίωξης της σημερινής αριστερής κυβέρνησης – ήταν μία στιγμή ντροπής για την Ευρώπη που υποστηρίζει ότι πιστεύει σε δημοκρατικές αρχές”, αναφέρει ο νομπελίστας οικονομολόγος σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times

-Βουλή:Έλεγχο για το αν παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία από ΜΜΕ κατά την διαδικασία του δημοψηφίσματος,από την Ολομέλεια και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
-ΝΔ: Συνεδριάζει στις 17.00 , υπό τον πρόεδρο Ευ. Μεϊμαράκη το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας με διευρυμένη σύνθεση και τη συμμετοχή των Συντονιστών ΟΔΕ.

-Στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπου είχε συνάντηση τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Μπενιαμίν Νετανιάχου-Ο κ. Κοτζιάς μεταβαίνει σήμερα στη Ραμάλα, όπου θα γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς

– Αegean-Olympic Air: Χωρίς τέλος εξυπηρέτησης τα εισιτήρια για τους Ελληνες επιβάτες ως την Κυριακή, 19 Ιουλίου, το οποίο ανέρχεται σε 20 ευρώ, σε όλα τα εισιτήρια που αγοράζονται με μετρητά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων στα ελληνικά αεροδρόμια, η Αegean-Olympic Air.

-Ολλανδία: Την παραίτηση του Γ.Ντέισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup ζήτησε το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SP) της Ολλανδίας, μετά το απορριπτικό για τις προτάσεις των δανειστών αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

-Γερμανία:’Ένα Τεθωρακισμένο όχημα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έκρυβε στο υπόγειο του σπιτιού του 78χρονος γερμανός συνταξιούχος. Το τεθωρακισμένο κατασχέθηκε από τις αρχές μαζί με άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό που είχε στην κατοχή του, μία τορπίλη και ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο-Για την κατάσχεση όλων αυτών χρειάστηκε ένα άλλο σύγχρονο τεθωρακισμένο ,ενώ 20 στρατιώτες δούλευαν ασταμάτητα επί εννέα ώρες.

-Ουγγαρία: Σκληρότερους όρους για χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες και μετανάστες ψήφισε η Βουλή , έτσι ώστε να μειώσει τα προσφυγικά κύματα που καταφθάνουν στην χώρα, από χώρες που δεν είναι μέλη της Ε Έ,, όπως η Σερβία.

-06/07/2015

OXIΗ Ελλάδα μας σήμερα ξαναγράφει παγκόσμια ιστορία με το ΟΧΙ-Δημοψήφισμα: «Όχι» 61,3% – «Ναι» 38,7% -Σε καμία εκλογική περιφέρεια δεν επικράτησε το «ΝΑΙ»-. Πρωταθλητής του «ΟΧΙ» αναδεικνύεται η περιφέρεια Χανίων, και η Λακωνία

– Αλ.Τσίπρας:Ένα ισχυρό μήνυμα προς την Ευρώπη και μια σαφής ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», επεσήμανε στο διάγγελμα του ο Έλληνας πρωθυπουργός»..

– Στις 10 το πρωί της Δευτέρας η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας-στο συμβούλιο δεν θα συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Μιχαλολιάκος.

-Σειρά καταιγιστικών εξελίξεων το επόμενο 48ωρο πυροδοτεί το καθαρό «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα
-Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης την Τρίτη για την Ελλάδα
-Θα προηγηθεί την ίδια ημέρα συνεδρίαση του Eyrogroup, ενώ τη τη Δευτέρα το βράδυ συνάντηση των Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων,-το πρωί θα έχουν τηλεδιάσκεψη οι Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ, Μάριο Ντράγκι και Γερούν Ντάισελμπλουμ.

-Γ.Βαρουφάκης: “Αποχωρώ από το υπουργείο Οικονομικών .Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την… απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών”-H απομάκρυνση του ανθέλληνα Σόιμπλε που συνεχώς δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσεις και τορπιλίζει το κλίμα κάθε φορά που πάει να βρεθεί λύση πότε θα γίνει;

– Γαλλικά ΜΜΕ: Σεισμός στην Ευρώπη από το «όχι» που ενοχλεί…- «Το Όχι του Δία»: “Non De ZEUS” πρωτοσέλιδο της εφημερίδα Λιμπερασιόν
-Ντάισελμπλουμ: Έπεσε από τα σύνεφα «Πολύ λυπηρή» η έκβαση με το ΟΧΙ των Ελλήνων-περιμένουμε προτάσεις (και οι Ευρωπαίοι να παρατηθεί από την αποτυχημένη βαριά καρέκλα του)

– FT: Ο Γερμανός υπ, Οικ,Σόιμπλε δεν βλέπει το «όχι» και είναι έτοιμος για επίθεση κατά της Ελλάδας- θα ζητήσει αφενός να γίνουν απαιτητά τα δάνεια των 130 δισ. από τον ESM και να ΜΗ δοθεί από τον ELA επιπλέον ρευστότητα στην Ελλάδα στραγγαλίζοντας τις τράπεζες.

-Σουλτς: “Δεν με νοιάζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος”-Διεθνής συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για να ερευνηθεί ο ρόλος του Martin Schulz πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλίου

– Γ. Βαρουφάκης: Η θέση μας στο ευρώ αδιαπραγμάτευτη, δεν θα προχωρήσουμε σε έκδοση IOU,απάντηση σε δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας

-«Σιγή ιχθύος»από τις ΗΠΑ: Προς το παρόν από Λευκό Οίκο,το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το υπ. Οικ. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν σχολίασαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, μέχρι τα ξημερώμετα ώρα Ελλάδας.
-Ουάσιγκτον:4 μέλη του Κογκρέσου απέστειλαν (2 Ιουλίου) επιστολή προς την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ για να εκφράσουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι, εάν η ελληνική κυβέρνηση και οι πιστωτές, στους οποίους περιλαμβάνεται και το ΔΝΤ, δεν κατορθώσουν να φθάσουν σε συμφωνία, υπάρχει κίνδυνος σοβαρής χρηματοπιστωτικής κρίσης που δεν θα πλήξει μόνο την ελληνική οικονομία, αλλά θα βλάψει περαιτέρω την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία- “Σας καλούμε να επιδείξετε την υπεσχημένη ευελιξία το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αποφευχθεί μία κατάσταση πτώχευσης ή άλλες ακούσιες συνέπειες”..

– Απώλειες καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου κατά 1,54%, υποχώρησε στο 1,0968 $,στις Ασιατικές αγορές.

– Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το δημοψήφισμα :Οι ξένοι απεσταλμένοι ΜΜΕ στην Αθήνα ξεπερνούν τους 540, εκπροσωπούν 21 διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, 81 τηλεοπτικούς σταθμούς, 58 εφημερίδες και 17 ραδιόφωνα.-Τα γεγονότα καλύπτουν δημοσιογράφοι της Ε.Ε, ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία, Γεωργία, Ελβετία, Καναδά, Λευκορωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Κολομβία, Ρωσία, Ιράν και Αίγυπτο.

-Πράξη ΝΘΠ: Πρόσβαση στις θυρίδες αλλά όχι για να πάρουν λεφτά αποκτούν οι πολίτες

-ΝΔ: Παραιτήθηκε από την ηγεσία της Ν.Δ. ο Αντ. Σαμαράς,ορίζοντας προσωρινό πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

– ΣτΕ: Λόγω δημοψηφίσματος οι ετήσιες τακτικές μεταθέσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), έως την 31ή Ιουλίου,

– Εν αναμονή κύμα καύσωνα στην Ευρώπη: Μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας, που μπορεί να αγγίξει σε ορισμένες χώρες ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου, αναμένονται αυτήν την εβδομάδα στη Γηραιά Ηπειρο.

-Τουρκία: 54 χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα με Συρία

-Βουλγαρία: Η βουλγαρική μαφία πουλάει στην τιμή 20 έως 30 χιλιάδων ευρώ σε Τζιχαντιστές , αυθεντικά βουλγαρικά διαβατήρια που έχουν διεισδύσει στη χώρα με τη ροή των προσφύγων από τη Συρία και άλλων, στη συνέχεια οι τζιχαντιστές είναι ελεύθεροι να φθάσουν στις πρωτεύουσες όλων των ευρωπαϊκών κρατών. σύμφωνα με την εφημερίδα «DieWelt»

-Σκόπια: Στη Γευγελή θα δημιουργηθεί ανοικτό κέντρο υποδοχής μεταναστών. Η πρόταση έγινε από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) προς το δήμαρχο της Γευγελής και θα συμμετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

-Ρωσία:Στην περιοχή Κεμέροβο Σιβηρία, η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να δωρίσει 1.000 πρόβατα σε πολυμελείς οικογένειες με χαμηλό εισόδημα- Από μία προβατίνα και ένα κριάρι θα δοθεί σε κάθε μία από τις 500 οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά που έχουν ανάγκη, προκειμένου να εξασφαλίσουν την τροφή τους.

– Βραζιλία: Αναδασώσει 30 εκατομμύρια στρέμματα (περίπου στο μέγεθος της Αγγλίας, )αποψιλωμένης γης και αύξηση τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα έως το 2030, στα πλαίσια μίας κλιματικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

WikiLeaks: Η NSA των ΗΠΑ κατασκοπεύει πολιτικούς της κυβέρνησης και τραπεζίτες της Βραζιλίας

03/07/2015

dimopsifisma2015Δημοψήφισμα  Κυριακής 5 Ιουλίου 2015
-Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

-Όσοι  πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών (ΙΙΙ μνημόνιο)ψηφίζουν: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΟΧΙ.

-Όσοι πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών (ΙΙΙ μνημόνιο)ψηφίζουν: ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΝΑΙ.

-Για να είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο οι πολίτες θα πρέπει να σημειώσουν έναν σταυρό (+)εντός του τετραγώνου που βρίσκεται κάτω από την απάντηση ΟΧΙ ή ΝΑΙ -Κάθε άλλο σύμβολο καθιστά το ψηφοδέλτιο άκυρο.

-Δωρεάν οι διελεύσεις των επιβατικών οχημάτων και των δικύκλων από τα διόδια όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Σαββατοκύριακο, για τη διευκόλυνση των πολιτών για το δημοψήφισμα
-Εκπτώσεις σε ΚΤΕΛ 25% -TΡΑΙΝΟΣΕ 50%-Πλοίο Hellenic Seaways 50% για εκλογείς & 25% για δικαστικούς αντιπροσώπους ως Τετάρτη 8/7 – Aegean Airlines ειδικό ναύλο 50 € ανά διαδρομή (+ φόρους αεροδρομίων και λοιπές χρεώσεις) για όλο το εσωτερικό δίκτυό της, για τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους και μόνο.

– «Μάθε που ψηφίζεις»στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.ypes.gr), και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213 136 1500.από σήμερα,το Σάββατο 08:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή, από τις 07:00 έως τις 19:00.

– Υπ. Εργασίας: Τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές, για τη συμμετοχή στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, προβλέπει απόφαση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.

– Γενική Επιστράτευση: Το κίνημα ΝΑΙ επιστρατεύει τους Ζόμπι πολιτικούς που τρέφονται με τα εκατοντάδες δις. εκτ ευρώ χρέος που φόρτωσαν στον Ελληνικό λαό (Σημίτης-Μητσοτάκης-Καραμανλής-Σουφλιάς -Παπανδρέου-)με δημόσιες παρεμβάσεις -δηλώσεις θράσους, τρομάζοντας όμως τον λαό με την επανεμφάνιση τους από τα έγκατα της σιωπής και της ανευθυνότητας τους για να φτάσει σήμερα η χώρα στο Δημοψήφισμα για το ιλιγγιώδη ΜΗ βιώσιμο χρέος και σε καμία περίπτωση για το Ευρώ !

-ΔΝΤ- Έκθεση-φωτιά :“Το ελληνικό χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο” και ζητά για μια ακόμη φορά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς αν η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσουν το χρέος με τρόπο κατά τον οποίο θα είναι βιώσιμο, τότε το δ.σ του Ταμείου δεν θ’ ασχοληθεί με την ελληνική περίπτωση, δηλαδή δεν θα συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα – Υπάρχει κίνδυνος bail in, εάν δεν υπάρξουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις-κάτι που δεν φαίνεται να συμμερίζονται Ευρωπαίοι και Βερολίνο-Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η Ελλάδα θα χρειαστεί έως το τέλος του 2018 περίπου 60 δισ(!!!) ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της, εκ των οποίων περισσότερα από τα 36 δισ. ευρώ εκτιμά πως θα πρέπει να προέλθουν από δάνεια από τη ζώνη του ευρώ”.

-Wikileaks: Κούρεμα καταθέσεων ήθελε ο Σόιμπλε για την Ελλάδα το 2011

-GPO :Η εταιρία δημοσκοπήσεων GPO εξέδωσε ανακοίνωση για “μαϊμού” δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ σχετικά με το δημοψίφισμαα και που υποτίθεται την είχε διενεργήσει η εταιρεία, ” Η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε αρχικά την “Εν αγνοία της GPO και χωρίς την παραμικρή συμμετοχή της εταιρίας, δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης αποσπασματικά ευρήματα τμήματος έρευνας σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Για το γεγονός αυτό, η GPO δηλώνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη και θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των συμφερόντων της”

ΠΟΕΣΥ: “Ενόψει δε του δημοψηφίσματος της Κυριακής,οι δημοσιογράφοι πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για ισότιμη προβολή όλων των απόψεων,υπηρετώντας το δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με πιστή τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αποφεύγοντας τη μονοδιάστατη παρουσίαση των γεγονότων και τη διάχυση φοβικών συνδρόμων στο κοινωνικό σώμα” τονίζεται η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση.

– Επαναφορά  σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ, (καταργηθεί 1/1/2013)- Οι αιτήσεις  μετά από δέκα ημέρες , ενώ από την 1η Οκτωβρίου 2015 θα καταβάλλονται οι συντάξεις 260 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και από τον Οκτώβριο του 2016 η σύνταξη στα 360 ευρώ.

-ΕΣΡ. Δύο φάκελοι με «βροχή» καταγγελιών από πολίτες για το κλίμα τρομολαγνείας που δημιουργούν ορισμένα ΜΜΕ έχουν σχηματιστεί από το ΕΣΡ.- ο δεύτερος φάκελος αφορά παραποιημένο φωτορεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού που έδειχνε φωτογραφία ηλικιωμένης έξω από ΑΤΜ με τη φωτογραφία να έχει τραβηχτεί το 2012 στη νότια Αφρική

-Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και χωρίς εκλογές που θα φέρει συμφωνία και το άνοιγμα των τραπεζών, θέλει ο Ποταμός του Στ.Θεοδωράκη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη,μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά αυτήν την σωτηρίας, μη εκλεγμένη κυβέρνηση την έχει ψιλοέτοιμη, «Ναι, την έχω ψιλο-έτοιμη»

-Ένα μεγάλο μπράβο στον όμιλό (Φούρνοι) Βενέτη: Ανακοίνωσε την στηρίξει πολύτεκνους, άνεργους και συνταξιούχους θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεά ψωμί, μέχρι να επαναλειτουργήσουν οι τράπεζες και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά-Υπενθυμίζεται ότι εδώ και τέσσερα χρόνια τα καταστήματα Βενέτη προσφέρουν καθημερινά, μετά τις 22.00, δωρεάν τα προϊόντα ημέρας που έχουν περισσέψει, σε όσους έχουν ανάγκη.

– Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός παραιτήθηκε από τα εκτελεστικά του καθήκοντα στις εταιρείες ΕΛΠΕ, ΕΚΟ και Ελληνικά Καύσιμα και από τις σχετικές αποδοχές που δικαιούται ,ετήσια αποζημίωση 280.000 ευρώ.

– Πετρελαϊκός όμιλος BP:Το ποσό των 18,7 δισ δολαρίων ορίστηκε ως αποζημίωση για την οικολογική καταστροφή στο κόλπο του Μεξικού το 2010 και προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων ,καλείται να καταβάλει ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος ,ύστερα από συμβιβασμό με την αμερικάνικη δικαιοσύνη- Η αποπληρωμή του ποσού θα γίνει εντός ενός διαστήματος 15 έως 18 ετών,ενώ έχει ήδη καταβάλλει 43,8 δισεκατομμύρια δολάρια για αποζημιώσεις που όφειλε σε επιχειρήσεις, ιδιώτες και τοπικές αρχές

– Blue Amber: 500 άτομα συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν 2,8 τόνοι κοκαϊνης, 390 οχήματα και 1.300 τόνοι κλεμμένων μετάλλων. κατά τη διάρκεια μεγάλης διεθνούς επιχείρησης, με την κωδική ονομασία “Blue Amber”, στην οποία συμμετείχαν 28 χώρες της ΕΈ όπως και η Ελληνική Αστυνομία αλλά και 33 ακόμα χώρες εκτός Ευρώπης για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και ειδικότερα των ναρκωτικών, της κλοπής μετάλλων, καθώς και των απατών, μέσω διαδικτύου, στον τομέα των αερομεταφορών.- Οι δράσεις και οι έλεγχοι αναπτύχθηκαν σε 260 σημεία σε όλο τον κόσμο, ενώ αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε αεροδρόμια, συνοριακά σημεία διέλευσης, λιμάνια, καθώς και σε συγκεκριμένες αστικές τοποθεσίες.
– To BBC θα περικόψει πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας επειδή αναμένει μείωση των εσόδων του κατά 150 εκατομμύρια

– Παρίσι: Χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους με συνθήματα «τέλος στη λιτότητα», «αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, διαγραφή χρέους», απευθύνοντας έμμεση έκκληση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

– Γερμανία: 22χρονος εργάτης σε εργοστάσιο της Volkswagen σκοτώθηκε όταν ρομπότ τον άρπαξε και τον συνέθλιψε πάνω σε μεταλλική πλάκα- εργαζόταν σε ομάδα που εγκαθιστούσε το ρομπότ

02/07/2015
-Διάγγελμα από τον πρωθυπουργό Αλ Τσίπρας: «Το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν αφορά την παραμονή ή όχι της χώρας μας στην ευρωζώνη. Αυτή είναι δεδομένη και κανείς δε μπορεί να την αμφισβητήσει. Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα αποδεχτούμε τη συγκεκριμένη συμφωνία ή θα διεκδικήσουμε άμεσα, και με δεδομένη τη λαϊκή ετυμηγορία, μια βιώσιμη λύση.-Το δημοψήφισμα θα γίνει – Οι τράπεζες έκλεισαν από τους δανειστές για να περάσει ο εκβιασμός στον απλό πολίτη – Μιλούν για πραξικόπημα. Η δημοκρατία, όμως, δεν είναι πραξικόπημα. Οι δοτές κυβερνήσεις είναι πραξικόπημα..»τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

-Eurogroup: Διακοπή των συνομιλιών μέχρι το δημοψήφισμα. «Απλά θα περιμένουμε το αποτέλεσμα»

-Ομάδα Διαχείρισης Κινδύνου,σε επιφυλακή για κυβερνοεπιθέσεις στη διαδικασία του δημοψηφίσματος

– Μέρκελ: Ακυρώστε το δημοψήφισμα για να τα βρούμε

– Χιπ χοπ τραγούδι « Τσίπρα Νι», διασκευή του «Σκάει το LP (Άστο να Γνωστοποιηθεί)» από την μπάντα “Ζωντανοί Νεκροί


– Βαρουφάκης: Με την απάντηση του λαού, θέλουμε συμφωνία τη Δευτέρα

-ΕΚΤ: Παραμένει η ρευστότητα μέχρι την Κυριακή

-Moody’s: Υποβάθμισε την Ελλάδα σε «Caa3» λόγω δημοψηφίσματος

– ΕΛ.ΑΣ: Ανοιχτά τα γραφεία διαβατηρίων Σάββατο 4 Ιουλίου, ώρες 08:00 έως 18:00 και Κυριακή 07:00 έως 19:00, για την παράδοση των διαβατηρίων που έχουν ήδη εκτυπωθεί και είναι έτοιμα για παραλαβή ώστε οι δικαιούχοι να άσκησουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

– WikiLeaks: Οι κοριοί της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) άκουγε τις εξομολογήσεις και τοποθετήσεις της Άνγκελα Μέρκελ αναφορικά με το ελληνικό χρέος στην προσωπική της βοηθό το 2011,η οποία δεν πίστευε εδώ και χρόνια ότι μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε τη λύση για την ελληνική κρίση- Επιπλέον σκεφτόταν να ασκήσει πιέσεις σε ΗΠΑ και Βρετανία για την επιβολή ειδικού φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών για να βοηθηθεί η ρευστότητα των τραπεζών. αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα που δημοσιεύονται στα WikiLeaks.

– ΣΥΡΙΖΑ: «Τα ΜΜΕ έχουν ξεγράψει κάθε δεοντολογία από τη στιγμή ανακοίνωσης της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος,με μονομερείς ειδήσεις και εκπομπές όπου συμμετέχουν δήθεν «αντικειμενικοί» αναλυτές, με μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσουν τους πολίτες-Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά το σύστημα διαπλοκής και θα τιμήσει την ιστορία του: Θα επαναλάβει το OXI στους εκβιασμούς, το OXI στον οικονομικό πόλεμο που του κάνουν, το OXI στο φόβο. Και θα νικήσει» καταλήγει η καταγγέλλει του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση

-Υπ.Εργασίαας: Τα ασφαλιστικά ταμεία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες λόγω κλεισίματος όλων των τραπεζών από τους δανειστές της χώρας , έχουν πιστώσει ολόκληρες τις συντάξεις Ιουλίου,καθώς έως το μεσημέρι στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώνονται τα ποσά που αντιστοιχούσαν και στο υπόλοιπο 50% των συντάξεων και στις επικουρικές συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων

– Χρήστος Σπίρτζης: Αναφορά για τη λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ) και τον Διαγωνισμό για τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής στην DIGEA, προκειμένου να διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη, αν υπήρχαν παρατυπίες στη διαδικασία του διαγωνισμού της DIGEA, κατέθεσε στον Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών

– Στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι επέρριψε τις ευθύνες για την τραπεζική αργία ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας, και κατηγόρησε τον κ. Ντράγκι ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια

– Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα ΚΕΠ του Δήμου Θεσ/νίκης (Αγγελάκη 4- Μοναστηρίου 26-Άνω Πόλη -Κάτω Τούμπα -Μπότσαρη και Τριανδρίας), Σάββατο 4 Ιουλίου από 8.00 έως 20.00-Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, από 7.00 έως 19.00 , για θέματα που σχετίζονται αποκλειστικά με το δημοψήφισμα.

– Ρεθύμνο: Νεκρός με εκτεταμένα εγκαύματα βρέθηκε ο 52χρονος πυροσβέστης από τους οικείους του σε αγροτική τοποθεσία στο Μελιδόνι Μυλοποτάμου

-Κέρκυρα: Σανδαλοφόροι με κάλτσες  τουρίστες  1 Τούρκος & 3 Γερμανοί, συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου , στην περιοχή Γουριά της Κέρκυρας, όπου διέμεναν, όταν στις αποσκευές τους βρέθηκε η ελληνική σημαία, που νωρίτερα είχαν κατεβάσει από το Ενετικό φρούριο.

– ΣτΕ:Δύο Έλληνες πολίτες ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες όλες οι νομοθετικές πράξεις για την διεξαγωγή του δημοψήφισματος της Κυριακής.

– Απίστευτο θράσος και ασέβεια: Επίθεση μεσο Fb,στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε η παρουσιάστρια , στιχουργός Ναταλία Γερμανού, με αφορμή την συνέντευξη της προέδρου της Βουλής στο Σκάι, «Ζωή. Άκουσέ με. Σου φυτρώνει ένα μικρό τετράγωνο μουστακάκι στο άνω χείλος. Το είχε και ένας άλλος συνάδελφός σου πολλά χρόνια πριν. Αδόλφο τον έλεγαν».

skopia pirates-fyrom-Σκόπια: Αξιωματικός ‘στρατού’ των Σκοπίων για την Ελλάδα «Τώρα θα ακολουθήσει πληθωρισμός, όπως έγινε στη Γιουγκοσλαβία, και παλαιότερα και στη Γερμανία, οπότε θα αλλησφαχθούν (θα κόψει ο ένας το λαιμό του άλλου, επί λέξει) και τότε θα είναι η σειρά μας να τους καταλάβουμε» (και μετά ξυπνήσατε,για περάστε αποβλακωμένοι, αγράμματοι τυχοδιώκτες, να δούμε την ψευτομαγκιά σας!!!) …

-Βουλγαρία:Ο πρώην πρωθυπουργός , Πλάμεν Ορεσάρσκι, στη βουλγαρική τηλεόραση για την Ελλάδα, είπε, «το πάρτι τελείωσε και το συρτάκι που χόρευαν-Τώρα  ο σερβιτόρος έφερε το λογαριασμό και πρέπει να πληρώσουν οι Ελληνες»(ξέχασες όμως να ευχαριστήσεις τους Έλληνες  που  έφτιαξε την οικονομία σας και μπήκατε στα σαλόνια της ΕΕ)

-Άρθρο ενός τοκογλύφου Γερμανού: «Η Γερμανία απαντά στην Ελλάδα: Είστε ένα ανόητο έθνος»

-Γερμανία: Ο επικεφαλής κόμματος Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι, στη γερμανική βουλή κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίασης για την Ελλάδα, τόνισε ότι “η πορεία της γερμανικής κυβέρνησης και της τρόικας έχει αποτύχει”- Κατηγόρησε δε την γερμανική κυβέρνηση ότι επιδιώκει την απομάκρυνση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την Καγκελάριο να βρει μια λύση έστω την τελευταία στιγμή, “για να περάσει στην Ιστορία ως σωτήρας και όχι ως καταστροφέας της Ευρώπης”.

-Σουηδία: Ο πρώτος ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος eHighway, με απώτερο στόχο η χώρα να έχει επιτύχει την ανεξαρτητοποίηση των μεταφορών από τα ορυκτά καύσιμα έως το 2030.

– Σαουδικής Αραβία :Ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ Μπεν Ταλάλ , ανιψιός του βασιλιά Σαλμάν υποσχέθηκε να δωρίσει όλη την περιουσία του, ύψους 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε κοινωνικά και ανθρωπιστικά προγράμματα τα προσεχή χρόνια και μετά τον θάνατό του. Την  εποπτεία και διαχείριση της δωρεάς αυτής θα έχει το διοικητικό συμβούλιο, θα χορηγηθεί σύμφωνα με καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα τα προσεχή έτη»

cnnkouest-ΗΠΑ:Αυτό το αρρωστημένο παράφυση απεσταλμένος του CNN για έγκυρη  παραπληροφόρηση, με φόντο την ελληνική Βουλή και δίπλα του ένα ρολόι να μετράει αντίστροφα για την πτώχευση της Ελλάδας, το 2008 στο Σέντραλ Παρκ, Νέας Υόρκης είχε συλληφθεί αυτόφωρο, επειδή έπαιζε δημόσια με το πουλί του, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικά και διάφορα ερωτικά εργαλεία-αναστεναγμού , τα οποία χρησιμοποιούσε παρέα με έναν άλλο άνδρα… ,01/07/2015

pagkosmia-oikonomia-Τα υποκαταστήματα των 5 τραπεζών ALPHA -ATTICA -ΕΘΝΙΚΗ -EUROBANK – ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, που θα ανοίξουν από σήμερα Τετάρτη , 1η Ιουλίου, σε όλη την Ελλάδα για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων ως 120€

-Ραγδαίες εξελίξεις: Έληξε το πρόγραμμα, δεν πληρώθηκε το ΔΝΤ(όχι πάντως χρεοκοπίας- έθεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) την Ελλάδα) -Σε επιφυλακή βρίσκεται ο πολιτικός κόσμος.

-Το Eurogroup συνεδριάζει ξανά σήμερα το μεσημέρι-η κυβέρνηση στέλνει νέα πρόταση στη βάση της πρότασης Γιούνκερ, επιζητώντας συμφωνία που θα τη βγάλει από το αδιέξοδο, παρά την άρνηση του Eurogroup να δώσει δίμηνη παράταση και νέο διετές πρόγραμμα. -Μένει όμως στο τραπέζι το αίτημα της Ελλάδας για ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας αποκλειστικά από τον ESM που θα απαιτήσει τη χρηματοδότηση της χώρας με 29 δισ. ευρώ μέσω νέου, τρίτου(!), μνημονίου και με σκληρούς όρους

-Αμερικανοί οικονομολόγοι: Ο Τζέφρι Σαξ, Μπάρι Άιχενγκριν και Πολ Κρούγκμαν,ρίχνουν στην τρόικα την ευθύνη για την ελληνική κρίση-Εξαιρούν την στάση Τσίπρα και ζητούν περισσότερη κατανόηση από Γερμανία … «Οποιοσδήποτε ασχολείται με την αριθμητική του ελληνικού χρέους (…) γνωρίζει ότι η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της-Η ανικανότητα» του Έλληνα πρωθυπουργού δεν συγκρίνεται με αυτή «της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και το ΔΝΤ»

-Έλληνες της Γερμανίας: «Εδώ στην Γερμανία ακόμα και οι πολιτικοί το λένε Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγεί από την ΕΈ ακόμα και αν το θέλουν όλοι οι άλλοι διότι πολύ απλά δεν το επιτρέπει το Ευρωπαϊκό ΣύνταγμαΆρα δεν τίθεται θέμα ευρώ ή δραχμή.Ακόμα και σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν τίθεται τέτοιο θέμα.Ολα ρυθμίζονται μέσω του Ευρωπαικού Συντάγματος.
Ηδη εδώ στο γερμανικό κοινοβούλιο γίνετε χαμός.Υπάρχουν πιέσεις από πολλούς γερμανούς πολιτικούς να υποκύψουν σε μερικά θέματα.Δεν έχετε ιδέα το τι γίνετε εδώ στην Γερμανία στο κοινοβούλιο και στην τηλεόραση από τον φόβο μιας εξόδου της Ελλάδας»…

-Βουλή:Από σήμερα δεν θα υπάρξει ούτε νομοθετικό έργο ούτε συνεδριάσεις των Επιτροπών,λόγο δημοψηφίσματος.

-Τα πρακτικά των συνεδριάσεων ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ την περίοδο 2009- Ιανουάριο 2015 ζητά από τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας με επιστολές που έχει αποστείλει στις 19 Ιουνίου, για τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια-Παράλληλα, απέστειλε προσωπικές επιστολές με τις οποίες τους καλεί να έρθουν στην Ελλάδα και να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή, προς τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και τους Πολ Τόμσεν, Κλαους Μαζούχ Ματίας Μορς αλλά και προς τον πρόεδρο του Euroworking Group Τόμας Βίσερ.

-Σε λειτουργία τέθηκε η ιστοσελίδα http://www.referendum2015gov.gr με πληροφοριακά στοιχεία για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

-ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Σε έκπτωση 50% προχωρά από σήμερα ,για να διευκολύνει τους πολίτες στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

-Επιστρέφονται πινακίδες,διπλώματα και άδειες οδηγήσεις ενόψει δημοψηφίσματος

-Μόνο με μετρητά για τους Έλληνες σε αγορά εισιτήρια Ryanair και ψώνια από Lidl

-Ο ιδρυτής και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο θα βρίσκεται στην Αθήνα την Κυριακή για να στηρίξει το «Όχι» στο δημοψήφισμα.

-«Επιστρέφουν» στις θέσεις τους 1.293 σχολικοί φύλακες και 943 διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ βάσει του Ν.4325/2015 του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

– Ορεστιάδα: Μετά από 2 χρόνια αποχής από την παραγωγή,το εργοστασίων ζάχαρης της ΕΒΖ, επανεκκινεί το φθινόπωρο τις μηχανές του μαζί και την καλλιέργεια τεύτλων στην περιοχή, ενώ θα προσφέρει και νέες θέσεις εργασίας με την πρόσληψη επιπλέον εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

-Χαλκιδική: Πολλά προβλήματα από την έντονη καταιγίδα στην περιοχή- έκλεισε η επαρχιακή οδού Φώκιες-Άθυτος και στις δύο κατευθύνσεις.Η κυκλοφορία διεξάγεται από την κεντρική οδό Σάνης-Κασσανδρείας-δυσκολία παρατηρείται στην διέλευση των οχημάτων και στον δρόμο από Πέλλα για Γιαννιτσά.

-Θεσσαλονίκη:Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος διώκονται τέσσερις εφοριακοί μετά από παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών αρμόδιου για θέματα διαφθοράς, για την μεγάλη «κομπίνα» με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ που αποκαλύφθηκε τη δεκαετία του ’90 και πρόκειται για επιχείρηση εξαγωγών που έλαβε 18 επιστροφές, συνολικού ύψους 1.185.573 ευρώ, κατά το χρονικό διάστημα 1996-1998.

– Κατασκευάστηκε το πρώτο αμφίβιο τρακτέρ από Έλληνες και διένυσε την απόσταση Ωρωπό – Ερέτρια- κινείται με προπέλα σκάφους (150hp) και επιπλέει χάρη σε τέσσερις μεταλλικές στεγανές δεξαμενές. Η ταχύτητα του φτάνει τα 8-10 μίλια

-Τρίκαλα:Από σήμερα ξεκινήσουν στα Τρίκαλα τα δοκιμαστικά δρομολόγια αστικών λεωφορείων χωρίς οδηγό

-NATO: Να μη μειώσει η Ελλάδα τις αμυντικές της δαπάνες, αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα, δήλωσε ο γγ.της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ
-Νταβούτογλου: «Είματε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα»

-Τουρκία: «Επίθεση» φιλίας από υπηρεσιακούς υπουργούς της Τουρκίας- «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση και ό,τι χρειάζεται στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου» δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Προηγήθηκε ανάλογη δήλωση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας.

-Ινδονησία: Σε 141 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την συντριβή μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους Hercules C-130 ηλικίας 51 ετών, σε κατοικημένη περιοχή στην Μεντάν-Πολλοί από τους επιβαίνοντες ήταν προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας και μέλη οικογενειών στρατιωτικών και σύζυγοι

30/06/2015

-Τσίπρας: «Εάν βγει «ναι», εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού -Θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις….Δεν θα πρέπει να υπάρξει ούτε ένας Έλληνας που θα βρεθεί μπροστά στην κάλπη, χωρίς να έχει διαβάσει προσεκτικά το κείμενο των προτάσεων των θεσμών στην Ελληνική Κυβέρνηση »,δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός.

– Για το θέμα της Ελλάδας, έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Τετάρτη το βράδυ προαναγγέλλουν κοινοτικοί αξιωματούχοι,σύμφωνα με το το γερμανικό ZDF,που μπορεί να εκκινήσει διαδικασίες επαναδιαπραγμάτευσης και να φέρει νέες ελπίδες για συμφωνία η οποία θα μπορούσε αφενός να αποτρέψει το δημοψήφισμα της Κυριακής και αφετέρου να άρει τις δραματικές συνέπειες που έχει ήδη προκαλέσει η εξέλιξη των τελευταίων ημερών.

– Π.Δ. 38/2015 Δημοψήφισμα Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015 : Στις κάλπες με ταυτότητα ή διαβατήριο -Τα ψηφοδέλτιο θα λευκό με το ΌΧΙ & ΝΑΙ για επιλογή – Ο ψηφοφόρος δηλώνει την προτίμησή του σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο σταυρό προτίμησης.
oxi-nai-Το ερώτημα είναι «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;

-Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΟΧΙ.
Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΝΑΙ.»

– Τα έντυπα ψηφοδέλτια που δεν φέρουν κανένα σταυρό λογίζονται ως λευκά.
-Η ψηφοφορία αρχίζει στις 07:00 και ολοκληρώνεται στις 19.00 της ίδιας ημέρας. -Στον τόπο διαμονής τους και όχι στα ειδικά εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες που έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση έως την 30η Απριλίου 2015 απλά θα πρέπει να μάθουν για το νέο εκλογικό τμήμα, όπου θα ψηφίσουν.

mikis-theodorakis-2.jpg-Μίκης Θεοδωράκης:” Η προσπάθεια κάποιων ξένων δυνάμεων (ανεξάρτητα από τις όποιες δικές μας ευθύνες) να σχεδιάσουν μεθοδικά την καταστροφή της πατρίδας μας από κάθε άποψη, εθνική, ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική και τη μετατροπή του λαού μας σε λαό ραγιάδων, που θα επαιτεί για ένα κομμάτι ψωμί…Φυσικά δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουμε υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές. Όμως το ΟΧΙ των ψηφοφόρων που θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο αυτό, θα είναι ΟΧΙ σε όλες τις επαχθείς και δυσβάσταχτες συμφωνίες με τους «θεσμούς». ΟΧΙ σε όλες τις συμφωνίες που φορτώνουν τον Λαό..”

– Telegragh: Προσφυγή της Ελλάδας στα ανώτατα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,«Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει χρήση όλων των έννομων δικαιωμάτων της» προκειμένου να «μπλοκάρει» την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και να σταματήσει την «ασφυξία» του τραπεζικού συστήματος- Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προβλέπουν την έξοδο μίας χώρας από το ευρώ. Η ιδιότητά μας ως κράτος – μέλος της Ευρωζώνης είναι αδιαπραγμάτευτη» εξηγεί ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα

– Μενίδι: Εγκαταστάθηκε το πρώτο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ)για…Bitcoin στην Ελλάδα σε ένα βιβλιοπωλείο

– Δήλος: Νέα ευρήματα στις συνεχιζόμενες υποβρύχιες έρευνες στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού
Υποβρύχιες έρευνες στη Δήλο

– Global Research : Στοιχήματα σε παράγωγα ύψους 54 τρισ. δολ. της Deutsche Bank κινδυνεύουν από την ελληνική κρίση” -τα παράγωγα FWMD(ή αλλιώς «οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής» της γερμανικής τράπεζα Deutsche Bank κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω φόβου από την ελληνική αναταραχή-ο Paul Wilmoth με διδακτορικό στα εφαρμοσμένα μαθηματικά έχει προειδοποιήσει ότι η λεγόμενη πλασματική αξία της παγκόσμιας αγοράς παραγώγων είναι πάνω από $ 1,4 (!!!)τετράκις εκατομμύρια.- Αυτός είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ δεν θέλουν με τίποτα να “σκάσει” η Ελλάδα αλλά και ο λόγος που η Γερμανία και ΕΕ φόρτωσαν στην Ελλάδα όλα τα “άρρωστα” ομόλογα μετατρέποντάς την σε αποικία χρέους-Το σενάριο αποσκοπούσε στο γεγονός ότι οι Έλληνες θα πλήρωναν με το “αίμα” τους την εξασφάλιση της πληρωμής τους και άρα θα συντηρούσαν την ευημερία των Γερμανών, των Ευρωπαίων και των Αμερικανών δουλεύοντας σαν “σκλάβοι”…

– Η πληρωμή των συντάξεων του τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ μηνός Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα , λόγω προβλημάτων που προέκυψαν με την ΠΝΠ- θα ενημερώσει για την ημερομηνία πληρωμής με νέο δελτίο,η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

– Οι συνταξιούχοι που δεν έχουν χρεωστική κάρτα για να κάνουν ανάληψη μέσω των ATMs,θα πληρωθούν την Πέμπτη στα γκισέ τραπεζών που θα ανοίξουν ( 250 καταστήματα Εθνική,250 Πειραιώς, 150 Eurobank και 200 Alpha),με ενδεχόμενο να ανοίξουν και την Τετάρτη- ανάληψη με το περιορισμένο ποσών των 240 ευρώ(60 € /ημέρα )

-ΟΑΕΔ: Παροχές και επιδόματα κανονικά από την Τετάρτη θα πιστωθούν στους λογαριασμούς δικαιούχων του Οργανισμού

-Κλειστά θα είναι από σήμερα Τρίτη έως 8 Ιουλίου 2015 τα δικαστήρια, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και εν όψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου-Το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται η διενέργεια πλειστηριασμών, εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων.

– Προέδρος Αρείου Πάγου ,επιλέχτηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από το υπουργικό Συμβούλιο η Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

-Βαθύ πένθος για τον ελληνικό τουρισμό ο ξαφνικός θάνατος του Σπύρου Γκίνη, ιδιοκτήτη και ιδρυτή του Ginis travel-Η κηδεία θα τελεστεί σήμερα στις 17.00 στον Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου, Κοιμητήριο Βούλας (η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνου, τα χρήματα να κατατεθούν στα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ)

-Λονδίνο:Ένας Ιταλός παππούς σε ηλικία 91 ετών με πολύ καλούς βαθμούς στις εξετάσεις των μαθηματικών και των αγγλικών πήρε το απολυτήριο γυμνασίου Στην εκδήλωση της αποφοίτησής του βρέθηκαν τα τέσσερα παιδιά του και τα έξι εγγόνια του, ενώ ακόμα και ο δήμαρχος πήγε στο σχολείο για να τον συγχαρεί.Ο παπούς, πρωην ράφτης πήγαινε κάθε απόγευμα στο γυμνάσιο κανονικά και χωρίς απουσίες.

– Τουρκία :Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας με την παρουσία του πρ. Ερντογάν, του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, υπουργών και του αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, εν μέσω φημών για επέμβαση στο συριακό έδαφος ΚΑΙ δημιουργία κράτους στο συριακό Κουρδιστάν

-Κίνα: Η κολοσσιαία εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, κατασκεύασε τη δική της επιχείρηση οικονομικών υπηρεσιών, διαδικτυακή τράπεζα και μια υπηρεσία βαθμολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας υπό την ονομασία Sesame Credit, που σκοπό έχει να χρηματοδοτήσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με τα χαμηλότερα επιτόκια

– Πουέρτο Ρίκο:Το πανέμορφο νησί της Καραϊβικής,ο κυβερνήτης του Αλεχάντρο Γκαρσία Παντίγια, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε στάση πληρωμών, αφού είναι μαθηματικά αδύνατον να αποπληρώσει το χρέος των 72 δις δολαρίων

-Ιαπωνία: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε σε τρένο υψηλής ταχύτητας – Δύο επιβάτες υπέστησαν καρδιακή προσβολή
– Ναγκόγια :Το ταξίδι του από το αεροδρόμιο της Ναγκόγια ,με προορισμό τη Χαβάη, ξεκίνησε το πρωτοποριακό αεροπλάνο Solar Impulse 2.-Το ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει 120 ώρες και για πρώτη φορά θα περάσει πάνω από ωκεανό, με την πτήση να χαρακτηρίζεται «χωρίς επιστροφή»

29/06/2015

-Δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015:Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας που κατέθεσαν η ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015
Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ
Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ

-Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι τράπεζες από σήμερα ως 6 Ιουλίου 2015 θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό-Στις αναλήψεις το ανώτατο όριο 60 ευρώ ημερησίως ανά κάρτα, με εξαίρεση τις κάρτες που έχουν εκδοθεί εκτός Ελλάδος.

-Oι συντάξεις εξαιρούνται από την τραπεζική αργία,τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα ανακοινώσουν συγκεκριμένα υποκαταστήματα από όπου θα γίνεται η καταβολή τους.

-Διάγγελμα-άνοιγμα Τσίπρα στους εταίρους με νέο αίτημα-Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά από τους Ευρωπαίους ηγέτες μικρής παράτασης του προγράμματος ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να διεξαχθεί ομαλά το Δημοψήφισμα- Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να υποβάλλει αίτημα για νέο πρόγραμμα προς τον ESM  και προς το ΔΝΤ, ενεργοποιώντας νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς και τους εταίρους και παρακάμπτοντας το παλαιό.

https://youtu.be/AwxHmySJZI4

-Δωρεάν θα γίνονται οι μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου,ανακοίνωσε ο υπ. Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και αφορά Μετρό,αστικά λεωφορεία,ΗΣΑΠ και τρόλει.

-ΕΕ:  Παγκόσμιο ρεκόρ χτύπησαν οι συνεδριάσεις της ΕΕ για το (δήθεν )μέλλων της Ελλάδος με  87 Σύνοδοι Κορυφής και Eurogroup  από το 2010 .Μόνο το 2015, έχουν γίνει 8 έκτακτες σύνοδοι  για να επιβάλλουν  ισοπεδωτικά μέτρα  με τα οποία  όχι μόνο εξαθλιώνουν τον Ελληνικό λαό  αλλά  δεσμεύουν με χρέος της επόμενες γενιές Ελλήνων  προ το πυλών άνεργοι,  καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα σχέδιο ανάπτυξης  και ευημερία  για την  Ελλάδα!!!

giougker-Βρυξέλλες:Με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις που κατάφεραν για την Ελλάδα ,προφανώς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο πρ.Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ (αρκεί να είναι νηφάλιος)

xoris vraki sto atm-Από  την ώρα που ανακοινώθηκε η διεξαγωγή δημοψηφίσματος έκαναν φτερά από τα ΑΤΜ 1 δισ. ευρώ.Κάποιες νοικοκυρές από τον πανικό δεν κατάφεραν ούτε βρακί να φορέσουν -Και ενώ την ώρα που η κυβέρνηση συνιστούσε ψυχραιμία στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της Βουλής υπουργοί και βουλευτές σπρώχνονταν στην ουρά για να βγάλουν τα λεφτά τους.

-«Κλειστό» σήμερα και  το Χρηματιστήριο Αθηνών

-Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

-Αυστρία:  Αυστριακοί ακτιβιστές ξεκινούν συλλογή υπογραφών για το δικό τους… δημοψήφισμα  για  εγκατάλειψης της ΕΕ “Δεν είμαστε πια ισχυρή χώρα, λένε. “Το 80% των σημαντικών νόμων υποβάλλονται από τις Βρυξέλλες  και όχι από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους. Η Ευρώπη δεν είναι Δημοκρατία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει νομοθετικές δυνάμεις “-το κοινοβούλιο της χώρας  για να δεχτεί την συζήτηση για το δημοψήφισμα  πρέπει να συγκεντρώθουν 100.000 μέχρι την 1η Ιουλίου.

-Λονδίνο: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα σήμερα στις 18:00 το απόγευμα (ώρα Αγγλίας) στην πλατεία Τραφάλγκαρ -Την ίδια ώρα, ομάδα βρετανών βουλευτών της Αριστεράς, προέδρων συνδικάτων και ακτιβιστών υπέγραψε επιστολή που καλεί σε διοργάνωση συνεδρίου για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και για να μπει τέλος στη λιτότητα.

– Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία: Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πρότεινε την κατάργηση του φόρου που επιβάλλεται στις συναλλαγές με τρίτες χώρες κατά 26,, μεταξύ των οποίων είναι η Βουλγαρία.

-Σκόπια: Η Κεντρική Τράπεζα Σκοπίων έδωσε εντολή σε όλες τις τράπεζες της χώρας να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την Ελλάδα, και ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει τις ροές κεφαλαίων προς την Ελλάδα.

-Περίπου χίλιοι παράνομοι μετανάστες από τη Συρία,μεταξύ και αρκετές έγκυες γυναίκες, μετά από ξυλοδαρμό από τις αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων, παραμένουν στα όρια των συνόρων Ελλάδας και Σκοπίων περιμένοντας να τα περάσουν για να συνεχίσουν την πορεία τους , προς τη Δ. Ευρώπη. «Όποιος προσπαθεί να περάσει τα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, επεμβαίνει η αστυνομία των Σλάβων και τους γυρίζει πίσω. Υπάρχουν τραυματίες και είμαστε εδώ χίλιοι άνθρωποι κολλημένοι, χωρίς να μπορούμε να πάμε κάπου» λέει ένας εκ των μεταναστών

-Τουρκία: θα χτίσει τείχο 3,5 μέτρο ύψος από μπετόν κατά μήκος των 899 χιλιομέτρων στα στα σύνορα της με τη Συρία, για να ανακόψει τον περιορισμό των προσφύγων από τη Β.Συρία.
-Κωνσταντινούπολη:Βίαιη καταστολή Gay Pride κάνοντας χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και αντλιών νερού να να απομακρύνουν χιλιάδες διαδηλωτές-Μια ομάδα πολιτών, προφανώς εθνικιστές και ισλαμιστές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην Ιστικλάλ, επιτέθηκε εναντίον των δημοσιογράφων που κάλυπταν τη συγκέντρωση, τραυματίζοντας ελαφρά πολλούς εξ αυτών.

-Αζερμπαϊτζάν: Σε σκηνοθεσία και οργάνωση από τον Έλληνα καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Παπαϊωάννου, ολοκληρώθηκαν με μια φαντασμαγορική τελετή λήξης, οι ευρωπαϊκοί αγώνες, στο Μπακού , με τελευταίο μετάλλιο για την Ελλάδα του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο, στην κατηγορία -90κ., κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο

-Σιβηρία: Ιπτάμενη… τίγρη της Σιβηρίας στον ουρανό ξεκινά  πτήσεις με  το νέο αεροπλάνο της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας «Transaero Airlines»η οποία  φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, σε μία προσπάθεια να διασωθούν οι τίγρεις της Σιβηρίας.

-Δανία:Κυβέρνηση μειοψηφίας συγκροτήθηκε -Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, θα εξαρτάται τώρα από την υποστήριξη άλλων κομμάτων

-Τυνησία: μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο, η Κυβέρνηση για λόγους ασφαλείας θα κλείσει 80 τζαμιά, στα οποία όπως υποστήριξε οργανώνουν τις επιθέσεις οι τζιχαντιστές

-ΗΠΑ:Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ(αδικαιολόγητα)καλεί τους Αμερικανούς να προσέχουν στην Ελλάδα , πιθανότητα διακοπής των τραπεζικών συναλλαγών τους, συμπεριλαμβανομένων συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες και εξυπηρέτησης από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης ATM , σε όλη την Ελλάδα» λόγω των εξελίξεων στην οικονομία της χώρας-“ΠΝΠ:Οι αλλοδαποί τουρίστες θα μπορούν να κάνουν και χωρίς περιορισμό αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ με τις κάρτες τους, εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό”.
-υπ.Οικονομικών, Τζακ Λιου, προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρ:Κάνε μεταρρυθμίσεις για να πάρεις ελάφρυνση χρέους

26/06/2015

-Δραματικές οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση «Μητέρα των μαχών» το Eurogroup του Σαββάτου-Το ΔΝΤ δεν δίνει έξτρα προθεσμία .

-Οργισμένη απάντηση Τσίπρα στο «game is over»(το παιχνίδι έχει τελειώσει») που του απηύθυνε ο Πολωνός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τούσκ, στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.-«Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους, 3 εκατ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι -να μην υποτιμά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος»

-ΔΝΤ:Η κυρία «ΔΝΤ” (Λαγκάρντ )που αποφασίζει για τον μισθό και την σύνταξη του Έλληνα, απολαμβάνει συνολικό μισθό πάνω από 467.940 δολάρια +επίδομα 83.760 δολάρια χωρίς παραστατικά + αποζημιώσείς για κάθε της δαπάνες που σχετίζονται με την δραστηριότητα του ταμείου- οι δε υπάλληλοι του ΔΝΤ απολαμβάνουν πρόωρη σύνταξη στα 50 χρόνια!!!

– Eurostat:Οι βασικές συντάξεις στην Ευρώπη είναι από 250€ ως 1600€ -Λιθουανία 242 € -Σλοβακία 408 € -Πολωνία 504 € Γαλλία από 1.032 € +επικουρική σύνταξη (λίγο πάνω από 25% της μέσης σύνταξης, πάνω από το 50% για τα ανώτερα στελέχη)- Γερμανία: άνδρες από 1.576 €,γυναίκες από 1.302 € -Ελλάδα 713 € κύρια σύνταξη, 169 € επικουρική

-BNP Paribas:Η επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα θα οδηγήσει το ευρώ στην απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο και θα επιστρέψει το βασικό σενάριο, ότι οι αγορές θέλουν ένα φθηνό ευρώ, εκτιμά η γαλλική επενδυτική τράπεζα σε νέο της σημείωμα προς τους επενδυτές- Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου είναι πολύ υψηλή αυτή τη στιγμή

-Ιταλία: Δίπλα στην Ελλάδα, στέκεται η ιταλική αριστερή εφημερίδα Il Manifesto με εκστρατεία αλληλεγγύης «Παραιτούμαι από το ελληνικό χρέος που μου αναλογεί» είναι η πρωτοβουλία-έκκληση της Manifesto, η οποία καλεί τους αναγνώστες να υπογράψουν επιστολή που στέλνει το μήνυμα πως «η Αθήνα δεν είναι μόνη».

– Δήμος Αθήνας:Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, με απόφαση του δημάρχου Γ.Καμίνη

-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: Στα 486 εκατομύρια , ήτοι σε σημερινές τιμές 9 δισ. ευρώ, οι γερμανικές οφειλές έναντι της Ελλάδας,μόνο από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο-Το ποσό αυτό, αντιστοιχεί στο 0,4% των συνολικών επανορθώσεων που θα έδινε η Γερμανία, μετά την λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, σε 37 δόσεις και δυνητικά ακόμα 22 δόσεις (εφόσον δηλαδή η γερμανική οικονομία ευημερούσε).- Από το σύνολο αυτό των οφειλών, υπολογίζεται ότι πληρώθηκε μόλις το 1,5% στην Ελλάδα, καθώς η Γερμανία έπαψε να πληρώνει μετά την Συνδιάσκεψη της Λωζάννης -δόθηκαν 47 εκ. μάρκα, από τα 120 εκ. μάρκα που διεκδικούσαν (σε τιμές του 1952).

– Μετρό Θεσσαλονίκης :Σε διάλυση σύμβασης κατασκευής του Μετρό και επαναδημοπράτηση του έργου θα προχωρήσει η κυβέρνηση, εάν την επόμενη εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αττικό Μετρό , του υπ. Οικ. και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας δεν καταλήξουν σε αμοιβαία συμφωνία για το μέλλον και την συνέχιση του πολύπαθου έργου

– ΕΡΤ 3:Επανέρχεται τη Δευτέρα στους τηλεοπτικούς δέκτες η ΕΡΤ 3 και οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τις συσκευές τους

– Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

– ΣτΕ: Άμεση κατεδάφιση αυθαιρέτου σε δάσος ιδιωτικό ή δημόσιο

– ΝΑΤΟ :Στρατιωτικές δαπάνες μελών της Συμμαχίας με βάση το ΑΕΠ τα τελευταία 10 χρόνια-Το μεγαλύτερο μερίδιο στρατιωτικών δαπανών το 2015 έχουν οι ΗΠΑ 3,4% του ΑΕΠ-Η φτωχή Ελλάδα 2η με ποσοστό 2,5% επί του ΑΕΠ-Τρίτη η Πολωνία 2,2% του ΑΕΠ-το χαμηλότερο ποσοστό αμυντικών δαπανών έχει το Λουξεμβούργο 0,5%,το Βέλγιο, η Ουγγαρία και η Ισπανία με 0,9% επί του ΑΕΠ.

-Αλβανία: Οι ισλαμιστές Τζιχαντιστές ελέγχουν το χωριό Λαζαράτες, στην επαρχία Αργυροκάστρου. Το χωριό βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς με τις επιχείρησης που ξεκίνησε η Αλβανική αστυνομία για να διαλύσει παραγωγούς- διακινητές ναρκωτικών ουσιών, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός από ελεύθερο σκοπευτή στο χωριό.

-Παλαιστίνη:“Σέρνει” το Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με την πρώτη υποβολή στοιχείων για τα εγκλήματα πολέμου που καταγγέλλει ότι διέπραξε το Ισραήλ σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την έρευνα του Διεθνούς Δικαστηρίου για τις ωμότητες που διεπράχθησαν κατά τον πόλεμο στη Γάζα το 2014.

-Ντουμπάι : Πράγματα και θάματα που μπορεί να δείτε μόνο στο Ντουμπάι..

– Κολομβία: Μία 18χρονη μητέρα και το μωρό της βρέθηκαν ζωντανοί στη ζούγκλα , 5 μέρες μετά από τη συντριβή μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν

-ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε τον βασικό πυρήνα του νόμου του Μπ. Ομπάμα για την υγειονομική κάλυψη των Αμερικανών πολιτών, γνωστού ως Obamacare, με ψήφους 6-3- ο νόμος παρέχει επιδότηση για ασφαλιστική κάλυψη για το σύνολο των πολιτών στις 50 πολιτείες της χώρας και όχι μόνον για όσους αγόρασαν ασφαλιστικές υπηρεσίες μέσα από το κρατικό σύστημα.

25/06/2015

Βρυξέλλες:Στις 2:00 ξημερώματα, ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των Θεσμών, της ΕΕ ( Γιούνκερ,-Ντράγκι – Λαγκάρντ),όπου συμμετείχε και ο επικεφαλής του ΕΜΣ, Κ. Ρέγκλινγκ και ο πρόεδρος του Eurogroup  Ντάισελμπλουμ-, για να συνεχιστεί σήμερα το μεσημέρι

– Μαξίμου: Με non paper επισημαίνει,δεν αποδεχόμαστε την πρόταση των δανειστών. Είναι «βαρβαρότητα» η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες. – το κείμενο – σοκ (όλη η λίστα -pdf), οι δανειστές έσβησαν με κόκκινο στυλό τις  Ελληνικές προτάσεις

-Πάμε καλύτερα για τα μπάνια του λαού, μπας και  δροσιστούμε από τις καυτές  (άνευ)εξελίξεις των δανειστών προς  το ΜΗ βιώσιμο χρέος που φόρτωσαν έντεχνα στον Ελληνικό Λαό

– Αποσύρθηκε η πρόταση για αύξηση εισφορών υγείας στις συντάξεις

-ΣτΕ: Συνταγματικό το Claw back (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής) στις φαρμακευτικές εταιρείες που είναι κάτοχοι αδειών κυκλοφορίας φαρμακευτικών προϊόντων.

– Υπ. Κοιν. Αλληλεγγύης: Σε ισχύ από την Παρασκευή οι παροχές κατά της ανθρωπιστικής κρίσης- όσοι δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα , θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις έως τις 3 Ιουλίου

– Υπ. Υγείας: Παύσης της θητείας Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, χωρίς αποζημίωση και τον ορισμό νέων προβλέπει τροπολογία του υπουργείου που κατατέθηκε στη Βουλή.

– Eντονη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου  για την  ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου στο Fb,η φωτογραφία από την είσοδο του Άουσβιτς, στην οποία αντικατέστησε την επιγραφή «Arbeit Macht Frei» με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη»- ο βουλευτής απάντησε στο Fb: «Σχετικά με παρεξήγηση, ίσως ατυχής η σύγκριση, αλλά συμβαίνει οικονομικό ολοκαύτωμα στην πατρίδα μου!»

– Ετοιμάζεται εγκύκλιος για ελέγχους τελωνείων και χημικών υπηρεσιών για το χύμα “τσίπουρο διημέρων” (ειδικό καθεστώτος  που  επιτρέπει τη διακίνηση χύμα τσίπουρου χωρίς τιμολόγια, ως αγροτικό προϊόν) και την άμεση λειτουργία μηχανημάτων X-rays , για τον έλεγχο εισαγωγές φορτίων, ανακοίνωσε ο Δ. Μάρδας

-Έβρος : Λόγο γραφειοκρατία, το ισχύοντος νομικού πλαισίου και η ολιγωρία των εκάστοτε κυβερνήσεων, πάνω από 25 δισεκατομμύρια ευρώ οι απώλειες από τον αναξιοποίητο εξαιρετικής ποιότητας και πολύτιμου ορυκτού. Ζεόλιθο, στα Πετρωτά του βορείου Έβρου, το πλέον αξιοποιήσιμο και πλούσιο κοίτασμα της χώρας,εκτιμά ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

– ΕΕ-Ρωσία σε σημείο μηδέν, μετά την απόφαση της Ε.Ε. να επεκτείνει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας , μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2016 .Το ίδιο θα κάνει και η Ρωσία, επεκτείνει το εμπάργκο για τη Δύση μέχρι τον Ιούνιο του 2016 και διαφοροποίηση υπέρ της Ελλάδος και της Κύπρου

– ΥΠΕΞ Ουγγαρίας: «Στείλτε τους παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα αντί σε εμάς, αφού από εκεί εισέρχονται στα Σκόπια , στη Σερβία και τελικά στην Ουγγαρία»-αυτή την εξήγηση δίνει στην ΕΕ, για την προσωρινή αποχώρηση της χώρας από το Δουβλίνο ΙΙΙ

– Γαλλία: Νομοσχέδιο για τις υπηρεσίες πληροφοριών, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας- Σύμφωνα με επικριτές του, το ν/σ νομιμοποιεί αμφισβητούμενες πρακτικές των μυστικών υπηρεσιών, όπως μεταξύ άλλων χωρίς δικαστικά εντάλματα για τηλεφωνικές υποκλοπές, κρυφά μικρόφωνα, κάμερες ή άλλες συσκευές παρακολούθησης- η συσκευές κατασκοπείας (IMSI Catcher)θα επιτρέπετε να καταγράφουν κάθε είδους τηλεφώνημα ή μηνυμάτων στο κινητό και στο Διαδίκτυο

-ΗΠΑ: «Κάθε φορά που το όνομά σου θα αναφέρεται, θα ξυπνούν οι μνήμες του κακού που έχεις κάνει», είπε στον 21χρονο , βομβιστή μουσουλμάνο  στον Μαραθώνιο της Βοστόνης ,ο ομοσπονδιακός δικαστής ,πριν ανακοινώσει την θανατική του καταδίκη του με θανατηφόρα ένεση.

-Ατλάντα :  Η κόρη της εκλιπούσα τραγουδίστριας Γουίτνι Χιούστον,μεταφέρθηκε , σε κέντρο περίθαλψης ασθενών σε τελικό στάδιο η Μπόμπι Κριστίνα, με  μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη  και  βρίσκεται σε κώμα  αφότου βρέθηκε αναίσθητη μέσα στη μπανιέρα του σπιτιού της, στις 31 Ιανουαρίου

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...